Firma lui Lupescu a tipărit programul subțire al lui Mircea Sandu la prețul cărții de bucate a lui Jamie Oliver!

6 euro pe exemplar a costat programul-revistă al „Nașului”, exact cât a fost tiparul ditamai cărții ”Cu Jamie Oliver în Italia”

joi, 15 martie 2018, 7:00

În anul 2010, Mircea Sandu câștiga la pas alegerile federale.

De la tribună, „Nașul” flutură programul său, în format de revistă subțire.

Conform dezvăluirilor lui Răzvan Burleanu și facturii publicate ieri de ”Adevărul”, acea broșură ușoară intitulată ”Programul Strategic al lui Mircea Sandu” a costat 9.931 de lei plus TVA.

Banii au fost achitați de FRF către firma Kick Sport Media SRL, deținută de Ionuț Lupescu.

Dincolo de conflictul de interese, căci directorul executiv Lupescu dă bani propriei sale firme, prețul este unul amuzant.

6 euro bucata, pe cele câteva zeci de pagini ale „Nașului”, înseamnă prețul cu care se tipărește ditamai cartea de bucate a lui Jamie Oliver, de 300 de pagini pe hârtie foarte groasă!

”Cu Jamie Oliver în Italia”, lucrare ilustrată și tipărită în condiții impecabile, a costat editura ”Curtea Veche” cam 6 euro bucata, cât a plătit FRF pentru „Nașul”!

Sigur, comparația are doza sa de exagerare.

Pentru că tirajul lui Jamie Oliver este de ordinul miilor de cărți, ceea ce scade prețul unitar, în timp ce „Nașul” a scos 400 de bucăți, ceea ce crește prețul de tipar pe bucată.

Dar, chiar și luând în calcul diferențele de tiraj, prețul plătit de FRF firmei lui Lupescu este unul foarte mare.

Altă comparație.

LPF se pregătește să scoată pe piață, chiar în aceste săptămâni, o lucrare antologică, dedicată celor 100 de ediții de Liga 1.

Cartea de istorie a fotbalului nostru, de format mare, va avea 500 de pagini color și va cântări 3,3 kg, nu câteva sute de grame ca pliantul strategic al „Nașului” din anul 2010.

Iar Liga va plăti pe lucrare cam 12 euro, doar dublul prețului achitat de FRF, în condițiile în care LPF tipărește ceva de aproape zece ori mai voluminos! Din nou, tirajul va fi mai mare, dar prețul plătit de FRF în 2010 oricum rămâne mult peste piață.

Până la urmă, nu e vorba numai de bani, ci de nivelul discuției.

Când te numești Ionuț Lupescu, ești directorul FRF și tipărești cu firma ta un program subțire electoral al lui Mircea Sandu la prețul de tipar al cărții internaționale de bucate a lui Jamie Oliver, te supui măcar umorului general.

Ironie care, pentru o carieră de un asemenea prestigiu, probabil că doare mai tare decât orice.

Comentarii (117)Adaugă comentariu

Turtucaia  •  15 martie 2018, 12:08

Care "celor 100 de ediții de Liga 1"? In 1918 Regatul Romaniei era doar o tara infranta in Razboiul Mondial, complet dezorganizata dupa o campanie militara rusinoasa, dupa o capitulare, si apoi dupa o ocupatie militara pe trei sferturi din teritoriu (intreaga Valahia, jumatatea nordica a Dobrogei, vestul si sudul jumatatii de Moldova dintre Carpati si Prut) si pierderea prin umilitoarea Pace de la Bucuresti (Buftea) a versantilor estic si sudic ai Carpatilor (in completarea Bucovinei intregi apartinand de mult, oricum, Imperiului Austro-Ungar) si a jumatatii sudice a Dobrogei. Tot la fel de umilitor a fost primit cadou de la Imperiul German, prin textul Pacii de la Bucuresti (Buftea), teritoriul fost tarist al jumatatii estice a Moldovei, dintre Prut si Nistru (Basarabia). Probabil FOSTII aliati din Antanta (fiindca debilul Regat al Romaniei s-a retras dintre ei in iarna 1917-18) au privit asta ca MITA data de Germania si Austro-Ungaria pentru glorioasa tradare. In situatia generala a Regatului Romaniei de atunci, intr-o tara de opincari flamanzi, poate cineva sa creada ca fotbalul (inexistent, oricum, in afara Bucurestiului) si organizarea lui erau o preocupare pentru cineva?

Andrei  •  15 martie 2018, 12:23

Daca Jamie O. a avut tiraj de vreo cateva sute de mii de exemplare normal. Volumul mare aduce preturi bune in tipar. Sigur ca Lupescu asta are o tipografie exclusivista si nu face volante de 60 de bani...

maistor kokir  •  15 martie 2018, 12:25

e o chestie minora totusi , pana la urma vorbim de o gainarie de 2000 euro ,care la pretul pietei poate ar fi fost 1500 euro , poate dumneata Tolontane consideri ca de aici ar trebui educarea societatii, evitarea micilor delicte, pt ca la furturi astronomice (gen Arena Nationala construita pt 100 mil euro mai scump) deja nu se mai poate face nimic , eu insa raman la ideea, ca trebuie sa ne preocupe furturile astronomice din tzara asta, cu multe zerouri in coada ...

Cosmin  •  15 martie 2018, 12:26

Pe langa toate astea, eu as vrea sa stiu de ce FRF trebuie sa achite cheltuielile de campanie electorala pentru un candidat care intamplator este si presedintele FRF (Sandu sau Burleanu)? Vor functie sa achite din buzunarul propriu. Dar daca plata nu s-a facut de catre FRF ci din conturile personale, atunci toata discutia e inutila

Moromete  •  15 martie 2018, 12:27

Ce porcarie generalizata. E evident ca a fost un conflict de interese ptr Lupescu; bunul simt ar fi trebuit sa-i spuna sa nu se bage. La fel cum bunul simt ar fi trebuit sa-i zica lui Tolontan ca e jenant ca dupa articolele serioase de investigatie, ptr care l-am apreciat sincer, sa se discrediteze cu un pseudo-articol cand e clar ca de fapt, dincolo de greseala etica a lui Lupescu, nu e mare lucru de vazut: suma totala e mica, diferenta dintre offset si digital e mare, si e putin probabil ca asta sa fie un exemplu de escrocherie ( toate astea sunt evidente). Adevarul e ca nici Burleanu nici Lupescu nu au nici o calificare sau realizare profesionala care sa-i recomande ptr postul ptr care aplica, FRF e un stat in stat (in care se fura exact la fel ca si in restul societatii, iar B. si L. vor doar un ciolan), iar Tolo a scris un articol subtire si nedecumentat, ptr cateva comentarii si clickuri in plus. Sigur ca toti gresit, si ca poate ca asta-i un exemplu nefericit sau,... poate ca-i de fapt un exemplu reprezentativ ptr ce se intampla, zi de zi: e plin de Burleni cocotati in functii, fuduli, cu capul gol, oricand gata sa faca orice ptr. a-si apara statutul si banii nemeritati; e plin de Lupesti fara nici cea mai vaga idee de compas moral, sau care ignora orice conflict de interese; si e plin si de Tolontani, care ptr un click in plus, nu ezita sa rame nitel intr-un noroi nedocumentat, sa arunce in cateva directii, ca poate se lipeste ceva. Daca va intrebati de ce m-am obosit sa scriu randurile de mai sus: nici eu nu stiu, dar probabil ca are legatura cu prea multe pahare de cognac...

Florin berceni  •  15 martie 2018, 12:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin berceni  •  15 martie 2018, 12:47

X Care sunt acele acuzatii grave, si daca ele exista de ce nu taspundeti la ele? Vezi cazul hexi

Motrescu mihai  •  15 martie 2018, 12:47

Domnu'Tolontan,mai ușor cu aritmetica,știu că e grea,dar să socotești că 9,931 ron la care adăugăm tva-ul,cam 2 ron,deci 11 ron ai zice că fac 6 euro....păi când draci am avut euro la 2 lei? în 2010?...mă îndoiesc

Urod  •  15 martie 2018, 12:57

@cristian.... Corect ce spui, dar care este echipa corupta a lui Lupescu?!!!... Și eu sunt satul de, de-alde Dragnea, dar uita ca asta este tot cea putut România produce....

vlad  •  15 martie 2018, 13:57

@moromete: sa traiesti, frate! bine zis!

vlad  •  15 martie 2018, 14:05

tolo, ce-ai facut? ai scris un articol ***, nu te-ai documentat cum trebuie (daca o faceai nu il mai publicai) si, la sfarsit, concluzia este ca lupescu a facut chiar o chestie buna pentru frf, un serviciu pe care nu multe tipografii le-ar fi facut. cand tu castigi 7,000 eur/luna, te-ai sinchisi sa te ridici din pat pentru 100 eur? poate doar daca chiar ai dori sa ajuti pe cineva, sigur nu pentru profitul tau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vlad  •  15 martie 2018, 14:09

tolo, daca ai fi corect, ai reface toate calculele, cu toate elementele ce tin de productia a 400 de brosuri inclusiv schimbul de curs valutar si ai publica un nou articol pe acelasi subiect. dar corect! apoi, te apuci sa cauti nereguli in activitatea lui burleanu, cu siguranta gasesti macar una :) si scrii un nou articol despre realitatea de acolo. si apoi mai vorbim...

dudu  •  15 martie 2018, 14:19

Buna (dar cam tardiva) precizarea privind tirajul. Tirajul scade enorm din pretul de productie. In plus, mai e vorba si de alte detalii. Hartia, de pilda, care la Jamie e una standard pentru carti si care se cumpara de tipografie la tona, in timp ce aia din brosura Nasului banuiesc ca era una mai smechera, si in orice caz nu una care se vinde la balot. Ar mai fi si masina la care a iesit, pentru ca tipografiile mari - de ziare si carti - au o amortizare mult mai mica in produsul final, nu numai din cauza tirajului, ci si a numarului mult mai mare de comenzi s.a.m.d. In rest, FRF e o persoana de drept privat. Lupescu e vinovat cert de conflict de interese la nivel moral, legal nu prea. In definitiv, traim in tara in care primarul Sibiului K. Iohannis a dat bani tipografiei Forumului German condus de politicianul sibian K. Iohannis. Nomal, ai zice ca se incalca o duzina de legi - conflict de interese, finantare ilegala a unui partid etc. Dar Justitia a zis ca e OK, nu e nicio problema - in conditiile in care Iohannis era ales in functie publica, nu angajat la o persoana de drept privat! Daca Iohannis a scapat si s-a ales presedinte de tara, apoi Lupescu presedinte la FRF se poate alege, in circumstante mai blande, si de doua ori..

Ted  •  15 martie 2018, 14:36

Sincer, ma asteptam de la cineva care a trecut printr-o tipografie, sa cunoasca modul in care se compune pretul unei tiparituri. Constructia actualului articol nu te onoreaza. Nu poti sa compari mere cu pere doar pentru ca sunt fructe si au o forma asemanatoare. Nu trebuie sa-ti spun tie ca o mica schimbare de dimensiune poate sa te scoata usor din incadrarea optima in formatul de hartie si sa-ti urce pretul semnificativ. Daca vrei comparatie, vezi specificatiile revistei Nasului (tiraj, dimensiuni finite, numar pagini, numar culori tipar, greutate hartie, culori speciale, lacuri sau alte finisaje speciale, specificatii legatorie) si cere oferta celor catorva tipografii care mai exista. Atunci o sa poti compara mere cu mere si sa vezi ce obtii. Asa va iesi un articol credibil, acum pare doar un atac "comandat" la Lupescu. Stiu ca nu e comandat, dar e pacat ca il lasi sa para asa.

Che Guevara  •  15 martie 2018, 20:17

@Ted: Cu un Xerox Color iti fac revista lui Mircea Sandu azi la un pret de 3 Euro pe bucata.

Stefan  •  15 martie 2018, 22:54

Doar ca idee, marele bucatar Jamie Oliver, marele intre ghilimele, este atat de priceput in arta culinara incat o mare parte din restaurantele de sub tutela lui vor fi inchise sau au fost deja inchise. Ce poate face media britanica din orice papa lapte. Din pacate aici am ajuns, alegerile se castiga in functie de marketing/campanie, produsele se vand in functie de prezentare, oamenii se vand in functie de cum se pun in oglinda. Democratia incepe sa arate ca o sora mai mare a neo dictaturilor din tari precum China, Rusia, si nimic mai mult.

Ted  •  16 martie 2018, 9:30

Che: Nu tecontrazic. Probabil ca poti. Probabil, dar nu sigur. Nu am vazut fizic revista nasului Sandu. Daca are vreo lacuire speciala s-a cam dus planul tau. Nu tin partea lui Lupescu, eu doar am spus ca e pacat ca un ziarist de presa tiparita (cu multi ani de experienta prin tipografii) sa isi decredibilizeze articolul atat de lejer.

Comentează