ACTE CU LUCRĂRI ȘI PREȚURI: Cum a păcălit Firea opinia publică în cazul contractului dat cadou lui Becali

GSP publică azi noi documente cu situații de lucrări de dinainte și de după protocolul Firea - FCSB, care demonstrează cum bucureștenii au ajuns să achite cheltuieli private de organizare la meciurile echipei lui Becali!

marți, 19 iunie 2018, 6:57

UPDATE: Primăria vine cu altă explicație. Nu mai spune, precum ieri, că a dat către echipa lui Becali mentenanța gazonului, fără licitație, pentru că era o situație specială și ”temporară”, ci pentru că ”SC Fotbal Club FCSB SA este principalul solicitant privind inchirierea Arenei Nationale”. De asemenea, Gabi Firea ne amenință cu tribunalul. Poziția PMB la finalul textului. Poziția redacției: nu scriem pentru conducători, ci pentru cei conduși.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Uite așa mi-a dat-o mie, era Arena ei și mi-a dat-o mie cadou!”, a răspuns Gigi Becali, în bășcălie, când Prima TV l-a întrebat ieri cum a dobândit, fără licitație, mentenanța gazonului de pe Arena Națională, prin protocolul pe care Gazeta l-a publicat.

Tot pe Primărie o aruncă și Valeriu Argăseală: ”Cei de la Primărie  ne-au căutat ca să compensăm sumele!”.

E genul de fisură care apare ori de câte ori, ca din senin, îi trăsnește ceva.

Când află oamenii cum le sunt cheltuiți banii, ”statul” și ”clienții săi”, altminteri buni prieteni, rude sau afini, încep să ia distanță.

Ba chiar Becali nu se sfiește să apeleze la trusa Micului Misogin, când declară pentru Știrile ProTV”nu vorbesc afaceri cu femeile”! Orice, numai să nu fie asociat combinației cu Primăria. Priviți-l în știre când încearcă el să explice cum a făcut Gabi Firea o ”construcție juridică”!

E primul pas.

Gabi Firea mută pentru FCSB

Dar, pe 27 octombrie 2017, fără SEAP și fără orice altă formă de achiziție publică, Gabi Firea în persoană, prin semnătura sa de primar general, mută către FCSB mentenanța gazonului.

Iar FCSB lasă mai departe lucrările tot firmei Cris, care le făcuse și până atunci.

Atunci care este explicația Primăriei că s-ar fi creat o situație specială și asta a impus ”o soluție temporară”, de vreme ce la întreținerea gazonului lucrează, de câțiva ani, aceeași companie?!

Cum explică Primăria: ”A fost o soluție temporară”

Primăria se apără, spunând că ”acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achiziție publică”.

De ce nu poate?

Pentru că ”Protocolul încheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o soluție temporară pentru soluționarea unei situații punctuale, în ceea ce privește întreținerea gazonului Arenei Nationale”.

De fapt.

  1. ”Soluția temporară” a fost prevăzută să dureze 8 luni!
  2. Nicio ”soluție temporară” nu e permisă în afara cadrului legal.
  3. Care a fost urgența și situația specială ce a impus ocolirea licitației?!

Prinsă că a dat în secret un contract, fără atribuire publică, Primăria uită că există chiar Articolul 1 al protocolului.

În Articolul 1 se scrie că ”prelungirea prezentului protocol se poate face printr-un act adițional cu acordul ambelor părți!”.  De ce s-ar fi prelungit un ”protocol temporar” făcut pe 8 luni?

Primăria continuă explicațiile în același fel, pe care publicul îl cântărește singur.

Și, când ajunge la bani, Firea intră cu zgomot metalic în propria capcană.

Dar dacă avem documentele?

”Prin acest protocol,  Primăria Municipiului București nu mai investește bani din bugetul propriu  pentru menținerea suprafeței de joc la standarde optime de funcționare”, răspunde municipalitatea condusă de Gabi Firea.

Ca și cum banii pe care-i ia din chirie nu ar fi tot sume publice! Evident că banii din chirie sunt venituri publice, deja facturate, care nu se mai încasează pentu că se compensează în urma protocolului!

Mai mult de atât.

Atît PMB, cât și FCSB neagă faptul că protocolul oferit de Firea face ca Becali să beneficieze, pe bani publici, de servicii pe care înaintea protocolului FCSB le plătea din propriul buzunar.

La fiecare meci cluburile au costuri organizatorice, iar acum pe cele cu terenul le-a preluat Primăria, dar FCSB și Firea neagă.

E genul de negație riscantă, care pleacă de la ipoteza că nu mai există documentele de dinainte de octombrie 2017, ca cetățenii să poată face comparația.

Dar actele există!

Avem atât documentele de după protocol, din 2017, cât și pe cele de dinainte, din 2016! Și iată cum arată ele puse față în față!

Argăseală: ”Ce documente aveți? Nu sunt bune”

Întrebat de ce, deși nu s-a modificat chiria, acum nu mai plătește FCSB, ci plătește Primăria pentru costurile de organizare la meciurilor echipei sale, Valeriu Argăseală a spus că ”noi mereu am avut stadionul la cheie, n-am plătit nimic separat, pentru meciuri”.

-Dar avem documentele în care plăteați, să știți.
-Ce documente aveți? Înseamnă că documentele nu sunt bune!

Să vedem.

Cum au ajuns bucureștenii să achite costuri private ale FCSB

În noiembrie 2017, Cris facturează către FCSB, care pasează costurile către Primărie, ”lucrări înainte de meci, la pauză și după meci” în total de 3.500 de euro.

Aici intră tușarea gazonului, mutarea porților, divoting,  montarea și verificarea plaselor porților, etc.

 

Aceste costuri, marcate cu galben, erau, înainte de protocol, treaba FCSB sau a oricărui club organizator al meciului.

Separat de chirie, înainte de protocol, echipele plăteau din propriul buzunar tușarea terenului, divotingul, mutarea porților și celelalte către operatorul tehnic, fie că era Cris sau altcineva.

De unde reiese acest lucru?

Din documentele pe care Primăria și FCSB au sperat că jurnaliștii nu le au, când autoritățile Capitalei și oficialii clubului s-au apucat să mintă.

Iată cum arată un model de comandă prin care FCSB cerea, în aprilie 2016, ”servicii de operare tehnică a sistemelor pentru partida FC Steaua București – FC Dinamo București”.

În servicii de operare intră lucrări gazon, tușarea terenului, mutarea porților, operarea tabelei de marcaj, etc.

Și iată cum arată ”Situația lucrări gazon Național Arena pentru FC Steaua – Dinamo”, din august 2016.

 

Remarcați că documentele ante și post protocol (cele din august 2016 și din noiembrie 2017) sunt aproape identice ca operațiuni, căci aceleași lucruri se întâmplă pe gazon pentru un meci de fotbal.

Se montează porți, se verifică plase, se montează steaguri, se udă, se tunde iarba, se face divoting, un termen nou pe care bucureștenii trebuie să-l învețe, dacă tot îl plătesc.

Nu sunt sume mari, cam 2.000 de euro de meci, dar e vorba despre felul în care până și un magnat precum Gigi Becali își optimizează costurile pe baza ”finuței mele”.

Transferul în secret al cheltuielilor a fost posibil prin protocolul încheiat între fina Gabi Firea și clubul de fotbal al nașului în 27 octombrie 2017.

Pe scurt, cheltuieli private au fost mutate, practic, în sarcina banului public în urma unei înțelegeri intitulată de Primărie ”una temporară” și la care Firea susține că ”nu era nevoie de achiziție publică”. 

Ultima reacție a Primăriei este: ”Facem precizarea că Direcția Generală Investiții demarează în perioada imediat următoare o procedură de licitație publică în ceea ce privește serviciile de mentenanță și întreținere a suprafeței de joc de pe Arena Națională”.

Precizări PMB

Precizări PMB by Gazeta Sporturilor on Scribd

FCSB by Gazeta Sporturilor on Scribd

Citește și:

DOCUMENT – Fără număr de la Fina pentru Nașu’! Gabi Firea i-a dat cu dedicație lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe Național Arena, preț plătit de bucureșteni, oricât ar costa!

Firea spune că nu era obligatorie licitația, dar că ”demarăm în perioada imediat urmatoare o procedură de licitație publică pentru mentenanța suprafaței de joc de pe Arena Națională”

Comentarii (139)Adaugă comentariu

stelian  •  19 iunie 2018, 15:26

daca nu te ajuti cu familia....atunci cu cine? doamna primar este o femeie marinimoasa mai ales ca nu da de la ea. la ditamai bugetul de un miliard e praf in ochi. oricum e bine ca nu are multi nasi....ca ramanea si daniel fara mitropolie nu doar bucurestenii fara spital.

Florea  •  19 iunie 2018, 15:53

Daniel, dan65, Danny sunt oare aceeasi persoana?

Urod  •  19 iunie 2018, 15:56

Prin ce sa întâmplat azi noapte in Parlament, este clar ca cei mai mari hoți din istorie, sunt la putere...

Andrei F  •  19 iunie 2018, 16:11

@Urod • 19 iunie 2018, 15:14 Daca era intrebare ajutatoare...raspund cu drag:votez PSD sau ALDE dintre partidele de acum dar nu sunt PSD sau ALDE.As vrea ceva si mai si ca partid...Deci...ce se schimba din legile justitiei de nu mai ai liniste?Eu recunosc:orice se schimba nu este de ajuns pana lucrurile clare nu sunt anchetate!Astazi am ras deoarece Procurorul General inca nu a gasit nimerit sa faca nimic desi o semnatura de pe ultimul Protocol desecretizat nu este asumata!!!!Si o mai si spune public!!!!Altfel desigur,suntem cu totii egali-asta-i o minciuna!Legile scoase de Macovei care nu se vrea anchetata pe cazul SIPA -nu pot fi bune pentru ca si ele apara pe acei initiatori care si-au pus oamenii!Da,acei oameni care vorba unui clasic,,oamenii de-ai mei au luat alti oameni de ai mei,,.Si o sa razi...desigur ca si initiatorii schimbarilor de acum isi baga si pentru ei dar tot este mai bine...Altii o sa schimbe legile lor si o sa plateasca si ei...Acum la plata este Macovei sau ar trebui sa fie... Poate este nevinovata dar sigur este foarte neintrebata!

Avram  •  19 iunie 2018, 16:12

Excelente precizari de la Crimson Veritas, Paul Cristian Stefanescu si ion ... dar si altii, pe care cu scuze , nu-i mai pomenesc. Adaug si eu ceva :: protocolul era temporar, deoarece in toamna , venea meciul cu Beer-Sheva si nu era timp de licitatie !!!! Tolo stie f.bine ca o licitatie dureaza o luna si ca pot aparea contestatii si atunci dureaza luni de zile !!! Nu era timp. Asa se explica , intemeiat juridic , contractual , dar si logic si de bun simt , caracterul temporar. Mentenanta unui stadion nu e egala cu a unui teren de antrenament !!!! E evident cu rea credinta sa le compari . E ca si cum ai compara un pepene cu o corcodusa, sau cu cinci , ca sa-i facem pe plac lui tolo . Arena Nationala a fost proiectata gresit , constructia netinind seama de faptul ca esenta povestii e terenul cu gazon din mijlocul amplasamentului !!! Nimeni nu s-a obosit sa se gindeasca la faptul ca terenul are gazon care e ceva viu , trebuie sa creasca, sa-si pastreze densitatea, sa nu se usuce, sa nu antreneze " brazde " in anumite conditii !!! Cu alte cuvinte e infinit mai greu sa ìntretii un astfel de teren " de incinta " si inca la standarde internationale. Tolo stie foarte bine un caz similar , al stadionului San Siro, unde se cheltuie mult mai mult si cu rezultate indoielnice fata de ce a facut becali . Cum spuneam , tolo stie, dar tace ... Mai departe, sumele vehiculate sunt ridicole pentru a crede cineva ca l-au tentat pe becali. Sigur, cineva normal la cap. Ce l-a interesat insa, cu adevarat , a fost sa fie sigur ca nu va avea surprize neplacute cu terenul , asa cum s-a mai intimplat si nu o data, pe vremea contractelor care ii provoaca nostalgii lui tolo . Apoi , din punct de vedere juridic , o actiune derulata in trecut intre doua parti , nu este o garantie ca o actiune intre alte doua parti --- din prezent sau viitor --- se va desfasura identic sau comparabil !!! In speta, PMB -- UTI comparat cu PMB --- FCSB . NU SE POT COMPARA !!! Pentru ca atunci am merge pe San Siro, sau mai simplu am compara cu perioada Oprescu a aceleiasi AN -- atunci cind de la inaugurare a trebuit schimbat tot , tot. Acele costuri au fost din banii aceleiasi primarii, ai aceluiasi oras , numai ca de vreo zece ori mai mari . Ziceai ceva tolo ??? Nu in ultimul rind tonul articolului, de o impecabila josnicie, aminteste de perioada anilor ' 50, cu o minie proletara de care s-ar fi simtit mindrii si Ana Pauker si Brucan !!!

Andrei F  •  19 iunie 2018, 16:28

,,,Urod • 19 iunie 2018, 15:56 Prin ce sa întâmplat azi noapte in Parlament, este clar ca cei mai mari hoți din istorie, sunt la putere...,,----------------------------------Ma faci sa rad!!!!Unde erai cand Dorneanu a fost votat ca judecator la Curtea Constitutionala si oamenii buni din PD au reluat votarea pana a iesit cine trebuie?Ai uitat cum Boureanu dadea pumni in Parlament,cum microfonul a fost stricat cum parlamentari ai opozitiei de atunci au facut in fata pupitrului zid...?----------Iti improspatez eu memoria taca...,,Niciodata in Parlamentul Romaniei nu a avut loc un astfel de circ, precum cel care a fost luni noaptea. Macinati de ura, parlamentarii puterii si ai opozitiei s-au comportat ca pe maidan, fugarindu-se prin plen si aruncand vorbe grele. Toata nebunia a avut loc din cauza numirilor care trebuiau facute la Curtea Constitutionala.,,.....,,Camera Deputatilor si-a dat votul, la inceputul lunii, pentru numirea lui Valer Dorneanu de la PSD pentru un post de judecator la Curte. Numai ca PD-L contesta votul si cere reluarea procedurilor.,,....,,Intr-un final dramatic ... reprezentantul PDL Mircea Stefan Minea a fost validat de deputati prin vot in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Trebuie mentionat insa ca nu au participat la vot deputatii PSD, iar liberalii au parasit sala la inceputul procedurii.,,

Iarta-i ca nu stiu ce fac!  •  19 iunie 2018, 16:32

"Daca Vulturul Becali a facut opere de caritate inseamna ca este un om cinstit." Asa afirma unii. Nimic mai fals. Faptele tale te fac cinstit, la fel cum faptele tale te fac necinstit. Opere de caritate? Din ce bani s-au facut? Cumva din bani munciti cu greu zi si noapte? Sau din bani facuti peste noapte din schimburi dubioase de terenuri cu Armata?! Banii astia cat 0,001% reprezinta din averea totala? Spuneti ca a dat. Da a dat, dar cu carele de televiziune dupa el! Ceea ce il face un fariseu si un anticrestin. Crestinismul nu inseamna sa faci parada modei din milogeala. Nu inseamna sa faci circ cum arunci tu cu bani in stanga si in dreapta. Crestinismul inseamna smerenie. Crestinismul nu indeamna la marturie mincinoasa, dupa cum scrie si in cele 10 Porunci. Cititi Pilda vamesului si a fariseului inainte sa mai folositi cuvinte ca "sunt cu Dummnezeu". Sunt astia oamenii lui Dumnezeu cum sunteti voi absolventi de liceu. In fata conacului are un fals Hristos poleit cu aur. Ce blasfemie!!! Ce hula!!! Iisus a zis: “Cât de greu vor intra cei ce au averi în Împărăţia lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în Împărăţia lui Dumnezeu.” Daca imi gaseste mie cineva un pasaj din Noul Testament in care Iisus Hristos face apologia aurului si a acumularii de averi – eu votez Gabi Firea tot restul vietii mele. Nu mai spuneti ca cei doi sunt cu Dumnezeu, nici nu stiti despre ce vorbiti. Daca ati sti ati da dovada de decenta. Ceea ce cred ca este cel mai strain lucru de cei doi.

Ion  •  19 iunie 2018, 16:52

@Avram Nu ati auzit ca se aude ca o vina cel mai mare miting unde rolul principal o sa- l aiba galeriile de fotbal din Romania??? Pai si galeriile ca si echipele de fotbal trebuie imbarbatate!Ce om fara partizanate nu se intreaba de ce ar plati Becali pentru un singur meci tunderea gazonului si inainte si dupa meci?Ce om apropiat de fotbal il vede pe Becali bucurandu-se pentru cateva mi de euro cand asta arunca cu banii?Nu Becali a platit la schimbarea gazonului? Sau era alt Becali?

paul  •  19 iunie 2018, 17:16

la puscarie cu amandoi !

Marin Tudor  •  19 iunie 2018, 17:36

Avrame,Avrame cine seti tu Doamne.....

eugen iustin  •  19 iunie 2018, 19:01

Doamne, s-au reactivat postacii mai ceva ca pe vremea elenei udrea. Ce paine urata puneti pe masa...

Inapoiati Afganistan  •  19 iunie 2018, 20:00

Nu vorbesc afaceri cu femeile!

Geo  •  19 iunie 2018, 20:01

La data de 27 octombrie 2017, ar fi trebuit sa se afle in vigoare Acordul cadru semnat de primarie cu o societate privata, atribuit prin licitatie publica. ”Situatia de urgenta” a fost creata chiar de primarie prin refuzul semnarii de catre aceasta a ultimului contract subsecvent - in luna martie, pe motivul trecerii stadionului in gestiunea ALPAB. Ca si cum Consiliul General ar putea sa hotarasca faptul ca poate sa nu respecte un contract semnat (de fapt cred ca habar nu au avut ce voteaza). ALPAB-ul, care nu se pricepe decat la dat cu matura in parcuri, nu a stiut ce trebuie unui stadion de genul acesta si asa a aparut solutia protocolului. De fapt au pus la cale totul inca de la inceput, in dorinta de a mai fura niste bani de la bugetul local, plimbarea stadionului pe la ALPAB fiind doar de ochii lumii. In locul vostru, as sesiza DNA-ul. Vedeti aici stirea cu preluarea stadionului: https://www.news.ro/social/administratorul-unic-al-arenei-nationale-va-fi-administratia-lacuri-parcuri-si-agrement-1922403328112017021716814629

17 Nentori Tirana  •  19 iunie 2018, 20:01

Crimson, da Becali e chirias, dar a mai fost si n-a stiut, caci a modernizat fara sa fie autorizat, apoi a trebuit sa-si ia nocturna, turnichetii ... si maturile acasa. Asa ca mai usor. Talpan ride de voi ca nu faceti diferenta intre proprietar, chirias si administrator. Daca ati fi luat campionatele trecute i-ati fi inchis gura, dar asa o sa nu pot decit spera sa moara de ris cind o sa-i vada pe Budescu si Alibec spargind seminte in loja. E iar chirias, el zice ca e proprietar, iar face munca voluntara, dar macar a avut grije Primaria sa-i faca actele. Daca e chirias inseamna ca exista si un "proprietar" care se vede proprietar ca in comunism. Comparativ cu Frankfurt Steaua lui Becali ar trebui sa plateasca 18 milioane EURO chirie anuala ! Bine, pa dimbovita putea sa-si puna atunci mare numele, Becali National Arena. Dar clubul din Frankfurt n-a luat pina de curind nici un ban de la Commerzbank. La chiria asta adevarata s-ar gandi poate Becali daca n-ar fi mai bine sa-si faca propriul Stadion de 300 milioane. Oricum, chiar si la 9 milioane anual, cit plateste Eintracht Frankfurt, ar fi pus in situatia de a-si folosi si capul. Sa vedem atunci daca si-ar mai permite sa piarda campionate cu stafuri neprofesioniste, sa-si angajeze rude, fini si iubiti si sa-si bata joc de noi si de jucatori ! Uite asa ne jucam cu termeni si investigatii pe sume spre zero si producem gainari in loc de oameni de afaceri. Ma refer aici si la asa zisii proprietari si firmele noi ale PMB care par a fi copiate din alte orase dar din start programate sa accepte doar pierderi. Ce proprietar e ala care construieste un imobil doar ca sa produca pierderi, il mai si construieste de doua ori mai scump si mai prost decit alt proprietar. Mai bine isi tine atunci banii in sosete. Regula este ca imobilul trebuie sa produca cel putin netto 6%. Sa te lauzi ca Firea ti-a facut Stadion, Doamne unde ati ajuns ..., iar tu arunci cu termeni caci asa macar sint sanse mari sa moara Talpan de ris. ------------------- Tolo, sincer, am asteptat ca scuzele mele sa fie acceptate plus scuze din partea tolo-computerului. Pe cuvint daca am inteles ce acuzatii grave care nu pot fi dovedite am adus. Cifrele date pot fi verificate. Altfel cele de la PMB. Care sint costurile totale anuale, de la inugurare pina in prezent, ale Arenei Nationale cu tot ce-i in jur ? Unde s-au scurs anual un miliard euroi ? - astea ar fi investigatii, caci alte Primarii EU le au pe net pina la fiecare cent. Ba au si un plan economic pentru anul viitor. Sint obligatii ale fiecarei administratii. Ia investigati voi ce impiedica PMB sa dea un raport anual si un plan de viitor. Nu pricep nici cu ce am jignit. Am primit "***" pentru "coruptie", iti laudam definitia aleasa de tine in articolul tau trecut. Sa cred ca ce alege Mirela nu stii tu iar oamenii tai nu va citesc articolele ? Daca nu inteleg unde gresesc, cum as putea sa fiu educat ?

utraian  •  19 iunie 2018, 20:52

Atata timp cat vor exista fraieri care sa plateasca, se vor gasi in mod cert destepti care "sa inchirieze" pe sume modice, prin inrudiri interesate si intrigi politice. Acesti baietei destepti ar face o astfel de investitie, cu amortizare in cateva sute de ani? Aia n-ar investi nici daca investitia s-ar amortiza in 3 ani, d-apai in 200. Rezultatul? ”Eu am stadion, Arena Națională, că o am pe fina la Primărie” (…) „Să fac eu stadion? Sunt prost la cap? Adică face statul atâtea stadioane şi fac stadion și eu? Am Arena Naţională, cu Firea primar, fina mea”. La Craiova la fel, investitii de zeci de milioane cu amortizare la Pastele Cailor, pentru avantaje politice vremelnice. Rau a ajuns tara asta. Singurul care a investit cu adevarat si care din pacate nu se poate compara financiar deocamdata cu toti parlitii astia, este Gheorghe Hagi . Restul sunt doar niste castraveciori care s-au trezit cu bani si nu stiu ce sa faca cu ei.

zorrozabal  •  19 iunie 2018, 20:57

Buun baiat e "nea GG" si ce-l mai persecuta PSD!Da el nu se lasa,va"baga dolaari"si va mai cumpara un titlu de campioana pentru echipa lui!Pardon,a lui Vasi!

Costică  •  19 iunie 2018, 22:05

Lungă ancheta, de actualitate, de investigat și demascat, nu zic. Dar pe bune, 360000 euro pe an, din banii contribuabililor? 😁 Personal văd un pic de praf in ochi, na să ți-o iei madame pt Simona, miting...(nu că nu merită!), mărunțiș in-tr-o perioadă mult mai zbuciumată!! Poate că afacerea Wang, cu implicarea actualilor, era mai oportună! Să mai dezmorțim ochii cititorilor! Și spiritul civic. A devenit Wang tabu? Sau ...e tabu? Deoarece știam că nu vă speriați de acțiuni în justiție! Asta Este subiect de corupție și devalizare! Pentru care informații,vă MULȚUMESC ...dar subiectul Arena, e cel mult maruntis! V-am citit din "scoarță în scoarță", dar de 3 zile vă închid pagina, inclusiv și "analiza" de azi dimineață la Europa fm...! FAS! Considerați că este EXACT momentul potrivit pentru "cinstea" intre nași??? Decât...

geo  •  19 iunie 2018, 22:30

Articolul pare scris ca sa mai fie ceva pus in carca doamnei Firea, de parca n-ar fi fost de ajuns ce a primit la prezentarea Simonei Halep si dupa. Daca m-ar fi convins domnul Tolontan ca Becali(FCSB) avea nevoie de presupusii bani economisiti prin contractul cu PMB, i-as fi dat dreptate, dar pare sa fie un bat bagat prin gard ca sa mai zgandarim ceva. Probabil ca banii "economisiti" de Becali prin respectivul contract nu ajung nici pentru apa minerala in cele doua cantonamente ale FCSB-ului din vara asta, asa ca la ce ar fi meritat sa se lege la cap cu un lucru despre care stiau ca oricum va aparea in presa, daca ar fi ceva necurat la mijloc. Sa fim seriosi domnule Tolontan, doamna Angela Gheorghiu a primit 170.000 de euro pentru o reprezentatie, conform declaratiei doamnei Firea. Asta chiar pare o suma imensa pentru un singur eveniment si poate merita o investigatie atenta. Dar e mai simplu sa speculam pe tema relatiei de rudenie dintre Becali si Firea si a "marilor avantaje" create prin contractul de care ati scris in articol, care pare mai degraba o gluma in comparatie cu suma primita de celebra soprana pentru o reprezentatie.

Billy Windows  •  20 iunie 2018, 0:20

Domne Tolontane, 3-4 atacuri zilnice la firea e putin monser. Trebuieste ptr ca sa maresti cadenta. Asa nu ajuti cu nimica pe specialistul fara ocupatie Dacian Villemin. Nu faci fata singur? Apeleaza la Microsoft, sigur au specialisti in dezgropat/ingropat furturi de vreun milion de ori mai mari ca furaciunile astea provinciale. Hai succesuri si multa prosperitate zeitei tale cu breton in viitoarea sinecura.xm

mda  •  20 iunie 2018, 0:42

Asa arata un adevarat Protocol in adevaratul Stat Paralel : platit din banii cetatenilor, in folosul finului si nashului...

antonio  •  20 iunie 2018, 6:01

nu se autosesizeaza DNA-ul?

Radu  •  20 iunie 2018, 6:28

Tolontane , tie si "echipei " tale, de fapt ti s-a pus pata pe Firea ! De Becali va este frica .

Venom  •  20 iunie 2018, 7:32

Anexa 1, Cod Penal - Primarul general al capitalei va avea imunitate penală pe toată desfășurarea luminosului său mandat, iar la încheiere va avea pensie specială și cetățenie stat tip exotic la alegere pe persoana fizică care este. Anexa 2, idee Valer Dorneanu: Până la suspendarea Cucuvelei se suspendă Constituția și se declară România stat parlamentarizat, condus legitim de PSD în interesul poporului român abuzat de procurori care a ales liber și democrat. Anexă 3: Orice dosar penal al lui Șefu e abuz al statului paralel. Corolar: orice dosar al prietenilor lui Șefu și parlamentarii PSD ALDE UDMR sunt și ele abuzuri ale procurorilor. PS "Mai e un ceas mai e un pic, până la marele nimic." Și multă uniune ieuropeanå celor care nu au votat fiindcă fiindcă nimeni de pe lista aia de politicieni mediocri nu s-a ridicat la înălțimea SA, la inteligentul, mărețul, românul cosmic!

rominca  •  20 iunie 2018, 8:33

D-leTolontan,ca fire minte cum deshide gura stim.Stim ca afacerile de familie le face fara rusine.Mai stim si ca afaceri dubioase face si cu a3,cu fina stoicescu.Asteptam dezvaluiri si in acest sens.Acum iteva luni era impinzit Bucurestiul cu pancade mari cu chipul finei.USR,a spus mereu despre aceste contracte dubioase, ale firei din primarie,dar din pacate nu ii ia nimeni in seama.Asteptam o ancceta jurnalistica ampla din partea d-voastra cu privire la contractele pimariei cu a3.

rominca  •  20 iunie 2018, 8:37

Scuze pt greselile de ortografie!Computerul, imi joaca feste.

Albusibiu  •  20 iunie 2018, 9:31

Voi ati observat ce s-a umplut de fani ai coalitiei la putere aici? Tolo greseste, se chinuie baietii vartos sa faca atmosfera. Seamana atat de mult cu cazul "Gala Bute". Or fi inchiriat si astia postacii lui Udrea, nu?

Berdei  •  20 iunie 2018, 9:31

De unde stiti ca minte.Repede aruncati cuvinte fara continut.!Obsesia furtului!Un sindrom!

dragan  •  20 iunie 2018, 10:38

Domnul Tolontan , NU rezulta de nicaieri ca bucuresteanului i s-au pus in carca niste costuri de organizare , pe care anterior le-ar fi achitat cluburile Sincer , din ce arătați nu rezulta in nici un fel vreo diferența de plăti între cele doua evenimente. Aratati niște situații de lucrări intocmite de firma Cris . Ce contează este suma plătită pe eveniment de clubul organizator. Daca este aceeasi , nu vad problema ca banii nu se mai duc la primarie ci printr-un protocol la firma de mentenanta Actele Dvs. nu fac referință la acest aspect ( suma platita atunci si acum de club ) . E ca și cum comparați mere cu pere. Și intr-un caz și in altul firma de mentenanța este aceeași , ea primește banii la final pentru lucrările de întreținere si de lucrări pentru eveniment, iar clubul plătește costul pe eveniment. Prin protocol clubul transmite direct banii pe eveniment la firma de întreținere, fără sa mai treacă pe la primărie. ACUM AVETI O TEMA FALSA . NU inteleg de ce o abordati si atunci presupun din pacate un interes ascuns. URAT daca este asa. IAR eu nu o iubesc deloc pe FIREA, ca sa nu zic altfel.

Virgil  •  20 iunie 2018, 10:41

A depus și Firea “jurământ” la ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu  •  20 iunie 2018, 10:50

Tolo, ne ajuti si cu o plangere la DNA? Stima

Cătălin Tolontan  •  20 iunie 2018, 10:53

@radu: nu, pentru ca niciodata nu am facut si nu vom face asta. Nu e treaba noastra sa ne dam procurori, meseriile nu trebuie amestecate, noi va oferim informatiile. E responsabilitatea procurorilor, daca suspecteaza ilegalitati, sa investigheze.

VictorNeculae  •  20 iunie 2018, 10:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Muepnl  •  20 iunie 2018, 11:10

*** trese, Tolo, ca greu mai atarna pe umerii tai.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  20 iunie 2018, 11:14

EXTRAORDINAR!!!! Becali este patron la doua echipe!!!!Asa spune GSP astazi!!!Asteptam si probele!!!!Poate asa credibilitatea GSP nu o ia si mai tare la vale!!!!Ce rau a facut Becali pe banii bucurestenilor in privinta gazonului ????!!!!Conform GSPaugust 2017 :,,La cererea UEFA, Primăria București a schimbat gazonul de pe Arena Națională, iar meciul FCSB - Sporting Lisabona se va juca în condiții perfecte. Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit că el și Federația Română de Fotbal au plătit înlocuirea gazonului, urmând să își recupereze banii de la Primăria București, care îi va scădea chiria stadionului. "Da, eu și Federația am plătit pentru schimbarea gazonului. Am dat fiecare câte jumătate. Nu știu exact cât a fost. Cred că am dat 200.000 de euro. Noi am plătit, după care, Primăria ne scade din chirie, din cei 30.000 de euro. Cu alte cuvinte «Plătiți voi acum, că noi nu avem bani, și îi dăm înapoi». Practic a plătit Primăria",,................................................................TOT Gigi Becali 2011 si desigur tot GSP: "Gazonul de pe National Arena e bun de pus în parcuri"I-am adus pe cei de la firma olandeză la Bucureşti, sînt cei mai buni în acest domeniu. Un om de-ai mei este acum la firmă, o să vegheze în continuare ce se va întîmpla, chiar dacă se ocupă Federaţia. Dacă nu mă implicam, mai vedeaţi meci pe National Arena peste 6-7 luni. Nu spunea toată lumea că nu se poate face nimic? La 3 şi jumătate-4 noaptea i-am adus pe cei din Olanda să vadă gazonul. Am plătit 20.000 de euro ca să îi aduc cu un avion privat. Patronul firmei a venit personal. Mi-a spus că e făcut pe plasă de gută. Şi Oprescu a fost azi-noapte. Gazonul care a fost montat este din acela pe care îl pui în parcuri, de aceea a fost atît de ieftin. Are rădăcina putrezită. Cum să îţi baţi joc în asemenea hal de o ţară întreagă?.............................................................................................................. Datorita UEFA Primaria trebuia sa schimbe de urgenta gazonul dar cum de banii publici nu te poti atinge in timp util s-a apelat la banii lui Becali si ai FRF!!!!Apropo,pentru asta nu trebuia licitatie deontologilor?Bani cand au fost adusi olandezii au fost buni?Sau GSP ne minte cand ne spune asta ca uite am folosit articolele voastre impotriva voastra????!!!

Virgil  •  20 iunie 2018, 13:48

Tolo, întrebasem și eu dacă a depus și Firea “jurământ” intr-o anumită locație din Levant și colegul sau colegii tai au considerat ca e mai bine sa nu-l publice... De ce?

Andreea  •  20 iunie 2018, 15:07

PSD protestează împotriva abuzurilor. Naționalizarea Pilonului II nu este un abuz? —- despre pensii Bună ziua. 1. Număr de beneficiari de pensii de serviciu prin Casa Națională de Pensii Publice/Casele Teritoriale de Pensii în luna aprilie 2018: 83.699.424 lei (BASS + BS). Număr mediu anual de beneficiari de pensii de serviciu în anul 2017: 8.666 persoane. Valoarea anuală a pensilor de serviciu în anul 2017: 880.596.081 lei. 2. Pensie minimă de serviciu (beneficiar titular), la nivelul lunii aprilie 2018: 733 lei (beneficiar al legii nr. 130/2015 pentru completarea legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor). Pensie maximă de serviciu (beneficiar titular), la nivelul lunii aprilie 2018: 56.816 lei (beneficiar al legii 303/2004 - privind statutul procurorilor și judecătorilor). 3. Număr de pensionari din sistemul public de pensii care beneficiază de pensii din Pilonul I (pensii contributive) în luna aprilie 2018: 5.022.923 persoane. La data de 31/05/2018, numărul participanților: - la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) - 7.134.267 participanți; - la fondurile de pensii facultative (Pilonul III) - 457.143 participanți. 4. Valoarea lunară a pensiilor de serviciu în luna aprilie 2018(lei): 83.699.424 lei; Valoarea lunară a pensiilor din sistemul public de pensii în luna aprilie 2018 (lei): 5. 170.654.872 lei; % Valoarea lunară a pensiilor de serviciu/ Valoarea lunară a pensiilor din sistemul public de pensii în luna aprilie 2018: 1.62%

Ana  •  20 iunie 2018, 16:24

1.Daca dna primara are firme fara numar, fara numar, inseamna ca acolo sus, cineva o iubeste si "asta e!", 'vorba romanului, sau ca... poate. Errare... 2. Cel ce zice ca si altii au furat, vrea sa zica (logic!) CA ASTIA FURA!!! 3. Cititorul ce sa zica?

Yo  •  21 iunie 2018, 20:16

Bravo Andrei F ! Memoria asta, ce putin tine, cand iti da unul bani si nu iti cere decat sa ii dai inapoi in rate, fara dobanda. In plus, iar e de vina privatul, care trebuie sa aiba grija de banul sau, deci sa caute costuri diminuate, nu functionarul, platit sa asigure venituri la un nivel cat mai mare. In cazul in care returnarea unor bani sub forma unui contract de prestari servicii reprezinta o vina. Las pe altii sa decida, eu as mai detalia un pic, cu acte din urma, cum ii place Domnului Tolontan.

Florin  •  29 iunie 2018, 8:15

Aceste documente nu pot fi trimise la DNA pentru începerea urmăririi penale? Ok, apreciez investigația dar dacă nu se rezolva nimic în acest sens consider ca este făcută doar pentru a fi citita. Iar autosesirarea, în tara noastră este aproape inexistenta.

Comentează