POLISANO PAPERS. Ministrul Sănătății nu neagă documentele, dar amenință Libertatea: „O să-i dăm și pe ăștia în judecată”

Polisano, Sanador și Monza sunt cele trei clinici private din România pe care ministrul le-a trecut cu mâna sa pe două ordine pe care vrea să le modifice.

joi, 30 ianuarie 2020, 12:00


De Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Cătălin Tolontan

Într-o declarație pentru Evenimentul Zilei, Victor Costache susține că este victima unei campanii. Azi dimineață, Libertatea a publicat contractul ministrului cu Polisano și încă un document din MS în care ministrul guvernului PNL schimbă ”două angiografe” cu ”un angiograf” ca să-și califice propriul spital la bani publici.

Libertatea a publicat mai multe documente din interiorul Ministerului Sănătății, precum și contractul prin care ministrul sănătății din Guvernul Orban se angajează să fie fidel intereselor comerciale ale clinicii Polisano Sibiu.

Ministrul Costache nu a răspuns încercărilor repetate ale ziarului de a-l contacta.

”Este o campanie dusă de comunistoizii care vor să blocheze reforma Sănătății. Când am reformat rezidențiatul a fost o campanie în alt ziar, i-am dat atunci în judecată, la fel o să-i dăm și pe aștia în judecată. Trebuie să intru într-o ședință, la revedere”, a spus ministrul după care a închis telefonul – scrie astăzi Evenimentul Zilei, care a reușit să-l prindă pe ministru.

Libertatea a publicat azi două ordine de ministru în care demnitarul guvernului PNL a intrat personal și le-a modificat. E vorba de Axele prioritare ATI și cea pentru infarct miocardic acut.

În ambele ordine, ministrul Costache a modificat lista în documentul Google Docs, cu mâna lui și, pentru prima oară, apar trei spitale private: Polisano Sibiu, Sanador București și Monza București.

Sanador a negat azi pentru Libertatea că ministrul Costache lucrează la ei, dar l-a confirmat de ieri pe secretarul de stat Moldovan, ca angajat.

Asta înseamnă că la două spitale dintre cele trei spitale adăugate pe listă de ministru operează chiar ministrul Victor Costache și secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Foto: HEPTA

Comentarii (2)Adaugă comentariu

POW  •  30 ianuarie 2020, 19:50

Un angiograf e insuficent? Nu cumva cerința cu 2 angiografe a fost introdusă să excludă spitalele private? Adică să-mi impună statul să ma tratez la spitalele de stat, chiar dacă aș putea saă mă tratez si in spitale private? Ați intrebat pe cineva din domeniu? Sau aceste chestiuni sunt secundare și important e să titrăm Polisano Papers clamând, of course, interesul public?

Alx  •  31 ianuarie 2020, 11:26

Nu a interesat deloc pe jurnalisti si logica prin care se acceptau pana acum doar clinici/spitale cu "2 angiografe"?! Cu ce e mai rau daca poate participa in aceleasi conditii si un spital cu 1 angiograf? :))). Pana acum (poate cu exceptia unor declaratii care ar fi putu fi mai diplomatice) nu vad ce a facut gresit, pe fond, acest ministru! PS. Despre "monstrii" sacri din spitalele publice (cel cu transplanturile, beuran etc) nu prea am vazut anchete Libertatea :)

Comentează