În așteptarea primei pagini din Bild

Băieții lui Low au terminat în aceeași zi și cheful de fotbal, și norocul

miercuri, 27 iunie 2018, 7:26

2:26 de secunde a stat Germania în avantaj la acest Mondial!

Măgarul care a dat pe ascuns o minge medicinală Germaniei, de au jucat nemții 100 de minute cu ea fără să-și dea seama, trebuie pedepsit.

Așa rușine!

Au ajuns nemții să paseze pentru golul Coreei, de l-au confuzat și pe arbitrul american Mark Geiger, care nu mai înțelegea nimic.

La 0-0, germanilor le trebuia un gol, dar de marcat au marcat asiaticii!

Inițial s-a ridicat ofsaid. Abia la reluare s-a lămurit toată lumea că nemții trimiseseră mingea către Kim Young, rămas liber cu Neuer.

Și nu e vorba doar despre finalul de film mut, în care rolurile se inversaseră haotic, de vreme ce golul al doilea al Coreei a pornit de la o deposedare a portarului neamț, aflat în atac!

Dezordinea din ultimele minute a venit în urma apatiei Germaniei pe parcursul întregului meci.

Nemții au stat pur și simplu pe teren și n-au accelerat decât rareori. Parcă și-au epuizat toată energia în finalul meciului anterior cu Suedia.

Neputința echipei s-a inspirat parcă din figura de o încordare placidă a lui Joachim Low, din privirea căruia nici consorțiul clarvăzătorilor nu a putut citi nimic de la începutul turneului final. Nici pasiune, nici luciditate, nici realism.

Germania pleacă acasă în hohotele lumii fotbalului, hohote nedrepte, desigur, căci campioana mondială en titre a dăruit enorm acestui sport de-a lungul anilor.

Dar așa se întâmplă. La victorie te respectă toți.

La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!

*prima pagină din Bild: Fără cuvinte

 

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Gabi1967  •  27 iunie 2018, 19:35

Cum sa arate Cataline??@!! O sa stearga cu ei pe jos...

nic  •  27 iunie 2018, 19:41

germania a ajucat asa slab in cele 3 partide ca nu merita sa se califice ,selectionerul va demisiona ,la fel presedintele federatiei germane ,nu e prima data cand campioana mondiala nu trece de grupe ,BRAZILIA CAMPIOANA 1962 ,in 1966 este eliminata din grupe de PORTUGALIA LUI EUSEBIO ,ITALIA CAMPIO0ANA 2006 ,IESI IN 2010 DIN GRUPE ,SPANIA CAMPIOANA 2010 IESE IN 2014 ,cred ca cauza e ca au venit prea increzuti

George  •  27 iunie 2018, 19:47

Tolo, ce parere ai acum de VAR?

ionnis  •  27 iunie 2018, 19:51

Cum sa arate? Wurst :D

stefan 2  •  27 iunie 2018, 19:52

Masinariile disciplinare ofensive clacheaza cand dau de alte masinarii disciplinare defensive! iar fotbalistii germani, ca de altfel si altii, venind din campionate istovitoare, nu mai au astfel resurse psihice pentru improvizatie, caci doar prin improvizatie, spontaneitate, creativitate poti pune la pamant o masinarie disciplinara defensiva!

daniels  •  27 iunie 2018, 19:55

<> Perfect de acord cu aceasta afirmație: cauza principala a eșecului total al Germaniei este antrenorul ala care își aranja de zor parul precum piturca!!! ala care nu a fost în stare sa modifice nimic în jocul Germaniei timp de 3 meciuri și a reușit cea mai mare contra-performanta a Germaniei din toate timpurile: plecați acasă din grupa de pe ultimul loc și bătuți de Coreea de Sud cu 2-0!!! eu zic ca Bild va titra maine postarea mea de pe facebook: Bye-bye Loew!!!

zorrozabal  •  27 iunie 2018, 20:01

Aceste "cupe"-mondiale si europene-devin un bussines monstruos !Sunt programate inainte de vacanta,cand jucatorii sunt epuizati fizic si mental, dupa campionate infernale si cupe europene!Ar trebui sa se joace toamna cand jucatorii sunt refacuti,ori sa participe numai Under 21!Argentina a trecut de grupe cu mari emotii,Brazilia nu a aratat nici ea bine,Spania si Portugalia am vazut cu totii!

Radu  •  27 iunie 2018, 20:02

...ar trebui sa le faca statuie....dada, toti mustaciosii din jermanica sa auda

radu  •  27 iunie 2018, 20:04

La ultimele 9 Cupe Mondiale, germanii au terminat de 7 ori pe podium si de 2 ori au fost eliminati in sferturi - remarcabila constanta - Acum sa fi eliminat din grupe - mai mult, sa termini ultima si cu infrangere la SK - ... o adevarata rusine ! Atat de mult sa fi contat retragerea lui Klose si a lui Schweini ?! Sunt sigur insa ca ei vor renaste precum pasarea Phoenix la urmatoarele turnee

Crimson Veritas  •  27 iunie 2018, 20:09

Nope ... nemtii nu au castigat niciodata nimic ... pe bune ... nici la fotbal, nici la razboi, nici in politica! ...:)) Sunt varza ... kraut ... sunt practic Clovnul Competitiei din Rusia ... daca dau de o echipa care are chef de joc si stie fotbal ... sterge cu ei pe jos! ...:)) Eu nu-i respect nici cand castiga, nici cand pierd ... nici cand respira .... nu stiu de unde scoateti maximele si generalizarile alea ...:))

corneliu  •  27 iunie 2018, 20:13

Îmi pare rău că nu s-au calificat. Îi aștepta de 4 ani Brazilia.

Alex  •  27 iunie 2018, 20:20

Bild e o mizerie. Daca e asta e etalonul pentru jurnalism e dezastru.

constantin  •  27 iunie 2018, 20:30

Cum adică ce o să scrie Bild pe prima pagină? Eu cred că titlul este previzibil: Kazan Arena, noul Stalingrad al Panzerelor germane! De vină este Trump! Panzerele n-au avut soft... A mai fost şi Kim Young... Ghinion. Şă-i aşteptăm pe băieţi cu tradiţionalul: Bun venit în RDG!

Bodorin Romica  •  27 iunie 2018, 20:34

Asta da Blitzkrieg!

CRISTIAN  •  27 iunie 2018, 20:39

Ooo, ce surpriza!!!! un articol despre sport!!! ai cerut voie de la toa'su gradu sau ai primit ordin si de data asta, sa nu se prinda lumea ca scrii numai despre cei care nu-i plac lu nefertiti sau conducerii UM?

ovidiu_3003  •  27 iunie 2018, 20:43

...pariurile au stricat .,.sportul ...

Dan PETRE  •  27 iunie 2018, 20:50

@Cristian: ce va mai seacă cand echipa lui Tolo face investigații care in final va trimit favoritii?/protectorii?/ rudele? acolo unde le este locul penalilor si infractorilor...

corneliu  •  27 iunie 2018, 21:01

@cristian nu știi că jurnaliștii sportivi buni sunt aceea care scriu despre corupție în ziarul exclusiv de sport, patronul ziarului fiind Voiculescu?

17 Nentori Tirana  •  27 iunie 2018, 21:14

Ceva ironic in orice caz. Löw cu cap Merkel: o rezolvam noi. Cam astea au fost de la inceput reactiile pe net caci echipa n-a mai multumit de un an. Totusi bataia asta cred ca i-a zguduit rau pe nemti. Eu am scris ca termina ca milionarii ghiftuiti rusi si ucrainieni la CE din Franta dar ca sa mai piperez banalul articolului lui ... mi-am mai permis niste glume, asa ca ... stii tu ce-ai facut. Iar Löw nu divorteaza nici de asistentii lui, ar fi fost in stare sa-i convoace pe Podolski si Klose - ala pe care voi l-ati confundat deja cu un bodygard. Au stiut ca ... Coreenii sint rapizi, au schimbat ceva dar degeaba. Cu tancurile Boateng si Rüdiger si-o luau mai clar. Uite tata, un articol despre CM trebuia azi. Din cite citesc a trezit deja mandria nationala. "Eu nu-i respect ... " Bine tata, da tu unde esti ? Tu ai jucat azi cu liga 4 - printre cotete - si ai laut gol. Tolo Tata, nu de asta scriu. Celalalt articol a fost o greseala ! ------------------ Stiu ca va doare, este halucinant - cuvintul ultimilor ani ? - ca mafiotii sa mai pretinda si daune ! Este si pentru mine de neimaginat. A cerut cumva daune si cind i s-a retras cetatenia ori a zis merci ca am scapat cu atit ? Doare. Dar voi acolo trebuie sa stiti si pentru cine scrieti si ce zi este azi. Nu vreau sa ma laud, vreau sa va ajut, am citit articolul trecut cind inca nu comentase nimeni si eram 100% ca v-o luati intr-o veselie ! Nu se poate ! Cu toata durerea, spun ca articolul mai putea astepta. Iar Raspunsurile tale nu au fost pregatite iar unora care ar merita niste raspunsuri nu le-ai raspuns. Trebuie sa va organizati mai bine, sa luati unul care sa va coordoneze ori sa va vorbiti intre voi cine si ce scrie. E pacat. Poate ar trebui unul care sa va ajute si la raspunsuri. Or fi si postaci dar eu banuiesc ca majoritatea oamenilor sint bine intentionati si chiar nu inteleg din prima un articol "asa de lung" - am citat din memorie din comentariul zeitei adevarului. Nu e vorba neaparat sa educati, ci despre NORMAL, caci ar fi Normal sa va aparati aticolul. Unii nici nu raspund, scriu, iau malaiu si pa !- ne pupa. Eu i-as da afara: Du-te tata la Scinteia, azi trebuie sa interactionam, sa luptam pentru fiecare cititor. ----------------- PS investigati, intrebati pe fiecare ce manica, ce bea, unde locuieste - poate sta intre placi de azbest -, faceti analize ale apei potabile, caci va rog sa ma credeti ... Nu Se Poate !, este foarte dubios ce se intimpla, trebuie sa fie ceva acolo caci ce citesc, vad si aud e prea de tot, pare sa aiba lumea o aglomeratie in cap de nu mai leaga unu cu doi.

ticbis  •  27 iunie 2018, 21:49

Dupa parerea mea, un turneu final de cupa mondiala ar trebui sa fie un regal fotbalistic, organizat intr-o tara care respira fotbal, nu intr-una care e aleasa pe criterii dubioase. Fotbalistii de clasa se manifesta pe stadioane celebre, clasice si incarcate de istorie, incinse de fani, nu pe arene de conjunctura, indiferent cat de modernizate ar fi acestea. Din punct de vedere sportiv, cred ca e o eroare de managemenet a forurilor internationale, o strategie gresita, chiar daca solutiile astea par a fi banoase. De aici cred ca vine si esecul Germaniei; nici Argentina, Brazilia sau Spania si Portugalia nu se simt prea bine. Italia nici nu mai exista! Cred ca in actuala editie din Rusia, campioana va fi o surpriza inedita! Este pretul pe care-l platim pentru globarizarea asta fortata; in 2020, la turneul final al Campionatului European; daca pana si in Romania se vor disputa 4 meciuri, va fi o "distractie" totala!!! Oricum am judeca, una e un meci pe Maracana, pe San Siro, pe Wembley sau pe Parc de Prince, decat pe National Arena, pe stadionul din Moscova sau pe cel din Dubai! Legendele raman legende, istoria ramane istorie, restul se insira doar ca niste surogate moderne... inclusiv la fotbal! Farmecul cupelor mondiale trecute disputate in Germania, Italia, Anglia, Franta, Argentina, Brazilia, SUA, Mexic (ohhh... Guadalajara!!!), nu va mai fi niciodata acelasi! Acum, in Rusia, nu prea mai are importanta cine va castiga turneul... e cam totuna!

Frenemy  •  27 iunie 2018, 22:40

Lasa, nu le mai purtati voi atata de grija germanilor, se descurca, Bild ii face praf si carnati voiajori, maine se trezesc, o iau de la capat si daca nu peste patru ani, atunci peste 12 sau 16 devin iarasi campioni mondiali. Vai ce ne ... grija de nemti, vai cata jubilatie de-abia mascata pentru esecul lor !

Marian Boeangiu  •  27 iunie 2018, 22:53

Cand echipele cu potenta fizica deosebita in primele doua jocuri cad complet in al treilea (Rusia, Mexic ), iar nemtii par ca nu se pot tine pe picioare inseamna o dozare gresita a sustinatoarelor de efort sau ce or fi alea. La fel ca Real in returul cu Juve sau Barca in turul cu PSG. Medicatia bate valoarea!

ticbis  •  27 iunie 2018, 22:58

Revin si incerc sa-mi argumentez comentariul anterior, adaugand cateva impresii personale... Trebuie sa recunoastem... nici fotbalul nu mai e ce-a fost... Aveam atunci Pele, Jairzinho. Tostao, Eusebio, Bobby Moore, Bobby Charlton, Johan Cruyff, Johan Neeskens, Gerd Mueller, Berti Vogs, Franz Beckembauer, Uwe Seeler, Wolfgang Overath, Roberto Ayala, Karl Heinz Rummenigge... si ma opresc aici, ca pot insira inca vreo 50 de super fotbalisti, fara sa ajung pana la Maradona, Rivaldo, sau la Rossi, Hagi si Rivaldinho. Acum avem Ronaldo, Messi, Levandovski, Neymar... cam subtire!!! In fine, e alt fotbal acum, alti bani, alte interese, alte audiente... dar, cu siguranta, nici placerea microbistilor nu mai e la fel ca atunci... acum e mai multa frustrare si incrancenare decat bucurie... deci, fotbalul e mai sarac...

Florin  •  28 iunie 2018, 0:32

O sa-l aduca pe Daum antrenor, ca nu pierd nimic...Problema e Löw, a lasat acasa varful lui Bayern si aripa lui ManCity ca erau prea aroganti...mai avea putin si le facea si control la ginecolog la jucatori sa fie virgini...i-a trebuit neaparat Neuer in poarta, a luat un singur inchizator in lot si l-a tinut pe banca cu Mexic...a facut praf atmosfera, ca si Daum la noi...

gio  •  28 iunie 2018, 1:01

@Crimson Veritas Germania are 4 titluri mondiale si vreo 3 europene, ca nu-i respecti tu este optiunea ta personala care este neimportanta. Ce-o fi fost in sufletul tau la Brazilia- Germania 1-7? :)))

Che Guevara  •  28 iunie 2018, 2:00

Poate cineva sa explice ce cauta Neuer cu mingea la picior in banda stanga a atacului german? Chiar daca era ultimul minut al meciului. El trebuia sa fie ori in poarta, ori pe pozitie de libero, ori undeva in centrul careului advers asteptand o centrare din care sa marcheze - eventual. Neuer chiar se astepta sa dea el o centrare buna de acolo de unde nu reusisera sa o faca colegii lui timp de 90 de minute ?

BRUTUS  •  28 iunie 2018, 6:19

oare s-a uitat cineva la statistica din primul meci cu mexic? Shots (on goal) Germania = 25(9) Shots (on goal) Mexic = 12(4) Nu sunt fan german da trebuie sa recunoaste ca au si avut ghinion.

Mihai  •  28 iunie 2018, 6:47

Zi neagra pt iohanis - a picat motiunea si germanii s-au facut de ras. Bild va da vina pe trump si pe incalzirea globala, de mult nu mai exista presa nicaieri in lume ci doar partizanate politice, nu-i asa tolontan ?

Ivan iulian  •  28 iunie 2018, 7:15

Sunt de acord ca nemtii au dat in ultimii ani, poate zece, o identitate fotbalului. Agresivitatea pozitiva in atac, implicarea totala, viteza circulatiei mingii si forta au reprezentat ingrediente pentru un fotbal curat, onest si spectaculos, contrar celui practicat de sud americani, inclinati f mult spre ciupeala, simulari multiple si gesturi sau vorbe de protest la orice decizie a arbitrului. Eu sper in continuare in forta fotbalului european, apropiat celui practicat de nemti, cum ar fi cel adoptat de Belgia, Elvetia sau Suedia.

Alex One  •  28 iunie 2018, 7:35

O ce veste minunata ! S-a facut dreptate, daca suedezii primeau penalty-ul cuvenit era mult mai bine si nemtii erau linstiti inaintea ultimului meci, jucau relaxati si Neuer nu se mai facea de bacanie.. Plastica expresia unui comentator "Germania a trait al doilea Stalingrad" ! Si acum nici nu mai pot da vina pe romani !

ianiu  •  28 iunie 2018, 9:00

Alo, Frau Merkel? Pentru o mai bună performanță, n-ar fi de folos puțină transfuzie din orientul mijlociu sau măcar din Balcani, după modelul elvețian? N-ar trebui niște migranți alături de ”arienii” Özil, Khedira, Boateng sau Gündoğan? Poate vă ajută Herr Soros. E penibil să vezi în echipa Elveției mai mulți negri decât în naționala Costa Ricăi. De fapt Elveția nu se dezminte de statutul de confederație: sârbo-arabă-albaneză. :)

Maxentiu  •  28 iunie 2018, 10:01

Ce sa scrie pe prima pagina din Bild? "Refugees welcome!"

Obiectiv  •  28 iunie 2018, 10:01

@ ticbis Ce prostie, de unde chestia asta cu stadioanele celebre? Poate ati vrea sa se pastreze arenele asa cum erau acum 25-75 ani, adica vechiul Maracana, vechiul Wembley si Parc des Princes... Fotbalistii actuali n-au evoluat pe vechile arene, ca sa fie reconectati la istorie si traditie! Din punctul meu de vedere, fotbalistii prezenti la CM beneficiaza de arene exceptionale si nu conteaza ca ele au fost finalizate acum cateva luni! Chiar si Lujniki are istorie, gazduind diferite evenimente, intre care si o finala de Liga Campionilor! Si ce daca Arena Nationala va gazdui meciuri de CE peste 2 ani? Si ea va fi renovata pentru evenimentul respectiv, desi nu stiu in ce vor consta aceste modernizari. Oricum, va avea o istorie mai ... indelungata decat noua arena Ferenc Puskas, care se construieste acum! O.

Spatz Emanuel  •  28 iunie 2018, 10:08

Tolontan. lasă-te de politică!! Nu-i de nasul tău.Gazeta spotulurilor este ziar de SPORT. N-are ce căuta politica în sport. Du-te la un ziar de investigații nu la Gazeta sporturilor

Gary  •  28 iunie 2018, 10:34

@Maxentiu, Excelent;MAGNA CUM LAUDE !!!

Mihai  •  28 iunie 2018, 10:53

blid ii va mangaia pe crestet pe carnatii din nationala germaniei si va da vina pe trump si pe incalzirea globala.

aciduzzo  •  28 iunie 2018, 11:18

Priviti un pic: ILGNER, BERTHOLD, BUCHWALD, AUGENTALER, KOLLER, BREHME, HASLLER, MATHAUS, KLINSMAN, VOELLER, LITBARSKI!! Campioana mondiala din 90! Pe cei de acum 4 ani nu-i mai tin minte...nic macar dupa 7-1 cu Brazilia care a fost un rezultat pentru antologia fotbalului unic si irepetabil 100 de ani de acum incolo! Si vedeti ce are in teren Germania acum sau mai ales felul in care se exprima in teren cei care alcatuiesc primul 11! Germania nu a venit cu nimic in plus fata de acum 4 ani...nici ca joc...idei noi de joc....asezare noua .....sau alte chestiuni cu care sa-si surprinda adversarul. Cam tot la fel stau lucrurile si cu Argentina, ba, dupa parerea mea acolo degringolada e si mai mare....ca avem deja pe lumea asta doua bulevarde...Victoria Socialismului (!!!) si Mascherano!! Si dupa meciul cu Franta, Argentina va pleca acasa... ...nu ca ar fi Franta mare echipa in momentul asta, dar Deschamp ma uit la el si vad scoala juventina de asezare, betonare, aparare ...in primul rand nu luam gol......Asta vad eu acum la Franta! Si daca ai in fata doi, maxim trei jucatori mai rapizi si buni la diferenta...cum sunt Mbape si Dembelle....ai toate sansele sa joci o semifinala. Asta daca nu cumva.....baietasul ala cu 10 din nationala Argentinei ....daca nu cumva CEL DE SUS il mangaie pe crestet intr-una din diminetile astea...si incepe sa se vada altceva! Cine stie??.....Altfel...mi-e teama ca Belgia e singura care ar putea sa tina piept acestei mult europenizate Selecao! Asta in situatia in care si Belgia nu va fi lovita de vreun sindrom de inconstanta tipic acestei nationale care acum colac peste pupaza are un lot teribil si un antrenor slab! Cumplita discrepanta!...Ce bun ar fi Hazard la Barcelona....si-l vad ca declara...,, Daca Real ma vrea stie ce are de facut".....Devine interesant mondialul asta...

Miha  •  28 iunie 2018, 12:50

Blid scrie doar "fara cuvinte"...nici nu stiu ce e mai rusinos - felul in care germania s-a facut de ras intr-o grupa slaba sau reactia blidului

daniel  •  28 iunie 2018, 12:51

parcurgand comentariile de mai sus, imi dau seama ca Romania musteste de antrenori priceputi, jurnalisti, analisti, clarvazatori, etc. si atunci ma intreb: de ce Doamne iarta-ma, nu ne calificam noi, la toate campionatele europene si la toate cupele mondiale??? o groaza de specialisti, ne spun pe larg ce trebuia sa faca Loew, ce sa fi facut jucatorii Germaniei ca sa mearga mai departe, in competitie, dar nimei nu i-a luat in seama (de la federatia germana, desigur)..admit ca s-a gresit la selectie, ca n-a jucat de pilda Leroy Sane, poate si altii ar fi mers, in locul unor obositi...si inca ceva: si Franta a iesti ultima din grupa de la CM 2002, 0-1 cu Senegal, 0-2 cu Danemarca si 0-0 cu Uruguay, iar in 2010, s-au facut de tot rasul, certandu-se intre ei si cu antrenorul , luand bataie inclusiv de la Mexico (0-2) si plecand fuga acasa..asa ca sirul ,,dezastrelor" e mare...si stati sa vedeti cate surprize or sa mai fie...

addriann  •  28 iunie 2018, 15:09

Este un C.M. destul de ciudat, care nu seamana deloc cu campionatele anterioare. In primul rand , este un fotbal destul de sarac, iar asta datorita echipelor sud-americane.Chiar daca se vor califica aproape toate in optimi ( exceptia fiind Peru ), jocul lor este fara stralucire, iar daca au sansa sa deschida scorul ,se retrag in aparare...Dupa aproape 50 de meciuri, nu exista goluri deosebite sau realizari de exceptie , singurul aspect iesit din comun fiind numarul mare de penaltiuri, datorita tehnologiei VAR... Si nu in ultimul rand, arbitrajul este si el modest, cu multe greseli chiar in ceea ce priveste loviturile de pedeapsa .

Gigi  •  28 iunie 2018, 16:17

A fost blat si in 2014.Cand faimoasa echipa a batut cu 7-1 nationala Braziliei.Uitati-va cum s-au ferit jucatorii Braziliei.Interese politice.Brazilia a facut un efort economic urias pt organizarea CM 2014.Germania s-a oferit financiar cu cateva sute de milioane de euro pt salvarea pierderilor cauzate de organizarea acelui mondial.

Gary  •  28 iunie 2018, 19:23

@ Gigi, Cel mai idiot comentariu citit vreodata pe GSP. Si ai multi rivali !!!

Valentin  •  29 iunie 2018, 4:36

Bild își ia o binemeritată vacanţă de la fotbal. Oricum nu-i ziar de sport, este tabloid.

Comentează