Primarul Sectorului 5 lovește din nou: Zilele Recoltei, alți 200.000 de euro tocați fără licitație!

Organizatorii n-au respectat codul CPV pentru evenimente și au spart sumele în contracte de maximum 30.000 de euro, ca să nu fie obligați să facă licitație

vineri, 5 octombrie 2018, 6:10

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Zilele Sectorului 5 au avut loc pe 14-16 septembrie 2018, cu un buget de 700.000 euro. La trei săptămâni, Centrul Cultural al Sectorului 5 organizează un alt eveniment de acest gen, Zilele Recoltei, care depășește 200.000 de euro.

Tot sectorul condus de Daniel Florea este împânzit cu flyere despre evenimentul care începe vineri după-amiază și ține până duminică.

Ca să nu mai facă licitație, funcționarii au divizat serviciile sub 30.000 de euro, pentru a le putea lua servicii prin cumpărări directe în SEAP. Dar n-au respectat codul din SEAP specific evenimentelor.

Până vineri, la ora 16:00, în SEAP existau 12 cumpărări directe în valoare totală de 150.000 euro!

În sumă e inclus un singur contract al unui grup muzical care se regăsește în program, Taraful din Clejani, cu cei doi soți Viorica și Ioniță.

După ce la Zilele Sectorului 5, „Clejanii” au încasat 15.000 de euro, acum au primit 33.000 euro, defalcat în două contracte distincte, pentru că ar fi depășit pragul de 30.000 euro, setat pentru o cumpărare directă. Astfel, ”Clejanii” și-au împărțit banii:

Alte prețuri de la Zilele Recoltei:

Evenimentul va avea loc în Piața Ferentari din sectorul 5. În program sunt incluse tombole, activități pentru copii și degustări culinare.

Plus prestații ale artiștilor: Clejanii, Alex Velea, Connect-R, Elena Gheorghe, Niculina Stoican și alții.

Onorariilor artiștilor, în afară de Clejani, ar fi plătite cu cel puțin 50.000 de euro, susțin sursele Libertatea, acestea urmând a fi achitate prin contracte de cedare a drepturilor de autor.

Întrebată care este suma totală a Zilelor Recoltei, directoarea Centrului, Mariana Stoica, a susținut că „la ora actuală, nu pot să vă spun”.

Libertatea a trimis o solicitare scrisă către Centru, fără răspuns până la închiderea ediției.

Afișul evenimentului

Comentarii (19)Adaugă comentariu

lenroc  •  5 octombrie 2018, 18:51

Asta e practica primarilor de peste tot din țară, la Sibiu s-au mai rafinat și cofinanțeaza diverse evenimente cu sume exagerate. Banii sunt risipiți la fel, proiectele reale, de interes pentru oraș lipsesc, circul este însă omniprezent.

enduroyz  •  5 octombrie 2018, 19:07

Taranul nu poate sa sarbatoreasca zilele recoltei pentru ca nu are bani si uite asa s-au gandit astia de la oras cu industria sa serbeze saracia taranului , canalizarea si apa curenta . Hai ca se poate fura , furam si cu salariile speciale ale interlopilor si ""combatem"" hotia.

firicel  •  5 octombrie 2018, 19:55

Domne Tolontan, s-a terminat seria cu Pandele Firea? Ca erau zile cand aprareau si cate 2-3 episoade... Ce Dumnezeu s-a intamplat?

Romanul  •  5 octombrie 2018, 20:06

Cu cine la votat......

st.il.  •  5 octombrie 2018, 20:09

Domnule Tolontan , oare ce s-ar mai putea spune pe acest subiect ? . Unii , ar putea spune : nu-mi pasă , facă ce vor !...Alții , mai scorțoși , ar spune : făcem, ptr. că putem !...Problema este , pe banii cui , dragii mei concetățeni ?! . Pe banii cui ( întrebare este , bine-nțeles , retorică ) ???...

Andrei F  •  5 octombrie 2018, 20:24

@ lenroc Pai ce Sibiul este in Romania? Romania este doar la Primaria Capitalei si la Sectoarele 4 si 5... De fapt cum am citit zilele acestea prin comentarii... opozitia primarului Florea trebuie recompensata! Domnule Tolontan adica Ziua Recoltei se sarbatoreste numai in Sectorul 5? Dar vorba lui Toader ,,de ce sa vorbesc doar spre un singur condamnat...?,,,Nu ati inteles asta cum sa va impartiti ,,impartialitatea,, in toate cazurile ...?

zorrozabal  •  5 octombrie 2018, 21:11

Primarul asta e singurul primar de sector,care nu a participat la "puciul"impotriva lui Dragnea-primo tempo-!Drept urmare-ca sa zic asa-iata deja a doua "dezvaluire" impotriva lui-in decurs de o saptamana- facuta de d-l Tolontan-cel atat de informat!

Tara lui Papura Voda  •  5 octombrie 2018, 21:31

Primariile din Romania ar trebui sa se numeasca Organizam Evenimente.

V.P.  •  5 octombrie 2018, 21:41

"Taranul nu poate sa sarbatoreasca zilele recoltei pentru ca nu are bani si uite asa s-au gandit astia de la oras cu industria sa serbeze saracia taranului , canalizarea si apa curenta" , asa a scris un cititor cu un fin spirit de observatie. OK, poate ca asa este , dar, daca ne uitam cine vinde legume si fructe in pietele din Bucuresti( tot oras este , nu ? ! ) si nu numai , ne mai miram ca taranul nu se mai poate bucura de roadele muncii lui ?!!!! Oare se mai poate face ceva, se mai poate schimba ceva ??!!!

Urod  •  5 octombrie 2018, 22:13

Este normal, de ce sa nu avem si cântăreți abonati la bugetele locale... Daca sunt prosti care platesc taxe si n-au nici o reactie la adresa hotilor care fură, e normal sa continue in felul ăsta... Legile sunt blânde, fraieri destui, așa ca treaba merge... Mai dubios este din partea ta Cătălin, că te mulțumești doar sa scrii si nu incerci să faci mai mult de atât... Că sigur ai putea, dar nu vrei...

di livio  •  5 octombrie 2018, 22:28

ziua recoltei in sectoru cinci?...da ce s-a recoltat in sectoru cinci?...apa de ploaie si gunoi menajer ca altceva nu...si zilele sectorului cinci suna ca dracu...inteleg zilele Bucurestiului, Sibiului sau Adincatei-Suceava...da zilele sectorului?...atunci sa faca si zilele Colentinei sau zilele lu soseaua Catelu...da astea n-au primari...cit despre Sibiu, poate ca n-o sa mai fie prea mult timp in Romania...poate fac sibienii un referendum ca sa defineasca ei Sibiu traditional...ca Sibiu traditional n-a fost in Romania si nici in Teleorman...si nici Timisoara traditionala sau Cluju traditional

Lucian  •  5 octombrie 2018, 23:35

In ceea ce priveste spargerea sumelor in bucatele aceasta e o practica omniprezenta in achizitii, de cele mai multe ori justificata. Nu o sa stau sa va dau exemple pentru ca e mult de scris. In ceea ce priveste organizarea de tot felul de evenimente, nici acest lucru nu e rau. Nu vad de ce nu s-ar organiza - de obicei dupa astfel de evenimente, daca sunt bine mediatizate si beneficiaza de aportul unor vedete, organizatorii ies in castig. Ar trebui sa trageti linie dupa eveniment si sa vedeti care e situatia cheltuieli vs. castig.

bucur  •  6 octombrie 2018, 1:17

TROTINETE:) de ziua recoltei. hotia centenara la romani. ***, hoti romani?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica !  •  6 octombrie 2018, 1:34

" Daniel Florea este împânzit cu flyere despre evenimentul"...ce-i aia "flyere" Tolontane ca m-am uitat in DEX si n-am gasit !!!!!????? referitor la articol , se dovedeste inca o data ca platitorii de taxe sunt niste mari fraieri !!!!.....Daca nu s-ar mai plati taxe m-ar mai avea ce fura alesii !!!!

Șerban  •  6 octombrie 2018, 17:10

Pentru toți puriștii care mișună pe acest blog - merita armeanul Charles Aznavour onorurile de care a avut parte la înmormântare, în condițiile în care, pe vremea tinereții sale, A MERS CU O TIGAE CU OUĂ ȘI S-A APUCAT SĂ GĂTEASCĂ LA FLACĂRA VEȘNICĂ DE LA MORMÂNTUL EROULUI NECUNISCUT?!

Șerban  •  6 octombrie 2018, 17:12

Continuare. S-a întâmplat ÎN FRANȚA!

ss  •  6 octombrie 2018, 23:21

*** *** Dl Tolontan?ai ajuns mare inchizitor acum?***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion  •  7 octombrie 2018, 17:01

Scrieti degeaba, romanii nu sunt interesati. 50 de ani de comunism i-au învățat ca nu te pui cu autoritatile, sa aplauzi politrucii, ca nu e frumos sa parasti. Rămâne poporul ca o turma.

Mihai  •  9 octombrie 2018, 13:31

Multumim Dl Tolontan ! Eu si cativa prieteni din cartierul 13 septembrie SECTOR 5 iti multumim si cerem DEMISIA DANIEL FLOREA !

Comentează