Din proprie inițiativă și susținut de sponsorul Telekom, Vlad Enăchescu a refuzat să mai urce mâine pe scenă cu Aleksei Sorokin la Conferința IAA!

Telekom este prima companie care arată astfel că e deranjată de prezența la Conferința IAA a unui Star Speaker care face propagandă legilor ce trimit în închisoare minoritățile sexuale!

marți, 2 octombrie 2018, 2:57

UPDATE: Pagina de media scrie că postarea de pe Facebook, prin care Vlad Enăchescu se declara ”onorat și nerăbdător” să fie pe scenă cu Aleksei Sorokin, a fost ștearsă.

Astăzi, la Teatrul Național București, a început Conferința Globală IAA.

Mâine dimineață, de la ora 9, ar urma să vorbească Star Speakerul zilei, Aleksei Sorokin, fost șef al Comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2018 și înfocat susținător al legilor care criminalizează activitatea minorităților sexuale din Rusia.

Promovate de președintele Putin, legile anti-gay au stârnit protestul a sute de organizații, inclusiv din lumea sportului. Chiar și Comitetul Internațional Olimpic s-a adăugat vocilor revoltate.

Ziarul Libertatea a dezvăluit ieri felul în care bani publici și ai marilor companii sunt puși la bătaie ca să ofere unui cunoscut ambasador al discriminării practicate de Vladimir Putin, precum Aleksei Sorokin, o platformă ideală de a se adresa industriei mondiale a publicității.

Mai multe companii sponsor, de pe o listă unde se regăsesc Google, Coca-Cola, Banca Transilvania, Telekom, P&G și Kaufland, au început o cursă contra cronometru pentru a încerca să găsească o soluție la o problemă care a devenit imediat un atac la integritatea propriilor valori democratice.

Pe de altă parte, susțin surse din interiorul unora dintre aceste companii, ”ele pun în balanță și riscul de a da un semnal negativ Rusiei, pentru că deja chestiunea Sorokin a luat amploare, el fiind cunoscut ca omul lui Vladimir Putin și un important ambasador al imaginii pe care Kremlinul dorește s-o proiecteze în Occident”.

Prima companie care face o mișcare vizibilă este Telekom.

IAA discutase cu Vlad Enăchescu, director general  al postului Telekom Sport, ca să modereze momentul cu Aleksei Sorokin. O opțiune logică, de vreme ce Enăchescu este un vechi jurnalist și comentator sportiv.

Aseară însă, Enăchescu a renunțat, ”când a realizat în ce poate ajunge, fără voința lui”, după cum au explicat colegii săi din redacție.

Enăchescu s-a văzut imediat cu executivii companiei Telekom, care i-au sugerat și ei, în termeni clari, că e cazul să nu mai onoreze momentul cu Sorokin.

În acest moment nu e clar cine va urca în scenă alături de Aleksei Sorokin.

 

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Alin Averescu  •  3 octombrie 2018, 2:17

@ Max, hai ca ai dat cu muci-n fasole... ce treaba au conservatorii cu neocomunistii? toate *** de stanga ( incepand de la marxisti, bolsevici, comunisti, neomarxisti, neocomunisti, progresisti, globalisti, anarhisti, feministi) promoveaza "drepturile" pentru minoritatile sexuale pentru ca asa le-a scris tatal lor Marx in Manifestul Comunist!! *** ce sunteti, ati invatat sa tastati ***, habar nu aveti cine promoveaza aceste ideologii bolnave! Iar tu, mai "max" afla ca ideea de evolutie nu exista, progresul nu exista decat in capul tau gol! Al doilea principiu al termodinamicii anuleaza orice idee de evolutie sau progres! Legea Entropiei, ametitule!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan Alexandru  •  3 octombrie 2018, 8:48

Domnule Tolontan, cu tot respectul pentru cei cativa peri albi, cum se face ca tot ceea ce numesc unii "democratie" - in fapt o ingradire grosolana a oricarui drept la afirmarea sau incurajarea unor valori crestine, este imbratisata EXCLUSIV in baza banilor care se pompeaza chiar si direct in companii, oameni cu influenta, IAR dreptul la a pastra o forma normala, repet normala, a familiei este huiduita, hate-uita, scuipata, blamata, categorisita ca fiind retrograda?!?! Aceasta este DEMOCRATIE?!?! Asta-i marxism domnule Tolontan!

r adu  •  3 octombrie 2018, 10:10

Cuplu format dintr-o bărbat și femeie, sunt ca un ștecher și o priză...... o chestie tehnică simplă, la îndemâna tuturor. Se ia ștecherul și se introduce în priză și circulă curent electric. Normal tehnic. Fiziologic. Se poate să bagi un ștecher în ștecher, sau o priză în altă priză? Cu efort se poate, dar este neindicat, sau mai bine spus ne-fiziologic, că nu va circula curentul electric conform planului inginerilor, indiferent de ce lege ai da. Este legal să încerci? Este, dar fără efect fiziologic. Este legal să legiferezi variantele de interconectare și să le consideri egale ca efect? Posibil, dar ne-fiziologic și de aia și ne-filozofic și ne-religios. Pot fi oamenii informați de variantele de interconectare? Da, și sigur trebuie să ierarhizezi atitudini legale, adică să arăți care este varianta fiziologică normală, celelalte nefiind fiziologice, pot fi numite chiar și anormale din punctul de vedere al fiziologiei umane.

Ciprian  •  3 octombrie 2018, 10:10

O decizie firească. Nici un om rațional, responsabil și cu frică de Dumnezeu nu poate promova discursuri prin care să stimuleze ura și disprețul față de anumite categorii sociale, în cazul de față fiind vorba de homosexuali. Mergând pe aceeași latură, maine poimâine, vine unul precum „mitralieră” și promovează un discurs denigrator și discriminatoriu la adresa persoanelor cu dizabilități sau mai știu eu împotriva cărei minorități, solicitând nici mai mult nici mai puțin segregarea lor, numai pentru că nu sunt precum majoritatea, trebuie să fim de acord?! Numai că așa dorește un anumit individ sau un grup de indivizi?! Nu se poate așa ceva! Oamenii raționali și pe care îi duce „tărtăcuța” ar trebui să conștientizeze gravitatea situației și să ia atitudine în vederea combaterii unor asemenea apucături. Odată cu acest referendum se poate deschide o „cutie a pandorei”, iar precedentul fiind creat, pot fi întreprinse tot felul de abuzuri împotriva minorităților din această țară. Asta vrem? eu sper că nu! sau cel puțin așa sper. Să nu folosim valorile creștine în interes propriu, să nu luăm în derâdere credința și să nu achesăm la jocurile meschine făcute de politicieni. Hai să mai gândim și noi lucid și rațional!

ManX  •  3 octombrie 2018, 11:24

ManX • 2 octombrie 2018, 18:21 *trensexuele :) :) :) scuze...transsexual… Totusi, o afacere cu un tren sexual ar depasi succesul trenului Orient Expres.

dre  •  14 octombrie 2018, 9:54

http://razvanburleanu.ro/scrisoare-deschisa-catre-domnul-catalin-tolontan/ mai citeste si tu din cand in cand asta.

Comentează