România nu se predă și nu se lasă reeducată de Dragnea și Dăncilă!

Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința au pornit, în 2014, o campanie de grațiere a lui Gică Popescu. Dar căpitanul echipei naționale de fotbal a arătat mai multă demnitate decât Liviu Dragnea

sâmbătă, 23 iunie 2018, 1:30

 

Zis și Giovanni, impresarul Ioan Becali ajunge la închisoare din postura de șef informal și atotputernic al fotbalului românesc.

”Puşcăria nu este o sperietoare! Pușcăria nu e  pentru girafe, leoparzi sau  tigri, este o instituţie de reeducare”, spunea Becali, pe 4 martie 2014, în drum spre Rahova.

Îl însoțesc alte șapte nume importante.

Campania de grațiere a lui Popescu, făcută de aceleași televiziuni care-l apără azi pe Dragnea

Unii se consideră nevinovați, dar niciunul nu se leagă cu lanțuri de țară, în speranța ca ea să se prăbușească și ei să scape printre zăbrele.

Mai mult decât atât.

Doar la două zile după verdict, televiziunile încep o campanie extinsă: ”Grațiere pentru Gică Popescu!”.

Sunt aceleași canale TV care astăzi îl încurajează pe Liviu Dragnea să nu recunoască condamnarea din primă instanță de la Înalta Curte!

Se strâng semnături pentru Popescu. Opinia publică se divide, dar reacționează mai degrabă împotriva inițiativei.

”E o filieră de demolatori!”, se indignează Mihai Gâdea, la Antena 3, la adresa celor care se opun grațierii.

Din închisoare, căpitanul echipei naționale și al Barcelonei intervine.

Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa.

E un moment de demnitate simplă.

Obreja: ”Trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”

Trec patru ani și un alt om din sport, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, merge la închisoare.

”Sunt pregătit pentru cantonament”, glumea el, la ultimul termen, în așteptarea verdictului din Gala Bute.

După sentință spune: ”E o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”.

Pe 5 iunie 2018, se îndrepta spre Rahova.

De plâns îl plâng, pe el și pe Elena Udrea, aceleași televiziuni care, și după sentința definitivă, știu mai bine decât cei 8 judecători că ”dosarul Gala Bute e însăilat”.

PSD transformă retorica marginală a infractorilor în discurs oficial al statului român.

Ca și Ioan Becali, Rudel Obreja nu e la prima ciocnire cu legea.

Ambii mai fuseseră condamnați. Sunt recidiviști.

Retorica marginală  de autovictimizare a infractorilor este însușită de Guvern și de Parlament!

Condamnații se declară nevinovați din principiu, căci așa spun toți cei prinși, la fel fac hoții de buzunar din tramvaie, se jură pe orice că nu e mâna lor cea pe care ai prins-o, doar le-a lipit-o cineva de umăr!

Însă ei știu foarte bine că momentul căderii era oricând posibil și și-l asumă.

Dacă spargi 10 bănci, accepți riscul că, la un moment dat, vei fi înhățat.

Există o onoare a infractorului.

Și, mai ales, condamnații din sport nu au pretenția ca protestele lor de autovictimizare să devină discurs național.

Aceasta e granița îngrozitor de periculoasă pe care liderii PSD au trecut-o!

  1. În societățile democratice, retorica răufăcătorilor rămâne una marginală, specifică lumii lor.
  2. La noi, prin reacția fără precedent a Parlamentului și Guvernului, povestea recidiviștilor devine discurs oficial al statului!

Premierul și ministrul justiției încurajează pe orice condamnat să-și suspecteze procurorul și judecătorul!

Ideea că închisorile sunt pline de mii de oameni nevinovați, cum a spus explicit ieri Liviu Dragnea după ședința conducerii  PSD, este pretenția infractorilor, adusă în fruntea țării!

Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință.

La Centenar, PSD propune un stat în care justiția este inutilă sau, oricum, opțională pentru cei care sunt suficient de puternici, de gălăgioși, de bine anturați de partid și de televiziuni.

În statele normale, ideea că judecata e aprioric nedreaptă rămâne exclusivitatea psihologică sau doar afirmația celor din închisori.

La noi, ea a urcat dinspre recidiviști înspre puterile statului – a ajuns să dicteze Guvernarea, să facă agenda Parlamentulului și să atace Justiția.

Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.

Ei minează actul de justiție în general. Mai mult, legitimează răzbunarea și fac dezirabilă violența!

Căci, dacă tribunalele sunt vădit și general nedrepte, orice condamnat are dreptul legitim să-și amenințe polițistul care a strâns probe, procurorul care l-a anchetat și judecătorul care l-a condamnat.

De aici și până la răzbunarea și atacul fizic al infractorilor asupra forțelor de ordine sau magistraților nu e decât un pas.

Ce se poate întâmpla mai departe?

Care-i soluția?

Tâlharii vor să-i reeduce pe magistrați și pe cetățeni!

Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite.

El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.

76.9% este absența la vot a deputatului Liviu Dragnea în legislatura 2016-2020

Urmăriți-le retorica!

Vor schimba regulile pe bandă rulantă, vor ataca oameni din justiție, presă și din societatea civilă, pentru că, în logica lor, noi suntem cei care merităm reeducați!

Nu e nicio glumă, e normalul pe care ei îl propun.

Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești.

De vreme ce gândirea infracțională ajunge la putere, cei reeducați, vorba lui Becali, ajung să fie girafele și ”șobolanii”, și nu vinovații deciși definitiv de justiție.

Genul acesta de agresiune la adresa aplicării legii face rău inclusiv celor închiși. Pentru că, în loc ca societatea să învețe compasiunea și preocuparea pentru condițiile într-adevăr deplorabile din închisori, cetățenii se vor radicaliza la rându-le.

Condamnații nu sunt suboameni, sunt semenii care au greșit, plătesc și, apoi, se reîntorc la viața comunității. Iar recidiva, mai ales masivă, așa cum e în România, e și responsabilitatea societății, căci înseamnă că ceva nu e în regulă în sistemul penitenciar. Dar cine se va mai gândi cu calm la aceste realități?

Ce-i de făcut?

Brazilia, cea atât de dragă lui

Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.

Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.

Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.

Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.

Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins.

La fel și politicienii.

”Azi e o zi pentru Republică!”

Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.

Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.

Nu se lasă.

Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.

”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.

Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.

Comentarii (298)Adaugă comentariu

Andrei F  •  24 iunie 2018, 18:46

@ticbis Domnule ,domnule...! Citisem comentariul dumitale anterior si ma minunam ca vorbim aceasi limba! Si eu am spus cam acelasi lucru desigur cu ceva rezerve pentru ca ce este secretizat nu poate fi catalogat neaparat ilegal!(Mai sunt Protocoale secrete de desecretizat...)De unde ai inteles ca am alta opinie?...Ca sa nu ma inervez mai bine nu- mi raspundeti ci doar recititi ce am spus eu despre Protocoale si Patriot Act...De altfel ati mai facut o insinuare mai inainte care nu va face cinste. Ati spus ca eu am adus in discutie Elvetia la o comparatie .. Eu doar am continuat acea comparatie....Nu de alta dar este scris...si mai si afirmati ca ati citit toate comentariile...Poate si dumneavoastra trebuie sa va straduiti mai mult la citit si inteles...

Andrei F  •  24 iunie 2018, 19:06

Uite ca m- am enervat si am gresit!Cu.. ,,inervat,,...

Crimson Veritas  •  24 iunie 2018, 19:26

@ticbis ... incerc sa inteleg care este pozitia ta ... pe de o parte ... recunosti ca existenta ... Protocoalelor (despre care 'propagandistii de la A3' ... au vorbit din timpul regimului Basescu) ... faptul ca sunt Ilegale, Neconstitutionale si Secrete ... pe de alta parte ... nu recuosti existenta unei structuri alternative de Putere ... formata pe scheletul a 4 institutii ... de forta, ultra- privilegiate ... in ordine alfabetica ... Armata - Justitie - Politie - Servicii ... intre care au existat aceste protocoale ... si multe altele ... ca se vorbea de vreo 60 de astfel de Protocoale! Nu are sens ... Protocoalele sunt dovada suprema ... ca aceasta Structura ... exista ... sunt multe alte dovezi, pe langa Protocoale ... pentru ca vorbim ... de Agenda Coordonata ... intre aceste institutii ... si automat de un Centru de Comanda ... care s-a manifestat sa zicem in ultimul deceniu ... Anti-Parlament ... constant ... Anti-Guvern (pe perioada dupa 2012) ... Anti-Partide Politice ... Anti-Cetateni care au votat anumite partide politice ... vorbim de o rezolutie comuna, de actiuni coordonate ... anti-democratice, manifestate impotriva votului, a rezultatului votului, a institutilor investite prin vot! Vorbim de Politie Politica ... la cel mai Evident Mod ... Sefii Partidelor Politice folositi ca Target Practice ... daca ai citit comentarile ... am explicat ca 90% din Liderii de Partide Parlamentare ... au fost 'decapati' ... si l-am uitat si pe Gigi Becali ... in oerioada in care era in fruntea PNG, restul ... Dan Diaconescu, Oprea, Nastase, Ponta, Orban ... etc ... practic orice politician ... cand ajunge lider de partid .. .devine target ... cum poate o persoana sanatoasa la cap ... sa accepte asa ceva ... si sa interpreteze acest ... modus operandi ... ca Justitie !? Parerea mea ... e ca nu poate ... singura explicatie ... este ca vorbim .. .de niste indivizi cu ... traume severe! Cum ramane cu hartuirea ... judecatorilor CCR ... ex Toni Grebla ... in preambulul in care CCR se pronunta vizavi de constitutionalitatea legilor Big Brother ... cum ramane cu cazul Rarinca ... pentru ca nu vorbim numai de Politie Politica ... vorbim de un sistem foarte puternic, si foarte reactiv .. .vizavi de cei atat de ghinionisti ... sa se intersecteze cu acest Sistem ... si sa aibe un anume diferend! Don't take this the wrong way ... dar cine neaga in 2018 existenta ... unei astfel de Structuri Coordonate ... anti-democratice ... indiferent cum este ea numita ... are nevoie de *** ... si nimic altceva nu-l mai poate ajuta! Practic acesti indivizi ... au nevoie ... sa fie *** o perioada ... ***, si platformele media ale acestei Structurii ... partea de 'PR' ... ***i! Bieninteles ... nu cu forta .. ci pe baza de voluntariat si cu semnatura ... ***, care doreste sa se insanatosesca. Vizavi de 'Patriot Act' ... nu numai ca el a fost O LEGE (nu stiu ce protocoale visati ... protocoalele sunt acet aditionale ... deobiecei la contracte ... nu au valoare de lege) ... public, legal, aplicat pe o situatie punctuala ... si disperata ... din US ... practic Bush a profitat ... este unul din cele mai criticate Legi din Istoria US ... si cred ca intre timp a fost si abrogat! Nu exista astfel de Legi Publice si cu atat mai putin Protocoale Secrete ... in nici o tara civilizata ... democratie occidentala! Cei care ... manipuleaza ca exista asa ceva ... fac parte din acea categorie ... care eu cred ... ca au nevoie de hastag ... ***! Sa nu se inteleaga ca problema cu aceste Protocale ... este numai caracterul lor secret ... sunt ilegale de la un capat la altul ... incalcand drepturile cetatenilor prevazute de CR si Carta Drepturilor Omului ... iar cine a initiat aceste Protocoale (ca doar daca nu esti #rezist ... sa crezi ca au picat din cer ... cineva le-a initiat, duh!) ... trebuie sa treaca ... multi ani pe la Jilava ... altfel despre ce vorbim? 'Instigare la Abuz in Serviciu', 'prejudiciu' de 4-5.000 de lei ... si maryori fortati de DNA sa declare x si y ... care si-a uretras declaratia in instanta ... deci o infractiune care conform CCR ... nici nu mai exista in varianta actuala prevazuta de CP ... VERSUS ... O persoana, sau un grup de persoane ... atat de corupta de putere care a initiat aceste protocoale ... NICI nu se pune proiblema sa ma doar in cot ... daca Dragnea fura 10 miliarde de Euro ... atat timp cat nimeni nu plateste pentru aceste ... Crime Inadmisibile ... impotriva umanitatii si libertatii ... si mai sunt si aplaudaci care ... trateaza subiectul ... ca si cum nu ar exista ... pentru ca probabil nu au ... discernamant! ...:)) Eu zic ... sa incercat maca sa va faceti bine ... ca daca nu reusim sa ajungem la un numitor comun ... democratic ... pana la urma o sa ne ***, si o sa ne *** rau ... si nu va vad bine ... ca nu sunteti atat de multi ... cum va imaginati voi ... si mergeti pe sarma subtire ... nu stiu cat mai poate face Potitia si Jandarmeria ... *** ... nu numai neautorizate ... dar si prin incalcarea Art 9 ... din Legea 60/1991 ... va invit sa cititi! ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  24 iunie 2018, 21:25

@Crimson Veritas: Sincer, mi-e greu sa deslusesc ideile comentariului tau, poate ca de vina este cenzura multora dintre cuvintele frazelor pe care le-ai scris. Dar nu asta ar fi problema, am intuit cat de cat ceva si incerc sa-ti raspund. Dupa parerea mea, in Romania actuala se duce o lupta evidenta pentru putere si dominatie, intre reprezentantii statului ce-si apara cu dintii privilgiile sinecurale (parlament, guvern, partidul-stat, primari) si institutiile ce-si revendica suprematia prin prisma fortei cu care le-a investit legea: PG, DNA, ICCJ, CCR si serviciile de tot felul. Fiecare dintre aceste doua tabere incearca cu toate armele din dotare sa-si impuna legea. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca tara este scapata de sub control, guvernata corupt de catre un partid profund corupt si reprezentata de catre corupti sau coruptibili, tinte facile pentru oricare sef de serviciu militar sau de serviciu secret, mai ales daca exista si niste "protocoale" semnate pe sub mana cu magistratii din lumea justitiei... Piece of Cake! Este un razboi intestin, specific mafiei; exact ca in istoriile pe care le cunoastem cu luptele dintre clanurile mafiote siciliene. Poporul este atras de o parte sau de alta fara sa-si dea seama exact ce se intampla... Ceea ce se intampla acum este consecinta unui sistem defect; un presedinte slab, o opozitie ridicola, un parlament compromis, un partid de guvernamant corupt pana la maduva, un guvern majoritar agramat si incompetent, o justitie obedienta, niste servicii secrete care fac jocurile, o opinie publica anesteziata in frustrari subiective, vechi de 10 ani, o presa halucinanta ce bajbaie ca orbul prin hambar... Hai sa nu ne mintim, dar Romania condusa de Traian Basescu, asa cum era ea atunci, cu toata lupta politica, parea o tara inchegata, chiar daca nu perfecta; acum e dezmembrata pana la ultimul surub! E haos, atat in politica cat si in justitie; nimeni nu mai intelege nimic! Personal, am reusit sa nu pun botul la aberatiile pe care le ofera acum un astfel de stat; nu ma reprezinta si nu asta ar fi ceea ce-mi doream. NU sustin #resist pentru ca, in viziunea mea, nu DNA-ul ar trebui sa aibe puterea discretionara intr-o societate democratica, sa bage la puscarie pe cine vrea si cum vrea cu ajutorul serviciilor secrete si al "protocoalelor" semnate pe sub mana cu judecatorii si procurorii. Pe de alta parte, nu sustin nici clica politicienilor parlamentari care insista sa modifice legile astfel incat sa poata fura in voie fara sa fie deranjati de justitie. Repet, este o lupta intre mafiile unui stat cazut in genunchi, romanii n-ar trebui sa se alieze cu niciuna dintre parti! Nu e razboiul lor! Romanii ar trebui sa lupte ca sa-si ia tara inapoi!!! Oricum, ceea ce se intampla acum in Romania este un deja-vu al republicilor africane sau sud-americane din anii '80! Cu scuzele de rigoare, Romania PSD-ului lui Dragnea n-are ce cauta in Uniunea Europeana, ever! NU exista nici macar un atribut al notiunii de democratie, oricat de simplu si de banal, care sa califice Romania in elita democratica a lumii!

Billy Windows  •  24 iunie 2018, 22:01

Domne ticbise, te vad agasat ca pomenesc de MICROSOFT, BECHTEL si EADS si revoltat ca am uitat de Teldrum. Nu am uitat monsere basist, citeste mai atent. Eu doar am comparat gainaria de Teleorman cu mega jafurile americane si UE. CARE AU RAMAS SI NEPEDEPSITE. Oricat te-ai screme, asta e realitatea: coruptia politic corecta cu viza de America si Bruxelles e de o mie de ori mai mare decât coruptia psd. Cat despre Basescu care ar fi reformat justitia si ar fi pornit anticoruptia, e ca si cum ai spune ca Al Capone ar fi infiintat divizia lui Eliot Ness. Stiu ca basistii umbla tot timpul cu rata in gura, dar din cand in cand mai las-o jos ca macane de nu se mai aud interviurile madamei doktor dna.

ticbis  •  24 iunie 2018, 22:16

@Billy Windows: Nu e nicio problema! Atata timp cat Victor Viorel Ponta a facut "cadou" din banii romanilor aproape 1 (UN) miliard de dolari kazahilor de la KazMunaiGaz, tot comentariul tau e apa de ploaie!!!

Billy Windows  •  24 iunie 2018, 23:28

Nea ticbise, ca adusesi vorba de kazmunay, numele de Wesley Clark si Tony Blair iti spun ceva? Nu? Astia sunt niste generali KGB rusi, da? Sau nu? Domne, deci nu stiu cum se face ca acolo unde e jaful maxim, acolo e si coada Vestului. Deci tot invers decat povestesti matale alaturi de Fratii Grimm si Petre Ispirescu. Apa de ploaie basista. Dar nu te lasa. Ia exemplul luminos de la Căpitanul vostru chel, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

acelas  •  25 iunie 2018, 0:38

Catalin, citeste putin. Niste lectii predate de un OM normal .. http://evz.ro/renate-weber-analiza-sri.html .

Cătălin Tolontan  •  25 iunie 2018, 0:40

@acelas: de acord cu Renate Weber, dar legilele nu pot fi imbunatatite intr-o formula controlata de un dublu condamnat penal. Orice infruntare de idei, absolut necesara, devine atunci suspectatat de interes direct. Asta e problema.

IMGB  •  25 iunie 2018, 3:42

TICBIS... CRIMSON veritas .... cumparati-va si voi , ba acestia , un BBQ sau *** sau un pescuit la Albele .... poate va lasati de aiurelile care va biziie prin capatzini .... zau asa ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

silaghi  •  25 iunie 2018, 8:44

Un articol foarte bine gândit, argumentat și cât se poate de solid. Da, din păcate asta este situația actuală în România, o clică de inși, de cea mai joasă speță, fără nicio valoare, fără niciun principiu, s-a cocoțat în vârful conducerii țării, stabilind totodată reguli proprii după care trebuie să se organizeze și să funcționeze statul. Uluitor!!! eu tot stau, mă frec la ochi și nu-mi vine să cred că ceea ce se întâmplă, este real; cum este posibil ca, în contextul actual în care ne aflăm, având calitatea de membru U.E și N.A.T.O, astfel de indivizi pot conduce România?! Niște indivizi care încearcă să transforme toate instituțiile și autoritățile statului în propriile buzunare, unde ei să decidă, unde ei să controleze totul și unde ei să dicteze ce trebuie făcut și cum trebuie făcut; incredibil!!! Dacă ne pasă de România, trebuie obligatoriu să dăm dovadă de responsabilitate civică, mult mai mult decât simț civic, este o situație extrem de gravă, pe care, eu unul, nu-mi aduc aminte ca România ultimelor două decenii, să o mai fi trăit. Ai impresia că în România se toarnă un film mafiot, un penal dovedit, reformulează legislația penală a țării, legislație fundamentală în organizarea și funcționarea unui stat. Cum e posibil așa ceva???!!! Nu știu! După cum am precizat, e de datoria fiecăruia dintre noi, oameni onești, corecți, cinstiți și simpli, să luăm atitudine și să spunem stop unui grup special creat de tătucul-infractor, care tratează România ca și cum aceasta ar fi propria moșie. Indiscutabil, ne aflăm la un moment de cumpănă, în puterea noastră stă alegerea, ori rămânem și ne consolidăm ca țară civilizată și modernă, ori devenim tribul unui grup cu cele mai rele intenții. TREZEȘTE-TE ROMÂNE!!!

Andreea  •  25 iunie 2018, 10:11

@Andrei F, Da, nu dl Dragnea trebuie să desecretizeze protocoalele dintre SRI - ÎCCJ - PÎCCJ. Dl Manda (șeful comisiei SRI). Dar ce să-i faci când dl Dragnea se luptă cu statul paralel doar la A3 și apoi face înțelegeri pe sub masă cu oamenii care fac parte din statul paralel. 1. Dl Dragnea nu consideră oportun să ne explice ce căuta dl V. Dâncu la Comgresul PSD din 2018? /din spusele dl S. Ghiță am aflat că dl Dâncu este prieten cu statul paralel. Sau securiștii lui Dragnea sunt buni și alți securiști nu sunt buni?! 2. Dl Dragnea trebuie să explice de ce a votat Guvernul Meu? / Dl Dragnea și-a rugat colegii din PSD să voteze favorabil audierea doamnei Guseth pentru funcția de MJ. Dl Dragnea l-a susținut pe dl V. Dâncu pentru funcția de Min. la MDRAP în Guvernul Meu? 3. De aprox. 2 ani dl Dragnea ne amenință că merge la Comisia SRI să spună ce făcea la vilele SRI. / Dl Dragnea a crezut că Sistemul o să facă înțelegeri cu domnia sa. Greșit, dl Dragnea a picat în plasa A3 și nimeni din SISTEM nu face înțelegeri (nu poți linșa mediatic oamenii 2 ani de zile și apoi să aștepți ca SISTEMUL să-ți facă favoruri). 4. Eu sunt convinsă că dl Dragnea a fost protejat de SISTEM / Nimeni nu vb despre marele dosare care-l vizează: ancheta Belina, Teldrum, etc. 5. De aprox 2 ani actuala majoritate parlamentară PSD, ALDE putea modifica art. de lege declarate neconstituționale din CP și CPP. / Din păcate, mult circ pentru nimic. 6. Era previzibil că dl Dragnea (Președintele Camerei Deputaților) nu este credibil atunci când vine vb de modificarea CP/CPP pentru că condamnarea din dosarul Referendumului atârnă greu. / Dar ce să-i faci când trăiești într-o lume ireală. 7. Decent, moral este ca dl L. Dragnea să demisioneze din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

Catalina  •  25 iunie 2018, 10:13

JOS KOVESI, poate nu sesizezi diferenta de nuanta, desi o scrii cu "manuta" ta: - Klaus Iohannis a spus ca nu este multumit de sentinta si ca va apela la instanta superioara (calea normala si legala in orice fel de actiune) -Liviu Dragnea vrea sa se modifice codul de procedura penala si codul penal (prin orice mijloace, frizand ilegalul, doar pentru a modifica sentinta posibila intr-un proces in curs si alte dosare ), asta deoarece conform legislatiei in vigoare a savarsit pafle ilegale.

Andrei F  •  25 iunie 2018, 11:08

@,,Cătălin Tolontan • 25 iunie 2018, 0:40 @acelas: de acord cu Renate Weber, dar legilele nu pot fi imbunatatite intr-o formula controlata de un dublu condamnat penal. Orice infruntare de idei, absolut necesara, devine atunci suspectatat de interes direct. Asta e problema.,,..........................Uite de aia Romania bate pasul pe loc...Sa va spun eu cine are probleme cu legea din autorii legilor care se aplica acum?Sa va spun cate procese avea acel autor moral de atunci?Este acelasi care acum public face tapaj de oamenii numiti de el care hotarau sentinte in biroul sau!!!!!Dar cum sa va ganditi dumneavoastra si la asta?Adica legile unor condamnati penali sunt bune si cand se vrea schimbarea gasim Acarul Paun?Numirile unui fost procuror comunist sunt de neatins in Justitie?Asta este democratie?Dar de ce ma mira?Vorbiti de reeducare a Romaniei?Pai poate reeducare inseamna sticle incendiare la unele sedii de partid,reeducare o insemna parlamentari ,jandarmi si batrani batuti in piata publica!!!Cand eu va spun ca mineriadele continua va deranjeaza!Cand targul de Craciun a fost desfiintat negociatorul de la o institutie a statului ii cerea iertare lui Malin Bot si Sandy Matei!Sa vedem la ce grozavii o sa mai inchideti ochii!-----Sa va improspatez memoria:,,Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, declară că regretă că a făcut noul Cod Penal mai mult pentru procurori decât pentru societatea civilă, ziarul „New York Times” scrie că în România arestarea preventivă este folosită pentru obţinerea unor denunţuri, iar Ion Cristoiu o consideră un fel de Guantanamo, folosit de DNA în acelaşi scop.,, Si mai serviti va rog:,,Anul trecut, Alina Bica a semnat un document prin care solicita modificarea codurilor, şefa DIICOT fiind cea care în 2009 a coordonat scrierea celor două legi penale. "Mă bucur să constat că noile coduri nu sunt chiar aşa de rele aşa cum se speriase multă lume. Mă bucur să o văd pe doamna procuror şef Bica pentru că de multe ori doar noi doi lucrăm la textul noilor coduri. Pentru că nimeni nu mai vrea să spună că a lucrat la coduri, trebuie să ne asumăm noi doi parternitatea codurilor. Sunt coduri moderne. Sunt instrumente bune cu care Poliţia, Ministerul Public vor lucra şi mai bine. Ca orice lucru nou sunt perfectibile", a declarat Victor Ponta la bilanţul Poliţiei Române.,,Va astept comentariile competente....

17 Nentori Tirana  •  25 iunie 2018, 11:08

Referitor la titlu si articol in general ... plus citeva intrebari pentru cei care ironizeaza #, ba mai mult ajung sa ne "faca" fascisti ! ---------------------- Nu putem lauda - ori da vina - pe Romania. Romania ? Doi judecatori, speranta in Justitie, plus mamaligi. Romania ? E vorba de oameni, de cum se organizeza, cum interactioneza, de educatie, legi si principii ... in interactiunea cetatenilor cu puterea si averea, cu starea de bine si de rau, de dorinta cetatenilor de a oferi si un viitor acestei tari si copiilor lor. E bine ? Daca ar fi bine n-ar mai spune nimeni nimic. Cind vorbim de Romania - azi in contextul condmnarii abuzului in serviciu al unui baron judetean - hai sa nu uitam de cei doar citiva procurori si de doar doi judecatori. Citiva Oameni care si-au facut datoria, ultimii doi ar putea fi numiti eroi avind in vedere ca psd plus jumate din opozitia corupta detin Puterea. Grav este ca si in alte partide sint baroni si hoti ce-ar putea fi anchetati - iar cu asta observ ca sint de acord toti. Astfel coruptia NE - uniti - pare generalizata. Iar daca ministrul justitiei - ales de psd-DrAgnea - este seful procurorilor si judecatorilor - asa cum sustine azi psd ce detine Puterea absoluta - atunci cum se explica faptul ca doi judecatori l-au condamnat pe DrAgnea ? Sint nebuni ? Sint fascisti ? Nu fratilor, FAPTELE EXISTA !!! Aici prejudiciul material e mic, DrAgnea doar a rupt doua bucati frumoase de la gura copiilor sarmani ce trebuiau protejati. Abuz in serviciu inseamna si acordarea cu dedicatie a contractelor cu Statul - pe care baronii il cred al lor caci au fost votati - si a incasarii "obisnuitului" 10% din valoarea fiecarui contract !!! Acesti 10% au fost recunoscuti de catre toti cei acuzati de coruptie, apararea lor considerind acest "obicei stramosesc" o practica curenta. Chipurile pentru Partid, care ar fi ceva indispensabil si bun ca peste tot in lume, nu o banda organizata de hoti. 10% "comision" inseamna doar in Bucuresti 100 milione EURO anual pentru Partid, pentru a "organiza" *** sa fie votati si la anul, pentru nevoile lor - ca tot omul. --------------------------- Statul trebuia sa asigure infrastructura, educatia, sanatatea, ... prin legi sa asigure dreptatea pentru toate clasele sociale, impreuna cu bancile prin sustinerea dobinzilor mici sa incurajeze investitori si sa-si doreasca toti crearea de locuri de munca, bunastarea tuturor. Ce fel de om trebuie sa fi ca sa te simti bine cind iesi din vila, cu jepanu, cu iubite, cu lovele in buzunar, ... si sa dai in gropi, in noroaie, sa vezi mizerie si saracie in jur, judete ca Teleorman in care politicienii nu simt nevoia unei singure librarii. Nu se renoveza caci ... nu se renteaza ! Voi care ne "faceti" fascisti, spuneti sincer, asa sosele, cai ferate, scoli, spitale, asa educatie ati visat ? De ce pleaca mai multi decit din Siria ? E razboi, cad bombe ? Ati luat un imprumut pentru casa, suportati in afara dobinzilor imense comisioane nesimtite, cumparati hirtie cu stampila MF si Ro ca sa va blocati economiile timp de 5 ani dupa care sa obtineti 5% cistig chiar azi la o instabilitate si inflatie mare ?La ce spitale mergeti ? Unde mergeti in concedii ? Ce librarie din cele 180 care amrm frecventati ? Citi bani dati pe carti ? Eu nu cred ca voi - cei ce scrieti aici foarte bine ! - nu vedeti realitatea. Nu cred ca sinteti nici prosti, nici inconstienti. Cred ca reprezentati o tabara. O reprezentati pentru ca noi va suportam, dialogam frumos. Speram doar la mai bine, la dreptate si egalitate. Daca am fi fascisti ... vai de mama voastra. ----------------- O paranteza, apropo la cine se poate simti bine, pe cine avantajeaza relatiile din societate si educatia azi. Cautind simbata meciul am butonat pe Canal D si nu mi-am putut lua ochii, la fel de orpilat ca atunci cind ajung pe taraf. romania. Emisiunea se numea ceva cu "se da darul la romani" si prezenta frenetic o blonda, mai ceva ca amanta lui Base, in jur numa oameni de afaceri evident instariti care se lafuiau intr-un lux orbitor. "Rochia" e din Paris, coroana e adusa din Germania", se striga darul si artisti luau microfonul si cintau ceva ce arta originea romana si apartenenta la cultura vestiga, "sint smecher, sint bogat, femeile ma iubeste", care femei dadea din buric. Iar pe ecran dragi prieteni aparea mare - "Asta e Romania" !!! Chiar asa ? Oare FAPTELE de care sint acuzati cei din lista lunga care incepe cu Iliescu, Nastase ... - de ce nu cu Stalin si Ceausescu ? - nu exista, au fost doar inventate ? ------------------------------ Tare as vrea ca intrebarile mele sa apara de data asta, va rog sa rapundeti strict la ele, caci jignirile nu aduc nimic nimanui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  25 iunie 2018, 11:11

Dragnea uită un lucru foarte simplu! Poți scăpa de multe pe lumea asta, mai ales când ai puterea și faci abuzuri strigătoare la cer! Dar de un singur lucru nu poți scăpa: de blestemele ”din rărunchi” a milioane de români care îi urează răsplată sinceră după faptele sale! Cei care sincer îi urează de bine, sunt strict ai lui plus pușcăriașii cărora le cere iertare de-a valma, fie ei criminali, tâlhari, hoți, violatori, bătăuși, dealeri de droguri, într-un cuvânt drojdia societății.

Andrei F  •  25 iunie 2018, 11:37

@Andreea • 25 iunie 2018, 10:11 Punctual....Nu cred ca Manda poate desecretiza el ce a secretizat altii...1. Eu de mult timp am spus ca in PSD este in toate...Nu se poate sa nu aiba adepti in SRI,Procuratura,Instante,Politie,Armata...Poate maine auzim ca Portocala este pesedist:-)!!!Apoi prietenia cu statul paralel pe care dumneavoastra il asociati cu SRI are mai multe niveluri...Personal cred ca si in SRI exista bisericute,prietenii si mai ales si in SRI exista invidie omeneasca!De ce a fost promovat ala,de ce aluia i se da masina mai tare...adica balcanisme prezente la toate nivelurile in Romania!Desigur ca si Dragnea ca orice politician a cautat puterea SRI!Cine ar renunta avantajul care ti-l da informatiile SRI?De altfel sa fi al 3 om in Stat implica si relatii cu SRI! Ma intrebati de ce Dragnea a votat ,,guvernul meu,,.Pai de frica si pentru a castiga alegerile si pentru a castiga in PSD...Asa sunt politicienii ,cauta castig in toate!Spuneti ca Dragnea in 2 ani putea schimba ce venise de la Curtea Constitutionala si deci era obligatoriu....Pai uite ca nu a putut!Nu a putut pentru ca a vrut sa castige razboaie interne cu Ponta,cu Grindeanu etc..Nu a putut pentru ca nu era credibil afara.Acum si cei de afara nu mai pot sa se faca ca nu vad ce se intampla in Romania.Cum sa fi tara cu cele mai mari probleme la CEDO si sa nu vada?Sau cat sa tot spuna ca facem progrese in Justitie dar de peste 10 ani inca nu ajungem la capat?Sper ca nu v-am facut sa credeti ca Dragnea este politicianul providential...Totusi ce sunt cazurile mentionate fata de ce a avut Basescu:Flota,casa Mihaileanu,Casuneanu,Nana,lovirea unui minor, ,,luatul,,unui telefon cu televiziunile de fata,campanie electorala in ziua alegerilor etc..Totusi unde in lumea asta mare votantii sunt indemnati sa nu iasa la vot si sa nu fi penalizat?Sau unde in lumea asta mare in ziua alegerilor sa indemni basistii sa voteze?Pai prima condamnare a lui Dragnea fata de astea sunt minore!Dar cine sa-i aplice legea lui Basescu?Oamenii lui?

simplu  •  25 iunie 2018, 11:50

@ Catalina...Incearca pentru putin timp un exercitiu de imaginatie. Sa zicem ca abuzul in serviciu a fost dezincriminat prin efectul legii, art 147 Constitutie pentru ca Ciolos a refuzat sa faca modificarea necesara, parla mentul fiind in vacanta in vara lui 2016. Pana in prezent singura data cand s-a incercat reincriminarea a fost cu ocazia ord 13.. Deci ne inchipuim. Si atunci cum se leaga lozinca ca daca se admit modificarile dragnea ar scapa cand tocmai starea actuala a codului il face scapat? Acum ca revenind la fara sa ne inchipuim, Luluta in tara striga lozinca prin care scoate lumea in strada " nu modificarii codurilor", iar afara, vezi ultimul interviu, " trebuiesc facute modificarile...dar fara graba"!? Daca pentru putin dam la o parte ecranul cu dragnea vedem cele cateva SUTE de achitari de abuz pentru ca este dezincriminata fapta si ca singura ar fi tocmai a lui!!!. Deci sa mai stam sau sa o facem , daca stam scapa toti, daca modificam ... Si tot ca exercitiu de imaginatie sa ne inchipuim ca ar mai fi cateva fapte care nu mai sant pedepsite de codul penal cu achitarile de rigoare, mita, spalare de bani, fals in inscrisuri etc. Iar presedintele si Luluta zice sa nu cumva sa modificam . Oare de ce? Raspunsul este in lista de achitari. Asa ca mergeti in piata ca mai sant de achitat! O bomboana pe coliva manipularii: in materialul semnat si citit de Luluta la bilant sta scris de achitarile pe baza de dezincriminari, ca e mai multe articole ca doar nu putea minti in acte oficiale. Cu cei din strada a mers. Numai atentie ca ea a cotit-o ! Si ramaneti singuri sa explicati de ce sute de corupti au fost achitati. Complicat ? Daca da, citeste lista lunga de achitari si pentru ce fapte , cu ce art.din cpp si devine simplu.

Andrei F  •  25 iunie 2018, 12:30

@Tolontan@17 Nentori Tirana • 25 iunie 2018, 11:08 Va rog sa probati cu probe aceste afirmatii din comntariul domnului 17 Nentori Tirana • 25 iunie 2018, 11:08,,Acesti 10% au fost recunoscuti de catre toti cei acuzati de coruptie, apararea lor considerind acest "obicei stramosesc" o practica curenta. Chipurile pentru Partid, care ar fi ceva indispensabil si bun ca peste tot in lume, nu o banda organizata de hoti. 10% "comision" inseamna doar in Bucuresti 100 milione EURO anual pentru Partid, ,, Eu stiu ca numai Elena Udrea a vorbit de asa ceva si numai din dosarul ei s-a probat 5 cazuri de ,,comision de 10% pentru partid,,.Altfel va amintesc cum procedau fascistii si astea sunt probe istorice!Fascistii au inceput razboiul cu Polonia dupa ce au imbracat soldati germani cu uniforme poloneze!Incendierea Reichstagului a fost o alta actiune prin care fascistii au ajuns la putere folosind ca pretest incendierea pentru a aresta oameni...Poate de asta acum in Romania la mai multe sedii de partid ard sticle incendiare...

calu lu fat-frumos  •  25 iunie 2018, 13:12

In primul rand aceleasi tv sunt alaturi de dusmani (Udrea de ex) doar ca sa dea in justitie si sa arate ca dosarele (prietenilor gen Dragnea) sunt masluite, e un joc perfid sa te folosesti de dusman ca sa-ti ajuti prietenii. Perfid dar asta e, razboiul e razboi. Iar asta produce confuzie. In al doilea rand cum poti sa mai ai incredere in dosare cand vezi cum au fost facute? Daca nu iesea Cosma cu mp3-urile nici azi nu stiam cum fac aia dosarele si ce sfori se trageau la judecatori si cum se faceau completele de judecata si cine, cum si unde stabilea sentintele. Si daca cei care sunt indarjiti impotriva sentintelor sunt nevinovati? Si daca fugarii isi vor dovedi nevinovatia pana la urma? Ca multi vorbesc fara sa aiba habar de dosare, doar recita ce le da A3 sau RTV. Si fie vorba intre noi, 9 ani cat au cerut procurorii ca sa-i dea 3 lui Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu mi se pare enorm. Nici violatorii nu iau atat, adica totusi, il bagam la puscarie ca nu ne place de el sau pentru ca merita? Ca si controloarea CFR care a luat 3 ani pentru 60 de lei (cu chitanta) de la niste politiste sub acoperire instigatoare. Avem un dublu standard care face ca haosul asta indus de tv si bloguri sa persiste si sa bulverseze oamenii. Si sa-i inraiasca. Fara dosare cusere facute pe bune, fara procurori cinstiti, fara dovezi serioase si fara dosare beton la subiectele mari, nu ne facem bine. Fara ca atunci cand un procuror face mizerii sa zboare intr-o ora din Parchet si fara masuri drastice pentru masluitori, nu facem nimic. Toate tarile au avut perioada asta de judecati si procese masluite in care dreptatea era pe locul 2, inclusiv in SUA. Au avut de lucru si de tras ca sa ajunga aici fara a da de perfectiune nici azi. Si acum se trag sfori pentru una-alta nu va faceti griji.

Obiectiv  •  25 iunie 2018, 13:44

Domnule Tolontan, toate raspunsurile dvs. tin cont de principii sau de deontologie, nu de situatiile concrete! Pentru fraude mult mai mari, Messi si Ronaldo au fost iertati, dar nu in tara lor, ci intr-una "de adoptie", adica in Spania! Sigur, Messi si Ronaldo sunt liderii celor doua mari cluburi, dar daca Popescu nu mai este jucator activ si a indraznit sa candideze contra lui burleanu, a fost sacrificat! Decizia de a-l inchide in preziua alegerilor nu v-a apartinut, dar nici n-aveti vreo urma de regret pentru "bulgarele de zapada" care s-a rostogolit intr-atat incat a dus la acest deznodamant! In acea perioada trista, Popescu si-a pierdut si tatal, care n-a mai rezistat rusinii si frustrarii acumulate! La cat a agonisit acest om, si-ar permite sa traiasca bine intr-o alta tara, dar da dovada de patriotism sincer rmanand, ba mai si suporta cu stoicism oprobiul public de fiecare data cand vreun ziarist realizeaza vreun material despre el! In alta ordine de idei, tevatura iscata acum cu legislatia si cu kovesi sunt exagerate; pentru idei nu prea clare si nu proprii, dvs. si altii sunteti predispusi la anarhie! V-am mai scris, actualii politicieni (presedintele, fostul, liderii psd), serviciile si cei din justitie nu merita nici a 10-a parte din consideratia de care se bucura din partea unora! O.

17 Nentori Tirana  •  25 iunie 2018, 14:39

"ard sticle incendiare ?" Adica vi le puneti voi, va dati foc singuri ca sa aveti motiv sa luati puterea "prin toate mijlocele", "sa mergeti inainte pina la capat" ? Voi sinteti fascistii ? ------------------------ Daga Andrei, asemenea gafe n-a facut nici Viorica Vasiliaca, ai o logica beton, rastalmacesti istorie, fapte, ... nu numai ca sustii aberatia ca cei din rezist sint fascisti, tu reusesti si sa demonstrezi ca nazist esti chiar tu. Da frate macar pe Wiki: "Incendierea Reichstagului a fost un moment cheie în consolidarea (!!!) Germaniei naziste. Naziștii s-au folosit de incendiu ca să-i învinuiască de complot antiguvernamental pe comuniști. Ca urmare, 4.000 de comuniști au fost arestați. Adolf Hitler era cancelar !!!" - (ba frate, ala cu mustata, ***). Puterea o aveau, trebuia doar consolidata, printre altele să promulge un decret împotriva partidului Comunist - care in Germania era destul de puternic. ---------------------- Draga Andei, vad ca ai o armata care iti arunca mingi la fileu. Eu am aruncat una si te agati de ea. Da, toti s-au aparat spunind ca nu exista o lege clara de finantare a Partidelor, ... Iar 10% dintr-un miliard fac 100 milioane si in fascism si in comunism. DNA a dat cifre mult mai ingrozitoare pe care nu-mi amintesc sa le fi contestat cineva. Te-am rugat sa raspunzi la intrebari simple: E bine ? Astea sint soselele, caile ferate, scolile, spitalele la care ai visat. Bunastarea ? Educatia ? E inflatie ?Exista FAPTELE ? Esti multumit cu DrAgnea ? Nu vezi ca te ingroapa ? Chiar nu mai aveti altii ? Cum stam cu dobinzile si comisioanele ? Te ajuta ? Iti place oferta centenar, adica ti-ai bloca economiile pentru 5 ani ca sa primesti apoi 5% ? Asta fiind cea mai buna oferta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nausea  •  25 iunie 2018, 16:51

de citit https://www.europalibera.org/a/croa%C8%9Bia-rom%C3%A2nia-c%C3%A2nd-un-partid-politic-e-o-asocia%C8%9Bie-de-r%C4%83uf%C4%83c%C4%83tori/29316714.html

Andreea  •  25 iunie 2018, 16:58

@Andrei F, 1. Vă rog să-l întrebați pe dl Manda (Președintele Comisiei SRI) cine a inițiat demersul de desecretizare dintre SRI-ÎCCJ-PÎCCJ. / Puteți face apel la legea nr. 544/2001. 2. Dvs reușiți să înțelegeți ce face dl Manda în Comisia SRI? Care este scopul acestei comisii? Durează de aprox 2 ani și nu am aflat aproape nimic. 3. Dacă dl Dragnea s-a speriat că pierde alegerile parlamentare și de aceea a votat Guvernul Meu atunci să nu mai pozeze în marele lider. Dl Dragnea a crezut că poate să-și negocieze dosarele penale cu actuala conducere SRI dar și cu dl Președinte Iohannis. 4. Statul paralel l-a obligat să promoveze în funcții publice agramați, inculți, etc? 5. Statul paralel l-a obligat pe dl Dragnea să negocieze cu partenerii din Israel mutarea ambasadei fără să se consulte cu Președintele României? 6. Cum să-ți dorești să modifici legile justiției pe repede înainte? Dl Dragnea este credibil? 7. Statul paralel l-a pus pe Grindeanu, Tudose sau domnia sa? 8. Dl Dragnea să-și asume haosul generat și să demisioneze din funcția de Președinte al Camerei Deputaților. 9. Nu vreau să trăiesc în țara unde Dăncilă, Vasilescu, Vâlcov, Andrușcă, etc “reformează”statul. 9. Prefer “securiști” inteligenți sau “oamenii lui SOROS” decât inculții lui Dragnea.

Andrei F  •  25 iunie 2018, 17:59

@17 Nentori Tirana • 25 iunie 2018, 14:39 Ma bucur ca ma vedeti ca pe o armata!Uite ca sa ramanem oameni pe unele probleme va dau dreptate....E rau ca nu sunt autostrazi,spitale decente,ca scolile sunt fara autorizatii...Dar unde erai stimabile ,,rezistent,,cand un domn Presedinte ne spunea ca Romania nu are nevoie de autostrazi,cand acelasi domn a inchis spitale ,cand acelasi domn a indemnat elite ale tarii ca medicii sa plece din tara daca nu le convine,care a pus o stampila greu de uitat asupra invatamantului?Abuzul in serviciu daca nu este bine legiferat face ca functionarii sa nu-si asume noi proiecte!Leafa merge si daca nu faci nimic!De ce nu te intrebi domnule de ce la taierea salariilor la atata lume nici un lider sindical nu a protestat?Li s-a spus ca pot face ce vor pentru ca o sa fie degeaba!Si nimeni nu a miscat...Democratic,nu?Deci ce faceai in acele timpuri domnule,te nascusesi ,erai in galaxia asta?O sa te mire si mai mult dar esti si in propriul ofsaid!Pai odata ne spuneti ca se fura din contracte si apoi va scandalizati ca nu se realizeaza autostrazi,cai ferate...?Pai nu inseamna ca daca nu se fac nu se mai fura!!!?Daca eu eram lider politic as fi ales sa dau banii la oameni decat sa fiu acuzat in continuare ca fur orice as face...Poate macar asa Romania daca nu o sa aiba autostrazi ,spitale publice o sa mai fie locuita,macar locuita!----Vad ca o intoarceti ca la Pitesti ...Ori afirmati ca cei corupti au recunoscut ,,comisionul ,,de 10%,ori ne spuneti ca ati auzit de la DNA,care nici asta nu este adevarat....------Eu in nici un comentariu nu am catalogat nicicum pe ,,rezist,,...,,Fascisti,, era un termen introdus in discutie de dumneavoastra si eu doar va fac atent ca si fascistii au dezimformat la fel cum ati facut dumneavoastra in comentariul precedent....Va fac atent ca acum sunt incendieri!Ca oameni sunt loviti!Si ca sa va dau prilejul sa va cereti scuze...Cum puteti sa induceti ideea ca la Primaria Bucuresti se fura 100 milioane euro?Realizati ca bugetul Primariei nu este numai pentru investitii?De exemplu subventionarea caldurii sau a transportului,plata personalului....Deci nici ,,comisionul,,de 10% nu va face logic,credibil...! @Andreea...Multe puncte sunt de necomentat adica nu am argumente sa va contrazic sau problemele se poate pune si ca dumneavoastra.Totusi la nr.6....Sa spuneti ca astia modifica legile prea repede????Pai legile actuale inseamna ca au fost aduse de pe muntele Sinai!!!!Legile actuale au trecut prin ASUMARE!Ministrul tehnocrat si bun a modificat aceste coduri prin Ordonanta de Urgenta!!!!Eu zic ca aici a fost viteza si lipsa de dezbatere!!!Intr-o tara normala am convenit ca Dragnea trebuia sa demisioneze!Stiti si dumneavoastra ca tara aia normala nu este Romania si din pacate nu din cauza lui Dragnea.Realizati ca Ponta si-a dat demisia?Si ?A folosit la ceva?Totusi o sa ma iertati daca va intrebde ce nu puneti problema si la adresa doamnei Kiovesi?Doamna Kiovesi nu poate sa demisioneze?----Acum ca va deranjeaza greselile unor pesedisti de frunte....Credeti-ma,o sa rezistati!Doar am rezistat impreuna la atatea personaje politice cu multe ,,succcesuri,, , ,,focuseu,, , ,,preluaseu,, , ,,ciocuri mici,,...Nu este vina PSD ca are astfel de membrii ca doar nu i-a ascuns niciodata,e vina societatii ca nu are altii cetateni mai buni asociati intr-un partid politic...

Andreea  •  26 iunie 2018, 2:27

1. Dl L. Dragnea a fost condamnat de ÎCCJ în dosarul Referendumului. Decizia ÎCCJ este definitivă și irevocabilă. Prezumția de nevinovăție în dosarul Referenfumului nu mai face obiectul discuției. 2. Dl L. Dragnea (Președintele PSD) a candidat la alegerile parlamentare. Dl Dragnea a fost validat doar de cetățenii din Alexandria. Dl L. Dragnea nu a fost validat de toți votanții PSD (aprox. 3,2 mil. de cetățeni). În campania eloctorală dl L. Dragnea nu și-a exprimat dorința de a ocupa funcția de Președinte al Camerei Deputaților. Dl L. Dragnea s-a autopropus la șefia Camerei Deputaților și colegii din PSD și ALDE l-au votat./ Binențeles că deputații PSD și ALDE nu au considerat oportun să analizeze statutul juridic al dl L. Dragnea. 3. Dl L. Dragnea (Președintele PSD) și-a rugat colegii din PSD să voteze Guvernul condus de dl Dacian Cioloș. De ce? Pentru că dl Vasile Dâncu a fost Min. la MDRAP și vice-premier în Guvernul condus de dl Dacian Cioloș. Dl Sebastian Ghiță (prieten și cu dl Dragnea) a spus că dl Vasile Dâncu are o relație de prietenie cu Maior, Coldea, Kovesi, Oprea, etc. 4. Dl L. Dragnea și-a rugat colegii din comisia juridică să voteze favorabil audierea doamnei Guseth pentru funcția de MJ. Dl Dragnea nu știa că doamna Guseth este prietena doamnei Macovei? 5. La congresul PSD (din 2018) dl L. Dragnea era umăr la umăr cu dl Vasile Dâncu. 6. Cine l-a nominalizat pe Grindeanu pentru funcția de Prim-ministru? Statul paralel sau dl L. Dragnea? 7. Cine l-a votat pe dl Grindeanu șef la ANCOM? Statul paralel sau actuala majoritate parlamentară PSD, ALDE? 8. Cine l-a nominalizat pe Tudose pentru funcția de Prim-ministru? Statul paralel sau dl Dragnea? 9. Statul paralel l-a obligat pe dl L. Dragnea să promoveze oameni obedienți, analfabeți în instituțiile statului? Dl. L. Dragnea nu a promis în campania electorală că o să promoveze în instituțiile statului oameni ca Dăncilă, Vâlcov, Andrușcă, Șova, etc. Dl L. Dragnea în campania electorală pentru alegerile parlamentare defila cu rezultatele economice obținute în mandatul dl Ponta / Dl Dragnea și-a adus aminte că dl Ponta este finul lui Maior după ce a câștigat alegerile parlamentare. 10. Prea puțin mă interesează ce face PSD (dl Dragnea poate să rămână Președintele PSD cel puțin 100 de ani) dar ce mă interesează este ca funcția de Președinte al Camerei Deputaților să fie ocupată de un om care nu se bucură de statutul juridic al actualului șef al camerei deputaților. 11. De aprox 2 ani vb doar despre dosarele dl Dragnea. Calitatea de cetățean nu mă obligă să știu dosarele penale ale dl Dragnea. / Nimeni nu vb despre adevăratele probleme economice/sociale. Binențeles că nimeni nu-l întreabă pe dl Dragnea în ce program de guvernare sunt trecute următoarele măsuri economice: TVA split; reducerea indemnizației pentru creșterea copilului; trecerea contribuției de la angajator la angajat; etc. În ce program de guvernare se precizează mutarea ambasadei de la Telaviv la Ierusalim? 12. Dl L. Dragnea nu explică societății civile câți ***-ului? 13. Dl L. Dragnea nu explică opiniei publice cum se face că fostul soț al doamnei Olguța Vasilescu lucrează la ASF./ A fost votat de actuala majoritate parlamentară. 14. Statul paralel a promovat oameni incompetenți în CA-urile companiilor de stat? 15. Ce coincidență: oamenii promovați mediatic de A3 (și aici mă refer la L. Pleșoianu, O. Florea) au ajuns deputați PSD. Ce coincidență: dl Alistar a fost votat de actuala majoritate parlamentară ca membru al societății civile în CSM. Orice om zdravăn la cap vede aceste conexiuni - și uite cum în instituțiile statului ne lovim de oamenii dl Voiculescu (fondatorul Trustului Intact).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andreea  •  26 iunie 2018, 3:17

@Andrei F, îmi permit să vă contrazic, PSD are resursă umană. problema dl Dragnea este că nu digeră oamenii competenți pentru că intelectualii nu acceptă să-i mănânce din palmă.

IMGB  •  26 iunie 2018, 4:25

Dom' Tolo , mereu imi raspunzi ca folosesc un limbaj vulgar sau jignitor .... pai care ar fi limbajul ala asa vulgar si jignitor ? Faptul ca i-am trimis pe Crimson si Ticbis sa faca si ei cunostintza c-o starleta este vulgar si jignitor ? Cuvintul starleta apare in toate ziarele romanesti si vad ca toata lumea romaneasca se bucura de ''zburdalniciile '' lor.... Pai de ce nu s-ar bucura si ei , Ticbis si Crimson ..... unde e jignirea si vulgaru' ? Ia raspunde-mi , te rog , nenea Tolo ....

simplu  •  26 iunie 2018, 5:29

Dl.TOLONTAN...Dupa cum puteti citi in articolul gsp despre achitarea lui Dragomir si cea a lui Sandu , abuzul in serviciu este dezincriminat, acest lucru ar aduce obligatia la o minima rezerva macar pana la apelul lui Dragnea. Ma situez la polul opus fata de Dragnea sau orice partid , pot accepta ca cele din dosar sant reale dar daca Ciolos a refuzat sa faca modificarea ceruta de CCR( parlamentul era in vacanta) iar strada in frunte cu clk si kwj au determinat abrogarea ord13 care reincrimina abuzul ce sa mai facem? O tinem " ca gaia matu"" ca asa zice zeita si slanina voda ca nu e dezincriminare? Sute de achitari reale si vor fi si alte sute, zeci de mii in strada pentru o ditamai minciuna, cine deconteaza paguba? Statuia e de tinichea, poleiala-i desearta, puteti revizui articolul. Si asta pentru ca cei pe care ii admirati, cei cu cucuvelele au MINTIT si au reusit sa faca nevinovati din coruptii Romaniei. Celor care i-au sprijinit le ramane" placerea " sa afle de ce si cati au manipulat facand rau romanilor. Sau e vorba de simpla si neaosa prostie ?

Andrei F  •  26 iunie 2018, 11:09

@Andreea Oare ne mai pacalim cu ,,ALBA CA ZAPADA,,?Cum v-am spus,nici mie nu-mi plac multe de la PSD,la Dragnea,la Ponta ...dar eu de mult nu mai cred in povesti.Cum sa ma miste acum un Valcov,Andrusca,Dancila ,Sova dupa ce am trait cu Macovei,cu Basescu,cu Funeriu,cu Ciolos,cu Igas ,cu Pogea,cu Berceanu...?Doamna daca Macovei a intrat in arhiva SIPA in a 3 zi de mandat nu ca i-a trebuit multa scoala?Acum daca-l vedeti pe Tudorel Toader mai slab pregatit ca nu a facut asa ceva...Si doamna ,cand o sa mai fie intrebata Macovei pentru SIPA ca uite organele statului nu sunt interesate dar vai,sa nu apara o fraza cu o pretinsa ilegalitate a lui Dragnea ca mergem si in Brazilia!Eu de asta il aleg pe Dragnea,pentru ca el poate fi luat la rost ...Desigur ca Basescu care a tinut sa ne spuna ca nu i-a placut scoala este idealul multora.E ce lectie i-a tras doamnei Ioana Petrescu!Ce Harvard,ce cadru universitar la Maryland?Scoala vietii pe vapor e tare!!! Nu m-as mira daca inca mai sunt persoane care plang pentru ,,Draga Stolo...,,.Nu ma mir ca domnul a luat atatea mandate!Nu ma mir ca si basistii cred inca in Justitia lui care promitea tepe in piata publica!Ce te faci ca aceeasi Justitie la ,,anchetat,,si pe Basescu si mereu l-a gasit nevinovat!Sa nu ma intelegeti gresit,nu spun ca Basescu este vinovat de ceva daca nu spun asta cei competenti dar va dati seama cat a chinuit saracul om fiind tarat gratuit in atatea procese?Pai asta este Justitie, sa tarasti un om nevinovat in atat de multe procese?Sa va reamintesc de Funeriu?Pai cum pot uita acea lectie de mare inteligenta prin care ne demonstra ca mana lui Basescu trebuia sa aiba doi metrii pentru a lovi un copil?Si explicatia cu pixelul albastru?Fenomenala!!!Era musai sa ajunga Ministrul Invatamantului!S-a calificat la locul de munca-OTV!Sa amintesc si cum consiliera ii soptea atat de tare incat au captat microfoanele?De ce nu o fi fost consiliera ministru,mare enigma!Sa vorbim si de Ciolos?Desigur ca merita sa fie un Prim Ministru tehnocrat!Ce te faci ca a fost tare in Europa fiind comisar pe agricultura dar ca Prim Ministru roman a uitat sa dea subventiile la timp tocmai agricultorilor romani!As putea sa continuu mult cu astfel de personaje de basm...Deci ...PSD este un partid care are multi rai ,cel putin proportional cu marimea partidului...Dragnea era la fel de condamnat si inaintea alegerilor!Desigur ca nu este bine ca a comis acea fapta dar stiti ce face turnesolul?In anumite conditii indica exceptiile.PSD si Dragnea nu sunt exceptii!Ca sa ma intelegeti...astazi presedintele tarii a iesit la o intalnire cu biciclistii.Desi pesedistii sunt multisori nimeni nu a huiduit!E mare lucru in vremurile astea!Sa ne mai bucuram inca si de lucrurile normale atat de normale incat nu le vedem.Cum am mai spus,PSD inca este un partid mare ,o avea multi oamni de buna calitate dar eu zic ca este foarte bine ca lasa sa se vada si oameni reprezentativi pentru toti votantii PSD indiferent de problemele lor!Dumneavoastra oricum nu simpatizati partidul oricine erau persoanele vizibile!Daca un partid incearca sa arate mai mult decat altele nu este rau.Minciuna ar fi ca papusarii sa stea in umbra.Si stau!Ati auzit partidele bune sa nu cerseasca voturi de la toate categoriile sociale?Pai aceste categorii trebuiesc reprezentate...

17 Nentori Tirana  •  26 iunie 2018, 11:17

Nu sintem fascisti. Draga Andrei, sint fan ca si tine, nu ma mai domni, uite ca dialogam deci nu sintem radicali. "Asa a inceput fascismul" - Tariceanu, mai toti cei din psd au preluat ideea tactica, ramine intr-adevar sa puna tunurile pe manifestanti, sa permita doua demonstratii concomitent ca sa apara ciocniri care sa justifice apoi masuri de criza ... Tu ai preluat ideea oferind doua exemple din istorie dar alese total nefericit. Puteau eventual sa te acuze de diversiune: in ambele cazuri Hitler avea deja puterea, trebuia doar s-o intareasca si sa justifice masurile dure care urmau. Bine ca n-ai dat ca exemplu incendierile din iunie 1990. -------------------- Coruptia ucide, nu produce nimic. Trebuie sa existe o institutie care sa combata coruptia ! Politicienii nu au voie - legal si moral - sa fie afaceristi. Or ei tocmai asta sint, asta incerca sa legifereze. Ca psd, pd ... mai toti provin din FSN - din cei care au promis ca n-o sa devina partid. Petre Roman - care striga in iunie 90 "s-au deconspitat" in timp ce-si dadea foc la taburi si gasea valuta si droguri la pnt - a gasit prosti carora sa nu le puta in pnl. DrAgnea al tau l-a finantat pe Basescu, a fost la toate chermezele, a fost la catarama cu toti cei pe care ii acuza azi de "paraleli", chiar "sobolani" ! Draga Andrei, coruptia generalizata legata strins abuzul in serviciu este singura explicatie a faptului ca Statul n-a reusit sa faca mai nimic. Ba, un singur drum, un singur pod ..., macar scoli cu instalatii sanitare, ba, faci o groapa macar daca nu faci canalizae ! Alta expicatie este ca romanii sint prosti ca noaptea. Alege, ori da tu alta explicatie. Am dat cifre caci se pare ca nu realizati cit inseamna 10% doar din banii pe care ii are la dispozitei Bucuresti. Voi nu realizati nici ce inseamna un miliard !!! - cam a cincizecea parte din tot ce exporta SUA in Germania. Atuncati cu milioane ca si cum ar fi mere padutete. Primar sector psd bucuresti: 27 milioane pentru topogane crocodil ! Primar psd, sef psd bucuresti : peste 20 milionane datorii la fisc ! Chipurile nu e antreprenor, nu are de ce plati TVA si Impozite ! Fratele sau, "pretenul nostru comun", a sters din pix datoria de 17 milione in mare parte fata de cine ? Nu Bucuresti ? National Arena a costat dublu decit sora din Frankfurt. Face anual pierderi. Ai fost pe Commerzbank Arena, aproape platita, ori pe Allianz Arena, 345 milione platiti in doar 9,5 ani, ca sa vezi si diferentele ? Totul din amintiri, nu ma face sa demonstrez. ------------------------- Am cautat insa un comunicat DNA, unde m-ai acuzat de minciuna, ai fi putut si tu sa gesesti unul in sub 30 secunde. Imi amintesc si cifre mai tari. Iata doar parte: "Identificarea fraudei şi corupţiei în achiziţiile publice a reprezentat un domeniu prioritar în 2016. Investigaţiile noastre au vizat, în special, achiziţiile din infrastructură, servicii IT, sănătate, retrocedări şi servicii publice. Prejudiciul identificat de DNA numai pentru fapte de abuz în serviciu în 2016 este de peste 260 milioane euro. Există acum o largă dezbatere în societate despre abuzul în serviciu. Curtea Constituţională nu a dezincriminat abuzul în serviciu." www.mediafax.ro/politic/bilant-dna-2016-kovesi-mult-sfert-inculpatii-trimisi-judecata-au-comis-infractiuni-abuz-serviciu-iohannis-subiect-extrem-important-ramane-cel-recuperarii-prejudiciilor-live-text-16170617

max  •  26 iunie 2018, 11:51

excelent articol...analogii potrivite si analiza psihologica de finete.

Andrei F  •  26 iunie 2018, 12:24

@17 Nentori Tirana • 26 iunie 2018, 11:17 Nu este obligatoriu sa fim de acord.Cele doua exemple ale mele vorbeau de dezinformare,tapi ispasitori!Stadionul din Bucuresti sunt sigur ca nu a mancat nici cei mai multi bani dar nici cei mai putini daca tot in lumea asta mare se vorbeste de un stadion cu un cost de un miliard!Totusi una este sa afirmi ca toti coruptii au recunoscut ,,comisionul,,de 10% pentru partid si alta este sa-mi dai un comunicat DNA de unde numai asta nu reiese...Spre aducere aminte DNA aduce in discutie cum ii convine abuzul in serviciu...Stiu si eu de un raport DNA unde punea pe seama dezincriminarii abuzului in serviciu mai multele achitari...Te rog sa ma intelegi ca ,,armata,,care spuneai ca sta in spatele meu imi spune sa asteptam ce se pregateste pentru ziua de maine ... Cred ca o sa ne aduca un alt articol mobilizator si daca tot mai apar astazi pe aici maine o sa fiu scos pe tusa...O sa tot avem timp sa ne ,,duelam,,!

Venom  •  26 iunie 2018, 13:01

@simplu CCR Nu A DEZINCRIMIMAT abuzul în serviciu. Infracțiunea este în continuare asimilată faptelor grave comise de funcționarii publici, corupției! CCR a spus doar că nu e treaba ei să definească un prag, ci a legislativului. Iar *** Parlament vor pragul foarte mare pentru Dragnea și alții ca el să treacă pe sub și să scape. Abuzul în serviciu este dezincrimimat numai în capul publicului captiv, frontului de fake news și manipulare A3-România TV. Tu ești indus în eroare de 3 ani în privința asta. Repeți pe aici o informație cu valoare de adevăr 0, aproape radicalizat... Dacă tu cu goagal la dispoziție și tot nu dai măcar un search, îmi închipui ce dezastru e la ceilalți care nu ies din lumea paralelă construită de propaganda și manipularea TV. La fel, Cioloș a dat prin ordonanțe DECIZII ale CCR care erau oricum obligatorii, a pus legislația în acord, conform normelor statului de drept. Iar achitările care ți s-au livrat drept abuzuri ale procurorilor/judecătorilor sunt firești. Așa e normal să fie într-o justiție funcțională, un sistem cu 100% achitări este stat polițienesc! De aceea s-au și pus cu tunurile pe justiție *** din Parlament. Trebuie să ieși din bula aia și să gândești cu propria minte!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana  •  26 iunie 2018, 17:19

OK Andrei, esti un soldat bun. Am plecat de la articol, de la condamnarea liderului psd, de la Romania care trebuie educata dar nu se lasa ... si am ajuns cam departe. Cred ca poti lasa pentru o clipa trecutul si sa privesti doar spre viitor. O singura intrebare si gata. Presupunind prin absurd, absurd pentru tine nu pentru noi, ca nu ai dreptate si ca e adevarat ca DrAgnea e pe cale sa scufunde psd-ul tau si poate chiar si tara ta. (uite ca Andreea crede ca mai sint destui psd-isti cu care se poate discuta ) Simplu: da ori nu ! Merita DrAgnea sa te scufunzi odata cu el ? --------------- PS hai sa plusez, ca sa fiu sigur ca nu aduci iar vorba de Base. Poti raspunde si cu X%Da + Y% Nu. Plus la plus: nici nu trebuie sa-mi raspunzi mie, chiar as prefera sa-ti raspunzi doar tie. Pe miine.

simplu  •  26 iunie 2018, 17:27

@ venom.... Voi raspunde doar pentru faptul ca nu am scris eu ca CCR ar fi dezincriminat abuzul. Nici nu o face pentru simplul fapt ca legea nu spune asta. E o dovada ca esti un rezultat pozitiv al manipularii, atata vreme cat nu ma citezi corect, nu sti ca CCR nu dezincrimineaza, evident ca nici nu ai citit o decizie cap-coada. Dezincriminarea a venit dupa 45 de zile de la publicarea deciziei 405 prin efectul art 147 din Constitutie ca sa amintesc numai de cel mai important. Ciolos nu a facut modificarea in text dupa admiterea exceptiei de constitutionalitate. Mai departe scrie in ...hotararile ICCJ de achitare pe baza art 16, al.1,teza I,cod procedura penala .Ce scrie acolo te las sa cauti si sa citesti, poate fi un inceput. Chiar azi Videanu a fost achitat, Bica a fost achitata de abuz pe acest articol, fapta nu e prevazuta de legea penala. Si au mai fost fo trei sute in ultimul an si jumatate. Asa ca nu te deranja sa ma contrazici pe mine, o poti face cu judecatorii de la inalta curte sau cu dna.Luluta care a citit in materialul de bilant pe 2017 despre numarul de achitari pentru dezincriminare in urma deciziei CCR. Daca nu esti *** de servici poti evita sa te *** postand necitite sau mergi in strada si contribuie la numarul de corupti achitati .PS.Vezi ca tot azi s-au dat achitari pe acelasi articol si in cazuri de mita, la IASI, nu e prima data, mai sant si multe altele, cauta si o sa vezi grozavia. Succesuri!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  26 iunie 2018, 18:02

@17 Nentori Tirana • 26 iunie 2018, 17:19 S-a ,,scufundat ,,destul Ponta si la ce a folosit Romaniei?,,Rezistentii,,au inteles ca au facut bine si ca este meritul lor!Pot schimba ei ce vor dar nu si ce trebuie!De ce nu privesti in aceeasi cheie si demisia doamnei Kiovesi?Acolo se poate prabusi o tara pentru o persoana?PSD e partid mare si nu-i pasa ce chibiteaza unul ca mine...Pentru ca m-ai intrebat...Cazul Dragnea oare nu s-a mai repetat?Iti aduci aminte de Nastase?Si el a fost impins la demisie fiind seful Camerei Deputatilor!Dar oare Anastase?Sa-ti vorbesc de Anastase?Dar oare Basescu care promisese public ca v-a demisiona ?...Nu intelegi?De la cine sa invete bunele maniere si raii astia de la PSD?De la trecut nu vrei ca o dai sa ,,privim spre viitor,,!Spre cine?Si astazi un sediu de partid a fost vandalizat!Asta este de bine?Chiar credeti ca ce faceti voi nu poate fi imitat?Nu poate fi huiduit Iohannis,Orban,parlamentarii aceia buni care fac in Parlament circ,semne obscene?Oameni in strada au demonstrat ca si ei pot scoate!Daca vreti sa va cred ca sunteti o schimbare in bine ei ...eu nu vad binele vostru!Si pentru ca nu ma cunosti,nu mai considera ca sunt legat in lanturi de PSD!Eu repet si pentru tine,vreau un partid mai radical decat PSD!Si voi treptat faceti PSD mai radical!A inceput si el sa se agate de clantele ambasadelor.exporta conflictul in afara!Desigur,voi ati inceput dar o sa fie si mai rau pentru Romania...Poate-ti amintesti ,,cinstea,, acordata de presedintele francez public lui Basescu...pare ca te ajuta dar iti piezi stima...Dar nu ca PSD nu are stima de pierdut?Ii impingeti ...o sa vedem spre ce...

Venom  •  26 iunie 2018, 21:09

@simplu Decizia 405/2016 este o decizie de interpretare, adică admite O EXCEPȚIE, nu constată NECONSTITUȚIONALITATEA (poate pe luju). Astfel, în Codul penal a fost modificat textul "în mod defectuos" cu "prin încălcarea legii, a unei ordonanțe sau ordonanțe de urgență a Guvernului" (asta aplică acum instanțele). Poezia cu "Cioloș care n-a făcut" e refren comun de pe frontul de est. Așa e, fără să să te citez exact, am și presupus că faci parte dintre conaționalii spălați pe creier la A3, România TV, Luju. Mai ales că insiști cu același "argument" (FALS) al propagandei LOR și folosești termenii LOR, inclusiv cei de pe Luju. Ideea cu "Cioloș care nu respectat deciziile CCR și de-aici haos și achitări" a fost plantată în mintea ta după Ordonanța 13.

simplu  •  26 iunie 2018, 22:03

@vernon...devine haios, tocmai asta si scrie acolo "admite exceptia de neconstitutionalitate". Decizie de interpretare? Se vede ca nu ai citit nimic pentru ca in consideratii chiar ccr zice ce scrie in toate tratatele de drept inclusiv in Burchina Faso, " singurul care interpreteaza un text juridic este legiuitorul", adica parlamentul sau cu delegatie guvernul .E bine ca prin minciunica" ca s-a modificat textul "macar recunosti ca asa trebuie facut. Mai trebuie sa spui cine a modificat si in ce monitor oficial a aparut. Deci prin ce LEGE sau ORDONANTA DE URGENTA? A fost una dar nu mai e, nr 13. Ca Ciolos nu a facut-o, macar asta trebuie sa sti, era premier si in perioada de 45 de zile de dupa data anuntarii deciziei si era cam vacanta parlamentara.Chestia cu " spalatii pe creier" nu o pot comenta ,ramane sa te gandesti , daca poti. Ca recunosti aceiasi termeni juridici consacrati ca si la altii e normal mergand la scoala pentru a invata si nu pentru a bea cerneala. Ramane ceva de care nu pomenesti : achitarile de la iccj pentru abuz si altele pe motiv de dezincriminare. Azi a fos Videanu. Deci tine tot asa, sa nu se modifice nimic, inca nu au fost achitati toti coruptii. De certat de acum sa o faci cu judecatorii de la ICCJ care admit dezincriminarile si procedeaza in consecinta. Deci nu are rost sa te superi pe mine, faci parte din cei pentru care cei din dosare se roaga la biserica de sanatate iar pe mine ma distreaza, auzi lumeo!, sa strigi jos coruptia si sa stai de paza ca sa scape coruptii.ps. Dragomir si Sandu erau condamnati in prima instanta de abuz, iar dupa interventia galeriilor si abrogarea og13 au fost achitati pentru ca 5, adica CINCI judecatori supremi au constatat dezincriminarea abuzului. Dar daca zice vernon ca nu e asa, nu e. Sti bancul cu fantana , bea usor ca e rece.

Venom  •  26 iunie 2018, 22:59

@ simplu Prietene, încă o dată încerc să îți explic. Nu s-a dezincriminat abuzul în serviciu deci nimeni nu e de vină că a fost dezincriminat și nimeni nu e de vină că sunt acum niște achitări. Eu "suspectez" că așa e normal într-o Justiție funcțională, să fie și achitări și condamnări, în baza rechizitoriilor și interpretării legislației de către judecători. Dacă instanța nu a luat șpagă, nu a rămas borțoasă cu Borcea atunci așa funcționează sistemul: unii mai și scapă. Mai degrabă suspectezi rechizitorii prost făcute, avocați mai buni, nu poți să dai vina pe o dezincriminare din legislație... inexistentă! Dacă poți să înțelegi chestia asta, bine! Dacă nu, nu.

Andrei F  •  26 iunie 2018, 23:24

@ Venom Domnule dar de ce credeti ca Mircea Sandu si Dragomir au fost achitati desi in prima instanta primisera condamnari? Interpretarea acceptata de Parchete este ca de fapat Curtea Constitutionala partial a declarat neconstitutional abuzul in serviciu! Se elimina din abuzul in serviciu acele fapte care sunt facute pana la incalcarea unei legi sau hotarari de guvern! Sefii fotbalului au scapat pentru ca regulamentele de fotbal ca si orice regulament intern al unei intreprinderi,organizatii se afla ca putere sub pragul stabilit de CC- legi si HG! Celelalte parti interpreteaza hotararea Curtii Constitutionale in functie de cum pot face daune mai mari DNA ...Ciolos si Pruna nu au modificat acest articol in 45 de zile pentru ca asa a fost dorinta Parchetelor! Doamna Pruna a declarat public ca a modificat numai articolele convenite cu Parchetele...Tot sa fi revolutionar dar sa nu cunosti nici varianta ,,oficiala,,...?

Venom  •  27 iunie 2018, 0:05

@Andrei F Interesant caz, cred că procurorii DNA au greșit rechizitoriile. Pe de altă parte, a fost și multă confuzie în rândul instanțelor, după Decizia 405, iar practica unitară a fost afectată. Dar abuzul există în Codul Penal, în baza lui și-a luat condamnarea cel din stânga sus, foto. Să fim atenți la ce praguri praguri pregătește Parlamentul! :)

Andrei  •  27 iunie 2018, 1:36

Când am citit subtitlul "Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința [...]" mă așteptam să pomeniți și de televiziunile care îl îndeamnă pe Iohannis să nu recunoască decizia Curții Constituționale. Mai ieri o criticați pe Firea că îi decerna o distincție în public Simonei Halep, deși ați tăcut atunci cănd Băsescu l-a decorat în public pe Raed Arafat, de Revelion. Nu știu de ce, dar în ultima vreme sunt tot mai surprins de imparțialitatea și consecvența jurnalistului Tolo... Hai să zicem că aveți dreptul să nu fiți imparțial (deși e discutabil). Dar cu consecvența ce facem?

Andreea  •  27 iunie 2018, 1:53

@Andrei F, nu-mi sunt simpatici foștii pdl-iși dar mă tem că dacă faceți o analiză obiectivă o să regăsiți mulți foști pdl-iști vopsiți acum în psd-iști (ex. Darius Vâlcov).

Andrei F  •  27 iunie 2018, 9:47

@ Andreea Ati uitat tocmai de Dragnea? @Vernon Abuzul in serviciu doar partial a fost declarat neconstitutional! Putem privi ca la alcoolemia in cazul soferilor.CC a stabilit ca ramane abuzul in serviciu doar pentru cazurile cand se incalca o lege ,o OG sau OU...Tot ce este mai jos de atat a cazut...Procurorii nu au gresit nimic in cazul Sandu Dragomir contra Mititelu.S- a schimbat legea nu este neaparat vina cuiva.De fapt pe abuzul in serviciu CC a dat mai multe decizii in ultima vreme si probabil ca o sa mai dea pana acest articol nu o sa fie iarasi definit...

simplu  •  27 iunie 2018, 9:49

@Vernom... sesizarile la curte se fac pentru un articol, propozitie sau sa zicem prin absurd chiar pentru o virgula care poate crea confuzie. Citeste liber legea ccr si vezi pentru ce se sezizeaza. E de scoala primara ,sant cateva articole clare. Chiar si pentru corectia unei singure virgule e obligatorie o lege sau dupa caz o ordonanta de urgenta.Cum sa vi cu bazaconia ca nu e o urgenta cum s-a spus , cand ai termen de 45 de zile altfel " isi pierde valoarea juridica" adica se dezincrimineaza fapta. Articolul a fost reclamat pentru ca nu era cert si previzibil, nu era clar iar ccr tocmai asta a decis, o reformulare a unei sintagme.Chestia ca dezincriminare partiala cum vine? Cum arata textul nou, unde apare ? Decizia nu tine de cod penal, citeste, citeste si iar citeste ! Nu are ce cauta o decizie ccr la judecator ci NUMAI LEGEA. Dovada : articolul din cpp care sta la baza achitarilor este 16,al.1, lit.b teza I adica fapta nu este prevazuta de codul penal. E greu? Nu mai are nici o importanta daca ce scrie in dosare e real , dar daca fapta a fost dezincriminata asa cum a fost, coruptii sant si vor fi liberi. De ce? Un ex: in 21 dec 2016 un ministru al lui Ciolos spunea razand cu gura pana la urechi: NOI NU VOM PUTEA FI ACUZATI NICIODATA DE ABUZ IN SERVICIU! Nu intelegeam atunci nimic. In seara cu ordonanta un grup de ministri au fost primii in piata au o foto pe facebook cu apelul la protest. Restul se stie. Repet realitatea o gasesti la tribunal. Cauta cate condamnari definitive pe abuz sant. Apoi cauta la mita si spalare de bani si altele si sa vezi apoi ce chef de protest ai sa ai si aprecieri pentru tehnocrati si lulute. Si apoi te lamuresti si cu spalatii pe creier si cu manipulari.

Andreea  •  28 iunie 2018, 0:53

Citiți! http://www.cjteleorman.ro/SMIS%203033%20Strategia%20de%20Dezvoltare%20Durabila%20a%20judetului%20Teleorman%202010-2020%20.pdf “1. Strategia de dezvoltare a județului Teleorman 2010 - 2020 este un document pragmatic realizat la nivelul județului Teleorman și înglobează direcțiile și programele de acțiune în perspectiva unei perioade de timp. În fiecare etapă de dezvoltare, prioritățile de acțiune ale județului se pot modifica în concordanță cu nevoile identificate din acel moment. Astfel, la nivelul județului Teleorman a fost realizată Strategia de dezvoltare durabilă, fiind începută din anul 2008 (prin implicarea tuturor factorilor și actorilor relevanți ai județului Teleorman, din acea perioadă) și concretizată printr-un document în anul 2010, ce a inclus direcții de dezvoltare considerate în interes județean. În funcție de sursele de finanțare disponibile la nivelul județului și comunităților locale, și de asemenea prin accesarea tuturor fondurilor nerambursabile, o parte din aceste priorități au devenit obiective de investiții, fiind dezvoltate proiecte privind infrastructura de sănătate, rutieră, educațională, situații de urgență, mediu, cooperare transfrontalieră, atăt de către Consiliul județean Teleorman, cât și autorități publice locale din județul Teleorman. Precizăm că, strategia județeană (realizare autostradă, aeroport, invătământ, etc), Consiliul județean Teleorman analizează în fiecare etapă nevoile de dezvoltare ale județului și propune politici și direcții de acțiune în vederea realizării obiectivelor de interes ale etapei, prin identificarea și accesarea tuturor surselor de finanțare ce sunt disponibile pentru autoritățile publice locale. În etapa actuală, sunt în pregătire, în diferite etape, proiecte de sănătate, reabilitare infrastructură rutieră, reabilitare sediu Palat administrativ, sediu Ambulanță, reabilitare școli la nivelul județului (Consiliul județean Teleorman sprijină autoritățile locale privind oportunitățile de finanțare active), și alte idei de proiecte ca fiind priorități de dezvoltare la nivelul județului, pentru care este necesar să se identifice serse de finanțare.” - răspunsul CJ Teleorman ( L544/2001) 1. Cine a fost Președintele CJ Teleorman în anul 2008, 2010? Răspuns corect: dl Liviu Dragnea. / “Programul de guvernare a CJ Teleorman” a costat mulți bani publici.

Venom  •  30 iunie 2018, 1:19

@Simplu Am stat în expectativă, spunându-mi că poate nu are rost să te trezesc. Cel mai bine ar fi să citești și alte site-uri și să privești și la alte televiziuni, ele cum prezintă un eveniment? Ai văzut ce au făcut A3- RomâniaTv, în seara asta (vineri), după proaspetele amendamentele PSD, ALDE, UDMR la Codul Penal? O scenă lacrimogenă să plângem cu "Tata măcinat de eticheta de Corupt" (nu ar fi mai mai bine, totuși să nu fi furat decât să plângă fisu la teve?), o bătăiță imaginară cu umbrele statului paralel, consens alt tuturor abuzaților din platou pentru circ lacrimogen, protocol, abuzuri. Iar RomâniaTv, nimicuri, interviu cu Ministrul Apărării. Și alte nimicuri. Liniște atipică. Păi de ce oare voiau să dormi la ora aia? Poate pe tine te-ar fi interesat să afli cum de poate fi benefic pentru România dacă scoatem din Codul Penal confiscarea extinsă la spălarea de bani? Sau de crede Iordache că fosta ta soție e, de fapt, actuală, parte din familia ta deși ai dat divorț? (doar ne imaginăm ca să putem să răspundem: ca să nu fie obligată să depună mărturie, dacă soția se cheamă Bombonica, așadar mai puține probe)... Tocmai ai asistat la un exemplu minor de manipulare. Corlățean a venit acolo să apese pedala naționalistă de fum, gen nu ne dau nouă, românilor verzi sfaturi. Știm și singuri să intrăm cu capul în gard. Corupții sunt de fapt victime ale procurorilor, dar asta s-a întâmplat după ce 12 aliați ai României ne-au atenționat vineri că drumul pe care a apucat-o coaliția de guvernământ PSD, UDMR, ALDE se desparte de drumul drept, iar din Europa ni s-a transmis că regresăm dincolo de 2004, la Justiție și stat de drept. "De oricâtă bunăvoință aș vrea să dau dovadă și să găsesc circumstanțe favorabile modificărilor aduse de PSD+ALDE+UDMR codurilor penale, nu pot. Da, DNA se preface, de ani de zile, că nu vede marile tunuri date în economia românească, în investițiile cu fonduri europene, în afacerile lui Dragnea, acelea serioase, nu în astea cu angajarea a două persoane la o instituție publică. Da, sunt abuzuri în unele anchete penale. Da, este inadmisibil ca un om să fie prezentat ca fiind vinovat, să fie arestat luni de zile pentru ca la finalul procesului să fie găsit nevinovat și nimeni să nu răspundă pentru distrugerea vieții lui. Sunt probleme mari, care trebuie rezolvate. Și totuși, ce au toate astea în comun cu modificările aduse ieri, de exemplu, la Codul penal în privința spălării banilor? De ce trebuie anulată confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor atât de grave precum albirea banilor proveniți din infracțiuni? "Ce înseamnă spălarea banilor? Înseamnă că o persoană sau un grup organizat folosește un circuit financiar aparent curat – o firmă care nu aparține persoanei în cauză, ci unei terțe persoane – pentru a legaliza banii proveniți din infracțiuni precum corupție, trafic de droguri, trafic de persoane șamd. Confiscarea extinsă permitea ca acelei firme sau persoanelor interpuse să li se confiște bunurile, dacă se dovedea că persoana acuzată de spălarea banilor le transferase aceste valori. Ieri, în comisia Iordache, această prevedere s-a anulat. Evident, imediat te duci cu gândul la interesul lui Liviu Dragnea și la averea sa, care nu figurează în nicio declarație de avere, dar despre care știe toată lumea, inclusiv Brazilia, numai DNA nu găsește probe" a spus europarlamentarul PSD Cătălin Ivan. N-o să-l vezi pe Ivan chemat la A3 sau Rom TV să-și susțină punctul de vedere, DACĂ vor vorbi de el moderatorii se vor considera ultragiați de faptul că a atacat mișelește partidul, mâna care l-a hrănit, nu CE A SPUS. În mod normal, moderatorii ar trebui să fie neutri, dar dacă ei sunt de cele mai multe ori mai pesediști și mai zeloși decât ex peremiști ca Codrin Ștefănescu (cacofonia e permisă și recomandabilă) ar trebui să-ți pui propriile întrebări. În ceea ce privește manipularea cu Cioloș, originară de pe Luju, site de luptă împotriva inamicilor PSD, imaginari sau nu, a fost mult mai simplu să te mintă fiindcă nu au înlocuit "decât" un singur detaliu, acela că decizia CCR expiră după 45 de zile. De fapt Decizia 405/2016 a intrat în vigoare fără să mai fie nevoie de alte proceduri (decizie de interpretare, cum am mai spus). De aceea a și fost aplicată imediat de instanțe, fapt ce a dus la multe achitări acum, fiindcă aria abuzului în serviciu a fost restrânsă. Ura, tragem și mai cu spor în procurori (deși pe abuz nu e chiar vina lor că l li s-a restrâns aria în timpul procesului) De ce au tras PSD-iștii în Cioloș? "Ăla care nu a vrut să de Ordonanță cu Abuzul în serviciu, deși a dat el însuși alte ordonanțe pe Codul Penal și Legile Justiției? Sau nu a dat ordonanță la timp sfidând CCR ca să nu fie el acuzat" ? În primul rând le e frică de el, ca viitor candidat la președinție după Klaus, este victima ideală fiindcă nu e în studiou, de față, dacă Dăncilă, Nicolicea sau Manda îl critică pe Cioloș par inteligenți și ei înșiși. Abia după Congresul PSD, Tehnocrații care erau ținte de partid și ale A3 -ROm TV au fost înlocuiți acum cu Statul Paralel și orice le dau temele pesediștii. Gâdea, Ciutacu, plecat la Ghiță, *mare salt ideologic* se conformează obiectivelor patronilor: rămânerea PSD la Guvernare, război cu Justiția, manipularea populației în favoarea PSD prin teme false, discreditarea manifestațiilor din Piață. Poți găsi și singur anumite evenimente care să-ți zbârnăie alarma că sunt derapaje de la adevăr cum a fost la-moțiunea-condamnată-să pice-oricum clasice sondaje! Tot timpul favorabile PSD UDMR ALDE în permanență arătau susținerea populară pentru orice - populația e în extaz economic, analiști reputați nu găseau o hibă guvernării PSD, optimism moderat și susținere fermă pentru Dragnea, văzut drept executat politic. România chiar nu are nicio problemă în afara aliaților care vor să ne guverneze ei și un hoț de la copii e idealul românilor ca om politic. PS Următoarele obiective majore vor fi alte protocoale abuzive, achitările (subînțeles legea e prea dură, s-o modificăm, procurorii sunt abuzivi, parte din sistem, și sau incompetenți, să le punem alți șef noi pesediștii cinstiți! Și să profităm de Cadoul CCR pentru toți hoții din țara asta care ne-a dat înapoi controlul politic pe DNA - aferim Valer Dorneanu, asta înseamnă ca președintele s-o demită pe Kovesi. Și nu e vorba de ea, musai, ci de ce pui în loc! Că de-aia e Klaus în lecturi atâta timp, are de acceptat ca, arc peste timp în anii 90 , numirea la cârma DNA ex PNA să fie un cățel PSD, profesionist ca Dăncilă.

Comentează