Firea nu e decât cizelarea dictaturii lui Dragnea. Cum încalcă Primăria libertatea de exprimare cu ocazia vizitei Papei

Membru de partid prin voința televizorului, primar printr-un context stelar și lider reînviat prin decizia Înaltei Curți de condamnarea a lui Dragnea, Gabi Firea se prezintă drept soluția pentru PSD.

miercuri, 29 mai 2019, 1:54

Dacă petrecerile nesfârșite ale Bucureștiului decăzut sunt salvarea, oamenii de stânga din România mai au mult să-și aștepte partidul pe care-l merită.

Firea nu e decât o încercare de urbanizare cu sclipici a nativismului rural propus de Dragnea. E la fel de autocrată în gândire și mai lipsită de principii politice decât fostul șef, dacă se poate asta, și se poate!

Mulți șefi din PSD se dezic de Dragnea, își inventează dizidențe, dar faptul că ai fost cartușul, și nu mitraliera, nu te face favorit la premiul Nobel pentru pace. Iar Firea a fost unul dintre principalele artificii cu care a tras PSD-Dragnea ca să ia ochii mulțimii. El a adus-o în partid pentru că împărtășeau aceleași valori, iar cearta lor ulterioară nu e decât o exprimare a intereselor economice, după ce Firea s-a văzut decidentă pe bugetul de 1 miliard de euro al Bucureștiului.

Cum gândește primarul Capitalei o arată vizita Papei. Poliția locală, instituție din subordinea sa, a cerut firmelor de publicitate „să neutralizeze” reclamele stradale de pe traseul Sfântului Părinte.

Rugată de Libertatea să explice decizia, Primăria a spus că: „având în vedere importanța acestei vizite, reprezentanților firmelor de publicitate outdoor li s-a cerut să fie pregatiți ca, în cazul în care s-ar constata – pe perioada derulării festivităților dedicate Sanctității Sale – că mesajele afișate nu corespund solemnității momentului, să ia măsurile necesare mascării acestora”.

Gabriela Firea nu realizează, dar tocmai a explicat că e deasupra Constituției, cea care garantează libertatea de exprimare a cetățenilor români! Ea nu are dreptul să încalce libertatea unor oameni pentru că, după criteriile lui Gabi Firea, această libertate „nu corespunde solemnității momentului”.

Panourile publicitare, fie că fac reclamă la bere, ananas sau mașini, conțin mesaje pe care legea le permite și, în același timp, le protejează. Aceste mesaje țin de libertatea de exprimare. Poate că mâine Primăriei i se va părea că e o glumă proastă să strigi ”Jos, Firea!”, poate că nu e destul de solemn să arăți oameni bronzați la televizor, poate că piesele de teatru care nu convin nu vor mai fi găzduite în sălile gestionate de primărie, ceea ce s-a și întâmplat în epoca Firea!

Chiar în cazul ipotetic în care o asociație ar fi cumpărat panouri prin care protesta împotriva vizitei Papei, ele nu puteau fi „neutralizate” decât în gândirea ceaușistă a actualei guvernări a Capitalei.

Și mai e ceva.

Dacă Primăria ar fi cerut acoperirea reclamelor când pe străzi trecea Patriarhul Daniel, pretenția ar fi stârnit, probabil, o revoltă pe internet. Doar pentru că BOR e mai puțin simpatizat în mediile care reacționează pe net, s-ar fi realizat meme-uri, s-ar fi strâns semnături pe petiții, iar încălcarea libertății de exprimare din partea Primăriei ar fi apărut în adevăratul ei nonsens periculos.

În siajul alegerilor, al arestării lui Dragnea și al vizitei Papei Francisc – o figură admirabilă, pe bună dreptate respectată -, povestea cu panourile trece aproape neobservată. Papa Francisc n-ar fi cerut niciodată ce se cere în numele lui. N-ar fi acceptat „neutralizarea” realității.

Pentru el, a spus-o săptămâna trecută la Vatican, o presă democratică și o libertate de exprimare în acțiune sunt indicatorii unei țări sănătoase.

Papa Francis e omul care, după surprinzătoarea sa alegere, l-a sunat pe vânzătorul de ziare din Buenos Aires, care-i păstra dimineață de dimineață „Clarin” și celelalte jurnale proaspete, ca să-l anunțe că o vreme nu-i va mai putea onora comenzile. Aceasta este modestia Papei. Cu mare probabilitate, nu se va acoperi nici un panou, pentru că e pur și simplu ilegal.

Cât despre Gabi Firea, să vrei să salvezi PSD după ce l-ai îngropat furnizând USR-PLUS peste 40% în Capitală e exact în marja de orgoliu a celui mai egocentric primar pe care l-a dat Bucureștiul. Iar lista de primari vanitoși e chiar pe măsura solemnității momentului.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Prostia se plateste  •  29 mai 2019, 14:02

„Sa scapi de Dragnea pentru a da de Firea.” ar trebui sa fie proverb.

Andrei F  •  29 mai 2019, 14:15

Eeee ce buna era Firea cand se opunea lui Dragnea!!!!Atat de buna incat si jurnalistul independent ,,uitase,,de ea....!!!!Tare si aia ca se atenteaza la libertatea de exprimare daca pe timpul vizitei Papei se analizeaza continutul publicitar al panourilor stradale...Daca tot o ai angajata pe Mama Omida nu ne spuneti acum ce panouri au sa fie cenzurate pe nedrept?Si daca a venit vorba de cenzura si libertatea de exprimare voi aici pe blog de ce o folositi?----Daca pe un panou ar rula mesajul acela in care un actor il interpreteaza pe Isus si la sfarsit striga celebrul slogan v-ar conveni...?Ce s-a intamplat cu jurnalistul Tolontan care se ridicase impotriva amendarii a doi pensionari care indraznisera sa strice ,,DEMISIA!!,, in fata presedintelui...?A. devenit INDEPENDENT!!!!Cica.... !!!!

Cătălin Tolontan  •  29 mai 2019, 14:16

@Andrei F: nu am incurajat-o niciodata pe Gabriela Firea. Daca veti cauta sa rog sa ne aratati ceea ce sustineti nu veti gasi pentru ca nu exista.

cn  •  29 mai 2019, 14:16

Incredibil. Iar presa pune botul la 'schimbarea' PSD... citeam nu stiu unde "De azi avem un nou PSD". Pe bune?... e ca FSN-ul dupa PCR: aia de pe langa Ceausescu n-aveau nicio jena sa se erijeze in noua clasa politica. Sper ca romanii sunt oameni cu minte si vor continua ce au inceput, anume tragerea in afara scenei politice a acestui partid monstruos.

cn  •  29 mai 2019, 14:22

Nu inteleg nici disperarea asta slugarnica in fata cetateanului Francisc... ce daca vine individul asta la Bucuresti? El trebuie sa se adapteze locurilor pe care le viziiteaza, nu noi sa schimbam tara dupa placul lui. Nu-i plac reclamele - sa nu se uite... e lumea la fel de disperata ca vine asta ca atunci cand venea Mihael Jackson. Macar MJ avea un talent, canta frumos si asta facea oamenii fericiti... cetateanul Francisc doar patroneaza *** la Vatican. Chiar nu inteleg de ce ne facem pres in fatza lui. Felicitari autorului pentru un articol logic si articulat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  29 mai 2019, 14:41

@Catalin Tolontan In limba romana cand se afirma ca cineva a uitat de cineva nu se intelege ca acel cineva ar fi incurajat pe acela...Am spus ca de cand Firea s-a ridicat contra lui Dragnea nu ati mai scris articole despre Firea ...Vreti sa o si demonstrez????Vreti sa va fac o recenzie la articolele politice?Chiar nu stiti care au fost ,,eroii,, din articolele dv.?Independent,nu?Contraziceti-ma prin amintirea unui articol despre un primar care sa nu fie PSD!!!!Sau hai,un articol despre un politician altul decat PSD!!! Dar nu de la facerea lumii!!!Sa vorbim de libertatea de exprimare si sa nu scrieti un cuvintel despre primarul care a umilit in nenumarate randuri presa???Sa va amintesc eu ce a spus Robu...?M-ati cenzura de la un capat la altul...

ciprian  •  29 mai 2019, 15:03

subscriu spuselor, evident această doamnăeste dacă nu la fel, aproximativ la fel, mari diferențe nu există între cel intrat la pușcărie și distinsa doamnă. să nu uităm cum dna Firea îi ținea isonul lui dragnea, atacându-l numai în momentul în care s-a simțit atacată de către acesta, să nu uităm acest aspect. cine are impresia că Firea este mult mai bună comparativ cu dragnea, evident, cu siguranță va avea o mare dezamăgire, materialul este la fel, numai că unul a fost modelat la Teleorman, iar celălalt, la București, aceasta fiind singura diferență notabilă. Firea este o persoană care are abilitatea necesară de a face klucruri fără a se afla sau fără a ieși neapărat în evidență. sunt convins că partidul psd nu va cunoaște nicio reformă, cum s-a întâmplat tot timpul când s-a avut în vedere reformarea sa. reforma acestui partid înseamnă simplu, dispariția lui.

nelu  •  29 mai 2019, 15:16

Tolontane te mai ocupi si de sport,ai facut din GSP,un C ANCAN de tot *** ,citeste un KICKER,sa vezi ce inseamna SPORT,se pare ca ai u8itat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  29 mai 2019, 16:12

Normal, trebuia gasita o noua tinta asa ca a fost aleasa Firea, cu state vechi pe acest blog indiferent de ce spune Dl. Tolontan. Acum citiva ani n-as fi spus ca o sa prind ziua cind, in ziua alegerilor la cea mai inalta functie in stat sau la orice fel de alegeri, sa am de ales intre 2 oameni cu epoleti sau intre partide ale sistemului. Uite ca am prins-o.

