Complicitatea interlopi – poliție – procurori i-a scos în stradă pe oamenii din Oltenia. Un mafiot eliberat zilele trecute se joacă cu cuțitul la gâtul unui porc, ca o amenințare!

Sentimentul românilor că sunt trădați de autorități în favoarea infractorilor, capătă un puternic specific local în Craiova, Caracal sau Râmnicu Vâlcea, din cauza densității de interlopi periculoși de care poliția și magistrații nu se ating de ani de zile.

duminică, 28 iulie 2019, 10:46

Azi noapte, oamenii furioși din Caracal au umplut spațiul din fața casei unde polițiștii și procurorii cercetau dispariția Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a sunat degeaba la 112.

O parte din localnici au ținut pancarte pe care au scris ”Alexandra a sunat, poliția nu a acționat”, ”Jos corupții”, ”Jos incompetenții”, ”Nepăsarea voastră ucide vieți”.

E doar exprimarea dramatică a ceea ce oamenii din întreaga Oltenie știu de foarte mulți ani.

De la Craiova până la Râmnicu Vâlcea și de la Slatina la Caracal, cetățenii văd pe stradă cum bandele de interlopi se plimbă nestingheriți în mașini luxoase și au cluburi și alte afaceri împreună cu oficiali din poliție și din procuratură.

Autoritatea poliției și a magistraților a fost făcută praf de această coabitare cu mafioții care îi sfidează pe oamenii din Oltenia. Acum, DIICOT Craiova cere dosarul suspectului în cazul Alexandrei Măceșanu. Nu e o sarcină ușoară.

Pentru că, în urmă cu doar trei zile, în cazul perchezițiilor și reținerilor traficanților de oameni și infractori de carduri, au fost trimiși în Craiova procurori și polițiști de la DIICOT București, de vreme ce nici autoritățile române, nici FBI și pare că nici nimeni altcineva nu mai are încredere că poliția sau procurorii locali pot învinge fenomenul infracțional.

Potrivit unor informații din zonă, unii dintre interlopi sunt protejați de poliție prin cooptarea lor ca informatori, întocmindu-se și formele necesare, dar împărțind cu ofițerii nu informațiile, ci banii!

Tot acum câteva zile, un cunoscut interlop craiovean, Cristian Vlădescu, zis Ventura, a fost lăsat în libertate de procurorul Eugen Stănculescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, magistrat abia întors de la DNA Craiova.

Procurorul nu l-a socotit pericol public pe Vlădescu, deși acesta îl zdrobise în bătaie pe un om de afaceri străin. Lucrurile nu s-au oprit aici. Eliberat, Vlădescu s-a pozat cu doi locotenenți chiar în fața sediului Parchetului!

Imaginea cu cei trei interlopi având pe fundal inscripția justiției și stema României i-a umilit pe polițiștii și pe magistrații onești, care speră să mai aibă ceva de spus în Craiova.

La scurt timp, Vlădescu a postat pe Facebook un film în care, în plină vară, folosește un cuțit imens ca să taie un porc, un mesaj subliminal, o demonstrație de forță și o amenințare la adresa oricui îi stă în cale. Imaginile sunt șocante.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

ioan-dorin zimbru  •  28 iulie 2019, 12:26

Din pacate interlopii fac legea în toate orasele din tara , dar în special în Craiova , Constanta , si mai ales în Bucuresti,,, Este foarte grav .. Acesti indivizi au sustinere în politica , în politie ,, peste tot , pentru ça îi finanteaza , îi protejeaza, pe acesti oameni din sistem care se ocupa doar de propriile interese si nicidecum de cele ale cetatenilor care iau votat.......Deci acesti interlopi fac legea peste tot , Aceste brute nu ar trebui sa fie lasate libere în societate,,,, Pedepsiti aspru(fizic si psihic), aceasta ar fi una din solutii..... Va multumesc

