Ce am fi spus dacă în locul lui Valer Dorneanu, hărțuit până acasă de un grupuscul fanatic al protestatarilor #rezist, ar fi fost Laura Kovesi?!

Câțiva nedemocrați au confiscat o mișcare democratică și au mers mult prea departe, urmărindu-l, filmându-l și trăgând de ușa blocului președintelui Curții Constituționale a României

duminică, 23 septembrie 2018, 10:00

Circulă pe net un filmuleț, pe anumite siteuri redat neutru, iar pe altele cu note de satisfacție, care arată cum un grup de protestatari vociferează în fața blocului unde locuiește Valer Dorneanu.

Ei înșiși explică, cu fală, că l-au urmărit până acasă pe judecător și i-au strigat ”Sluga PSD!”.

Valer Dorneanu intră în scară fără probleme, dar între grupul care l-a urmărit dându-i cu ”Huo!” și portarul blocului are loc un schimb de replici violente.

Trezindu-se cu hărmălaie și în mjlocul insultelor, portarul se enervează, face o mișcare agresivă cu mâna, apoi intră în scară, iar unul dintre protestatari, care abia leagă două vorbe, scandând aceleași atribute mecanice, încearcă să deschidă ușa imobilului.

S-a ajuns prea departe! Iar cei care se bucură să se gândească ce s-ar fi întâmplat dacă scena ar fi avut loc în fața locuinței Laurei Kovesi!

În toată lumea, societatea le ia magistraților din drepturi, tocmai ca să le conserve autonomia și obiectivitatea.

Nu au voie să aibă firme, să facă politică sau să fie plătiți pentru munci pe care alți oameni și le pot vinde fără restricții.

Le este impusă până și abținerea de a intra în dezbaterile publice. După expresia judecătorului Curții Supreme a SUA, Oliver Wendell Holmes: ”Noi, aici, suntem foarte tăcuți, dar e liniștea din miezul furtunii”.

În același timp, aceeași societate  le oferă procurorilor și judecătorilor dreptul la protecția lor și, dacă e cazul, a familiei, și le asigură un grad de intimitate, tocmai ca să-și îndeplinească rolul de magistrați!

Niciun om nu merită urmărit cu scandări și insulte până în fața casei, dar, în cazul unui magistrat, e cu atât mai periculos. În cazul lor, expunerea adresei și hărțuirea ne afectează pe toți.

Căci magistrații nu-și apără întâi propriile drepturi, ci pe cele ale cetățenilor. Iar dacă n-o fac, există alte căi de a-i sancționa, nu aceea de a le trage de ușa blocului, de le filma adresa și de a o populariza, iresponsabil, pe net!

Când vorbim de hărțuirea fizică și psihică, e irelevant dacă ne place sau nu Valer Dorneanu. Sau dacă suntem de acord cu activitatea CCR.

România e cunoscută deja ca o țară în care încrederea în instituții e bazată pe partizanat. Dacă sunt ”ai noștri”, credem în DNA. Dacă nu, nu! La fel se întâmplă cu CCR, Parchetul General și alte instituții care aparțin nu partidelor, nu străzii, ci statului de drept.

Convingerile înfocate și respectul netulburat pentru convingerile altora stau la baza atitudinii democratice. Pentru democrație și pentru respectul fiecărei vieți ies oamenii în stradă, de la „Colectiv” încoace. David Foster Wallace numea asta ”Cetățenie pentru avansați”. 

În schimb, ce fac Cristian Dide, Marin Ceaușescu și ceilalți care apar pe imagini e cea mai bună metodă ca să compromită #rezist, mișcarea pe care, în fanatismul lor, se comportă de parcă au confiscat-o!

Prin ce reprezintă ei, judecătorii sunt ultima pavăză între noi și cele mai joase instincte ale noastre.

Dacă începem să-i hărțuim, rămânem față în față nu cu forma avansată a dreptului de a fi cetățean, ci cu democrația la fără frecvență.

 

 

Comentarii (180)Adaugă comentariu

Ion Iliescu  •  25 septembrie 2018, 1:40

Mai draga, esti un ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Victor Groza  •  25 septembrie 2018, 1:58

Uite ca "Fieger si Fanaticii" au reusit sa ii dea in fapt caracterul lui Dorneanu. Asta da mutare. Bravo lor, jos palaria. Daca iti faci treaba incat sa pui capul linistit pe perna seara nu patesti de-astea. Nu vreau sa-mi fie rusine sa mai ies pe strada, e o expresie foarte potrivita cu comparatia dintre cele doua persoane. Si cu asta inchei seria de comentarii ca nu vreau sa acaparez discutia. :) P. S. Lasa-l pe Dorneanu ca e baiat mare, se descurca si singur.

Adrian  •  25 septembrie 2018, 2:09

Pe bune Dorneanu magistrat? cum sa-l compari pe Dorneanu cu Kovesi care chiar e magistrat in schimb Dorneanu numai in politica a fost fsn pdsr psd ? Si 2 cu ce lau agresat? ca iau spus adevarul? nu lau bruscat lovit scuipat etc. Domnule tolontan fiti jurnalist independent nu o luati pe urma celor de la a3

Mihai  •  25 septembrie 2018, 2:39

Rușine, Tolontan! Aveam o părere bună despre ce faci aici...

Cosmin  •  25 septembrie 2018, 2:46

Catalin Tolontan , esti o rusine de jurnalist , m-am inselat amarnic in privinta ta nu poti veni cu astfel de mizerii de articole la comanda , esti din ograda lui Felix , nu e nimic de mirare .......

Vasile  •  25 septembrie 2018, 4:59

Rușine Tolontane! :)

Kendo  •  25 septembrie 2018, 5:57

Parca nu e o regula veche de cand lumea ca in orice tabara sunt nenorociti. Singura diferenta e ca nenorocitii PSD-ului distrug o tara intreaga.

Ashoka  •  25 septembrie 2018, 9:26

Acest articol face parte din categoria ,,din putul gandirii" dl tolontan ... nu o luati ca o jignire , dar m ati facut sa ma indoiesc de neutralitatea dvs , de care ati dat dovada pana acum ... am citit articolul de cateva ori sa fiu sigur ca am inteles si ca dvs l ati redactat ... incepe prost si se termina dezgustator .... o sa spuneti ca am legatura \ simpatizez cu acel grup sau ca incurajez violenta , dar va spun de acum : categoric nu! ... asa ca , ne sunteti datori cu niste explicatii ...nu mie , poate unora dintre antecomentatorii mei!! cu respect , inca

Florin  •  25 septembrie 2018, 9:48

*** *** ***, *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  25 septembrie 2018, 9:49

Umbla vorba prin sat, ca ai scapat de varan, si ca o sa faci jurnalism liber. Articolul asta e mai trist decat unul din cele impuse de trust din trecut. Schimba lupul blana, dar naravul... ba!

Florin  •  25 septembrie 2018, 10:08

*** ***, *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane  •  25 septembrie 2018, 11:12

Apreciez investigațiile , totuși acum sa EXAGERAT ! 😊 Cred că Tolo , sa grăbit și nu sa documentat , doar în YouTube găsea , cîteva postări , care să îi fi arătat , ADEVĂRUL ! - NU A FOST HĂRȚUIT - NU ERA URMĂRIT - AGRESIUNEA NU A EXISTAT Dl. Dorneanu NU este Magistrat , nu mai practică , de anii mulți ! 👶🗣️

Mihai  •  25 septembrie 2018, 13:12

Păcat, păcat că ai ajuns să-ți strici imaginea de un jurnalist de investigații cu ceva incredere, nu ți-a păsat de faptul ca românii nu mai sunt ce au fost in urmă cu 30 de ani, nu ți-a păsat ca românii s-au trezit, că mijloacele de informare sunt mai la îndemână ca oricând! Ai o notă din partea mea , in catalogul inimii mele , o notă care poate să-ți asigure o trecere pe viitor , dacă îți vei face temele mai bine, nota 2 , cu indulgență!!!

Ion  •  25 septembrie 2018, 13:28

Hastagistii dovedesc aici ca sunt talibanizati! Ei care se plang de cei care incalca legea devin penali...Adica atatea ONG - uri combat violenta verbala dar ei se vad mai presut de toti si toate?Dorneanu este la varful conducerii acestei tari ca va place sau nu!Rusine celor care jignesc si fac presiuni sau sunt de acord cu cei care o fac!

Aad  •  25 septembrie 2018, 15:14

Corect! Mergi la cel ce l-a numit acolo (la institutie nu persoana), protesteaza impotriva sistemului de numire, manifesta in fata institutiei unde lucreaza... dar nu acasa, nu in afara institutiei pe care o reprezinta. Altfel, toate protestele devin personale si nu institutionale. Democratia (cu institutiile ei democratice) trebuie aparata tot timpul, nu doar cand ne convine si raspunde scopurilor noastre. Asa ca, da, seamana a terorism stradal. E prea tare cuvantul? Mai ganditi-va. Ganditi-va cum v-ati simti daca in cartier ar veni un 2m, 140kg, tatuat de sus pana jos si cu un anturaj duduian si ar spune doar ca il deranjeaza ca treceti pe acolo si ar fi mai bine sa ocoliti. Si nici nu v-a atins... Un joc periculos din partea acestor "protestatari". Da, intre ghilimele.

Paul S  •  25 septembrie 2018, 15:32

Am ras de m-am prapadit citind comentariile astora, Tolontane! Vezi, tu i-ai creat si apoi le-ai alimentat dezechilibrul si exaltarea. Asa-i la revolutii, teroarea se-intoarce!!! Maximilen Tolontanien Robespierre a ajuns ghilotinat de hastagii furiosi a caror constiinta comuna a fabricat-o. Ha, ha, ha.

Mircea  •  25 septembrie 2018, 15:35

Incep sa imi dau seama din ce tagma ajunge sa fie si Catalin Tolontan. M-as fi asteptat la mai mult discernamant din partea lui si la mai putina distorsionare a adevarului. Din pacate inteligenta lui Catalin Tolontan este folosita in scopuri dubioase, fapt ce il face din ce in ce mai putin credibil. Destul de rusinos pentru un ziarist, care am crezut ca merita respectat, dar se pare ca m-am inselat.

Jupiter Popesco  •  25 septembrie 2018, 17:37

“ iar unul dintre protestatari, care abia leagă două vorbe, scandând aceleași atribute mecanice...”- măcar știi de ce acel OM vorbește așa ? Pentru ca tu și alții ca tine , oameni mărunți *** , să aibă opțiunea de a trăi LIBERI ! Ești o RUȘINE , Tolontane , oricât o învârți și o sucești ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tolontan  •  25 septembrie 2018, 22:15

Efectiv ma pisi, pe acest articol scris de tine, nu dau 2 bani!

ervin  •  25 septembrie 2018, 22:37

situația este ca societatea este radicalizata si înverșunată dupa toți anii în care vedem că zi de zi albul ni se prezintă negru si invers ca justitia este torsionata si adusă sa protejeze hotii, corupția și talharii ,iar aceștia zi de zi ne sfidează si ne spun că adevărul este al lor si numai al lor.pur si simplu nu este acceptat nici un alt punct de vedere . gândiți-vă când am mai vazut in ultimii 20 de ani ca pe stadioane, la concerte, individual dau in grup atâția oameni sa strige " m....e PSD" ? cu atâta înverșunare. pur si simplu statul nu mai este si nu mai poate fi astăzi reperul de dreptate ,adevăr,corectitudine si justitie corectă. astfel a luat naștere ( si e numai inceputul) ceva ce eu as numi-o " JUSTITIE CIVICA" . pur si simplu cetățenii simt ca este singura armă care le-a mai rămas sa lupte cu dezastrul in care suntem. am fost in vizită în localitatea Bals lângă Craiova. este strigător la cer in ce condiții traiesc acolo oameni care si-ar dori mai mult ,dar pur si simplu nu au ce face. au o singura optiune: sa plece in cele patru zari. Ganditi-vă că ptr lucrurile extrem, extrem de grave din 10 august ,absolut nici un membru al autorităților nu a suferit absolut nici o consecință. au murit bebeluși arși de vii in spital, au murit tineri arși de vii in cluburi, mor zilnic oameni pe șoselele supraaglomerate , in spitale mor zeci de oameni, învățământul e distrus, zilnic justitia e demontata bucată cu bucată in ceea mai veroasa demonstrație de dispreț și zeflemea si cu negarea celor mai clare si simple evidențe. si asta se întâmplă zilnic. si in tot veninul si boala asta , vine un politician , de ex Tutuianu si anunță cu o voce gravă ca trebuie anchetata mișcarea #rezist pentru trafic de droguri!?!?!?!?!?!? Si o parte a presei ce face? ce spune? ce atitudine ia? Chiar si punctul Dvs de vedere din articolul de mai sus si unghiul din care priviți ce sa întâmplat, este cel putin hilar dacă nu obtuz in totalitate..... in concluzie țară arde si baba se piaptănă.....presa ar trebuii sa fie o supapă de refulare a presiunii sociale care doar va crește tot mai mult....poate e momentul sa se audă si alte voci decât ale politicienilor de azi. ale tinerilor, ale întreprinzătorilor,ale celor plecați de lângă copii si familie, ale celor din mișcarea # rezist ( de ce nu) ale celor care cred cu adevărat in binele care poate fi facut in tara asta....

Ervin  •  25 septembrie 2018, 22:46

știați Domnule Tolontan ca Sarah Sanders, secretarul de presa si purtătorul de cuvânt al Casei Albe al administrației Trump, a fost DATĂ AFARĂ dintr-un restaurant unde venise sa servească cina cu niste prieteni? Patronul restaurantului a intrebat personalul si echipa de lucru dacă sunt de acord cu asta ,după care sa dus si a fost invitată să iasă AFARĂ din restaurant. si asta doar ptr ca a mințit în față poporul si presa americană

Ervin  •  25 septembrie 2018, 23:17

no comment https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44588939

Andrei F  •  26 septembrie 2018, 0:00

@ ervin Care- i baiul stimabile daca,,rezistentii,,ar fi anchetati pentru droguri,finantare,etc. ...? Adica procurorii sau judecatorii ar putea descoperii ceva? Sau cumva aveti dubii in ce priveste corectitudinea anchetelor...? Gura pacatosului...

Jupiter Popesco  •  26 septembrie 2018, 3:13

Pentru cei care considerați că merită înlăturat adevărul ca să “fabricați” o știre: #rezist sunt peste 15 milioane de români care s-au săturat să fie mințiți , umiliți și furați de niște inși care cu LUSTRAȚIA în vigoare ar fi vândut hârtie igienică la prețul de 1 leu la toaletele publice . Trageți singuri concluzia , dacă chiar merită să faceți *** contra vântului care mâine-poimâine se va transforma în uragan .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

klm  •  26 septembrie 2018, 13:50

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

klm  •  26 septembrie 2018, 14:07

Intrati la site pe Malin Bot sa va explice el ce vechime are Dorneanu in magistratura si cit este de verificata acuzatia de hartuire. Si nu mai stergeti comentariile care nu va convin daca va dati mari ziaristi.

gicu  •  26 septembrie 2018, 18:13

Tolo, pacat cu acest articol. Ai dezamagit multa lume. Ceea ce a facut Dorneanu e mult prea grav,a dat cecuri in alb *** numita PSD-ALDE-UDMR spre a nenoroci Romania. Chiar asa de orb esti ca jurnalisti sa nu vezi asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ervin  •  26 septembrie 2018, 19:40

@ Andrei F , ai dreptate, nu ar trebuii sa fie nici o problemă sa fie anchetați ptr finanțări sau alte presupuse probleme,dar cred sincer ca aceste afirmatii sunt dezinformari PCR -iste....la urma urmei Psd -ul de azi e format din pcr-isti esalonul doi, care am vazut toti ce au facut acestei țări in ultimii 20 de ani....si da am incredere in anchetele facute de autorităti chiar daca mai exista scapari. si nu cred ca au ce sa descopere referitor la acesti oameni pe care pana la urma ia radicalizat situatia in care ne aflam noi toti. si tu si eu si famiile noastre sau prieteni si cunoscuti etc.....suntem toti in aceeasi barca si nu ne este foarte bine ....nu are cum sa ne fie într-o mare de sărăcie și atâția oameni buni plecați in toate zările lumii in timp ce aici nu găsești forța de muncă ptr nimic. si singura scapare pe care as vedea-o ar fi sa incepem sa ne pese cu adevarat la unii de alții, sa ne ajutăm, sa ne respectăm, sa ne ascultăm atent , sa ne cladim un sentiment al comunității in care trăim și să încercăm toți împreună sa ne facem o viață mai bună aici fiind corecți și critici in acelasi timp atunci cand suntem confruntați cu situatii rele in viața de zi cu zi

Setlica Samadau  •  27 septembrie 2018, 0:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB  •  28 septembrie 2018, 8:08

Bai astia din Romania ... Kovesi a fost tare .... i-a bagat la zdup pe multzi ''premianti'' .... Nastase ....Becali si ceilalti derbedei din familie ... Basescu M....etc...etc... Dorneanu asta era si pe vremea lu' Ceausescu.... ce pretentii aveti de la el ? Bate vintul din West , el se-ndreapta spre West... Aduceti Codrutza innapoi .... banditzilor ! Ati scornit stat paralel .....rezist .... unguru' ala care cica i-ar sponsoriza ...vrajeli pentru batrinii care populeaza minunata aia de tara . Voi romanii nu mai sinteti de mult minunati ... va vindeti pe-o fasole si doi mici ... o bere si-un kil de faina ....

Comentează