Deși a spus că nu a vrut să dea bani spitalelor private, iată emailul prin care ministrul Costache trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”!

Ministrul guvernului PNL pretinde că nu el a făcut schimbările pe 18 noiembrie 2019, așa cum arată fișierele Google Docs scurse din Ministerul Sănătății

vineri, 31 ianuarie 2020, 7:20

Ieri, după ce Libertatea a publicat modificările în două ordine de ministru, din care se vede că Victor Costache a încercat să introducă spitale private în axele prioritare, demnitarul a negat și a spus la Adevărul că ”Probabil s-a falsificat un draft”.

de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu și Cătălin Tolontan

Expeditorul: costache victor
Subiectul: Ordine AP
Dată: 22 noiembrie 2019, 21:03:56 EET
Destinatarul:

”Atasat gasesti ordinele corectate de mine pe asa numita directie de Actiuni Prioritare. Pentru a detalia, aceste programe au fost introduse in 2015 cu dedicatie pentru unele centre de stat si se dadeau, pana acum, intre “prieteni”.

In conditiile in care Romania are cei mai prosti indicatori de sanatate publica din Europa datorita mortalitatii prin infarct de miocard, accidente vasculare , etc. Datorita densitatii mici de centre functionale la nivel national, prioritatea mandatului nostru este de a creste rapid numarul de centre si a incuraja deschiderea de altele noi. In conditiile in care primele spitale regionale (la realizarea carora statul roman plateste 2000 de euro / zi consultatnilor straini) se vor deschide de abia in 2027, cred ca este oportun sa ne orientam spre centre publice deja construite (dar care nu erau incluse deoarece nu erau neaparat in relatie de prietenie cu dinozaurii care au condus pana acum destinele sistemului sanitar romanesc) sau spre centre private in care accesul pacientilor romani era limitat prin limitarea rambursarilor de catre MS si CNAS.

Atasat gasesti cele mai importante 2 programe pe care doresc sa le implémentez saptamana viitoare

Iti multumesc pentru feed back”

Așadar, Victor Costache le spune angajaților că el a făcut ”corecturile” pe ordinele de ministru, explicând că programele sunt proaste, pentru că s-au făcut ”cu dedicație”. Spune că vrea să crească numărul centrelor și să introducă noi spitale publice și private.

.
”Când am văzut ”corecturile” ministrului, unde apăreau Polisano, adică Medlife, și Sanador, unde operează ministrul și secretarul de stat, i-am spus că e mult prea riscant”, povestesc oameni din MS.

Atunci șefii MS au eliminat spitalele private, exact cum a scris Libertatea ieri, și i-au spus ministrului că el poate schimba oricând lista cu spitalele agreate printr-un nou ordin.

Dar schimbările de la angiografe oricum au rămas în noua formă, în așteptarea unei liste schimbate, cu Polisano deja calificată, dacă va fi cazul.

O altă minciună demontată rapid

Chestiunea acțiunilor prioritare este a doua în câteva zile față de care ministrul Costache nu a spus adevărul, iar un document publicat de presă l-a contrazis imediat. Prima minciună este legată de angajarea sa la Polisano Sibiu.

În seara de 29 ianuarie 2019, ministrul Victor Costache a susținut la B1 TV că ”lucrez gratis” la Polisano.

În dimineața zilei de 30 ianuarie, Libertatea a publicat contractul său, în care ministrul câștigă 20.512 lei pe lună, salariul de bază, de la Polisano Sibiu.

Câteva ore mai târziu, fără să recunoască dezinformarea, ministrul a spus că Polisano e un spital privat și că nu putea să fie plata zero, deși el însuși afirmase anterior acest lucru.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

bg  •  4 februarie 2020, 9:54

Mincinosul risca ca si atunci cand spune adevarul sa nu mai fie crezut! Aici suntem noi cu clasa asta politica care si-a mintit de la bun inceput proprii cetateni si continua sa minta. Nu are pic de consideratie si respect pentru cei care-i voteaza an dupa an. Ii considera prea prosti, needucati, ignoranti, ca sa merite ceva (autostrazi, acces la servicii de sanatate, la educatie, etc...) Lasa-i asa, ca oricum romanii mor in picioare!

vasile  •  5 februarie 2020, 5:50

tatal meu urma sa fie operat de Dr Costache . Are o problema vasculara grava pentru care fie i s a cerut la un spital de stat 8000 de euro ca sa fie bagat in sala iar alte spitale i s a spus ca este inoperabil. Dr Costache nu a cerut nimic si voia sa faca operatia decontata integral prin casa. de cand ati inceput scandalul nu mai are timp de operatii deci tata asteapta iar timpul lui este foarte scurt. multumesc tolontan ***. cati or fi precum tatal meu? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează