Statistica înfiorătoare care nu-i preocupă pe șefii justiției: 77 de prădători sexuali de copii scăpați fără închisoare, în ultimii doi ani!

Libertatea expune un fenomen ascuns al justiției, care arată tratarea cum indulgentă a agresiunilor sexuale împotriva minorilor înseamnă, de fapt, normalizarea abuzului. În loc să protejeze victimele, statul e clement cu infractorii!

marți, 16 octombrie 2018, 10:35

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Adriana Oprea și Cătălin Tolontan

Începe cu povestea unei fete.

O fată, M., de 13 ani, care este agresată sexual de tatăl ei în “Satul catolic” din Onești, o denumire romantică pentru marginea neputincioasă de oraș.

O fată molestată sexual și terorizată psihic, care vorbește în ianuarie 2018, căci tatăl:

”Pe fata de 13 ani tatăl a dezbrăcat-o de pantaloni până la genunchi, i-a solicitat un raport sexual cu el, folosind expresii vulgare și în timp ce încerca să-și scoată organul genital în cameră a pătruns minora de 3 ani” Dosar penal  172/P/2018 de la Judecătoria Onești

Medicii o descoperă pe fata de 13 ani profund afectată psihic, “a fost expusă unui eveniment traumatic foarte puternic și manifestă simptomele specifice post-traumă”.

Ce spune legea despre agresor?

Fiica abuzată din Onești (dreapta) și mama acesteia, la discuția cu Libertatea

Pedeapsa prevăzută de lege: de la 3 la 10 ani

Pedeapsa pentru agresiunea sexuală este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:

În cazul concret, M. e minoră și se află în îngrijirea tatălui-abuzator.

Faptele împotriva ei se încadrează la pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani!

Judecătoarea Roxana Alexandrina Damaschin îi dă minimumul și abuzatorul devine liber!

Cazul este judecat în mai 2018 de Roxana Alexandrina Damaschin, de la Judecătoria din Onești, abia venită în magistratură, căreia în ianuarie 2018 îi fusese refuzată cererea de a fi repartizată la Secția Civilă.

Așa judecătoarea ajunge în penal, îi e repartizat cazul lui M și “îl condamnă pe inculpatul G.F. la pedeapsa de 3 ani cu închisoare”.

Adică minimumul prevăzut de lege!

În plus, instanța “suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 3 ani” și înlocuiește închisoarea cu 120 de zile de muncă în folosul comunității. Tatăl-agresor este liber!

Am găsit 77 de cazuri, într-un sfert de țară și căutând doar în procesele ultimilor doi ani!

Cum e posibil? Și dacă M. nu e singurul caz? – orice om își pune aceste întrebări și le-am pus și noi.

Echipa de investigații Libertatea-gsp a documentat dosarele de abuzuri sexuale împotriva minorilor.

Am selectat numai cazurile recente, cele de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent. Mai puțin de doi ani și mai puțin de un sfert din țară.

Plus că unele judecătorii, deși sunt obligate, nu-și introduc în sistem dosarele.

Rezultatul este fatalmente incomplet, dar în mod definitiv șocant. În 77 de infracțiuni sexuale cu victime copii, agresorii au scăpat cu pedeapsă cu suspendare! Nici o zi de închisoare în urma sentinței pentru nenorocirea a peste 77 de minori, căci unele cazuri au mai multe fete agresate.

Fie viol, fie corupere sexuală, toate cu suspendare!

Din cele 77 de cazuri în care statul a arătat indulgență:

Nu discutăm despre sentințele de nevinovăție, ci despre verdictele definitive de vinovăție, dar în care judecătorii au decis ca abuzatorii sexuali ai minorilor să fie liberi.

Pe acest fond general stupefiant, cum se încheie în instanță povestea fetei care locuiește în “Satul catolic” din Onești?

Tatăl-prădător sexual și-a angajat avocat, victima și-a luat unul din oficiu

Procesul merge repede, pentru că tatăl își recunoaște fapta în faţa judecătoarei Roxana Alexandrina Damaschin.

Pe fond, sunt doar două termene. E și aici un element de context: victima nu are bani și îi e repartizat un avocat din oficiu, în timp ce tatăl-agresor își permite un apărător pe bani.

Avocata tatălui a stat de vorbă cu echipa de ziariști, însă a rugat să nu-i fie dezvăluită identitatea.

Avocata tatălui-agresor: “I-am făcut apărare, rupând din inima mea bucăți”

-Pentru dumneavoastră, acest dosar a fost unul obişnuit?
-Nu, a fost peste puterea mea să citesc rechizitoriul. Erau acolo descrise nişte fapte… Am avut cazuri de viol, cazuri cu alţi copii molestaţi, dar n-am putut citi acest rechizitoriu decât cu pauze. Nu poţi să faci cu nimeni, la vârsta asta, la 13 ani, ceea ce era descris acolo. Mai ales cu propriul copil!

-Meseria vă obligă însă să asigurați cea mai bună apărare posibilă, pentru că e dreptul oricărui om.
-Da, am fost avocata lui, i-am făcut apărare, rupând din inima mea bucăţi. Uman. Din punct de vedere profesional însă, eu mi-am făcut meseria. E așa cum spuneți, orice inculpat are dreptul la apărare şi la un proces corect.

-Aţi cunoscut-o şi pe fetiţă în timpul procesului?
-Nu, fetiţa a fost audiată, parcă, o singură dată de doamna judecător, cu uşile închise. Dar i-am cunoscut familia. Pe fratele ei mai mare, care a luat-o în grija lui, pe mama lor. După ce făcea de mâncare copiilor care erau cu ea, mama mergea şi le gătea şi celorlalţi, fetiţei şi fratelui cel mare. Sunt copii foarte buni cu toţii, crescuţi foarte greu. Pe fetiţă, fratele şi mama o ţin din scurt, să înveţe şi să meargă la şcoală. Eu am avut o discuţie cu mama şi am sfătuit-o să divorţeze. I-am zis: “ia-ţi copiii şi mută-te cu chirie undeva”. “Cu ce să plătesc chiria, doamna avocat?”, m-a întrebat. Nu are unde să se ducă, e prinsă într-o situaţie fără ieşire.

-Rudele lui au venit la proces să-l sprijine?
-Nu, n-am văzut pe nimeni din partea lui în sala de judecată.

Judecătoria Onești. Foto: zdbc.ro

«Decizia e corectă, nu l-a înrăit mai tare pe tată»

-Cum vi s-a părut decizia instanţei: 3 ani de închisoare cu suspendare, fără executare?
-Hotărârea e corectă, pentru că nu i-a lipsit pe ceilalţi copii de venitul pe care numai tatăl îl poate asigura. Iar pe el nu l-a înrăit şi mai tare, pentru că executarea pedepsei înseamnă să stea în penitenciar. Iar în penitenciarele de la noi numai reeducare nu se face.

-Tatăl abuziv a fost decăzut din drepturile părinteşti în cazul fetiţei abuzate?
-Decăderea din drepturile părinteşti poate fi cerută instanţei doar de Direcţia pentru Protecţia Copilului. Iar în acest caz, nu a existat o astfel de solicitare.

Judecătoarea: «Victima a manifestat compasiune față de tatăl său»

Clemența instanței s-a bazat, potrivit sentinței, pe câteva circumstanțe atenuante:

“Având în vedere că persoana vătămată, M., a declarat în fața instanței că nu se constituie parte civilă, manifestând compasiune față de tatăl său, afirmând că nu dorește ca acesta să stea în închisoare, instanța va lua act că M. nu se constituie parte civilă în procesul penal”

Când societatea întoarce capul, abuzurile sexuale împotriva minorilor devin tot mai numeroase și mai înspăimântătoare

Să tratezi cu indulgență unele dintre cele mai grave infracțiuni posibile, cele sexuale împotriva minorilor, înseamnă să le normalizezi. Rezultatul e că devin obișnuință și firesc. Nimeni nu se mai miră și fetele de 6-14 ani devin pentru a doua oară obiect, de data asta obiectul nepăsării publice, așa cum au devenit întâi obiectul molestării sexuale.

Iar agresiunile cresc în număr și în rafinamentul durerii. E efectul conduitei unei societăți care se consideră normală, dar care întoarce capul.

Cele 77 de dosare cu copii abuzați arată că nu victima minoră, ci adultul agresor și propria comoditate a magistraților stau în mijlocul preocupării sistemului judiciar.

Așa apar cazuri despre care puteți citi în Libertatea de mâine și din perioada următoare. Nu ne oprim, nu ne grăbim, #mergemdupăsistem.

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre cazurile de pedofilie din România

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Florea  •  16 octombrie 2018, 11:00

Nu a vrut sa-l condamne sa nu fie nevoit Dragnea sa-si ceara scuze si fata de el. Lasand gluma la o parte, sunt cazuri cutremuratoare, dar nicidecum acceptate de societatea romaneasca, cum ne acuza subtil Tolo. Problema principala este cea economica, oamenii aia nu au unde sa se duca sau cu ce sa se intretina daca mizerabilul ala e condamnat cu executare. Pentru asta coruptia este de vina. Coruptie=saracie=lipsa optiunilor pentru multi oameni. Dar ce ne facem acum ca s-a legalizat coruptia? Daca familia era instarita sau mama putea sa se intretina singura, tatal era condamnat cu executare.

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2018, 11:02

@Florea: dependenta economica este si ea una dintre cauze, dar veti vedea, inca din ziarul de maine, ca exista si cazuri in familii care reactioneaza imediat. Care se bat pentru drepturile lor, pentru ca stiu si pot sa faca asta. Dar agresorii sexuali primesc tot cu suspendare. Saracia multiplica problemele, e perfect adevarat, si cei care nu se pot apara merita protectia societatii, insa tiparul lasarii in libertate a pedofililor si abuzatorilor sexuali ai copiilor e general, depaseste granitele socio-economice.

Djeordge  •  16 octombrie 2018, 11:03

Esti in goonoy feminist

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2018, 11:04

@Djeordge: mai bine gunoi feminist, decat cinic in fata suferintei copiilor.

la un clik distanta  •  16 octombrie 2018, 11:33

vezi de ce trebuie introdusa "raspunderea magistratilor"!!!

Ilie Mihai  •  16 octombrie 2018, 11:40

Doamne cum scrie acest ***..... de ce mintiti? haideti cu raspunderea magistratilor pentru ca ai baga oamenii nevinovati in puscarii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clod  •  16 octombrie 2018, 11:44

Din pacate Catalin Tolontan are dreptate.Justitia si intreg aparatul coercitiv al statului,se transforma pe zi ce trece, dupa chipul si asemanarea celor care ne conduc . Politisti care incatuseaza femei amarate ce vand leustean pe marginea drumului, jandarmi care lovesc oameni cu mainile ridicate, pedofili si violatori eliberati pentru buna-purtare, ori condamnati cu suspendare. Ca sa nu vorbesc de penalii care ne conduc. Frumoasa tara.

la un clik distanta  •  16 octombrie 2018, 11:44

si inca ceva, de ce trebuie sa apara poza actualului ministru al justitiei? ce doresti sa induci? corect este sa pui poza tuturor ministrilor justitiei, daca tot vrei sa pari corect.

Djeordge  •  16 octombrie 2018, 11:45

Du-te la mondenitati, asta e ziar de sport, invata meserie de la Oprisan, esti ridicol!

Sapere Aude  •  16 octombrie 2018, 11:47

Domnule Tolontan, problema e foarte complexa si rezolvarea nu e usor de gasit. In primul rand, ca o chestiune de procedura, banuiesc ca inculpatul abuzator a recunoscut in fata instantei faptele si a cerut judecarea in procedura simplificata. Astfel limitele pedepsei s-au redus cu o treime. In al doilea rand, si judecatorul e pus intr-o situatie fara iesire. Pedeapsa penala nu e o razbunare a societatii impotriva celui care a gresit, ci e o masura care trebuie (printre altele) sa previna repetarea savarsirii de infractiuni. Or, aceste cazuri (oameni fara antecedente penale) sunt de natura a ridica o dilema serioasa exact in aceasta privinta. Daca il aruncam pe X in puscarie, oare la iesirea de acolo el nu va deveni un infractor inrait? Mai mult, daca il aruncam pe X in puscarie, nu cumva inrautatim situatia victimei care depinde de X? Nu cumva facem mai mult rau decat bine? A, ca in general in Romania judecatorii arata o clementa nejustificata se stie de mult. Si nu doar in ce priveste infractiunile referitoare la viata sexuala. Dar in principiu, clementa trebuie sa existe, iar judecatorul trebuie sa dea dovada de umanitate si fata de inculpatul vinovat.

mattteo  •  16 octombrie 2018, 11:56

Este un nonsens in articol. Ba pretinzi cu totala siguranta ca acel om o obliga pe fata lui sa il masturbeze in fata copilului de 3 ani, ba din declaratia fetei reiese ca in timp ce INCERCA sa isi scoata organul masculin a intrat in camera cea mica (deci faptul nu a fost consumat). Depinde de ce s-a intamplat si ce tip de abuz a fost. Deci cu siguranta nu a fost penetrare sexuala. De aceea judecatoarea are dreptate 100% in a acorda indulgenta. Si sunt total de acord cu ce spune avocata, in inchisorile de la noi nu se face reeducare. Nu am vazut niciun articol in care sa vorbesti ca sistemul de incarcerare ar trebui sa fie unul individual, ca puscaria at trebui sa-l faca pe om sa cugete la ce a facut si sa aiba sansa sa se schimbe, in singuratate. Ca daca bagi 10 criminali sau hoti la gramada, cu sigutanta vor iesi de acolo cu idei adunate de la toti ceilalti, nu mai spun ca violati si traumatizati, gata sa imparta mai departe in societate traumele lor. De ce nu este regimul de detentie individual? Sa faca celulele de 2 metri pe 1 metru daca nu e spatiu, nu mai mult. Tot ar fi mai bine decat sa te bage la gramada cu altii. Si hai sa nu mai aruncam asa cu anii....3 ani...5 ani....15 ani...E usor din gura. Ai batut o data cu ciocanelul si gata. Te duci acasa in fiecare seara si dormi pe perna ta. 300+ de zile pe an. Inmultit cu toti acei ani. Poti iesi seara la terasa, poti sa comanzi o pizza. Poti sa vezi marea sau sa mergi in vacanta la mumte. Pana iese ala din inchisoare tu ai uitat pana si ca ai scris de cea mai cumplita crima pe care ar fi putut sa o faca. Sunt de parere ca orice crima isi poate gasi iertarea si orice suferinta a omului trebuie sa fie limitata in conditiile in care faptasul chiar se schimba. Iar schimbarea unui om n-are nevoie de 15 ani.

dan65  •  16 octombrie 2018, 11:57

RASPUNDEREA MAGISTRATILOR blocata de presedintele ***.ai pus degeaba fotografia lui Tudorel cand cea potrivita era a lui Werner( dar *** de *** *** este la *** deci este de inteles ca ai in *** *** sa nu-ti *** ***)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  16 octombrie 2018, 12:02

Un articol bun care arata un adevar trist. Ar trebui facute publice listele cu aceste persoane care prezinta un risc pentru societate. Cum sa ne aparam cand nu stim cine este vecinul nostru, colegul nostru, profesorul, preotul etc. Mi se pare inacceptablil ce se intampla in tara noastra, si asta e motivul pentru care din ce in ce mai multi oameni pleaca afara. Incet o sa ne pierdem identitatea. Inca o data .... TRIST ...

Singur  •  16 octombrie 2018, 12:17

Daca se ocupa de chestiile astea, l-ai fi atacat ca nu se ocupa de altele. Caci, om al *** *** ***, va sta in gat acest ministru pe care nu prea aveti cum sa-l rasuciti, neavand aompetenta pe care o are el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  16 octombrie 2018, 12:30

Uite cine-mi spunea mie ieri ca fac politica!Domnule Tolontan,ce sa faca ministrul Justitiei mai mult decat sa incerce sa responsabilizeze magistratii?Raspunderea magistratilor nu este subiectul unei legi recent adoptate?Va faceti ca nu stiti ?Tocmai ca jurnalisti care au aparat pe cei care fac acum justitie ne spuneau ca schimbarile legilor Justitiei impiedica condamnarea violatorilor...Pai ce ne spuneti dv. astazi este ca ministrul Toader , Guvernul si Parlamentul actual au procedat corect pentru ca vechile legi au permis ca multi violatori prinsi sa nu faca o zi de puscarie... Plus ca multe cazuri sunt neanchetate sau anchetate slab pe cand oameni politici de o anumota culoare sunt sub urmarire 7 ani!...Ati acceptat ca in cazul Wang sa nu vi se spuna de ce nu s-a anchetat pana la capat si cine a clasat o parte din dosar,in cazul Gala Bute ati mentionat spaga care mergea la un partid care nu se ancheteaza,in cazul Hexi ati documentat ca DNA primise date despre Hexi cu mult timp inainte sa se sparga buboiul...Dumneavoastra chiar va place ca Justitia sa ramana neschimbata si-l acuzati pe actualul Ministru pentru legile lui Macovei si Pruna care uite ca dau rateuri?Daca Comisia Europeana a spus ca trebuie anchetate Protocoalele de ce nu se misca nimic?Macovei in Parlamentul European a vorbit de presa care este asediata acum in Romania.De ce v-a facut Basescu si Udrea nu sufla nimeni un cuvintel desi a fost public!Si Comisia Europeana in monitorizarea lor au cuprins si vietile sfasiate a atator copii?

TAHAR AND  •  16 octombrie 2018, 12:36

Domnule Tolontan, cand mergeți după cei care au stat nevinovati in pușcărie ca urmare a abuzurilor DNA? Deciziile DNA de ce nu le comentați? Sau nu ati *** ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sevilla  •  16 octombrie 2018, 12:37

@Mattteo, dar fata de 13 ani abuzata sexual de propriul tata, de cati ani are nevoie sa-si revina, daca isi va reveni vreodata? Despre ce vorbim aici? Despre conditiile din puscarie? Despre cat de confortabil isi va petrece anii de detentie un om care si-a molestat propriul copil?!!! Este stupefiant ca in fata unor evidente, lumea se preocupa mai mult de agresor decat de victima!! Din punctul meu de vedere, in astfel de cauze, justitia nu ar trebui sa acorde clementa. Raul facut este iremediabil si fiecare ar trebui sa plateasca pentru propriile fapte.

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2018, 12:38

@sevilla: aveti dreptate sa fiti dezamagit si perplex in fata reactiilor, dar nu sa nu confundam comentariile cu opinia publica. Lucrurile ies la iveala si societatea le va modifica incet, incet. Nu se poate sa relativizam la nesfarsit abuzul sexual impotriva copiilor.

zorrozabal  •  16 octombrie 2018, 14:39

Ce intelegeti prin "sefii justitiei"?Initial i-ati dat poza ministrului justitiei, sugerand ca el ar fi vinovat!Pai magistratii-procurori si judecatori-nu se subordoneaza nici Parlamentului si nici Guvernului!Pana si Codurile de procedura-civila sau penala-sunt redactate de magistrati!Cu multe,multe dispozitii contrare Constitutiei!Judecatorii au libertatea sa dea verdicte conform "convingerii proprii"!Nu am zis dupa bunul plac,pentru ca teoretic,sunt supusi controlului Inspectiei judiciare!Despre care fostul presedinte Basescu-un artizan al acestui sistem impus de Ambasade-hahaia ca ar fi o gluma!Pana si salariile magistratilor au fost impuse din exterior!Dar sunt platite de Romania!La pensii...Nu se aplica principiul contributivitatii ca la ceilalti cetateni,cu toate ca in Constitutie scrie ca nimeni nu e mai presus de lege!Dar se fac mitinguri pentru o Justitie si mai independenta!Mitinguri "spontane"adica fara autorizatie-cu toate ca au fost anuntate pe retelele de socializare cu o luna inainte-iar Procurorul general nu vede cat de "legale"sunt aceste mitinguri!Oare in acele tari care ne impun noua aceasta "independenta"a justitiei,sunt permise mitinguri fara autorizatie?Si in toata aceasta "mlastina a deznadejdii",domnii ziaristi "independenti"si ei-cum altfel-ne sugereaza ca tot guvernul este vinovati de incompetenta sau reaua credinta a unor magistrati!

Sea  •  16 octombrie 2018, 14:59

Sa spui ca un tata, daca il mai poti numi asa, care si a molestat propriul copil nu merita sa ajunga la inchisoare pt ca nu sunt conditii decente acolo sau ca nu sunt sanse sa se indrepte, inseamna ca esti total lipsit de creier! Nu merita sa traiasca pe banii societatii *** astea, trebuiesc legati pe viata si pusi la munca!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lmihai  •  16 octombrie 2018, 15:32

D-le Tolontan intrebarea aceasta trebuie pusa judecatorilor care au dat aceasta sentinta, madiatizata masiv, intrebat pe ministrul Toader(intr-o scrisoare deschisa)de aceste nemernicii judiciare in urma carora acesti ingeri au fost mutilati psihic pe viata! Dar acum suntem "preocupati" de integritatea primului om al natiei, oprimat de statul paralel si ....de cine l-o mai oprima!

mattteo  •  16 octombrie 2018, 16:24

@Catalin Tolontan Ti se pare ca e relativizat abuzul sexual impotriva copiilor??? Toti astia in Romania sunt prinsi, haituiti si ninfierati atat de societate cat si in inchisorile in care se duc. @sevilla In legatura cu speta de aici, tu ce crezi, e asa de traumatizata fata aia la 13 ani de nu-si va reveni?? Chiar nu mai stii ce fac copiii astia la 13 ani in ziua de azi? Crezi ca ea nu stie ce inseamna relatiile sexuale? Traiti intr-o lume in care promovati orice serial american care arata relatii sexuale de la varrste foarte fragede, dar nu sunteti de acord ca isi poate reveni repede dupa o hartuire sexuala (fara penetrare, ci genul de care au parte fetele de varsta ei la toate colturile, cel putin cele din cartiere mai rau famate). Daca n-ati vazut ca fetele de 13 ani au un limbaj in care stiu toate prostiile, ca li se vorbeste asa de baietii din jurul lor si ca sunt invitate mereu la a face astfel de lucruri de grupuri de baieti inseamna ca nu stiti cum se traieste. Sunt trase si impinse *** si atinse de o gramada de golani. Bine, majoritatea de varsta lor. Ca nesimtitul ala nu trebuia sa isi scoata membrul si sa ii ceara fetei asta e una. Nu are inima de tata. Dar ca merita sa putrezeasca in puscarie? Nu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cineva  •  16 octombrie 2018, 18:51

Catalin, Am avut un schimb de mailuri in trecutul nu foarte indepartat pe subiectul 'Alienare Parentala', mai exact pe ceea ce se intampla cu copiii ai caror parinti divorteaza si cum Justitia incurajeaza in mod direct pe unul dintre parinti sa nu-i permita celuilalt parinte sa-si vada copilul/copiii. Sau cum DGASPC este o reala pepiniera pentru proxenetii care abuzeaza de copilele din centrele de plasamente. Din pacate nu te-a interest foarte tare sa investighezi in aceasta zona, in schimb ai intrat in zona rurala si fara pic de educatie primara, unde paharul e la loc de cinste. Nu spun ca nu trebuia sa mentionezi si aceste cazuri, 77 la numar in 48 de luni, dar cum ramane cu zecile de mii de copii abuzati iremediabil dpdv psihic de amputarea unuia dintre parinti. Stii, eu ma lupt pentru fetitele mele in asa zisa justite, de vreo 4 ani, si tot nu am reusit sa pun in aplicare programul de vizita stability de catre instant. MAi mult decat atat, instant a considerat ca trebuie sa-mi reduca programul de vizita care si asa nu era respectat de catre fosta sotie, fara a avea motive sa faca acest lucru. Aceeasi instanta, a reusit 'performanta' sa ignore cu nonsalanta toate probele de la dosar, inclusiv doua rapoarte psihologice, unul obtinut pe cale extrajudiciara si altul pe cale judiciara, intocmite ambele de catre psihologi avizati, cel pe cale judiciara chiar de catre psihologul desemnat de catre instanta, din cadrul DGASPC. Instanta a decis in schimb, obligativitatea minorelor la inca un program de consiliere psihologica pt o perioada de 3 luni, lucru de neimaginat atata vreme cat legea spune ca programul de consiliere psihologica se acorda O SINGURA DATA si pentru o perioada ce nu poate depasi 3 luni!!! In acesti 4 ani, am cheltuit peste 50 000 lei (11 000 E) pt avocati, cheltuieli de judecata pe care instanta mi le-a 'oferit'. Concluzia: Justitia e de fapt o injustitie pt cei drepti si incurajeaza pe cei nedrepti. In incheiere, pensia alimentara pe care o platesc in contul fostei sotii (obligat de catre instanta) este de ordinul miilor de lei in fiecare luna, aprox doua salarii medii pe economie. Sunt zeci de mii de cazuri similare cu cazul meu, drama copiilor si a adultilor nu poate fi masurata in cuvinte. Acesti copii ajung la randul lor adulti care vor avea probleme de integrare in societate si care vor face la randul lor ceea ce au invatat de la parintele cu care au crescut!

Alex  •  16 octombrie 2018, 19:37

Ma uit pe comentariile postate si o singura concluzie imi vine in minte: noi ca societate nu ne mai facem bine. Spor la scris si la documentat mister Tolo si echipa! Pacat ca o faceti degeaba :(. Tolo, nu te mai obosi sa ma contrazici cu exemple, ca ati schimbat 1% din cat ar fi fost normal sa se schimbe.

pop ion  •  16 octombrie 2018, 20:36

Noroc ca problema il preocupa pe marele justitiar tolo. Ha, ha, ha.. Suntem pe deplin multumiti de aceasta situatie si il propunem pe tolo ministru al justitiei !

firicel  •  16 octombrie 2018, 21:29

Tolontan - cel mai bun exemplu de "***".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mda  •  16 octombrie 2018, 21:42

Ce sa schimbi bai baiatule la un ***? Tie iti pare normal ce a facut, nu vrei sa stea in puscarie? Vrei sa fie liber, sa se imbete intr o noapte si sa o violeze si dupa sa o omoare, asta vrei? ***l!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

firicel  •  16 octombrie 2018, 23:09

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Slippeochi  •  16 octombrie 2018, 23:30

Este inutil codul penal în forma actuală? Oare sistemul nostru penal este în regulă?Clemența sistemului judiciar pentru aceste fapte, pentru altele, ajută societatea? Tragem concluzia: copiii nu sunt protejați suficient, victimele nu sunt protejate. Judecătorea a aplicat zicala rău cu rău dar mai rău este fără rău.Înfiorător!Suntem normali? Mama acelui copil...tatăl...alții, niște anormali nenorociți. Urâților!

Sergiu  •  17 octombrie 2018, 0:31

Așa și ce dacă? Doar 20% din români s-au dus la vot. La restul nu le pasă și asta e. Asta e România nepăsării care permite multe lucruri nefirești prin ignoranță.

alinairascu  •  17 octombrie 2018, 1:38

77 fără executare. Câte au fost cu executare? Una e 77 din 100 alta e 77 din 1000. Probabil e mai bine 77 din 100 că ar însemna doar 100 de agresiuni, nu 1000 dar cu un sistem de pedepsire mai bun. Totuși de la niște ziariști am pretenția la niște date cât mai complete.

bg  •  17 octombrie 2018, 6:52

A fost un film care relata un astfel de caz. Actiunea se petrecea intr-o comunitate izolata din Irlanda, mama muncea din greu, iar tatal isi abuza fata in acelasi fel. Stiti ce a facut mama cand a aflat? Si-a ucis sotul si l-a ingropat, apoi a lansat zvonul ca a plecat in lume. Niciun vinovat si problema a fost rezolvata. Cand justitia este blanda cu infractorii, victimele sunt tentate sa-si faca singure dreptate. Ce facem, ne intoarcem la legea talionului?

zorrozabal  •  17 octombrie 2018, 7:47

Jumatate din populatia Romaniei traieste practic din alocatia copiilor!Intr-o saracie ingrozitoare!Si suntem pe locul 4(patru) in Europa la consumul de bere-inaintea Germaniei- si pe 2 (doi) la consumul de tigari!Cand o familie cu copii traieste inghesuita intr-o singura camera iar tatal vine beat,e previzibil ce se va intampla!Dar pentru Uniunea Europeana si pentru SUA,aceste "teme"nu prezinta interes!Sunt interesate doar sa preia "protectoratul" asupra structurilor de forta, ca sa-i santajeze pe guvernanti, daca nu sunt suficient de docili!

Ciprian  •  17 octombrie 2018, 8:09

Domnule Tolontan, stau și mă întreb ca tâmpitul, unde este avocatul poporului? unde este avocatul copilului, există și așa ceva, unde sunt autoritățile care se ocupă de protecția copilului? unde este coaliția pentru familie? aceasta chiar este o problemă de familie, și una mai mult decât serioasă; unde sunt preoții? care militează pentru apărarea copiiilor României, parcă așa era în mizerabila campanie pentru referendumul destinat familiei tradiționale; unde sunt toate așa-zisele organizații care apără drepturile minorilor? Vedeți de ce lumea a fost atât de ignorantă față de un referendum ce nu-și avea locul! ăstea sunt problemele dramatice ale țării noastre, ăstea sunt adevăratele tragedii ce ruinează copilul român, ăstea sunt pericolele ce distrug copiii noștri, nu homosexualii. Avem un „dar” uluitor de a inventa probleme acolo unde nu-s și de a le ignora pe cele grave care cangrenează societatea românească, care frâng destine, torturează indivizi și care pun la „coș” demnitatea unor minori, incapabili să se apere, prizonieri ai unui sistem bolnav și profund infect. De ce societatea noastră afișează atâta toleranță în raport cu această problemă?! poate pentru faptul că, astfel de întâmplări sunt întratât de multe și răspândite, încât au devenit obișnuință, nemai fiind nimic ieșit din comun, Este cât se poate de verificabil că, noi ca societate reacționăm numai la ceva nou, la lucruri care se petrec rar, iar în raport cu evenimentele întâmplate frecvent, indiferent că sunt pozitive sau negative, cum este și în situația de față, rămân pasivi, indiferenți sau, cel mult, își arată dezaprobarea, însă fără a face în concret ceva. De ce atâta toleranță față de niște adevărate brute?! nu pot înțelege, este peste capacitatea de gândire rațională a unui om... Este atât de grav și de trist, încât, orice cuvinte sunt de prisos. Din păcate, în spatele multor copii, se ascunde o dramă, drame care le mutilează dezvoltarea lor sănătoasă.

Cristi -SFO  •  17 octombrie 2018, 8:41

Pentru asa ceva nu ar trebui sa existe clementa. Acela care arata clementa intr-un asemenea caz NU este un judecator, ci este un ***. Oare daca ar fi fost vorba despre copii sau nepotii sau rudele acelui judecator, ar fi fosl la fel de ingaduitor... ma tem ca nu. Aceasta clementa apare doar din *** unora si din faptul ca sunt mai presus de lege si ca nimic nu ii poate atinge.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un prost  •  17 octombrie 2018, 10:06

Catalin, afirm ca gsp.ro este un site ipocrit, uitandu-ma la cate referiri sexuale apar astazi pe site! Adica pe de o parte alimentezi "pasiunile" adica ... stii tu ce, iar pe de alta plangi cu lacrimi de crocodil. Stiu, nu ai nici o vina! Esti doar un justitiar progresist! Sper ca satisfac regulile "comunitatii"

Sergiu  •  17 octombrie 2018, 10:41

Cristi SFO In multe cazuri, probabil chiar majoritatea agresorii sunt chiar rudele și ele nu vor pedeapsa cu închisoarea. Ci îndreptarea celui prins. Mustrarea publică, faptul că au fost prinși o dată ar trebui să însemne că o să se îndrepte (o altă abatere ar duce la executarea pedepsei)

axel  •  17 octombrie 2018, 10:44

Conform linkului de mai jos din The Telegraph, Theresa May se pronunta in favoarea adoptiei de catre pedofili. https://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/8201521/Sex-offenders-including-paedophiles-should-be-allowed-to-adopt-Theresa-May-told.html?fbclid=IwAR3MI2s3qWSzWaZ2OV2ghFEdCRj0mgGryMKvfa-FRZ-LP3HomspOfu7KdX0

Bibi  •  17 octombrie 2018, 14:57

Pt a-si indeplini menirea, justitia nu are a fi exclusiv punitiva, si nicidecum razbunatoare, ci de a minimiza efectele si impactul nociv al faptei antisociale si de a reduce riscul de recidiva. De aici si nevoia de a avea oameni formati corect drept judecatori, si nu masini care incadreaza automat o fapta.

Lav  •  17 octombrie 2018, 15:42

Coalitia pentru familie, sau orice alt ong care militeaza pentru moralitate si familiea traditionala, sa adune semnaturi pentru referendum, pentru pedeapsa cu inchisoare pe viata pedofililor! sloganul "copilul tau ar putea fi adoptat de un pedofil" ar prinde bine, seamana cu unul anterior ...

florin  •  17 octombrie 2018, 18:17

Numai infractorii sunt prioritatea acestor guvernanti. Iata de ce nu ii intereseaza copiii: - nu exista lege impotriva alienarii parentale, adica atunci cand copilul este abuzat de un parinte sa urasca pe celalalt parinte - infractorii sunt incurajati in general sa incalce legea pentru cu procurorii si judecatorii nu isi fac treaba - alocatia incredibil de mica, jenanta - educatia este prioritate doar in declaratii, in realitate e pe ultimul plan - avem cea mai mare mortalitate infantila si din cauza unui sistem de sanatate la pamant. Avem o sanatate mai buna daca s-au dublat salariile? Se iau mai putine spagi? Nu.

Ervin  •  17 octombrie 2018, 21:21

nu pot sa inteleg sub nici o formă ptr nimic in lume DE CE O TEMĂ ATÂT DE GRAVĂ ca ceea ridicată în acest articol nu este preluată de nici o televiziune din România sub nici o formă! nu stârnește nici o dezbatere sau macar o intrebare adresată vreunei autorități. e pur si simplu incredibil!!!!!!!!!

Comentează