Comisia de etică din TVR cere conducerii să nu mai pună presiune pe libertatea jurnaliștilor și să se gândească dacă ”argumentele pentru denunțarea emisiunii lui Pătraru” sunt corecte

Cei șapte membri ai comisiei au remarcat subiectivitățile părților din conflict, însă spun că esențial este să existe o decizie bazată pe ”interes public, calcul economic și audiențe”

vineri, 20 iulie 2018, 9:08

Cea mai categorică și amplă poziție pe care Comisia de Etică a TVR a avut-o în ultimii ani, dacă nu în toată existența sa, a fost redactată și este una extrem de critică la adresa conducerii televiziunii publice.

Într-un document de 26 de pagini, publicat integral la finalul textului, este rezumat cazul conflictului dintre Doina Gradea, președintele director general al TVR, și Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea nației”.

Horia Grușcă (președinte), Cristina Andrei, Gabriela Avram, Răzvan Butaru, Sandor Kacso, Ioana Mureșan și Marian Voicu compun Comisia de Etică, for neexecutiv, dar extrem de important în orice televiziune publică a lumii.

Cei șapte membri își deschid raportul cu un rezumat al audierii părților.

Din partea TVR, au fost invitați președintele Doina Gradea, șeful TVR 1 Eduard Dârvariu și Raico Cornea (audiat prin telefon), fost membru în Consiliul de Administrație și fost șef intermar la TVR 1.

Din partea emisiunii ”Starea nației” a fost chemat Dragoș Pătraru.

Rezumatul audierilor e foarte interesant, merită parcurs. Din păcate pentru conducerea TVR, Doina Gradea nu a avut cel mai bun sfătuitor lângă ea.

A fost însoțită de avocatul Alexandru Dumitrescu, avocat și consilier al TVR. La ultima sa replică-pledoarie, avocatul a folosit ca argument forte ideea că Dragoș Pătraru nu avea dreptul să facă investigații jurnalistice ”pentru că emisiunea sa este una de divertisment”.

Moment în care cei din Comisia de Etică au fost în pragul sufocării.

În concluziile care urmează opiniilor părților, Comisia încearcă să distingă între esență și ceea ce ea însăși numește ”neconcordanțe, contradicții și evaluări diferite”, practic subiectivități, atât ale conducerii, cât și ale lui Dragoș Pătraru.

Aceeași Comisie susține însă că este inacceptabil ca un actual membru în CA al TVR, Cătălin Blebea, să procedeze așa cum a procedat când a încercat să intervină pentru protejarea lui Gabriel Oprea la emisiunea ”Starea nației”, intervenție denunțată de realizator.

De asemenea, în raport se atrage atenția conducerii TVR că nu este posibilă nicio condiționare a jurnaliștilor sub aspect editorial, așa cum există destule repere că s-a încercat în cazul emisiunii ”Starea nației” și că ziariștii au misiunea de a relata inclusiv despre problemele televiziunii publice.

Comisia își declară îngrijorarea pentru situația din TVR. Fără să citeze o anume sursă, această situație dificilă a fost confirmată recent de un studiu al Brand Finance, ale cărui concluzii le găsiți pe Pagina de media.

Amintind că nu este un for operațional, care să ia decizii manageriale, Comisia de Etică solicită totuși Consiliului de Administrație din postul public să reanalizeze aspectele economice, de audiență și, nu în ultimul rând, de interes public care au stat la baza denunțării contractului cu ”Starea nației”. 

Între timp, liberă de contract după decizia șefilor TVR, echipa lui Pătraru are  o ofertă din partea unei televiziuni generaliste, care e pe pragul de a schimba echipa de management.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

dorel  •  20 iulie 2018, 9:27

Nu vom scăpa de comuniști niciodată .Copiii noștri trebuie să plece urgent din această țară.Bunicii și părinții lor le-au luat dreptul de a trăi civilizat într-o țară minunată .

Florea  •  20 iulie 2018, 9:38

Performantele economice, incompetenta si atitudinea discretionara a tvr seamana cu situatia tuturor institutiilor statului pe care a pus psd mana in ultimii 2 ani, si prin extensie, este o oglindire a performantelor tarii, cu foarte putine exceptii

Sile  •  20 iulie 2018, 9:40

Patrat si emisiunea lui vor ajunge la animal planet

Ion Delavrancea  •  20 iulie 2018, 9:40

Comisia de etica a tvr este de departe ne-etica. E formata din nulitati profesionale si umane care isi castiga banii degeaba in tvr. Prin urmare nu poate emite o judecata morala pentru nimeni. In al doilea rand, incetarea contractului nu are nicio legatura cu pseudo-dezvaluirile lui patraru, care le-a prezentat doar atunci cand i-a servit interesului lui. In al treilea rand, daca incetarea contractului reprezinta un abuz de putere, atunci si inceperea contractului a fost un abuz de putere de care a beneficiat comediantul fara vreo remuscare, caci el nu a participat la vreun concurs pentru o emisiune de gen, i s-a incheiat un contract datorita irinei radu, servindu-i interesele in permanenta. Sa nu uitam ca patraru a plecat cu scandal si de la digi24, sa nu uitam ca a activat ani buni la romania tv si sa nu uitam nenumaratele afirmatii facute in emisiune in care a jignit fara nicio dovada oameni si institutii doar pentru a avea o emisiune comerciala din care sa castige bine. Un calcul simplu: 25000 euro/luna x 5 ani + 100000 de euro luati de la digi24 = 1,6 milioane de euro. Dupa plata echipei a ramas cu cel putin jumatate in mana. In plus a fost foarte profitabil sa faca afaceri cu tvr in conditiile in care angajatii care au lucrat la emisiune sunt platiti de stat, la fel echipamentele, studio-ul si spatiile de lucru. Sa te tot victimizezi pe banii astia si in conditiile acestea e un lucru necesar daca ai o afacere profitabila. Patraru ramane o eterna telenovela latino-americana care inca vinde bine pentru 1%. Investigatii serioase si cu impact direct asupra mersului societatii facute in scop altruist si non-omercial sunt realizate de echipa gsp condusa de tolo. Restul: fum si umbre.

Volo  •  20 iulie 2018, 9:43

Tara ***.. ne ducem in peșteri cu asemenea oameni...conducatorii lu’ pește

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

_ge  •  20 iulie 2018, 10:49

@IondelaVrancea Te-a atins si pe matale Patraru sau l'a dat in consemn pe unitate dom'jeneral Oprea? Sa traiti shefu, il executam.

Andrei F  •  20 iulie 2018, 11:17

,, La ultima sa replică-pledoarie, avocatul a folosit ca argument forte ideea că Dragoș Pătraru nu avea dreptul să facă investigații jurnalistice ”pentru că emisiunea sa este una de divertisment”.,,Am ras ceva...dupa ce am citit asta...Sa va spun de ce... Sa ne amintim cazul unde seful ANI a fost inregistrat de Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chiriac... Sa ne amintim cazul unde Adrian Severin a fost inregistrat in Parlamentul European de niste jurnalisti britanici ... Sa alaturam cazul unde niste jurnalisti din TVR inregistreaza propria conducere... In cazul cu seful ANI nimeni nu a miscat un deget!Nici autoritati nici presa!!!Ba chiar domnul Tolontan a fost impotriva jurnalistilor!!!!Nu a contat ca se vorbea de averile unor fruntasi PDL inghesuite prin Elvetia!!! Cazul Severin s-a terminat cu condamnarea acestuia!!!Cazul de fata...mai trebuie discutat?Desigur,din intamplare Severin provenea din PSD ,conducerea TVR a fost numita de PSD,seful ANI vorbea de PDL...Se vede clar tendinta...Pentru cenzura:,,Din acest punct de vedere, demersul lui Sorin Rosca Stanescu este total in afara culturii ziaristice, descinzind din ceea ce Costi Rogozanu cataloga perfect relevant drept dialogul personajelor din clanul Soprano. Ca membru in conducerea Asociatiei Jurnalistilor Romani cred ca e timpul sa actionam, ca si CRP si celelalte organizatii profesionale sau de autoreglementare. Interesul declarat explicit al lui SRS este acela de a-i stringe de oua pe Berceanu, Blaga si Videanu ca aliati ai lui Traian Basescu. Desi vorbeste in inregistrare despre “interesul publicului de a avea informatii”, SRS actioneaza ca exponentul ziaristului care si-a abandonat regulile, dar nu intr-un mod deconcertat, ci pentru a deveni parte in lupta politico-economica in care el s-a inrolat cu stiinta intimidarii si cu toate informatiile pe care le detine.,,HotNews...

Apostolul pavel  •  20 iulie 2018, 12:53

Sandor Kacso si Marian Voicu sunt pomeniti la prezenti, dar si la absenti. Semn ca aveau indigestie... Erau prezenti, dar nu tot timpul.

Cristian  •  20 iulie 2018, 13:21

Ion Delavrancea este exact tipul de ***ă umilă, care emite niște enormități, doar-doar l-ar băga în seamă cineva pe ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel Drag  •  20 iulie 2018, 14:23

@Ion Delavrancea este un evident postac, acelasi mesaj l-am citit pe diverse site-uri si in urma cu o luna, cand Tvr a reziliat contractul cu SN. Atac la Patraru, demonizarea lui, poate poate mai convinge 2-3 nehotarati pe cine sa sustina in acest "razboi". Doamne, cand ne vom face bine, ca tara? "Cine face bine, lumea te vede!" - Gh. Hagi.

utraian  •  20 iulie 2018, 14:41

Doina Gradea e pusa acolo ca sa se asigure ca TVR-ul nu deranjeaza puterea. Dac-ai deranjat, trebuie sa reduci tonul urgent, altfel zbori. De fapt asa a fost mereu, ce sa ne mai ascundem dupa deget. Au controlat tot ca sa calareasca tara asta in ultimul hal si nu le-a fost niciodata greu sa gaseasca astfel de oameni care sa le faca treburile murdare. E de ajuns sa deschizi televizorul si-i vezi peste tot...

utraian  •  20 iulie 2018, 14:53

https://www.youtube.com/watch?v=TYQMN0aHwgs Poporul asta e blestemat sa se confrunte cu aceleasi probleme la nesfarsit, indiferent de sistem. Nu degeaba imnul este "desteapta-te romane!" , pentru ca va ramane mereu adormit, daca s-ar destepta n-ar mai avea sens imnul.

Basilio  •  20 iulie 2018, 15:17

Tolo !!! Titlul, batrine :: " argumentele pentru RENUNTAREA la emisiunea ..." --- sau, daca vrei :: DENUNTAREA contractului cu Patraru ... REVENIM....

Rezonabil!  •  20 iulie 2018, 15:34

dorel, ai dreptate, parintii si bunicii le-au luat dreptul copiilor prezentului de a trai civilizat, iar incultura, ipocrizia si incompetenta copiilor prezentului blocheaza viitorul urmasilor. Halat tara, halal cei ca tine!

lenroc  •  20 iulie 2018, 16:24

DacăTVR s-ar desfiinta mâine nimeni n-ar plânge, in afara celor conectați la țâța dulce a banului public. La fel ca industriile neprofitabile, acest dinozaur imposibil de reformat ar trebui eutanasiat.

pop ion  •  20 iulie 2018, 16:29

Din pacate, prin aducerea lui pataru la tvr natia romana a fost obligata sa-i asculte toate ineptiile, in cel mai pur stil mistocar, asa zis miticesc, care nu poate face decat rau celor care, din greseala sau nestiinta, ajung sa-l asculte. prin urmare, cel mai corect este ca pataru sa-si prezinte fantasmagoriile la el acasa sau la vreun post de cartier.

Basilio  •  20 iulie 2018, 17:15

Din pacate,cei ce comenteaza, sa ma ierte, nu cunosc situatia din TVR si din presa in general. IonDelavrancea o cunoaste , iar ce spune nu-s prostii !!! Inteleg ca deranjeaza, deoarece avem cititori pozitionati anti-psd, dar in Tvr chestia asta cu partidele e secundara, important e sa ai emisiune cu buget mare la onorarii si sa-ti faci imagine prin emisiunea realizata . Dar tolo stie foarte bine ca atunci cind esti platit de cineva si vrei sa fii platit in continuare, e de bun simt sa nu-l musti de mina. Iar cine crede ca asta e valabil doar in TVR, sau doar " la noi " e foarte , foarte naiv . Dragos era la sfirsit de contract si dupa reactia lui, dar si a altora inteleg ca si-ar fi dorit prelungirea... La banii astia, nici nu stiu daca psd sau vreo remarca satirica vizavi de psd au contat atit de mult pe cit se vehiculeaza..... Oricum , pentru Dragos tot acest scandal , ca si precedentul de la Digi, au insemnat un boost de imagine care il promoveaza enorm si il fac un fel de " haiduc " media. Din pacate , acest gen de articole intretin iluzia ca exista o libertate de exprimare, o libertate editoriala si oameni care se bat pentru ca publicul sa afle adevarul !!! Dragilor , exista doar interese :: financiare, de imagine , de putere si de propaganda ( adica , manipulare ) .

jos_cenzura  •  20 iulie 2018, 17:29

Oamenii nu pot fi impartiali oricat de mult ar incerca, deci este ireal sa ceri sa existe o televiziune de stat impartiala. Nici nu ar trebui sa existe televiziune de stat Daca guvernul are nevoia sa anunte vreo stire importanta (despre vreun cutremur, sau inundatie), poate scrie pe un site - ar costa cativa lei pe luna, si nu s-ar mai arunca atatia bani pe TVR. Statul nu are nicio treaba cu televiziunea, nu trebuie sa se amestece in asa ceva. Rolul sau in societate este cu totul altul.

vic  •  20 iulie 2018, 19:06

Domnilor politicieni din Romania dupa ce fura si nu face nimic bum pt Rominia nu accepta sa li se spuna Domnilor de aia lumea va ales daca puteti face e bine daca nu lasati pe alti stiti citi oameni mult mai capabili are Romania in structurile Guvernamentale ale altor tari foarte multi

Filbert  •  20 iulie 2018, 19:50

@pop ion Ma indoiesc ca partea de natie romana alcatuita din indivizi asemenea tie schimbau canalul de la A3 la Patraru. Cum s-a dat ordin pe unitate ca Patraru sa nu mai prinda spatiu pe nicaieri, tu, delavrancea si ceilalti raspindaci va faceti treaba pentru care sinteti platiti.

sundance kid  •  20 iulie 2018, 20:02

Demagogie. Ce frumoasa era viata cind citeam numai o pagina, doua din ziarul sportul nu de alta dar era deajuns . Craiova , dinamo si mai ales steaua inspaimantau europa fotbalistica din Vest . Eram mindru ca sunt roman mai ales la Olimpiada de la L.A cind am terminat pe locul doi in lume ! E adevarat ca Urss-ul si sclavetii lor nu au participat dar au particpiat China si Yugoslavia . Ma delectam cu clasici gen Victor Hugo si muzica rock de calitate nu cu hip hop-ul din ziua de azi, facebook si twitter unde toti tolomacii isi gasesc un rost in viata . Mergeam la scoala linistit si in siguranta. Cind intra profesorul era ca D.zeu ! Ne sculam in picioare de parca aveam arcuri " si salutam. " Guten morgen Genosse Lehrer " ! Aai da viata .

Radu  •  20 iulie 2018, 21:11

@Ion Delavrancea - saracule prost, emisiunea Starea Natiei se autofinanta, ***! Contractele cu Romania, Digi si TVR au fost facute intre doua societati comerciale, sumele primite de la posturile Tv fiind facute exclusiv pe baza de audienta ce se traduce in reclame ce se traduce in bani si profit. Echipa care filma emisiunea, realizator, scenarist si ce drac de oameni mai sunt implicati in emisiunea asta sunt platiti din bani de reclame facuti datorita ratingului lui Patraru! Una dintre conditiile din contract era un anumit nivel de rating! Bah tata, du-te bah si canta dracu intoxicarile tale la alta masa! Esti atat, atat de ticalos, fix cat mizerabilii la care te uiti tu seara si te amuzi copios, Badea, Gadea & co!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  20 iulie 2018, 21:43

bine ca ii comisie de etica la tvr...la gsp ii asa ceva?...si daca ii comisie de etica la gsp, are curaj sa investigheze ce se intimpla pe blogu lu Ioanitoaia?...daca intri pe blog la Ioanitoaia si indraznesti sa-l critici, ai pus-o...esti facut cap patrat, frustrat, lichea, ***, etc...***...deci pe nea Ovi n-ai voie sa-l critici pe blogu lui...si nici pe nea Livache la tvr ca tvr ii blogu psd

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Delavrancea  •  20 iulie 2018, 22:28

Mai copii, eram convins ca voi fi catalogat drept postac psd-ist, comunist, troll sau hater. Nu fac parte din nicio categorie dintre cele prezentate de voi, nu mai uit la A3, RTV, Realitatea TV, B1 etc, nu am creierul spalat de biserica sau de tot felul de prejudecati. Invatati sa acceptati adevarul chiar si atunci cand nu va convine, dupa cum bine zicea tolo. Eu v-am prezentat doar faptele reale, nimic mai mult. Nici mie nu imi convin unele lucruri pe care vi le-am scris, dar e bine sa ne informam corect ianinte de a ne forma o parere si sa incercam sa judecam mai putin emotional, pentru ca afecteaza judecata echidistanta. Va doresc un viitor mai bun.

Brusli  •  21 iulie 2018, 1:07

Mai IonDelavrance, degeaba te lauzi ca nu prezinti decat adevarul cand tu fix asta denaturezi. In primul rand, sa pretinzi ca incetarea contractului nu s-a facut din cauza dezvaluirilor este de o naivitate colosala. In al doilea rand, contractul a fost denuntat unilateral tocmai fiindca altfel s-ar fi prelungit automat (deoarece emisiunea a indeplinit ratingul specificat in contract). Asa ca las-o mai moale fiindca nu esti credibil.

acelas  •  21 iulie 2018, 2:18

Scz pt "off". Catalin, este extrem de putin relatat in media sport (GSP!!) despre un hiper-profesionist dar mai ales un imens OM, Marius Ancuta. Si ma refer pe probate la ceea ce a putut el sa experimenteze in viata - infidelitatea sotiei, si cu cata demnitate si eleganta a putut trece si peste acest lucru. Forta, un adevarat BARBAT. Si-a salvat si fiica.... . Atat de zgarcit relatat in presa sportiva...., sau profilul moral al unui astfel de om nu intereseaza sau "nu face" dpdv pragmatic? ringier sa mai astepte. Si Blogsportul nimic, pe linie. A fost de high-level pe domeniul sau si nu numai, dar repet, mai mult decat toate a fost un OM GIGANT, sa treci peste adulter in familia ta..., caracter, sensibilitate, barbatie, credinta. Lectie de viata si totusi, lasand asta la o parte, dpdv sportiv, atat de putin? Stiu ca nu mai esti la "sefia" gazetei etc, dar ma interesa momentul inmormantarii si locul..., nu putem fii atat de indiferenti.., e omologul tau sau a altora in planul unui sport... . High Class. Lasand la o parte preocuparile de can-can, cum ar fi de ce a murit, ce spune sotia etc, GSP a fost chiar lacunar, o foto aparte si un anunt sec. Ca pe timpurile cand se transmitea la "gazeta" o oarece stire despre disparitia unei personalitati, lasand la nivelul radio-santului care devenea intreaga tara ulterior, cu barfele si legendele nascute dupa, sa clarifice ce, cum, de ce, cand, in ce mod? Nu ne intereseaza astea in mod neaparat, dar o inmormantare cu o data si un loc nu ar strica... . Parca am murit degeaba la revolutie..

Alex One  •  21 iulie 2018, 8:05

Marian Voicu, absent la ultima sedinta, de regula cea mai importanta,cand se trag concluziile, este singurul cunoscut din cei ce formeaza Comisia de Etica, mai ales datorita mediatizarii reusitului documentar despre Tezaurul Romaniei. Restul membrilor, nu stiu daca sunt nulitati profesionale cum afirma cineva dar sigur n-a auzit mai nimeni de ei. Cred ca o astfel de comisie ar trebui formata din persoane cu notorietate profesionala solida si eventual din afara institutiei. Vad ca in TVR, ca probabil peste tot, se poarta inregistrarea sefilor,colegilor ca la o adica, candva "pac la Razboiu' " ! Imi inchipui ce atmosfera minunata, propice performantei exista intr-un astfel de colectiv, cum se iese din incapere lasand pe birou un dispozitiv de inregistrare sa auzi ce zic colegii in lipsa . Oricum dupa ce conflictul a devenit public e greu de crezut ca mai poate exista colaborare Gradea-Patraru. Unul trebui sa dispara. ! In ceea ce il priveste pe Patraru,avand in vedere palmaresul lui, cred ca e timpul sa priceapa,chiar daca suna aiurea, ca "cine plateste comanda muzica " fie ca e Stat sau privat. Altfel o s-o duca din confict in scandal, asta daca il va mai solicita cineva.

IMGB  •  21 iulie 2018, 8:38

@@@..vic Ma nemernicule , unde ai invatat tu limba romana ? Te-as injura rau dar nu ma lasa Tolo ....cu toate ca tu meritzi mascari de dimineata pina seara . Ascunde-te pocitanie , nu mai scrie , joaca alba-neagra cu agramatzii tai , du-te la scoala.... sau duuuuuu-te-n........

oana  •  21 iulie 2018, 8:54

buna! Esentialul,conducerea TVR ,PDG,CA,etc. este numita politic si de aici se trage tot raul. Ei raspund la solicitarile politicului si nu ale publicului. Parca ar fi televiziunea unui partid,a lu' tata,mama! JOS MAINILE DE PE TVR! Nu va e de ajuns ca ati jefuit economia tarii, ca ati vandut totul pe nimic? "Starea natiei " era balsamul nostru,era emisiunea care ne mergea la suflet,ne reprezenta. Ne-ati luat-o si pe asta nemernicilor!

IMGB  •  21 iulie 2018, 8:54

@@@ Ion DelaVrancea ... Gagiule , mai e unu' ca matale ( TICBIS il cheama) care scrie narozenii p'acilea si crede ca-i descendent din Atlantida . Nu mai asculta manele care distrug ''integritatea'' neuronilor care la tine sint in scadere accelerata .... Intreaba-l pe TICBIS ... el s-a apucat de-o treaba serioasa si il admir.... *** si e teribil de fericit .... Ia incearca si tu !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

popovici andronic  •  21 iulie 2018, 10:12

fiind catalogata ca cea mai serioasa televiziune din Romania care are emisiuni educative si dezbateri pe probleme inreresante ,nu cred ca-si avea loc o emisiune gen Patraru ,institutia este prea serioasa si era normal ,chiar daca au gresit initial ,vazand comportamantul si cum a plecat de la Digi ,sa-l mai tina pe Patraru sa se scalambaie pe sticla

Oana  •  21 iulie 2018, 10:36

Buna! D-le Andronic , chiar la TVR este locul emisiunii lui Patraru !Ne trebuie o TV care sa laude realizarile guvernului,ale partidului-stat,care sa fie obedienta politicului,care sa nu vorbeasca despre abuzuri si furturi? NOTA BENE! TVR este televiziunea poporului roman! Politicul nu are ce cauta in continutul emisiunilor TVR!

florin  •  21 iulie 2018, 10:47

Bravo..de la Digi a plecat pentru că a criticat lipsa de critica a postului la adresa unuia dintre acționari..patroni..și astfel și la pus in cap pe directorul Prelipceanu..la TVR.. neintarcatilor de la conducere li sa amintit de ce au fost puși acolo..și au trebuit să iei masuri..deci pa Pătraru..ei..erau plătiți după reiting..și bravo lor că făceau..de ce suntem obligați să plătim TVR.ul in prețul de la factura de curent? daca tot jegoșii lucrează pentru alți jegoși și nu pentru noi

Urod  •  21 iulie 2018, 11:18

@sundance kid.... Vremurile alea s-au dus si nu se mai intorc.... Din pacate trebuie sa trăim miracolul capitalist ,, de Dâmbovița ".

Codrut Coldea  •  21 iulie 2018, 11:47

N-are Ranjier un loc liber si ptr grad Patraru? Hai domne Tolontane, pune o vorba buna la superiori.

gigel  •  21 iulie 2018, 12:09

sa nu uite bucuestenii ca si-au ales primar general o nulitate politruca si primarii de sectoare *** de acceasi culoare politica. Cand in aceste institutii trebuie alesi gospodari si nu politruci, e culmea penibilului sa te mai pllangi ca sa politizat totul. Cand votezi pe carnati si fasole ramai cu carnatii si fasolea, ducetiva la vot ca acolo se face diferenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigel  •  21 iulie 2018, 12:20

TVR-ul a fost de zeci de ani o unuealta a celor aflati la putere, nimic nou sau surprinzator. Si atata timp cat banii vin de la buget si nu din autofinantare, nici nu se va schimba asta prea curand. Si performanta TVR-ului este aceeasi ca si performanta altor institutii conduse de politruci : se alege praful si de institutie si de banii vostrii.

acelas  •  21 iulie 2018, 13:00

Marius Ancuţa este depus la biserica Sfânta Vineri. Slujba va avea loc azi, 21 iulie, de la ora 13:30, după care cortegiul funerar va ajunge la cimitirul Sfântul Gheorghe din Mogoşoaia. http://m.prosport.ro/alte-sporturi/10-declaratii-de-retinut-de-la-marius-ancuta-omul-care-a-facut-snookerul-cunoscut-in-romania-de-la-sahul-cu-bile-la-nu-sunt-dornic-sa-fiu-vazut-prefer-sa-raman-o-voce-17363941 traiasca internetul, in general ..

Andrei F  •  21 iulie 2018, 13:14

@Codrut Coldea • 21 iulie 2018, 11:47 Isi mai aduce aminte poporul cum s-a remarcat in presa Patraru?Mai stie cineva ca Patraru vine de la Republica Ploiesti?Cati de aici stiu despre Republica Ploiesti?Patraru a devenit vizibil nu datorita detasamentului de elita de la DNA Ploiesti ci de la specificul Prahovei:PETROLUL-aurul negru nu echipa de fotbal!El a scris despre o justitiara care in epoca Blejner dadea batai de cap autoritatilor.A uitat asta si poporul dar si Patraru!Patraru apare si in problema ,,elitei,,DNA Ploiesti dar numai in inregistrarile unui procuror!Patraru nu are funia atat de lunga incat sa abordeze subiectul!!!Hai cenzura!!!!Patraru daca era jurnalist adevarat facea lumina in ce priveste ,,elita,,de la Prahova cunoscand si DNA dar si clanul Cozma...

Satmareanul  •  22 iulie 2018, 8:54

Nimeni nu detine adevarul absolut. Intepaturile lui Patraru au rolul de a trezi la realitate. Daca nu le simti esti m.....t. Prefer sa le simt.

de pe ‘ici ‘sa  •  22 iulie 2018, 14:40

comisia de etica de la tvr e depasita de comisia celor de pe acest site care ,,modereaza'' comentariile si de cenzura fara echivoc daca nu esti de acord cu autorul articolului la care vrei sa-ti lasi vreun comentariu.

gicapuia  •  22 iulie 2018, 19:05

@dorel@rezonabil. Asa e ! Pentru mine e tirziua sa mai plec. Plecati toti. Sa ramina doar ei . Sa se fure intre ei . Sa se ia de git unul pe altul, ca pe noi ne-au sufocat de tot.

Ciprian  •  27 iulie 2018, 8:28

Conducerea TVR, nu are opțiunea, ci obligația de a servi interesul public, nicidecum interesul unui partid politic sau a unor grupuri de interese. Acești indivizi trebuie să înțeleagă că, libertatea de exprimare, precum și dreptul la o informare corectă, sunt atribute sau privilegii obținute de cetățenii acestei țări în urma revoluției din 1989, ele neputând să fie limitate, înlăturate sau obstrucționate de nimeni, indiferent cine ar fi persoana în cauză. Nu este firesc, sub nicio formă, ca un directoraș să intervină în politica editorială a unei entități mass-media, cu atât mai puțin în cazul TVR, post public, destinat interesului public, să spună cum trebuie scris un articol, ce trebuie să conțină, ce trebuie să fie exclus, și cum trebuie concepută o emisiune și care sunt subiectele ce trebuie tratate. Exclus așa ceva! asta trebuie să înțeleagă acești indivizi puși în fruntea TVR. Consider că, toți, dar absolut toți jurnaliștii și realizatorii de emisiuni de la TVR, ar trebui să se solidarizeze și să apere această cauză, pentru că, altfel, vor păți și ei, dacă nu se vor supune, și eu sper să nu o facă, exact ce a pățit Dragoș Pătraru. Jurnaliștii TVR, trebuie să înțeleagă, îi infinit mai demn să fi dat afară pentru că ți-ai făcut treaba, decât să rămâi, făcând jocurile cuiva. Părerea mea umilă, în momentul în care faci jocurile cuiva, nu te mai poți numi jurnalist. În concluzie, felicitări acestei comisii pentru inițiativa avută! Aceasta a priceput că interesul public primează și considerentele profesioniste, sper să fi înțeles acest lucru și cei ce se ocupă de destinele acestui post, care de mulți ani a luat-o pe o pantă descendentă, ce se pare că nu mai are oprire.

Forzza Romania  •  4 august 2018, 15:59

Noua lista de coordonatori (directori si sefi interimari la infinit pentru a nu isi asuma responsabilitatea pentru incompetenta si ineficienta). Sunt in jur de 80. Eternele slugi ale conducerii numite politic indiferent de partidul aflat la guvernare. Uitati-va bine la ea sa intelegeti rotatia cadrelor, conflictul de interese dintre functiile ocupate si sarcinile primite si mai presus de toate, de ce Televiziunea Romana este in vesnicul faliment profesional, financiar si moral. Mandatele coordonatorilor cu atribuţii manageriale au fost prelungite, în urma deciziei Preşedintelui-Director General, Doina Gradea, până la data de 30 septembrie 2018. Regăsiţi mai jos lista coordonatorilor: Coordonator cu atribuţii de Producător General şi Coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Studiouri Centrale – Cristian Văileanu Coordonator cu atribuţii de Director Direcţia Ştiri – Oana Popescu Coordonator cu atribuţii de Director Direcţia Programe şi Coordonator cu atribuţii de Director Departament TVR 2 - Carla Tompea Coordonator cu atribuţii de Director al Departamentului Economic - Liliana Potecă Coordonator cu atribuţii de Director Casa de Producţie - Andras Istvan Demeter Coordonator cu atribuţii de Director TVR 1 – Eduard Dârvariu Coordonator cu atribuţii de producător executiv al Departamentului TVR 1 – Alina Amza Coordonator cu atribuţii de producător executiv TVR 2 - Răzvan Nicolescu Coordonator cu atribuţii de Director TVR3 - Mircea Neacşa Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv TVR3-Bianca Constantinescu Coordonator cu atribuţii de director TVR Internaţional - Cristina Leorenţ Coordonator cu atribuţii de producător executiv TVR Internaţional - Corina Dobre Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv Secţia Maghiară - Mosoni Emőke Katalin Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv Secţia Germană – Alexandru Mihăilescu Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv Secţia Alte Minorităţi - Borislav Velimirovici Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Drepturi de Autor - Laurenţiu Oprea Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Analiză şi Strategie Programe - Bogdan Cernuşcă Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Achiziţii Programe Licenţe Film şi Coordonator al Serviciului Selecţie Film - Laura Florescu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Grilă Trafic şi Coordonare Programe - Oana Marcu Coordonator al activităţii Departamentului Audit Intern – Luminiţa Nicolau Coordonator cu atribuţii de Director al Cabinetului PDG şi coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol - Adela Ştirbescu Coordonator cu atribuţii de director Departamentul Juridic - Roxana Ionescu Coordonator cu atribuţii de Director Departamentul Resurse Umane - Iulian Bărăscu Coordonator cu atribuţii de Director al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive – Dragoş Ion Bocanaciu Coordonator cu atribuţii de director al Dept. Marketing şi Comunicare - Nicoleta Gavrilă Coordonator cu atribuţii de Director al Dept. Relaţii Internaţionale - Elena Spanily Coordonator cu atribuţii de Director al Departamentului Comercial - Andi Râpan Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Resurse Umane – Departamentul Resurse Umane - Florentina Stan Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv la Direcţia Ştiri - Dorin Muntean Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Resurse Producţie, Direcţia Ştiri - Laura Neagu Coordonator cu atribuţii de şef Serviciu Digital Workflow la Direcţia Ştiri - Anca Antonov Coordonator al Colectivului Ştiri Externe - Direcţia Ştiri, Producţie Editorială Ştiri şi Emisiuni – Ioana Dumitrescu Director - Cezar Ion, conform Sentinţei Civile nr. 7667/2015 a Tribunalului Bucureşti Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Financiar - Ioana Silea Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Bugete Interne – Mitroi Ioana Cătălina Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Achiziţii - Mărioara Dudu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Arhivă Media şi Documentare – Irina Lazăr Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Conţinut Digital – Maria Grăjdan Coordonator cu atribuţii de Director al Dept. Tehnico-Administrativ - Horia Cazan Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciul Emisie - Florin Băiatu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Dezvoltare - Dragoş Niculescu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Transmisii - Gabriel Szilagy Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Care de Reportaj - Iulian Tîrnăcop Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Studiouri - Elena Golu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Sisteme Informatice şi Dezvoltare IT- Daniel Şelaru Coordonator cu atribuţii de Director Departament Producţie Artistică – Dan Manoliu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Imagine - Vlad Dragoş Tănase Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Post-Producţie - Sebastian Chelu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Scenografie şi Stilistică – Iurie Moroianu Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Regizori Montaj – Gheorghe Ignat Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Logistică – Gheorghe Peres Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Transporturi – Mihai Brad Suport şi expertiză pe zona editorială în cadrul Direcţiei Programe - Estela Dincă Suport şi expertiză pe zona editorială în cadrul Direcţiei Programe - Ion Banu Răzvan Butaru – asigură coordonarea şi supervizarea activităţii producătorilor din cadrul Departamentului TVR 1 Ionela Liţă - asigură punerea în practică a strategiei editoriale a Departamentului TVR 1 şi derularea contractelor iniţiate la nivelul Departamentului Mirela Albu – asigură coordonarea şi supervizarea activităţii producătorilor din cadrul TVR 2 Cristina Elena Rădulescu – asigură punerea în practică a strategiei editoriale a Departamentului TVR 2 şi derularea contractelor iniţiate la nivelul Departamentului Coordonator economic administrativ al Studiourilor Teritoriale – Camelia Pătru TVR CLUJ Coordonator cu atribuţii de Director TVR Cluj – Romeo Couţi Coordonator cu atribuţii de producător executiv Ştiri, Sport, Programe – Emilia Avram Coordonator cu atribuţii de producător executiv Minorităţi – Vig Emese Gelmărean Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Tehnic Producţie – Sorin Mădălin Popa Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic, Administrativ, Marketing – Mihaela Trincă TVR IAŞI Coordonator cu atribuţii de Director TVR Iaşi şi Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Tehnic, Producţie – Laurenţiu Bubuianu Coordonator cu atribuţii de producător executiv Ştiri, Sport, Programe – Vasile Arhire Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic Adm., Marketing - Cristina Vicol TVR Timişoara Coordonator cu atribuţii de Director TVR Timişoara, coordonator cu atribuţii de producător Executiv Comp. Minorităţi - Andrei Boroşovici Coordonator cu atribuţii de producător executiv Ştiri, Sport, Programe - Florin Mihoc Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Tehnic, Producţie - Călin Oraviţan Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic Adm. Marketing - Anca Munteanu TVR Craiova Coordonator cu atribuţii de Director - Anca Dindirică Coordonator cu atribuţii de producător executiv al Comp. Ştiri, Sport, Programe - Mirela Giodea Coordonator cu atribuţii de Sef Serviciu la Serviciul Tehnic Producţie Craiova - Petre Bulată Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic, Administrativ, Marketing - Velica Scăunaşu TVR Tg. Mureş Coordonator cu atribuţii de Director TVR Tîrgu Mureş - Cristian Georgescu Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv Ştiri, Sport, Programe - Lacrima Balint Bloj Coordonator cu atribuţii de producător executiv al Comp. Minoritati - Fekete Hajnal Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Tehnic Producţie - Daniel Petrea Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic, Administrativ, Marketing - Elena Alb.

Comentează