Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății îi investighează pe investigatorii care au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!

După ce rezultatele medico-legale au arătat că Georgiana Maxim a murit infectată cu nosocomiale la „Bagdasar-Arseni”, raportul de audit a devenit o miză legală

marți, 4 septembrie 2018, 9:03

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Pe 1 august 2018, Libertatea publică un articol care conține concluziile raportului de audit al Ministerului Sănătății la Spitalul Bagdasar-Arseni.

”Conform documentelor, achiziția de dezinfectante utilizate pentru nebulizatoare a fost de 610 litri pentru anul 2016 și 1179 litri pentru 2017, în timp ce cantitatea necesară de dezinfectant care ar fi trebuit achiziționată anual ar fi fost de 4.051 litri”, descoperă auditorii.

Adică spitalul a cumpărat și folosit 15% din necesarul de dezinfectant pentru nebulizare.

Ce e nebulizarea?

Inspectorii de audit explică în raport că nebulizarea este dezinfecția finală a aerului din sălile de operație, are o importanță vitală în actul medical și se face zilnic.

Inițiat de ministrul Florian Bodog, raportul este finalizat  în primele zile ale mandatului Sorinei Pinte.

La „Bagdasar-Arseni”, în 2016 și 2017, concluzionează corpul de audit, cu doar 15% din necesarul de dezinfectanți de nebulizare cumpărați, combaterea infecțiilor nu e posibilă!

Vreme de doi ani, spitalul a jucat sănătatea pacienților, fără ca aceștia să fie informați, la ruleta rusească.

Moartea Georgianei Maxim

De altfel, unele cazuri de îmbolnăviri la „Bagdasar-Arseni”, din cauza infecțiilor nosocomiale, devin publice.

Printre ele, moartea Georgianei Maxim.

Maxim, fata de 36 de ani din Brașov, vine la „Bagdasar-Arseni” pentru o operație de cervicală, intervenție frecventă și fără riscuri majore.

Cazul, relatat de gsp și Libertatea, ajunge la insistența familiei Georgianei la INML, unde medicul legist Dana Sârbu descoperă drept cauză a morții infecția nosocomială generată de Clostridium Difficile!

”Moartea numitei Maxim Georgiana s-a datorat hemoragiei intracerebrale, complicație finală survenită în evoluția de lungă durată a unei insuficiențe organice multiple, consecința șocului septic produs prin infecție cu Clostridium Difficile” Raportul de expertiză medico-legală necropsică în cazul Georgiana Maxim, întocmit de Dana Sârbu

Sorina Pintea: ”Nu știam despre acest raport de audit”

Acesta este cadrul în care opinia publică află pe 1 august 2018 rezultatele raportului de audit al Ministerului Sănătății la „Bagdasar-Arseni”.

Tot din Libertatea află și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conform propriilor declarații.

Medic și fost manager de spital, Pintea se declară surprinsă.

”Nu știam despre acest raport de audit, l-am cerut să-l văd, dar am auzit că e un draft”, spune Sorina Pintea, la recentul bilanț al mandatului său.

”Nu e niciun draft, asta i-a spus șeful de la audit! De fapt, raportul e finalizat și gata de multă vreme, dar l-a ținut în sertar Mihai Constantinescu, șeful Serviciului Audit Public din Ministerul Sănătății”, explică un funcționar din minister.

Mihai Constantinescu, șeful auditului din Ministerul Sănătății, e un personaj cheie în poveste.

Imediat după publicarea raportului în ziar, ministrul Pintea, prin Mihai Constantinescu, a început să pună presiune pe angajații care au fost în control la „Bagdasar-Arseni” și au conceput raportul.

Investigatorii ajung să fie investigați.

Mihai Constantinescu, șeful care n-a dat raportul mai departe

Mihai Constantinescu (stânga) la lansarea proiectului care e posibil să-l coste
Mihai Constantinescu (stânga) la lansarea proiectului care e posibil să-l coste

Ministrul Sorina  Pintea trimite un nou control la „Bagdasar-Arseni”.

”Calculele dezinfectanților achiziționați sunt însă aceleași, așa că, din nou, concluziile defavorabile spitalului sunt ținute la sertar”, spun aceleași surse din Ministerul Sănătății.

Crește presiunea pe cei care au întocmit documentul.

Faptele arată că, în locul realităților, sunt investigați cei care le-au descoperit!

Cei au semnalat problemele majore de la spital, care au generat decese ale pacienților, devin ei înșiși obiect de suspiciune.

Culmea e că Mihai Constantinescu , șeful auditului și omul care n-a dat drumul raportului inițial, este, în acest moment, vizat de o cercetare a Agenției Naționale de Integritate.

Auditorul public nu se poate controla pe sine

Constantinescu câștigă aproape 2.000 de euro pe lună ca șef de audit, mai exact 22.000 de euro pe an, conform declarației de avere, dar a devenit și manager de proiect pe bani publici.

Conform legii, calitatea de manager de proiect este incompatibilă cu cea de auditor intern. Logica legii este aceea că un manager de proiect nu se poate controla pe sine însuși.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății din 26 septembrie 2017, Mihai Constantinescu este managerul proiectului ”Consolidarea capacității administrative a Ministerului Sănătății și a unităților aflate în subordonare, coordonare și sub autoritate prin implementarea unitară a Sistemului de Management al Calității SR ISO 9001:2015”

Proiectul, al cărui beneficiar este Ministerul Sănătății, a fost demarat pe 9 august, pe o durată de 30 de luni, în valoare totală de 12,4 milioane de lei, din care 10,5 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul de 1,9 reprezentând contribuția MS.

Scopul proiectului este ”reducerea cheltuielilor administrative, creșterea nivelului de satisfacție a cetățenilor, utilizarea rațională a resurselor umane și materiale, îmbunătățirea transparenței actului administrativ și creșterea calității serviciilor furnizate de administrație cetățenilor”.

Există mai multe reclamații depuse de angajați ai Ministerului Sănătății privind starea de incompatibilitate a lui Mihai Constantinescu.

Ele au fost depuse la conducerea ministerului, atât în mandatul lui Florian Bodog, cât și al Sorinei Pintea, și la ANI.

Din nou, Sorina Pintea spune că nu știe!

Libertatea a cerut Ministerului Sănătății un răspuns față de situația lui Mihai Constantinescu, șeful de audit aflat în cercetarea ANI, aceeași persoană cu cel care a ținut la sertar raportul despre dezinfectanții lipsă de la „Bagdasar-Arseni”.

Ca și în cazul raportului, răspunsul ministerului condus de Sorina Pintea este acela că nu știe despre reclamațiile funcționarilor din minister la adresa șefului auditului!

Ministerul neagă deși există documente cu număr de înregistrare, susțin surse din cabinetul ministrului!

”Din informațiile noastre, la nivelul Ministerului Sănătății nu avem cunoștință să existe reclamații referitoare la starea de incompatibilitate a domnului Mihai Constantinescu”, sună răspunsul oficial pentru public, transmis ziarului Libertatea.

În schimb, ministerul recunoaște că Mihai Constantinescu este în cercetarea ANI. ”Speța la care faceți referire face obiectul unei evaluări din partea Agenției Naționale de Integritate, conform unei informări a acestei instituții către Ministerul Sănătății realizată în luna februarie 2018”, spune Ministerul Sănătății.

În privința Spitalului Bagdasar-Arseni, obiectul raportului care demonstrează că vreme de doi ani a achiziționat doar 15% din necesarul de dezinfectați terminali pentru sălile de operație, a comunicat ziarului Libertatea că nu poate comenta, pentru că pe rol este o anchetă penală.

Ministerul se răzgândește: ”Am primit o reclamație privitoare la șeful  de la audit”

Întrebat direct ieri, prin telefon, ministrul Sorin Pintea a revenit și a spus că, de fapt, a primit o reclamație din minister privitoare la posibila incompatibilitate a șefului de la audit.

”Am primit o sesizare la cabinet în cazul șefului de la audit, domnul Mihai Constantinescu, și i-am rugat pe cei de la ANI să urgenteze, pentru că am nevoie de un răspuns de la dânșii”.

E posibil ca ministrul să nu cunoască primul răspuns al ministerului, cert e că instituția s-a încurcat.

Cât despre controlul controlului de la Bagdasar-Arseni, ministrul Sorina Pintea a spus că ”într-o săptămână voi avea concluziile”.

 

 

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Cristi -SFO  •  4 septembrie 2018, 9:25

... asa, si de cand a devenit asta ceva extraordinar... asta o stie o lume intreaga in spitale, cel putin in capitala dar cred ca si in tara e cel putin la fel. Controalele se fac fie sa ne facem ca, controlam, fie se fac pe bune dar la sfarsit se pune pe foaie ce trebuie si se aduce la cunostimta verbal prietenilor din conducere, fie se fac pe bune si se tin la sertar pana se racesc sau se prescrie fapta respectiva. Indiferent de cine va fi ministru regula e aceeasi, pentru ca la troaca sunt bagati toti, ***.... doar o parere a cuiva care a lucrat in spital peste 10 ani si care inca are cunostinte in sistemul sanitar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

la 2 clik distanta  •  4 septembrie 2018, 9:28

titlu "tendentios" ce treaba are "guvernul dancila" cu ce se intampla in ministerul sanatatii. din ce inteleg ministrul sanatatii chiar si a facut treaba.

Grigore  •  4 septembrie 2018, 9:56

Vai de capul nostru ce guvern avem ! Sa zici ca nu sti tu la tine acasa ce se intampla ? Cum se acopera unii pe altii toti acesti ***. Mincinoasa ordinara aceasta Pintea Sorina...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

whiteredarad  •  4 septembrie 2018, 10:11

Dle Tolontan "corpul de audit" pricepe medicina cit "piciorul broastei". Logic, dupa "scandalul dezinfectantelor" multi au revenit la alte tipuri de sterilizare, prin autoclavare, prin aerosoli, prin ultraviolete, etc. reducind utilizarea acestora,caci si-au pierdut increderea in valoarea de sterilizare a lichidelor dezinfectante,...pe care nici nu le puteu controla, ca eficienta, Afirmatia "..ca cu 15% din necesarul de lichide dezinfectante , eficienta.combaterea infecțiilor nu e posibilă!" este a unor oameni ...de alta meserie, decit medicina. Pina la descoperirea acestora se putea, acum nu...Sa nu ma intelegeti gresit,dar asteptam dovezi de la partea medicala , nu de la cea ...contabila. Apoi”Moartea numitei Maxim Georgiana s-a datorat hemoragiei intracerebrale, complicație finală survenită în evoluția de lungă durată a unei insuficiențe organice multiple, consecința șocului septic produs prin infecție cu Clostridium Difficile” Raportul de expertiză medico-legală necropsică în cazul Georgiana Maxim, întocmit de Dana Sârbu" Din nou afirmatia medicala este iun suferinta."hemoragia cerebrala-secundara sectionarii maduvei, si a leziunilor existente-, se spune ca e complicatie finala, cu care NU SE TRAIESTE, chestia cu socul septic, si lunga durata de exolutie pare pusa asa, de forma, in nici un spital din lume, cu afectiunile astea un bolnav nu ramane neinfectat. Sint de acord ca greseli de tratament chirurgical ( "sectionarea din greseala a maduvei spinarii" este o complicatie grava,letala, in locul in care s-a produs), au putut duce la finalul vietii pacientei, dar al pune pe seama "infectiilor intraspitalicesti este o fortare a situatiei.(pacienta ramanand "o leguma", dupa interventie), ca sa "dea bine" in raport, sa iasa ce ar vrea ei sa iasa.In chirurgie sint posibile complicatii intraoperatorii gravem, ce par "greseli", daca nu ai vazut niciodata cum se tremura in situatii limita, vorbesti in necunostiinta de cauz) Este ca si la arsi, in conditiile din Romania nici azi un ars peste 50 % SC nu scapa neinfectat, si netratat ...moare. Nu se spune de loc si nimic, despre lipsa de fonduri cronica, despre imposibilitatea de a controla substantele cu care esti obligat sa lucrezi, despre lipsa antibioticilor, a imunoglobulinelor ( esentiale la spitalizati de mult timp), doar se da vina pe spital.V-as ruga, cu respect sa va referiti si la recenta decizie a ministrului Sanatatii de a interzice personalului sa vorbrasca, decit prin intermediun purtatorului de cuvant al...conducerii.

Ciprian  •  4 septembrie 2018, 10:25

Sincer, la o primă strigare, doamna Pintea, fără să am nicio simpatie la adresa sa, părea a fi un ministru potrivit și competent, dar și corect pentru Ministerul Sănătății, dar toate aceste informații, precum și deciziile luate în ultima vreme, nu fac decât să o pună într-o lumină nefavorabilă. Mă întreb, de ce toate aceste lucruri? nu este lăsată să-și facă treaba? nu beneficiază de sprijinul real în a rezolva unele dintre problemele din sănătate? închide ochii la toate întâmplările pentru a nu supăra? greu de spus. Mă gândesc că, dacă te respecți, în momentul în care ajungi într-o funcție, vrei să faci anumite lucruri pozitive și nu ești lăsată, logic și firesc este să-ți prezinți demisia, nicidecum să încerci să restrângi sau să îngrădești comunicarea dintre personalul medical și nu numai și mass-media. Concluziile cuvenite ... trageți-le dumneavoastră. Vai de capul nostru, vorbim despre construirea de spitale ultramoderne, iar noi nu avem dezinfectanți pentru cele existente. Totuși, cât de departe suntem de lumea civilizată, nu de cea modernă!

Liviu  •  4 septembrie 2018, 10:36

Domnule Tolontan, domna ministru nu este de profesie medic ( fac. de medicina la fara frecventa nu cred ca exista), ci este ECONOMIST aactivitate inceputa la Directia silvica Maramures, dar este buna ca manager , cel putin aici a facut treburi bune. Este posibil ca mutarea intre mitici s-o fi schimbat. M-as mira, dar totul e posibil. Vom vedea masurile... ca nu ramane doatoare...

