3.000 de oameni angajați în sportul românesc intră miercuri în grevă pe termen nelimitat

Doi din trei angajați în cluburile sportive ale statului și din antrenorii bugetari și funcționarii sportului au un salariu stabilit la 1.300 de lei net

marți, 7 august 2018, 10:10

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Este o premieră pe multe planuri.

Niciodată, antrenorii de copii și juniori, medicii, dar și personalul de suport, de la contabilii cluburilor sportive municipale până la șoferi și recepționerii hotelurilor sportive, nu s-au coalizat la un asemenea nivel de masă.

”Negocierile din această seară au eșuat și mâine, miercuri, 8 august, vom intra în grevă pe termen nelimitat”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor președintele SNTS, Andy Nagy.

Ministrul Ioana Bran nu a venit la negocierile din această seară.

”Sindicatul reprezintă aproape 4.000 de angajați din tineret și sport și 70% dintre aceștia vor intra în grevă pe termen nelimitat pentru că pe lângă nerezolvarea niciunei revendicări, asistăm și la o lipsă totală de respect. Ministrul Ioana Bran probabil că nu e interesat că de miercuri nimeni nu o să mai muncească în complexurile sportive naționale, în cele 40 de cluburi municipale sportive și în federațiile naționale sportive din moment ce nu a dorit să vorbească cu noi”, spune Nagy.

El a fost asistat la discuții de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

Sindicaliștii susțin că:

Liderul sindical a spus că există și locuri unde s-au exercitat presiuni asupra angajaților de a nu participa la grevă.

”Cele mai grave lucruri se întâmplă la Complexul Sportiv Național Snagov, acolo unde lucrează angajați ai Federației Române de Canotaj și unde se antrenează loturile olimpice de canotaj, dar și alți sportivi. Aici, directoarea Adela Alexe i-a amenințat cu pierderea locurilor de muncă, motiv pentru care am decis să facem plângere penală împotriva acesteia”, a declarat președintele sindicatului din tineret și sport.

 

Comentarii (54)Adaugă comentariu

IMGB  •  9 august 2018, 7:21

@@@ TICBIS .... boieru' .... Iata ca-nnafara de mandea mai exista si rromanca din fata blocului care-l respecta pe bietul Ticbis ! ... saraca femeie nu stie ca boieru' e gelos pe leafa ei ! Chiar, de ce esti gelos pe lefurile sarmanilor ..... boierule ? De ce n-ar fi mai bine platiti ca un profesor ? Ce profesori mai aveti voi acolo .... aia care te-au invatat sa scrii ... mincati-as ? .... in loc de minca-ti-as ? Te pomenesti ca si tu ti-ai luat BAC-ul ca ilie nastase !! Infine ....intr-ucit nu ti-am raspuns la ultima postare pe care mi-ai adresat-o , tin sa te anunt ca da, *** ! Dar ia spune-mi , ce vezi tu asa degradant pentru cineva daca este capsunar sau femeie de servici si mai ales de ce esti gelos pe ce cistiga ? Tipic romanesc .... chestia cu capra .... cred ca cu neuronashu' tau s-a cam blegit de cind nu .... ok, lasa.... tin'te de cursul de masturbatologie , d'acolo iti vine scaparea ... vindecarea.... boierule .... *** ...... hai Petrolu' !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ilie_cosmin211  •  9 august 2018, 8:28

Multa ipocrizie. Ministra asta nu stie sa conduca ca "nu a facut sport" dar alea de dinainte, alea care au facut sport, alde Melinte, Tocala, Gabriela Szabo sau tupeista tupeistelor, Elisaveta Lipa, expertele alea in sport, alea de ce nu au facut nimic sa creasca salariile grevistilor de azi??? Si sindicalistii astia de ce nu au facut greva pe vremea expertelor alea?! Le dadea Lipa un cap in gura de nu se vedeau. Uitam totusi prea usor ca marea experta Lipa a interzis choar si intonarea imnului national la competitiile sportive?!?! Cat despre vrajeala asta ca sportivii mananca de doar "25 de lei pe zi", o alta mare minciuna. Canotorii aia au cazare platita de MTS, 3 mese pe zi platite de MTS, echipamente platite de MTS, suplimente/vitamine platite de MTS, cheltuieli de deplasare + diurna platite de MTS la competitii, si pe langa toate astea mai primesc si indemnizatie lunara de vreo 400 Euro + premieri iar la final incaseaza rente viagere toata viata. Ca doar d'aia ia "saraca" de Lipa vreo 10.000 (zece mii) Euro pe luna . Asa ca mai subtire cu minciunile, dezinformarile si politizarea cu orice pret a .. orice. Cat despre salariile personalului din subordonate, federatii, acolo da, e deranj mare si trebuie marite. Dar nu trebuie sa uitam vreodata care era parerea ministreselor Lipa, Szabo si Tocala despre ei cand erau ele ministrese: "toti sunt niste hoti care trebuie sa dispara". Un simplu search pe goagăl poate improspata memoria multora.

ticbis  •  9 august 2018, 11:59

@IMGB: Imeghebeule, stai jos, n-ai inteles nimic! Nu, nu e nimeni gelos pe salariile celor ce isi castiga cinstit painea, fie ca tine la cules de capsune, fie ca femeia aia la maturat strazile. Am postat comentariul cu exemple concrete ca raspuns celor ce puneau la indoiala faptul ca actualmente, in sistemul bugetar de salarizare, o femeie de serviciu poate castiga mai mult decat un profesor sau un medic rezident. Insa nu-mi fac iluzii ca un imeghebist poate pricepe despre ce era vorba in propozitie...:))) Cat priveste limba romana, mie mi-o fi scapat din graba o cratima; ceea ce insa nu e cazul tau. La tine e evidenta lipsa de scoala, toate postarile tale mustesc de agramatisme; te informez ca nu exista cuvintele "infine" si "intr-ucat" in limba romana! :) Cat priveste limbajul pe care-l folosesti, e de acelasi nivel cu gramatica ta! Spor la cules!

IMGB  •  10 august 2018, 5:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează