200.000 euro dați de Florea pe Zilele Recoltei: standuri de chiloți din China și o singură tarabă cu legume!

Primarul Sectorului 5 s-a specializat în evenimente pe sute de mii de euro, atribuite fără licitație

luni, 8 octombrie 2018, 1:40

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

E o singură coadă în Piața Ferentari. La tombolă.

Tragerea la sorți are loc pe o roată a norocului care se învârte, ca în bâlciurile de pe vremuri.

Trotinetele, care au costat în total 11.300 de euro s-au epuizat deja. Și, atunci, oamenii primarului Florea au lipit o foaie pe care au scris, acolo, ”tricou”.

Roata se învârte și poți câștiga tricou, tricou, ghiozdan sau tricou.

Pe tricouri scrie ”Zilele recoltei” pe față și, pe spate, „#refresh5”, sloganul primarului.

Tricourile primite de participanții la tombolă

Și lumea stă în rând. Unii se-ntorc după alte 10-15 minute, apoi le împart hainele și celor mai bătrâni. Alții refuză politicos, „nu mă încape, tată, tricoul ăsta, uite ce burtă am!”, alții sună acasă și se laudă că au capturat rufele.

20.000 euro  a plătit Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural, pentru tricourile inscripționate „#refresh5”

Zilele Recoltei au tricouri chinezești, dar nu au recoltă. Există un singur singur stand cu legume și fructe.

Mai e un vânzător de must care dă și struguri „fffff dulci„. Și niște dovleci ornamentali. Plus tarabele cu kurtos kalacs, clătite și grătar.

Promovarea „produselor tradiționale”, una dintre justificările organizării acestei sărbători în Sectorul 5, atinge cote supraerealiste când ajungi la standurile cu sutiene și chiloți chinezești!

Și sunt cele mai multe, chiar la intrarea în festival, adică flancul stâng al halei Pieței Ferentari.

Toată recolta de la Zilele Recoltei

33.000 euro cu speech de pe Google

Ultima lovitură e scena din fundal.

Un fundal pe care-l vezi cu greu din cauza soarelui, un fundal în care-și face loc Margherita din Clejani. Margherita e fata Vioricăi și a lui Ioniță din Clejani, cei doi soți cu statut special la ultimele spectacole din Sectorul 5.

La Zilele Sectorului, acum o lună, au încasat 15.000 euro.

Iar duminică, cu viramente către o firmă și o asociație, Primăria le-a dat 33.000 euro! În total, aproape 50.000 euro pentru două zile în care au dat reprezentații în fața câtorva sute de oameni.

Frumoasa Margherita din Clejani pe scena ediției cu numărul trei a Zilelor Recoltei

„Potrivit tradiţiei populare, cele mai multe dintre „ritualuri” încep imediat după 14 septembrie, când deja oamenii câmpului fac loc în hambare pentru noua recoltă. Cel mai frumos moment al lunii este culesul viilor, iar la sate încă se mai păstrează ritualurile vechi, din credinţa că astfel spiritele naturii vor fi mulţumite şi vor aduce şi anul viitor o recoltă bogată”, își începe Margherita speechul.

Un speech pe care, cu un copy-paste, îl găsim, în formulă identică, în articolul „Tradiţii şi superstiţii de echinocţiul de toamnă: Începe culesul în podgorii, se bat nucii și se adună merele şi gutuile” de pe Ziarul Evenimentul, Ziarul Unirea și realitatea.net.

O singură frază nu e de pe Google.

„Aplauze furtunoase pentru domnul primar Daniel Florea!”.

Și-așa se duc primele mii de euro.

Un stand de la Zilele Recoltei. Unul dintre cele 15

Public puțin și blazat

Apoi, pe scenă intră „profesorul, mentorul și tatăl meu, Ioniță de la Clejani”, cum e prezentat acesta de fiică.

Ioniță promite „un show de zile mari” cu „multe surprize”.

Instrumentiștii fac treabă bună, însă, în soarele începutului de octombrie, din public îi privesc mai puțini oameni decât la o nuntă obișnuită dintr-un sat de Bărăgan, deși Margherita anunțase că „suntem în inima Sectorului 5!”.

Inimă care, mângâiată de scârțâitul tramvaiului 23, de fumul romantic de grătar și amorțeala oamenilor, a pompat încă 200.000 euro pentru Ziua Recoltei fără recoltă.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Zilele Furaciunii  •  8 octombrie 2018, 14:03

Corectati-ma, daca gresesc, dar ce dracu de recolte se fac intr-un oras????????? Sectorul 5 face parte din orasul Bucuresti. Din cate stiam eu la oras nu sunt hectare intregi cu grau, cartofi, pruni, meri, vie, porumb sau varza. Si atunci de ce o sarbatoare eminamente rurala la oras? Chiar au ramas fara motive de delapidat banul public? Maine-poimaine o sa avem "Zilele Litoralului" sau "Zilele Muntilor Fagaras" sau "Zilele Manastirilor din Nordul Moldovei". Chestia asta imi aduce aminte de unul Necolaiciuc care achizitiona pe banii statului costume de scafandru pentru CFR.. ironia face ca CFR chiar a ajuns "sub apa", la apa intrase de mult..

Urod  •  8 octombrie 2018, 14:05

Nu simti nici o frustare cand tu scrii si alții fura nestingheriți?

Mishu  •  8 octombrie 2018, 14:11

Tolo...ce sa zic?! Foarte tare și just ceea ce spui ! Dar sincer...te așteptai ca strugurii...sau tot ceea ce este tomnatic la noi...sa fie peste tot ceea ce este "made în china " ??? Cred ca nici peste 30 de ani nu se va schimba una ca asta! Iar în ceea ce privește taraful asta...margherita cine este ? Copy-paste e sport național la noi de ceva vreme ! Mai trist pare pentru mine ,ca apelează la el oamenii la costum și cravata !

Vlad  •  8 octombrie 2018, 14:11

Aceleasi standuri cu chiloti, sutiene, bratari, chinezarii si kitschuri peste kitschuri au fost saptamana trecuta in parcul Cismigiu, monument istoric, unde tocmai s-au inlocuit toate coruprile de iluminat cu unele extraordinar de luminoase.

Mihai  •  8 octombrie 2018, 14:14

Soarta unui intreg sector hotarata de Ferentari si Rahova; voturi cumparate cu ajutor social si gratare platite de toti cei care muncesc si platesc taxe. 0 primar

Zilele Furaciunii  •  8 octombrie 2018, 14:26

@ Vlad Gardul Cismigiului, facut pe vremurile cand se faceau lucruri durabile se afla intr-o stare perfecta. Gardul Cismigiului reprezenta un element de identitate al acestui parc, la fel ca bancile, podul sau cetatea. Erau facute din metal rezistent si mai ales durabil. Ceva de foarte buna calitate, judecand dupa cat au tinut, probabil peste suta de ani. Si atunci vin eu si va intreb - de ce sa inlocuiesti un element de istorie si identitate al Bucurestiului cu metal de proasta calitate chinezesc din Dragon de acolo de la Voluntari?! Adica am inteles ca nu cunosti istoria acestui oras si nici nu iti pasa - dar macar nu mutila istoria Bucurestiului! Distrugerea gardului Cismigiului mi se pare una din multele mizerii pe care acesti colhoznici veniti fiecare de pe te miri unde le-au facut acestui oras. Au distrus o parte de istorie, iar Marele Ordin al Arhitectilor tace si se face ca nu observa, probabil sunt prea ocupati sa ofere avize de constructie la tot felul de dubiosenii. Aveam si noi un parc vechi de mai mult de 150 de ani si o sa il umple de tonete de doi lei cu chiloti chinezesti si cu decoratiuni de plastic tipatoare. MAI MARE RUSINEA!!!

slim  •  8 octombrie 2018, 14:26

Ca ar fi fost doar un stand cu fructe si legume nu ar fi fost o problema mai grav este ca acele fructe si legume sunt de contrabanda din Bulgaria, Turcia si chiar...China :) De la revolutie incoace nici un decident politic (guvern - PSD, PNL, Ciolos/presedinte pasiv sau jucator) nu a reusit sa stopeze acest flagel care mie mi se pare de amploarea traficului de droguri. Oare chiar nimeni nu a vrut sa opreasca otrava asta servita romanilor? Eu cred ca mai degraba suntem fortati sa primim deseurile altora iar taranul roman este batjocorit si pus la pamant de mafia pietelor si de interesele marilor retaileri. Cum sa evoluam ca natie daca calitatea hranei este cel putin indoielnica? Primarul s5 probabil ca isi va pierde functia la urmatoarele alegeri si incerc sa mi imaginez un primar mai bun dar nu reusesc. Pe langa fructe si legume avem o criza si de resurse umane. Cand milioane de tineri pleaca din tara pentru un trai mai bun te intrebi inevitabil "cine mai ramane?" Pe cine mai votezi? Nu toata lumea prefera sa fure...

Lucian  •  8 octombrie 2018, 14:29

Promovarea..., unul din justificarile - o justificare, doua justificari. De corectat

Ardeleanul  •  8 octombrie 2018, 14:34

Ziua recoltei produselor românești, cu marfă din China și din alte locuri...te crucești, nu alta, când vezi pe ce o cheltuit atâția bani!!

Bogdan  •  8 octombrie 2018, 14:40

Zici ca suntem intr-un film de Kusturica. Tolo, stiai ca in gradinitele din sectorul 5 in loc de apa si sapun se foloseste spirtul pentru spalarea mainilor? Sau ca noi, parintii, trebuie sa aducem la gradinita hartia igienica si servetelele? Domnul primar a fost anul trecut la serbarea de sfarsit de an doar ca sa faca o baie de multime, a batut pe cap prieteneste niste copii si s-a mandrit cu "cei mai destepti copii din Bucuresti".

Andrei F  •  8 octombrie 2018, 15:00

@Urod • 8 octombrie 2018, 14:05n Am citit articolul si...cine fura ?Vad ca sunt cativa comentatori care se intreaba de ce a fost organizata Ziua Recoltei la oras...Pai in acelasi oras se organizeaza n evenimente...De exemplu o sa se organizeze meciuri pentru Campionatul European.Doar nu o sa-mi spuneti ca voi sau noi avem si fotbal?Si pentru asta trebuie 4 noi stadioane care cati bani ...?Ca fermierii isi mai vand sau nu produsele si la Bucuresti asta mai tine si de bucuresteni...Probabil ca voi la Bucuresti va cresteti produsele agricole pe blocuri...Va trebuie stiinta ca sa intelegeti ca nici voi ca bucuresteni si nici fermierii nu puteti exista in parte daca nu conlucrati...?Deci domnule Urod dumneata poti merge si face Ziua Recoltei la malluri...A,sigur si acolo ai sa gasesti multi chiloti chinezesti si putine produse agricole romanesti...

Un Transilvanean  •  8 octombrie 2018, 15:06

Acum 100 de ani a avut loc una dintre cele mai mari catastrofe din istoria Europei: pierderea razboiului de catre cea mai civilizata tara din Europa Centrala, Austria. La 100 de ani...Viva Catalunya !!!

Gareth Edwards  •  8 octombrie 2018, 15:14

Cand il leaga pe acest individ care administreaza cel mai sarac sector din Bucuresti?

Vlad  •  8 octombrie 2018, 16:34

@Zilele Furaciunii Fix asta ziceam si eu, orice modificare de-acolo ar trebui de fapt sa fie o restaurare. Din ce inteleg, in privinta gardului au toate avizele, se reface doar baza de caramizi si o sa se pastreze gardul de metal neschimbat. Problema mea este ce se intampla inauntru, au tras tevi pentru nu se stie ce, au pus becurile alea uriase care nu au nicio treaba cu iluminatul initial.... Eu recunosc ca erau portiuni cam intunecoase, dar nu rezolvi asa. In 30 de ani nu am vazut niciun fel de reparare a parcului, este o mizerie!!! Asta pt ca fiind monument le este greu sa se ocupe, adica sa-si aduca tiribombele si mobilierul urban luat de-a gata de ce au in stoc firmele de partid. E nevoie de restaurare serioasa si nu sunt capabili. Ah, am mentionat ***??? 6 luni pe an (vara), parcul este infestat de *** din tot bucurestiul, este cuibul lor pe perioada noptii, vin de peste tot. In concluzie tot parcul e plin de *** de ***, pute ingrozitor, zgomotul este infernal... este practic un parc nefrecventabil, in care totusi lumea merge din nostalgie. Tragedia este ca este fix vis a vis de primarie!! Se rezolva asa de usor treaba cu ***, ca pe aeroporturi, cateva pasari rapitoare dresate, care ar putea fi tinute chiar in primarie, eliberate la ore fixe... ar fi poate si o chestie turistica. Dar na, nepasare!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  8 octombrie 2018, 16:36

@Un Transilvanean Daca erau asa de civilizati de ce copiau de cateva secole tot ce se intampla la Paris? :) Si-au facut-o singuri, au primit ce meritau, nu au dat drepturi egale popoarelor din imperiu, au mers pe mana maghiarilor care-si asupreau minoritatile din zona controlata... Nu stiu de ce ai avea regrete.

Ervin  •  8 octombrie 2018, 17:14

" politicieni" care ne " conduc" o sa mai treaca timp până o sa avem si noi politicieni gen Cory Booker sau altii ca el.....

Arde Leana  •  8 octombrie 2018, 18:34

@Un Transilvănean, că sa fim la fel de veseli ca tine, îți urăm și noi, Trăiască Trianon!!!!!

mda  •  8 octombrie 2018, 19:47

Rusine primariei sector 5. CENTRUL CULTURAL ȘI DE TINERET "ȘTEFAN IORDACHE", asa au avut tupeul sa boteze "centrul cultural"...

Corbu  •  8 octombrie 2018, 21:22

Sectorul 5 a oferit doar "primari" de elită. A plecat Vanghelie şi a venit tacsu.

Breaban  •  8 octombrie 2018, 21:42

Tolo s-au terminat subiectele că văd că îl ai în vizor doar pe primarul de la 5?

ticbis  •  8 octombrie 2018, 22:11

Citez: "Promovarea „produselor tradiționale”, unul dintre justificările organizării acestei sărbători în Sectorul 5, atinge cote supraerealiste când ajungi la standurile cu sutiene și chiloți chinezești!" Este un dezacord gramaticat evident si deranjant in fraza mentionata. Tolo si echipa, va rog sa corectati! Nu ca ar conta, totusi...

Viorel  •  8 octombrie 2018, 23:35

Cu dezacord sau fara dezacord, situatia de din kafka sau kusturica intr-adevar cote suprarealiste

Ciprian  •  9 octombrie 2018, 8:24

Omul ăsta nu se dezminte, ține morțiș să-și bată joc până la capăt de oamenii Sectorului 5 și de resursele publice ale contribuabililor. Precum cei ce frecventează cazinourile, nu joacă sume mici, merge la sigur, pune sume importante la bătaie, doar obrazul subțire cu cheltuială se ține. Cine știe ce evenimente năstrușnice va mai descoperi și le va organiza acest individ. Dacă oamenii Sectorului 5, mă refer la cei serioși, care de altfel contribuie la „umplerea” sacului, pe care îl risipește acesta, nu se răscoală și nu-l trag de mânecă, cine-i de vină?! Doar nu o fi de vină vânătorii de pomeni, care onorează toate evenimentele care oferă ceva gratis, indiferent ce... Omul ăsta, cu siguranță, este o calamitate pentru acest sector, pentru dezvoltarea sa și rezolvarea adevăratelor probleme ale oamenilor, și o binecuvântare pentru cei alături de care și cu care împarte toate aceste sute de mii de euro. În mod normal, la anul, în primăvară, va organiza și ziua însămânțatului, unde se vor mai aloca niște sute de mii de euro, nu-i așa?! Asta pe termen lung, sunt convins că în „tolba” sa, se găsesc și alte evenimente ce urmează a fi scoase de la naftalină și servite locuitorilor comunității administrate... Un om pe care nu-l recomandă absolut nimic pentru funcția ocupată sau poate, tocmai aceste evenimente...

mordved  •  9 octombrie 2018, 9:06

https://www.riseproject.ro/articol/spitalul-meu-de-stat/ Asta e ancheta jurnalistica, dle T., nu gala bute cu ***/*** de la ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  9 octombrie 2018, 9:47

Asta e situatia ,*** astia care dau tunuri nu sunt *** fara scoala si ""needucati""care ar trebuii sa sarbatoreasca ziua recoltei , sunt derbedei cu studii superioare ,de asta au si facut facultatea ,pentru dreptul de a fura ,"" pentru un trai mai bun "" sau " pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman "" . Unii cica lupta cu coruptia halind 30.000 sau 50.000 de euro intr-un an de zile ,un apartament cu doua camere,ha,ha,ha,ha,ha,ha .. Hai ca se poate fura la greu, se pot da tunuri super grele , cu o singura conditie ,sau doua , trebuie sa ai studii superioare si *** lung .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciprian  •  9 octombrie 2018, 10:59

Aducerea la cunoștința opiniei publice a tuturor acestor potlogării făcute de acești indivizi, sunt foarte bine venite, numai așa oamenii raționali vor conștientiza că trebuie să le dea un vot de blam și să nu-i mai pună în fruntea unor instituții sau unități administrativ-teritoriale, ci să-i trimită acolo unde le este locul, la „coșul” istoriei. Demagogia, furtul și prostia trebuie aspru sancționate. Din păcate, ele ne-au adus unde suntem, ele au guvernat această țară de 29 de ani, ele au făcut și desfăcut, menținându-ne în sărăcie, neajunsuri și într-o stare de subdezvoltare. Trebuie mai multă vigilență, mai multă analiză și mai mult raționament în momentul în care acordăm votul unuia sau altuia. Nu putem la infinit să fim conduși de unii care, în momentul în care deschid gura, nu sunt capabili să enunțe o idee clar, lizibil și corect gramatical. Astfel de oameni, numiți în funcții vitale, nu pot genera decât haos, dezordine și nimic benefic pentru domeniul respectiv și implicit pentru țară. Nu suntem la ani lumină de societățile civilizate și dezvoltate, pentru că nu avem cu ce, nici vorbă, ci pentru că, deocamdată, n-avem cu cine. Făcând o scurtă analiză, sumară, vom observa faptul că, distinșii domni și doamne aflate la putere, nu ne pot duce înspre nimic bun, nerecomandându-i nicio calitate pentru funcțiile ocupate, atributul de bază fiind obediența față de un individ profund corupt. Să nu uităm că, primarul care face obiectul articolului de față, face parte din aceeași categorie de oameni foarte „competenți”, aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit! Ca el, din păcate, sunt destui!

George  •  9 octombrie 2018, 14:05

Stii ca hotia e patologica atunci cand furi si cuvintele.

gumene  •  9 octombrie 2018, 22:01

As vrea sa postez incontinuu si sa imi vars naduful ca stau in sectorul 5, dar sunt sleit de puteri. Nu mai am asteptari, stau si privesc un circ grotesc in care astia ne fura si cutiile postale. Ce lipseste este ca *** ales de la sectorul 5 sa vina maine si sa ma anunte ca mi-a luat si casa pentru ca poate. DA.. de asta fura, pentru ca pot si pentru ca nu sta nimeni de paza. Multumesc dragi concetateni pentru vot, multumesc Politiei romane ca este tovarasa cu ***, multumesc DNA ca te-ai culcat linistita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anca  •  10 octombrie 2018, 2:48

"Frumoasa Margherita din Clejani" hahaha, ce gluma buna! O femeie trecuta prin toate operatiile de plastifiere o compar mai degraba cu o masina tunata de un cocalar.

sile  •  10 octombrie 2018, 9:25

Şi totuşi curtea de conturi cu ce se ocupă? Sau au fost şi ei prezenți la sărbătoare...cu o tarabă.

Marius  •  11 octombrie 2018, 12:31

Astfel de 'evenimente' se faceau si la mine in Sector 6, la Piata Moghioros, si chiar nu aveau nicio limita. La intervale f mici, sub tot felul de pretexte pe care le gaseau f usor, iar aduceau scena, iar 'cantau' niste absurditati, artisti pt care nu am cuvinte, si la fel ca aici, se strangeau toti dubiosii din cartier, chiar ma gandeam atunci ca au scos toti betivii / ciudatii de prin carciumi si i-au pus in fata scenei. Era ceva cu totul grotesc, deplorabil si f naspa sa traiesti asa ceva pe viu, la tine in cartier, nu doar sa vezi in imagini pe net. Oamenii in autobuz chiar comentau ca e tiganie curata. Plus volumul boxelor era ..., imi face greata numai cand imi aduc aminte ce a trebuit sa traiesc eu din cauza lor. Intr-o dimineata, plina de nervi pt ca nu putusem sa ma odihnesc la mine in casa din cauza zgomotului facut de ei, desi stau destul de departe de piata, am trimis o plangere online la primaria sector 6, in care la limita decentei mi-am exprimat toate nemultumirile legate de 'evenimentele' lor si am cerut copii dupa contractele cu care s-au alocat banii publici pe ele. Mi-au trimis un numar de inregistrare a plangerii, dar contractele niciodata. Au incetat totusi cu scena si cantaretii, dar tot nu rateaza tot felul de ocazii ca sa instaleze corturi in care se comercialiaza aceleasi produse pe care le-am gasit si la supermarket, chiar mai ieftine, sau preparate din mancare tinute la temperaturi prea mari. Ca sa nu mai spun de nelipsitii mici care afuma toata zona. Daca vrei sa iei tramvaiul 41, tr sa treci prin perdeaua lor de fum de la mici, nu conteaza pt ei ca te duci la serviciu afumat.

MAGDUN IOAN DAN  •  11 octombrie 2018, 13:48

Sa vedeti ce piata bogata in legume, fructe, sucuri naturale, vinuri si produse agricole intinse pe zeci de mese din productia legumicultorilor, pomicultorilor si apicultorilor din judetul Clu au fost aduse de Ziua recoltei in fata Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.

calu lu fat-frumos  •  15 octombrie 2018, 7:36

Sunt bune si anchetele astea cu recolta cu biserica cu alte...Dar vad ca nu se inghesuie nimeni sa arate in ce hal am ajuns sa mergem cu trenul in special pe Val Prahovei la sfarsit de saptamana. Dupa ce le-a dat moka la studenti se merge in tren ca in tramvai in curand se va merge pe scari ca pe vremea lui nea Nicu. Ce tebuie sa se intample ca sa faca cineva ceva? Nu mai sunt diferente nici intre clase, se sta pe culoar toata lumea cu bagaje papornite rucsacuri trollere carucioare biciclete se sta pe jos oriunde orice bilet ai avea. Platesti cls I ca sa stai ca la a II-a sau a III-a sau ca-n marfar. Si asta la IR nu la R ca acolo e si mai jale la 16 lei biletul ca sa faci 3 ore 150 km (dus). Lasam la o parte vagoanele cum arata si in ce hal sunt. Si tot auzi: asta e Romania, noi nu putem, asa e in weekend, astia suntem, PSD, Dragnea, toti fura si nu mai sunt bani de vagoane etc. Ce zic strainii? Care au curaj sa se bage la o calatorie cu trenul...

Comentează