MApN către Libertatea: directorul medical al Spitalului Militar din Constanța va fi dat afară! El uitase două foarfeci într-o pacientă

Dar conducerea ministerului nu se lasă și vrea să fie pedepsit și unul dintre doctorii care semnalase de-a lungul anilor eșecurile medicale ale colonelului Gheorghe Ștefan

marți, 11 decembrie 2018, 11:43

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Acum o lună, Libertatea a început să expună cazuri în care pacienții operați de Gheorghe Ștefan, colonel-chirurg în Spitalul Militar din Constanța, au trecut prin suferințe sistemice.

Situațiile durau de peste 6 ani de zile!

Deși mai mulți medici sesizaseră în scris managerilor, aceștia nu au luat nici o măsură. Mai mult, Gheorghe Ștefan devenise directorul medical al clinicii militare din Constanța.

După dezvăluirile din Libertatea, Direcția Medicală a MApN s-a sesizat și a anunțat că ”s-a dispus înființarea unei comisii de cercetare”.

Ieri, MApN a trimis ziarului concluzia investigației.

Cele patru cazuri prezentate de ziar referitoare la doctorul Gheorghe Ștefan:

  1. Chirurgul a uitat două foarfeci de 16cm într-o bolnavăpacientă operată de colecistectomie laparoscopică în octombrie 2012, eliminarea vezicii biliare; evoluția e nefavorabilă, e reoperată de urgență, iar medicul uită două foarfeci de 16cm în cavitatea abdominală, după care a urmat o a treia intervenție ”pentru eliminarea corpurilor străine”;
  2. Doctorul a uitat un ghem de ațe de sutură în abdomenul altei bolnave: pacientă operată de apendicită acută cangrenoasă în iulie 2014; în urma unor stări accentuate de rău, face o ecografie în 2015 și i se descoperă două granuloame de ață care s-au infectat în corp.
  3. Gheorghe Ștefan operează greșit o pacientă astfel încât acesteia îi este extirpat un rinichi: femeia se internează în aprilie 2018 cu diagnosticul de ruptură de perineu; în urma unei manevre greșite, pacienta intră în șoc hemoragic, din greșeală medicul îi obturează ureterul, iar pacienta își pierde un rinichi.
  4. Medicul coase o pacientă în zona intimă astfel încât aceasta nu mai poate fi nici măcar consultată ginecologic: femeia se operează în iulie 2015 de ruptură de perineu, este cusută cu fir neresorbabil atât de strâns încât nu poate fi consultată mai apoi ori întreține raporturi sexuale, cazul se rezolvă după ce femeia merge la 7 doctori diferiți și se reoperează, după 3 ani, în Ungaria.

 

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Ilie  •  11 decembrie 2018, 11:54

Felicitări Libertatea, felicitări GSP.

Cătălin Tolontan  •  11 decembrie 2018, 11:55

@Ilie: va multumim, dar nu este meritul nostru, este meritul pacientilor, ei au avut curajul sa-si expuna public suferinta, sa-si spuna povestile dureroase, care au fost probate cu documente medicale.

bg  •  11 decembrie 2018, 13:07

Multumim echipei GSP care s-a aplecat cu rabdare si incapatanare asupra problemelor reale ale pacientilor trecuti prin sist. medical de la noi. Cu toate piedicile si contestarile, ati reusit sa obligati autoritatile sa recunoasca (fie si partial) adevarul despre ce se petrece in spitalele din Romania. Voi ati indraznit sa credeti. Suntem alaturi de voi. Felicitari!

Gogu  •  11 decembrie 2018, 14:00

Astept o ancheta marca Tolontan despre firmele de analize straine care au preluat marea majoritate a firmelelor romanesti falimentindu-le prin oferta de preturi incredibil de mici si comisioane la negru oferite asistentelor si doctorilor.Astept si despre straini nu numai despre romani. Sau nu aveti voie sa scrieti?

Cătălin Tolontan  •  11 decembrie 2018, 14:01

@gogu: https://www.tolo.ro/2018/01/18/date-noi-din-dosarul-vitalaire-doi-experti-contabili-ai-procuraturii-se-lupta-de-peste-un-cu-cinci-camere-pline-cu-documente-de-ce-corporatiile-internationale-scapa-de-consecint/

dan65  •  11 decembrie 2018, 17:07

@gogu: te-a prostit cu un link catre un articol despre masti de oxigen (manevra facuta in dauna casei de asigurari).ca asta poate fi in acceptiunea jurnalistului Tolontan coruptia in Romania datorata corporatiilor transnationale.despre bancherii,petrolistii sau comerciantii pusi pe capatuiala sub umbrela securistilor nimic.singura lui grija e sa-i terfeleasca pe medicii din tara,ca de-ar ajunge sa fie externalizate catre occident toate serviciile medicale ar fi perfect pentru statul lui johannis ,dar si pentru ong urile sorosiste.

di livio  •  11 decembrie 2018, 17:57

a aparut intr-o tinuta transparenta...cind s-a intors cu fata, s-a vazut tot...apoi s-a intors cu spatele...ce a urmat a fost socant, incredibil, devastator si abracadabrant...dezvaluiri din Libertatea...of, of, mai Christoph...dambla generalizata...aia care fac gsp.ro si Libertatea uita forfecutze zilnic...jurnalistii au voie sa gafeze zilnic ca ei nu traiesc din bani publici...ei traiesc din click-uri mincinoase

PACIENTUEDEVINA  •  14 decembrie 2018, 21:36

Punem pariu ca directia MEDICALA formata din MEDICI va gasi si in acest caz cum sa musamalizeze cazul acestui MEDIC. Deja au inceput sa gaseasca pretexte: ca pacientii mutilati nu s-au adresat Comisiei de malpraxis de pe langa DSP. De parca angajatorul MApN nu ar avea putere disciplinara asupra medicului...Vorba bancului: asa se spala pe maini...medicii. Si deja au inceput hartuirea si intimidarea medicului care a facut sesizari. Asa lucreaza mafia medicala...nu se va intampla nimic, daca presa slabeste stransoarea mafiotilor

Cornel  •  18 decembrie 2018, 12:27

Nu va dati seama cat a rau a facut institutiei. Acum cateva luni a zburat un medic ortoped din cauza lui. A adus trei sa-l inlocuiasca. Unul mai *** ca altul. Cum l-am "recunoscut"?! O asistenta in practica de invatare trata un pacient. Totul perfect. La sfarsit vine si "juma de buletin" care a tinut sa-i spuna ca "oricat de buna ar fi nu va fi angajata aici , ptr ca termina scoala la privat". Doamna nu s-a deranjat. Sa fi vazut fata pacientului ! Scena de acum zece ani ! De zece ani omul nostru distrugea totul in jur.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează