Lupescu își face campanie însoțit de șefii PSD ai Consiliilor Județene

Împins de la spate de simpatia publică și de politic, Lupescu se consideră favorit detașat și adevărul e că dacă va pierde, asta va însemna că administrația Burleanu a făcut pentru cluburi lucruri importante

luni, 16 aprilie 2018, 7:01

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

La Baia Mare a fost împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, și prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, ambii PSD.

Zetea a spus că ”Ionuț Lupescu are idei minunate”.

În Caraș Severin, pe candidat l-au însoțit primarul Reşiţei, Ioan Popa, și cel al Caransebeșului, Felix Borcean, ambii PNL.

Din sală s-a ridicat și șeful Direcției de Sănătate Publică, ce a impresionat asistența propunând un nou sistem complet de organizare a fotbalului, până la Liga a patra!

Conform presei locale, Lupescu s-a declarat de acord cu proiectul prezentat ad-hoc de entuziastul responsabil cu sănătatea publică.

La Călărași, ”candidatul a avut un dialog foarte consistent cu autoritățile locale: președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, dar și cu edilii localităților Modelu și Borcea”.

Toți cei enumerați fac parte din PNL.

La Ploiești, ”preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, PSD, a ţinut să garanteze sprijinul lor pentru ce va urma în sportul românesc, în general, şi fotbal, în special”.

”Ce va urma” este Ionuț Lupescu. Asta vrea politicul, și în special PSD.

La fel s-a întâmplat în Gorj, în Bacău, în Vâlcea și în alte județe.

*** Lupescu și șeful CJ Olt, Marius Oprescu (al doilea de la stânga)

Ionuț Lupescu a mers la cluburile mici, care depind de finanțarea locală, alături de șefii Consiliilor Județene și de primari.

Aceasta a fost înțelegerea sa cu Liviu Dragnea. Iar poziția șefului PSD e clară în interviul acordat în Gazeta Sporturilor de astăzi.

Au trecut 29 de ani de la răsturnarea comunismului și nici măcar un candidat al Generației de Aur nu are șanse decât dacă bate palma cu sistemul centralizat al puterii din România.

Relația dintre  politic și fotbal rămâne una bolnăvicioasă.

Răzvan Burleanu însuși, sosit din firidele Palatului Cotroceni, a fost, acum patru ani, susținut politic.

În cazul lui Lupescu însă, mobilizarea Partidului Social Democrat este fățișă. Nici Lupescu și nici politicienii nu o ascund.

Se complimentează reciproc deși nu s-au văzut în viața lor.

Se pozează la mese cu macrameuri îngălbenite pe la margine.

Principiul lui Liviu Dragnea e simplu, așa a gândit întotdeauna: dacă strigă oamenii în tribună, soluția populară e și soluția bună. Astfel, a ordonat partidului: miza pe Lupescu!

Într-un fel, politizarea contracandidatului îl pune pe Burleanu într-o situație unică.

Pentru că dacă Burleanu va câștiga, înseamnă că lucrurile pe care le-a făcut administrația sa chiar au ajuns la cluburi, chiar au contat în teritoriu, chiar stârnesc încredere.

Actualul președinte e la momentul adevărului.

Numai plusuri concrete, măsurabile și care au influențat în bine viața fotbalului îi pot determina pe cei din asociațiile județene și din cluburi să sfideze politicul.

Să semnalizeze Lupescu și să voteze Burleanu.


*** Lupescu la întâlnirea din Vâlcea, cu șeful CJ, Constantin Rădulescu (indicat de săgeată), în dreapta sa

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Sibelius  •  16 aprilie 2018, 16:29

"Nu cred in amestecul politicului in fotbal"...parca asa suna o declaratie de la lansarea candidaturii lui Lupescu. A crezut-o cineva?

Mircea  •  16 aprilie 2018, 17:09

Stiti cum e cu Burleanu si Lupescu? E precum cu Daum si Contra !!! Adica, sa vina oricine si oricum, numai sa plece ala care e !!! La fel a fost si cu Sandu si Burleamu. Vorba inegalabilului C-tin Tanase: "Pleaca ai nostri, vin ai nostri !!! ..... Si cu asta ce facuram !!!" De preferat l-as prefera pe Marcel Puscas, singurul , la acea vreme, care s-a zbatut pentru "comisionul" din transferul lui Ilie Dumitrescu la Totenham.

ZORRO  •  16 aprilie 2018, 17:52

Bun ,foarte bun articolulul! Dar daca politicul nu are voie sa se implice in sustinerea unui candidat, oare serviciile au voie sa se implice in sustinerea celuilalt candidat?! sau oare ne facem toti ca nu stim ce grade poarta actualul prezident FRF.

