Firma care a luat 700.000 de euro de la Sectorul 5, din care l-a plătit pe Dan Bittman, este aceeași firmă care sifona bani publici de la clubul sportiv Olimpia!

Mihaela Neagu a fost incriminată într-un raport al MTS, a fost anchetată de poliție și continuă să facă milioane de euro din contracte cu Consiliul Județean Teleorman, spitale din București și Aeroportul Otopeni

luni, 17 septembrie 2018, 3:58

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În februarie 2013, Gazeta Sporturilor lansa o investigație despre neregulile de la Clubul sportiv Olimpia.

Directorul general de la Olimpia se numea Mihaela Elena Neagu.

Mihaela Neagu direcționa banii publici către firma pe care o controla prin interpuși, AMMA General Store SRL.

Mihaela Neagu, pe când era directoare la Olimpia // Foto: GSP

Neagu ajunge să fie incriminată într-un raport al MTS și investigată de poliție.

Dar apa trece și afacerile rămân.

Denumirea companiei s-a schimbat chiar la jumătatea acelui an, modificarea de nume fiind înregistrată pe 8 iunie 2013. AMMA General Store SRL devine Libro Events.

Obiectul de activitate al Libro este „activități generale (nespecializate) de curățenie interioară a clădirilor”. Conform termene.ro, acționarii firmei sunt Mihaela Elena Neagu (99,05%) și Ștefania Cristea (0,95%).

Iar obiceiurile vechi nu mor.Libro Events este firma care a organizat între 14 și 16 septembrie aniversarea de 50 de ani a Sectorului 5,  eveniment care a costat 700.000 de euro!

”Sărbătoarea a fost o combinație de bâlci electoral și paradă comunistă prezentată de Dan Bittman și cu primarul Daniel Florea în prim-plan”, a relatat Recorder.

Dan Bittman (stânga) și primarul Daniel Florea, pe scenă, la evenimentul „50 de ani de Sector 5” // Captură Recorder

Modalitatea de atribuire de la primarul Florea către Libro Events a fost „procedură simplificată proprie”, astfel încât contractul nu a fost urcat pe SEAP.

Evenimentul „50 de ani de Sector 5” a avut loc în weekend, 14-16 septembrie, și a costat 3.258.216 lei, adică 700.000 euro, bani pe care Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5 i-a acordat firmei Libro Events.

La semicentenar, care a avut loc pe o scenă ridicată în fața Academiei Militare (Universitatea Națională de Apărare „Carol I”), au participat câteva sute de persoane, care au avut parte de un discurs al primarului Daniel Florea, însoțit de soția sa, evenimentul fiind prezentat de solistul trupei Holograf, Dan Bittman.

Dan Bittman a stârnit reacții din partea opiniei publice prin declarații de genul „Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”.

Cantautorul s-a contrat, apoi, cu utilizatorii Facebook chiar pe pagina sa oficială.

Dan Bittman a fost cel care a promovat, printr-un spot, imaginea ministrului Monica Iacob Ridzi în acțiunea ”1 Mai”, dosar de corupție în urma căruia ministrul PD-L a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

În ciuda apelurilor și mesajelor trimise de Libertatea, Dan Bittman nu a răspuns întrebărilor ziarului.

Datele firmei Libro:
– Cifra de afaceri (2017): 6,6 milioane de euro
– A avut un record în 2015, 27,2 milioane de euro cifra de afaceri
– 783 angajați
– Are peste 500 de contracte câștigate în SEAP, în ultimul an mai are cu CJ Teleorman, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Obregia, Aeroportul Henri Coandă etc.

Alte lovituri ale Mihaelei Neagu:
– 2017: colectarea deșeurilor din jud. Timiș – 21 milioane de euro
– 2018: curățenie metrou – Metrorex – 15 milioane euro
– 2018: curățenie Aeroport – Henri Coandă – un milion de euro

Mai multe despre contracte a scris G4 Media.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Catalin  •  17 septembrie 2018, 16:40

Nu mi se pare normal domnule Tolontan ca de fiecare data cand cineva reuseste sa castige un contract, o licitatie, cateva milioane de euro, sa ii criticam si sa incercam sa le punem bete in roate!!! Dumneavoastra stiti cati oameni are in "intretinere" aceasta societate lucrativa de real succes? Stiti? Cum puteti sa dormiti noaptea cu gandul ca o sa ramana oamenii pe drumuri??? Iar sectorul 5 merita o sarbatoare, o pomana organizata. Cine stie pana unde ajungem cu pesta asta africana si o sa ramanem fara micii din carne de porc. Acum cat se mai poate sa profitam de pomana! Traiasca SemiCentenarul!!!

Cătălin Tolontan  •  17 septembrie 2018, 16:41

@Catalin: :-) acum, serios. Nu e nimic de acuzat la a lucra cu statul. In mod normal, la bugetul si nevoile sale, statul ar trebui sa aiba cei mai buni furnizori. Din pacate, chiar si citind acest mic rezumat al biografiei de afaceri ne arata cum stau lucrurile.

Dana  •  17 septembrie 2018, 17:45

Parcă pentru aceeași suma Riți a făcut pușcărie, nu-i așa?

simplu  •  17 septembrie 2018, 18:12

daca nu stiti deja ar fi intersant sa aflati cine a fost tatal lui daniel florea. si de asemenea unde lucreaza fratele lui daniel florea. ca sa integem mai bine cine conduce romania, poate si apropo de statul paralel

DragosT  •  17 septembrie 2018, 18:43

Eu doar la evenimentele publice unde se produce Chirila Tudor, pe bani publici, particip!

Andrei H  •  17 septembrie 2018, 19:05

Las-o mai usor, daca ai (primesti) informatii despre cam oricine nu iti da nimeni dreptul sa faci politie sub pretextul ca ai o rubrica la ziar. Cred ca ai depasit limita. Imi place Dan Bittman, desi nu asta e argumentul principal, sper ca ai inteles ca nu poti fi vehement cu aceeasi masura cand discuti despre dezinfectanti (apropo, s-a solutionat ceva?) sau despre un artist de valoare.

Daniel  •  17 septembrie 2018, 19:35

Stiti cu ce se ocupa matusa lui Dan Bitman? Ne mai miram cum ajung unii oameni "mari"??

serban  •  17 septembrie 2018, 19:52

Trist este ca bietul super Danut s-a facut de super kakao .

Andrei F  •  17 septembrie 2018, 20:06

Din ciclul...jurnalisti independenti,firmele,logica si politicienii...Cand va spuneam de UTI si publicitatea ati trecut la atac la baioneta...Despre ce era vorba pe scurt...UTI pierde mentenanta la Arena Nationala,ingrijirea gazonului ajunge la Becali si desigur intamplator cand mai multi jurnalisti de ziare adevarate vorbesc despre probleme ale UTI la Aeroportul Otopeni se gaseste GSP sa apara cu un articol de bine despre UTI- as fi spus si eu ca aducea a ode comuniste...dar nu sunt Wang...si sigur UTI apartine unor oameni de bine.Astazi citesc ca si Ringier a castigat un contract cu o Primarie dar tot astazi a denuntat contractul...datorita independentei jurnalistice desi se luptase pentru contract din 2017...Acuma eu ca pesedist nestiutor ma intreb...Bitman era bun desi fusese asociat cu Ritzi?Florea asta este ca Ritzi si nu stiu numai eu asta sau e de ajuns ca este PSD? Atunci ,in timpul portocaliilor,,opinia publica,,ce a facut daca astazi este asa manioasa? Dar nu- i bai...Simona Halep este atacata ca nu a vrut sa accepte minciunile acelei parti a presei care vorbea de intalniri cu fanii in Piata Publica...Simona este atacata ca nu- i place sloganurile jignitoare strigate in meciurile ei...Desigur,presa- i independenta numai eu sunt dependent si tot ma intreb de ce toti oamenii valorosi trebuie sa fie antiPSD altfel sunt atacati..?Dumneavoastra in cazul Ritzi l- ati pomenit pe Dan Bitman?Va mai reamintesc si de firma din Galati care inchiria containere pentru o scoala din Bucuresti.Cica la Timisoara s- a deschis o astfel de scoala,nu vreti sa plangem si pentru copiii banatenilor?---+ Astazi nu- mi mai bat capul cu Primarul Florea si firma care a organizat evenimentul pentru ca nu- i asa? De fapt nu intereseaza pe nimeni.E vorba doar de anti...firme...valori...PSD

st.il.  •  17 septembrie 2018, 20:21

" Dincolo de nori " sunt banii noștrii...Nu trebuie condamnat lăutarul tomnatic !. Prost este cine dă nu cel care cere !...O căruță de bani cheltuită ptr. NIMIC !. Trist, jalnic, scabros, imoral !...Beah...

eu si noi  •  17 septembrie 2018, 20:36

jaful continua..cine poate schimba aceasta situatie?

Ion Badita  •  17 septembrie 2018, 20:59

Salut, Catalin!? Ma tot intreb cum Dumnezeu se fac gaurile la buget asa usor. Cei de la Curtea de Conturi pe cine pazesc??? sau aia tin de sase :))))

Crimson Veritas  •  17 septembrie 2018, 23:31

Articolul ar avea sens ... daca Dan Bitman ar fi membru PSD ... altfel nu vad logica ...:)) Bine am inteles ca primaru' e de la PSD ... dar si beneficiarul / recipientul trebuie sa fie tot de la PSD (habar n-am ... o fi!) ... altfel vorbim de un lucru facut pe jumatate ...:)) D-le Tolontan ... pentru lumea normala la cap (orice varsta ... discrimnare pe criterii de varsta sau regiune ... nu prea va iese) ... care nu include bineinteles minoritatea tragatoare pe nas ... sau dupa caz ... pe gura ... #rezist ... exista subiecte mult mai importante ... decat ... micile gainarii financiare ... pe care d-voastra si DNA ... nici macar nu reusiti sa convingeti lumea ca exista ... ca fapte materiale ...:)) In Lume ... si mai ales in Romania Nostra ... se intampla ... fapte capitale, drame, chestiuni de vitata si de MOARTE ... ABUZURI impotriva libertatilor fundamentale ... terorism institutional, si multe alte chestii ... capitale si martiale ... inclusiv defaimarea Romaniei ca Stat si Popor in lume ... ACESTE Subiecte reprezinta apanajul JURNALISTILOR ADEVARATI din TOATA LUMEA ... nu *** pe care le emite DNA ... si ziaristii cu 'simpatii' politice si financiare ... crestin-democrate, ppe-iste si sorosiste. Sorry ... desi nu am mai comentat ... subiectele tratate de d-voastra ... si comentate de catre niste ... '#fanboys' ... reprezinta niste banalitati care nu reusesc sa-mi starneasca interesul ... cu atat mai putin spiritul civic ... sau cel electoral! Eu sunt adeptul motto-ului ... 'Seek Higer Things' (Ascende Superius) ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  17 septembrie 2018, 23:37

oamenii valorosi sint antipesede...si oamenii valorosi din pesede sint antipesede...pt ca pesede e Livache...partidu ii el, chiar el

la un klik distanta  •  17 septembrie 2018, 23:40

"procedură simplificată proprie "- explica tot ce presupune aceasta procedura cum si de ce se aplica, sa nu fie indusi in eroare.

Maxentiu  •  18 septembrie 2018, 0:06

Nu mi se pare nimic in neregula, pe baza datelor prezentate aici. Faptul ca doamna respectiva a fost "investigata de politie" e irelevant, ba chiar arata ca incercarea dvs. de a o incrimina a esuat, din moment ce investigatia respectiva nu a ajuns in instanta. Cifrele firmei si activitatea din ultimii ani indica o companie serioasa, caci nu-i de colea sa prestezi servicii pentru Metrorex sau Aeroportul Otopeni, astia nu lucreaza decat cu cei mai buni din bransa. Ca primarul Florea a organizat un spectacol care nu le-a placut baietilor de la Recorder pot sa inteleg, dar asta nu e un caz penal, oricat ar vrea unii.

Mara  •  18 septembrie 2018, 3:13

Draga Veritas, nu intereseaza pe nimeni simpatiile sau antipatiile nimanui, un leu care se arunca cu buna stiinta pe NIMIC, este un leu care pleaca din buzunarul tau sau al meu sau al nenorocitului care sta in casa fara curent si apa in secolul ics ics unu cum ar spune o mare doamna a politicii romanesti. Sau dupa parerea ta cel care sifoneaza 700000 este un "biet" omulet de afaceri care n-ar trebui sa faca subiect de discutie... Mai bine dadeau banii astia dragului Teodorovici sa-i foloseasca pentru pesta porcina ca si asa ne tot minte cu fondurile alocate acestui cu adevarat, flagel...

Ciprian  •  18 septembrie 2018, 8:02

Doamne, Doamne!!! Oare cine ne mai poate salva?! L-ați auzit vorbind pe distinsul primar al Sectorului 5?! Vai de capul nostru! cum poate acel om să aibă inițiativă și să propună proiecte mărețe pentru acel sector? Eu, cu toată sinceritatea din lume, cred că nu... Distinsul cântăreț, mai avea un pic și-i ridica statuie acestui domn primar, lăudându-i în la fiecare două vorbe enormele realizări, doar de el observate și de cei ce se înfructau din celebra fasole cu afumătură, pentru care sunt importante pomenile culinare, oferite din când în când, decât niște condiții decente de trai! Aici ne găsim, ăsta-i punctul de plecare, unde, nu știu, neîntrevăzându-se nimic pozitiv în acest sens. Aceleași promisiuni, aceleași gânduri de mărire, aceleași proiecte grandioase fluturate de politicieni în simulacrele de campanii electorale, iar în final, mărețele realizări se rezumă la niște cârpeli și la câte un blid de fasole cu ciolan sau miros de ciolan! Vai de noi, păcat de țărișoara noastră minunată, câtă bătaie de joc trebuie să îndure, nu-i așa!!! Felicitări domnule Tolontan și echipei de investigații, precum și tuturor celor ce demască toate aceste mizerii puse în scenă de politicieni, acoliții lor și grupurile de interese ce gravitează în jurul lor!

Adrian Niculescu  •  18 septembrie 2018, 8:52

D-le Tolontan,cand era Scufundaseu sau Videanu la Primaria Generala,nu am vazut nici o investigatie din care sa reiasa vreo neregula,nici chiar cand Basescu si-a atribuit singur o casa.Inteleg ca n-au fumat si n-au baut.Cum au ajuns la Primaria Generala dr.Oprescu sau Gabi Firea,hopa si anchetele cu nereguli.Basismul si iohanismul din tine nu-ti da pace.Bine ca ai plecat din trustul Intact,deoarece poluai mult atmosfera de acolo.In rest,baseala placuta si nu care cumva sa descoperi vreo nefacuta pe la Cotroceni sau Modrogan.

Ion  •  18 septembrie 2018, 12:52

@Adrian Niculescu Cand era Scufundaseu primar Tolontan nu stiu daca era jurnalist de investigatii dar jurnalistul ne spune senin ca atunci cand Scufundaseu a fost Presedinte a fost foarte oprimat de acesta!Atat de oprimat ca nici acum nu are curajul sa zica ceva de el desi Basescu ii mai zice ca era ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John1923  •  18 septembrie 2018, 16:05

Nu stiu ce este mai trist,ca unii fura din banii nostrii,sau ca exista fraieri din banii carora se fura dar pentru ei principala problema este ..de ce nu s-a scris de alte furaciuni cand era basescu..iohanescu..bulescu.Bai nene asta problema ..nu de ce fura astia..ci de ce nu s-a scris cand au furat ailalti.In ce stare de degradare am ajuns ca popor. Am auzit multi care stau cu bagajele facute si asteapta sa vada daca peste 2 ani se trezeste poporul asta,sau totul e pierdut si trebuie sa ne cautam alte teritorii straine de "invadat".

Andrei F  •  18 septembrie 2018, 16:41

@John1923 • 18 septembrie 2018, 16:05 Dar domnule,nu ti-ar fi mai bine si tie daca toti cei care au furat in trecut ar da ceva inapoi?Poate astia fura acum pentru ca cei care au furat inainte nu prea au raspuns pentru faptele lor...De ce te deranjeaza ca cineva aminteste de hotii neprinsi?

gio  •  18 septembrie 2018, 21:43

Formula de scurgere a banului public (organizarea de showri electorale) este una consacrata, ciudat este ca sunt cam multi totusi cei care comenteaza impotriva acestui articol, ba ca bitmann e o valoarea nationala, ba ca nu sunt dovezi etc, nu prea mi se par curate aceste comentarii. @Catalin - este ok sa castigi un contract public, dar cand e vorba de atribuire fara licitatie sa ma lasi @Crimson Veritas - de unde ti-a rezultat tie ca "beneficiarul este Dan Bitman"? Bitman si-a incasat malaiul, beneficiarii adevarati sunt altii, folosesti un pic cereberul. @Maxentiu - deci hotzul neprins este negustor cinstit? Tu crezi ca orice se lipeste de contracte grase cu statul? Du-te la culcare si cand te trezesti poate te prinzi ca nu oricine @Andrei H - te deranjeaza rau presa de investigatie, nu? Cum isi permite tolontan sa dea in vileag matrapazlacurile? Am o sugestie pt tine, muta-te in rusia la nea putin, acolo presa de investigatie e cam pe duca, este un mediu pentru nivelul tau.

dan65  •  18 septembrie 2018, 23:14

inca o *** marca tolontan,cu singurul scop de a calomnia(cum a fost si mizeria aia cu intretinerea gazonului de pe Arena Nationala)Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  20 septembrie 2018, 11:59

Constat o contradictie la nivel de informatii concrete despre aceasta firma pe care v-o aduc in vedere. In articol se spune "Denumirea companiei s-a schimbat chiar la jumătatea acelui an, modificarea de nume fiind înregistrată pe 8 iunie 2013. AMMA General Store SRL devine Libro Events." Insa pe G4Media (linkul de la finalul articolului) aflam ca "Primul contract cu Metrorex a fost încheiat în 2014, când societatea avea ca obiect de activitate “domeniul bazelor sportive şi catering” şi se numea SC Amma General Store SRL." ?!?

Veronica Birzu  •  26 septembrie 2018, 10:57

Acum înțeleg de ce Aeroportul Otopeni este “atât de bine îngrijit”, mai ales toaletele. La cât mai multe investigații!

Comentează