Inspecția judiciară: S-au prescris faptele procurorilor care au clasat cazul ”Shanghai”! Statul e disperat să secretizeze afacerea de sex și corupție China – România!

După DIICOT, încă o instituție judiciară nu se atinge de cazul mafioților chinezi protejați de ambasada Chinei, de ofițeri români și la inaugurarea afacerii cărora participau prim-ministrul Guvernului României și ambasadorul Chinei!

vineri, 23 martie 2018, 7:04

19 iulie 2011. Premierul Emil Boc inaugurează China Town, afacerea chinezilor din dosarul Shanghai. Printre acționari sunt chinezii Zhang Jian Jun (Mihai – în acel moment încă în stare de eliberare condiționată din închisoare pentru trafic transfrontalier și trafic sexual de minore!) și Wang Yan (Alexandru Ioan, zis și Senatorul – documentat de DIICOT cu acte de extorcare, șantaj și violență în dosarul public Shanghai) care apare în dreapta imaginii, alături de Emil Boc.

CORECTURĂ: Cel din stânga imaginii, cu cravata galbenă, nu este Mihai, cum eronat l-am identificat inițial, ci chiar ambasadorul Chinei la București: Liu Zengwen.  Două state serioase și o mână de mafioți, care joacă rolul de liant între ele!

Felicitări SPP, SRI, SIE și tuturor serviciilor secrete care ar fi trebuit să-l informeze pe prim-ministrul Boc pe cine legitimează cu faptul că participă la lansarea obiectivului deținut de mafioții chinezi!

 

 

”Existau 10-12 chinezi care-și spuneau Familie. Mihai se ocupa de traficul de persoane, Sam, de fetele pentru sex, Cho făcea trafic de arme și Wan gestiona traficul de droguri, dar acestea nu au fost niciodată anchetate” Mărturie pentru Gazeta Sporturilor

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”V-am spus că nimeni nu va păți nimic! Pentru că Mihai, Sam și Wang Yan nu făceau de capul lor trafic cu sute de chinezi spre Europa. I-au condamnat pe ei doi, au stat puțin în închisoare, iar restul…”, spune unul dintre martorii de atunci.

El, unul, a scăpat fără să ajungă măcar în instanță.

E doar unul dintre beneficiarii clasării dosarului disjuns.

Zîmbește.

Printr-un răspuns recent, Inspecția Judiciară comunică Gazetei Sporturilor că nu-i va cerceta pe procurorii DIICOT care au clasat în 2009 cazul protectorilor de la ”Shanghai”!

Altfel spus, Inspecția clasează cazul celor care au clasat cazul.

Dar tot acum Gazeta publică mărturii ale oamenilor care cunosc bine ce s-a întâmplat atunci și care explică de ce anchetatorii n-au mers mai departe.

Statul român: s-au prescris și faptele ofițerilor suspectați de corupție  și cele ale procurorilor

Pe 1 februarie 2018, într-un comunicat oficial, procurorul general Augustin Lazăr recunoștea că DIICOT a clasat, în 2009, dosarul disjuns din „Shanghai” fără să-i audieze pe ofițerii suspectați de corupție și fără să caute probe suplimentare.

În același comunicat, două rânduri mai jos, Augustin Lazăr anunțase că, oricum, faptele funcționarilor monitorizați pentru corupție s-au prescris.

Acum suntem anunțați că s-au prescris și faptele procurorilor, din perspectivă disciplinară.

”Prin rezoluția din 15 martie a.c. s-a dispus clasarea sesizării la care faceți referire întrucât inspectorul judiciar a constatat că a intervenit prescripția răspunderii judiciare” Inspecția Judiciară, structură autonomă din cadrul CSM 

Au secretizat numele celor de la DIICOT care au clasat dosarul

Și DIICOT și Inspecția Judiciară refuză să să furnizeze publicului numele procurorilor care au clasat cazul ”Shanghai”.

Statul român depune un efort serios pentru a secretiza un caz îneput în 2005 și îngropat în 2009!

De fapt, nu e deloc un caz vechi, pentru că el vorbește despre partea ocultă și vie a relației România – China, mai exact despre relația unor funcționari publici corupți ai ambelor state.

Judecătorul Lucian Netejoru este șeful Inspecției Judiciare

Mihai și Wang Yan erau parte dintr-o Familie

Încă de când procurorul DIICOT Olga Vrânceanu, împreună cu ofițeri SRI și din poliție, a început în 2005 filajele la restaurantul și bordelul ”Shanghai” au apărut semne ale unei operațiuni de amploare româno-chineze.

Traficul de persoane, îndulcit cu traficul de minore, nu era găselnița unor mafioți izolați.

Oricât de bogați și de cruzi erau liderii Mihai și Wang Yan, Alexandru Ioan pe numele românesc, într-atât încât să trimită bande de killeri ”ca să-l bată pe patronul unei fabrici de pantofi pe care-l șantajaseră cu poze cu o fată”, cei doi nu erau de capul lor.

Toate citatele care urmează sunt din dosarul public aflat la Tribunalul București.

Contracte imobiliare falsificate în China, mari șefi din poliția română, complici!

”Mihai trimitea în China contracte de case din România și acolo se întocmea un document similar fals pe numele unui cetățean chinez. După aceea, contractul contrafăcut era retrimis lui Mihai care mergea la Cazinoul MGM, Palace”.

”În momentul în care vreunul dintre cetățenii chinezi care jucau acolo aveau nevoie de bani le dădea contractul spre a fi folosit sub formă de gaj pentru suma de bani pe care o împrumutau de la cămătarii chinezi”.

***

”Mihai a trimis oameni din poliție ca să întrețină raporturi sexuale cu fetele ținute în apartament”.

”Despre cei trimiși de Mihai la apartament a înțeles că erau oameni care aveau grad mai mare în poliție și care nu puteau fi văzuți la restaurantul Shanghai”.

Ofițerii ”neimportanți” de la Shanghai au devenit nume grele

Între timp, cei văzuți și fișați de DIICOT, ofițeri care pe atunci nu aveau funcții importante au devenit mari:

Alexandru Bureșin, fost șef la Antitero SRI, unul dintre generalii fișați de către procurori în dosarul Shanghai

Sunt doar câteva exemple.

”Ori de câte ori văd cum neagă, îmi aduc aminte ce făceau atunci. Hai, măi bătrâneilor, că ne amintim tot și nu v-a pus DIICOT degeaba moacele pe planșe!”, spune una dintre fetele de atunci.

Fata exagerează, căci nu sunt deloc bătrânei, unii au acum 40-50 de ani.

Și dacă acești polițiști, procurori, comisari de Gardă Financiară și agenți secreți au fost fișați de SRI și de DIICOT, căci s-au expus la ”Shanghai”, cine erau ”cei importanți”, care erau duși de către Mihai la apartament, în secret?

***

”Gruparea de crimă organizată ce acționează pe teritoriul României are o componentă transfrontalieră, fiind în relație cu membri ai grupării care acționează pe teritoriul Bulgariei, Greciei și Italiei, practic pe tot traseul urmat de migranții chinezi de la ieșirea din România până în țara de destinație!”.

”Din intercetările și înregistrările convorbirilor telefonice și comunicării tip SMS, autorizate cu numerele 309/AI/04.10.2005 și respectiv 321/AI/21.10.2005, a rezultat că inculpații beneficiază de sprijinul unor ofițeri de poliție, comisari de gardă financiară, funcționari publici din cadrul unor ministere, persoane care îi ajută să obțină documentele necesare introducerii în țară a cetățenilor chinezi, precum și rezolvarea unor probleme ce pot constitui obiectul unor cauze penale”.

Amabasada Chinei intervine pentru mafiotul Mihai

”Inculpatul Zhang zis și Mihai era o persoană cunoscută în comunitatea chineză, fiind Secretarul General al  Camerei de Comerț China-România, restaurantul său și salonul de masaj, care era un paravan pentru practicarea prostituției, fiind frecventat de persoane din cadrul autorității publice, atât din România, cât și din cadrul Ambasadei Chinei la București”

***

”Ambasada Republicii Populare Chineze în România prezintă salutul său Înaltei Curți de Casație și Justiție și are onoarea a-i aduce la cunoștință următoarele:

(…) Zhang Jianjun a obținut funcția de președinte al Uniunii Tinerilor Chinezi din România, cunoscut cu un profil social-moral corespunzător”.

”Ce interes superior al statului român în relația cu China? Au făcut-o pentru bani!”

Paravan după paravan după paravan.

Protecția venea dinspre ambele țări.

Mihai și Sam erau doar parte a unui grup de 10-12 chinezi influenți care se umpleau de bani în România prin combinații ilegale.

”Unii din Familie aveau legături la Ambasada Chinei. Alexandru Ioan era canalul de comunicare cu oficialii ambasadei. De aceea îl și suporta Familia deși era un mare gafeur!”, povestește o sursă care cunoaște bine partea nedeschisă a dosarului.

Mulți ofițeri români au lucrat cinstit pentru descîlcirea ițelor și și-au văzut munca blocată în virtutea unui ”interes superior”.

”Interes superior pe naiba! Ar fi fost bine. E vorba de bani pe care și i-au luat niște persoane private din statul român care au folosit relația China – România ca pretext”, spune unul dintre cei care au muncit la caz.

Dosarul era gîndit de la început ca unul cu risc mare.

”La început, ofițerii și procurorii au intrat nu doar la percheziții, ci și la audieri mascați, ca să-și protejeze identitatea, pentru că știau că vorbesc cu niște mafioți în stare de orice”. 

Numele ”Senatorului”: Wang Yan, pe numele românizat Alexandru Ioan

Conform culturii afacerilor chineze, ierarhia se creează și se respectă cu rigoare, în postura de ochi în ochi, unul la unul.

”Fratele meu mare” și ”fratele meu mic”, așa se adresau unii altora cei din Familie.

În general își foloseau poreclele, nu numele.

De pildă, lui Wang Yan, pe numele românesc Alexandru Ioan, i se spunea ”Senatorul”, în virtutea unor funcții oficiale ocupate, cândva, în China.

Așa apare și în stenogramele înregistrărilor de la DIICOT.

Deși avea o putere mult mai mare decât cea a compatriotului său Mihai,  ”Senatorul” a scăpat fără să ajungă în dosar, ”poate tocmai pentru că Alexandru Ioan era legătura cu oficialitățile chineze”.

Ședința Familiei: sîmbătă dimineață, la ora 10

”Cei 10-12 din Familie se întâlneau în fiecare sâmbătă dimineață la Shanghai sau în alte locuri. Uneori, foloseau Templul Soarelui, din zona Foișorului de Foc. Alteori, chiar apartamentul din strada Brândușelor. Prezența era obligatorie, la ora 10. Se discutau afaceri noi, pe cine vor jefui, ce firmă chinezească vrea să intre în România și cum îi pot vămui”, povestește omul.

La aceste întâlniri nu se schimbau bani între ei, ”deși aveau socoteli de reglat și sume uriașe cash disponibile”.

Dar schimbau altceva.

CD-uri cu filme pe care fetele le înregistrau când făceau sex cu înalți funcționari români!

Urmarea în ziarul de mâine.

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Gretzky  •  23 martie 2018, 21:49

Cataline te apreciez pentru efortul depus!Esti Jurnalist cand vrei si ziarist in timpul liber! Eu nu te invat jurnalism de investigatii ci decat spun si eu, asa! Nu a aparut mai nimic in asa zisa presa romaneasca despre legaturile maharilor din fostele si actualele Guverne ale Romaniei cu diversi chinezi conectati la Triade care, la randul lor, sunt in cardasie cu toti factorii de decizie din China! China are tot interesul sa bage pe gat Europei diversi insi, mari afaceristi de mica anvergura, care se bazeaza pe banii Mafiei locale si ai Guvernelor! Guvernul Chinez si localSi stii ceva? Pentru ca coruptie la nivel inalt si nimeni nu comenteaza pentru ca intra niste bani, multi, la unii de sus si mai putini in economia locala! Ca exemplu, In Spania, orice chinez care detine o afacere e scutit de taxe si impozite timp de 5 ani! Chiar daca afacerea merge sau nu dupa acest timp sau cu putin timp inainte de limita chinezul o vinde altui chinez, o cedeaza pe romaneste, si deschide altceva! Bar, frizerie, restaurant, *** Europenii, spaniolii, cei care au mici afaceriin domeniile in care sunt bagati chinezii sunt revoltati de conditiile de care beneficiaza chinezii dar tac din gura! Banii lor? Da, vin dinspre Triade cu acordul Guvernului Chinei! Toti stiu dar se prefac ca sunt fericiti, creste economia! Asta e o tampenie dar daca vrei iti detaliez pe privat! Si, in definiv, daca Spania nu vrea sa rezolve niste treburi murdare rau de tot de ce ar face Romania asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vnm  •  23 martie 2018, 22:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

me  •  23 martie 2018, 22:30

Eu nu pot sa inteleg aceasta logica: 'Inainte de analizarea fondului unei situatii [...] este necesar sa se verifice termenul in care raspunderea disciplinara se prescrie'. Ei claseaza, dar nu stiu exact inca ce claseaza pt ca ei nici macar nu au inceput investigatia acelei abateri. Atunci de unde stiu ei ca abaterea se termina in 2009 daca nici macar nu au inceput sa investigheze abaterea? Poate ca in cazul acesta se poate deduce logic ca intr-adevar abaterea s-a terminat de tot in 2009 (poate, nu stiu exact toate detaliile cazului si cele juridice), dar ca regula generala nu mi se pare corecta logica aceasta. Mai intai tr sa investighezi tot, si apoi tragi concluzia cand s-a terminat abaterea. E vorba de o situatie, nu neaparat de o singura fapta individuala.

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2018, 22:41

@me: Inspectia Judiciara vrea sa spuna ca ei nu pot investiga disciplinar ce e mai vechi de doi ani. Dupa cum procurorul general a anuntat ca faptele ofiterilor care protejau reteaua mafiota s-au prescris fara sa stie despre ce fapte e vorba, fara sa le cerceteze. Aveti dreptate, nu e nici o logica aici, alta decit cea a musamalizarii. De altfel, punctul acela in care "prescriem inainte de a numi fapta de prescris" este punctul in care o democratie se transforma in autoritarism, in bunul plac al oficialitatilor si in sfidare a simtului comun al oamenilor.

mihaix  •  23 martie 2018, 23:37

Oare cine conducea DIICOT in anul 2009? Țin să fie, țin să fie?

acelas  •  24 martie 2018, 2:04

OFF Catalin, sa ne ocupam putin si de cazul Burleanu-Lupescu. Caci nu-mi pot scoate din minte spusele consilierului Andrei Vochin, un laudabil gazetar de altfel, la bucuria vestii ca Lupescu va candida la sefia FRF. Anume aceea prilejuita de concluzia ca daca Lupescu va candida, in sfarsit vom avea parte de un duel "fair", onest, fara atacuri "sub centura" bazat pe delatiuni, turnatorii, acuze negative sau otravite pe ce a facut "rau" celalalt sau neimplinirile lui, ci va fi o dezbatere "pe proiecte", pozitiva, pe ceea ce propune si vrea sa faca fiecare, iar cel mai bun in acestea sa castige. Zic asta pt ca singurul care tine neaparat sa nu respecte aceste fagaduinte este numai Burleanu si atat. Aceasta emanatie perfida, josnica si extrem de simptomatica a Sistemului. Atacurile mizere au ajuns la episodul 5. Si acum, sa fim intelesi. Ori A. Vochin a mintit si a vorbit "in dodii" cand a spus acelea despre cel le care-l consiliaza, nereprzentant conceptia sau gandurile sefului sau, ori chiar asta a fost gandirea lui Burleanu spuandu-i aceasta lui A. Vochin, spre a linisti presa si intreaga opinie publica ca o sa fie "super ok". Dar inseamna ca Burleanu minte mai des de cum respira, iar asta trebuie semnalat. Se si vede ce "super ok" este campania si creierul din spatele ei. Un veritabil "nepotel", un "descendent" moral ai mai marilor "parinti" spirituali, maleficii Dancu si Coldea. Iar ei sunt mandri de acesta (buru). De fapt mandria e super reciproca. Caci iata aschia nu sare deloc departe de trunchi. Aceasta interfata (burleanu) atat de sugestiva a Sistemului noii Securitati din Romania, din sfera mult mai sensibila si mult mai vizibila a fotbalului, ofera atat de spectaculos adevarata fata a Sistemului in toata splendoarea si realitatea sa, pe toate celelalte domenii in care "opereaza".

Urod  •  24 martie 2018, 2:32

Nu vreau sa fiu cinic... Dar la ce te așteptai Cătăline...?!!!!... Pericolul cel mai mare este atunci când nici mass-media nu mai are forță în fata corupției. Nu le mai este frica de nimic... Dacă aceste afaceri au ajuns sa fie protejate de Ambasada Chinei, ce se mai poate spune...?!!!!... Este totuși surprinzător cum este posibil asa ceva când vorbim de China, care are legi dure și care știam ca se aplica...!!!!... Dar probabil civilizația se îndreaptă într-o direcție greșită.

igor  •  3 aprilie 2018, 0:38

dupa cite stiu Romania este stat NATO, si cum se face ca niste mafioti chinezi impreuna cu mafiotii locali "au furat" industria cuprulu ? oare a fi stat NATO nu inseamna sa ai o strategie de aparare ? in secolul 21 o tara poate fi acaparata cu ajutorul banilor si a compromatelor. este nevoe doar de un ingredient: o clasa politica corupta, dupa care vinzi rusilor si chinezilor cele mai strategice industrii, iti faci niste vile prin Brazilia si Monaco si :dupa noi macar potopul"

Comentează