Obiectiv  •  16 aprilie 2018, 17:59

Nu stiu de ce, insa mesajele mele apar ca spam pe celelalte bloguri! Nu se intampla asta inainte de a pleca, pentru o saptamana, in strainatate! Ajungand la tema acestui material, cu ce a fost mai breaz novicele (ca sa folosesc un eufemism bland) burleanu, care a fost ales dupa ce contracandidatul sau a fost ales cu o zi inainte? Cine crede in coincidente este naiv sau indoctrinat! O.

Obiectiv  •  16 aprilie 2018, 18:12

Scuze: "...dupa ce contracandidatul sau a fost arestat..."!

Crimson Veritas  •  16 aprilie 2018, 20:56

Sa speram ... atunci ... ca se lasa ca arestarea lui Burleanu ... cu o zi inainte de alegeri ...:)) Lasand gluma la o parte ... pentru ca e ... clasificata si nu am certificat ... ORNIS ... d-le Tolontan ... Politica = Democratie ... Politicienii sunt ... Imputernicitii Poporului ... nu stiu cum sa va spun ca sa intelegeti ... Politica este un lucru BUN ... organizatile crepusculare denumite 'servicii secrete' ... sunt naspa ... ati inteles? Servicile secrete sunt acel rau ne-necesar ... a caror existenta nu este justificata ... pentru ca nu vad de ce niste oameni si un popor onest ... asa cum suntem noi ... si d-voastra bineinteles ... au chestii de ascuns! Deci nu am nici o problema cu Politica ... si gasesc intodeauna ... dragalasa ... incercarea d-voastra si a #semneilor d-voastra ... de a arunca in ... derizoriu ... in ilegalitate ... in imoralitate ... mandatul pe care cetatenii il dau unor persoane ... pentru a-i reprezenta in administrarea si conducerea tarii ... ca si cum am comite o crima! ...:)) Asta este unul din avantajele democratiei ... vs comunisms si alte regiumuri totalitare ...:)) Nu va suprarati ... urmaresc cu maxim interes ... lectile d-voastra .. .cp saptamanale ... prin care incercati sa va dezvatati auditoriul de ... democratie ... si le apreciez la adevratata valoare ... accea de pamflet ... scris de un 'ziarist liber' ... care ii invata pe ceilalti ... ce naspa esre libertataea si autodeterminarea ... lor ...:)) Cat despre servicii 'secrete' ... o sa va scriu ... cu alta ocazie ... un eseu ... despre cum activitatea lor LEGALA ... si culegera de informatii ... se poate realiza si transparent si cu respectarea drepturilor oamului si cetateanului ... fara sa se darame nici planeta si nici tara ... si cum vrajeala voastra cu 'servicile secrete' ... nu va mai avea mult timp de trait ... civilizatia ... trebuie doar sa fie un pic mai desteapta decat este acum ... sa zicem ... 1-2 generatii de pamaneteni ... care vor veni la un moment si vor zice ... gata ... cu infractionalitatea organizata statala ... si servicile secrete in Gluteus Maximus ... multumim .. .stati jos! ...:)) Cu placere... Eseul nu va fi pentru d-voastra ci pentru nepotul dumneavostra ... o sa-i spun ce facinat era bunicul lui de de 'James Bond' si ... cum confunda el fictiunea cu realitatea ... chiar inainte sa devina senil cu ORNIS ...:))

Observator  •  16 aprilie 2018, 21:42

In noaptea asta,transplant pulmonar la Sp Sf Maria Bucuresti si nu stie nimeni....nici macar ministrul sanatatii??Stiu,n are legatura cu subiectul....dar te ai ocupat de subiect cu alta ocazie....si evenimentul este fierbinte

Che Guevara  •  16 aprilie 2018, 22:21

Sa zicem ca vine Lupescu presedinte la FRF. Peste 4 ani il face Burleanu praf. Veti vedea.

Jean Claudiu Iuncher  •  16 aprilie 2018, 22:34

Domne bloghere sportif Tolontan, intrerup momental flucsul știrilor matale sportife anticorupte pentru a declara ca sunt absolutissim de acord cu Dl. Prezident Klaus, cu doamna Carmen, cu tot activul PNLDL si nu in ultimul rand cu Dl. Ambasador al Microsoft in Romania, Dl. Hansel Klemm: argumentele inculpatului ministru al justitiei comuniste nu ne-au convins, Doamna Doctor DNA are si va avea un scaun solid.

Eugen  •  16 aprilie 2018, 22:39

Domnule Tolontan, eu as zice ca PSD-ul își face campanie alături de Ionuț Lupescu ! Ce părere aveți ?

de pe ‘ici ‘sa  •  16 aprilie 2018, 22:59

de ce va mirati ? lupescu a jucat la dinamo, club care era al militiei, cainii de paza ai pcr-psd.

CCC  •  16 aprilie 2018, 23:17

“Numai plusuri concrete, măsurabile și care au influențat în bine viața fotbalului îi pot determina pe cei din asociațiile județene și din cluburi să sfideze politicul.” Este interesant ca nu luati in calcul posibilitatea ca votantii sa sfideze politicul dintr-un motiv foarte simplu si uman: ura fata de psd. Atunci Burleanu ar castiga fara probleme, ca si ultimii presedinti ai Romaniei, “doar sa nu iasa al lor”!

Dan T  •  16 aprilie 2018, 23:31

Jalnic.... Cine l-a pus sa se afiseze cu PSD-ul a jucat pentru Burleanu. Generatia de Aur e total compromisa, daca Lupescu este atat de *** inseamna ca toti sunt la fel.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin  •  17 aprilie 2018, 0:38

Cum sa il votez pe Lupescu când se asociază cu Penalul de Dragnea?! Pe bune Kaisere, așa ai ajuns?

A.D.  •  17 aprilie 2018, 3:40

”Au trecut 29 de ani de la răsturnarea comunismului și nici măcar un candidat al Generației de Aur nu are șanse decât dacă bate palma cu sistemul centralizat al puterii din România.„ Deci a fost răsturnat, nu a căzut ? :) De către cine ? Vreți să spuneți că „tot comuniștii” (România n-a avut comuniști nici atunci, dar acum!) conduc toate cele ?! Vreți să spuneți că lumea fotbalului (unde se întâlneau cu dolarii interziși prostimii oameni precum Hagi, Becali, Ioanițoaia plus o mulțime de nemenționabili/nefrecventabili!) mișuna de comuniști și simpatizanți ai lor ?! Dacă aveți noroc, poate veți răspunde. A avut el Vișinescu, putem fi optimiști. E centralizată puterea în România ? Peste granițe ?! Înțelegeți engleză. Eu voi depune mărturie favorabilă pentru cazul Condrea. Pentru restul, sper să găsiți pe alții. P.S. Dacă „nu înțelegeți”: îmi vine greu să vă cred, când americanii spun o cu totul altă poveste. Și știți că americanii sunt obsedați cu legalitatea ...

Cătălin Tolontan  •  17 aprilie 2018, 7:43

@Eugen: sigur ca politicienii (in primul rind numeric cei de la PSD, dar si cei din PNL) isi fac imagine alaturi de Lupescu, dar tocmai de aceea Lupescu ar fi trebuit sa evite sa fie mascota politicienilor.

comentator  •  17 aprilie 2018, 9:38

decat cu campanie facuta de mafioti si seku - ca burlika, mai bine cu psd. oricum s-a vazut aseara ce inseamna fotbalist- lupescu, fata de jucatorul de fotbal cu nasturi - burlika, pudelu sec al lui basika

Stanescu adrian  •  17 aprilie 2018, 11:08

Nu inteleg sustinerea asta acerba a ziaristilor si nu numai pentru un *** *** si ***! Lupescu a dovedit ca nu -si dezminte *** de ***: ***, parsiv si prefacut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Darius Scoica  •  17 aprilie 2018, 11:19

Domnule Ionut Lupescu ai gresit !!! Eu personal cred ca asocierea ta cu politicul a fost lozul necastigator, daca pana la asocierea ta cu politicul aveai o mare sansa in fata celorlati candidatii, in prezent s a rispit !!! Am rugamintea domnule Tolontan faceti o prezentare a fiecarui CANDIDAT; CV ul fiecaruia: ce il recomanda pe domnul : Ilie Dragan, Ionut Lupescu, Marcel Puscas, Razvan Burleanu... faceti un articol documentat bine in care sa ne prezentati , persoanele cu cele bune si rele , astfel putem dezbate ce il recomanda pe fiecare ... pana la urma asta e democratia ! Va rog faceti si un articol despre echipa Primariei Sibiu : Fc Hermannstadt , cum baga primaria 19 milioane de euro( vin alegerile ) intr o echipa din banul omului de rand, in conditiile in care mi au dat lacrimile cand am intrat in Spitalul de Neurologie din Sibiu !!! Doamna Astrid Fodor ( FDGR)primar Sibiu a uitat pana si ce e o conferinta de presa ... NU a facut una pana in prezent !!! Sfidare fara limite a sibianului de rand !!!

ahuramazda  •  17 aprilie 2018, 12:17

E tare, nuuuu? lupescu face lobby pentru politic (alias psd) ca aia sunt la putere si sunt buni, dragnea ii raspunde la fel, iar colac peste pupaza un ziar sportiv renumit (a se citi Gazeta Sporturilor sau pe scurt gsp), care se considera, auzi Doamne, impartial, ii face lobby lui lupescu... Ca burleanu a mintit cand a spus ca nu a demisionat lupescu de la UEFA venind si postand comunicatul UEFA. O sa-l postez si eu in comentariul asta, sper Cataline ca nu o sa ma cenzurezi, si o sa va spun ce inteleg din el, deh eu mai prost si, ulterior acestui comentariu, voi fi considerat postacul lui burleanu, desi eu i-am scris pe toti cu minuscula (a se citi litera mica si nu minus scula cu dublu "s" transformat intrunul singur) ca toti sunt o apa si un pamant, "Ioan Lupescu, director pentru Dezvoltarea Tehnică, nu mai lucrează pentru noi. În momentul în care a hotărât să candideze la FRF, ne-a comunicat decizia sa de a demisiona. Întrucât n-a avut suficient timp pentru a finaliza toate formalitățile legate de întreruperea angajamentului său cu UEFA, departamentul nostru de Resurse Umane l-a pus pe dl. Lupescu în concediu fără plată din 12 februarie” adica d-nul Ionut Lupescu in acest moment are cim-ul cu UEFA suspendat. Nu este demisionar pentru ca, numeni, pana la acest moment nu a venit sa spuna ca a incetat cauza de suspendare a cim-ului si este activa demisia. Mai mult decat atat, demisia este un act unilateral de vointa, din putinul drept pe care il cunosc eu, deci de ce trebuie suspendat cim-ul la initiativa angajatorului daca eu mi-am depus demisia? Nu i s-a parut nimanui suspect acest aspect care reiese din afirmatia UEFA? Sau vorba d-lui Ioanitoaia: cine minte acum (n.s. burleanu sau lupescu cu privire la demisia lui lupescu conform comunicatului UEFA)? Su ca burleanu e un nesimtit si ca ... Nu mai vreau sa mai comentez, dar eu sugerez tuturor sa mai lectureze inca odata acest comunicat si sa-mi spuna de unde reiese ca lupescu a demisionat de la UEFA si ca aceasta demisie e valida, atat timp cat inclusiv UEFA spune, in final, ca incepand cu data de 12.02.2018 d-nul lupescu este in concediu fara plata... Deh sunt doar un postac de-al lui burleanu care spun prostii, si nu am analizat esenta comunicatului privind demisia ca de fapt e demisie dar d-nul lupescu este in concediu fara plata din 12.02.2018, nu-i asa Cataline? Pentru tine si o parte a colegilor tai gen Razvan Lutac, Mirela Neagu si altii asemenea, inclusiv editorialisti gen Razvan Prepelita etc. respect si stima, pentru o alta parte, imi pare rau ca m-ati dezamagit cu "echidistanta" voastra ... Pacat...

Napolion  •  17 aprilie 2018, 12:46

Nu zic ca e rau sa ne atacam pentru fiecare combinatie sau fapt de coruptie. Dar sa fim intransigenti cu gainile care ciugulesc cu mai mult sau mai putin tupeu boabele de pe aratura dar sa ne facem ca nu vedem ursu cand trece prin gard mi se pare ca e atat de rusinos de mi-e mie jena sa vorbesc. Desigur ca este o problema ce se intampla si mai ales poate ca nu sunt de ajuns oameni sa investigheze toate miscarile. Dar daca ne-am ocupa de " temele alea" de cateva milioane si sute de milioane nu cumva s-ar si asttunde si astealalte "gainari-cioase" usor usor? De exemplu atatia consilieri Israelieni pe langa toata lumea buna cu putere de decizie ma intreb nu aduc si cateva contracte cu firme de pe acolo ? Din tara care nu extradeaza (mai ales daca vii la pachet cu bani) ? Si unde DNA nu vede si nu ajunge deloc? SRI este pe faza sau doar se trezeste ca sa mai bage la mititica pe unul sau altul care nu cotizeaza? Mi-e clar cum este cu echidistanta. Nici nu ma astept. Dar imi doresc sa se gandeasca SMART ! Ganditi nuantat, gandit eficient. Ganditi rentabil.

Comentează