Azi noapte, Aleksei Sorokin a dispărut de pe lista speakerilor la Conferința IAA după ce ziarul Libertatea a dezvăluit declarațiile sale discriminatorii la adresa minorităților sexuale și faptul că evenimentul e finanțat din bani publici!

Șeful organizării la World Cup 2018, Sorokin urma să vorbească miercuri de la ora 9, dar noul program arată că ziua începe la 9:30, iar numele ”omului lui Putin” a dispărut!

miercuri, 3 octombrie 2018, 1:23

UPDATE 2: „Dl. Aleksei Sorokin, unul dintre cei 26 de speakeri de talie internațională, a decis să nu mai participe la eveniment” este explicația oficială a IAA către pagina de media.

UPDATE 1: Pagina de media, care are transmisii live de la conferință, publică informația că schimbarea de program a fost anunțată aseară, pe scenă, la finalul primei zile.

 

 

De Andrei Crăițoiu și Cătălin Tolontan 

Surpriză de proporții la IAA Global Conference 2018!

Conferința, care a început ieri la București și continuă azi, grupează peste 200 de invitați din străinătate, crema publicității mondiale.

În programul de azi, miercuri, ziua urma să fie deschisă, ca Star Speaker, de Aleksei Sorokin, fostul șef al Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia 2018 și membru în conducerea FIFA.

Dar acum câteva ore, în noaptea de marți spre miercuri, s-a întâmplat ceva neprevăzut.

Totul a început luni, când ziarul Libertatea a publicat de dimineață un articol, urmat pe parcursul zilei și de altele, în care a dezvăluit că:

  1. Conferința a primit bani publici, 200.000 de euro de la Guvernul Dăncilă și de la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea.
  2. Lui Aleksei Sorokin i se vor plăti biletele de avion, cazarea, masa și celelalte cheltuieli, el fiind unul dintre propagandiștii legilor anti-gay promovate de Vladimir Putin.
  3. Într-un interviu acordat presei occidentale și citat de ESPN, Sorokin apăra legile care practic incriminează manifestările publice ale minorităților sexuale.
  4. În același interviu, Sorokin echivala ”propaganda gay” cu ”propaganda nazistă”.
  5. Mai multe mari firme globale, printre care Coca-Cola, P&G, Vodafone, Telekom, Kaufland și Google, dar și companii românești, Medlife sau Banca Transilvania, au finanțat sau aprobat în board-ul IAA gala, văzându-și astfel alăturat numele într-un context unde defila un Star Speaker cu concepțiile homofobe, explicit asumate de Aleksei Sorokin!

Marți, Libertatea a obținut informația, pe surse din cadrul organizatorilor Conferinței, potrivit căreia Sorokin nu va mai vorbi la eveniment, în urma presiunii publice născute din dezvăluirile de presă.

Contactată repetat de ziar, conducerea IAA România a tăcut cu o furie belicoasă.

Pe tot parcursul serii de marți, fie n-au răspuns la sms-uri, fie au dat reject, fie au închis pur și simplu telefonul în nasul ziaristului! Ei n-au vrut să lămurească posibilitatea vehiculată a dispariției din program a lui Aleksei Sorokin. A fost o adevărată demonstrație de ermetism a industriei care se definește ca fiind una a comunicării.

După miezul nopții, numele și fotografia lui Aleksei Sorokin au dispărut de pe lista speakerilor, pe siteul oficial al evenimentului! O dispariție subită, fără nici o explicație pe site, fără un comunicat de presă. Noaptea!

Lista inițială a invitaților, cu Aleksei Sorokin Star Speaker
Lista actualizată de organizatori în noaptea de marți spre miercuri, din care Aleksei Sorokin a dispărut

De asemenea, tot pe siteul oficial, s-a șters și momentul dedicat lui în program.

Ziua de azi de la Teatrul Național urma să înceapă la ora 9:00, cu discursul lui Sorokin, acum arată în program că va începe la 9:30 cu momentul susținut de Michael Gunton, Creative Director, BBC History Unit, în dialog cu Errol Baran, BBC Advertising.

Cum nu e clar ce înseamnă această dispariție din program, dacă Aleksei Sorokin nu vine deloc la București, dacă va vorbi spontan sau dacă nu va vorbi deloc, Libertatea a încercat să obțină din nou explicații de la șefii IAA, e adevărat, la o oră târzie din noapte, de această dată.

Publicul a primit aceeași tăcere.

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Paul S  •  3 octombrie 2018, 3:29

Te bucuri, Tolontane, te bucuri... Dar daca in locul sau vine insusi Putin ! In fruntea a 20 de divizii de heterosexuali!! Si arunca in puscarii toata elita homosexuala a acestei tari. Si, ca un mare tortionar ce este, le pune gardieni femei. Si-l pune pe Dragnea Imparatul Romaniei si interzice finantarea fundatiilor from abroad. Doaaaaamne... ce cosmar!!! Cred ca m-a influentat creatia papayanica.

Macs  •  3 octombrie 2018, 3:30

Astfel de oameni trebuie izolati. Ei nu au ce căuta în UE.Ei nu vin să promoveze valori, ei vin să dezbine. E ca si cum o persoana de sex feminin ar veni în familia ta să îți spună că bărbatul tău nu e bun. Aviz neocomuniștilor, xenofobilor, homofobilor,conservatorilor și religiosilor

Paul S  •  3 octombrie 2018, 3:33

Iar pe tine, ca represalii pentru toata propaganda facuta, o sa te condamne sa comentezi gimnastica ritmica si ciclism.

Danete  •  3 octombrie 2018, 3:43

Așa, și? Ce vrei sa demonstrezi, ca nu înțeleg?!

Romil  •  3 octombrie 2018, 3:50

"Curat murdar" coane Cătălin !!! Ăsta este motiv de laudă a d-tale și a tabloidului "Libertatea" ??? *** !!! Astea zile am ajuns, să spunem "răului, bine și binelui, rău"... Dacă omul (Aleksei Sorokin) este împotriva curentului "politic corect" și împotriva manifestărilor în spaţiul public de tip gay pride, voi îl linșaţi mediatic setoși fiind de răzbunare împotriva PSD ??? Puneţi normalul cu spatele la zid ??? "Voi sunteţi urmașii Romei, niște răi și niște fameni,/E rușine omenirii, să vă spună vouă oameni!"(voi, jurnaliștii, care vă vindeţi conștiinţa pe arginţi)... Senzaţia de dezgust de care vorbea "renumitul" d-tale antropolog ***într-un articol anterior, vizavi de ciocolata cu aspect de ***, este nimic faţă de senzaţia de milă și de compătimire, însoţită de greaţă, faţă de asemenea pervertire a conștiinţei, a rușinii, a bunului simţ...să faci răul, și să-l prezinţi ca pe o mare realizare, ca pe o mare virtute, este la modă astăzi !!! Doamne ferește ce zile am ajuns...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tristul  •  3 octombrie 2018, 6:44

Pacat. Se credeau intelepti dar nu si-au dat seama ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu. Iar tu Domnule Tolo, nu o ai! Ba mai mult, ai ajuns intr-o stare degradanta.

VLAD  •  3 octombrie 2018, 7:04

Si eu sunt homofob. Dar sunt si anti- Putin. In schimb sunt sigur ca ceilalti invitati sunt homofili. Cu ei ce facem? E o conferinta de publicitate su una homofila? Sa nu uitam ca unul dintre cei mai importanti publicitari romani, Radu Naumovici, a facut campania mincinoasa de la Rosia Montana Gold Corporation unde se spuneau numai minciuni. Si in care au cumparat multi ziaristi. Mai tii minte? Deci, sa nu ii fzcem niste sfinti pe publicitari. S-au dus dupa bani. Ca si la tolo.ro, departamentul marketing se ocupa de bani, albi sau mai putin albi, pentru ca banii nu au miros. Parca asa spuneai. Oricum, inteleg ca esti homofil. Si, sper , ca cei din publicitate sa te ocoleasca ca sa poti sa te apuci si tu de munca.

Iulian  •  3 octombrie 2018, 7:11

Am văzut mare parte din comentariile la postările anterioare și mi-e greu să înțeleg de unde vin atât de mulți bani, pentru atât de mulți postaci....respect Tolo!!! Te rog sa nu renunți. Mulțumesc.

dan65  •  3 octombrie 2018, 7:18

o victorie rasunatoare obtinuta de comunitatea gay

Antonescu  •  3 octombrie 2018, 7:39

Merg la referendum. Noii comunisti (progresistii) sunt mai periculosi decat vechii comunisti.

Lucian  •  3 octombrie 2018, 7:44

Noaptea ca hoții!!! Doar sunt tătici ptr psd! Sau așa că în 10.08. cand toata parcarea din fața ambasadei Rusiei din București a fost golită de masinile ambasadei ( CD 156 *** ). Aveau ei informatii si atunci!!! Acum ce s-o intampla? Nu mai vine viorica de la UE. Fuge în lume cu tudorel!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin G  •  3 octombrie 2018, 7:55

Au inchis telefonul in nasul ziaristilor ! Ce ofensa nemaiauzita ! Cum aveti voi dreptul sa investigati si publicati orice, asa au si altii dreptul sa nu dea declaratii , explicatii samd . Nu sunteti autoritatile statului , Cataline ! Si atunci comunicarea se face in anumite conditii probabil. Nu trebuie sa produca toata lumea un comunicat de presa pt ca asa vrea Libertatea sau mai stiu eu cine. In alta ordine de idei va duceti pe o panta f periculoasa, asta cu corectitudinea politica si boicotul oricui iese din rand. Ati blocat accesul la libera exprimare al unui on pana la urma. Omul ala vorbea in calitate de afacerist din industria publicitatii, nu era venit la o conferinta despre familie sau drepturile omului. Inseamna ca e mai putin specialist daca nu e sustinator LBGT ?

Cătălin Tolontan  •  3 octombrie 2018, 7:56

@Catalin G: IAA este un o asociatie care, prin statut, "stabileste un forum unde reprezentantii cosnumatorilor de publicitate, ai agentiilor si ai mass media sa se poata intalni". E o organizatie care are deschiderea si transparenta in definitia ei. In al doilea rand, a inacsat bani publici si a vandut bilete de peste 300 de euro bucata la aceasta conferinta. Si nu anunti pe nimeni ca dispare din program Star Speak-erul?! Dar poate ca, totusi, Sorokin va aparea, poate ca vorexista explicatii, o sa vedem in aceasta dimineata. http://work.1616.ro/iaa.ro/site/wp-content/uploads/2018/03/Statutul-de-organizare-si-functionare-fara-pagina-de-atestare-2018.pdf

Alex One  •  3 octombrie 2018, 8:02

Gata, ati rezolvat ? In sfarsit putem dormi linistiti !

altul  •  3 octombrie 2018, 8:09

Aleksei Sorokin trebuie sa sesizeze Consiliul Antidiscriminare din romania si cei care il discrimineaza sa ajunga in fata Justitiei. Pentru astfel de discriminari pe criterii de orientare se dau ani grei

Daniel  •  3 octombrie 2018, 8:21

Mare succes al presei, dar cati inteleg asta. Daca nu ar fi existat parteneri gen Coca-Cola, Vodafone, Telekom, Google etc, pe cei de la IAA Romania i-ar fi durut fix la basca. S-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample: rusnacul homofob, apropiat de Putin, a disparut din peisaj. Asa ar trebui sa dispara si desteptii care l-au invitat sa "spicuiasca" pe banii nostri.

DA-la-REFERENDUM  •  3 octombrie 2018, 8:22

Sexomarxistii au invins!!! Si ei tot noaptea, ca hotii. Ne vedem la Referendum...

Ady  •  3 octombrie 2018, 8:29

Buna ziua. Oricum Sorokin este deja aici, printre noi. De platit i sa platit, doar ca nu mai apare in fata multimii. In cateva birouri o sa fie deranj mare, pentru cei care au dat banutul, nu cei din zona bugetara. Felicitari si spor la activitati.

Dante69  •  3 octombrie 2018, 8:40

Săracul de tine. De la Emil Bobu am ajuns la puțul gândirii unice. Deci exista un singur adevăr iar voi progresisti de mana a doua îl manevrați cum vreți.

Vlad  •  3 octombrie 2018, 8:44

Nu ma interesează pe cine îl aduce madam Firea de la Primărie si Guvernul ( dacă au sponsorizat ca doar nu vin cu bani de-acasa )dar nu lovele pentru acest eveniment IAA la București din bani publici ( in București unde sunt scoli care nu au încă aviz ISU) ! Ce Rușine doamna Primar General speram sa ne lăsați in pace ca la evenimente de orice gen sunteți pe primul loc! ( la ultimul cu expiratul de Rod Stewart este o mumie dar pe afiș ziceai ca este Alain Delon). In rest domnule Tolontan mergeți înainte cu dezvăluiri pentru ca romanilor le place, nu-i așa, vorba reclamei TV.

Ciprian  •  3 octombrie 2018, 8:46

A dispărut, n-a dispărut, un lucru este cert în opinia mea, banii publici nu au ce căuta în astfel de campanii, sunt atâtea probleme de rezolvat în țara asta, încât numai de risipirea lor nu este nevoie. Nu este firesc, dar absolut deloc, ca niște autorități publice sau instituții să promoveze acțiuni prin care sunt lezate anumite drepturi ale anumitor minorități, indiferent care ar fi ele. Autoritățile și instituțiile publice trebuie să activeze în egală măsură pentru toți și nu discreționar, în funcție de propriile interese; ele reprezintă statul și națiunea nu lucrează pe persoană fizică, cum o vedem tot mai des în ultima vreme, autorități sau instituții care își pun activitatea în slujba unei persoane ignorând orice opinie venită dinspre societatea civilă sau de pe plan extern. Prin această atitudine, autoritățile și instituțiile publice, nu fac altceva decât să polarizeze și mai mult societatea și să semene și mai multă vrajbă între unii și alții, iar mai apoi întrebându-se perfid sau arătând înspre alții, ca fiind vinovați de aceste lucruri. Dacă aceasta este o societate normală?! și dacă așa înțeleg ei că trebuie construită sau administrată o țară?! Înseamnă că au trecut degeaba cei aproape 30 de ani de la revoluție. Din păcate, atât de jos nu am fost niciodată în perioada amintită, iar rezultatele se răsfrâng asupra noastră, vizându-ne în egală măsură pe toți. Referendumul de față, precum și toate acțiunile anterioare ale acestei puteri iresponsabile, fac parte dintr-un repertoriu extrem de prost și nociv pentru România și români, pentru unitatea noastră, pentru stabilitatea țării, pentru dezvoltarea noastră coerentă, pentru imaginea noastră externă; toate acestea se răsfrâng și se vor răsfrânge din pklin asupra noastră, atât pe termen scurt, cât și mediu. În loc să progresăm, să devenim mai responsabili și să avem agende comune și sustenabile pentru țară, regresăm, zici că am vrea să ne întoarcem în Evul Mediu. Nici nu e de mirare, cu astfel de politicieni, la ce poți spera?! Creștinismul și valorile creștine nu au absolut nimic în comun cu modul primitiv de comportament al acestora. Valorile creștine nicidecum nu înseamnă: promovarea vrajbei, stimularea urii, susținerea hoției, amantlâcul, utilizarea unui limbaj licențios în raport cu colegii sau colegele parlamentare, dublicitatea etc; toate aceste tare regăsindu-se din plin la „propovăduitorii” valorilor morale, ușor identificabili în aceste zile.

Catalin G  •  3 octombrie 2018, 8:55

@Macs : problema cu oamenii ca tine ( fie ca esti gay sau sa zicem simpatizant LBGT) e ca sunteti si mai intoleranti decat cei pe care ii acuzati ca va discrimineaza. Leave and let live / practice what you preach trebuie sa functioneze in dublu sens. Adica e gresit sa discriminezi pe baza identitatii / orientarii sexuale, dar e ok sa folosesti cuvintele 'religios' si 'conservator' la modul dispretuitor ? Care e problema cu un crestin sau o persoana religioasa in general ? De ce e gresit sa fii conservator ? Trebuie sa fim toti neoliberali sau homosexuali ca sa 'contam'?

Ștef  •  3 octombrie 2018, 9:06

Cum ???? Noaptea ca Hoții ???

Mircea  •  3 octombrie 2018, 9:07

super ! Buna ideea de a sesiza sponsorii.

andrei  •  3 octombrie 2018, 9:13

inca un motiv sa ne arate de ce e important sa votam in weekend ! daca am ajuns sa limitam dreptul la libera exprimare nu mai suntem in democratie !

Ionut  •  3 octombrie 2018, 9:26

si ti se pare normal Cataline sa fie discriminati oamenii doar pentru parerile lor???? nu tu lupti pentru libertatea exprimarii libere a oamenilor......sau sunt liberi sa exprime doar ce susti tu si ce nu susti nu sunt liberi sa o faca????? urat urat urat

ManX  •  3 octombrie 2018, 9:27

@Catalin. In text este strecurata o propozitie falsa. Complet falsa care nu relateaza adevarul. Iata "Marți, Libertatea a obținut informația, pe surse din cadrul organizatorilor Conferinței, potrivit căreia Sorokin nu va mai vorbi la eveniment, în urma presiunii publice născute din dezvăluirile de presă" Eu cred ca este invers. 90% dintre cititori nu sunt de acord cu tine. Chiar mai multi. Care este presiunea publica?

Cătălin Tolontan  •  3 octombrie 2018, 9:28

@ManX: studii internationale, la unul a participat si gsp, arata ca unul din 1.000 de cititori comenteaza. Fiecare comentariu e important, dar nu vorbiti, va rugam, in numele celor 999 care nu comenteaza.

mahai  •  3 octombrie 2018, 9:29

Avocatul cenzurii, Catalin Tolontan, a reusit sa anuleze o prezentare de marketing sportiv despre cel mai de succes eveniment sportiv din istorie - ca audienta si rezultate media. Domnule Tolontan, eu am platit un bilet scump la aceasta conferinta, printre altele ca sa vad si ce zice omul ala: care au fost factorii de succes pentru un astfel de eveniment, cum am putea face si in Romania un eveniment sportiv mai de doamne ajuta. Daca erati cat de cat un sustinator al sportului in Romania, ati fi dorit acelasi lucru. Evident va pasa doar de scandaluri.

ManX  •  3 octombrie 2018, 9:31

@Catalin. Revin cu un mesaj scris la precedentele articole. Il redau aproximativ. Daca Donald Trump este ostil Iranului si întretine o relatie tensionata, ar trebui sa fie exclus de la negocierile de pace cu Coreea de Nord. Pe care el le-o initiat.

mahai  •  3 octombrie 2018, 9:33

Si va recomand o carte, un vechi SF in care se descrie foarte plastic lumea noua pe care cu aplomb o construiti: https://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451

Nedumeritu  •  3 octombrie 2018, 9:34

Sinistru. Tolontan, cu toată forța în pupa homosexualității. Că n-ai niciun Dumnezeu știam demult, dar n-ai niciun pic de decență umană. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

scorilo  •  3 octombrie 2018, 9:43

Ca să nu vă tihnească: DA, la referendum!

discriminatorul  •  3 octombrie 2018, 9:48

Oameni normali au ajuns sa fie etichetati in toate felurile daca nu simpatizeaza cu homosexualii .Cine pe cine discrimineaza ?

ManX  •  3 octombrie 2018, 9:56

Robin Wright a renuntat la bani ? Aici ar trebui sa fie o presiune publica. De ce nu insisti pe aceast subiect? O sa revina si la un viitor Congres al Feministelor din lumea-ntreaga. Este rentabil în Romania.

Andrei F  •  3 octombrie 2018, 9:58

Aproape ca nu este zi in care sa nu ma faceti sa zambesc!De exemplu luni...Am auzit ingrijorarea lui Frans Timmermans desigur sadita de Monica Macovei!Cica presa romaneasca este asediata de politic!Imediat m-am gandit la dv.!Pai de ce Frans Timmermans si Monica nu ne vorbeste de ce a patit domnul Tolontan cu Basescu ,Udrea,amenintari publice!?Ca eu dupa cum va cunosc sigur ati facut adrese si la CEDO si la Comisia Europeana...Sau de ce Macovei nu-i spune lui Frans Timmermans ca ea impreuna cu un jurnalist in primele zile de ministeriat la Justitie a intrat in arhiva SIPA lucru recunoscut de jurnalist public?Si mai ales de ce Parchetele nu fac nimic pe acest caz?Noi stam si ducem grija Rusiei?Pai si in Rusia si in Romania jurnalistii au avut de suferit...Si in Rusia si in Romania anumite fractiuni politice sunt vanate!Si in Romania oficialitati mari,mari au declaratii belicoase la anumite subiecte sensibile istoric...Stiti la ce ma refer...Vrem reciprocitate?Cu ce este d-le Tolontan Romania mai buna ca Rusia?Astazi vorbiti de publicitate.Pai publicitatea are o forta imensa in Romania daca Felix Tataru care este un sefut in IAA este ocolit de lege desi tot apare prin dosarele...Dumneata te delimitezi de tot ce este din Rusia din China dar eu vad conducatori ai Frantei,Americii,Germaniei care nu numai ca se intalnesc cu Putin dar si rad cu el!Suntem noi mai buni si decat Franta,Germani,USA...?------Strict pe subiect:”propaganda gay” si copii nu poate fi ceva bun daca ce stiu eu ca inseamna propaganda este adevarat.Dar DEX:PROPAGÁNDĂ, propagande, s. f. Acțiune desfășurată sistematic în vederea răspândirii unei doctrine politice, religioase etc., a unor teorii, opinii, pentru a le face cunoscute și acceptate, pentru a câștiga adepți. – Din fr. propagande.....Si daca rusul venea sa faca propaganda a ideilor lui Putin nu ca era rau?Dar daca era gay era bun?Sper ca astazi ma cenzurati mai la al doilea comentariu...?

TotEu  •  3 octombrie 2018, 10:15

Bineere...Victorie, acum tu si Vladut puteti sa beti linistiti sampania, Dar toate ca toate, niste dovezi articole chestii trestii despre omul Asta? Eu din ce am gasit despre el, numai de bine, plus functia pe care o ocupa...deci de unde stii tu mai vocea SRI.ului de nea Aleksey? Lumineaza.ne si pe Noi cu ceva concret, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  3 octombrie 2018, 10:17

Wow, felicitări. Bullyingul și linșajul mediatic de tip SJW dă roade și în România, nu doar în universitățile americane. Țineți-o tot așa pînă cînd toți oamenii vor gîndi la fel.

Lucian  •  3 octombrie 2018, 10:25

Buna ziua! Intre un farmacist excelent, care va "nimereste" reteta, intolerant cu steagul curcubeu, si un farmacist care va omoara cand va prepara reteta, strecurand din prostie/nestiinta cu 50% mai mult ceva, dar tolerant cu acelasi steag, veti alege pe al doilea, cand va cautati preparatul?!? Cred ca le puteti disocia linistit. As vrea sa mearga dintre cei ce au achizitionat biletele macar 90 % si sa ceara inapoi 90 % din pret, motivand ca "locomotiva" evenimentului a fost cea i-a determinat sa achizitioneze pardalnicul bilet. Ceilalti speakeri ar trebui sa boicoteze marele eveniment, pentru ca la urmatoarea conferinta ei vor fi eliminati, pentru cine stie ce preferinte culinare, religioase, sexuale, etc.

ManX  •  3 octombrie 2018, 10:29

Cătălin Tolontan • 3 octombrie 2018, 9:28 Ok. Atunci peste 90% din cei care au comentat. Nu cred ca esti asa naiv sa nu crezi ca este si opinia generala, dar poate ma însel eu. Mi-ar placea mult sa raspunzi, totusi, la întrebarea despre Donald Trump si negocierile cu Iran si Coreea de Nord.

Toader  •  3 octombrie 2018, 10:30

Inchiziție. Pumn în gură. Cenzură. Noua Ordine Mondială.

Toader  •  3 octombrie 2018, 10:48

Publicitatea, reclamele sînt mai degrabă „formatoare de opinie”, sucitoare de minți decît propteli pentru marfă greu de vîndut.

alex constantin  •  3 octombrie 2018, 10:48

Tolontan doar isi urmareste cu strictete agenda! DA la referendum!

Paul Cristian Stefanescu  •  3 octombrie 2018, 11:08

Bai Tolontane, dar chiar n-a mai venit rusul, bai!!!!!! Iti dai seama????? Precis l-or fi informat spionii rusi despre cruciada ta deontologica!!! Iar el, una din doua: fie a facut in pantaloni de frica lui Tolontan, fie o fi zis "nu ma respectati, ramaneti sanatosi in lumea voastra, cu tolontanii vostri ca am treaba." Ma framanta acum urmatoarea intrebare: cum as putea eu sa aflu ce ne-ar fi zis rusul daca ar fi sustinut conferinta? Daca gaseam ceva de valoare in povestile lui? Mi-a fost incalcat dreptul la informare cumva? Cine a-ndraznit? Apara-ma, o, tu Tolontan, Apostol al deontologiei de cenzuratori! Infiereaza-i fara mila, asa cum numai tu stii sa faci!

alt sorin  •  3 octombrie 2018, 11:17

Catalin G • 3 octombrie 2018, 7:55 - Probabil impresionat de afrontul adus ziaristului prin inchiderea telefonului in nas ai ratat ultima propozitie din postare :"Publicul a primit aceeași tăcere." Ar fi de ras de n-ar fi patetic. Il si vad parca pe ziarist cu fata transfigurata si o vena zvacnind spasmodic pe fruntea-i nadusita. Incep sa banuiesc un razboi cu vreun membru IAA in care Sorokin are doar rolul de vehicul. Viitoarele contracte de publicitate ale publicatiilor din grup ar putea confirma sau infirma.

Lucian  •  3 octombrie 2018, 11:22

In Elvetia, in incercarea de a gasi un spatiu pentru depozitare deseuri nucleare, au identificat o localitate unde 51% din locuitori au fost de acord cu proiectul. Ulterior li s-a spus ca vor primi vreo 8000 USD/locuitor drept compensatie anuala. Stiti cati au mai fost de acord? Doar 25%, oamenii refuzand sa "negocieze" asupra sanatatii apropiatilor. Nu poti pune etichete pe orice, au acceptat prima data din ratiuni pur patriotice, sacrificiu, etc. Ulterior au refuzat, pentru ca nu e chiar mercantilism, un mare paradox. S-ar putea sa vedeti aceeasi reactie daca sunteti pornit unidirectional, sa obtineti exact contrariul a ceea ce sperati/urmariti. S-a intamplat deja la alegerile FRF, nu invatati nimic?

11  •  3 octombrie 2018, 11:28

Sper ca acest circ s-a urmarit cresterea prezentei la vot. Totus8 sa mintesti cu nerusinare legat de o lege care nu exista este degradant. Oare jurnalismul din ziua de azi inseamna doar manipulare cu orice pret?

Ardeleanul  •  3 octombrie 2018, 11:31

Cred că e unul din puținele articole unde nu-s de acord cu tine. Te bucur pentru ce? Pentru că unul, fie el rus/rusofil/putinofil, căruia nu-i pasă de ”poltical correctnesst” o fost interzis? Păi unde e libertatea de cuvântare de care ai tot pomenit??Sau aia-i valabilă numa pro-gay? Vă dau o veste(proastă pentru propaganda gay, bună pentru alții): începând de săptămâna viitoare, o să fie stipulat în Constituție ceva ce nu va mai da loc la interpretări, oricâte chichițe or căuta distrugătorii de normalitate.

Cătălin Tolontan  •  3 octombrie 2018, 11:32

@Ardeleanul: referendumul din Romania defineste familia, nu se pronunta in legatura cu posibilitatea oricui de a-si face publice optiunile ideologie, sexuale sau de orice alta natura.

Mircea  •  3 octombrie 2018, 11:36

@Catalin G: nu este nimic rau sa fii religios sau conservator. Este rau in momentul in care in numele religiei sau a curentului conservator se pune monopol pe chestii intime intre oameni, cum ar fi casatoria sau copiii. Sau in numele unor valori uitam ca toti oamenii au aceleasi drepturi indiferent de rasa, sex, nationalitate, culoare, orientare sexuala sau religie. Dupa cum vezi, avantajul dar is forta democratiei este ca atat tie ( conservator ) cat si celor liberali li se ofera posibilitatea de a-si exprima opiniile si de a intra in discutie. Tu te simti dispretuit de opiniile altora care nu-ti impartasesc ideile..probabil ca ar trebui sa te intrebi de unde vine acest sentiment.

Comentează