Zeci de jurnaliști de la Știri au redactat un protest împotriva conducerii TVR

Ei remarcă ”disprețul pe care doamna Doina Gradea și domnul Eduard Dârvariu îl arată față de principiile și misiunea televiziunii publice”

joi, 3 mai 2018, 6:03

După ce o reporteră a fost numită ”cap de porc” de către șefa Televiziunii, iritată pentru că aceasta îi pusese insistent o întrebare primarului Gabriela Firea, redacția de știri a TVR reacționează.

Ziariștii au alcătuit un protest, semnat deja de zeci de persoane.

În el se spune că ”Noi, jurnaliștii Direcției Știri a TVR, suntem consternați și indignați de limbajul folosit de președintele-director general Doina Gradea la adresa unui reporter și a redacției în general”.

Ziariștii solicită ca președintele instituției ”să își ceară scuze față de colega noastră, un jurnalist onest și profesionist, care a acționat în interesul public”.

Totodată, zecile de semnatari își exprimă îngrijorarea față de disprețul pe care cei doi șefi ai TVR îl au ”față de principiile și misiunea televiziunii publice și față de cei care încearcă să le respecte și să le pună în practică, într-un peisaj mediatic tot mai dificil și lipsit de reguli”.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Cercel  •  3 mai 2018, 18:28

"Zeci de jurnalisti" sunt cei 16 care au semnat hartia? Tolo, ai pierdut notiunea cifrelor?

Bogdan  •  3 mai 2018, 18:30

Scuze? 🙄 Parca, totusi, demisia ar fi mai potrivita. Dar, pana la urma, e genul de protest cu jumatate de gura. Reactionam, sa vada lumea, insa e o limita in toate! Foamna director isi va cere scuze negresit, invocand presiunea si un moment "de ratacire". Sa traiasca fratii, verisorii, cumatrii@finele din TVR!

mda  •  3 mai 2018, 18:54

Cercel, este vorba de jurnaliștii Direcției Știri a TVR, cati jurnalisti crezi ca au stirile TVR? Iar ce este mai important e faptul ca au dreptate 100%.

Danonino333  •  3 mai 2018, 18:55

Astept si numele unor realizatori tineri de emisiuni, care ar trebui sa fie primii care sa se teama de astfel de atitudini dispretuitoare. Unde sunt Ionut Cristache ( pe care mi-l aduc aminte cu cata perseverenta ii cerea raspunsuri la intrebari lui Traian Basescu) sau Andrei Tudor, sau Emma Zaicescu?

Patrik  •  3 mai 2018, 19:01

Jurnalisti ar trebui poate sa inregistreze anumite persoane si sa dea acele inregistrari pe anumite retele pentru a obliga la un anumit comportament. Asta daca nu exista libertate de exprimare.

Andrei F  •  3 mai 2018, 19:15

Zecile de ziaristi...!!!Oaaa...Unde erau zecile acestea de ziaristi cand un coleg de al lor a protestat aruncanduse de la balcon? A,reprezentau si fraternizau cu cealalta tabara?!Cine vrea numai politica de dreapta la TVR sa mai aiba rabdare! Am intrat la Patraru si soc! Directorul TVR spune sa nu se critice tot timpul politicienii!!! A vorbit si de PDL si de astia de acum! Deci jurnalistrii care se dau independenti vor sa faca politica la TVR.Zecile de jurnalisti care acum sunt nemultumiti de conducerea TVR trebuie sa se intrebe cum conducerile acelea bune cu care o duceau bine au facut o gaura la TVR -radiata de guvernul rau-de 150 milioane euro! Sau sefa TVR a adus datoria cu ea de la PRO TV?

doilaunu  •  3 mai 2018, 19:41

nu desfiintam mai bine aceste institutii anacronice - TVR si Radio Romania? Cand iei bani de pomana este frumos sa fii principial, dar le-as propune "zecilor" de ziaristi ofensati sa faca un exercitiu de imaginatie: cum ar fi daca ar trebui sa traiesc doar din ceea ce produc? E valabil, desigur, si pentru Doina Gradea.

Maxentiu  •  3 mai 2018, 20:01

Zecile de jurnalisti de la stiri sint, mai exact, saispe :) Dincolo de asta, vad ca e *** "atacati TVR-ul!". Tolo baga 3 articole intr-o zi, toate despre TVR, opozitia de salon (usr si mri) a iesit concertat cu comunicate de presa "servite", probabil va fi ceva show si la "gala libertatii de exprimare", ca prea v-ati sincronizat. Toate pentru o vorba urita spusa in particular, si nu fara temei? Nu stiu pe cine a calcat pe coada Doina Gradea, dar mobilizarea de forte impotriva ei e impresionanta si are toate datele unei executii publice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  3 mai 2018, 20:02

@Maxentiu: au semnat zeci de jurnalisti din TVR, nu 16. Apoi, genul acesta de inversare a faptelorsia responsabilitatilor nu functioneaza: nimeni nu o executa pe Doina Gradea, ci Doina Gradea a agresat o meserie pe care n-a facut-o niciodata. Cind vii sef la TVR, numit de Parlamentul Romaniei, ca asa e normal si asa scrie la lege, si crezi ca jurnalistii trebuie sa fie binevoitori cu puterea, tu ai o problema, nu ceilalti. Stiti ce o agresiune? Agresiunea impotriva normalitatii, ca o breasla intreaga incearca sa-i explice sefului TVR ca nu e OK cum gindeste despre ce are de facut televiziunea pe care o conduce. Nicaieri in lume nu se fac cursuri cu managerii in agora.

Maxentiu  •  3 mai 2018, 21:19

@Catalin Tolontan: argumentul "sintem multi, deci avem dreptate" nu functioneaza. "Breasla" asta "intreaga" e la fel de corupta, incompetenta, aroganta si agresiva ca si clasa politica, cu care e, de fapt, in cirdasie. Nu mai convingeti pe nimeni cind incercati sa pozati in "aparatorii interesului public". Asa ca faza asta cu "incearca sa-i explice ca nu e OK cum gindeste" suna a eufemism pentru "joci dupa cum cintam noi sau s-a zis cu tine". Nu-i iau apararea lui Gradea, dar am mai vazut manageri care au facut compromisuri ca sa-si asigure bugetul. Pot sa-i inteleg partial pozitia, chiar daca nu sint de acord cu ea. In schimb am oroare de scandalagiii de profesie, care-si inregistreaza interlocutorii pe ascuns ca sa-i aiba la mina, apoi pozeaza in "avertizori de integritate" si sint ridicati in slavi de "intreaga breasla". Daca aici a ajuns jurnalismul, mai bine ii punem cruce si ne apucam de altceva.

Luca  •  3 mai 2018, 21:45

Dispretul nu este fata de un jurnalist ! Este fata de un om , un om care incearca sa isi faca datoria cat poate mai bine ! Astept reactia CNCD , care a reactionat f rapid in cazul iubitei dlui Dragnea .

Andrei F  •  3 mai 2018, 21:54

Domnule Tolontan oare era bine la TVR pana acum? Pai Instanta a amendat TVR fix din cauza jurnalistilor de stiri in cazul Remes!!!Combateti asta daca puteti!!! Vorbiti de ziaristi care nu trebuiesc sa se gudure in fata guvernatilor?!Corect!!! De 1000 de ori corect! Dar nu puteti spune dumneavoastra si jurnalistii de stiri din TVR asta!!! Ziarstii care astazi protesteaza sunt fix echipa lui Culcer condamnata de Instanta!!! Dumneavoastra ne credeti pe toti uituci sau slabi la minte? Pe o parte jurnalistii de dreapta iau apararea unui sait care a jignit grav femeile din PSD...Ati auzit de asta? E public,asumat! Intervine CNCD dar mari jurnalisti de dreapta contesta mai departe! Pai care mai este etalonul presei domnule?In ambele ziare de sport gasesti adiacent intrari spre multe articole de pagini neasumate toate pline de ,,satira,, de fapt jigniri numai la adresa stangii!!!Asta este presa buna,independenta???Gradea sau Robu? Gradea sau Culcer?Cand criticati TVR sa va ganditi si cine a platit in contul TVR amenzile primite de la CNA - pentru partizanat politic in epoca Culcer- sau de la Instanta in cazul Remes...Sper ca nu mai trebuie sa mai demonstrez cu hotararile CNA sau decizia judecatoreasca...Profesionistii TVR in stiri sunt atat de buni cat ne arata de ani de zile audientele...Audientele nu de la venirea lui Gradea au tot mers in jos...

Andreea Anton  •  3 mai 2018, 21:54

Draga Tolo, montajul pe care l-a prezentat patraru este o manipulare ieftina. In anchetele voastre ati prezentat dovezi concrete, adevarate, probe folosite in instanta fara a altera continutul. Haideti sa revenim cu picioarele pe pamant: in TVR sunt multi amatori, slabi profesionisti si oameni care isi fac treaba prost. Asta au zis darvariu si gradea. Acelasi lucru l-a zis si Patraru cu mai multi ani in urma. Este un spectacol slab, la fel si pamfletul lui comercial.

DragosT  •  3 mai 2018, 21:58

Domnu', da' cand Base v-a numit pe toti "*** ***", prin alianta evident, ce faceau aia multi? Dar cand v-ati intitulat, tot prin alianta, "***", cum fu'? Trecea mai usor insulta, *** asa-i?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grigore Colecist  •  3 mai 2018, 22:14

Tolontan, tu de ce cenzurezi comentariile dacă ești așa deontolog? Soros te intreb.

Check my Wang  •  3 mai 2018, 22:23

Acest comentariu a fost cenzurat pentru că nu a fost pe placul deontologului Tolontan. La multi ani de ziua Libertății de Exprimare a *** din presă! La mulți ani domnule Tolontan!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  3 mai 2018, 23:36

@Cercel: Eu am numarat 32. Deschide si ochiul celalalt, ca vezi pe jumatate.

Sanautanu  •  3 mai 2018, 23:36

Eu am numarat in lista 30 de nume cu semnatura si ultima pare ca scrie EMMA, SCUZE! Deci, da, zunt zeci de semnaturi!!! 30, ami exact. Demersul Domnului Tolontan, care poarte grija a ceea ce se intampla in curtea TVR, este cat se poate de firesc si de benefic pentru libertatea presei si pentru respectul pentru aceasta meserie din oricare parte ai privi: al jurnalistului, al cititorului (foarte critic in general) al puterii politice, al ierarhiei profesionale, etc. Felicitari Domnule Tolontan!

Adrian  •  3 mai 2018, 23:46

Tolo, mulți jurnaliști se vaită de actuala conducere a TVR dar , fi sigur ca nimeni nu-și dorește intr-adevar o reformă profundă in acel TVR, managementul sa nu mai fie politic ci privat.Aduci niște manageri din mediul privat si le ceri sa faca profit ,la fel cum face BBC-ul.Ii impui niște target-uri financiare si din 6 in 6 luni il chemi la evaluare sa vezi daca e pe plus sau pe minus.Contractele si target-urile sa fie facute public.Oare este atât de greu să rezolvi o situație de genul TVR? Păi dacă ar veni un manager privat si ar începe să facă curățenie in acel TVR pe criterii strict profesionale ar fi jale. Patraru vine din mediul privat si stie cum stau lucrurile acolo, faci rating ,faci bani si profit, atunci e OK.Nu faci rating , nu aduci profit atunci pa si la revedere.Iar relațiile cu șefii sunt strict profesionale si bazate pe respect reciproc.Asa e la privat. PS.Tolo, si esti perfect conștient că intr-o institutie de stat precum TVR,daca o "fufă" plânge că e data afara ,un parlamentar s-ar vaită imediat ca totul este un abuz.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john  •  4 mai 2018, 7:05

@Maxentiu: Ca fapt divers, argumentul asta cu "suntem multi" il tot invoca PSD de exemplu pentru a justifica o groaza de mizerii. Si ai dreptate, e un argument slab, jurnalistii in cauza nici nu-l pot utiliza pentru ca nu sunt o majoritate in randul angajatilor TVR. Or fi si ei ca noi toti, slabi si corupti, ca si politicieni si jurnalisti tot din acest bazin demografic s-au format, insa daca faci un efort si incerci sa te plasezi intr-o tabara obiectiva si mai putin cinica, vei vedea ca au dreptate. Uneori e nevoie sa recurgi la astfel de practici, inregistrari pe ascuns. Femeia aia n-ar fi recunoscut niciodata lucrurile pe care le-a zis in privat. In privat poti sa faci pe cineva "cap de porc" si sa spui "p*la-n pi*da", nu asta mi se pare grav. Grav e sa incerci sa faci din jurnalist un sclav la stapan. Ai vrea toti sa fie precum Cristache?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  4 mai 2018, 7:29

Jurnalisti ? In afara de vreo 5-6 nu a auzit nimeni de ei. Dar,ma rog daca ei isi spun asa ?Se pune o intrebare, cati au semnat din convingere si cati din solidaritate, sa nu se puna rau cu masele de oameni ai muncii ! Cand TVR a lipsit de la Colectiv ca o tanti sefa cica isi avea telefonul de serviciu inchis n-am auzit de niciun protest. Realitatea este ca la TVR fiecare pretins independent isi face propria politica in functie de diversi factori lesne de intuit. Ce nu si-ar pemite niciodata la un post privat merge din plin la televiziunea publica sustinuta de la buget. Trai nineaca pe banii babachii ! Tiutin aveti carticica va mai trebuie.

Alex  •  4 mai 2018, 7:48

Buna ziua! TVR este acel instrument cu care s-a "facut" o revolutie, o mineriada....etc. Pe langa avantajul mamipularii nationale, TVR poate fi capusata la liber.... A fost candva un TVR Cultural ....poate cea mai buna creatie ....pe care l-au inchis, înlocuit cu mult mai "atractivul" ...TVR3 ....pe langa faptul ca promoveaza idei si emisiuni retrograde....TVR plagiaza si alte formate de emisiuni....Pacat! ....atitudinea directoarei manifestata prin viu grai se poate intalni la multi ....sefi, sefuleti, sefisori.....asa ceva nu se invata....este in ADN-ul lor....doar ca le trebuie putere .....ca sa ii vedem cum sunt....puternici cu unii si lingai cu altii! )...Zi faina sa avem!

rexrapidistul  •  4 mai 2018, 8:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan  •  4 mai 2018, 8:17

Fraților,nu vedem pădurea din cauza copacilor?Dacă fapta de calomniere este reală,să plece............!La revedere!

??????  •  4 mai 2018, 8:21

Un limbaj ce amintește și de "disputele" lui Adrian Năstase cu Radu Banciu ?

Cercel  •  4 mai 2018, 8:26

@gogu: Buna dimineata, ai facut ochi in sfarsit? Vezi ca la ora cand a aparut articolul erau 16 semnaturi, iar Tolo cel drept si corect a tot updatat poza pe masura ce mai apareau semnaturi, probabil in urma criticilor de aici. Important e ca Tolo ne inducea "zeci de jurnalisti" in momentul in care erau 16 semnaturi. Nici nu ne manipula. La fel nu ne manipula nici cand ne scria acum vreo trei zile cand ne spunea ca Vrabi e insarcinata, Secureanu nu stie al cui e copilul, iar in paralel ne punea poza lui Borcea. Deontolog adevarat Tolo asta, ce mai

dg  •  4 mai 2018, 9:04

la ultima semnatura, eu vad... EMMA, scuze !...si o semnatura indescifrabila cum adica, scuze ???? sunt contra dar imi cer scuze ???

Venom  •  4 mai 2018, 9:58

În Republica Ultra parlamentară România nu e un politician care s-o vrea jos pe doamna. Sus e bine că-i utilă tuturor. PS- Nici măcar în Ziua libertății de exprimare nu aveți încredere în cititorii dvs. Ministerul Discriminării Pozitive nu merge și el la bere?

mihu  •  4 mai 2018, 12:25

zeci de ziaristi, din 15700 cati sunt in Romania? Nu "e" prea multi? Da' aia care semneaza acum au protestat cand cu inregistrarile celebrului Portocala?

Che Guevara  •  4 mai 2018, 23:00

In Occident asaceva nu exista. Daca angajatii nu sunt de acord cu ceea ce se intampla in companie sunt eliberati din functie pe loc. Pe de alta parte, nu exista sef care sa te faca cu ou si cu otet de cate ori are ocazia. Cand te angajezi ti se spune ce ai de facut. Daca faci ceea ce ti s-a transmis continui, daca nu iti indeplinesti sarcinile de serviciu pleci sau esti dat afara. Dar nu vorbeste nimeni cu tine. Primesti o instintare in cutia de posta si de a doua zi nu mai vii la serviciu. Asta e!

Hallo  •  25 august 2018, 18:15

Hallo, aveti comentarii libere? sunteti singurul ziar din Romania care mai permite asa ceva?

Comentează