Hoțul de aer îi taie oxigenul lui Iohannis! Cum s-a lipit de conducerea PNL directorul cercetat penal în dosarul Vitalaire, cazul cu mii de bătrâni bolnavi escrocați

3.000 de procese, mii de bolnavi păcăliți, 900.000 de lei plătiți deja ca penalizare de corporația Vitalaire AirLiquide către stat și dosar penal în urma spălărilor de bani, escrocheriilor, fraudei și contabilității duble. Aceasta este istoria adevărată a lui Lucian Bentu, una dintre noile stele ale liberalilor din județul Galați!

joi, 22 august 2019, 5:51

 De Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

  • “PNL Galați a devenit un SRL pe bani din care fac parte senatorul George Stângă, șeful tinerilor liberali Pârvu, șeful PNL Tecuci Lucian Costin și Lucian Bentu”, au afirmat, într-o scrisoare pe care au trimis-o săptămâna trecută către Ludovic Orban, mai mulți dintre liberalii vechi din județ.
  • “Actuala conducere PNL face jocuri cu PSD. De exemplu, Lucian Costin controlează o firmă de transport care a dus oamenii PSD la mitingul de anul trecut, când s-au îmbrăcat în alb”, explică unul dintre ei.
  • Iar Lucian Bentu, unul dintre noii liberali prosperi din județul Galați, este cercetat penal în calitate de fost director general al firmei de echipamente medicale Vitalaire.
  • În 2016, echipa de investigații a Libertatea & GSP a descoperit că Vitalaire a escrocat mii de bătrâni care aveau nevoie de butelii de oxigen.
  • Mulți dintre bolnavi erau în faze terminale.
  • Jurnaliștii au publicat în 2016 documentele contabile false care îi scoteau datori pe pacienții vulnerabili, poliția a făcut percheziții, a ridicat documentele cu camionul din firma multinațională franceză cu filială la Iași, iar procurorii au deschis un dosar penal.
  • Bentu s-a înscris la liberali, a urcat în organizația Galați și apare în multiple ipostaze cu liderii liberali și cu președintele Iohannis.
  • De aproape trei ani, dosarul său a rămas în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Lucian Bentu, 39 de ani, a fost director general la Vitalaire Iași, sucursala liderului mondial de gaze industriale, AirLiquide Vitalaire.

Firma condusă de Bentu îi păcălea pe bătrânii bolnavi, cărora le livra aparate medicale de oxigen. Apoi îi dădea în judecată pe pacienți, pe baza unor documente falsificate.


*Lucian Bentu, 39 de ani, pe vremea când era director general la firma care îi escroca pe bătrâni

Informațiile au devenit publice după ce un om din interiorul firmei a contactat echipa de investigații și ziariștii au publicat documentele Vitalaire, în care s-a văzut cum compania:

  1. Deconta pentru pacienți și, după moartea acestora, lua bani de la CAS.
  2. Îi încărca pe pacienții în viață cu facturi multiple, mai mari decât cele reale.
  3. Oamenii erau anunțați târziu, dobânzile ajungeau la 40% pe an și 3.000 de pacienți au fost dați în judecată de Vitalaire pentru neplată.
  4. Practic, firma ajunsese dintr-una de închiriere de butelii de oxigen una de executări silite a celor mai nevoiași și bolnavi dintre clienți, totul pe baza unor escrocherii contabile!

Prima factură are valoarea normală din contract, de 130 de lei


În a doua factură apare suma de 0,01 lei, care se înregistra în contabilitate. Ambele facturi au aceeași serie și număr

1.500 de oameni decedați, de la 41 de case județene, a decontat Vitalaire, conform controlului derulat de CAS după apariția investigației jurnalistice

 

Percheziții la Bentu la firmă, la Tecuci

În noiembrie 2016, la scurt timp după apariția articolelor, polițiștii au descins imediat la Iași și la Tecuci, unde are domiciliul Lucian Bentu. Au urmat percheziții, confiscări, francezii de la Vitalaire AirLiquide, cu afaceri în 80 de țări, au apărut în România.

L-au dat afară pe Bentu, iar firma a plătit urgent despăgubiri către CAS, în valoare de 900.000 de lei, în încercarea de a reduce efectele penale ale falsurilor.

De aproape trei ani, dosarul e cercetat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, iar jurnaliștii au urmărit subiectul.

“Dosarul e în expertiză contabilă”, a spus pentru Libertatea, acum două zile, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Iași.

Bentu reia afacerile exact în sediul de unde procurorii au ridicat documente

În iunie 2017, la jumătate de an după investigația GSP în cazul Vitalaire, Lucian Bentu a ieșit din firmă definitiv și și-a refăcut afacerile la nivel local, în Tecuci.

Bentu a reluat, cu o nouă companie, aceeași afacere care se ocupă de închiriere și vânzări de aparate de oxigen: CPAP 24.

Firma pe care se derulează afacerea este una de calorifere, deținută de tatăl lui Lucian, Stelian Bentu, în vârstă de 67 de ani. Aceasta se numește Cristalin Import Export SRL. Bentu senior e unic asociat și administrator, iar Bentu este director. Este aceeași companie din Tecuci de la care procurorii au ridicat două TIR-uri  de documente după investigația jurnalistică din 2016.

Vitalaire suferă, Bentu crește

Rebranduirea a avut loc în iunie 2017, iar echipa a fost diferită: au dispărut avocatul ieșean Bobu și alte persoane de la Vitalaire, iar Bentu și-a refăcut profilul de Facebook cu noua viață.

533.000 de euro a avut Cristalin Import Export SRL cifră de afaceri în 2018, iar profitul a fost de 73.000 de euro, conform termene.ro

În același timp, Vitalaire de la Iași, fosta companie condusă de Bentu și cercetată penal, a ajuns în cădere liberă. A raportat pierderi de 829.000 de euro pe ultimul an.

Imagine postată de Bentu pe 25 mai, în campania electorală pentru europarlamentare: de la stânga la dreapta, Lucian Bentu, al treilea, Andrei Muraru (consilier prezidențial), Robert Sighiartău (secretar general PNL), Ludovic Orban (președinte PNL), Klaus Iohannis

Cum a intrat Bentu în politică

În ultimul an, Bentu a devenit activ în PNL, unde a intrat în 2018.

“A fost adus de șeful PNL Tecuci, Lucian Costin, și el deținător a două firme de transport, care are puternice legături cu liderii locali PSD din mai multe județe”.

Bentu a apărut la Congresul PNL alături de Ludovic Orban, dar și lângă președintele României, Klaus Iohannis, “prim-vicele” Rareș Bogdan, europarlamentarul Siegfried Mureșan și secretarul general Robert Sighiartău.

În fotografia de profil de pe Facebook, imaginea aleasă de Lucian Bentu, omul urmărit penal în dosarul de la Iași, este cea în care apare alături de președintele Iohannis, pentru candidatura căruia a anunțat că a început să strângă semnături.

În această dimineață, după apariția articolului, Lucian Bentu și-a schimbat poza de profil.

Rareș Bogdan: “Acum sun la Galați să-l dea afară”

Libertatea a încercat să stea de vorbă cu liderii PNL, iar primul care a răspuns a fost prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, în același timp proaspăt europarlamentar.

-Domnule Bogdan, îl cunoașteți pe Lucian Bentu, membru PNL din 2018, cercetat penal în dosarul Vitalaire?
-Cum îl cheamă? Nu am auzit niciodată de el.

-Pozele sunt din campania electorală din primăvară.
-Cu câtă lume am dat eu mâna și câți au vrut să facă poze cu mine în campanie… E greu să vezi, să verifici cine se bagă în poză și cine nu. Chiar îmi aduc aminte de un moment de la Iași, dinaintea mitingului lui Iohannis, când mulți ne salutau sau dădeau mâna cu noi, iar unul dintre colegi mi-a spus: “Știi cu cine te-ai salutat acum?!”. Am zis că nu. “Erau celebrii frați interlopi Corduneanu!”.

-Înțelegem, dar Lucian Bentu este membru PNL, nu simpatizant și nu fan.
– Da, aici nu e ceva în regulă.

De când am intrat în partid, am cerut să votăm o rezoluție prin care să nu fie primiți în partid foști membri ai PSD, pentru că acum este o migrație și o înghesuială, mulți vor să vină în partidul aflat primul în sondaje. Trebuie să avem grijă cine ne intră pe ușă.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL

De la stânga la dreapta, Lucian Costin (președinte PNL Tecuci), George Stangă (președinte PNL Galați, senator PNL), Rareș Bogdan (vicepreședinte PNL), Lucian Bentu (membru PNL Tecuci), Sorin Adrian Pirvu (președinte TNL Galați)

– Vă arătăm o poză pe WhatsApp.
– (pe WhatsApp) Cel din dreapta mea este senatorul de Galați George Stângă, care e și președintele filialei. Celălalt nici nu știu cine e, pare că s-a băgat în poză! Nu îi știu pe toți, sunt 240.000 cu cotizația plătită la zi. George Stângă trebuie să știe cum a ajuns acest om în partid. Acum sun la Galați să-l dea afară!

Șeful PNL Galați, senatorul George Stângă: “Lăsați-mă puțin să interacționez cu subiectul”

Liderul PNL pe județul Galați, George Stângă, a răspuns și el ziarului.

– Bună ziua, domnule Stângă. Vreau să vorbim despre Lucian Bentu, membru PNL Tecuci.
– Sigur, spuneți.

– Dânsul este cercetat penal într-un dosar aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași după o investigație a ziarului…
– Chiar nu știam asta. De unde aveți informația?

– A fost personajul principal al unei investigații tolo.ro din noiembrie 2016, după care informația a fost comunicată chiar de procurorii ieșeni.
– Nu știam, e prima oară când aud. Vă spun cu mâna pe suflet că e prima oară când aud aceste aspecte.

– Cum a ajuns membru PNL?
– A ajuns la Tecuci, de unde provine dânsul. Evident, fiecare membru PNL trebuie să respecte prevederile statutare ale Partidului Național Liberal. În momentul în care acestea sunt încălcate, acesta își pierde calitatea de membru.

Lucian Bentu cu Ludovic Orban

– Dumneavoastră îl cunoașteți?
– Lăsați-mă puțin să interacționez cu subiectul, să discut cu dumnealui. Da, îl cunosc, din câte știu eu comercializează echipamente medicale. Când mă lămuresc, vă voi putea spune mai multe.

Contactat și el de Libertatea, Ludovic Orban, președintele liberalilor, nu a răspuns apelurilor și mesajelor ziarului.

Lucian Bentu a răspuns, dar ne-a rugat ca discuția să nu fie oficială, deci nu o putem relata.

Lucian Bentu, Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL), Lucian Costin (președinte PNL Tecuci)

 


Cu Siegfried Mureșan,  europarlamentar PNL 

 

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Paul  •  22 august 2019, 18:45

bine ca aveti pe cine sa votati, ca apoi sa aveti pe cine sa injurati! va asteptam apoi la meeting-uri, batai, etc. antrenati-va inainte!

cele  •  22 august 2019, 18:51

Bravo Catalin .Ca deobicei o ancheta ziaristica profesionista. In rest , ceva normal , intr-o tara corupta pana in maduva oaselor , unde nimeni din autoritatile statului nu isi fac datoria , macar minimala.

Emil  •  22 august 2019, 18:54

Tolo si echipa felicitari pentru reportajele voastre. Ele dau incredere ca unul din mecanismele unei bune fuctionari a societatii inca functioneaza: presa.

ovialex23  •  22 august 2019, 20:19

Ma bucur ca mai exista in nenorocita asta de tara cineva care are curajul sa scrie si sa dezvalui mizeriile care ne inconjoara. Felicitari pentru articol si pentru continuarea detaliilor. Era bine daca ati fi putut contactat si pe cineva din anturajul presedintelui. Fotografie cu un anchetat penal, nu suna frumos. Doar o rugaminte la dvs. Nu considerati subiectul inchis (cum se practica in media actuala), urmariti-l si si scrieti-ne urmarile. Multumiri inca o data.

Olly  •  22 august 2019, 20:20

FELICITARI !!! ***. Aduceți la lumina cât mai multe, ca să putem lupta cu ele, indiferent de rasă ( partid ) și de mărime. Încă o dată MULTUMIRI

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olly  •  22 august 2019, 20:22

Să nu uităm: Presa este câinele de pază al democrației.

Nen’-tu  •  22 august 2019, 20:41

Ca acum se intampla si la PNL, e una, dar ai vazut in ultimii 15 ani sa se ia cineva de "monstrii sacri" ai PDL? Ia vezi componenta guvernelor dintre 2004 si 2012! NICI UNUL dintre ei n-a fost "calcat" de DNA sau de alta structura juridica, in ciuda scandalurilor economice de la Transporturi, Sanatate, Mediu si Paduri, etc.!

Dana Mares  •  22 august 2019, 21:03

Daca asa cum mentionati mai sus nu exista o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca faptele de care se face vinovat nu este corect sa-l tratati ca pe un infractor, altfel inseamna ca va antepronuntati si faceti justitie in presa si la televizor. Adica va comportati asemenea magistratilor deci practicati o meserie fara a avea acest drept.

Dan  •  22 august 2019, 21:17

Bine a zis Radu Banciu, toate partidele politice de la noi sunt organizatii mafiote pline de borfasi de ultima speta.

americanu  •  22 august 2019, 21:46

Americane, titlu corect este Cine se aseamana se aduna. Hotul de aer ii taie oxigenul Hotului de case.

PaCiEnTuEdEvInA  •  22 august 2019, 22:11

Doar acum descoperiți mafia medicală? Că firme farmaceutice și de echipamente medicale dictează și mituiesc în MS, dsp-uri, case de sănătate județene, colegiile medicilor, spitale publice, cabinete medicale, umf-uri? Că ele scriu legile și reglementările din domeniul medical? Că spoliază această țară cu complicitatea slujbașilor publici din structurile de mai sus (vezi ginkgo biloba, medicamente oncologice, generice, mentenanță exorbitantă echipamente etc? Si voi sunteți numai la nivelul găinăriei vitalaire? Dacă aveți curaj, luați la puricat contractele dintre spitalele publice și casele județene de sănătate, să vedeți cum sunt finanțate cu milioane de euro din banii noștri paturi și activități medicale care nu există...Asta ar fi investigație jurnalistică veritabilă, de fond, nu jucării vitalaire

A.V.A.S.  •  23 august 2019, 0:22

Uite că ți-a răspuns urjent organizația de juni ***, prin vocea vedetei ei cu decolteu și minijupă: "Dana Mares, 22 august 2019, 21:03" Dacă te iei după răspunsul ei trimis la ordinul șăfilor, mai-mai că-i dai dreptate... Dar dacă ne amintim că pentru Iohannis "penali" erau definiți ăia care aveau o citație pe rol la D.N.A., cum era la momentul respectiv Dragnea, îți dai seama cât sunt ***i ăștia de nemernici și de mincinoși, de la cea mai mică, până la cel mai mare (în grad)...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin  •  23 august 2019, 3:28

Ştiţi că alegem cel mai bun dintre răi. Cu USR ar fi mai bine. E bine şi cu USR în opoziție. Măcar îi trezim un pic să se apuce de treabă.

IMGB  •  23 august 2019, 6:35

Niste gentelemani aia 5 din poza ...te bunghesti de asta dupa pantofi si cum le vin pantalonii ! Versace ar fi murit de oftica ca n-are astefel de patzachi....pardon, manechine . In Romania , ca sa reusesti, tre sa fii hotz....pungas....manelist....si mai ales ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stelian  •  23 august 2019, 8:59

acum ceva timp un amic povestea cum a vrut sa intre in randurile pnl. ajuns sa socializeze cu oameni din partid, la o cafea unul i-a spus: ' ori esti bogat si donezi bani catre partid ori trebuie sa furi bani sa aduci la partid ca sa urci ierarhic ....daca esti prins esti pe cont propriu. la scurt timp dupa discutie omul a plecat in canada si s-a lepadat....pe scurt ce e la galati e in toata tara.

Pintenogu’  •  23 august 2019, 9:53

Indiferent de denumire (PSD, PNL, USR etc.) sunt aceeași ***. Mimează lupta cu corupția ca sa dea bine la prostime dar nu e nici o diferență intre Dragnea si cei care se bat cu cărămida in piept ca lupta cu hotzii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  23 august 2019, 10:24

Nici o grija, pleacă de la PNL și se duce la USR sau la Plus. Totuși, unele aserțiuni din text sînt cam forțate - de pildă „îi taie oxigenul lui Iohannis” - cel mai probabil că Iohannis nu are habar de tipul ăsta chiar dacă e ceva prin conducerea unei filiale locale a PNL. I-ar „tăia oxigenul” dacă ați dovedi că au fost complici la escrocheria cu Vitalaire sau că i-a girat sau acoperit cu bună știință malversațiunile, ceea ce nu cred că e cazul. Apoi, tipul care „a dus oameni la mitingul PSD” - omul are o firmă de transport, a primit o comandă și a onorat-o. Atîta timp cît oamenii ăia nu făceau ceva ilegal iar el i-a transportat la fel de legal, nu văd unde e problema. Trebuia să-i refuze și să zică „nu fac afaceri cu pesediștii”? Păi asta e discriminare.

Ciprian  •  23 august 2019, 10:51

Lăsați că a venit Rareș Bogdan, face el curățenie, îi mazilește el, acest mic Vadim Tudor, mai cizelat, cu apucături ultranaționaliste, nicidecum un mare patriot, cum se pretinde. Nu mă miră aceste legături cu indivizii din psdeu, să nu uităm că totuși au trăit într-un parteneriat... Cum se afișau braț la braț, fără nicio jenă, cum se aveau ca frații. Sigur, nu era Bogdan, dar nu aș crede că, fiind acolo, nu ar fi procedat identic. Departe gândul de mine, eu nu zic că toți din PNL sunt la fel, sunt destui oameni de cea mai bună calitate, dar dintre ei, cu certitudine nu fac parte: Bogdan, Orban, Blaga etc. Eu nu uit frăția dintre PNL și psd, scuzată-mi fie scrierea psd cu litere mici, dar nu-mi permite conștiința să scriu cu majuscule denumirea acestui așa-zis partid, nu uit celebra marțe neagră, când, cot la cot, PNL și psd, puneau la cale mazilirea legislației penale! De asemenea, eu nu uit cum, fără un dram de greață, PNL a îngurgitat pe nerăsuflate pdlul. Amintesc toate aceste lucruri pentru ca lumea să nu uite, să înțelegem cu cine avem de a face și să fim foarte vigilenți. Conținutul acestui articol arată că, interesul poartă fesul, vezi transportarea racolaților de către firma unui PNList la mitingul psdist. Deci, să fim foarte vigilenți, să sancționăm orice derapaj, să nu mai tolerăm nesimțirea, incompetența, impostura și hoția, doar eliminându-le, avem o șansă reală de a ne face bine!

codin  •  23 august 2019, 11:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  23 august 2019, 14:06

Ok, si care-i legatura cu Iohannis? Aveti probe ca a facut afaceri cu baiatul ala, sau ca macar stie cum il cheama si ca exista? Foarte fortata alaturarea, e in scadere audienta ziarului cumva?

Argus  •  23 august 2019, 21:08

Va sa zica lui"...Iohanis hotul de aer ii taie oxigenul..."? Dece? Pentru ca "s-a pozat langa un individ "certat" cu justitia (Bentu)? Intrebarea-i cand s-a facut poza, se stia ca acest Bentu era implicat in escrocherii? Chiar presedintele (oricare ar fi acela) isi da "cu stangu-n dreptu'" doar asa, ca-i "fotogenic", alaturandu-si imaginea cu "penalii"? Daca ati fi vrut sa fiti credibili, ar fi trebuit sa va informati din ambele surse (cred mai exista un birou de relatii cu presa la Cotroceni) dand dovada ca nu "fentati" codul deontologic! Omisiunile facute, seamana a naibii de bine cu "miciuna prin omisiune"! Ati mentionat in articol (fara legatura directa cu Presdintele Iohanis) tot soiul de "fripturisti" de parca, acelasi Presedinte, ar fi "la baza nelegiuirilor" acestora! Pai daca un "amarat" pozat langa un presedinte este automat "hot de aer", cum il definiti pe Omar Hayssam? Acesta nu numai ca a facut poza/poze cu Presedintele Iliescu, dar a si fost luat in avionul prezidential intr-o calatorie oficiala! Asta ar fi insemnat ca "Hayssam a fost hot de aer..." sau ca pur si simplu "s-a lipit" profitand de lipsa de profesionalism a serviciilor? Cre ar fi "culpa" lui Iliescu in acest caz, nu numai similar ci..."agravant"? Oricum ar fi, cu sau fara intentie, ati "zbarcit-o" in incercarea de a-l "sprijini" pe Iohanis pentru un nou mandat! "Bravos natiune, halal sa-ti fie"!

PaCiEnTuEdEvInA  •  23 august 2019, 21:13

Când mafia medicală se combină cu politicul, rezultatul este mușamalizarea, ceea ce se va întâmpla și în acest caz. E de râs că unii chiar au crezut că MS va vrea să vadă neregularități la INML-ul condus de umefistan... Când MS mușamalizează, REȚETA este aceeași mereu. Vreți să devoalați măcar câteva ingrediente ale rețetei, dragi jurnaliști de investigații? E simplu, solicitați următoarele informații de interes public: 1. copia ordinului MS de numire a comisiei de control; funcția, calitatea și locul/locurile de muncă ale membrilor comisiei (sunt toți angajați ai Corpului de control al MS? - surprize-surprize); pregătirea profesională a membrilor (sunt măcar medici legiști?...); subordonarea ierarhică și universitară a membrilor comisiei față de personalul controlat al INML (aoleu!); 2. copia declarației de interese și de conflicte de interese a tuturor membrilor comisiei, obligatorie legal pentru toți cei care exercită controlul de stat (șoc!); 3. de ce comisia a mușamalizat în mod voit să își îndeplinească obligația de a controla pe fond, elementele esențiale și concludente ale activității institutului medical subordonat MS raportat la cazul A.M.: a) respectarea prevederilor LEGALE (OG 1/2000, HG 774/2000, Ordinul 1134/2000 etc.), iar nu doar a unor simple note și proceduri interne care NU au prioritate față de lege...b) respectarea Legii 182/2002, deoarece lucrările din cazul A.M. nu au fost încadrate potrivit secretului de serviciu, tocmai pentru a putea dezinforma presa; c) nerespectarea programării medicilor pentru asigurarea continuității activității în zilele de sâmbătă și duminică, inclusiv a lucrărilor în cazul A.M.; 4. copiile actelor doveditoare privind valabilitatea la zi a acreditării legale (inclusiv RENAR, metrologic, etalonare etc.) a aparaturii medicale de analiză (serică, genetică etc.) folosite de institut, precum și a substanțelor și reactivilor; 5. metodele științifice folosite, pentru a se verifica dacă acestea corespund standardului european, respectiv dacă sunt indicate/contraindicate pentru materialul analizat; 6. componența echipei medicale care efectuează analiza și dacă aceasta are competență medicală de specialitate pentru tipul respectiv de analiză, conform limitelor competențelor medicale stabilite de lege. COMPARAȚI apoi aceste elemente fundamentale cu răspunsul mușamalizant și manipulator semnat de ministresa sănătății către domnul Cumpănașu...

Scorilo  •  24 august 2019, 9:18

@Argus: Nu prezența ăluia în poză este tema de bază, ci faptul că individul este mare șmecher în filiala PNL Galați. Cum umbli prin țară cu penalii în gură toată ziulica, acuzând de asta numai și numai PSD-ul, iar la tine în partid găsești elemente la fel de macabre, diferența constând doar în faptul că justiția îi protejează, asta sună foarte prost. Ce fel de alternativă constitui tu?! Oricum, orice om sănătos la cap vedea realitatea asta, mai puțin #orbii și #ticăloșii. Diversiunea cu "DOAR PSD-ul e de vină" e doar pentru cei proști ca napul!

ion ionescu  •  24 august 2019, 10:02

Ce sa mai discutam , traim intro tara in care oamenii uita fosrte usor , de nazism , de comunism ,de basim , de cei cu doasre penale , "care este", vorba lui Vanghelie,si de oameni care striga in gura mare , hotii , penalii , dar si ei la randul lor au doasre penale , se dau in poza cu ei si dupa ce " profita " cu varf si indesat de prezenta lor, spun ca nu i cunosc , sau ca gura nu le miroase usturoi, si ne miram ca dintre toti , va iesi presedinte Dan Barna cu un partid la fel de " curat ", ca si celelalte, cu oameni ca Nicusor Dan ,Paslaru care a mai fost si ministru la munca , acolo unde se toaca foarte multi bani, Ciloos, etc.In concluzie , NE MERITAM SOARTA.La revedere bunastare , la revedere Romania Mare!

pacientuedevină  •  24 august 2019, 22:15

E incredibil tupeul unui minister (plătit din banii noștri) care se comportă față de cetățeni folosind metode totalitar-comuniste. Un cetățean face o petiție la ministerul de resort (MS, autoritate PUBLICĂ) pentru a controla o instituție medicală PUBLICĂ subordonată, IML (medicina legală fiind o specialitate medicală) și de a identifica nelegalitățile din activitatea acesteia. Corpul de control al MS întocmește RAPORTUL de control (care face parte, conform Legii 544/2001, din categoria informațiilor de interes PUBLIC, deoarece vizează activitatea unei instituții publice și pentru că *Informațiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public* ). Malversațiunile se fac în continuare sunt halucinante: ministrul SECRETIZEAZĂ ILEGAL Raportul (inf. de int. PUBLIC) și refuză să îl comunice cetățeanului petiționar (Cumpănasu) și opiniei publice, și comunicând doar o simplă adresă (de 3 pagini) prin care interpretează Raportul (de zeci de pagini) și îl cenzurează după cum vrea mușchii lui. CE ASCUNDE ministrul față de opinia publică prin secretizarea ilegală. Oare că: dezastrul privind dotarea subunităților teritoriale?; reactivii folosiți nu sunt de ultimă generație?; că materialul biologic a fost compromis, pentru ca familia să nu mai poată realiza contraexpertiza în străinătate?; se fac presiuni pentru ca rezultatele să fie în anumit sens?; că IML NU este controlat de nimeni și derapajele sunt INCONTROLABILE (medicii-dumnezei nu răspund față de nimeni; în Rou nu există institute independente alternative pentru second opinion care să demaște eventualele falsificări; controalele MS nu sunt de fond, pe validitatea și acreditarea aparaturii, reactivilor și metodelor folosite, raportat la standardele euro-atlantice)? Nu? Atunci ce a secretizat ilegal ministrul? Cum este posibil ca neregularitățile din activitatea acestui institut PUBLIC, de o importanță fundamentală, de care depinde soluția în procesele penale și civile (destinul victimelor, libertatea celor acuzați etc.), să fie mușamalizate pe față? Stimați jurnaliști de investigație (nu mă îndoiesc de buna dvs. credință și de profesionalism), de ce permiteți aceste malversațiuni, aceste umiliri ale cetățenilor? De de nu investigați și DE CE NU PUBLICAȚI acest RAPORT integral, acest subiect de veritabil breaking news, care chiar ar schimba ceva în țara aceasta? De ce vă temeți?

teekpees  •  25 august 2019, 13:11

domn'e tolontan, am inteles. deci injuram pe dl. actual presedinte, nu pe cine o fi de la usr plus plus. e clar acum, va multumim inca o data ca existati. #mergemdupabursuci

Obiectiv  •  28 august 2019, 12:15

Foarte bine ca-i atacati pe cei care lucreaza/colaboreaza in/cu Sanatate/a, dar ar trebui sa fiti mai virulent si fata de cei care cautioneaza procedeele unor astfel de indivizi, membri sau nu ai partidelor respective! In ziua de astazi, greu gasesti vreun om politic 100% la 100% respectabil! Totusi, cum de un (fost) jurnalist precum R. Bogdan a ajuns sa fie socotit "locomotiva" partidului sau chiar si de catre analisti (aparent) seriosi! Stiindu-i trecutul (o beizadea fara scrupule, fiu al unui "magnat de provincie" si "cioclu" al intreprinderii al carei director era) si observandu-i cu atentie atitudinea si discursul, pot concluziona ca omul nu ma impresineaza deloc, sub niciun aspect. Un narcisist de duzina (critica virulent modul in care se imbraca/u persoane mai invarsta si care nu sunt in pas cu moda, precum augusta lui persoana), care nu m-a sensibilizat nici in calitatea pe care o avea pana in urma cu ceva timp! O.

si?  •  28 august 2019, 12:32

pana la urma l-a dat afara? autorul nu ne spune decat ca boierul s-a suparat si fiind pe tarlaua lui a zis: acum sun sa-l dea afara!

Teo Peter  •  3 septembrie 2019, 13:05

Domne Tolontane, ce este monser inactivitatea asta inactiva? Auzi cica s-a dovedit cu asupra de masura ca odiosul cremenal Dinca a ucis toate fetele absolut. Au revenit dorobantii la baza devesela acu ca s-a lamurit daravela? Ar fi periculos sa ramanem neaparati in fata odiosului Uresese.

Poison  •  3 septembrie 2019, 14:30

Ce oameni de 2 bani, peste tot.. Pt interesul lor, de cele mai multe ori marunt - ca doar nu fura ca sa investeasca in life-extension, AI sau module spatiale - societatea are numai de pierdut. De multe ori treburile nu merg, medicamentele nu se mai gasesc, masina de politie nu mai are motorina etc pt ca undeva, un ticalos a simtit miros de easy-money. Tot felul de scheme, de firme pe numele lui X sau Y, care cumpara pt sau de la Z si W... toate acestea se vad in calitatea slaba a vietii din Romania: salarii mici, pensii si mai mici, produse de calitate medie... Sigur, nici productivitatea nu e in top, dar si chestia asta a fost incurajata tot de posibilitatea unor castiguri mai usoare. Altfel toti antreprenorii si toti angajatii statului ar fi tras pe productivitate, deoarece numai ea ar fi adus banii. Daca am 10 mere si vreau bani, pai trag sa le vand pe toate. Dar daca stiu ca mai fac o combinatie, o smecherie, merge sa vand doar 3.. sau 2... nici nu-mi pasa! Din partea cealalta vine oricum mai mult. Si uite asa, tot ambientul asta nociv, se rasfrange in sectorul cel mai important pt o tara: EDUCATIA. Cu un nivel din ce in ce mai scazut, o sa ajungem usor usor ca in filmul Idiocracy...

Aad  •  3 septembrie 2019, 15:10

PNL Galati a fost asa de pe vremea lui Paul Pacuraru, Victor Dobre si ... ceilalti (eram gata-gata sa zic "gasca"!!!). Roiau in jurul acelei organizatii tot felul de lipitori, se incuscreau uneori, dar banul iesea de fiecare data. Se zvonea in timpurile mai vechi ca ar fi roit in jurul PNL Galati si Ifrosa, Ivan si altii. La moartea lor multi pe cai mari le-au adus omagii. Sau macar au fost prezenti la inmormantare. Prin anii '90, cu un aparat de masurat puterea semnalului TV caruia i se cupla un cablu din cupru, se puteau asculta convorbiri ale telefoanelor mobile pe o raza de cativa km. Vocea d-lui Pacuraru era inconfundabila, cred ca datorita unei ajustari defectuoase a protezei dentare (sau asa vorbea d-lui, nu stiu). Ce mi-a fost dat sa ascult (coplet ilegal, se intelege) despre unele intelegeri cu carburanti, combinatul siderurgic si alte filiere din tara. Asa ca atunci cand am auzit ca dl L. Gogoasa facea afaceri mai putin ortodoxe folosindu-se de pozitia sa si a prietenilor in PNL nu m-a mirat nicicum. Asa e, asta a fost acum 20-25 de ani dar m-ar mira sa se fi schimbat ceva in conceptie, atata vreme cat cei tineri in organizatie adora sa copie naravurile celor batrani.

pnlpsdaceeasimizerie  •  3 septembrie 2019, 21:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  6 septembrie 2019, 8:46

Tolontane, nu îți este mă jenă să publici și o carte cu articolele pe care ți-ai mai luat o dată banii, un fel de poluare informațională după ce "marfa a mai și expirat"? Mai sunt și binevoitori care finanțează și astfel de "apariții editoriale" ? Consideri că și procurorii și instanțele ar trebui să reia aceleați dosare, ? Ți-ai pus articolele cu copy-paste într-o "carte', ?

??????  •  6 septembrie 2019, 9:09

Consideri domnule Tolontan că ai un rol și în, "susținerea inflației", ?

??????  •  6 septembrie 2019, 9:34

Bă Tolontane, ai găsit și pupăza lui Ion Creangă, ?

??????  •  6 septembrie 2019, 11:23

@Ați zice domnule Tolontan și că ăia de se ocupă cu antidopingul au suspiciuni referitoare la onestitatea fotbalului spaniol și a celui englez, după anunțarea controalelor antidoping făcute jucătorilor din partida România - Spania, ?

??????  •  6 septembrie 2019, 12:12

Apreciați că ar trebui realizat un sondaj, printre cei implicați în fotbal, despre promovarea lui Mircea Lucescu la conducerea FRF, a lui Lupescu director tehnic al FRF și a lui Șumudică selecționer, în acestă perioadă de după înfrângerea pe teren propriu cu Spania și meciul cu Malta și până la următoarele meciuri de calificare la Campionatul European,?

Nelu  •  6 septembrie 2019, 13:15

Bravo Cătălin ! ai fler...

??????  •  6 septembrie 2019, 17:35

Ai remarcat Tolontane că la emisiunile lui Ioanițoaia, Cosmin Contra declara că este împotriva dopajului în sport, ?

??????  •  6 septembrie 2019, 18:52

Tolontane publici mă și comentariul despre faptul că pe la emisiunil lui Ioanițoaia zicea și Cosmin Contra că este împotriva dopajului în sport, ?

Codrut Coldea  •  7 septembrie 2019, 14:17

Haoles, l-a pusara *** acuzare pa procororu REZISTent da la Karakalas. Asa ceva??? Domne blogare juxtitiare Tolontane, cum comentati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ramona  •  17 septembrie 2019, 15:54

Domnule Tolontan, interesati-va si cine este ''domnul''Laurentiu Ichim,membru marcant PNL Galati?? Si aici este o foarte mare dandana...PNL Galati *** si vor avea rating cel mai slab.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ploiesteanu lovin  •  26 aprilie 2020, 13:07

Baronii Limberalilor De cei de la PSD am mai scapat ,au fost inchisi ca sa poata opera cei ai lui IOHANNIS

Comentează