Popa Marieta  •  4 septembrie 2018, 10:58

Buna ziua! E strigător la Cer sa te duci cu încredere la spital și sa te internezi pt o problema și sa ieși mort. Am trăit acesta experiența pe Propria mea piele. Mama mea internata la spitalul municipal in data de 3 Iulie și in noaptea de 5-6 Iulie cade din pat și este lăsată așa pana a doua zi la Ora 17 fără sa se facă o radiografie , Iar aceea radiografie sa se facă doar la cererea mea fiindcă am Observat ca are piciorul rupt! Iar de aici au apărut Complicațiile Foarte mari, nu a putut fi operata decât la O săptămâna de la incident și asta doar ca conducerea spitalului a cerut sa fie operata( astfel nu imi explic decizia lor de a o opera! Eu făcuse reclamație in data de 9 Iulie. Au operat-o iar la O săptămâna după operație a Murit. Știți ce este mai trist ca te duci in camera de garda sa afli ce ai dar asta nu se întâmpla și împotriva da exemplu pe Mama mea care a fost la Ei in camera de garda cu 2 luni înainte sa moara de 4 ori iar ei nu și-au dat seama și nici in analize nu au văzut ca are tumoare și metastază osoasa, iar faptul ca este lăsată cu o fractura de femur fără sa ii se facă nimic timp de peste 10 ore e strigător la cer și sa faci infecție in spital cu antibiotic administrat de 2 săptămâni înainte sa moara.

Andrei F  •  4 septembrie 2018, 12:04

Alta logica tolontiana!!!Adica acest ministru clar PSD vrea sa ascunda problemele mult iubitului guvern Ciolos?Domnule Tolontan ai uitat cine era la butoane in 2016?Desi nu spuneti si in acest articol pacienta se interneaza in decembrie 2016,operata in 6 decembrie !!!De ce ar vrea ministrul Pintea sa musamalizeze o afacere de pe timpul lui Ciolos si Voiculescu?Ce a pazit Ciolos si Voiculescu ai dumitale daca in acel spital au fost folositi doar 610 l de dezinfectante pentru nebulizatoare?Cica record si pentru guvernul Dancila!!!!Vai pai de la 610 l la 1179 clar ca Ciolos si Voiculescu au fost mai buni desi pe timpul alora rai s-a folosit aproape dublu de dezinfectanti!!!Ministrul Voiculescu s-a remarcat cu bani intorsi de la Sanatate la Fisc si uite existau spitale in 2016 care nu cumparau dezinfectanti!Orice argument as aduce eu sunt sigur ca o sa o tineti pe a dv.!?Ieri mi-a fost dat sa aud ca pe timpul lui Ciolos ANSVA institutia aceea de care va plangeati cu pesta porcina africana a schimbat 5 sefi in 2016!!!!Asta este culmea competentei domnule!!!!Guvernul Ciolos era mai sa dea un ministru al sanatatii medic rezident!!!Ma asptept de la dumneata sa afirmi ca si cazurile bebelusilor care au murit in 2016 sunt datorate tot guvernului Dancila!!!Apropo ati uitat de acest caz ,nu?-----Problema pe care vreti sa o faceti si acum este clara demult timp pentru publicul larg...Asa ati aflat de Ordonanta 13 pana sa fie discutata,asa se blocheaza ce fac raii astia de la PSD...Functionarii de bine din ministere caroteaza PSD...Mare stiinta...Desigur ca PSD nu poate schimba ca Ciolos 5 sefi la nici un compartiment,nu?Ar fi cumva ...politizare?

Dragos  •  4 septembrie 2018, 12:13

Daca as face o comparatie intre lumea politica si cea a fotbalului nostru , as spune ca situatia Doamnei Viorica Dancila este fix la fel cu cea a Domnului Nicolae Dica !

Ion  •  4 septembrie 2018, 12:22

Adica Guvernul Ciolos a fost inscaunat datorita Colectiv si in 2016 intr- un spital din Romania pentru dezinfectantii pentru sterilzarea instrumentarului medical se folosesc doar 600 litrii? Bai noi suntem normali? Asta a schimbat Ciolos pentru Romania?DNA - ul ce face? Asta nu- i abuz in serviciu ca la carte?

Maxentiu  •  4 septembrie 2018, 13:13

Direcția e clară, toate tunurile pe guvernul Dăncilă. Ne ajută gafele, nu ne ajută cifrele, dar cel mai rău e că ministrul Sănătății chiar face treabă bună și îl eclipsează prin comparație pe Vlad „păzitorul fratelui meu” Voiculescu. Care face o treabă excelentă în rolul de Arsenie Boca reloaded, dar a fost mediocru ca ministru al Sănătății. Or, noi avem nevoie de Vlad cu imaginea intactă pentru prezidențiale în caz că Johannis continuă să se ducă în jos. Așa că dăm în dușmani cu tot ce apucăm.

Onofrei Liviu  •  4 septembrie 2018, 13:41

Soacra mea e interneta la un Spital Judetean, opertie de colon, se infecteaza cu pioceanic, abia scapa de el, dupa mult timp! Doctorul, care o diagnosticheaza cu tumoare la colon (eroare, multumim bunului Dumnezeu), moare dupa 2 ani, de aceasta maladie (tot la colon). Acum, intram cu fata la un spital privat din Bacau, totul este ca-n Occident. De ce nu se duc managerii de spitale de stat...la Bacau, sa invete cum se face?!?

11  •  4 septembrie 2018, 14:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan Caloieanu  •  4 septembrie 2018, 15:34

Tolontan în România e ceva de genul să te ferească Dumnezeu să te îmbolnăvești.***Poate crezi că sunt prea dur dar cam asta arată investigațiile voastre.Coruptia generalizată din România afunda această țară în epoca de bronz.Eu când am aflat în 2012 că am nevoie de o operație banală pentru un chist sacro-coccigian eram disperat la ce spital să fac operația.Nu de alta dar deja se întâmplase niște nenorociri prin spitale.In urma discuțiilor cu tatăl meu am ales spitalul militar.El fiind cadru militar în rezervă cunoștea calitatea medicilor de acolo.Totul a fost ok și mă bucur că nu am luat vreo infecție în spital.Problema acestui spital militar nu sunt medici ci lipsa banilor necesari renovării instituției.Un exemplu colcaiau gândacii la toalete.Dar culmea e că duc și lipsă de personal specialistul în cardiologie e pensionar dar lucrează pentru că nu are cine să îl înlocuiască.Un lucru e cert toate spitalele din țară au lipsuri majore.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco  •  4 septembrie 2018, 16:53

O cunosc,fiind baimarean,pe d-na Sorina Pintea,sunt oarece nedumeriri prin trecutul dumneaei,dar ca ministru mi se pare foarte potrivita,este energica,vrea sa demonstreze ca poate,stie cu ce se mananca.Are,deci,foarte multe atuuri,doar ca are ghinionul de a fi ministru peste un domeniu unde ar fi greu si pentru GRU,NSA,SWAT si oricare alte organizatii similare,atat de mare si puternica e caracatita!

Luca  •  4 septembrie 2018, 17:19

Sorina P. este singura raza de lumina din guvernul Dragnea . Sper sa nu se stinga !

carmen i  •  4 septembrie 2018, 20:00

Am si eu niste sesizari depuse le Ministerul Sanatatii pe teme de coruptie, insa Sorina Pintea nu a binevoit sa raspunda pana in ziua de azi, desi termenele legale au fost depasite. Sorina Pintea nu a vazut nimic rau, nu a auzit nimic rau si nu stie de nimic rau.

Dreptate  •  4 septembrie 2018, 20:28

Domnule Tolontan, l ati intrebat si pe dl in cauza care este opinia lui? ce este cu acest raport? daca a informat conducerea despre prb? il cunosc personal si este un om integru care nu se joaca cu atributile date de functie. este un functionar care nu se da in laturi in a anunta si denunta ilegalitatile. Este printre putinii functionari din accea institutie care si fac treaba si care nu tolereaza furtul in sistemul sanitar. Isi face treaba cu profesionalism si impartialitate, fara a proteja pe nimeni. Tocmai de aceea si atras si multe antipatii, inclusiv din partea subalternilor lui carora nu le a acceptat sa treaca cu vederea peste multe nereguli, trimitand rapoarte la organele abilitate. Proiectul pe care l manageriaza este un proiect care scuteste spitalele de la plata implementarii unui sistem care in este obligatoriu prin lege. Prin acest proiect spitalele nu mai dau bani din venituri pt implementare, ci primesc prin fonduri europene, acei bani ajungand la pacienti. Eu cred ca ar tb sa va documentati mult mai bine si sa nu mai luati de bun afirmatiile unor persoane rau intentionate si a unui politician care i apara pielea nespunand adevarul.

Sampalean Septimiu  •  4 septembrie 2018, 22:59

In textul articoului tau exista o fraza stupefianta: o operatie simpla la cervicala. Dava ati avea minime cunostinte medicale, ati intelege cat de complexe sunt operatiile in zona coloanei cervicale. Se spune coloana cervicala nu in mod peiorativ cervicala. Sunt interventii complexe in care un 1 mm face diferenta, spre exemplu centrii nervosi ce controleaza muschiul diafragmei, si implicit respiratia isi au sediul la nivelul coloanei cervicale. In al doilea rand infectiile nosocomiale, sunt de 3 ani emigrat in Germania unde imi exercit profesia de medic, si va pot confirma ca infectiile nosocomiale sunt si aici o problema majora si sunt chiar cazuri in care acestea au dus la moarte unor pacienti. Nu am nici un fel de partizanat, dar folositi in investigatia dumneavoastra niste notiuni de care habar nu aveti. Stiti in lumea medicala se foloseste medicina bazata pe dovezi pe studii, iar asemenea afirmatii cum ca : fata de 36 de ani din Brașov, vine la „Bagdasar-Arseni” pentru o operație de cervicală, intervenție frecventă și fără riscuri majore este absolut inacceptabila. si reflecta un profund amatorism al autorului.

Laura Croitoru  •  5 septembrie 2018, 0:36

As vrea sa vorbesc frumos,dar nu meriți pentru cât rău faci acestei tari.Tu și cu Tatoiu va pricepeți la toate in aceasta țara.Iti dai cu părerea și faci atât de mult rău ,ca nu te pricepi.Da,la comunicare ești mester,dar atât.In rest nu faci decât sa manipulezi intr-un mod abject.Te poți uita in oglinda fără sa te rușinezi?Daca da,este trist.

maria  •  5 septembrie 2018, 3:28

e ingrozitor de trist cazul doamnei dar ce vina are Dancila? Chiar e ordin pe unitate toate tunurile pe Dancila, Dragnea, Pintea si cine o mai fi? Pana la urma o sa obtineti fix reactia inversa si o sa-i victimizati. Plus titlurile astea care au devenit o obisnuinta in toata presa: bomba, soc, record.....

Dacica  •  5 septembrie 2018, 6:41

Stimate (sunt elegant) jurnalist (daca stii ce inseamma). Unde sunt precizarile privind modul in care ai verificst informatiile incluse tendentios in articolul tau? Iti solicit, bazat pe etica jurnalistica (daca iti msi amintesti ce inseamna acest concept) sa publici un drept la replica din partea Ministerului si a domnului la care faci referire in povestea ta tendentios romantata. Apoi sa iti verifici sursele de informare (sau sa le spun turnatorii), fiind posibil sa fi preluat precum gusterul momeala (sau poate constient si intentionat) o poveste care nu face decat sa iti dovedeasca adevarata calitate de ... orice numai jurnalist nu. M-am abtinut de la a utiliza termeni triviali in speranta ca al meu comentariu sa nu fie supus cenzurii pe care o cunosti si aplici cu sarguinta daca raspunde intereselor tale si ale grupului fata de care raspunzi.

Ion Bobita  •  5 septembrie 2018, 7:04

Doamna Ministru ii acopera pe toti HOTII din Sistemul de Sanatate pe care il Guverneaza. *** s-a semnalat un furtisag de milioane, poate miliarde, care are loc de ani buni prin care e fraudata Casa de Asigurari, adica banii nostri, de catre Cercel si gasca lui. Devoalarea schemei de fraudare a avut loc prin iunie de catre Rise Project si Doamna Ministru nu a miscat un deget pentru a face ceva. Oare de ce? Stim raspunsul, nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john  •  5 septembrie 2018, 7:07

Daca nu reusim sa scapam de astia la urmatoarele alegeri, nu cred ca mai apucam altele.

max  •  5 septembrie 2018, 8:38

Puterea instalata PSD +ALDE a avut ca principala si oculta sarcina, de a se razbuna pe justitie fiindca, oameni politici au fost cercetati si inchisi pentru fapte de coruptie. (abuzurile au fost pretexte si minciuni). Exemplu DNA, de razbunare si anihilare , este unul transferabil si pentru celelalte institutii. Pana cand acest partid PSD nu va primi pedeapsa electoratului, acesta nu se va reforma. Daca electoratul nu il va pedepsi, nu numai ca actiunile lor nu se vor diminua, ci vor avea o virulenta mai accentuata. Din punctul meu de vedere 10% la urmatoarele alegeri este un procent cinstit pentru PSD.

Fotini L  •  5 septembrie 2018, 9:44

Lucrez in sistem de vreo 3 decenii, cunosc aproape pe dinafara tot ce e legat de neregulile din Sanatate, am luptat cinstit si sustinut cu derapajele si am sperat mereu ca lucrurile sa se mai indrepte, treptat. Trebuie sa recunosc insa ca aceasta doamna ministru a pus capat tuturor sperantelor pe care le mai aveam. Si da, il cunosc personal pe Constantinescu, este neexperimentat, rau intentionat si corupt. Ramane insa ca aceste etichete sa fie demonstrate si de catre autoritatile sesizate, bineinteles daca acestea vor avea chef sa investigheze activitatea acestui domn. Cu sinceritate.

CIMPIAN ADRIAN  •  5 septembrie 2018, 10:12

Doar prostii scrieti peaici...si " noua multora nu ne convin ".de asta antena cu gsp..nu a mai fost deacord cu scrierile dumneavoastra...E ADEVARAT CA DIN PROPRIILE EXPERIENTZE DECLAR CA DACA NU TOATE ..MAJORITATEA SPITALELOR SUNT PLINE DE " NOZOCOMIALE "..SPITALELE REGIONALE DE URGENTZA RIDICATE SI RAMASE NEFINALIZATE IN '89 SUNT NETERMINATE SI RUINE MODERNE.IN TOATA TZARA...CA INVATZAMANTUL GRATUIT...E GRATUIT DOAR PENTRU PRESTATORII LUI....PADURILE DE LE-AM AVUT..INCA SUNT PE HARTZI...AUTOSTRAZILE PLATITE..SUNT TERMINATE.." STUDIATE "..E ADEVARAT CA DACA VRE-I SA LUCREZI " LA STAT " MUSAI CA TREBUIE SA FI-I AMANT..SAU AMANTA DE GUVERNANT...DAR SUNT UN RAU SI UN NESIMTZIT SI MA LEG SI EU LA CAP DE NU MA DOARE..CU NIMICURILE ASTEA...

Crestin  •  5 septembrie 2018, 10:52

Pentru doamna/domnul autointitulat "Dreptate": se vede cu ochiul liber chiar si de pe Luna ca faceti parte din anturajul obscur si ilegitim al lui Constantinescu. Sa stiti ca si eu il cunosc personal, asa cum il cunosc multi de pe la locul lui de munca. Nu e nici pe departe asa cum il descrieti, si bine ar fi sa aveti un pic de masura a lucrurilor si a judecatilor, daca sunteti crestina. "Domnul" respectiv ascunde lucrarile care nu ii convin, jigneste in stanga si dreapta doar pe cei mai mici in rang sau au functii mai mici-aceia pe care isi inchipuie ca trebuie sa ii controleze s.a.m.d. Renuntati sa vedeti ce roz e un proiect ale carui hibe vor fi platite tot de catre romani, proiect care incita spitalele, dupa cum singura spuneti, "de a nu mai plati implementarea unui sistem care este obligatoriu prin lege" (?). Atentie, suntem cu ochii pe cei ca dvs, profitorii de bani europeni in interes propriu, sub masca "binelui pacientului" de care nu mai putei de grija. Lasati chestiile de genul asta, pacientii nu sunt prosti. Domnule Tolontan, felicitari! Sa nu renuntati, sistemul de sanatate are nevoie de cei ca dumneavoastra si echipa dumneavoastra!

Florin  •  5 septembrie 2018, 19:35

Pe individa aceea la ”Dreptate” o cheama cumva Simona? Ca ea se pricepe la ...... identic cu autoarea comentariului.

Ionut  •  5 septembrie 2018, 19:48

Dl. Tolontan, va invitam pe 12 septembrie 2018, ora 12,00 la sediul Min. Sanatatii pentru a aprticipa la audierea unuia dintre auditorii care a reclamat nereguli si care a fost trimisa de catre dna Ministru in fata comisiei de disciplina, la solicitarea dlui Constantinescu, sef audit. Audierea este publica, etaj 4, camera 460. Lucruri foarte interesante se pot afla referitoare la neregularitati semnalate.

Lila  •  5 septembrie 2018, 22:51

Din pacate, si mataluta stai intr-un mediu nenebulizat!

pacientuedevina  •  6 septembrie 2018, 10:10

O ruda a mea de gradul I a decedat intr-un spital public, fiindu-i cauzata iatrogen o hemoragie, ascunsa rudelor. Nepasarea si iresponsabilitatea a culminat cu refuzul de a se proceda la interventia de hemostaza si de a i se da sange sau substitute sanguine pentru a i se salva viata. Am facut plangere la ministra, a trimis controlul de stat (public) al ministerului (institutie publica) care a dres busuiocul, iar mie ministra refuza socant, inadmisibil si impardonabil sa imi comunice raportul controlului public (de stat) pe care l-a aprobat PERSONAL prin ordin de ministru (act administrativ public), acesta fiind secretizat ilegal pentru a nu putea prezenta presei musamalizarile facute. Pentru a nu putea fi trasa personal la raspundere pentru musamalizari. Cu asemenea malversatiuni se ocupa ministra. E obsedata de imagine, consilierii de imagine ii furnizeaza permanent lozinci sforaitoare si ii aranjeaza interviuri cu care manipuleaza cetatenii, totul fiind insa forme fara fond... Clameaza inselatot bune intentii, dar concret si efectiv musamalizeaza si consolideaza statul paralel medical si mafia medicala, girandu-i impunitatea si imunitatea, sfidator si batjocoritor la adresa noastra a cetatenilor pacienti

Lazar Carmen  •  6 septembrie 2018, 10:34

Pentru doamna ministru, Doamna ministru, sunt auditorul despre care cel/cea ce se recomanda"Ionut" in postare si-a permis sa etaleze datele tehnice organizatorice ale audierii. Dezavuez total postarea respectiva, banuiesc insa cine a fost (sunt putini cei care stiu de intalnirea respectiva si care au un interes deosebit in problematica ce se va dezbate). Asadar afirm ca postarea mi-a deteriorat imaginea si nu consider ca toata omenirea trebuie sa stie ca un om ca mine va fi cercetat disciplinar (actiune total gresita a domnului sef al auditului). Dezamagirile vin si trec, sa mergem cu fruntea sus mai departe. Eu imi voi face datoria in continuare

pacientuedevina  •  6 septembrie 2018, 20:34

Gastile din Ministerul Sanatatii isi dau in cap una alteia, ca ies la iveala nelegalitatile, abuzurile si nelegalitatile pe care le-au facut fiecare. Au inceput sa toarne, cum, de exemplu, controalele pe care ar trebui sa le faca functionarii din minister sunt facute pe blat si ilegal de medici culesi cu dedicatie si politic din diferite spitale, care nici nu analizeaza toate faptele ilegale reclamate de pacienti si scriu in raportul de control gogomanii, pentru ca nu au cunostinte juridice pentru a face controlul respectarii legilor de catre spitale; ca acesti medici-marionete inventeaza gogorite medicale pentru a masca incalcarile legislatiei de catre spitale etc. Curaj functionarilor cinstiti din minister! Dati pe fata mafiotii

r adu  •  12 septembrie 2018, 16:08

Am lucrat ca medic (sunt la pensie) cam 42 de ani și pot spune că cele descrise la Sp. Bagdasar-Arseni sunt ceea ce se întâmplă în tot sistemul. Se poate ca acel spital chiar să fie în fruntea activității de dezinfecție, cu achiziția a 15% din necesarul de dezinfectați terminali pentru sălile de operație. Necesarul de dezinfectanți la nivel de unitate spitalicească și la nivel de țară se poate afla prin activitate de matematică elementară, utilizând operațiile matematice simple (adunare, scădere, înmulțire, împărțire), dar nu are nimeni interesul de a afla necesarul, că ar deveni ilegală activitatea desfășurată, sau cea ce s-ar desfășura în continuare. S-a întrebat cineva cum se face curățenia, dezinfecția și sterilizarea aparaturii endoscopice din spitalele românești? Dar activitatea de curățenie, dezinfecție și sterilizare de la nivelul cabinetelor de stomatologie? Ca să nu luăm în calcul ceea ce se întâmplă la cabinetele de dermatologie și chirurgie estetică, sau cum se desfășoară activitatea de la cabinetele de medicină de familie. S-a înființat Comisia Națională Acreditare a Spitalelor care dă indemnizații uriașe personalului ce o deservește, dar al cărui efort (???) nu este vizibil. Apoi, medicii epidemiologi și igieniști sunt bătrâni și urmează a se pensiona, iar activitatea lor nu va mai fi efectuată, sau va fi efectuată, poate, prin derogare, de către brancardieri, iar Direcțiile de Sănătate Publică vor dispărea prin dispariția personalului de specialitate. Prin anii 70 când veneau asistenții de igienă, în inspecție obișnuită, într-o unitate medicală, tremura de emoție și profesorul universitar, sau șeful secției. Azi nu mai tremură nici plopii din fața spitalului la un control efectuat de personal al ministerului sănătății. Sănătate.

Ion Bobita  •  14 septembrie 2018, 13:16

https://www.riseproject.ro/articol/spitalul-meu-de-stat/. Iaca pataranie! E a doua tragere de semnal legat de povestea de la Matei Bals. Doamna Ministru.....hellooouuuu! Anybody there?

July  •  31 octombrie 2018, 23:23

Stimata doamna ministru...stiti ca in timpul orelor de program, o persoana de la biroul resurse umane/ personal IC si implicata direct in proiectul despre care se vorbe mai sus, pleaca cu alti colegi de serviciu pentru a desfasura "*** de *** a ***"? Si este platita din bani publici?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează