Declarație halucinantă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: “Patronul Spitalului, Consiliul Județean”! Libertatea dă cuvântul adevăratului patron, pacientele cusute de medicul cu diplomă falsă! AUDIO: „Sunt șocată!”

Cu puțin timp în urmă, medicul Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ilfov, și șeful Secției de Ginecologie, Dorin Bejan, au organizat o conferință de presă în urma dezvăluirilor din Libertatea

marți, 12 februarie 2019, 4:27

Investigație de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

La întrebările jurnaliștilor, Dan Blendea a confirmat: „am văzut-o pe Raluca Bîrsan în spital prin 2009, ca studentă”, adică încă de acum 10 ani, exact cum a scris ziarul.

„Dar, până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”, au conchis cei doi reprezentanți ai spitalului public.

Ei au încercat să minimalizeze rolul jucat la Secția de Ginecologie de „medicul voluntar Raluca Bîrsan”.

Au afirmat că în imagini se vede doar cum falsul medic ridică o pensă, că vor verifica mărturiile personalului și ale pacienților care susțin că Bîrsan se prezenta drept medic rezident și participa la operații.

Mai mult, Dan Blendea a spus că nu e reglementat dacă medicii voluntari au nevoie de aviz de la Colegiul Medicilor, ceea ce e fals: ei au nevoie de aviz și acest aviz poartă numele de „medic cu competențe limitate”.

De altfel, președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a confirmat pentru Digi 24 că „Raluca Bîrsan nu se află în baza noastră de date. Și dacă ar fi fost voluntar trebuia să aibă o înregistrare la Colegiul Medicilor și trebuia cu acea înregistrare să meargă la spital, pentru a face un contract de voluntariat”.

Momentul șocant al conferinței de la spitalul public a fost acela în care dr. Dan Blendea a spus: „Patronul Spitalului, Consiliul Județean Ilfov, a pornit și el o anchetă”.

Să crezi că patronul unui spital este Consiliul Județean e o eroare majoră și oglinda unei mentalități de dispreț pentru public.

Orice spital de stat din România, indiferent că aparține direct de Minsterul Sănătății sau de primării și consilii județene, este finanțat în proporție de peste 80% din taxele cetățenilor români, adunate la Casa de Sănătate și redistribuite către spitale!

În al doilea rând, sensul existenței și patronul adevărat al oricărui spital public este pacientul!

Dăm cuvântul adevăraților patroni ai Spitalului Județean Ilfov: pacienții.

Femeile povestesc șocul și oroarea pe care le trăiesc acum, aflând că medicul, care a fost „mâna a doua în operațiile nașterii copiilor noștri”, are o diplomă falsă.

Pacientă din ianuarie 2016: „Sunt șocată! Rezidenta Raluca mi-a închis operația de cezariană la nașterea băiatului meu și acum citesc că nu e medic!”

„Toate mămicile din Spitalul Județean Ilfov știau că Raluca e mâna dreaptă a doctoriței Dragu. Am avut ecografii făcute la care a asistat și Raluca. Ea mi-a închis operația de cezariană, adică ea m-a cusut”

„Vă spun cu mâna pe inimă, sunt șocată, nu am cuvinte!”

– Bună ziua, cum ați ajuns la Spitalul de Urgență Ilfov?
-Eu mi-am supravegheat sarcina la o clinică privată, dar copilul avea circulară de cordon ombilical, practic cordonul înfășurat în jurul gâtului. Știam că la orice complicație a bebelușului acesta urmează să fie transferat tot la stat. Și am căutat prin cunoștințe să găsim un medic ginecolog bun, am întrebat și am primit recomandare pentru un medic bun, doctorița Dragu.

-De fapt…
-Să vă mai spun ceva. Recomandarea pe care am primit-o mă oprește acum să-mi dezvălui numele ca să nu fac rău celui care m-a trimis la doctorița Dragu. Dar ce am citit m-a șocat!

-Ce vă amintiți din operație?
-Îmi amintesc tot, pentru că nu am fost adormită. Cezarienele se fac cu anestezie epidurală. Nașterea fiului meu a fost oarecum de urgență. Luni am fost la un control de rutină, marți am intrat în cezariană, aveam 38 de săptămâni. Îmi amintesc tot.

-Ce anume a făcut Raluca în timpul nașterii fiului dumneavoastră?
-Raluca a fost mâna dreaptă a doctoriţei. I-a dat instrumentarul, iar la sfârșit Raluca a cusut. Au lucrat împreună la operație.

-Cine v-a cusut?
-Raluca.

-Ați dat bani în Spitalul Județean Ilfov?
-(Râde) Peste tot se dau bani, e o întrebare retorică.

-I-ați dat bani și rezidentei Raluca?
-Le-am dat bani tuturor femeilor care au fost în sala de operație. Soțul meu i-a dat bani fiecărei persoane, rând pe rând. Inclusiv Ralucăi, inclusiv personalului auxiliar, inclusiv anestezistei. Bani se dau și s-au dat întotdeauna.

-Nașterea a decurs în regulă?
-Da, lucrurile au decurs normal. Fiul meu este în regulă. Doar că, vedeți, la momentul acela îți dorești doar ca lucrurile să fie bune atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Totul era profi, nu mi s-a părut nici o clipă că n-ar exista control sau cunoștințe. Numai că, aflând acum că m-a cusut cineva fără studii, sunt șocată! Nașterea mea a avut loc în ianuarie 2016, acum e 2019 și falsa rezidentă Raluca este tot acolo și face aceleași lucruri acolo, la Spitalul Județean Ilfov!

Citește și: 

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Dorel  •  12 februarie 2019, 16:46

In toate spitalele județene se practica angajarea sub forma de voluntariat deși doamna ministru al sănătății susține că este interzis din 2014 acest lucru .Sub acesta masca a voluntariatului se fac angajări după care se angajează pe postul care trebuie cu niste concursuri aranjate . La multe spitale sub aceasta forma sau angajat pensionari "tineri"din MAI cu pensii foarte mari.O alta formă de angajare a neamurilor la spitalele județene și ambulanta este că persoana respectivă să și facă un PFA și face contract cu spitalul dar de fapt el lucra acolo

Andrei F  •  12 februarie 2019, 16:48

Ce este asta?????????,,Nașterea mea a avut loc în ianuarie 2016, acum e 2018 și falsa rezidentă Raluca este tot acolo și face aceleași lucruri acolo, la Spitalul Județean Ilfov!,,

Cătălin Tolontan  •  12 februarie 2019, 16:50

@Andrei F: e o eroare pe care am rectificat-o. Multi oameni se refera inca la anul curent ca la 2018, e un fenomen psihologic. Atita tot. ne cerem scuze, am rectificat. In economia povestii nu are nici o insemnatate, dar are exact in ceea ce va explica userul bg mai jos. Cautati nod in papura, e dreptul dvs, dar faptele ramin intacte si gravitatea lor va fi realizata de societate.

Niculae Moromete  •  12 februarie 2019, 18:00

Până la urmă, investigația este despre impostură, despre înșelarea încrederii cetățeanului prin mimarea aparenței. Despre conformarea selectivă la rigoarea legii și normei prin acceptarea compromisului de natură politică și/sau infracțională/contravențională își amintesc nu doar foștii pionieri și uteciști ci și actualii pripășiți pe conjunctura vremelniciei de la butoane. Esența constatărilor nu are caracter de novație, are doar aspect de circăreală. Media-Fax-ul are un sondaj de opinie on-line despre interesul privind extraordinara prestație beletristică "*** Ramona"! Iertată să-mi fie contextualizarea, dar între operațiile estetice din penitenciar condimentate cu adjuvante de testosteron și Kovesi procuror general al Europei în lipsa numirii unui Sef de Stat Major General al Armatei Române, descoperirea că "am fost cusută" după naștere de o moașă și nu de un academician profesor doctor docent, sau măcar de un medic calificat, pare un echilibru instabil între infatuare și desuetudine. Dar pentru că nu este rațional să operăm cu senzații, eficient ar fi ca salubrizarea conformității calificării profesionale să înceapă cu tagma celor din politica și administrația centrală și locală, cu conducătorii și coordonatorii serviciilor secrete ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu  •  12 februarie 2019, 18:28

Angajarea dnei in perioada cand manager era Eduard Armeanu fotograful. Perpetuarea acestei situatii timp de 10 ani? Pupila cui este? Asta trebuie aflat! Nu a facut toate acestea singura! Situatia nu este singulara dupa cum se vede si cati vor mao fi gasiti in viitor...

Valentin  •  12 februarie 2019, 19:57

Catalin, oare suntem calatori in timp si ne-am intors in trecut?! Pare ca toti oamenii astia traiesc in 1965. Cum de nivelul minim de intelegere a conceptului de societate a ramas in epoca lui Gheorghe Gheorghiu Dej? Oamenii astia n-au curent electric in apartamente? Ii tine cineva captivi intr-un cartier comunist ermetic? Cat de saraci sa fie incat, prin ochii lor, lumea sa arate ca o jungla lipsita de orice reglementare?!

Lui Andrei F  •  12 februarie 2019, 19:59

Andrei F, tu te-ai nascut pe timpul eclipsei.

xstelu  •  12 februarie 2019, 20:07

mah gica contra asta de si spune andrei f,maaah nila tu tot nu te lasi???ma *** comunista ,de as fi in locul lui tolontan ce te as mai da eu de toti peretii.bolsevic odios

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Popescu  •  12 februarie 2019, 20:10

Este tragic ! Patronul este banul.

Pacientuedevină  •  12 februarie 2019, 21:03

Mentalitatea de dispreț endemic al establishmentului medical față pacienții-cetățeni contribuabili, patroni beneficiari ai serviciului public de sănătate va continua atât timp cât se tergiversează înființarea prin Lege: a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Pacienților; a participării asociațiilor de pacienți la lanțul decizional și la controalele din spitalele publice, DSPuri, MS; a participării asociațiilor de pacienți în comisiile de disciplină ale Colegiului medicilor; responsabilității efective a medicilor și spitalelor față de pacienți. S-au dat legi pentru protecția victimelor sistemului bancar, dar se tergiversează incredibil legile pentru protecția drepturilor pacienților și acest lucru înseamnă, zi de zi, vieți pierdute din cauze *evitabile*. Mobilizați-vă și puneți presiune pe parlamentari, găsiți lideri de opinie printre ei, așa cum au făcut și victimele sistemului bancar

Pacientuedevină  •  12 februarie 2019, 21:08

Nu e eclipsa, Andrei F e medic

Pacientuedevină  •  12 februarie 2019, 21:35

Un nou medic fals:http://www.ziuanews.ro/revista-presei/un-asistent-medical-prins-cand-consulta-pacienti-si-le-prescria-medicamente-folosind-parafa-unui-medic-1098649. MS este depășit total de haosul din sistemul medical. Știți ce scandal public urmează? Cel al laboratoarelor medicale care dau rezultate false, deja sunt de notorietate (www.realitatea.net/experiment-soc-analize-medicale-in-bataie-de-joc-leucocite-in-suc-de-mere-hematii-in-bere_2168351.html;www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/14-000-de-analize-fictive-sau-cu-reactivi-expirati-37-de-medici-si-angajati-au-fost-retinuti-62421). Nici față de această deficiență și bătaie de joc la adresa pacienților, ce le pune în ericol VIEȚILE, MS nu are soluții, fiind total depășit și ineficient

Andrei F  •  12 februarie 2019, 21:53

@ xxxstelu @ pacientuledevina@ Lui Andrei F. Voi articolul l- ati citit cu atentie? Citatul din comentariul meu este de la sfarsitul articolului si ridica niste semne de intrebare...Se poate sa fie doar o greseala de scriere -2018 in loc de 2019 -sau poate articolul astepta bun de tipar din 2018 si inseamna alceva...Si pentru ca va sare repede tandara...daca actul de licenta este din 2013 cum a profesat ca medic de 10 ani? ( 2019-2013 la mine fac cel mult 6...)Daca are 30 de ani,facultatea este minim 6 ani...cum sa profeseze de 10 ani???( 18+6 cu cei 10 depasesc 30...)Astea sunt intrebari de logica simpla...In ,,raiul,, vostru este interzis sa intrebi ...???

bg  •  13 februarie 2019, 5:50

@Andrei F. Dvs ați citit cu atenție articolul? Medicul Dan Blendea ( purtat. de cuv. al sp.) spune că a văzut-o în sp. pe falsa doctorita încă din 2009, când se pretindea studenta la medicină. Vedeți numai conspirații jurnalistice împotriva șist. med. și a medicilor. Căutați nod în papura și chichițe in toate relatările ce apar pe acest site. Așa cum, daca nu va place un post tv,, puteți schimba canalul, tot așa, daca nu aveți incredere in informațiile prezentate, intrați pe alte site-uri. Aici nu convingeți pe nimeni și va irosiți timpul degeaba. Eu nu va mai citesc. Știu ce veți spune, iar ptr. mine timpul este prețios. Eu nu-mi consum energia ptr. a-mi distruge adversarul. Sa incercam sa reconstruim un șist.sanitar mai bun propunând soluții. Adio și n-am cuvinte!

AO  •  13 februarie 2019, 7:46

Prima responsabilitate la semnarea unei forme de contract (fie el de angajare sau de voluntariat), o are personalul serviciului de resurse umane. Ei sunt cei care trebuie sa verifice dosarul cu actele persoanei solicitante. Acest lucru intra in atributiile lor. Mai departe exista semnatura departamentului juridic, apoi a directorului general. Dar nu este nicio mirare ce s-a intamplat. In sistemul sanitar de stat, frecvent sunt angajate pe pile, persoane care nici macar nu stiu unde le stau capul si picioarele, sau au de-a dreptul *** care, in mod normal, nu le-ar permite nici sa obtina diploma pe care prezinta, necum sa profeseze in acel post, si pentru care, de multe ori, auzi motivul angajarii..."a fost angajat si el de mila". Trebuia, mai devreme sau mai tarziu, sa se intample ceva de acest gen, pentru ca aceasta procedura a devenit de-a dreptul un obicei al managerilor din sistem.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pacientuedevina  •  13 februarie 2019, 8:06

Pacientii chiar au inteles logica si realitatea crunta, si chiar nu ii doare la ntrbari de pseudomatematica prin care se incearca ducerea in derizoriu a dovedirii jurnalistice a scaparii de sub orice control a sistemului medical. Iata intrebarile care ii dor pe pacienti: cum este posibil ca niciunui functionar al Statului sa nu ii pese de drepturile si viata pacientilor, desi au fost sesizati inca din 2016 de catre un medic onest si responsabil din spital despre malpraxisurile acestui medic voluntar (sesizata fiind conducerea spitalului, Politia etc.); cum este posibila atata indolenta din partea MS, care nici macar nu e in stare sa raspunda la intrebarea pusa privind cate contracte de "voluntariat" exista in spitalele publice din reteaua sa de spitale subordonate si care pun in pericol pacientii. Deci, in aceste conditii de dispret si ignorare a pacientilor, domnii parlamentari care va tratati la Viena, cat mai tergiversati infiintarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Pacientilor?

Napolion  •  13 februarie 2019, 8:31

SRI , politia si altii cand au nevoie de date despre o persoana le obtin in 5 minute.... In secolul calculatoarelor noi o frecam cu "copie legalizata" la diploma si "dosar cu timbru". Asta dupa ce platiram 20 mil pe softul de la casa si 1 miliard pe autostrada. Este simplu: Baze de date ce pot fi interogate precum si responsabilitatea angajatorului de a interoga baza de date si a atasa raspunsul la dosarul angajatului. Sunt aolutii si pentru confidentialitate (acces pe baza unei permisuuni date de persoana interogata). Gen : baza de date o anunta ca cineva interogheaza datele iar persoana confirma ca e de acord cu un Sms sau click pe un link

Adrian B  •  13 februarie 2019, 8:34

Tolo, dr.Dan Blendea a spus adevărul, "patronul" este Consiliul Județean. Știu, este șocant, dar acesta este adevarul in Romania sec.XXI. Șefii CJ si găștile de interese decid cine este managerul si unde se duc banii. Tolo, am o intrebare , oare crezi ca managerul unui spital județean este acel manager pe care-l vedem prin spitalele publice din occident? Nu tată, el un " joker politic", e bun pe orice functie managerială și execută ordinele unui partid politic. Cel mai bun exemplu : Dr.Danut Capatana, fost manager al Spitalului județean C-ta , condamnat la ani grei de închisoare. Ce a facut dl doctor, nimic in afara de faptul că a executat ordinul " patronilor " : CJC-ta. PS. După ce o sa intre la pușcărie jumătate din managerii spitalelor județene, împreună cu " patronii lor" , poate atunci se va schimba mentalitatea. La următoarea conferinta de presa vs rog sa-i amintiti dl. Dr.Bledea cazul Dr. Capatana, 10 ani de închisoare.

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2019, 8:35

@Adrian B : Aveti dreptate, insa nu inseamna ca cetatenii sunt obligati ca, pe banii si pe sanatatea lor, sa accepte la infinit o situatie anormala! Spitalele publice nu apartin celor care le conduc, ci pacientului.

Pacientuedevina  •  13 februarie 2019, 8:46

Logica elementara: indisciplina si anomie generalizata in sistemul medical la adresa drepturilor pacientilor. Din cauza excluderii din lege: a unor sanctiuni prompte si a unor controale permanente si eficiente, inclusiv a celor care au obligatia de control; a participarii asociatiilor de pacienti la luarea deciziilor si la efectuarea controalelor, inclusiv a celor disciplinare; a functionarii unei autoritati independente, subordonate Parlamentului, de protectie a drepturilor pacientilor. Capisci, dottore? In "raiul" iluzoriu al unora, pacientii din Rou au tot ce le trebuie

Eu  •  13 februarie 2019, 9:17

RUNOS SPITAL ILFOV: exista o persoana ,sefa la RUNOS,care face si desface cam tot pe acolo!!!! Angajarea numitei a fost facuta cand ea era sefa iar fotograful Armeanu manager! A facut panza de paianjen de cand este acolo! Nu o intreaba nimeni nimic? Pe Armeanu nu il intreaba nimeni nimic?

PaCiEnTuEdEvInA  •  13 februarie 2019, 11:26

Stimaţi pacienţi, v-aţi săturat: să aşteptaţi cu orele la UPU pentru o consultaţie superficială şi indolentă; să fiţi umiliţi prin spitale, să vi se ceară şpagă, să vi se refuze dreptul la asistenţă medicală de calitate? V-aţi săturat ca sesizările voastre la dsp-uri, MS, Colegiul medicilor să fie muşamalizate? V-aţi săturat de morţile „evitabile” din spitale? Schimbarea depinde numai de dumneavoastră: susţineţi înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor, organism INDEPENDENT, condus de PACIENŢI pentru PACIENŢI. Cum? Votând masiv, împreună cu rudele, prietenii şi cunoscuţii dumneavoastră pentru înfiinţarea acestui organism absolut necesar, pe http://www.protectiapacientilor.ro/. Este un gest facil, un simplu click, dar cu efecte devastatoare împotriva mafiei medicale şi a statului în stat medical. Degeaba staţi în stadiul de văicăreală pasivă, dacă nu acţionaţi, nu faceţi nici măcar acest gest minimal. De acum, responsabilitatea pentru schimbare vă aparţine dumneavoastră!

Andrei F  •  13 februarie 2019, 11:29

@bg Cand cineva intreaba ceva nu inseamna ca ia apararea....Dumneata ai dat o explicatie care uite se usor cade....,,„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, confirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila.,,....,,REȚEAUA DOCTORILOR FALȘI SE EXTINDE ȘI ÎN SPITALE PUBLICE! O FEMEIE DE 30 DE ANI ȘI-A INVENTAT O DIPLOMĂ DE MEDIC ȘI LUCREAZĂ DE 10 ANI LA SECȚIA DE GINECOLOGIE A SPITALULUI DE URGENȚĂ ILFOV!,,....Alte citate de pe blog...Trebuie sa recunoasteti ca situatia este incurcata si in unele parti ilogica...Atat de ilogica incat si dv. credeti ca ati raspuns la o singura intrebare din cele puse...Gasiti un raspuns si pentru citatul cu pacienta care vorbeste de ACUM in 2018?Si daca ce spuneti dv. este adevarat se naste o alta intrebare:studentii la medicina eu stiu ca au acces doar in spitalele universitare dar poate gresesc...Si...nici prin cap nu-mi trece sa iau apararea ,,doctoritei ,, dar neclaritatile din articole pot proteja pe cineva asemanator cu problema Secureanu-Malaza....Cine a putut sa-l umeasca manager pe Secureanu?DV. aveti raspuns...?Credeti ca este important???In Romania este interzis sa intrebi sau sa gandesti?Trebuie sa preluam tot ce ni se spune ca Biblia...?

SiEuVotez  •  13 februarie 2019, 12:05

Ha! ”am văzut-o pe Raluca Bîrsan în spital prin 2009, ca studentă” spune Dan Blendea. Memorie nu gluma! Dar cine i-a spus ca este studenta in 2009? Si studenții vin așa cum vor ei intr-un spital, fără o hârtiuța de undeva, poate cu antet semnătura si stampila? ( si numele celui care a semnat in clar- adică lizibil, si fără pretextul ca a semnat un înlocuitor necunoscut). O fi pe undeva o lista cu studenții care au făcut ceva (ce anume oare?) in spital de-a lungul timpului, sau totul se bazează pe memoria prodigioasa a cuiva din spital?

dana  •  13 februarie 2019, 12:06

Doctora Dragu este renumita pt fertilizari in vitro. Doctora Dragu este foarte buna, se ajunge greu la ea, e un nume in sistem. Nu cred ca Dr Dragu nu stia de mititica asta ca nu e are patalama, ca e voluntara repetenta... Cred insa ca Raluca era "mina a treia" pt Dr Dragu de luat plicuri si de impartit daru'. Altfel nu avea cum sa reziste acolo pt ca si eu pot invata in timp record sa "cos" o cezariana, dar pe mine nu ma ia Dr D mina a doua:))

Pacientuedevina  •  13 februarie 2019, 12:17

Domnu doctor chiar nu vrea să înţeleagă că subiectul şi esenţa problemei este că au fost încălcate drepturile pacienţilor prin angrenarea ilegală, în prestarea serviciilor publice medicale de către spitalul public, a unui fals medic, fără a avea nici măcar calitatea legală de "voluntar". Şi că sesizările scrise privind actele de malpraxis faţă de pacienţi a medicului "voluntar" au fost muşamalizate. În rest, puteţi să vă tot învârtiţi în jurul cozii, cu număratul anilor, cu artificii de logică formală, cu bla-bla. Este dovada vie că unii nu pot concepe nici în ruptul capului că CENTRUL şi PATRONUL serviciului public de sănătate este PACIENTUL, iar această mentalitate păguboasă pentru toţi, pentru întreaga noastră societate, trebuie dezrădăcinată prin înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor. Restul e vorbărie goală şi pierdere de vreme, cum a remarcat şi bg

Na  •  13 februarie 2019, 12:34

@pacientuledevina Cred ca nu atitudinile extreme sunt o solutie. "Controale permanente" precum si "saturat de asteptat cu orele la UPU". ... numa Dzeu le rezolva cand desi salriile au crescut pana la 4/5000 eur oamenii tot pleaca pentru 7000 eur de exemplu. Am fost in SUA si erau si acolo oameni asteptand (era o sala ca de gara) si nimeni nu zicea pas ( erau 2 politai de aia de interventie). In UK esti programat pentrubo ecografie peste 2 saptamani. DEPINDE DE CE ASIGURARE AI DACA AI.

Ion  •  13 februarie 2019, 13:02

Ce titlu gresit!!! Consiliile Judetene nu sunt tot ale cetatenilor?Demagogia prinde bine la romani!Bravos Tolontane! Bravos natiune!

edis  •  13 februarie 2019, 13:19

Ma gandesc cu groaza la medicii astia falsi. Domnule Tolontan daca investigati si alte meseri o sa va luati cu mainle de cap, veti constata cu stupoare sefi de istitutii sau ministere care au directori cu studiile de baza in ramuri/domenii diferite decat in cele care activeaza, de sefi de departamente nu mai vorbesc, oameni care conform studiilor nu aveau cum sa fie angajati pe acele posturi. Este un cancer generalizat si incadrarile acestea dupa mine ilegale duc la alungarea profesionistilor din institutii si mai grav la functionarea lor eronata. Cred ca primul pas in reformarea sistemului public este realizarea unor norme de incadrare stricte cu atat mai mult cand vine vorba de posturi cu putere de decizie. Daca s-a ajuns sa fim operati de doctori falsi va dati seama ce se intampla cu celelalte meserii . Dar vorba doamnei ministru invatamantul este facut sa poti sa te adaptezi :))) Numai declaratia asta spune tot , sa fi inginer costructor oricat de bun, daca te conduce un jurist cu dreptul facut la privat dupa ce a luat BAC ul copiind prin anii '90-2000 nu mai profesionist nu mai poti fi. Cu astfel de oameni in 2 generatii nu vom avea autostrazi functionale niciodata, asta ca sa dau doar un exemplu.

Ereb  •  13 februarie 2019, 13:55

Pt cei ce se întreabă ce cauta studenți la spitalul județean Ilfov, nefiind un spital universitar, pe acolo fac stagii pana și dentiștii. Alți falși medici, stiu:p In general, când o grupa e formata dintr-un număr foarte mare de studenți, și la stagiile practice fiind grupate mai multe grupe, de cele mai multe ori lucrările practice nu au nimic de-a face cu practica, ci în cel mai bun caz, dacă nu se sta p-afara pe la o țigară, se face ceva teorie. Asa ca e perfect normal și chiar un avantaj pt un student sa se aciueze pe lângă cineva care e dispus sa-i mai arate una-alta, cu atât mai mult cu e hotărât ce specializare vrea după terminarea facultății. Nu știu ce sa zic despre ministrul sănătății. Chiar îmi pare dintr-o alta liga, comparativ cu colegii ei. Nu pare și nici nu cred ca e proasta grămadă. Ca ala de la mts. Dpmdv chiar nu avea cum sa bănuiască cineva ca exista astfel de cazuri. Ca exista sărăcie, tratament condiționat de șpăgi, greșeli, cumetrii, sifonare de fonduri, boșorogi de 70 de ani ce țin ocupate posturi de specialisti cu toate ca aproape nu dau pe la munca, posturi scoase la concurs, ocupate, dar care apoi dispar, ca cică au fost scoase din greseala... Despre astea se știe ca exista. Dar despre astfel de cazuri... Am căpătat un reflex. Sa ma tot uit în cutia postala când ajung acasă. Poate poate a venit. Poate a ajuns scrisoarea aia care anunță toți cetățenii ca România a dat faliment, e prea mare harababura și s-a decis desființarea ei. Trebuie sa ajungă într-o zi și înștiințarea asta. Eu o aștept. Sper sa nu fie trimisa însă prin posta romana, ca sigur se pierde.

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2019, 15:23

@Ereb: ”Am căpătat un reflex. Sa ma tot uit în cutia postala când ajung acasă. Poate poate a venit. Poate a ajuns scrisoarea aia care anunță toți cetățenii ca România a dat faliment, e prea mare harababura și s-a decis desființarea ei. Trebuie sa ajungă într-o zi și înștiințarea asta. Eu o aștept. Sper sa nu fie trimisa însă prin posta romana, ca sigur se pierde”. E amuzant si trist, deopotriva., ce spuneti. Totusi, dezavantajul ideei ca tara se schimba e ca nu poate fi dat un anunt. Dar se schimba! Suntem optimisti.

Pacientuedevina  •  13 februarie 2019, 15:43

Pt. Na. De ce mă rog este Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor o "măsură extremă"??? Sunt extreme şi Protecţia Consumatorilor, Mediului, Copilului, Datelor cu Caracter Personal, Drepturilor de Autor etc. ? De ce vă temeţi de controlul pacienţilor, dacă vă consideraţi ireproşabili şi nu aveţi nimic de ascuns? Chiar aşa? Pacienţii-patroni în control la spital, la domnii doctori, e o imagine care vă panichează. Oare de ce?

Cristina  •  15 februarie 2019, 6:20

Eu am cunoscut-o pe aceasta fata. Este un om minunat. Toate femeile pe care le-a ajutat, ar trebui sa ii ia apararea. Facea totul din pasiune. Cand ceilalti dormeau si erau nepasatori... ea lupta cu sistemul. Daca nu era ea sa se implice cu calitatile ei "false" copilul meu murea. Pentru ca neonatologia i-a aprins lumanarea. Dar ea s-a zbatut si eu mi-am transferat copilul. Murea pt ca nimeni nu s a implicat sa il transfere! Asa ca... RESPECT. Nu diploma te face om. De dna dr aceea care a lasat femeia aia sa moara, pentru ca nu avea salariu corespunzator...de ea de ce nu ai mai scris atat? Inainte medicii nu aveau facultati. Unii au un teanc si sunt prosti. Raluca este un om foarte destept.

Laura  •  15 februarie 2019, 18:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anne  •  20 februarie 2019, 23:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează