Președintele Burleanu pus în fața adevăratului motiv al dezvăluirilor despre Lupescu

Șeful FRF declară pe TV că abia acum a descoperit contractele lui Lupescu, dar pe Facebook recunoaște că nu s-a preocupat să le facă publice decât acum, când Lupescu a intrat în luptă cu el

miercuri, 14 martie 2018, 12:06

Astăzi, Răzvan Burleanu a fost invitat în studioul Pro X.

Ioana Cosma l-a întrebat pe șeful FRF: ”De ce faceți aceste dezvăluiri despre firmele lui Ionuț Lupescu abia acum? Dacă apărați interesul membrilor afiliați de ce nu le-ați spus lor acum câțiva ani?”.

”Pentru că acum le-am căutat, acum le-am găsit și acum le facem publice”, a sunat răspunsul lui Răzvan Burleanu.

Numai că acum o săptămână, la aceeași întrebare, el a răspuns altceva, după cum a descoperit Gazeta.

În 7 martie 2018, pe pagina de Facebook a lui Răzvan Burleanu, un microbist, Bogdan Cocea, îl întreabă: ”De ce nu ai publicat aceste lucruri mai devreme? De ce acum când e campanie?”.

La ora 16:01, Răzvan Burleanu îi răspunde: ”Când am venit la FRF am considerat că mai important era să înlăturăm anomaliile decât să le facem publice. La asta s-a muncit foarte mult. Acum le facem publice pentru că cei de atunci au început să ne învețe cum se dezvoltă fotbalul. Astea erau rețetele lor de succes”.

 

Observați că, în răspunsul către microbist, președintele Federației se referă la ”anomalii” pe care rezultă că le cunoștea, dar nu s-a preocupat ”să le facem publice atunci”.

Dovadă că, în fraza care urmează, Burleanu spune ”acum le facem publice” și nu ”acum le-am descoperit”, așa cum susține la o săptămână distanță.

Întrebat în direct de Gazeta Sporturilor dacă nu i se pare o contradicție între cele două poziții, Răzvan Burleanu a răspuns: ”Nu”.

Această declarație răsucită a lui Burleanu nu schimbă însă fondul problemei.

E limpede că șeful FRF folosește în interes propriu baza de informații a instituției. Dovadă și faptul că nu o prezintă întâi membrilor, ci publicului, într-o operațiune de imagine.

Dar e la fel de adevărat Ionuț Lupescu a comis un lucru inacceptabil într-o federație sau într-o companie civilizată când a făcut afaceri prin firmele sale cu FRF.

Iar răspunsul de azi al lui Ionuț Lupescu, „Prin firma de tipărituri nu am făcut profit. Datorită acestei firme, FRF a făcut economii”, nu are nici o valoare pentru membrii afiliați ai FRF.

Pentru că nu e treaba cluburilor și AJF-urilor dacă firmele lui Lupescu & Co au cîștigat sau au pierdut din afacerile cu Federația.

Ei pentru altceva îl angajaseră la FRF.

 

 

Comentarii (56)Adaugă comentariu

gigelos  •  14 martie 2018, 23:11

Toata lumea stia ca Ionut a infiintat varianta romaneasca a revistei Sportmagazin kicker , n-a mers , a falimentat repede .. a fost si asociat la postul de radio Sport Total FM . Omul si-a bagat banii in doua nebunii , pentru fenomen , pentru fotbal . Se stia , toti stiau , nebun sa fii sa bagi bani in asa ceva . Mai ales in Romania . Nebun dupa fotbal . Ca a scos ceva tiparituri , reviste , programe ( n-am avut rabdare sa urmaresc balariile lui Burlica ) pentru FRF , ok ,poate nu e total corect dar facem din tantar armasar , Tolontan a lucrat la Sarbu pe bani multi pentru care patronul lui nu a platit doi lei la stat . Sa-l acuzam de ceva pe Tolo ? Normal ca nu . Ionut Lupescu a investit in sport si a pierdut banii . Simplu , nici nu aveai cum sa castigi . Ce face Burleanu acum , pistol cu apa . Ma ocup de afaceri , e o vorba confirmata 100 % , mai bine ai langa tine ( sau te conduce ) un bagabont ( sa nu zic un hot destept ) daecat un prost , mai ales si cu mare emfaza . Ce sa astepti de la Burleanu , de la Budescu, Visan sau cum ii cheama . Un politruc , unul cu vulcanizare auro si unul de a vazut acum 2-3 ani pentru prima oara un meci de fotbal . Ce sa astepti oameni buni de la baietasii astia ? 90.000 euro prima de calificare de la un european cu 24 ( parca ) de echipe . 24 . Stejarii , Mercedes G , 90.000 euro prima , minim 6-7 000 euro salariu lunar , s-a ajuns parvenitul asta . Politruc . Vezi doamne , consilier la Basesc ( a zis ca nici nu a auzit de el ) , un fals acest Burlica , un tanar dinozaur secretar UTC . Minifotbal ... Cam totul mini la acest om ( cu exceptia salariului bineinteles )

Marian Boeangiu  •  14 martie 2018, 23:32

Dr. Tudosie, ticbis, CheGuevara si multi altii au exemplificat si argumentat tot ce aveam a spune. Mi-au confirmat parerile personale referirile la scoala putina si gandirea limitata a "generatiei de aur" care nu candideaza pentru un post de fotbalist, activitatea in care s-au evidentiat, ci pentru posturi administrative la care s-au dovedit nepriceputi ba, mai mult, inclinati spre diverse "combinatii" cel putin imorale. Dovezile despre ciudateniile facute de Sandu si Lupescu sunt de necontestat iar cele despre "habarnismul lui Ciurli Burli" sunt fie prezumate fie deadreptul inventate. Sunt de acord ca se putea face mai mult dar trebuie sa realizam si talpile care au fost puse (traiasca psd si pretinii lor) in dezvoltarea si implementarea unor proiecte.

Neamtu  •  14 martie 2018, 23:32

Ceea ce face Burleanu este josnic. El practic comercializează in interes propriu (câștigarea alegerilor federale) niște operațiuni comerciale cel puțin suspecte pe care de altfel ar fi avut obligația (daca nu legală, atunci cel puțin etica) sa le facă publice imediat ce a preluat funcția (doar s-a laudat ca a comandat n-sprezece audituri). Altceva decât dispreț nu cred ca merita. Pe de alta parte pata (urâta) va ramane pe obrazul lui Lupescu, indiferent daca va câștiga sau nu alegerile.

Marian Boeangiu  •  14 martie 2018, 23:43

Daca chiar erau habarnisti nu ar fi avut succes cu regula U21 la formatiile din prima liga , cresterea performantelor echipelor de juniori si formatul atractiv play-off-play-out ,care sunt merite incontestabile, cum ar spune Dinu-alta instanta morala suprema ,ale actualei administratii.

Florin B.  •  15 martie 2018, 2:19

Bravo Dom' Tolontan!!!!! Nu am urmarit emisiunea,live dar ca un mare si inflacarat microbist, am urmarit reluarea de la ora 1 noaptea. Am ascultat si interventia telefonica dvs. si pot spune ca ati fost magistral la fel si moderatoarea Ioana. Dvs. ati reusit sa driblati, precum Messi in meciul cu Chelsea,incercarea actualului presedinte FRF de a duce discutia in alta parte. Felicitari pentru simtul dvs. de observatie! Jos palaria! P.S. Nu mi-a placut niciodata Lupescu,nu conteaza in ce ipostaza s-a aflat,dar sunt sigur ca indiferent ce a facut tot e mai potrivit decat Burleanu la sefia FRF

sundance kid  •  15 martie 2018, 2:53

Nu mai tine poanta cu arestarea cu o zi inainte de alegeri . SRI-ul nu mai are atita putere sa faca ce vor muschii lor si cind vor muschii lor . Dosarul va dura o perioada iar judecata ani de zile ! BURLEANU ? Pa.

Comentează