Camelia Roiu, medicul care a rupt tăcerea după Colectiv, a votat în străinătate: „Am vrut să-mi anulez votul, dar m-am răzgândit!”

Aflată la Amsterdam, acolo unde filmul Colectiv va avea premiera în Olanda diseară, medicul ATI care a făcut publice documente cu infecțiile nosocomiale a fost recunoscut și felicitat de organizatorii și voluntarii din secția de vot.

duminică, 24 noiembrie 2019, 3:32

Camelia Roiu lucrează la Spitalul de Arși din București și tot acolo lucra și în 30 octombrie 2015, când au venit primii răniți după incendiul din clubul ”Colectiv”.

Câteva luni mai târziu, ea a ales să spună public că a fost una dintre sursele investigațiilor Gazetei Sporturilor, inclusiv că a furnizat filmarea cu pacientul pe rănile căruia se plimbau viermii.

Roiu de dezamăgită de ceea ce ea numește ”schimbările mici din ultimii trei ani”.

„Nu doar PSD, ci și PNL a promis spitale de-a lungul timpului și nu le-au făcut. Faptul că au mărit veniturile personalului medical nu e suficient”Camelia Roiu, medic ATI

Ea a mers la vot, conform propriei declarații, ”cu inima îndoită”. ”Am vrut să-mi anulez votul, să pun ștampila pe ambii candidați, pentru că nici unul nu m-a convins, dar m-am răzgândit!”, a explicat ea.

Ce a făcut-o să se răzgîndească? „Nu vreau să ne întoarcem în figurile din comunism, există, totuși, o diferență”.

Roiu a votat, în câteva minute, la secțiile pe care Ambasada României din Olanda le-a închiriat în incinta sălii de sport de lângă stadionul Olimpic din Amsterdam.

Atât personalul ambasadei, cât și voluntarii au venit să-i strîngă mâna medicului.

Până la ora 15.00, la cele patru secții de votare din Amsterdam votaseră puțin peste 3.300 de români.

Filmul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, rulează în această săptămână la secțiunea Best of Fests de la IDFA, unu dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din lume. Astăzi este premiera, de la ora 21:30, iar biletele pot fi cumpărate aici.

Jurnalista Mirela Neag și medicul Camelia Roiu, în fața sălii de sport unde votează românii din Amsterdam

Comentarii (7)Adaugă comentariu

satan existã  •  24 noiembrie 2019, 20:15

Cea mai mare umilintã a omului este sã si voteze proprii cãlãi

Lari  •  24 noiembrie 2019, 22:15

Camelia Roiu și-a făcut datoria ca medic, acolo unde și-a dorit s-o facă. Restul ține de ea, doar de ea, dacă ajunge vedetă sau medic dedicat.

Dumitrescu  •  25 noiembrie 2019, 0:44

Mai bine punea mâna pe pense, pe comprese, pe soluțiile antiseptice și curata omul de viermi... Oare nu asta ar fi fost atitudinea corecta ? Și, apoi, nu putea să se certe cu șefii cat dorește... Și să de-a poze la ziar... Daca ar fi fost cineva din familia proprie, cum ar fi procedat ?

Cristina  •  26 noiembrie 2019, 19:02

@Dumitrescu, poate chiar asta a facut! dar mai intii a filmat oroarea ca s-o vada si sa inteleaga toti ca asta ne asteapta in spitale!

Carmen Hirtea  •  27 noiembrie 2019, 0:15

Manager in prezent la Spitalul de arsi este doamna Carmen Hirtea, demisa de la Institutul Parhon, pentru nereguli grave. Mai este ceva de spus?

Ninel Rezist Propagandist  •  29 noiembrie 2019, 14:17

Pfai, deci inca o Eroina politic corecta. Ce grad are?

Pacientuedevina  •  5 decembrie 2019, 13:18

RESPECTE, doamna doctor! Dumneavoastră ne-aţi dat curajul să luptăm şi noi, cetăţenii, cu mijloacele de care dispunem (petiţii, reclamaţii, procese etc.) împotriva mafiei medicale şi a statului în stat medical, oblăduite de "ministerul afacerilor din sănătatea publică"! Nu vă lăsaţi, nu sunteţi singură

Comentează