ticbis  •  29 mai 2019, 16:12

@Andrei F: Tovarase, esti in eroare! Gabriela Firea nu s-a opus niciodata lui Dragnea; n-a facut niciodata disidenta la politica lui Dragnea! A fost exclusa din partid sau, ma rog, obligata sa-si dea demisia din functiile de conducere din structurile partidului, in momentul in care interesele lor PERSONALE n-au mai coincis. Adica, pe intelesul tau, n-au mai furat impreuna, ci fiecare, separat! Crede-ma, NU EXISTA nici macar un gram de controverse ideologice sau de stil de jecmaneala a banului public intre cele doua personaje, ci doar de cine si de unde fura si de cum intoarce cota de prada la partid. Atata tot! La fel ca in cazul lui Nastase, Geoana, Ponta, Dragnea ... etc. Acolo e o mafie ce functioneaza dupa reguli ancestrale; Gabriela Firea le-a incalcat in folos propriu, pagubind pusculita organizatiei. Ori acest lucru, in toate clanurile mafiote, reprezinta un afront la autoritatea "nasului", ceea ce are drept consecinta excluderea, de multe ori, lichidarea. Drept dovada, imediat dupa ce "nasul" a intrat pentru vreo trei ani la "facultate", individa a revenit in forta, albita de toate pacatele, disidenta din nascare, impotriva fostului sef si mentor, insa cu EXACT aceleasi mentalitati si programe ca ale "defunctului":) Crede-ma, un comunist sadea nu se va transforma niciodata intr-un democrat; dintr-un comunist pur-sange nu se va naste niciodata un urmas cu vederi si conceptii libere... Exemple sunt cu nemiluita: de la Ion Iliescu, pana la Vacaroiu, Ponta, Adrian Nastase... si pana la Dragnea, Gabriela Firea.... lista e lunga. De fapt, cel mai bun exemplu esti tu insuti: comunist ai fost, comunist esti si acum, dupa 30 de ani de cand nu te mai obliga nimeni sa-ti vinzi pentru nimic important propria constiinta si propriul respect fata de tine insuti, ca om contemporan al unei civilizatii superioare. Tu tot la stadiul de colhoz bolsevic ai ramas... atat in gandire cat si in minte...! Sa traiesti, tovarase!

Cristijansen  •  29 mai 2019, 16:51

D-le Tolontan , nu va agitati , acum ca au castigat alegerile baietii maffinuti cu nasu i mare , si cu MOTOROLA -n buzunare, se vor linisti apele ,vom avea o democratie autentiica , cu valori pro "europene " ........

gilos  •  29 mai 2019, 16:57

Firea este o tzoapa impostoare, un accident al istoriei. Cat de curand, cea care a pandelizat Primaria Capitalei, cu iepurasi spanzurati, autobuze turcesti, companii-sifonatoare-municipale-ilegale si vouchere-mita pt trimis pensionari psd-isti in vacanta in Grecia, etc etc va fi maturata la urmatoarele alegeri locale si se va duce unde a intarcat mutu iapa...

Andrei F  •  29 mai 2019, 17:35

@ticbis • 29 mai 2019, 16:12 Pacat ca la anii tai nu ai inteles ca exista ceva si mai rau decat comunistii...***!!!!Desigur ,este vorba de idolul tau!Romania a avansat asa de mult incat fapte de acum 25 de ani astazi sunt interpretate diferit...Asta inseamna basism...Si nu ai tinere de minte...ti-am spus ca in 89 aveam 18 ani...Dintre noi doi tu ai fost comunistul,tu ai fost cel care ai mers la toate manifestatiile lui Ceausescu,tu l-ai votat,aclamat...----Ca or fi pesedistii aia pe care le dai numele corupti nu am de unde sa stiu...Spre deosebire de tine eu nu o fac pe Mama Omida si mai ales am bunul simt ca daca niste judecatori spun ceva eu sa nu-i contrazic...Sper ca stii cine se lega de garduri ca numai Udrea si Basescu sunt victimele procurorilor sau a judecatorilor...Treaba este ca pesedistii rai sau buni sunt anchetati iar basistii tai vopsiti sunt ocrotiti....Desigur ,functioneaza,,Chestore,eu te-am pus!,,....,,Ce, nu stiam eu ce poate Bogdan?...,,....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  29 mai 2019, 17:38

cred ca trebuie pornita o investigatie serioasa privind scoaterea gentii vuitton de pe monumentul pompierilor din dealul spirii in 2008. si pusa iarasi si cat mai degraba valiza vremurilor noastre peste aiureala aia solemna. altfel, ne trezim fara louis vuitton in romania.

Andrei F  •  29 mai 2019, 17:51

Scuze,citatul este preluat din Radio Europa Libera Romania.

Ce miracol! Ce minune!  •  29 mai 2019, 17:59

Când era Daddy în formă, acum nu puţin timp, Duamna făcea paradă cu sârma la TV, era bolnavă tare... ce mai, o melodramă din aia de pupat moaşte... Sfâşâietor... La o zi de la cazarea la Rahova, nu numai că a avut loc o minune şi e sănătoasă-tun, dar aseară se certa ca la uşa cortului cu "Protestatarul" Nr. 1 al ţării. ***. Eu cred că se doreşte readucerea strălucirii de odinioară P$D cu baloane colorate, sclipici auriu, beteală argintie, luminiţe, pocnitori, manele, clovni şi mult circ pe banii publici. Toate marca Ciong-Cing-Ling şi Gong-Bong-Ciong cumpărate din Dragon la preţ de London, Paris,New York.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lestie  •  29 mai 2019, 18:06

Domnule Tolontan, trecand de la detergentii lesinati folositi in spitale, la politica ii faceti pe cititori sa creada ca GSP e un fel de agent sub acoperire. De sport se ocupa Ziarul Financiar, nu?

catalin  •  29 mai 2019, 18:28

Tovarase Tolontan , d-voastra nu stiti definitia dictaturii..Intr-o dictatura nimeni n-avea curajul sa -l injure sau sa-l agreseze pe Dragnea cum s-a intamplat in ultimii ani.Intr-o dictatura personajele ca Malin Bot sau Ceausescu erau la tuhaus.Pentru halul in care a ajuns Romanica sunteti vinovat si d-voastra pentru ca prostiti poporul la fel ca politicienii.Dictatura e in Rusia, tovarase Tolontan nu in Romanica..Mai bine ar trebui sa vorbiti de dictatura unui grup de magistrati si de oameni din serviciile secrete care decapeaza lideri in urma unor dosare jenante.Dragnea e un martir dupa ce a ajuns la inchisoare in timp ce Falca Basescu si Blaga vor face burta mare la Bruxelles.

charlton  •  29 mai 2019, 19:04

Firea ar trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari: 1. De ce Bucurestiul are catedrala a mantuirii si nu are termoficare? O fi catedrala mai importanta? 2. De ce in contractul cu Supercom nu e trecuta si stropirea strazilor? Cand bate vantul , mizeria si praful acumulate pe strazi intra in ochii pietonilor. 3. De ce e permisa circulatia pe trotuare a bicicletelor si , mai nou a trotinetelor electrice , periclitand siguranta pietonilor?

Puiu Vârsan  •  29 mai 2019, 19:11

Din păcate, tante Firea e doar vărful icebergului. Știi ce vreau să spun.

Dan  •  29 mai 2019, 19:18

Cind se va vedea la tv un prim plan cu Papa pe fondul unei reclame uriase cu o tipa in bikini, zimbind fericita, va intelege si d-nul Tolontan ca, da, reclamele ar trebui acoperite iar asta nu are legatura cu libertatea de exprimare...

Alex  •  29 mai 2019, 20:24

Un articol despre EUROPARLAMENTARUL VASILE BLAGA ( acum pe listelePNL) cand veti scrie domnule TOLONTAN????? Singura diferenta intre BLAGA si Dragnea este doar o sentinta definitiva. Ambii AU FOST CONDAMNATI. Cand esti jurnalist profesionist esti impartial.

rica  •  29 mai 2019, 20:38

eu doresc sa vina la guvernare usr-plus,pnl si pmp,sa vina criza anuntata si sa taie din nou salariile caci acum nu este bine este rau,rau.

Vlad  •  29 mai 2019, 20:48

Din câte motive sunt să te iei de Firea, fix pe ăsta l-ai găsit. Inspirat. Mai bine scrie despre aparițiile provocatoare ale doamnei agent de jucători.

Gicu  •  29 mai 2019, 21:00

Stimate domn @Andrei F, ai afirmat că ai bunul simt sa nu contesti decizia unor judecători, deci înseamnă că recunoaști că FCSB nu este Steaua ci doar o echipa impostoare?

aldo_m  •  29 mai 2019, 22:42

andrei f un singur om va dus la pierzanie ala e marius pieleanu asta v a spus meru ca aveti 40 la suta 45 la suta uneori si 60 la suta asa ca ascultati la MARIUS PIELEANU CA E DIN ALEXANDRIA si nu uita de statul paralel

Andrei F  •  29 mai 2019, 22:55

@ Gicu Eu nu am auzit ca niste judecatori sa fi spus ca FCSB este o echipa impostoare...Sau faceti dv. pe judecatorul impostor?Daca echipa lui Becali ar fi 100% fosta echipa Steaua nu as fi fost suporterul ei niciodata...Si pentru ca suntem la politica...Cum de nu va deranja Becali cand era mare liberal ,ba se mai si lauda cu cati bani a dat la partid?Nu e curios ca nici un procuror nu s- a deranjat?

Crimson Veritas  •  29 mai 2019, 23:13

'Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale' .. Art. 10 ... ' (1) Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare. (2) EXERCITAREA acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restrangeri sau sancțiuni PREVAZUTE DE LEGE, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea națională, integritatea teritorială sau siguranța publica, apararea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protectia sanatatii sau a MORALEI, Protectia Reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informații confidentiale sau pentru a garanta autoritatea și imparțialitatea puterii judecatorești.' ...:))

di livio  •  29 mai 2019, 23:33

AndreiF, nu credeam că doare-așa...replica unui comisar european...dămult așteptam să-ți dau replica asta...precum nemuritorul George Louis Costanza...hey George, the ocean called...they re running out of shrimp...ați cam rămas fără creveți

jos_cenzura  •  30 mai 2019, 2:08

Rica, m-aș bucura să se taie salariile angajaților publici complet, la zero. Și-așa bietul popor român (patronii și angajații care lucrează și plătesc impozite) țin în cârcă o armată de birocrați nu numai inutili, dar și obstrucționiști. Aș tăia 90% din aparatul birocratic.

Urod  •  30 mai 2019, 2:20

Este începutul unui drum lung....cine crede că politicienii vor fi de mâine altfel, se înșeală rău de tot...Așa este , Firea este un Dragnea ceva mai cizelat , dar la fel de răvășită la creier....este prinsa rău de beția puterii și visează să ajungă și mai sus.

Doru  •  30 mai 2019, 4:37

Bah frate eu tot nu inteleg ce este cu respectul asta isteric fata de Papa...ce, merge pe apa ori vindeca oameni cum facea sefu lui si cum ar trebuii sa faca si el daca e asa de sfint...sau cu popii aia catolici, angajatii lui la urma urmei, aia ce fac lucruri necurate cu minori...ia dat Papa afara si nu stim? Papa asta, ca ceilalti, este un ceo al ubei afaceri foarte bine irganizate, atit. Mai sfint e Trump decit asta ca macar Trump nu face pe sfintu, ba din cobtea, ii spurca unde ii prinde pe ipocriti. Gata cu respectul nejustificat.

Adrian B  •  30 mai 2019, 7:20

Tolo, ffff.bun articolul ,dar trebuia publicat in 2016. Daca stiai mai multe despre caracterul Coanei Pandele ( doar ati fost colegi " de echipa" in trustul Intact), de ce n-ai spus mai multe inainte de alegerile din 2016? Un formator de opinie si un jurnalist bun venea cu un asemenea articol in 2016 si explica cu subiect si predicat de ce un om cu un caracter indoielnic,precum Madam Pandele, nu merita sa fie ales intr-o functie publica.

Roberto Baggio  •  30 mai 2019, 7:20

Bun articol! Arata cum mentalitatea ceausita, nord-coreeana si putinista inca domneste in varful acestui partid comunist (nu socialist) "democrat". Degeaba va chinuiti si degeaba va platesc astia postaci mincinosi, ati "muncit" pe branci inainte de alegeri si vad ca va chinuiti si acum de nu mai puteti. Continuati la fel ca sa vedem si noi psd la 10-15% si la cosul de gunoi. Nu mai prostiti pe nimeni, ba din contra, reusiti sa artati nai bine cine sunteti voi cu adevarat si cine sunt liderii pe vostrii pe care ii ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  30 mai 2019, 7:23

Romania a ajuns un sat fara caini si pe tine te *** grija de reclamele stradale.Daca era un banner care promova familia traditionala,erai la fel de oripilat ca-l doseste Firea?Nu numai ca nu acceptati decenta in sine ci si promovarea ideii de decenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gicu  •  30 mai 2019, 8:18

Domnule @AndreiF nu sunt simpatizant/ membru PNL, chiar mi-aș dori sa fie cercetate atent afacerile "finanțatorului", la fel și ale celorlalți oameni de afaceri politici indiferent de partidul in care au activat.

Dan 57  •  30 mai 2019, 8:40

Dragule, in sport (comentari) nu prea mai excelezi, acum te "mananca" politica. Nu o inghit pe Firea dar ce spui tu este o mare aiurela fara logica urmarind istoricul evenimentelor, deci mai degraba iti vezi de sportul de care HABAR NU AI decat de politica la care esti ... fara comentari ca altfel stergi mesajul.

Andrei F  •  30 mai 2019, 9:37

@ di livio Ma doare acum fix atat cat ma urcam pe pereti in 2016 de bucurie.... Te asigur ca nici acum dar nici atunci nu am pierdut sau castigat ceva...Pentru ca ai adus vorba...As putea sa ma comport cu voi la fel cum o faceati voi in 2016... Am totusi senzatia ca nu- ti dai seama cat de duplicitari sunteti...Am aflat la aceste alegeri lucruri atat de gresite incat am sa vi le spun peste doua luni...Oricum stiu ca n o sa recunoasteti...Voi puteti scrie aici de furturi la gramada,sa faceti comunisti si pe copiii de la Revolutie,puteti sa o puneti si de cate o mineriada,persoane publice sau nu pot fi agresate in strada...Mie mi se spune ca nu am dovezi cand reamintesc fapte cunoscute public...Pentru ca totusi ,,venim,,din sectiunea Sport nu va intrebati de ce nimeni nu se apleaca la ce a spus Cornel Dinu despre a doua ,,Valiza,,? Nici jurnalisti,nici autoritati despre care se face vorbire....Brusc cei care se simteau atinsi la fiecare vorba despre ei acum nu mai spun,,Este un atac la adresa Justitiei,,?Nu vi se pare ca suntem tot intr- o ,,Scrisoare,,a lui Eminescu in care LEGEA este doar un obstacol pentru unii??? Adica nimeni din tarisoara nu o realiza ca Dragnea a fost atat de tiran si a schimbat atat de mult Justitia pentru a scapa dar el raspunde acum in fata societatii?! El avea imunitate?De ce votez PSD? Pentru ca sutele de cazuri de coruptie inaintate Justitiei in timpul USL nu au avut raspuns din partea Justitiei...Daca nu ar fi un partid din USL la putere ai intelege mai lesne de ce...Alternanta aia de la guvernare acum este degeaba...Se vede ca puterea este in alta parte.Are sa vina opozitia la guvernare,si? Tot de PSD o sa vorbiti...Va pot da exemple pe fiecare domeniu de oameni care nu au treaba cu PSD,dar care au intrecut in grozavi pesedistii...Sunt buni ,ca sunt ai vostrii...

Dumitru Ciobanu  •  30 mai 2019, 10:14

Domnule Tolontan voi ziariștii care vă bagați în seamă,criticati și faceți praf politicenii pînă ajunge Pisica la slănină,gen colenelul Turcescu mai nou Rareș Bogdan care cu 2 ani în urmă se jura și era imptriva ziariștilor care întră în politică.Pacat ca un ziar de sport a ajuns un cancan de politică și are drept mascotă pe Gheorghe Becali.

serban  •  30 mai 2019, 10:16

Penibil, realmente penibil. Dictatura lui Dragnea ? Mă lași ? Cuvinte fără formă și conținut, lozincă urlată la nesfârșit ! De ce nu ne spui că, odată cu dispariția lui Dragnea, voi, băieții cu ochi albaștri, trebuie să *** ? Că fără țintă, toată *** *** ! Mă întreb, cât o să mai dureze până veți face din Firea copia fidelă a Ceaușeascăi ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Miketheone  •  30 mai 2019, 10:49

Intr-o vreme chiar am crezut ca sunteti un om echilibrat si impartial. Acum nu ma astept decat sa o luati pe urmele lui Turcescu si Rares Bogdan, sa deveniti un om politic "vertical" si "onest" exact ca ei.

rodion  •  30 mai 2019, 11:32

"Papa Francisc o figura admirabila" Cu adevarat admirabila: primul dintre capii bisericii catolice care incurajeaza imigratia islamista in Europa neutralizandu-si proprii credinciosi. Cat despre Firea , e fantastic sa vezi cum, fluturandu-i pe la nas iluzia de detinere a puterii, vezi cum calca pe cadavre ca sa o obtina.

ticbis  •  30 mai 2019, 11:34

@Andrei F: Tovarase, esti in eroare! Confunzi lamentabil niste notiuni elementare asupra careora ai o perceptie profund gresita! Cam o jumatate din viata mea am trait-o in comunism, insa n-am fost comunist niciodata, nici in acte si nici simtire, dimpotriva! Prin urmare, n-am participat niciodata la vreo sedinta de partid PCR, n-am fost niciodata pe vremea aia "eligibil" pentru "onoarea" de a fi selectat la mitinguri ceausiste, fie ele de 1 Mai, de 23 August, sau de a flutura stegulete si a scanda ovatii pe drumul de la aeroport, cu ocazia vizitelor de "pretenie" ale tovarasului Kim Ir Sen...:) Bre matale confunzi grav niste lucruri, in capul tau e o varza totala: una e se fi trait in comunism (aka totalitarism), si alta e sa fi fost din convingere, comunist! De altfel, cunosc o multime de membri de partid care erau, in constiinta lor, profund anticomunisti si vehement anti-dictatura ceausista. Tot asa cum, cunosc acum o multime de tineri care, desi nu se nascusera inca in anul revolutiei si n-au trait macar o zi de dictatura bolsevica, sunt mai comunisti acum decat erau atunci parintii lor; sunt adepti feroce ai doctrinei totalitare numita *** rosie!:) In categoria asta te inscrii si tu... Nu e vina mea ca ti-ai vandut constiinta unei ideologii anacronice si utopice, ale carei efecte sunt si vor fi invariabil dictatura, constrangerea drepturilor, ingradirea libertatilor, teroarea, frica si umilinta. Istoric vorbind, o asemenea ideologie NU a razbit nicaieri in lume, de cand s-a inventat ea; a esuat lamentabil si cu costuri umane colosale. La ora asta, mai rezista asa ceva doar prin Rusia, Coreea de Nord, Cuba, China... Crede-ma, nu ti-as dori sa traiesti prin tarile alea... In fine, este optiunea ta; sper ca merita compromisul pe care-l faci... sau, poate ca esti captiv si nu poti altceva, nici daca ai vrea...:)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  30 mai 2019, 12:31

Revin cu un comentariu ... constantand ca nici unul din ... emitentii de opinii si voturi ... care au comentat pana acum (inclusiv autorul materialului Central) ... nu sunt nici cunoscatori ... si nici foarte interesati ... de 'dreptul la libera exprimare' ...:)) Poate o sa va surprinda ... dar afisarea de materiale publicitare pe Domeniul Public ... nu au nici o legatura ... nici cu dreptul la libera exprimare, nici cu legislatia respectiva ... se mai intampla ...:)) Ele sunt reglemenetate de si supuse regimului fiscal ... de legislatia civil-comerciala ... si dreptul de a le afisa ... rezulta din incheierea unui contract de publictiate ... cu autoritatea publica care adminstreaza domeniul aferent ... in speta noastra PMB ...:)) Exceptie fac materialele de publicitate electorala ... care au o reglementare specifica ...:)) Afisarea de orice fel de materiale ... publictare, politice, sau de alta natura ... pe Domeniul Public ... fara sa aibe la baza un contract incheiat in prealabil cu Autoritatea Publica Locala ... constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda! In alte cuvinte ... domnilor ... reformatori ai Romaniei ... si sustinatori ai Statului de Drept ... consumatori de valori europene ... natura spatiului public ... este cea coproprietate si indivizune ... ca Co-Proprietar al acestui ... domeniu vast ... de desfasurare ... aveti nevoie si de acordul meu ... ca sa va exprimati ... si nu o puteti face liber ... sau fara sa ... marcati banu' sau respectati niste conditii ... decat daca o faceti pe proprietatea voastra! Si desigur in numele meu ... negociaza Primaria! La fel ... daca doriti sa va exprimati ... liber ... pe Fatada unui Condominium ... aveti nevoie de acceptul Asociatie de Proprietari ... pentru ca fatada exterioara a unu bloc ... se afla si ea sub regimul ... coproprietatii! Cum am incercat sa va explic ... in numeroase randuri ... fara succes ... evident ... Dreptul la Libera Exprimare ... Dreptul La Manifestatie Publica , etc ... nu poate fi exercitat ... prin incalcarea altor drepturi ale altor cetateni ... ex. Dreptul la Proprietate, Dreptul la Libera Circulatie, Dreptul la Imagine, Dreptul la Demnitate ...:)) In teorie ... orice #rezist ... sau profesor de fizica din Sibiu ... poate face legi ... in practica ... legile trebuie facute de asa maniera ... in cat sa reglemneteze anumite drepturi ... fara sa incalce alte drepturi ... trebuie intodeauna gasita ... balanta corecta ... nu este la fel de simplu ... ca si cand ... te joci cu un Joint ... si iti numeri degetele de la maini si picioare ...:))

Andrei F  •  30 mai 2019, 12:40

@ticbis • 30 mai 2019, 11:34 Intr-o lume normala comentariul tau era cenzurat la multe aspecte...1.Sa afirmi ca doctrina PSD este intalnita doar in Rusia,Corea de Nord,Cuba...dovedeste un nivel intelectual la care nu am nimic a spune decat ca doctrina PSD nu este interzisa in Romania si in toate tarile din Europa...2. Ce doctrina ai tu daca il slaveai pe cel care a recunoscut ca a fost comunist si de ieri este dat in judecata de CNAS pentru colaborarea cu Securitatea?3.Cat de democrat esti tu cand numai Udrea este Alba ca Zapada?4.Din comentariul meu ai uitat voit o realitate certa...pe Ceausescu dintre noi doi numai tu l-ai votat!5.Imi atribui mie acum o doctrina doar pentru ca va spun ca ai vostrii au legi proprii?Prin asta sunteti mai buni?

Victor Groza  •  30 mai 2019, 14:45

Cei sapte episcopi martiri au fost inchisi tocmai pentru curajul de a nu renunta la DREPTUL DE A FI SI A SE EXPRIMA LIBER. Vii tu, GABRIELA FIREA, si calci cu bocancii acest principiu si tocmai acum cand toata tara le cinsteste memoria?

ticbis  •  30 mai 2019, 17:43

@Crimson Veritas: Aoleooo, ce de bazaconii ai insirat aici...! Sa-ti sintetizez situatia: 1. Dreptul de a afisa panouri publicitare pe domeniul public este dobandit in urma unui contract comercial incheiat intre titular si autoritatea publica locala, supus, fireste, regimului fiscal, conform legislatiei civil-comerciale; 2. Odata incheiat contractul, se presupune ca reclama respectiva, continutul si forma acesteia, au primit si RESPECTA TOATE avizele posibile si imposibile de afisare pe spatiul public: de forma, de continut. de imagine, de mesaj, din punct de vedere civic, moral, religios, politic, social, cultural, etnic, economic, concurential, juridic, rasial, sexual, etc. 3. In conditiile enumerate la punctul anterior, se presupune ca aceste reclame afisate pe domeniul public NU sunt daunatoare si NU afecteaza, NU atenteaza in niciun fel la pudoarea sau sensibilitatea publicului, indiferent din ce categorie ar fi acesta. In consecinta, odata incheiat un contract de publicitate stradala pe domeniul public intre o firma privata si autoritatea publica locala, se prezuma ca acesta NU lezeaza in niciun fel NICIO parte a societatii si NU indispune NICIO categorie sociala, politica, economica, religioasa, sexuala sau civica. Prin urmare, se intelege ca acel panou publicitar NU deranjeaza pe NIMENI, nici pe Ionescu gay, nici pe Vasilica lesbiana, nici pe Popescu pesedist, nici pe Vasilescu liberal, nici pe fumatori si nici pe antifumatori, nici pe corporatisti si nici pe bugetari, nici pe pensionari si nici pe asistati, nici pe ortodocsi si nici pe catolici, nici pe atei si nici pe comunisti, nici pe salariati si nici pe gospodine, nici pe popi si nici pe interlopi. Cu alte cuvinte, NICI pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, NICI pe Maica Tereza si NICI pe Papa de la Roma!!! Daca PMB a decis sa acopere panotajele stradale, pentru care incaseaza bani in urma unor contracte LEGALE, pe durata vizitei Papei in Romania, este buna de plata! Orice avocat incepator va castiga oricand, fluierand, un asemenea proces de abuz cu primaria! PS: Crimson Veritas, te asigur ca Papa nu sta intepenit la Vatican; in timpul liber merge aproape zilnic prin Roma, cu diverse treburi si prilejuri. Iti garantez eu ca primaria din Roma nu acopera nicio reclama stradala pentru ca a iesit ala la plimbare... Iar daca n-ai vazut Roma, iti povestesc eu cate reclame cu fatuci dezbracate sau goale pusca atarna pe zidurile fiecarei strazi...:)))

Claas Relotius-Caracudu  •  30 mai 2019, 21:26

Domnu blogar propagandist Tolontan, tovarasul Popa de la Roma e de 10 ori mai marxist decat psd, aburelile tale sunt crezute doar de cativa naivi care nu stiu ce zace in sanctitatea sa diavoleasca ptr ca se uita non stop in gura ta si a colegilor propagandisti. Tovarasul Popa de de la Roma militeaza ptr deschiderea granitelor UE catre Africa si Arabia, canta in struna aberatiilor despre incalzirea globala si este mereu pe linia roz progressista bruxelleza. Cat despre Firea, ma repet, ce *** ar fi fost la gurita ta daca ar fi dat liber la vanzarea de droguri in Herastrau asa cum a facut partidul lui Merkel la Berlin?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sir  •  31 mai 2019, 10:19

N-a dat Firea nici un 40% vot in capitala pentru USR. A fost un rezultat obtinut cu munca cetatenilor acestui oras. Daca nu aveam aceste miscari civice atatia ani si presiune pe toti formatorii de opinie sa faca front comun, aveam tot PSD in continuare. Pana si Radio Guerrilla a ajuns sa faca campanie pentru vot, dupa mizeriile facute in ultimii 2 ani (10 august, proteste in general, referendumul CpF, etc).

Alexandru Mitache  •  31 mai 2019, 21:49

Bă, fraiere, de asta știai? Ce penibil ești! «Consilierii generali ai Uniunii Salvați România cer ca în viitorul Regulament de publicitate stradală al Capitalei să fie interzise cu totul mesh-urile și prismele publicitare. Motivele sunt mai multe, după cum au arătat reprezentanții USR în cadrul dezbaterii ”București – dincolo de banner și mesh”. În primul rând, aceste mijloace de promovare sunt amplasate cel mai adesea ilicit sau chiar ilegal, eludându-se frecvent autorizarea, avizarea și plata sumelor aferente către bugetul Primăriei. Un alt motiv este că mesh-urile și prismele sunt un pericol real pentru trecători în cazul unor furtuni puternice. Nu în ultimul rând, aceste mijloace publicitare agresează , prin dimensiuni și culori, spațiul vizual și coerența urbană a Capitalei.» https://usr-bucuresti.ro/2017/11/13/usr-vrea-interzicerea-mesh-urilor-si-a-prismelor-publicitare-in-bucuresti/

Comentează