De teama șefilor din PNL, asociați cu clanurile, comandanții Poliției Române țin ascuns filmul în care se vede cum mascații dau „Bună dimineața” copilului și-i spun, în șoaptă: „Stai liniștit”!

Acuzați de abuzuri asupra copiilor la o percheziție în casa unde a locuit un consilier județean PNL din Brașov, polițiștii au o filmare de pe cască, unde se vede că nimeni n-a fost agresat, iar minorii au fost protejați de mascați

sâmbătă, 15 februarie 2020, 6:39

De Cătălin Tolontan

 

UPDATE: Andrei Kadas: ”Le urez succes cu înregistrarea lor!” Consilierul județean Andrei Kadas susține că mascații au strigat ”poliția” în casă, nu în curte, că n-au stat până la 7:20, ci până la 7:35, ”așa cum arată și procesul verbal” și că ”inclusiv polițiștii spun în procesul verbal că copiii s-au speriat”.

 

Lașitatea și teama de politic a șefilor poliției este îngrozitoare! Filmul făcut de camera de pe casca unuia dintre colegii care au intrat joi în casa din Strada Lacurilor nr. 33 G arată că consilierul PNL Andrei Kadas minte și că n-a fost nimeni abuzat! Aceste imagini pot fi oricând un model pentru o descindere civilizată. Iar șefii preferă ca instituția să fie murdărită pe nedrept, în loc să arate publicului adevărul!Ofițer BCCO Brașov

Acum trei zile, echipe coordonate de DIICOT au descins în mai multe case din România, în căutarea unei grupări care a comis trafic de persoane, spălare de bani și infracțiuni informatice în SUA.

La una dintre perchezițiile aprobate de judecători, mascații din Brașov au intrat într-o casă în care erau o femeie și doi minori, un băiat de 12 ani și o fată de 10 ani.

”Polițiștii au dat buzna în casă, peste fosta mea soție, peste cei doi minori. Copiii s-au refugiat sus într-o cameră, foarte speriați”, a spus Andrei Kadas, tatăl copiilor și consilier general al PNL în Brașov.

Scandalul a luat amploare, iar televiziunile au preluat în buclă declarațiile indignate ale politicianului, care reclama nu doar că polițiștii au intrat la o adresa greșită, ci și că, din cauza comportamentului violent al mascaților, băiatul a ajuns la spital.

În fața presei locale, Kadas a negat legătura cu frații Alexa, dar pentru Libertatea a recunoscut-o

A doua zi, Libertatea a dezvăluit că:

În ziua descinderilor, în fața camerelor presei locale, consilierul general Andrei Kadas negase orice legătură cu frații Alexa.

Seara, Libertatea a găsit pe termene.ro 6 firme în care Andrei Kadas a fost partener cu doi dintre capii clanului, Cătălin și Emanoil Alexa. Unele dintre firme au luat contracte pe bani publici în fostele guvernări PNL ale Brașovului.

Intervievat de ziar, Andrei Kadas a recunoscut legăturile cu frații Alexa:  ”Sunt mai vechi, acum nu mai am nici o treabă cu ei. Discuția e însă intrarea abuzivă a poliției și faptul că ei i-au speriat pe copii”.

Andrei Kadas este Consilier General în Brașov, ales pe listele PNL
Andrei Kadas, consilier PNL Brașov
Să le fie rușine polițiștilor și celor care au făcut asta! Băiatul meu a căzut fără cunoștință și a ajuns la spital! Andrei Kadas, consilier PNL Brașov

Polițiștii au filmat cu propria cameră

Libertatea a văzut cum arată filmul descinderii, înregistrat de o cameră pe casca unuia dintre mascați. ”E camera lui, că n-avem în dotarea poliției”, explică un ofițer din poliția Brașov.

Despre imaginile care arată descinderea știu atât șefii poliției din Brașov, cât și cei din București.

”Dar ei nu vor să le dea publicului, deși ar absolvi poliția de orice acuză și oamenii ar vedea clar cine minte! Nu vor de teamă de șefii PNL Brașov și de ministrul de Interne Vela”, a explicat un om din IPJ Brașov.

Ce se vede în film

Respectând înțelegerea cu sursele și, ca să nu expunem pe cei care discută cu presa, Libertatea nu poate să difuzeze filmul, ci doar să îl descrie.

În imagini se vede cum, după ce au sărit gardul, mascații strigă ”Poliția”, când sunt în afara casei. Apoi intră, deschizând ușa, care era neîncuiată.

La parter era o femeie. Echipa îi spune femeii că există mandat, iar oamenii în uniformă se împrăștie în casă. Unii urcă la etaj. Printre ei este și cel cu camera prinsă pe cască. În casă e semiîntuneric, ora este 7 dimineața. În living, deasupra televizorului, stă o plachetă pe care scrie ”Masoneria Universală. Marea Lojă Națională din România”.

Polițist: „Bună dimineața!”. Copil: „Bună dimineața”

Treptele care urcă la etaj sunt înguste, pe pereți sunt fotografii. Mascații poartă lanterne de cap. Primul pe care-l întâlnesc la etaj este băiatul care ieșise din camera lui. ”Bună dimineața”, îi spune mascatul copilului de 12 ani. Polițistul continuă să meargă și adaugă, în șoaptă, către puști: ”Stai liniștit”. Copilul, vădit surprins și cu siguranță speriat, șoptește și el ”Bună dimineața”, rămânând undeva în spatele echipei.

Mascații le controlează camera, atât băiatului, cât și fetei, care apare și ea în imagini.

Ambii copii au fost, bineînțeles, un pic speriați, nu înțelegeau ce se întâmplă, dar nu au plâns, nu au strigat, iar colegii nu i-au atins, ci, dimpotrivă, așa cum e normal, i-au protejat din mișcări. Polițist din Brașov

Imaginile văzute de Libertatea sunt destul de neobișnuite pentru ce se așteaptă opinia publică de la o descindere. Inclusiv ușile dulapurilor sunt deschise de polițiști cu mișcări largi, fără să trântească nimic.

La un moment dat, mama, pe bună dreptate îngrijorată, reapare în cadru și o ia pe fetiță în brațe, strigând la polițiști.

La 7:20, poliția a părăsit casa, negăsindu-l pe Cătălin Alexa, interlopul pentru care avea mandat.

Fetița avea să plece în aceeași dimineață la școală, după cum avea să spună chiar tatăl. Băiatul, însă, a ajuns la spital, în stare de șoc, spune tatăl. Ambulanța a venit la aproape o oră după ce poliția plecase din casă.

”Să ai asemenea imagini de la o intervenție când ești acuzat de abuz și să nu le faci publice e strigător la cer! Ca să nu-i supere pe politicieni, șefii noștri preferă să lase imaginea tuturor stricată, deși adevărul e opus celui care a ajuns până acum la oameni”, încheie un alt om din Brigada de Combatere a Crimei Organizate Brașov.

În intervenția de joi, cinci persoane au fost reținute în România și 8 în SUA. Ei sunt acuzați că traficau persoane din România și le foloseau apoi pentru infracțiuni în Statele Unite, un fenomen despre care Libertatea a scris încă din iulie 2019.

 

Comentarii (1)Adaugă comentariu

Din padure  •  15 februarie 2020, 20:08

Da' aia care s-au trezit fara bani in conturi, n-au leșinat? Că poate le trebuiau la vreun tratament, nu toți aveau bani stivuiți sa se uite la ei. Da' Kadas când s-a asociat cu Alexa, n-a gândit ce se poate întâmpla? Da' șefii aia unde se cred, pe tarla, n-au noțiunea de instituție? Da' justițiabilii ce să facă, să nu mai depună plângeri că sunt în pericol? Adică dacă unu' de la BCCO care are alte măsuri de protecție decât justițiabilii pățește așa ceva, civilii la ce să mai scrie instituțiilor?!

Comentează