Advertorial: Despre fitness și condiția fizică

Schimbarea stilului de viata intr-unul sanatos aduce cu sine modificari esentiale in alimentatie cat si din punct de vedere al efortului fizic pe care ar trebui sa il depunem.

vineri, 1 februarie 2019, 11:20

Unul dintre lucrurile esentiale in ceea ce priveste fitnessul este ca, dupa un antrenament intens, muschii au nevoie de odihna pentru a se reface, motiv pentru care exercitiile pentru anumite zone ale corpului trebuie imbinate cu o alimentatie corespunzatoare, in vederea eliminarii excesului de grasime din zona respectiva.

Este foarte important sa stim exact ce fel de exercitii trebuie sa includem in antrenamentul nostru sau ce tip de aparate trebuie sa utilizam, astfel incat acestea sa ne ajute sa ne dezvoltam musculatura, sa slabim sau sa ne mentinem in forma. Fiecare persoana este unica, fiecare corp raspunde intr-o anumita maniera la acelasi tip de exercitii, de aceea fiecare tip de antrenament trebuie realizat raportat la necesitatile persoanei in cauza.

Este exact ca in cazul aparatelor de fitness. Exista numeroase modele de biciclete fitnes, insa nu se folosesc in acelasi scop. Exercitiile la bicicleta de fitness sunt potrivite pentru persoanele de orice varsta si gen, deoarece este un aparat cu efecte benefice pentru toate grupele principale de muschi. Cei care fac fitness periodic nu omit niciodata utilizarea bicicletei si asta pentru beneficiile pe care le are pentru muschii feselor, abdomenului, muschii picioarelor, ai umerilor si spatelui. Fie ca doriti o bicicleta mecanica sau magnetica, in magazine exista variante atat pentru un antrenament acasa, cat si aparate profesionale speciale pentru salile de fitness, unde vor fi utilizate la un nivel avansat.

Daca doriti insa un antrenament mai intens atunci o varianta potrivita o reprezinta banda de alergare, un echipament util, ca si in cazul bicicletei, atat pentru antrenamentele la sala, cat si acasa.

Alergatul pe banda este destul de solicitant, iar pentru a observa rezultatele dorite va trebui ca la un anumit interval sa incepeti sa mariti timpul de alergare, precum si intensitatea. Daca doresti doar sa te mentii in forma, atunci o alergare de circa 2-3 kilormetri pe zi este mai mult decat perfect. Alergatul nu este un aparat perfect doar pentru tonifierea picioarelor, ci si pentru muschii spatelui, ai mainilor si abdomenului. Antrenamentele pe banda de alergat sunt recomandate, in egala masura si pentru intarirea sistemului respirator, precum si pentru dezvoltarea rezistentei.

Plus ca, acest aparat va fi mereu liderul in arderea caloriilor.

Atat benzile de alergat cat si bicicletele fitness sunt alegerea potrivita pentru persoanele care doresc sa aiba grija atat de corpul cat si de sanatatea lor. Sportul nu trebuie sa lipseasca din rutina noastra, deoarece facand miscare zilnic ne vom creste rezistenta fizica si vom putea observa anumite beneficii pentru tonusul si starea noastra de bine.

Daca aveti anumite probleme de sanatate, acest lucu nu trebuie sa va opreasca sa faceti miscare. Cu recomandarea medicului specialist, efortul fizic este permis. Spre exemplu, daca o persoana are probleme cu genunchii, asta nu inseamna ca trebuie sa evite genuflexiunile. Aceste exercitii sunt, din contra, benefice pentru intarirea articulatiilor si cresterea mobilitatii.

Ca in orice domeniu, si in mentinerea unei vieti active, este nevoie de consistenta si rabdare. Acestea sunt aspectele cheie ale unei vieti sanatoase.

Comentarii (1)Adaugă comentariu

bg  •  5 februarie 2019, 10:24

Perfect adevărat! Prefer o publicitatea care îndeamnă la o viață activă și la o alimentație sănătoasă, in locul celei mincinoase la suplimentare. alimentare cu efect iluzoriu și miraculos asupra sănătății. Cine mai crede in miracole când realitatea este crâncenă?

Comentează