Spitalul din Mioveni confirmă salariul medicului chiulangiu: ”Câștigă 9.300 de lei net pe lună și e cercetat disciplinar!”

Managerul Constantin Iorga spune că psihiatrul Bogdan Ștefănache riscă desfacerea contractului de muncă

marți, 15 mai 2018, 7:23

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Implicarea unui cetățean obișnuit din Mioveni a transformat un caz aparent banal într-o cercetare a Spitalului Orășenesc.

Pe 9 mai, Augustin Zamfira trimite o scrisoare ministrului sănătății, Sorina Pintea.

El îi povestește cum, de 40 de zile, așteaptă ca medicul psihiatru Bogdan Ștefănache să vină la muncă.

Zamfira a decis să acționeze văzând cum, zi de zi, toți pacienții suportă umilința așteptării în fața unui cabinet gol, unde doctorul nu apare!

Omul expediază mesajul și către Gazeta Sporturilor.

Ziarul merge la Policlinica Spitalului Orășenesc din Mioveni și, în locul medicului, în cabinet e doar asistenta.

Nimeni dintre pacienți nu-și amintește când l-a văzut ultima oară pe Ștefănache.

După publicarea articolului, foștii colegi de facultate din Târgu Mureș povestesc, cu jenă, peripețiile unei cariere lipsite de orice implicare a medicului Ștefănache.

Ieri, spitalul din Mioveni a reacționat.

Managerul Constantin Iorga a trimis un răspuns ziarului, în care spune că ”faptele sesizate de dumneavoastră fac obiectul cercetării Comisiei de disciplină constituită la nivelul Spitalului Orășenesc ”Sf. Spiridon”.

În cazul în care absențele prelungite ale psihiatrului se confirmă, ”gravitatea faptelor poate atrage sancțiuni disciplinare, materiale sau de altă natură, inclusiv desfacerea contractului de muncă, după caz”.

În primul articol, Gazeta spuse publicului cât câștigă un psihiatru cu vechimea medicului, la o unitate de genul policlinicii din Mioveni: aproximativ 10.000 de lei net pe lună.

Managerul confirmă și oferă salariul exact.

”În luna aprilie medicul a primit 9.300 lei salariu net”.

Asta este leafa doar de la Spitalul Orășenesc, pentru că Bogdan Ștefănache este angajat și la Spitalul penitenciar din Mioveni.

 

 

Răspunsul Spitalului din Mioveni

 

Scrisoarea omului care l-a așteptat timp de 39 de zile pe medicul Bogdan Ștefănache.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

ticbis  •  15 mai 2018, 18:46

@Andrei F: Bre tovarase, n-ai inteles nimic! In perioada aia, prin anii '80, proiectele de diploma se scriau de mana; la fel desenele, graficele, schitele; se inserau poze si diapozitive. La Politehnica asta era un "must"; se scria cu rotring la nivel "stas", se utilizau sabloane rotring pentru scriere si tot felul de chestii ajutatoare... Nu mai intru in amanunte pentru ca in viata ta n-ai trecut prin asa ceva si n-ai cum sa intelegi... La Medicina conta mai putin aspectul grafic al tezei, important era continutul. La vremea aia, mi s-a parut nefiresc acest lucru si am luat continutul tezei prietenei mele (imi era deja logodnica) si l-am transpus in forma grafica, cu desene si cu planse si cu diapozitive cu tot, conform rigorilor de prezentare pe care le cunosteam de la Politehnica. N-am schimbat niciun cuvant si n-am interpretat niciun grafic; pur si simplu le-am pus in pagina asa cum le-a scris si le-a conceput ea, dar in forma si stilul in care-mi placeau mie! Succesul pe care l-a avut a fost fantastic, la vremea aia! Daca te duce mintea, teza de diploma ii apartine; nici n-aveam cum sa i-o concep eu din moment ce nu aveam habar de medicina; ca sa intelegi mai bine: ea a facut-o si eu i-am editat-o! Nimic mai mult! Daca ai nesimtirea sa compari asa ceva cu plagiatele lui Ponta si ale agramatilor camarilei partidului tau din familia de impostori intelectuali ai ciumei rosii, iti plang de mila! De altfel, la felul agramat in care iti postezi ineptiile, cred ca n-ai nicio vina... habar n-ai cu ce se mananca un proiect de diploma, nici cum era atunci si nici cum e acum!!! Te sfatuiesc sa nu te mai bagi in chestiuni la care nu te pricepi, ca te faci de ras! Tu si cultura, tu si studiile superioare, tu si invatamantul, tu si examenele de diploma... sunteti doua drepte paralele!!! Vezi-ti de partidul tau si lasa astea pentru altii, ca te depasesc in mod evident!!!

ticbis  •  15 mai 2018, 19:47

@Andrei F: Da tovarase; uite, chiar in momentul asta sotia mea a citit comentariile tale si raspunsurile mele si s-a enervat teribil; Maine se va duce la cabinetul medicului de familie ca sa ia o trimitere catre un spital anume pentru o investigatie de specialitate pentru o afectiune grava la rinichi. A vorbit la telefon cu asistenta care i-a transmis ca o asteapta cu trimiterea deja scrisa, semnata si parafata; bineinteles ca doctora nu va fi la program, ca de obicei; bineinteles ca sotia a pregatit deja plicul; altceva nici n-o mai intereseaza! Comentariul asta a fost reactia ei la prostiile pe care le-ai debitat; ca sa-ti dovedeasca ca habar n-ai ce inseamna in realitate "medicul de familie" si "rolul" lui! Este, asa cum spuneam, o veriga in plus si inutila intr-un lant sufocat deja de birocratie si de multa prostie! N-are nicio legatura cu ceea ce ar trebui sa fie si nici cu ceea ce inseamna acest concept in tarile civilizate si cu un sistem de sanatate corect si viabil!!

Andrei F  •  15 mai 2018, 20:36

Bravo natiune!!! Si parca ieri plangeati cu lacrimi de crocodil pentru domnul care a fost condamnat pentru cativa lei la o chirie nedeclarata pe o luna! Minimalizati o categorie sociala- doctorii de famlie- pentru ca doamnei ii place sa foloseasca plicul! Acest articol de astazi este o reactie a societatii in fata doctorilor care nu- si fac treaba iar dumneavoastra inovati iarasi...,,Traiasca plicul!,,ce conteaza daca doctorul nu isi face treaba si constientizati asta ... Despre lucrarea de diploma...va iertati prea usor ,mult mai usor decat combateti ce nu va convine.Recititi comentariul in care va impaunati cu lucrarea...

ticbis  •  15 mai 2018, 21:15

@Andrei F : Da tovarase, daca inca n-ai stiut, la medicul de familie (a se citi la cabinetul in care asistenta lui/ei este stapana pe parafa) se merge cu plicul, la fel ca la oricare alt cabinet medical, clinica sau spital din Romania! Vezi tu, asta arata ce si cat valoreaza sistemul medical din Romania. Mai mult, asta nu-ti garanteaza nici macar ca cineva se va ocupa de tine, dar te amagesti "si-ti faci datoria", ca sa nu regreti vreodata ca "nenorocirea" s-a intamplat ca n-ai dat bani! In 99% din cazuri, romanii se duc la medic (de familie, policlinica sau spital) cu banii pregatiti in plic; asa cum se duc si la preot, la inmormantari, botezuri sau la cununii, desi prestatiile respective erau deja platite prin sistem. Daca tu ai curajul sa te duci la medic pentru o interventie chirurgicala fara plicul in buzunar, e treaba ta si vei suporta consecintele! Iti joci viata la ruleta ruseasca!!! Din articolul asta n-ai inteles esenta: omul ala s-a dus cu mama lui bolnava la cabinetul medicului specialist psihiatru cu plicul pregatit; numai ca n-a avut cui sa-l dea pentru ca personajul chiulea de la serviciu de 40 de zile la rand! :))) Cat despre teze si proiecte de diploma... plagiate si alte alea... ar trebui sa te abtii sa-ti etalezi ineptiile; este un domeniu strain preocuparilor tale si in viata ta n-ai sa te confrunti cu el.... Pentru tine ar fi suficient sa incerci sa nu mai stalcesti limba romana... macar atat...:)) Lasa diplomele, ca n-ai nicio treaba cu ele!!!

Andrei F  •  15 mai 2018, 22:51

Poate exista o persoana onesta care sa creada ca domnul de la care pleaca articolul a vrut sa dea doctorului de la Mioveni un plic?Pentru asta 40 de zile monitorizeaza cabinetul doctorului? Daca vroia sa dea bani gasea nenumarati doctori particulari la Pitesti unde ar fi fost tratat sigur mai bine din prima! Domnul isi cunoaste drepturile si pentru asta nu a ales calea cea mai usoara...Dar cum sa inteleaga domnul ,,Pliculet,,asta?Oamenii care asteapta la doctor stiu ca ,,Pliculet,,este pacientul care intra ca la el acasa in cabinetul medical...

Pacientuedevină  •  16 mai 2018, 0:57

Degeaba încercați să ocrotiți crunta realitate de care ne lovim zilnic milioanele de pacienți și familiile noastre: o lume medicală ahtiată și teleghidată după bani...după mulgerea pacienților și a sistemului medical. Medicii au pornit într-o întrecere nebună între ei, pe vile, mașini, motociclete, excursii exotice, lux, decorații, titluri, grade masonice etc. În grandomania lor, profitând de faptul că în România răspunderea reală pentru malpraxis este cvasiinexistentă, se bălăcesc în imunitate și au un dispreț nedisimulat față de pacienți...începând cu felul de adresare, cu manierele expeditive și superficiale, cu apropouri penibile privind extracosturi inventate, cu sfidarea oricărei tentative a pacientului de a-și apăra drepturile. Aici s-a ajuns, pentru că majoritatea pacienților au ales, până acum să tacă și să se lase jecmăniți.

Pacientuedevină  •  16 mai 2018, 1:12

Referitor la acest caz sfidător și deloc singular al acestui medic, doarme în continuare Corpul de control al Ministrei Sănătății (ostateca eșalonului 2 din Minister, eșalon compus din medici, nu din specialiști în management sanitar)? Desigur, refuză să se autosesizeze. Corifeii mușamalizărilor, până când vor umili în continuare cetățenii pacienți care le plătesc lefurile? Rog echipa dvs. jurnalistică să solicite MS (informații de interes public), numărul anual, pe ultimii 5 ani, de reclamații/petiții ale cetățenilor adresate MS și modul concret de soluționare (nr. de controale și nr. de sancțiuni aplicate). Veți avea imaginea magnitudinii mușamalizărilor pe față ale celor care sunt funcționari publici și devin complici la încălcările drepturilor pacientilor

dan adrian  •  16 mai 2018, 10:07

Tot raul pleaca de la faptul ca la conducerea caselor de sanatate nu se regasesc reprezentanti ai asiguratilor care in opinia mea din motive evidente ar fi mai in masura sa reprezinte interesele acestora . Ca o masura asiguratorie acestia ar trebuii deconectati de la mediul politic.

Irinoush  •  17 mai 2018, 15:56

Stiti ca un cabinet de MF primesste de la cjas lunar aprox 10-11 mii de lei ? Adica vorbim de functionarea intregului cabinet cu acest bani-salarii asistent ,ingrijitor cu impozitele si taxele aferente,utilitati, mentenanta,consumabile,etc etc?! Si ce ramane e venitul brut al medicului,la randul lui taxat cu toate cele?! Poate ca mai exista totusi MEDICI care vor sa fie medici si sunt obligati sa fie contabili, it-isti sau naiba mai stie ce! Informatizarea nu a micsorat deloc nr documentelor scrise, e doar o povara si o batjocura, e tichia de margaritar,e caruta dinaintea boilor!

Gigel  •  17 mai 2018, 18:42

Mda, nu inteleg unde sta nesimtirea doctorului. Cum adica, vreti sa spuneti ca el este pleava, exceptia dintr-o multime de medici responsabili si dedicati? Pai daca asa credeti voi ca stau lucrurile, din curiozitate sau din dorinta arzatoare de a oferii publicului informatii corecte, solicitati la spitalul obregia sa va comunice ce venituri nete au primit medicii angajati in luna aprilie. Apoi, sa luati un calmant sa nu faceti vre-un AVC pe loc. Veniturile nete ale medicilor psihiatri din spital, au oscilat undeva intre 15.000 si 25.000, sume ce nu includ garzile efectuate. Asta in conditiile in care, daca va prezentati in spital in oricare zi de luni pana vineri, veti constata ca in loc sa lucreze 7 ore pe zi asa cum este stabilit prin lege, ei vin la munca in jur de 9-10 si pleaca pe la 12-13. S-a cerut respect pentru medici, s-a dat. Un chirurg din IOB care operezeaza 4-5 pacienti cu cancer pe zi, castiga mai putin decat un psihiatru, plictisit de munca si apatic , ce abia reuseste sa vina la munca 3-4 sa isi primeasca plicurile.

Comentează