A intrat holera in sat!!!!!!!  •  28 iulie 2019, 12:59

Cancerul din justitie si militie are o singura cauza: NEPOTISMUL. Exista clanuri de judecatori, procurori, politisti, executori judecatoresti si notari. Oare cu cine s-au facut toate retrocedarile de dupa 1989? Cu cine s-a privatizat industria distrusa sistematic pentru a se vinde terenurile? Cine a legalizat devalizarea Romaniei? A fost pedepsit un singur ins pentru jaful organizat de 30 de ani? Atunci cand esti ruda si prieten cu toata lumea poti sa comiti orice abuz pentru ca se musamalizeaza. A patit ceva procuroarea din Craiova care se credea executor judecatoresc si a lovit un copil in vazul unei intregi tari? De ce procuroarea de la Craiova a putut sa vina pentru o speta civila cu 50 de mascati peste oamenii aia in casa si sa intre - iar in cazul unui criminal in serie au stat in fata portii ca niste lobotomizati?! Stiati ca un militian a ras de parintii uneia dintre fete cand au raportat disparitia si le-a spus ceva de genul: ce ba? asa sunt fetele la 15 ani. Stia el mai bine! Cunostea toate fetele de 15 ani din Univers el. Daca dadeau spaga cine stie.... Si cine sa te pedepseasca? Nasul tau? Verisorul tau? Tatal tau? In tara in care nu s-a solutionat Dosarul Revolutiei si al Mineriadei dupa 30 de ani noi mai discutam despre justitie????? Despre ce vorbim aici?! Romania a ajuns India. O tara inapoiata de pupatori de moaste si interlopi in care daca te nasti intr-o casta ai toate sansele in viata. Daca nu, nasol, emigrezi ca alti 10 milioane sau faci ***. Atat timp cat justitia si politia este populata numai de neamuri nu va fi niciodata legea respectata. Legea este mijlocul prin care aceste clanuri cu epoleti fac averi nemasurabile si au o putere nedemocratica si abuziva. O tara in care nu exista respectarea legii nu poate avea crestere economica, pentru ca nu exista increderea de a derula afaceri. Romania este lidera la ***, prostitutie si trafic de persoane sau organe. Romania a ajuns un stat esuat si va ajunge si mai rau. Viitorul Romaniei este sa ajunga un stat gen Sudan, Nigeria sau Afganistan in care diversi lideri tribali locali au propriile armate si fac ce vor in numele lui Allah sau al oricarei alte inventii. Romania a ajuns in feudalism si va ajunge si mai rau: in epoca de piatra - de dat cu piatra in cap. Situatia este foarte grava.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  28 iulie 2019, 13:03

Plata regeasca, fara raspundere. Stapanul plateste, raspunderea nu este reglementata, abilitatea stapanului de a actiona discretionar contra oricui exista si se manifesta vizibil. Magistratul lucreaza la stapan. Are de ales. Justitie ca la carte sau *** in lungul vantului? Camasa unei pensii spectaculos de calde sau riscul pierderii privilegiilor? Oportunism sau rezistenta profunda bazata pe proncipii? Infractionalitatea reala, vizibila, violenta infloreste. Intr-un stat prea puternic, cetateanul a devenit foarte mic. Chiar neimportant. Magistratii nu mai infaptuiesc justitia ci se autoconserva. Stapanul este statul. Nu prin autoritatile constitutionale, ci prin institutiile de forta ori cele asa zis secrete. Dar unde sunt acum, in fata unei tragedii fara margini, indignatii de serviciu? Protestul contra unei justitii vadit batjocoritoare nu prea intra in programele finantate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pictor Vonta  •  28 iulie 2019, 16:16

Domnule Tolontan, am rugămintea să fiți atent la detalii...în titlul articolului folosiți sintagma "procurori", ceea ce personalizeaza cumva, sugerează că e vorba de câțiva indivizi... în schimb, spuneti "poliție", ceea ce conduce la ideea că întreaga institutie a pactizat cu interlopii...Va rog să înțelegeți că e o jignire gravă la adresa celor onești...

Gabriela  •  28 iulie 2019, 16:37

Logic: daca Alexandra a spus la ora 11,05 cine e, ea fiind deja anuntata ca disparuta, a detaliat casa mare, veche, posibil service auto, gunoaie, caini multi, BARBAT GRAS CU OCHI ALBASTRI, cat timp ii lua comandantului politiei Caracal sa ii intrebe prin statie pe toti politistii din Caracal, mai ales pe sectoristi, unde si cine poate fi grasul cu ochi albastri, avea un raspuns in maximum 15 minute. Fara STS, SRI, procurori, proceduri, etc

Cristian  •  28 iulie 2019, 16:38

“Cazul Alexandra” este unul deosebit de grav in special prin prisma consecintelor sale, dar si prin a erorile de procedura si fond comise de catre cei implicati. Dar acesta este un caz absolut particular si special. La fel de grav este ca jurnalistii si societatea sa politizeze nefericitul caz Alexandra. Ce s a intamplat in acest ca nu are legatura cu guvernarea PSD, PNL, USR sau oricare alta care a fost sau va fi la conducerea tarii. Este adevarat ca sunt cazuri grave in care apar complici reprezentanti ai autoritatilor si interlopi. Dar nu este cazul in privinta spetei Alexandrei. Iar cine face legaturi intre nefericitul caz Alexandra si coabitarea interlopi - reprezentanti ai statului este fie neprofesionist si manipulator, fie rudimentar si astfel usor de manipulat (ca marea parte a societatii romanesti, subiectiva si cu tendinte de politizare a tot ce i inconjoara). Cazul Alexandra implica, pe de o parte, comportamentul infractional al unui taran psihopat, fara leg cu lumea interlopa, iar pe de alta parte erori procedurale grave in principal ale magistratilor implicati in caz (judecator si mai ales procurorii care au tergiversat aplicarea mandatului, vina politiei fiind absolut secundara si tertiara, interventia sa in locuinta putand avea loc doar la dispozitia procurorului de caz, potrivit tuturor regulilor procedurale ale unui stat de drept din democratia veritabila). Prin urmare, daca vrem sa fim obiectivi si intelepti, sa cerem investigare si pedepsirea celor vinovati de erorile de caz, fara a politiza gratuit un caz nefericit si a manipula o societate si asa indobitocita si influentata sa politizeze tot si sa urasca autoritatile statului in genere. Deja se implementeaza ideea ca autoritatile statului sunt in general incompetente, plecandu se de la cazuri particulare si speciale, precum cel al Alexandrei. Auzi in perioada asta voci pe strada in sensul ca politia nu cunoaste legea si este in general incompetenta. Este fals sau la fel de adevarat cu situatia in care am generaliza ca afaceristii romani, comerciantii, jurnalistii, vanzatorii, IT-istii, medicii, economistii, bancherii etc. ar fi in general, cu totii, incompetenti doar pt ca exista cazuri de erori profesioanle in breasla lor. Or, asta este o orientare absolut gresita si rudimentara, caci cazurile trebuie analizate obiectiv in particular, de catre specialisti, ci nu in general si de catre societate, prin initiative de rebeliune precum mitingurile antiautoritati, intrucat se elimina rolul si slabeste autoritatea institutiilor (anuladu se rezultatele pozitive ale acestor institutii de represiune) si, in final, de aceasta decredibilizare a institutiilor vor profita tot interlopii in dauna societatii. Sa fim exigenti, dar obiectivi, lucizi si rezonabili!

Napolion  •  28 iulie 2019, 16:52

E trist naucitor de trist. Atat de aproape si totusi sa moara.... e gretos sa vezi pe ici pe colo recuperarea situatiei si utilizarea politica. Dar sa revenim: avem un soft de CAS de 80 mil de eur care nu merge.... ca nu are mentenanta cu cine trebe... Avem o autostrada la care nu se mai gaseate contractul... avem tone de bani bagati in 112 si in Mr Arafat care nauceste cu sirenele si mesajele ca sa se vada ca face ceva.... dar nu avem un sistem de localizaret si de actiune in cazuei urgente. Statul ne poate spiona cand vrea muschiul lui in 30 minute dar cand e vorba de asa ceva iarasi nu are resurse... e vina monumentala de la varf si coborand pana la procurori/ politai. Si nici dvs domnilor presari nu stati prea comod..... incompetenta si ipocrizia este peste tot....priblema ca sunt unii care nu au raspundere ca deh e atentat la libertatea de exprimare la libertatea si independenta justitiei.... e trist e rusinos e .......

paul cristian stefanesc  •  28 iulie 2019, 20:19

*** operatorul STS. A fost extrem de inteligenta, matura si curajoasa. In momentul in care a spus: " vine, vine", crimunalul nu era in spatele ei. L-a auzit intrand in curte, a auzit cainii, i-a auzit pasii. A fost inteligenta si a inchis imediat telefonul. *** STS, sunand inapoi a dat-o de gol si i-a pecetluit soarta. E cea mai mare problema. A doua, procurorul hastagist. Eu, ca simplu cetatean, saream gardul si intram in curte, indiferent de faptul ca incalcam legea. Nu ma interesau repercusiunile. Absolut deloc. *** Acel las ordinar de procuror decorat de kovesi este o ***, cu ora lui sase cu tot. La fel si politistii care, cand le-a interzis procurorul sa intre pana la sase, *** hartogarului jalnic si sa isi faca datoria. Nu datoria de politisti, ci cea de oameni. A treia chestie: sunt absolut scarbosi *** care au inceput deja sa se hraneasca din cadavrul fetei, toti "rezistentii", narozii care se intind pe jos si zbiara "Romania trezeste-te" si toti ceilalti care isi cauta identitatea in astfel de *** penibile. By the way, sunt "doctor" in criminali in serie si psihopati sexuali. Omul ar fi tinut-o cel putin perioada in care ar fi murit de foame, ar fi violat-o zilnic si si-ar fi "hranit" nevoile psihice dominand-o, stapanind-o. Daca prostii de la STS nu sunau de 9 ori!!!! inapoi, traia! Si o intrebare pentru tine, Tolontan deontolog: ce compunere scriai tu, ce crezi ca recita KWH si ce ar fi zbierat *** care se hranesc din cadavrele fetelor prin piete, Bot, cot, etc, daca era ministru Carmen Dan?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristy Danilet Dartanian  •  29 iulie 2019, 1:46

Dupe opiniunea mea se impune mai mult ca orisicand (cu asupra de masura) ca Doamna Doctor Codruta Lasco sa deci fie desemnata pe functiunea de UE Procuror. Garantez cu mustata pe lege.

Cristy Rezist  •  29 iulie 2019, 1:54

Tolontan, ia zi domne cu Cristian Ovidiu Popescu. Nu? Nu e PC? Bine propagandistule, succesuri!

Adrian B  •  29 iulie 2019, 6:57

Tolo , daca intr-adevar ai dovezi desprs acest patrulater al mafiei si coruptiei : interlopi-magistrati-politisti-politicieni , te rog frumos sa le publici. Pe interlopi ii stie toata lumea, dar cine sunt magistratii,politistii si mai ales politicienii care-i apara pe acesti interlopi? Imi doresc sa faci publice numele ,prenumele si functiile lor, dar mai ales dovezile. Tolo, toti cei demisi din Politie aceste zile , au fost din cauza incompetentei nu din cauza corupției.Durerea este ca nici premierul sau presedintele ( cei mai bine informati oameni ai tarii), n-au scos niciun cuvant zilele acestea despre mafia care a pus stapanire pe Oltenia,despre coruptie. Mai grav, cum au reactionat : DNA- ul, CSM-ul , MJ sau SS -ul Adinei Florea in cazul interlopilor din Craiova? Ciocul mic, n-au spus nici pâs.De ce oare? De ce se fac ca ploua? PS. Sper ca saptamana asta sa publici lista cu nume a celor care s-au infratit cu interlopii.

Scorilo  •  29 iulie 2019, 11:12

Ne-a trebuit scut la Deveselu, avem și rețea de prostituție pentru militarii americani. Care militari se comportă ca-n orice țară cu conducători- ***. Vezi cazul celebru al basistului de la Compact. Nu vi se pare scandalos că-n UE și NATO fiind, suntem conduși tot mai mult de nemernici și de incompetenți?! De la an la an. Nu trăim un soi de FSSMD orientat către noua Moscovă, axa Berlin-Bruxelles- Washington? Să ne imaginăm, prin absurd, că la conducerea României ar veni un grup de oameni patrioți și dispuși să facă ordine. În secunda următoare toate instituțiile internaționale și conducerile marionetă din țările G7, menite a submina emanciparea reală a societății umane, ar pune tunurile pe acest grup. Să nu ne mai amăgim. Toată degradarea asta e parte a unui plan bine pus la punct, de decenii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vladone  •  29 iulie 2019, 12:11

Tolo, ceea ce dezvalui aici e o realitate a majoritatii oraselor din Romania. NU zic de orasele mari, aflate sub lupa reflectoarelor unde exista asa zisii interlopi de catifea ci de orasele mici unde toata lumea se stie cu toata lumea. In orasele mici interlopii fac legea, iti e teama sa iesi seara in oras ca poate dai peste unii. Intr-un oras ca Bucuresti e greu si riscant sa ti-o iei din senin, niciodata nu se stie peste cine dai si ce complicatii ies doar ca vrei sa te dai mascul alpha dar in orasele mici unde lumea se cam stie, se intampla frecvent. Nu crime dar batai, intimidari, talharii sunt la ordinea zilei. Stiu un caz de interlop care a intrat intr-o agentie de asigurari si a batut lumea care era la munca, fiind nemultumit ca nu i se deconteaza o dauna . Nimeni din agentie nu a avut curajul sa faca ceva iar interlopul e si azi liber si din cand in cand isi mai umfla muschii, sa stie lumea cine e seful...

Gabriela  •  31 iulie 2019, 9:02

VASILICA VIOREL Florescu, chiar așa îl cheamă pe polițistul de la 112? Adică Viorel Vasilica? Masculinul de la....?

Popescu Cristian  •  2 august 2019, 13:07

Comentariul lui Gabriela este cel mai pertinent. Fata a sunat la 112, a vorbit cu politistii, a dat detalii despre masina, fizionomia rapitorului, zona, a descris casa. Parerea mea este ca se putea identifica mult mai repede locatia - intr-un interval de 2-3 ore maxim, tinand cont de marimea orasului. Ramane de vazut cauza reala pentru care nu s-a facut asta: neglijenta, nepasare, nesimtire crasa? incompetenta crasa? tegiversarea intentionata a cautarilor? Sper sa se stabileasca clar iar vinovatii sa plateasca cu varf si indesat, pentru ca, indiferent care ar fi cauza, a dus la moartea sau disparitia tragica a unui copil, care ar fi putut fi evitata daca niste oameni si-ar fi facut datoria cu profesionalism.

eul  •  7 august 2019, 14:50

Manipulare pentru prosti. S-a tergiversat totul pentru ca sa o scoata din tara. Toti sunt mana in mana.totul e o diversiune ordinara sa acopere proxenetii care duc fete politiei,politicului,magistratilor etc Dinca nu a ucis pe nimeni in viata lui,alea sunt fete traficate,el prima mana,o ia asupra lui,il scoate nebun,face putin si pa

yehudy  •  7 august 2019, 20:23

eu incep sa cred ca principala amenintare la siguranta (securitatea) statului Roman este psd. cred ca ar trebui deschisa o lista publica in care oamenii sa semneze daca considera psd o amenintare la siguranta si securitatea Romaniei. poate s-ar strange mai multe semnaturi decat in campania electorala in acest sens

iwillneverlookback2017  •  12 august 2019, 10:29

Un singur lucru: ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

morena coclita  •  12 august 2019, 20:40

Toata presa, inclusiv Tolo pot face totusi ceva: cand (cand nu daca) va disparea urmatoarea fata (si evident nu va mai avea bafta la telefon) sa mediatizeze cazul si parintii si faptul ca politia ii ignora. Macar la nivel national sa se vada ca si cu Dinca la parnaie e tot aia, ca nu e singur si ca clanurile sunt de neoprit.

Comentează