SECRETELE „COLECTIV” Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! ”Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”

Parchetul de pe lângă ICCJ urmărește, de câteva luni, pistele legate de transferurile în străinătate și de infecțiile nosocomiale netrecute în fișele pacienților

vineri, 23 noiembrie 2018, 2:32

 

”Mădălina a fost scoasă din avionul de Olanda pe o minciună! Nici acum, după trei ani, Spitalul de Urgență Floreasca nu ne dă dosarul medical al fetei mele moarte după ce n-a mai fost transportată deloc!”  Elena Strugaru, mama Mădălinei, fata de 29 de ani, care a murit în Spitalul Floreasca

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

16 familii ai căror copii și părinți, frați și surori au murit după incendiul de la ”Colectiv” au depus în vara lui 2018 o plângere penală, cerând inculparea șefilor din Sănătate, a managerilor de spital și a tuturor celor care le-au ascuns adevărul și au micșorat, spun ei, șansele de viață ale pacienților.

Sunt vizați de plângere ministrul Bănicioiu, secretarul de stat Arafat și alți responsabili, unii nominalizați de părinți, alții doar sugerați.

Părinții celor morți s-au temut că plângerea le va fi clasată

”Am făcut-o pentru cei dispăruți, dar și pentru cei vii, pentru oamenii care se află în situații asemănătoare”, spune Narcis Hogea, unul dintre inițiatori.

Ca orice plângere penală, documentul se cercetează preliminar și e responsabilitatea procurorilor cât credit îi dau și cât consideră de relevante faptele reflectate în el pentru dezvăluirea unor eventuale încălcări ale legii.

Cu procesul „Colectiv” târându-se prin cabinetele procurorilor și în instanță de trei ani, familiile nu și-au pus prea mari speranțe.

Au anticipat o clasare rapidă.

Dar azi sunt surprinși, chiar dacă asta înseamnă un cost neașteptat al propriei sănătăți.

Narcis Hogea (al doilea de la dreapta), soția Mihaela și fiica Teodora într-una din ultimele poze alături de Alex Hogea

Medici de la ATI și de la chirurgie plastică au depus deja mărturie

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Procurorul m-a audiat aproape trei ore, a avut răbdare, a întrebat ce am făcut, ce am scris în foile de observație ale bolnavilor”, povestește unul dintre medicii deja audiați.

Cu un ritm de două ori pe săptămână, au fost și vor fi chemați, ca martori, mulți dintre doctori, povestesc, pentru Libertatea, cei audiați și cei citați.

Procurorii au stat de vorbă, în primul rând, cu medicii ATI, specialitate care a fost în prima linie a salvării bolnavilor.

De asemenea, au fost chemați și medici de chirurgie plastică și reparatorie, cei care au făcut grefele care să înlocuiască pielea arsă.

”Banca națională de piele era aproape goală, nu aveam nici piele artificială!”

”Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”, au mărturisit doctorii procurorilor.

Unele dintre audierile de martori au durat și patru ore.

”Banca de piele națională era aproape goală, nu exista nici piele artificială”, au aflat procurorii.

Audiat a fost și Emanuel Albu, chirurg plastician la Spitalul Universitar.

Dr. Emanuel Albu

Albu a scris încă de la prima vizită de dimineață la bolnavi, în prima zi după „Colectiv”, că bolnavii trebuie transferați, pentru că spitalul său nu le poate face tratamentul necesar.

Au mai trecut 8 zile până la primul transport al marilor arși în străinătate!

”Emanuel Albu urma să ajungă șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie. Nu a mai ajuns. Ghiciți de ce?!”, spune medicul Marius Uscatu despre colegul său care a contrazis, în scris și punându-și parafa, versiunea oficială a lui avem-de-toate.

Tatăl lui Hogea a făcut un accident vascular cerebral

Unele dintre audieri au adus o emoție extrem de puternică.

”A fost pentru prima oară când am reușit să vorbesc cu un reprezentant al statului, cu cineva care are putere și de la care sperăm să o folosească pentru a afla adevărul”, spune Narcis Hogea, părintele lui Alexandru, tânărul de 19 ani mort la Viena.

”Procurorul m-a ascultat 4 ore. Am retrăit, practic, ce a fost atunci și asta m-a pus într-o situație grea, emoțional vorbind. La câteva zile după aceea, am făcut un accident vascular cerebral ischemic, mi-a paralizat partea dreaptă, acum mi-am revenit! Nu e un reproș, dimpotrivă, sperăm ca Parchetul să-și ducă munca până la capăt”, povestește Hogea.

Cine a fost urcat în primul avion

Unul dintre cazurile puțin cunoscute până azi este cel al primului avion, spre Rotterdam, pe 7 noiembrie, la 3:30 dimineața.

Libertatea a reconstituit componența acestui avion în care gravitatea cazurilor a fost înfiorătoare.

A fost cu adevărat un avion al urgențelor, cu excepția ziaristului Cătălin Grădinariu, trimis pentru ”tratament și kinetoterapie”.

Conform anunțului inițial al lui Raed Arafat, cu cel dintâi zbor salvator urmau să decoleze 9 răniți. În ciuda promisiunilor inițiale, statul român nu a fost deloc transparent cu criteriile selecției pacienților.

Pe lista primită de Spitalul Universitar de la Raed Arafat pe 6 noiembrie, ora 15:53, sunt însă 10 pacienți ce urmau să fie transferați în Olanda:

Mădălina Strugaru, fata ”într-o situație medicală fericită” care n-a mai plecat în Olanda

În adresa trimisă de Raed Arafat era menționat faptul că ”la transport nu vor participa pacienții Alex Pascu (familia nu este de acord cu transferul) și Ciprian Caloian (medicii evaluatori au decis că transportul nu este posibil)”.

În legătură cu Alex Pascu, așa s-a întâmplat, el n-a mers, și decizia a aparținut familiei, conform declarațiilor făcute de Ana Pascu ziarului.

Cătălin Caloian s-a aflat în avionul de Olanda, ajungând la Spitalul Martini din Groningen, deși pe listă fusese repartizat la Spitalul Maasstad din Rotterdam.

Din cei 10 de pe listă, au fost duși la aeroport doar 8, și nu 9.

Mariana Oprea (Tedy) a fost transferată în aceeași zi, dar noaptea, la AKH Viena, la fel ca Alex Hogea.

Iar Mădălina Strugaru nu a mai fost transferată deloc. Nici atunci, nici altădată. Și a murit.

Părinții ei nu știu nici acum de ce.

După trei ani, Spitalul de Urgență Floreasca nici măcar nu a dat familiei dosarul medical!

Mădălina Strugaru și Andrei Găluț

”Spitalul nu a fost de acord cu transferul în străinătate”

”Mădălina nu a fost un caz grav, ca ceilalți. Ne-au spus ca suntem un caz mai fericit, că avea arsuri pe 20-25% din suprafața corpului. Când a fost internată, am stat cu ea și am vorbit ore întregi, mi-a povestit tot ce s-a întâmplat în club. Până dimineața am vorbit”, povestește Elena Strugaru, mama Mădălinei.

Dar starea de sănătate s-a agravat, iar fericirea și-a deschis ușa aceea subțire, de hârtie, către îngrijorare.

Au dus-o la etajul 3 și eu am verificat-o să văd unde e arsă. Mâinile erau afectate și un pic la decolteu. Părul era doar afumat. Din prima zi am optat pentru transferul în străinătate, chiar am semnat hârtii în acest sens”.

”Le-am cerut să ne spună ce trebuie să facem, câți bani ne trebuie ca s-o ducem pe Mădălina la tratament afară. Dar nu au fost de acord” Elena Strugaru

”Ne-au mințit!”

”Zilele următoare am aflat că a fost intubată. Pe 6 noiembrie, dimineața, pe la 10-11, ne-au spus că o să fie transferată în Olanda și am fost de acord pe loc. Seara, pe la ora 21:30, când eram acasă și pregăteam bagajele, m-a sunat soțul, care era la spital, că Mădălina nu mai pleacă din cauză că ar fi făcut scaun cu melenă, adică cu sânge”, își amintește mama.

Ea continuă: ”Dimineața au venit medici de la gastroenterologie și de la secția doctorului Beuran și după ce i-au făcut analize au zis că nu are nicio hemoragie la organele interne. Am știut de la început că a fost o minciună! În aceeași zi a venit la noi doctorița de la ATI, doamna Pavelescu, și ne-a spus că, dacă vrem să o transferăm, acum e momentul. Că dacă putem, să intervenim la Ministerul Sănătății”.

”Iar duminică, când au venit medicii din Germania, le-au zis medicilor români că trebuie curățate asurile de pe mâini ca să prindă grefele. Era deja infectată. Pe 12 noiembrie a murit. I-au cedat organele”.

”Prietenul ei, Andrei Găluț, care a fost un caz mult mai grav, a plecat în Olanda și acum trăiește. Dacă Mădălina pleca, acum o aveam lângă noi. Ar fi avut cicatrici precum celelalte fete, dar ar fi trăit. A fost omorâtă de mizeria din spital, de bacteriile intraspitalicești, de refuzul medicilor, deși aceștia știau la ce pericol e expusă și totuși s-au opus plecării”, spune mama ei.

”Poate îi vedem că se întorc de acolo căsătoriți”

O altă familie își amintește de cazul Mihaelei.

Maria Apostol, mama Adrianei Apostol, internată la Spitalul Elias și care a ajuns în Belgia, tresare amintindu-și o replică.

Destinul a croșetat propriile fire amare între aceste familii.

”Pentru avionul Belgia și-a dat acordul și tatăl lui Andrei Găluț, iar după câteva ore a fost anunțat că fiul său o să fie transferat la aceeași oră, dar în Olanda. A primit vestea bine pentru că știa că prietena lui Andrei, Mădălina Strugaru, care se afla internată la Spitalul Floreasca, fusese și ea aleasă pentru Olanda. Nu o să uit niciodată cum a spus fericit: <Dumnezeu vrea ca acești doi tineri să plece împreună să se vindece în Olanda. Poate îi vedem că se întorc de acolo căsătoriți!>”, spune Maria Apostol.

”Mădălina a fost omorâtă de infecții și de refuz”

Familia Mădălinei, fata care n-a mai plecat, nu a oprit lupta.

“Și acum ne chinuim să intrăm în posesia dosarului medical, să vedem ce s-a întâmplat. Asteptăm decizia instanței. Să se investigheze de ce nu a fost transferată în Olanda și cine a trebuit să plece în locul ei”, spune Elena, mama ei.

Acest caz este și el la Parchetul General, după ce sistemul medical și cel de urgență românesc n-au dat victimelor niciun răspuns. Nici măcar cronica medicală seacă și greu de interpretat pentru noi, muritorii, a zilelor de ultimă suferință ale Mădălinei Strugaru.

 

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Mihai  •  23 noiembrie 2018, 15:02

Dupa ce a devenit expert in pesta porcina , tolontan s-a reintors la medicina facuta dupa ureche, pielea ca orice alt organ trebuie sa fie compatibila intre donator si cel care o primeste, din cauza asta grefele de piele se iau chiar de pe pacient pt ca pielea spre deosebire de alte organe are capacitatea de a se regenera.

Liviu  •  23 noiembrie 2018, 15:38

Domnule Tolontan, Romanii pe langa multe asa zise vorbe din popor de genul "capul plecat sabia... " de acord dar esti in acest caz esti ssluga, sau "doamne feri de mai rau" adica graduezu raul , vai, si multe , multe altele mai are una care se potriveste in cazul de fata - "Romanul uita repede". Peste "Colectiv" incet , incet se asterne praful si A RASPUNS CINEVA ??? NIMENI si nici n-o sa raspunda pentru ca exista acea gena a UITARII. Altii nu-s asa. Vezi Trianonul nu-l uita ungurii nici dupa 100 de ani. Noi nu. E mai important pentru toata masmedia ce a mancat Dragnea la micul dejun decat ceea ce relatati din pacate doar dvs. Pentru efort RESPECT. In 1990 daca noi "***" pe toti directorii si directorasii pana la a patra spita cu acel articol parca 8 de la Timisoara, azi nu vorbeam despre astfel de cazuri. Insa noi am uitat repede si uite aici santem.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  23 noiembrie 2018, 15:44

@Mihai: declaratiile apartin medicilor si e incorect ceea ce spuneti. Banca de piele , inclusiv piele artificiala, are exact acest rol.

Claudiu  •  23 noiembrie 2018, 15:48

Domnul Tolontan e un mare Habarnam!

Florin  •  23 noiembrie 2018, 16:07

Bv si mult respect domnule Tolontan, adevarul trebuie cautat, trebuie aratat, iar greselile trebuie sa ne faca sa invatam din ele. De asemenea, coruptia si spaga ar trebuie drastic pedepsite. Faptul ca unii judeca ca de ce Tolontan nu scrie despre sport, ca de ce aduce in discutie si arata mizeria din sistemul de sanatate, nu este decat inca o doza de prostie si de refuz de a vedea si de a accepta realitatea, dupa care, de indreptare a lucrurilor. Din pacate asa e, multi comenteaza si acuza faptul ca Tolontan sau altii care arata realitatea, nu fac bine, poate ca asa suntem toti, ne ascundem in carapacea noasra, sperand si refuzand posibilitatea ca si noua sau celor apropiati, ni se poate intampla ceva de genul coletiv.

Andrei F  •  23 noiembrie 2018, 16:45

Deoarece in acest articol este vorba mai ales de persoane care au pierdut pe cineva drag la COLECTIV credeam ca am sa aceept orice ar fi spus acestia....O persoana care are astfel de pierdere poate sa-l acuze si pe Dumnezeu...Totusi...Ce aflam astazi?Ca o tanara cu arsuri pe 20-25% din corp trebuia sa plece in Olanda????Si din pacate nu a plecat si a murit la Bucuresti???Pai ,,raul,,national de ieri si alaltaieri avea arsuri pe aproape 30% si domnul Tolontan spune ca nu se impunea transportul!!!!Sper ca datele despre tinara care trebuia sa plece in Olanda sa fie niste greseli de redactare....Altfel sa stiti,e foarte grav!!!!Ii condamnam pe Banicioiu si Arafat dar ,,noi,,facem greseli si mai grave...?Imi cer scuze parintilor fetei ,eu doar am alaturat stiri despre pacientii arsi aflate pe acest blog...

Eu  •  23 noiembrie 2018, 16:45

@ Mihai Eu nu sunt medic , dar am o intrebare: - daca ai arsuri pe 70% din corp , de unde sa " ia " propria piele pt grefa? Ramane potential folosibila doar 30% din suprafata pielii! Gresesc dle Mihai?

VLAD  •  23 noiembrie 2018, 16:45

Totusi, nimeni nu se intreaba cum au ajuns Gabriel Oprea, care avea nevoie de o inalbire a imaginii dupa cazul Gigina, si Raed Arafat aproape in acelasi timp cu ambulantele? Si cum DNA a reusit in trei zile sa isi da seama ca ceea ce spunea la telefon un colonel SPP despre premeditarea incendiului de la Colectiv este o minciuna? In rest, este vorba doar de probleme secundare. Este foarte important sa gasim vinovatii nu pe acarul Paun.

un cititor  •  23 noiembrie 2018, 16:52

@claudiu: mult mai mic decat tine. si in nici un caz agramat ca tine.

benko robert  •  23 noiembrie 2018, 17:29

Mihai esti un mare idiot si in mare *** *** antenist.*** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  23 noiembrie 2018, 17:33

@mihai - *** *** *** ***' ***. bravo, tolo. respect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio  •  23 noiembrie 2018, 19:11

Nu va mai agitati oameni buni,in tara asta si nu numai in asta, s-a instaurat haosul, si nesimtirea ,si tupeul, si necredinta!!!Nimeni nu mai raspunde in fata nimanui,toti sunt independenti ,toti sunt destepti!Numai cei care mor sunt vinovati!

Octav  •  23 noiembrie 2018, 19:15

@Mihai pielea e organ? Rezuma te la beli ochii la gadea si badea, cam asta e nivelul tau

Andrei F  •  23 noiembrie 2018, 20:01

@Octav • 23 noiembrie 2018, 19:15 Pielea este socotit cel mai mare organ al corpului omenesc...Asta nu conteaza nici daca ar fi spus de Gadea sau Badea...@Eu • 23 noiembrie 2018, 16:45@Eu Sunt cateva articole pe internet despre mari arsi salvati miraculos in Romania!!!!Unul avea 95 % din corp ars!!!Si a supravietuit!Un medic a spus ca a colectat piele si de pe talpi,de pe scalp si daca era nevoie colecta si de pe organele genitale....In cazul acelui pacient apropiatii au donat la randul lor piele-fratele...Deci se pare ca este adevarat.In cazul transplantului de piele trebuie sa existe compatibilitate si de asemenea pielea se regenereaza -deci nu trebuie acoperit tot corpul concomitent...De altfel la o arsura de 95% nici nu este posibil...Se opereaza de mai multe ori...Tot intr-un articol de aici am aflat espre un medicament minune adus din Israel care poate inlocui transplantul de piele.Desigur ,exista si piele artificiala , ,,crescuta,,in laborator... Pentru ca multi se iau de niste declaratii....acel doctor a spus ca un mare rol in tratarea pacientilor o au si psihologii...Multi pacienti cand isi vad ranile au caderi psihice si cedeaza...De altfel tot din articol...tatal unui astfel de pacient a suferit mult dand declaratii in fata procurorilor si astfel reamintindu-si ...Cine de aici care da cu piatra ar fi declarat adevarul gol-golut?Si pentru cei prea revoltati..Voi stirile le ascultati?Banca de piele care deservea spitalele din Romania a fost inchisa...Cand iesim in strada? Dovada:DIGI 24,,La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are bancă de piele, vitală pentru marii arși. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație, deși în 2014 se făcuseră planuri pentru crearea a patru bănci de piele.,,....Si bonus...Pacientii mari arsi de luna trecuta trimisi in Belgia au avut probleme deoarece nu se platise pentru spitalizarea unor mineri in aceeasi tara...Informatia o gasiti pe internet daca vreti sa fiti informati...Pentru a depasi criza aparuta un parlamentar al opozitiei s-a alaturat Ministrului Sanatatii care au ajuns sa se roage de marii functionari ai tarii...Acum va rog sa va intrebati de ce acei functionari nu semnau?Si cum de un doctor este condamnat public pentru ca trimite un pacient cu 27% arsuri in Belgia dar alt medic care a vrut sa trimita un pacient cu 20-25% arsuri este socotit acum erou?Ei de asta se intampla ce se intampla...

Condrea  •  23 noiembrie 2018, 20:25

M ai omorât.. Nici acum nu s a demonstrat ca eu sau firma mea am cauzat decese. Dar tu m ai omorât pe mine. La propriu. Și fetița mea creste fără mine. Ca ai avut ceva ordine... Nu te voi bântui, nu meriți... Dar de colindat...

Mihai  •  23 noiembrie 2018, 20:31

@Catalin Tolontan - nici macar pielea artificiala nu e intotdeauna compatibila, cea mai sigura metoda e cea de a preleva grefe de piele de pe victima. @eu - e mai importanta gravitatea arsurii decat suprafata arsa, se poate muri cu arsuri grave doar pe 10% din suprafata corpului, asa cum se poate supravietui cu arsuri superficiale pe 80-90% din suprafata corpului - de ex. O expunere indelungata la soare provoaca arsuri superficiale care nu necesita grefe de piele. Deci in mod realist cu arsuri grave care necesita grefe de piele pe 70% din suprafata corpului sansele de supravietuire sunt 0.

constantin  •  23 noiembrie 2018, 20:56

Văd că nu trataţi cum se cuvine şi suspiciunile cu privire la originea incendiului de la Colectiv. S-au făcut nişte teste care nu au demonstrat că materialele care acopereau pereţii se puteau aprinde aşa de uşor. Chiar nu au luat foc... De ce focul s-a propagat aşa de uşor?

Mihai  •  23 noiembrie 2018, 20:58

Pielea e cel mai mare organ, cu functii multiple: elimina toxinele, asigura termoreglarea, protejeaza organele interne impotriva factorilor externi: raze ultraviolete, bacterii, virusi.....

Andrei F  •  23 noiembrie 2018, 20:59

@ Mihai Gresesti! La pacientul de care am tot vorbit si a carei poveste se gaseste pe net avea arsuri de 95 % si primise un pronostic de 1%....Se arsese din cuza unei sticle de benzina...Avea arsuri pe tot corpul cu exceptia scalpului,talpilor si zonei genitale...

danai  •  23 noiembrie 2018, 21:03

Dl Tolontan, daca toata lumea va fi vreodata impotriva dvs, eu voi fi de cealalta parte! Asta pentru alinarea psihologica pe care o primesc parintii si rudele si prietenii, citind si vazind ca n-au fost uitati cei disparuti.

Mihai  •  23 noiembrie 2018, 22:05

@Andrei F - medicina nu e o stiinta exacta, pot exista si cazuri de supravietuiri inexplicabile insa in majoritatea cazurilor de arsuri profunde decesul intervine in cateva minute/ore indiferent de suprafata afectata. Asa cum in cazul cancerului pancreatic urmand aceleasi tratamente doar 2-3 persoane din 100 de bolnavi supravietuiesc mai mult de 5 ani.

Mihai  •  23 noiembrie 2018, 22:16

@Andrei F - evident conteaza la fel de mult si localizarea arsurilor. Oricum in cazul colectiv majoritatea deceselor au intervenit din cauza afectiunilor la nivelul cailor respiratorii si a plamanilor in urma inhalarii gazelor la temperaturi foarte ridicate. Probabil multi ar fi supravietuit daca isi puneau la nas si gura un articol din imbracaminte.

bg  •  24 noiembrie 2018, 8:32

Uite Banca de piele, nu mai este Banca de piele! Un fel de autostrada construita de Bechtel... Afacere TIPIC romanesca in sanatate. Din 2014, ANT a eliberat autorizatia de functionare pentru Banca de piele de la sp. G. Alexandrescu. Asta inseamna ca ea respecta la acel moment toate standardele in domeniu, de constructie, dotare, incadrare cu personal calificat si era functionala. La 1 nov. 2015, dupa Colectiv, min. santatii N. Banicioiu si managerul sp. G. Alexandrescu, prof. Dan Enescu anuntau ca Romania are Banca de Piele cu 7000 cm patrati de piele care acopera necesarul de transplant pt. cei arsi. In 2018, S. Pintea anunta ca Banca de piele se inchide pentru ca are conditii improprii de functionare si nu are personal calificat. Ce s-a putut schimba in domeniul respectiv in 4 ani? Nimic, numai ca autoritatile nu au cum sa justifice banii bagati in ceva inexistent si vor alti bani pentru acelasi lucru.

bg  •  24 noiembrie 2018, 9:18

Nu vedeti ca tot ce s-a facut in domeniul medical din 1990 s-a facut fara un plan, proiect de reforma, dezvoltare si totul este haotic, contrastant. Avem spitale mizere si centre de transplant la nivel european. Numai ca nu poti preleva organe ptr. transplant dintr-un spital neconform pentru ca sigur este infectat cu bacterii si astfel renunti la donatori in moarte clinica si apelezi la donatori vii. Diverse personalitati din domeniu si cu afinitati politice ca S. Oprescu, prof. A. Streinu Cercel, Prof. Lucan, Prof. Lascar, prof. M. Pop, au participat la asa zisa reforma in sanatate si au beneficiat de fonduri pentru propriul spital (ei spun spitalul meu) din orgoliu profesional, desi clameaza ca au facut totul in interesul pacientilor. Mai multa modestie, domnilor profesori si puneti pacientul in centrul preocuparilor. In antichitate, in spatele cezarului statea un sclav care ii soptea la ureche din cand in cand:" nu uita ca esti om."

antonia  •  24 noiembrie 2018, 10:40

Zilnic, in spitalele din Romania, se petrece un fel de COLECTIV! Mor pe capete oameni tineri, cu afectiuni minore, dar care se infecteaza in spitale, mor din cauza lipsurilor, a indiferentei si lipsei de responsabilitate a celor care gestioneaza sistemul sanitar, asa cum se intampla in general in tara asta. De ani de zile se fura din banii SANATATII, se construiesc cladiri nefunctionale la preturi exorbitante, supraevaluate, spaga e litera de lege in tot ceea ce inseamna achizitii, recrutare de personal, numire in functii de conducere, etc. Acum, mai mult ca niciodata, spitalele sunt lasate la mana unor descreierati, care se comporta exact ca Dragnea&Dancila, carora nu le pasa daca mor oameni in fiecare zi, din cauza nepasarii lor si a incompetentei. Toti factorii de raspundere stiu despre situatia sistemului sanitar de ani de zile, au dovezi pe care le tin ascunse sub pres, nu actioneaza pt. ca de cel mai multe ori, ororile sunt comise de ei si gastile c are au praduit aceasta tara, au alungat cetatenii, au omorat copiii . Niciodata Presedintele Iohanis nu a catadicsit sa convoace CSAT-ul pe aceasta tema de importanta vitala, CORUPTIA CARE UCIDE!!! Nu a fcut nimic pentru noi si pentru tara, ba mai mult ne-a dat pe mana lui Dragnea si a gastii lui de infractori, doar ca sa se poata plimba linistit prin lume si sa-i satisfaca fanteziile obsedatei sale sotii. Populatia este indobitocita in mare parte, cei care au curajul sa vorbeasca sau sa actioneze sunt linsati, marginalizati, eliminati. Ca natie si popor suntem terminati, doar o minune ne mai poate salva.

PaCiEnTuEdEvInA  •  24 noiembrie 2018, 20:37

Da, foarte interesant, cum au intrat procurorii pe fir și s-a spart buba cu puroi din serviciul public de sănătate, doctorasii cu afaceri si functii sar cu tot felul de povesti semidocte si relatări pseudistiintifice, încercând să ne manipuleze si să ne mintă în continuare...că oricum victimele ar fi murit, ce dacă au fost infectate cu bacterii multirezistente bla bla...Noroc că nu vă mai crede nimeni, doctorasilor

PaCiEnTuEdEvInA  •  24 noiembrie 2018, 21:15

Asa este Antonia! Dar noi toti, cei cu constiintă, trebuie să facem plângeri la DIICOT, la Avocatul Poporului, la CEDO etc., cât mai multi, tot mai multi, aceste reclamatii trebuie să devină un fenomen de masă, si atunci nu vor mai putea fi musamalizate chiar toate...trebuie să avem curaj, mafia medicală poate fi învinsă

me  •  27 noiembrie 2018, 12:10

”Emanuel Albu urma să ajungă șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie. Nu a mai ajuns. Ghiciți de ce?!” - ar fi avut vreo satisfactie daca ar fi calcat pe cadavre, la propriu, pt acea functie?

Comentează