Cine este afacerista misterioasă care are contracte cu primăriile rivalilor Firea și Florea, cu Metroul și Aeroportul, dar și cu Consiliul Superior al Magistraturii!

Fabuloasa poveste a Mihaelei Neagu, cea care lucra la pompa de benzină la Lehliu și a ajuns să aibă, în familie, contracte de 70 de milioane de euro cu statul

joi, 11 octombrie 2018, 11:57

UPDATE: Libro Events reacționează: „Multe licitații au fost câștigate în asociere cu alte firme, cifra de afaceri în perioada 2015-2017 fiind în medie de 15 milioane de euro pe an”. Comunicatul integral poate fi regăsit la finalul acestui articol.

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Daniel Florea, primarul sectorului 5, și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, sunt în tabele diferite în PSD, dar folosesc aceiași oameni și firmele lor de casă.

Una dintre ele este Libro Events, compania Mihaelei Neagu.

Libro a câștigat contractul de 700.000 de euro pentru Zilele Sectorului 5, unde banii au curs către artiști și unde o sumedenie de lucrări nu au fost prestate.

”Ce nu s-a prestat nu se va plăti, asta e. Nu am prestat pentru că am fost siliți să ne băgăm în acest eveniment, am fost în criză de timp. Am căzut la mijloc în acest contract”, a declarat Mihaela Neagu pentru Libertatea.

Dacă e așa, dacă a căzut la mijloc, atunci e o cădere spectaculoasă în El Dorado, căci sunt puține domenii în care firmele Mihaelei Neagu să nu fi prins contracte cu statul!

Familia Mihaela Neagu și Alexandru Cristescu a primit contracte publice în tot Bucureștiul, de la școli, licee, spitale, cimitire, metrou, Aeroportul Otopeni, Stadionul Național și Consiliul Suprem al Magistraturii!

Povestea Mihaelei Neagu este fabuloasă.

Cercetată pentru că și-a falsificat brevetul de turism

”Mihaela Neagu a lucrat la pompă la stația Peco din Lehliu”, susțin oameni care o cunosc bine.

Venită în București, ea a urcat, o vreme, pe filiera PD-L. Apoi s-a transferat către rețelele de influență ale PSD.

În 2010 a fost pentru câteva luni directoarea Hotelului Sport de la CSNB Lia Manoliu, dar Autoritatea Națională pentru Turism i-a interzis pentru o perioadă de 5 ani să mai lucreze în turism, pentru că și-a falsificat brevetul ANT și cartea de muncă!

Imediat, Neagu a fost numită de către Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului și Sportului, directoare la Clubul Olimpia București.

Aici au început afacerile.

Auditorii MTS: ”Afacere care a adus statului prejudiciu de milioane de euro”

La Olimpia, Neagu a descentralizat serviciile clubului, acestea fiind preluate de către firma AMMA General Store (restaurantul, hotelul, barul-terasa), într-un an veniturile clubului scăzând de 4 ori!

AMMA fusese fondată cu puțin timp înainte de a prinde contractele cu clubul Olimpia și avea acționari din Lehiu. ”E doar o coincidență”, spunea Mihaela Negu atunci, pentru echipa de investigații a Gazetei Sporturilor.

Tot Neagu a semnat și cumpărarea terenului de 11.000 mp de la Olimpia, baza Vitan, cu 6 milioane de euro.

Concluzia auditorilor MTS după 2 ani de anchetă a fost: ”La Clubul Sportiv Olimpia București s-a derulat o afacere spectaculoasă și secretă, care i-a adus statului un prejudiciu de milioane de euro”.

Rețeaua de firme ale familiei Neagu

În 2013, AMMA General Store își schimbă numele în Libro Events, unde apare acționar o anume Georgiana Ivan din Lehliu.

În 2014 apare acționar și Alexandru Micu, șoferul Mihaelei Neagu. În 2015 intră și Alexandru Cristescu, fiul de 24 de ani, iar în 2016 iese Cristescu și intră Neagu.

Acum Neagu are 99,05%, iar Ștefania Cristea 0,95% din Libro Events.

Fiul Alexandru Vlad Mihai Cristescu, 24 de ani, deține:

Mama Mihaela Neagu, 43 de ani, deține:

În București, firmele lor fac curățenie în Aeroportul Otopeni, păzesc Stadionul Național, întrețin spațiile din metrou, livrează unelte cimitirelor, prestează serviciile de curățenie la Spitalul Obregia, furnizează fructe pentru animalele din Grădina Zoologică și asigură ”servicii hoteliere și de restaurant” pentru Consiliul Suprem al Magistraturii, în cadrul proiectului româno – elvețian de pregătire a judecătorilor, proiect de 500.000 de euro!

Nu e rău deloc!

Contracte de peste 70 de milioane de euro

După ce a apărut povestea cu Libro în Libertatea și Mihaela Neagu a ajuns în atenția publicului, precum în cazul Olimpia, ea a amenințat cu tribunalul.

”Am mai câștigat procese cu presa!”, spune acționara.

Perla coroanei de firme ale familiei, Libro a furnizat pachete pentru defavorizați, într-un proiect de 26 de milioane de euro, bani europeni!

Iată doar câteva dintre contractele companiilor familiei:

SPITALE
„Servicii de curățenie interioară”, 5 martie 2018, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, 182.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

METROU
„Servicii de salubrizare”, 8 septembrie 2014, Metrorex SA, 6.550.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CIMITIRE
„Unelte”, 29 noiembrie 2017, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București, 15.000 euro (Agroflor SRL, Alexandru Vlad Mihai Cristescu)

AEROPORT
„Servicii de curățenie, salubrizare și colectare selectivă în spațiile aferente terminalelor de pasageri”, Compania Națională Aeroporturi București SA, 880.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

STADION
„Servicii de pază”, 17 octombrie 2017, Arena Națională, preț necunoscut (Akyle Security, fost Mihaela Neagu)

ZOO
„Acord cadru de furnizare fructe și legume pentru animalele din colecția Grădina Zoologică București”, 19 august 2014, Administrația Grădina Zoologică, 213.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

ALIMENTAR
„Servicii de catering si servicii de transport persoane, pentru participanții la cursurile de formare profesională, între anumite puncte stabilite și locul de desfășurare a cursurilor”, 15 septembrie 2015, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București, 30.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

ȘCOLI, LICEE ȘI GRĂDINIȚE
„Lot-I-Lapte UHT pt. elevii din înv. primar si gimnazial de stat și pt. preșcolarii din grăd. de stat”, 12 septembrie 2013, Administrația Școlilor, Liceelor și Grădinițelor Sector 4, 57.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

RADIO
„servicii de curățenie”, 26 iulie 2013, Societatea Română de Radiodifuziune, 20.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

UNIVERSITĂȚI
„Dulciuri, uleiuri, lactate și băuturi răcoritoare – conform caietului de sarcini”, 28 iunie 2012, Universitatea Politehnică București, 10.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

MINISTERE
„Contract servicii de organizare de seminarii și evenimente”, 18 iulie 2011, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, 585.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

MAGISTRATURĂ
„Servicii hoteliere si de restaurant în cadrul proiectului româno – elvețian <Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi>”, 5 iunie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii, 527.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

FONDURI EUROPENE
„Furnizarea de pachete cu alimente în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizați”, 2 decembrie 2014, 4 contracte diferite, 26.000.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CĂI FERATE
„Servicii catering”, 31 ianuarie 2013, Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară – CENAFER, 27.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CLUBURI SPORTIVE
„Acord-cadru de prestări servicii de curățenie, întreținere și amenajare baze sportive”, 26 martie 2013, 340.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

SPECTACOLE
„Servicii organizare evenimente culturale” (Zilele Sectorului 5), 28 august 2018, Centrul Cultural şi Pentru Tineret “Ştefan Iordache” – Primăria Sectorului 5, 700.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

În total, familia Neagu a primit, de la stat, peste 70 de milioane de euro doar din contractele disponibile pe SEAP.

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre neregulile din Sectorul 5

 

Dezmintire Presa LIBRO EVENTS-Tolo.ro

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Marian  •  11 octombrie 2018, 13:18

De fiecare data gasesc in aeroportul Henri Coanda o mizerie crunta in grupurile sanitare, robinete lipsa de luni de zile, dezinteres total. Aici e marea problema: cand ai contracte cu dedicatie nu te mai intereseaza sa oferi servicii de calitate.

CN  •  11 octombrie 2018, 13:19

Tolo, Ok, doamna respectiva are multe contractul cu statul. In afara de faptul ca a castigat "contractele pe SEAP", care sunt publice si la care se pot inscrie multe alte firme, ai dovezi ca s-a intamplat ceva? Poate au fost contracte cu dedicatie, dar poti demonstra asta? Altfel, e doar o enumerare oarecum tendentioasa. Deasemenea, nu inteleg ce relevanta are ca "a lucrat la PECO la Lehliu" Daca ai lucrat la PECO la Lehliu, inseamna automat ca nu vei putea administra o firma?

Cătălin Tolontan  •  11 octombrie 2018, 13:20

@CN: dar cine a reprosat ceva ilegal? De ce va supara o enumere a unor activitati polivalente? Asta am facut. Le-am pus cap la cap, inclusiv cu ceea ce s-a intimplat acum 5 ani la clubul Olimpia, cand era director si lucra cu firma despre care spunea ca nu e a ei, dar carei i-a schimbat numele si a devenit a ei. Sau si asta e normal? Probe cauta altii, daca vor, noi publicam informatii.

Dan Petrescu  •  11 octombrie 2018, 13:26

Are prea multe licitații câștigate in sectoare diferite... e clar ca are echipa buna pe licitații... pur și simplu... Nu aveți idee ce greșeli se fac in procedurile de licitații... sunt extrem de mulți incompetenți in domeniu. Nu mai puneți totul intr-o lumina infracțională, de înțelegeri nelegale... Sunt acolo instituții care cu siguranța nu ar aranja nimic cu nimeni... Sa fie mai mulți ca ea și sa facă treaba cu firme românești! E o problema ca a câștigat toate licitațiile enumerate? Sau trebuia sa câștige vreo firma straina... sa plătim tot afara? Nici măcar nu sunt cine știe ce licitații... exceptând una, unde, fiind vorba de pachete cu alimente, profitul e sigur fff mic (costurile sunt fff mari și concurenta la licitație sigur a scăzut prețul destul de mult). As vrea sa văd ca încercați sa susțineți firmele românești... informați cu privire la orice doriți, dar fără tente și opinii nesustinute, in legătura cu existența sau nu a vreunei ilegalitați...

Stelu  •  11 octombrie 2018, 13:34

Tolo ... mai bine nu citeam, nu stiam !!

pepeman  •  11 octombrie 2018, 14:05

Tolo, ediția online de azi e mai grețoasă decât Libertatea, Click, Cancan și care-or mai fi la un loc. Citez din titlurile de la stânga la dreapta și de sus în jos, la rând, fără selecție: ”La asta nu ne așteptam”... ”AC o distruge pe Dinamo”... ”Cutremur în fotbal”... ”Fără menajamente”... ”Scandal în direct”... ”Șocant” etc. Ce *** se-ntâmplă, ați adus un secretar de redacție de-al lui Cristoiu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  11 octombrie 2018, 14:46

Este o săgeată, care se intelege bine cu toți... Toti cei care sunt bagati pe licitații, sunt protejati de sistem... Adica cei care câștigă, ca mai sunt si alții de umplutură, care sunt acolo sa de-a aparență de legalitate si care bineînțeles, sunt mereu perdanți...

GreatRaz  •  11 octombrie 2018, 14:56

De cand citesc eu articolele tale si pana astazi, nu am vazut o densitate mai mare de trolli. Deci, esti pe drumul cel bun, nu? :)

Florea  •  11 octombrie 2018, 15:33

Doamna este o fatada pentru alti oameni cu greutate, care nu se pot implica direct in asa ceva (conflicte de interese, etc). Felicitari si continuati sa sapati, am impresia ca ati dat peste o mina de aur

Andrei F  •  11 octombrie 2018, 16:10

Va multumesc...pentru zambetul de astazi! Sa te dai justitiarul natiunii si sa- ti contrazici singur marile investigatii? Dovada: ati scris ca ,,Libro,,este o firma doar de curatenie si cum de organizeaza spectacole,evenimente????!!!! Si ca sa vedeti ca si eu imi recunosc greselile va amintesc de UTI firma cea buna,cu un patron extraordinar care a prestat si ea la Stadionul National - cu milione de euro gaura pentru Primarie,GSP ne informeaza-dar sigur si la Aeroportul Otopeni - cu mare scandal dar dv. sunteti printre putinii care nu ati aflat ca asfel...-si desigur foarte bine vazuta de GSP!UTI a fost pomenita de bine in GSP! Eu am crezut si am gresit ca UTI a platit publicitate...Ati laudat pe gratis...!Nici oamenii ,,rai,,nu sunt tratati la fel...?

Dormiti linistiti, statul roman lucreaza pt dvs  •  11 octombrie 2018, 16:29

A lucrat la pompa cu benzina si acum lucreaza la pompa cu bani publici :)))))))))))))) N-am mai ras asa de pe vremea casetelor VHS cu Benny Hill :)))))))))

Alex  •  11 octombrie 2018, 16:59

Dl.Petrescu pare cazut din luna! ...sau ne crede prea naivi. Domnule, in SEAP nu intra decat cine trebuie. In orice domeniu vrei tu, primii trei jucatori din piata, romani sau straini nu castiga nimic, desi sunt evident cei mai competitivi. Licitatiile din materialul lui Tolo nici nu au fost vizibile pe SEAP, iar conditiile de participare sunt de obicei suprarealiste. Asta este statul paralel, de fapt.

xstelu  •  11 octombrie 2018, 17:21

oare se va ocupa cineva in materie de drept ,de aceasta duducuta?e clar ca nimeni nu poate avea acces la contractwe cu statul daca nu ai dedicatii si propensiune catre para ndarat.alora justitia,se aude?

??????  •  11 octombrie 2018, 17:50

@La articolele lui Tolontan de pe site-ul Romania Curată nu sunt publicate unele comentarii, ?

HailaBucale  •  11 octombrie 2018, 18:28

Orice antreprenor ar fi invidios, dar se ascunde o muncă imensă a echipei, oameni valoroși, bărbați și femei care au crescut afacerea, cu o conducere iluminată...blablabla. Nimic nu e întâmplător, mai ales când se apelează la filiera politică. Aproape nimic ilegal. Sper că animalele de la zoo au mâncat ce trebuia. La un asemenea succes mă simt inutil.

Cristian -SFO  •  11 octombrie 2018, 18:39

... foarte tare e ca dupa ce a fost data afara pentru falsificarea brevetului ANT, a fost pusa directoare la clubul Olimpia... pe scurt acesta este inca un articol foarte bun despre cum sa reusesti in viata in Romania .... si DA, sa stiti ca atunci cand pleci de la pompa de benzina de la Lehliu sigur nu te mai opreste nimic... am si eu o nepoata care a terminat liceul ca vai de ea dar acum cu un sot zelos a "facut" o facultate pe genunchi si acum lucreaza la "spalarea banilor" la SRI...calitate inainte de toate ...ar fi de ras daca nu ar fi de plans....

zorrozabal  •  11 octombrie 2018, 19:06

Cine este afacerista misterioasa?Pai daca stim cum o cheama si ca a intrat in afaceri-cu statul- pe filiera PD-L...Fostul presedinte Traian Basescu-tuna si fulgera impotriva "baietilor destepti"care sunt abonati la contracte cu statul!Adica vorbea prea mult!Sebastian Ghita-unul din acei "baieti destepti"-a dezvaluit ca de fapt acei baieti destepti lucreaza pentru "servicii"!Si ca acele afaceri se sustrag oricaror controale fiind "clasificate"!Dar Mihaela Neagu nu e "baiat",asa ca ramane misterioasa!

gilos  •  11 octombrie 2018, 19:19

Dar la Spitalul Malaxa nu are contracte ? Pacat...Probabil ca n-a apucat sa-l cunoasca pe Secureanu... ce combinatii ar fi iesit !!!

Macs  •  11 octombrie 2018, 19:53

@CN..Daca nu are nimic de ascuns, e un exemplu de reușită în viața. Îl pot studia liceeni la ora de dirigenție. Nu crezi că ar fi benefic pt societate? Din păcate lucrurile stau altfel.

Dan Petrescu  •  11 octombrie 2018, 20:34

Domnule Alex, cred ca nici nu stiti ce e ăla SEAP... se înscrie oricine in 2 zile... apoi, la o licitație câștiga cel care da prețul cel mai bun... punct. Dacă vreți sa vedeți conspirații peste tot, sunteți liber sa o faceți, dar cred ca aveți o viața trista... Acceptați ca in tara asta se fac și lucruri corecte și nu “pute” totul...

Cristian  •  11 octombrie 2018, 21:20

De la curatat Metroul,la evenimente si furnizarea de alimente defavorizatilor,sunt domenii de activitate atit de diferite,imposibil pentru o singura persoana de gestionat,in spatele ei se afla o organizatie cu o capacitate de organizare si implementare f. mare,nu este nici pe departe vreun geniu de antreprenor,pt ca specializarea pe un singur domeniu este caracteristica tuturor firmelor de mare sucess,singurul succes aici este de a inregistra contracte in domenii f. diferite de activitate,si a incasa sume mari de bani,firma este un paravan in spatele careia se afla cine trebuie sa se afle (va dati seama cine sper)

Tudor  •  12 octombrie 2018, 1:43

Dom'le tolontan ( cu t mic ) matale ti ai aratat fatarnicia acum cateva zile , lasa ne pe noi cu sportul si anchetele matale ca ale lui Robi din las fierbinti tine le secrete pana o fi sa le desecretizeze cineva ...Doamne fereste !

pope  •  12 octombrie 2018, 2:02

Excelenta investigatie, iar raspunsul duduitzei e jenant, mai mult o acuza. Pacat ca nicio institutie nu investigheaza ce s-a intamplat la Olimpia sub conducerea ei.

ru  •  12 octombrie 2018, 3:31

unde este Dna dicot sa o verifice cum cîștiga contracte pe banda rulanta in orice tara din Europa era verificata dar in Romania se poate sunt mulții că ea cu lucrării cu dedicații

dana  •  12 octombrie 2018, 8:51

@CN, ori esti greu de cap, ori esti postac platit. Nicio firma nu are cum sa cistige atitea licitatii cu statul in timp atit de scurt... Si conteaza enorm ca doamna vine de la pompa din Lehliu, are putina scoala, exeprienta de bissnis zero, dar are scoala vietii: capu jos, asculta ordinele la aia mai mari, ca o sa-ti pice si tie ceva, mult mai mult decit daca ti-ai toci coatele si neuronii in scoli inalte.

Ciprian  •  12 octombrie 2018, 8:55

Domnule Tolontan, hai să fim serioși, sunt dușmani în spațiul public, însă în momentul în care este de împărțit „ciolanul”, fiți convins, sunt cei mai buni prieteni... Realizați o scurtă analiză, nici nu va trebui să o aprofundați, veți constata că, în mare măsură, cam toate licitațiile sunt câștigate de aceleași firme. Nu-i așa? mai ușor lucrezi cu aceași parteneri, care îți știu pretențiile, mofturile etc decât cu unii intrați în joc recent. Ăia deja știu cât trebuie să cotizeze, unde, cui să dea, nemai fiind nevoie de explicații suplimentare sau de aplicarea muncii de convingere... Ei se bălăcăresc în public, iar în privat își împart „cașcavalul”, în timp ce noi, asistăm cum țara se duce de râpă. O țară ținută săracă de niște indivizi superbogați, bogății agonisite din astfel de licitații și din tot felul de matrapazlâcuri asemănătoare. Am citit o știre, care ma întristat până la lacrimi, o fetiță din Vaslui, întrebată despre ce și-ar dori cel mai mult, iar răspunsul său a fost că „cel mai mult îmi doresc să mănânc unpireu cu carne și o salată”! Deasemenea, ea a spus că de multe ori se duce flămândă lla școală și că, și-ar dori să aibă și ea un pachet de biscuiți, din care să mănânce... Trist, nu-i așa! să fi avut în momentul acela un politician în față, nu știu ce i-aș fi făcut... Asta-i România reală, săracă, plină de de probleme și nenumărate astfel de drame... Sintetizând, unii se lăfăie în averi făcute pe spinarea noastră, iar alții, nu au un biscuite să-și potolească foamea... Ce mizerii de politicieni!!! Le-aș sugera celor ce își vând votul pentru câteva zeci de lei, să se gândească la acești copii și la viitorul acestei țări. Acestea sunt valori creștine și nu ălea pe care pretind că le dețin.

socului  •  12 octombrie 2018, 14:32

E cam la comanda si acest articol. Muream de curiozitate cine e duduia asta. Ai ceva sa-i reprosezi, ai prins-o cu mana-n sac? Nu... Si atunci?! Sau ne dorim copaci incolaciti pe masina si oameni distrusi. Pt ca ordin?

rexrapidistul  •  12 octombrie 2018, 15:31

Asa se intampla in aceasta fituica daca nu dansezi pe partea mafiei din care fac parte si slugile ce scriu aceste mizerii!

Jean Claudiu-Iunchermarx  •  13 octombrie 2018, 0:06

Tovarase Tolontan, am auzit la Google in birou ca cica internetul a fost fondat pe principiul utopic al libertatii cuvantului si ca acuma e nevoie sa restrangem acest principiu putin spre de tot. Cica tot cam asa se vorbeste si in alte birouri globale din Valea Siliconului. Acuma intrebarea mea este incepand cu ce data incepi sa aplici si matale aceasta benefica restrangere? Intreb ca sa stiu cat mai pot sa scriu ca coruptia de Teleorman si sect 5 este un mizilic microscopic pe langa coruptia de Bruxelles, MICROSOFT si EADS si ca Udrea nu poate intra la puscarie decat impreuna cu adoratul matale si al colegilor basisti-progressisti, Traian Basescu. Pup dulcissim si salutari tovarasesti la trustul progressist Ranjier!

Anca  •  13 octombrie 2018, 23:04

Am incercat pe SEAP odata, si am constatat ca ofertele erau scrise astfel incat se incadrau perfect pe anumite produse. Cum am descoperit asta? Simplu, am pus textul cu copy paste pe google si am gasit din prima produsul la un distribuitor unde sefa se plimba cu un Lexus. Produsele erau la pret de specula, o proteina cu urme de glutamina si carnitina (combinatia asta nu se foloseste si asta mi-a atras atentia) 1kg - 200 ron, produsul l-am evaluat la 60ron maxim 70 ron.

Ovidiu Rezistoaia  •  14 octombrie 2018, 13:27

Foarte putine comentarii. Nu mai merge propaganda progressista? Ce zic superiorii? Ce zice Ranjier?

mihaitza  •  29 octombrie 2018, 21:31

Jafuri la drumul mare,asta inseamna asocierea politicului cu economicul! In mod fraudulos,evident! Se stiu multe despre suma platita de *** lui ***,sunt si martori! Din 100 SUV-uri din trafic,90 sunt de pe urma afacerilor cu statul/banul public! Continuati domnule Tolontan,pana la urma se va sesiza cineva! Sper...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează