Ministerul Justiției recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!

Un răspuns oficial al Direcției Naționale de Probațiuni arată că în dosarele infracțiunilor sexuale care au victime minori justiția e clementă: un condamnat cu executare, trei cu suspendare!

joi, 25 octombrie 2018, 12:31

142 de infractori condamnați sunt închiși pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual

507 infractori condamnați pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual sunt liberi

785 de infractori sexuali au fost condamnați fără executare, fie că au agresat adulți sau copii. Ei sunt acum în libertate

 

 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Adriana Oprea și Cătălin Tolontan

Luni, 15 octombrie, Libertatea publică povestea unei fetițe de 13 ani din Onești agresată sexual de tatăl său.

“Mă punea să-i pun mâna pe cuc în timp ce era tare. Ce a ieșit din cucul lui era cam alb, eu nu am pus mâna pe ce a ieșit” M, fiica de 13 ani, abuzată sexual de părintele său

Tatăl  de 49 de ani își obliga fiica să-l masturbeze în cameră, pe hol, în grajd, uneori în fața mezinei familiei, o fetiță de 3 ani!

Bărbatul își recunoaște faptele, e găsit vinovat și primește 3 ani de închisoare, dar cu suspendare. Deznodământul le copleșește pe mamă și pe fată, dependente economic de el.

În acel moment apare întrebare: câte cazuri asemănătoare, de pedofili condamnați, dar în libertate, există?!

Întrebare pentru Direcția Națională de Probațiune

Redacția descoperă 77 de cazuri similare, în care pedofilii au fost găsiți vinovați și au primit sentințe cu suspendare.

Statistica Libertatea e incompletă, pentru că include mai puțin de un sfert din judecătoriile din România.

Ziarul adresează Ministerului Justiției solicitarea de a spune câți condamnați sunt în evidența serviciilor de probațiune, cele care se ocupă de condamnații aflați în libertate.

Conform Legii 252 din 2013, sistemul de probațiune urmărește:

  1. ”Înfăptuirea actului de justiţie”
  2. ”Reabilitarea socială a infractorilor”
  3. ”Reducerea riscului de săvârşire a unor noi infracţiuni”
  4. ”Valorificarea potenţialului socioeconomic al infractorilor şi menţinerea siguranţei comunităţii”

Direcția Națională de Probațiune are un rol important și sensibil.

Se ocupă ca infractorii condamnați să execute fie munca în folosul comunității, fie alte ”măsuri educative neprivative de libertate”, așa cum le numește legea.

Mai simplu, activități care înlocuiesc închisoarea.

785 de agresori sexuali, de adulți și de copii, au primit pedeapsă fără executare

Direcția Națională de Probațiune avea sub supraveghere, pe 31 decembrie 2017 un număr total de 788 de abuzatori sexuali.

Dintre ei, doar 3 sunt eliberați condiționat; restul de 785 au primit fie pedepse cu suspendare, fie cu amânare.

Vorbim doar despre agresorii sexuali de vârstă majoră, dacă îi socotim și pe infractorii minori totalul trece de 850!

Numărul adulților condamnați definitiv pentru abuzuri sexuale se divide astfel:

Toți sunt în libertate, nici unul în închisoare.

507 pedofili puși în libertate de instanțe!

Din păcate, datele legate de viol și agresiune sexuală nu sunt evidențiate separat de către Ministerul Justiției.

Cele două tipuri de abuz – viol și agresiune – fie că sunt comise împotriva minorilor, fie împotriva adulților sunt raportate la grămadă de către Direcția Națională de Probațiune.

Interesant cum statistica e centrată tot pe infracțiuni, pe matematica literei de lege, nu pe specificul victimelor!

Trei infracțiuni din statistica ministerului – act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare – au, toate, victime copii. Numai aici există 507 infractori sexuali de minori condamnați cu suspendare. Dacă se adaugă și violatorii și agresorii, cifra crește semnificativ.

La 1 condamnat cu închisoare, 3 scapă cu suspendare!

Așadar, peste 500 de pedofili au fost găsiți vinovați de instanțe, dincolo de orice dubiu, dar nu au primit nici o zi de închisoare!

Care este raportul intransigență/clemență al justiției noastre când vorbim despre aceste trei tipuri de abuzuri la adresa copiilor?

Conform statisticii de pe siteul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în aprilie 2017 erau închiși 142 de condamnați pentru aceleași trei tipuri de agresiuni: act sexual cu minori, corupere și racolare sexuală a copiilor.

142 de condamnați cu închisoare, față de 507 condamnați fără executare!

În România, la fiecare pedofil pedepsit cu executare, mai mult de trei sunt condamnați cu suspendare.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Pentru că o parte infernal de mare a ”actelor sexuale cu minori” sunt, de fapt, violuri.

Cum se întâmplă? Statul român nu le recunoaște drept violuri și le trece la act sexual consmițit cu minori, chiar dacă fetele au 6 sau 11 ani! Ce consimțământ e acela al unei fete de 11 ani, cu mâna bărbatului în beregată?! Iar aici nu e doar răspunderea judecătorilor, ci în primul rând a procurorilor.

Povestea victimelor continuă.

#mergemdupăsistem

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre cazurile de pedofilie din România

Comentarii (27)Adaugă comentariu

albisoru andrei  •  25 octombrie 2018, 13:20

nu avem absolut nici o sansa de vindecare....imi pare rau pt cei care conduc,pt cei care se lasa condusi si pt toti romanii pasivi(printre care si eu)...imi pare rau ca o spun (desi nu suport violenta)...doar efectiv executarea tuturor hotilor din banii publici poate restabili o oarecare ordine ...din pacate la noi prin frica reusesti...sunt nascuti condamnati ,desi stiu ca nu vreti sa recunoasteti...

mattteo  •  25 octombrie 2018, 13:21

Daca sunt copii de 6 sau 11 ani cum spui tu, atunci iti dau dreptate 100%. Dar daca sunt pustoaice de 16-17 ani care o cauta si ademenesc ele barbatii? Au intrat la puscarie baieti tineri din cauza astora. E de notorietate cazul Roxanei Babenco sau cum o chema pe aia care era la liceu si s-a imbatat de a intretinut relatii cu vreo 5 colegi. De ce au intrat baietii aia la puscarie? Ca ta-su si ma-sa erau judecator si avocata si i-au spus sa zica ca a fost violata? Iar in continuare fata isi "traieste tineretea", isi pune pozele pe facebuci, se rujeaza, se machiaza, se duce in cluburi si da texte sms cui vrea ea si cand vrea ea. Ca na, doar i-a luat taticu Iphone ca-i trebuie cand e tanara. Dar de control parental nu-l intereseaza. Ca doar n-o sa vorbeasca fata cu toti pe chat. Nu? Eu pe parintii fetelor de bani gata "veolate" si pe mincinoasele alea mici le-as baga la puscarie, sa vada si ele cum e. Dar traim in epoca feminismului, n-avem voie nici sa deschidem gura. Iar daca are 2 zile sub cifra 18 gata, e menora. Uitam ca e doar un numar stabilit de oameni pentru a marca o trecere in deplina responsabilitate a unui tanar. Un numar stabilit in urma cu multi ani, cand vremurile erau altfel si inca mai erau copii pana la 18 ani. Acum ar trebui sa nu mai fie considerati copii din momentul in care isi dau aere de adulti. Vrei sa iesi din casa plina de ruj, machiata, parfumata, sa dansezi in club pana dimineata, sa bei shot-uri si sa ti-o tragi cu cine vrei tu? Pai atunci nu mai fi considerata copil!

Ciprian  •  25 octombrie 2018, 13:26

Vi se pare că Ministerul Justiției, în momentul de față, afișează vreun dram de interes pentru victime, fie ele chiar și minori?! Eu cred că nu, din păcate... ***. Minorii, din păcate, și lipsa reală de reacție la abuzurile, de orice fel, îndreptate asupra lor, este numai o „fărmitură” din mârșava atitudine arătată de autorități la adresa respectării drepturilor și libertăților cetățenești. Vi se pare că se dorește sau că s-ar dori reformarea reală a sistemului judiciar? la ce se poate lesne observa se dorește distrugerea lui și subordonarea interesului, culmea, infractorilor. Trăim vremuri teribile, încotro ne îndreptăm, nu știu, înspre ceva bun, nici vorbă. Ne merităm soarta, merităm să avem ce am ales, merităm să fim călcați în picioare și umiliți de niște oameni pe care i-am girat prin votul acordat. Problema minorilor abuzați este problema fiecăruia dintre noi, suntem sub o formă sau alta, fiecare dintre noi vinovați; de ce? simplu, câți dintre noi, dacă sesizează vreun comportament violent aplicat asupra unui semen de al nostru, intervenim? cu siguranță, puțini, chiar foarte puțini! Câți dintre noi, dacă vedem la vecinul că-și agresează copilul sau femeia, îi atragem atenția? Deasemenea, puțini sau foarte puțini... În loc să progresăm, să evoluăm înspre civilizație, din păcate, ne îndepărtăm de ea... Ce se întâmplă astăzi în țara noastră, este grăitor în acest sens... Dacă asta arată a normalitate, dacă ce se întâmplă, poate genera ceva bun, înseamnă că eu m-am țăcănit. E momentul în care, atât copiii, cât și noi suntem în mare dificultate... Fie luăm atitudine și corectăm lucrurile, repunând valorile unde le este locul, fie, încet, încet, ne luăm tălpășița și ne îndreptăm spre alte zări... Domnule Tolontan, abuzurile de orice fel asupra minorilor, constituie una dintre cele mai grave probleme, care trebuie să-și găsească urgent soluționare, dar vă rog să faceți investigații și în orfelinate, să vedeți și acolo grozăvii; deasemenea, în adăposturile pentru oameni vârsnici, să vedeți câte se petrec și acolo, la ce tratamente sunt supuși aceștia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  25 octombrie 2018, 13:47

Din statistica lipsesc cazurile in care parchetul claseaza cazurile, desi exista probe, iar infractorii nu ajung in fata justitiei. De exemplu, cazul cu infractori si victime multiple cunoscut ca "dosarul Shangai", in care probele erau clare, nu au fost prezentate judecatorilor, iar Horodniceanu a clasat numele procurorului care nu i-a trimis in instanta si A. Lazar ne-a explicat nonsalant ca s-au prescris faptele. Nu a lacrimat Lazar cand a spus ca sechestrarea si violul unor minore s-au prescris ( asta e !).

Andrei F  •  25 octombrie 2018, 14:11

La rece se poate judeca si ca jurnalistii de aici...Insa cum s-a vazut si in cazul tatalui acuzat ca si-a agresat copilul in excursiile avute judecatorul are ca proba niste probabilitati si nu probe directe , materiale!Se vorbea in articol ca copiii nu mint aproape niciodata!Aproape!Cum o trebui sa judece un judecator dupa ,,probabilitati,, si ,,aproape,,?Tundrea a infundat puscaria pentru ca o ,,doamna,,a dat o declaratie impotriva lui...A facut 12 ani de puscarie fiind gasit vinovat de violul urmat de moartea victime care avea 13 ani!A fost salvat de proba ADN dar a murit la un an dupa eliberare...Statul l-a despagubit pentru aceasta eroare cu 5000 euro !Un euro pentru fiecare zi de puscarie!Adevaratul vinovat a fost lasat liber dupa doar 5 ani de puscarie!!!----Deci ce ar fi daca am cere o Justitie facuta pe probe si oarecum predictibila???Daca avem nemultumiri de ce nu le adresam strict celor care infaptuiesc actul juridic?Daca sunt cazuri punctuale in care societatea are rezerve asupra unor cazuri judecate de ce nu le adreseaza actorilor care participa la solutionarea dosarelor?Ministerul Justitiei si mai ales Ministrul Justitiei nu poate interfera in dosare!Nici macar in dosarele din arhiva SIPA!Bine,ministrul asta....-----Si hotatati-va odata,ori vreti sa pastrati Justitia actuala care astazi spuneti ca lasa agresori in libertate si altadata in alte cazuri-HEXI,WANG-ca nu s-a facut dreptate ori lasati pe cei care trebuie sa faca schimbarile necesare....Hotarati-va,ori militati pentru libertatea sexuala in preajma copiilor ori chiar va preocupa binele copiilor...Franta recent a fost zguduita de un caz oribil.La gradinita o fetita a fost agresata de colegii ei...Fetita avea 4 ani...Deci sunt consecinte pe care trebuie sa vi le asumati in arice parte ati merge pentru ca pe langa Justitie,Guvern si Presa are o mare responsabilitate...

tindalescu  •  25 octombrie 2018, 14:24

Mdaa!Ministrul Justitiei a devenit inamicul public nr.1!Oare de ce?Ca a bagat batul in roiul de viespi?Domnu Tolontan!Tot ce ne "povesteste"Libertatea de cateva saptamani tine de Justitie!Nu de ministrul Justitiei!Daca s-ar fi bagat,toata lumea ar fi sarit in sus ca atenteaza la independenta Justitiei!Prin 1995,Ion Iliescu care era presedintele republicii-ales cu o majoritate concludenta-si-a permis-in stilul lui impaciuitorist-sa observe ca instantele de judecata emit pe banda rulanta sentinte-echivalente cu titluri de proprietate-tuturor celor care solicita terenuri de la statul roman!Ei bine,intreaga presa i-a sarit in cap "comunistului"Iliescu,care sa trezit el sa dea "indicatii pretioase"crezandu-se la Plenara CC al UTC!Iliescu a bagat capul la cutie si "retrocedarile"au continuat intr-o veselie!Chiar si numai pe baza de martori,gen "bunica era servitoare la boierul Cutarescu!Si era tanara si atragatoare iar boierul...era si el om!Si uite asa s-a nascut mama si ar trebui sa aiba si ea drept la mostenirea boierului!"Si uite asa constatam ca Justitia cea independenta a facut retrocedari de nu ne-ar ajunge terenul nici daca al anexa si Bulgaria!Dar o sa plateasca statul roman-adica noi,contribuabilii vreo doua sute de ani!Ca dupa un razboi pustiitor!Revenind la "chestiune":Ce a facut CSM-ul?Dar inspectia judiciara?

spinoza  •  25 octombrie 2018, 15:09

"Peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!" - in ROMANIA. Trebuie specificat si in titlu, d-le Tolontan. Din cauza aceasta Romania a devenit raiul pedofililor si violatorilor!

mrsandman  •  25 octombrie 2018, 15:31

Tolo, lasa perdelele de fum. Iti propun o tema de gandire "dubla masura in meseria de ziarist" sau "cum sa bagam capul in nisip cand nu ne avatajeaza situatia". Ce zici, te bagi?Ai auzit de copiulul mort la "spitalul privat" acum cateva zile ? a murit dupa o "interventie banala"...intr-un spital privat. In toata presa scrisa nici macar o mentiune despre denumirea spitalului. Nici macar o mentiune despre numele chirurgului. Toate bune si frumoase asa-i?Perfect normal; pana nu avem un verdict al "organelor de control" hai sa nu ne pripim, sa nu acuzam pe nimeni dar.......cum facem maestre in cazul unei tragedii similare la un spital de stat? dam buzna ? intram cu bocancii in vietile tuturor? dam verdicte fara dovezi? terfelim niste profesionisti ? stii tu mai bine la ce ma refer....

Cătălin Tolontan  •  25 octombrie 2018, 15:32

@mrsandman: 1. Nu vi se pare cinic sa numiti ”perdea de fum” articole in care vorbim cu victime minore ale abuzurilor sexuale si cand povestim ce li se intampla, in conditiile in care 80% dintre agresori primesc pedepse fara inchisoare? 2. Afirmatia dumneavoastra ca ”in toata presa scrisa nici macar o mentiune despre numele spitalului” este incorecta factual: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/mama-copilului-mort-urma-unei-banale-operatii-la-o-clinica-privata-lansat-noi-acuzatii-nu-stiau-ce-sa-faca-le-tremurau-mainile-nu-gaseau-nimic-era-un-haos-2434419 https://adevarul.ro/news/eveniment/colegiul-medicilor-prezinta-regulile-procedurale-aplicabile-ancheta-privind-cazul-baietelului-mort-spitalul-privat-sanador-1_5bcff40fdf52022f75cdedb1/index.html https://www.zf.ro/eveniment/cazul-copilului-decedat-spitalul-privat-sanador-dupa-operatie-hernie-inghinala-soc-hemoragic-indica-expertiza-medico-legala-medicul-facut-operatia-lucreaza-spital-public-copii-17567876

Cicerone  •  25 octombrie 2018, 16:12

Pe bune...Pe cine dracu intereseaza *** astea....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Spectator  •  25 octombrie 2018, 18:53

Un alt lucru dureros e următorul: "Deznodământul le copleșește pe mamă și pe fată, dependente economic de el". Ajunge individul la închisoare, dar după scurt timp "plânge" femeia după el.

ticbis  •  25 octombrie 2018, 19:31

Tolo, in cazul "Shanghai" pe care l-ai dezvaluit in presa intr-o ancheta jurnalistica in mai multe episoade, am insistat in 4-5 comentarii sa faci public NUMELE magistratului (procuror sau judecator) care a clasat cazul si a celui care a pus batista pe tambal pana la prescrierea faptelor. Era vorba de un caz de prostitutie cu minore, de proxenetism, de trafic transfrontalier de persoane si de crima organizata - si erau implicati politisti, jandarmi, politicieni, primari si angajati ai primariilor, magistrati, procurori, comisari de la garda financiara, ofiteri din serviciile secrete si alte oficialitati ale statului Roman, inclusiv ambasadori si o serie lunga de alti slujbasi din sfera diplomatiei. Tolo, eu nu numai ca intuiesc, dar sunt convins de ce NU ai avut curajul sau "tupeul" de a merge pana la capat in ancheta aceea, de ce ti-a fost frica sa dezvalui public NUMELE procurorului care a musamalizat dosarul si a clasat cazul... Pe undeva, te inteleg: ti s-a aratat "pisica" sub sintagma "siguranta nationala", totusi... !?! Asadar, atata timp cat "Shanghai" a fost posibil si nimeni n-a fost inculpat cu absolut nimic, nu e deloc de mirare ca 507 pedofili si agresori sexuali dovediti de instante n-au fost condamnati la nici macar o zi de puscarie!!! Pe undeva, e in spiritul "justitiei" care se practica in Romania lui Dragnea si a ciumei rosii... nu-i nimic iesit din comunul in care traim! Pe scurt, avem ceea ce ne asteptam sa primim! PS: Tolo, iti recomand (tie si tuturor colegilor tai ce se declara jurnalisti, indiferent de varsta si de experienta) sa vizionezi filmul "The Post", productie americana, lansat in 2017, in regia celebrului Steven Spielberg, cu Meryl Streep, Tom Hanks si Sarah Paulson in rolurile principale. Este un film superb realizat si definitoriu privind felul cum se face o ancheta jurnalistica intr-o presa libera si nesupusa politicului; un film care releva ce inseamna si cu ce se mananca reala independenta a jurnalistului si, nu in ultimul rand, curajul si determinarea ce ar trebui sa-i defineasca pe toti cei ce se dedica profesional acestei meserii. In plus, povestea filmului este bazata pe fapte si intamplari reale! Deci, ca sa n-o mai lungesc, ceea ce se intampla acum cu sentintele judecatoresti de lasare in libertate ale tututor pedofililor din tara, este doar consecinta fireasca a "batistei pe tambal" pe care justitia a pus-o pe cazul "Shanghai" cu 15 ani in urma! Sistemul juridic romanesc, asa cum arata el acum, e putred si defect pana la maduva... Tolo, daca nici pana acum n-ai priceput ca ceea ce se intampla prin tribunanele Romaniei de vreo 28 de ani incoace n-are nicio legatura cu actul de justitie normala si nici cu definitia unui stat de drept, esti ori naiv, ori servesti alte interese... O seara buna!

Anuta Laurentiu  •  25 octombrie 2018, 19:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionit  •  25 octombrie 2018, 23:45

Tolo, am vazut ca ai multe articole despre exploatarea minorilor. Vreau sa iti atrag atentia asupra unui caz deosebit de grav care dureaza de 5 ani de zile: https://m.adevarul.ro/locale/hunedoara/marturia-elevei-prostituata-dragul-iubitului-ajuns-adolescenta-14-ani-cea-mai-cautata-dama-companie-1_5759f7ed5ab6550cb8cea1f5/index.html Este vorba despre o eleva din Vulcan care in 2014, la doar 14 ani, a inceput sa fie explotata sexual timp de 1 an. A fost scandal mare, s-a ales cu inchisoare, dar fata a continuat sa se lase exploatata din propria vointa pana astazi, pentru ca nu a avut alta perspectiva asupra vietii, decat sa fie o sclava sexuala. Si-a distrus copilaria efectiv si stii ce este grav? Ca din 2017 pana acum, a avut profil pe un forum celebru unde se promoveza prostitutia si a prestat cat avea nici 17 ani, numai ca interlopul care o exploata, i-a facut rost de buletin fals in care era cu 2 ani mai mare decat varsta ei.

Vlad Tepes  •  25 octombrie 2018, 23:50

Pedofilii si violatorii, castrati chimic!!! Ce atata tura-vura. Dar noi avem legi facute parca pentru copii "Ohh, sarmanul, a gresit si el, un arest la domiciliu e suficient, ce daca erau impreuna cu alti 6 vasluieni si violau o fata, e si el tanar" si ma uit cu stupoare cum in America profesoare destul de tinere cu varste intre 25 si 35 de ani, mai calca pe bec cu cate un elev de 15-17 ani...fantezia multora din lume si cand vezi ce pedepse primesc, 25 de ani..ramai mut, iar la noi, primesti "suma aia" doar daca umbli cu drujba din casa in casa si nici atunci...

miriam  •  26 octombrie 2018, 4:48

Tolo!Faci pe nestiutorul si dai vina,cum e moda,pe minister si pe politicieni!Dar cand era cu referendumul,faceati toti pe "tolerantii!!!!"Lasa-i mama ca sunt si ei oameni,asa le cere natura"!Asa va fi,in foarte scurt timp,si cu pedofilia!Deja se fac avansuri cum ca ar cam trebui permisa,daca copiii sunt ceva mai mari si de acord!Te faci ca nu ai auzit de "Fereastara Overon"!*** ,***,***!Nu uita,peste cativa ani,cand se va permite legal pedofilia si se va face un referendum dinainte decis in favoarea ei,cu Liiceanu,Plesu si Cartarascu in fruntea "tolerantilor",vei fi complice la aceasta nenorocire,ca si toti colegii tai de breasla,*** in fata noii ordini mondiale,care nu vrea altceva decat sa distruga familia,singura institutie ce le poate face fata!Sa va fie rusine,***!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

miriam  •  26 octombrie 2018, 6:04

"Fereastra OVERTON"!!!!Cineva mi-a mancat o litera!O fi securitatea de la Bruxelles?!Toti oamneii ar trebui sa caute in internet sai ca citeasca,atata cat mai putem,despre ce a zis omul ala despre cum suntem manipulati ca prostii!Si ala din america zice ca are libertati acolo!Saracul de el!Tolo,sunt convins ca sti despre ce vorbesc,dar n-ar fi rau sa mai citesti o data!Daca imi stergi comentariul,inteleg in ce ape te scalzi!Chiar voiam sa stiu!

bg  •  26 octombrie 2018, 8:56

Felicitari echipei! Ca intotdeauna scurt si la obiect, cu cifre reale. Matematica nu minte niciodata pentru ca inseamna gandire logica. In motivarea privind schimbarea legilor justitiei si a codurilor penale nu vedem nicio analiza (evaluare) a sist. de justitie si a fenomenului infractional de la noi. Se vorbeste la general de incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenilor de abuzurile facute de justitiei pe baza protocoalelor (cate la numar?). Cand o masina (un sist. mecanic) s-a dereglat, s-au defectat niste piese, le inlocuiesti, faci niste reglaje, unele fine, nu te apuci sa dai toata masina la casat cu sofer cu tot (pensionarea magistratilor)...

Ion  •  26 octombrie 2018, 9:36

Domnule Tolontan dar in articolele despre afacerea Shanghai tot pe ministrul Toader l- ai gasit vinovat?Ai uitat ca si acolo era vorba de fete minore?Cine era atunci Ministru al Justitiei,ai voie sa ne spui? Si lipsa ta de obiectivitate de acum ne fac sa ne invartim in cerc . Nu vezi ca acum ti se dau hartiile cerute dar despre perioada2005 - 2009 nu ti se poate spune nici cine a clasat acel dosar? Cum poti fi deacord ca Justitia sa se faca din doi in doi?Lasa- te de politica si scrie mereu despre adevar indiferent daca- ti place sau nu.Un ziarist ar fi dus el cazul Shanghai la capat,ar fi cerut ajutor tuturor jurnalistilor din tara si de afara.

un Gigel  •  26 octombrie 2018, 10:35

In Marea Britanie exista si sunt bine mersi retele musulmane care racoleaza copii si ii tin in sclavie sexuala. Treaba asta se numeste, politically correct, "grooming". Sunt cunoscute peste 50 de localitati din UK unde activeaza asemenea grupari Musulmane, specializate in racolarea copiilor nemusulmani (baieti si fete). De cele mai multe ori, autoritatile stiu sau, mai rau, membri ai politiei chiar participa sau acopera asemenea activitati. https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/quilliam-grooming-gangs-report-asian-abuse-rotherham-rochdale-newcastle-a8101941.html In Norvegia a fost scoasa la suprafata o retea de zeci de mii de pedofili ce utilizau un forum global de internet prin care comunicau. Politia a arestat doar vreo 50. Multi isi sheruiau filmulete cand isi abuzau proprii copi. Au fost descoperite retele similare in Australia, Canada, Statele Unite, cu un numar total de peste 1 milion de membri. https://www.independent.co.uk/news/world/europe/norway-paedophile-ring-police-arrest-51-men-a7432441.html https://www.vg.no/spesial/2017/undercover-darkweb/?lang=en La cum circula informatia pe Internet, cu siguranta ca exista forumuri unde se gasesc informatii despre legislatie, permisivitatea autoritatilor si alte asemenea lucruri - pentru potentialii turisti.

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2018, 12:37

@ticbis, ion: va intelegem frustrarea, si noi simtim fustrare in legatura cu Dosarul Shanghai, insa nu e deloc rezonabila ipoteza dumneavoastra ca nu mai publicam din cauza teoriei conspiratiei. Nu am publicat numele procurorului DIICOT care a clasat cazul, fara sa-l cerceteze, pentru ca inca nu l-am aflat. Dar il vom afla si atunci il vom publica. Nu vrem sa va convingem de nimic, e dreptul dvs sa suspectati orice, insa, la o privirea realista, veti vedea ca am tratat subiectele, asa cum se spune, fara teama si fara favoruri. De aceea avem si procese cu procurori DIICOT, cu consilieri prezidentiali, cu unul dintre politistii recunoscuti de minore la Shanghai, cu tot felul de oameni puternici despre care scriem. Nu ne plangem, e meseria noastra, insa e un pic suprarealist ca, citind aceste lucruri, sa veniti sa spuneti ca ii protejam :-)

Ion  •  26 octombrie 2018, 14:33

@Domnule Tolontan Cateva diferente...Eu nu am spus ca in Dosarul Shangai nu mai publicati cum afirmati din nu stiu ce cauze..Eu arat clar ca in Dosarul Shanghai ati documentat ca o parte din dosar a ramas nejudecata si ca se tine la secret numele procurorilor care au ingropat cazul.Procurorilor pentru ca o astfel de decizie stim ca trebuie confirmata de procurorul de grad superior.Va apreciez pentru orice caz neclar pe care- l faceti public!Asta trebuie sa faca presa!Insa acum in cazul copiilor agresati ne vorbiti de Ministerul Justitiei,de Ministrul Justitiei...Pentru problema Shanghai unde este vorba si de fete minore agresate,exploatate sexual nu ati vorbit de nici un Minister al Justitiei sau Ministru al Justitiei care sa fie interasate ca minorii sunt abuzati.Daca nu stiti cine au fost ministrii si procurorii sefi pe perioada judecarii cazului Shanghai va ajut eu...La fel ,va pot spune cine au fost Procurorii Generali in acea perioada.Sunt date publice,nu?Deci eu va rog sa priviti toate cazurile investigate in accelasi mod.Daca acum vorbiti de minister apoi minister a fost si pe timpul judecarii dosarelor Shanghai si- mi inchipui ca agresiunile sexuale sau exploatarea sexuala este judecata dupa aceleasi legi.

doze  •  26 octombrie 2018, 15:04

ce e si mai rau, este faptul ca toti sunt barbati. femeile nu sunt niciodata prinse, ori aduse la judecata.

st.il.  •  26 octombrie 2018, 15:36

Toate ministerele , toți miniștrii , toți funcționarii din ministere ( și nu numai ! ), sunt "atârnați" de un buget , cu alte cuvinte sunt bugetari , cu alte cuvinte sunt plătiți de către noi , niște mitici plătitori de taxe și impozite , tăcuți până la prostie , constatatori perplecși a ticăloșiilor făcute de , culmea , "angajații noștrii " !?...Deranjez cu o întrebare : care să fie oare limita de jos a abjecției și a acelora care o întruchipează ?...Tic-tac-tic-tac !.....

Ion Moldoveanu  •  26 octombrie 2018, 16:15

Pai Ministerul Justitiei i-a ocrotit ? Ia uite ce reactii sunt la prevederile privind raspundera magistratilor !!

ticbis  •  26 octombrie 2018, 18:44

Tolo, eu te inteleg, e evident care-ti sunt motivele; ai procese cu aia si intr-o asemenea conjunctura e de preferat sa nu publici detalii despre cauza respectiva. Si eu as proceda la fel intr-o astfel de situatie, e limpede de ce! Pe de alta parte, da-mi voie sa te contrazic: in nicio tara democratica din lume numele procurorului de caz desemnat pentru a instrumenta o ancheta juridica intr-un dosar penal NU este secret! Este public! Pot exista anchete penale "delicate", ce au ca subiect personaje de la varful puterii si ale caror consecinte ar putea genera vulnerabilitati asupra sigurantei nationale; caz in care ancheta respectiva poate fi declarata strict "interna" pana la finalizarea ei, fara ca publicul larg sau mass-media sa aiba acces la informatii privind mersul acesteia. Insa NUMELE procurorului ce investigheaza faptele intr-un asemenea caz este PUBLIC, il stie toata lumea! Concret, in zilele noastre este anchetat penal presedintele Statelor Unite, Donald Trump, in cazul acuzatiilor privind presupusele contacte cu Rusia in campania electorala din 2016. Pentru o astfel de ancheta "sensibila", sistemul juridic american prevede o procedura clara: se numeste un Procuror Special, propus de catre Departamentul de Justitie si validat in urma unor serii de interviuri de catre Congresul Statelor Unite. Un Procuror Special are autoritatea si puterea deplina de a desfasura ancheta absolut independent de sefii sai ierarhici din Departamentul Justitiei si nu da socoteala despre mersul acesteia nici macar in fata Procurorului General al USA. Este autorizat sa puna sub acuzare ORICE persoana daca derularea anchetei o considera necesara. Cu alte cuvinte, ancheta penala este confidentiala, insa NUMELE procurorului special desemnat pentru instrumentarea dosarului este PUBLIC! In cazul amintit, Procurorul Special se numeste Robert Mueller, fost director general al FBI timp de 12 ani, veteran al razboiului din Vietnam in marina militara, decorat cu distinctiile "Steaua de Bronz" si "Purple Heart" pentru merite deosebite pe campul de lupta. Ca o curiozitate, Robert Mueller este un republican convins, deci simpatizant declarat al familiei politice a presedintelui Trump, pe care acum il ancheteaza!!! "Nimeni nu stie ce va descoperi Robert Mueller, insa el a făcut clar ca, in pofida polarizarii, Statele Unite ale Americii raman o natiune guvernata de lege", scria în decembrie anul trecut ziarul "Time". Corect!; asa o fi la ei acolo, in America, insa Romania actuala e la ani-lumina de o democratie reala ca aceea amintita mai sus. Sistemul juridic romanesc e o gluma proasta; e suficient sa ne amintim cine il reprezinta: Toader, Nicolicea, Iordache, Nicolae, Kovesi, Lazar...si nu merg mai departe... deja e chiar prea mult!:) Eu inteleg ca anumite anchete penale si dosare judiciare nu pot fi facute publice din ratiuni de stat, insa daca si numele procurorului de caz e tinut la randul lui la "secret"... cu tot respectul, dar asta contravine insasi notiunii de stat de drept; aduce mai degraba cu un stat POLITIENESC, guvernat in stil MAFIOT si cu un sistem juridic ce-i legitimeaza actiunile si-i acopera faptele. Nu intamplator am solicitat sa se faca public numele procurorului ce a clasat dosarul Shanghai; au trecut 10 ani de atunci si, poate, respectivul este acum procuror sef la Parchetul General, DIICOT, DNA sau, poate, este membru acum prin CSM, pe la Curtea Constitutionala sau pe la Inspectia Judiciara sau, poate, este chiar ministru sau secretar de stat pe la Justitie sau prin alte dregatorii de varf ale statului... Cred ca fiecare cetatean roman are dreptul de a afla daca un asemenea personaj a ajuns ca, dupa 10 ani, sa-i dea lectii de cum se face justitie intr-un stat de drept!:) Pe de alta parte, repet o afirmatie din comentariul meu anterior: este absurd, daca nu inutil, sa ne intrebam de ce toti pedofilii trecuti prin salile tribunalelor romanesti n-au fost condamnati la nici macar o zi de puscarie cu executare, atata timp cat sistemul juridic romanesc a musamalizat cazul Shanghai cu multi ani in urma. E clar de ce: pentru ca de acolo porneste totul si, in mod cauzal, una fara alta nu se poate! NU poti cere justitiei sa faca ce trebuie in sutele de cazuri de pedofili lasati liberi, cata vreme aceasta NU a facut altceva decat sa ascunda faptele si vinovatiile din dosarul Shanghai! Asta defineste viabilitatea sistemului juridic din Romania si gradul sau de valoare democratica; nimic altceva! PS: Eu nu acuz pe nimeni; traiesc in tara asta, asa cum e ea; n-am incotro altfel. Citesc, constat, judec cu propria mea minte, filtrez conform nivelului meu de educatie si de constiinta morala si civica, inteleg prin intermediul bunului simt si-mi dau cu parerea; atata tot. Alta putere, n-am! PS2: Am convingerea ca principala cauza pentru care Romania arata atat de rau acum o reprezinta justitia si sistemul juridic gresit si absolut defect. Toate relele societatii in care traim si toate derapajele de la normal ale politicului, economicului, socialului, inclusiv ale nivelului de trai, de constiinta civica si de perceptie la nivel de masa a pricipiilor de baza ale unei democratii, o reprezinta calitatea sub orice critica a sistemului juridic. De aici se propaga totul; fara o justitie solida si la standarde macar normale daca nu chiar corecte, nimic nu poate functiona democratic intr-o tara, indiferent care ar fi aceasta. Nu este doar parerea mea... exact asa vad lucrurile toate cancelariile occidentale; din motivul asta Romania e condamnata pe banda rulanta in tribunalele internationale, la CEDO si la Haga; din cauza asta se mentine de 10 ani mult hulitul MCV pe tara noastra! PS3: Tolo, nu sunt inca informatii publice despre procesele in care te-au tarat aia, insa astazi a fost termen in procesul intentat in grup de catre taticile politicii romanesti, Carmen Dan, Viorica Dancila, Gabriela Firea, Olguta Vasilescu si iubita lui "daddy", Irina Tanase, impotriva colegilor tai ziaristi de la "Times New Roman", acuzati ca le-au ironizat prea aspru si prea "decoltat" intr-un pamflet publicat cu cateva luni in urma. "Duamnele" respective au cerut in instanta despagubiri "morale" de o juma' de milion de euro pentru ca le-a fost afectata "reputatia si demnitatea", desi, oricat s-ar stradui cineva sa caute, nu cred ca va gasi vreodata chestiile astea prin biografiile lor. La termenul precedent, avocata "duamnelor" jignite a cerut ca procesul sa se desfasoare cu usile inchise; judecatorul a respins cererea si, mai mult, a solicitat ca toate cele cinci dive reclamante sa se prezinte personal in sala de judecata pentru a fi interogate de instanta. Astazi, niciuna dintre ele nu s-a prezentat la tribunal, astfel incat sedinta s-a amanat si "duamnele" au ramas inca cu "onoarea nereperata":))) Asa cevaaa... mare e gradina Domnului! O seara buna!

ionut  •  14 decembrie 2018, 16:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează