Un concurs mai simplu decât cel de la DNA: soția ministrului Justiției a câștigat postul de șef de secție la spitalul din Iași după retragerea unicului contracandidat

”Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut acest subiect!”, a spus ieri medicul Vasile Drug, retras din cursă după prima probă

vineri, 27 iulie 2018, 7:50

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Așa s-a decis concursul pentru șefia secției clinice de gastroenterologie I a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Finalizat pe 6 martie 2018, concursul are încă reverberații în lumea medicală a Iașiului, din cauza deznodământului neașteptat.

Doctorul Elena Toader este soția ministrului Justiției și a câștigat prin retragerea unicului contracandidat după prima probă. 

Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție
Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție

Doctorul Vasile Drug, mai experimentat, s-a retras înainte de probele scrisă și practică, susținând doar interviul, unde luase cu doar două puncte mai puțin, 96 la 98,  față de colega lui, medicul Elena Toader.

Ziarul de Iași îl considera pe Dr. Vasile Drug „de departe favorit” datorită experienței superioare, el fiind medic primar  în gastroenterologie din 2001, în timp ce medicul Elena Toader a căpătat aceeași specializare în 2004.

Întrebat ieri de ziar ”Care a fost motivul retragerii dumneavoastră?”, doctorul Vasile Drug a răspuns: „Mulțumesc pentru interes. Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut despre acest subiect”.

Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)
Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)

Un alt medic din Spitalul Sf. Spiridon, care a dorit să își păstreze anonimatul,  explică tăcerea prin climatul încordat: „Nu putem spune nimic. Uman, lucrez alături de Elena Toader, nu am probleme cu dânsa, dar mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Înțelegeți-ne și pe noi!”.

Doctorul Elena Toader nu a răspuns, până la această oră, apelurilor și mesajelor ziarului, deși a citit mesajul expediat pe WhatsApp.

Retragerea contracandidatului ei nu este singulară. La același concurs, de la Iași, încă doi participanți au abandonat competiția până la final: un medic retrăgându-se deși conducea, iar altul exact în aceeași matrice ca la gastro.

Acesta din urmă, doctorul Sergiu Pădureanu, de la Chirurgie Generală IV, a înregistrat un prim scor de 96-98 la interviu față de competitorul său și s-a retras, postul fiind câștigat de Alexandru Grigorovici, care a continuat cu două rezultate de 100 de puncte din 100, ca și Elena Toader.

Soțul ei, ministrul justiției Tudorel Toader are o sarcină mult mai dificilă, pentru că nici unul dintre magistrații care candidează la șefia DNA nu s-a retras după interviu.

Cei 4 candidați:

Interviurile pentru ocuparea postului de șef al DNA au avut loc miercuri, 25 iulie.

Rezultatele finale vor fi anunțate cel târziu luni, 30 iulie.

Cel care intervievează este chiar ministrul Tudorel Toader, care nu a transparentizat în nici un fel concursul, nu a admis presa la interviuri și nu a prezentat metoda de evaluare, criteriile și standardele.

Demnitarul este așteptat să facă azi, în jurul orei 12:00, un anunț prin care să prezinte primele concluzii, poate chiar și propunerea, conform presei.

Propunerea sa va fi trimisă către CSM, Consiliul Suprem al Magistraturii urmând să se ocupe de avizul consultativ, iar ultimul cuvânt îl va avea președintele Klaus Iohannis.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

simplu  •  29 iulie 2018, 19:22

@Drakkknea. Cu scuze ca intervin, " legea"/solicitata lui Andrei F sunt: art 54, al. (I) din legea 303/2004 cu modificarile ulterioare, hotararea CSM nr.193/martie 2006 si hotararea CSM nr.610/iulie 2012. Initial legea spunea ca propune CSM, macovei o modifica in 2006 si hotaraste ca ministrul o face, csm se conformeaza, apoi tot csm-ul Alinei Ghica in 2012 o obliga pe Pivniceru sa faca interviu asa cum face azi Toader. Ciudatenia este ca populimea care contesta ce face Toader cere sa nu se schimbe nimic adica sa ramana cu ministrul care numeste dar pe care tot ei il contesta...si tot asa. Surpriza ar veni daca tot ea, populimea ar ceti noua varianta si CINE a tinut cu galagia de rigoare ca sa ramana tot ministrul la butoane, nu ar mai sti pe cine sa injure. De aici si indemnul: La carte neo-tovarasi! Oare e atat de greu de inteles ca dupa atatia ani de tovarasie , propaganda se prinde mai greu?

IMGB  •  31 iulie 2018, 7:18

@@@ TICBIS ..... Scuze maestre dar unii prin tarile astea asa zis capitaliste mai si muncim si nu ne permitem sa raspundem imediat unor zabauci care ne avind ce face , scriu kilometri de aiureli , dau sfaturi , nimeni nu-i baga-n seama (inafara de mandea))) si apoi isi arata '' capodoprelele'' gagicii care toMnai ia-nselat cit scriau ei analizele lor ..... Ce sa-ti fac sufletzelule ... vezi ... iar ai scris mult si prost ....si ca sa fii in ton cu 80% din romani vaZ c-ai inceput lingushelile pe linga moderator ...tipic rromanesc ..... si sigur ca nu ma supar .... doar d'aia m-am ushkit din tara aia minunata pina'n 89 !!! Cit privesc imghebistii tai ....da, Romania ar avea nevoie azi de niscaiva d'astia sa readuca ordinea ! Ce democratie si patriotism visezi tu bay Sadoveanu'n mizerie ? Starletele si Gigi Becali .... rosiile si cartofii fara gust din TUrcia ... distrugerea fabricilor si uzinelor .... a cimpurilor .... bagabontzeala parlamentara...hotziile si manelele numesti tu DEMOCRATIE si PATRIOTISM ? Ai probleme de COCO ? Mai vorbim.... tre s-o-ntind .... Cred ca esti mai cistigat la cursu' tau de mastusbatologie decit cu aiureli ca sa te iubeasca moderatoru' .... Hai, devino si tu serios TICBISule !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  31 iulie 2018, 15:04

@IMGB: Imeghebeule, sunt onorat ca-mi urmaresti comentariile ca pe biblie; in ciuda limbajului tau de mahala ce-ti tradeaza atat scoala cat si educatia si nivelul, te asigur de tot respectul meu pentru painea ce ti-o castigi cinstit muncind din greu la cules de capsuni prin strainataturi. Cat priveste comentariul tau, iti multumim atat pentru valoarea ideilor expuse cat si pentru bunele intentii de sorginte imeghebiste de a face din nou ordine prin Bucuresti, asa cum ai procedat si in anii '90. Iti multumim pentru disponibilitate, dar nu e cazul; deja ciuma ta rosie a facut cam toata treaba... :))) Spor la cules!!!

Catalin  •  3 august 2018, 12:50

Nu o cunosc pe dr. Toader, nu ma pot pronunta. Dar am fost pacient al dr-ului Drug Vasile. Tipul este pur și simplu ahtiat după bani și nu dă două parale pe pacienți. Este extrem de superficial în stabilirea diagnosticului. În cazul meu Drug mi-a dat să fac analize aiurea, mi-a dat tratament aiurea. Total cost "consult" la dr Drug + analize + medicație aiurea = circa 700 ron. Noroc de soția mea (care este asistentă medicală dar pe neurologie) că mi-a spus să îmi fac o analiză pentru bacteria helicobacter, analiză neprescrisă de habarnistul de Drug. Am ieșit pozitiv cu helicobacter, am fost la medicul de familie, unde am beneficiat de consult gratuit. Acesta mi-a prescris medicamente compensate 90%, am fost la farmacia Dona, unde am primit 10% reducere, adică consult + medicamente = gratuit 100%! După acest tratament, în scurt timp au dispărut și problemele mele de sănătate. Am reluat după 2 luni analiza pentru helicobacter. Negativ. Drug s-a dovedit a fi un ***. Tipul ăsta nu merită să fie nici măcar medic de țară, darămite să conducă un spital.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează