Primarul din Sinaia a scos tunul de zăpadă ca să dea cu dezinfectant. ”E același principiu ca al instalațiilor care costă între 50 și 95 de mii de euro”

Primarul Vlad Oprea spune că ”nu am cerut aprobarea DSP și nici nu am discutat cu un expert, nu ai nevoie de experți să vezi că funcționează la fel”

sâmbătă, 4 aprilie 2020, 8:34

de Cătălin Tolontan

După ce în București primarul Sectorului 6 a aruncat ”apă oxigenată” din elicopter, un alt edil se remarcă în lupta cu pandemia.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a scos tunul de zăpadă de pe pârtiile nefolosite și l-a pus într-o autoutilitară. ”Vineri am stropit în tot orașul”, a explicat el pentru Libertatea.

Am primit ofertă de instalație de nebulizare la prețuri între 50 și 95 de mii de euro. Am preferat să folosim un tun, care face același lucruVlad Oprea, primar Sinaia

”Substanța este aceeași pe care o folosim în mod normal și este agreată, o cloramină, cred”. De obicei, oamenii din compania deținută de Consiliul Local foloseau buteliile clasice, care alimentau un dispozitiv cu debit mic.

Întrebat dacă a întrebat DSP înainte să folosească în oraș tunul de zăpadă, primarul a spus că nu a fost nevoie. ”Tunul e cu același principiu ca al instalațiilor care costă între 50 și 95 de mii de euro”, a motivat el. ”Nu ai nevoie de experți să vezi că funcționează la fel”.

”Dar am redus concentrația de substanță, că acum este dispersată și în aer. Ceea ce iese este un fel de praf, nu un lichid, nu e nici un pericol”, a mai spus primarul Vlad Oprea.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Marian Hanganu  •  4 aprilie 2020, 21:52

Nu cred ca pulverizatul solutiei de clor in aer sau pe strada sunt o idee buna. Clorul este toxic pentru oameni, iar Covidul nu se taraste pe jos ca sa fie ucis de masinile primariei. Doar ca primarul stie ca urmeaza alegeri si se face si el ca lucreaza

bg  •  4 aprilie 2020, 22:50

HALUCINANT! Asa se face campanie electorala la noi? Hai sa ne facem ca facem ceva, ca la romani tine! ULUITOR! Cand nu putem sa fim originali, profesionisti in adm. publica, atunci copiem fara discernament ce fac altii, chiar daca sunt niste prostii. Sau poate ca atat poate administratia noastra locala si centrala. Nu v-au spus specialistii ca nebulizarea dezinf. in aerul din orase si spalatul cu dezinf. a stazilor sunt inutile, daunatoare, toxice ptr. oameni si mediu? Nu avem destula poluare, o mai crestem si noi cu chimicale {clor, apa oxigenata}. Cititi fisa toxicologica a acestor subst. si o sa va ingroziti; provoaca iritatii ale ochilor, cailor resp. {asta ne trebuia} alergii pe piele. Sinaia are Garda de Mediu, DSP? La noi, medicina nu se mai face dupa propriile legi, normative, practici, se face dupa "indicatiile" si bunul plac al factorului politic. Nu ne omora coronavirusul, ne omoara primarii, ne omoram noi pe noi, din prostia unora! Daca nu stapanesti fenomenul, nu te bagi!

bg  •  4 aprilie 2020, 23:10

Si inca ceva! Toate imbolnavirile cu Covid19 au loc in incaperi inchise, unde daca exista un om infectat ce nu poarta masca, chiar asimptomatic, virusul este eliberat in aer prin respiratie si se concentreaza f. mult, se depune pe suprafete prin tuse, stranut, infectand alti oameni. Afara, in aer liber, chiar daca exista oameni infectati, prin curentii de aer, virusurile eliminate prin expiratie nu ajung sa se concentreze, sunt diluate, iar picaturile de saliva se depun sau sunt retinute de masca. Bineinteles, trebuie respectata distanta intre pers. si interactiunea sa fie mai mica de 15min. Studiile arata ca virusii sunt distrusi intr-o prop. semnificativa de razele soarelui {raze ultraviolete}. In plus, ca sa te infectezi, trebuie sa existe o DOZA INFECTANTA {stiu epidemiologii si infectionistii} care variaza de la specie la sp. fiind de 10 la puterea 6,7,8 sau 9. Unde ne sunt EXPERTII care sa explice, sa reduca panica populatiei si implicit prostiile primarilor? Toti TAC...am impresia ca este o complicitate periculoasa si riscanta. Nu vad miza...sa fie o victorie a la Pyrus?

bg  •  5 aprilie 2020, 7:02

Unii dintre noi, medici, specialisti, am ajuns sa vorbim singuri, in desert, in dialogul surzilor! Chiar atat de MARI sa fie interesele materiale ale UNORA fara constiinta, incat sa scoata la mezat si sa nu le pese de sanatarea si viata unei natii? ABOMINABIL! ECDC {European Centre for Disease Prevention and Control} este Agentia UE. In structurile si programele privind bolile care afecteaza sanatatea publica, Romania are EXPERTI care activeaza in Institutele de profil de la noi. ECDC desfasoara 7 programe, din care: prog. de rezist. antimicrobiana si inf. asoc. ingrijirilor med., prog. HIV si hepatite virale, prog. gripa si alte virusuri resp., progr. de sanat. publica in microbiologie, progr. de prev. a bolilor prin vaccinare. Mai este Institutul de Virusologie "St. S. Nicolau" de la Dristor, unde prof. univ. dr. S. Ruta este sef depart. viroze emergente, are cercet. in EPIDEMIOLOGIA MOLECULARA a virozelor, este dir. stiintific la Centrul internat. de cercet. a HIV/ SIDA din SUA. Despre ce vorbim? Hai, sa nu ne mai prefacem...iesiti cu totii de sub OBROCUL acestor pres. de Societati profesionale medicale de la noi! Numai vocea lor se aude in aceasta tara... de-mi tiuie urechile...

di livio  •  5 aprilie 2020, 13:08

gsp-u, ***...amu Ecuadoru îi trendy, morții lăsați pe străzi în Ecuador...Daniel Scorpie zice: strigătu disperat a lu colegu lu Ștefan Radu...dacă nu era coleg cu Ștefan Radu n-auzeam dă Ecuador...Caicedo e speriat de situația din Ecuador, mai ales Guayaquil...de fapt îi numa Guayaquil, da de ce să nu amplificăm panica, nu?...dacă putem, de ce nu, că noi sîntem presa mă!, presa clickbaitistă de cea mai joasă speță...da Scorpie uită să spună că numitu Caicedo îi în IZOLARE LA ROMA, EL CAICEDO...SCORPIE, CAICEDO URLĂ DE LA ROMA. SCORPIONULE...Caicedo habar n-are ce-i în Ecuador...cum urla Chivu din Milano, stați dracului acasă...stați voi dracului în Italia și mucles...ca din întîmplare scorpia dă Scorpie a OMIS să ne informeze corect...pîn-amu era trendy Siria, cît suferă copiii din Siria, amu-s trendy bătrînii din Italia...Tolo, da ce fac amu copiii din Siria, nu mai suferă?...12 mil de copii din Yemen, muritori de foame?...îi băgăm sub preș pînă să fîsîie păcăleala cu covidu...da dac-ați trecut la morții de pe străzile din Ecuador înseamnă că lumea s-a plicti dă morții din Italia...era același gen de știre din Wuhan, ții minte?...oameni care mor pe stradă în Wuhan și nu sînt ridicați, China în colaps...presa, ***, nu amplifica panica că te ia Vela-Despescu, acest cuplu de umor negru din vremuri de covid

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  5 aprilie 2020, 16:53

cred ca din februarie am zis ca o sa se ajunga si aici, la fel ca in vremea gripei aviare (uitata deja, cum o sa fie si prosteala asta peste 2 ani): smecheri care au devenit milionari stropind rotile masinilor cu apa chioara. acu au la indemana si starea de "urgenta militara" (singura tara din ue care a facut asta) cu care ii intimideaza pe naivi sau cu care le castiga admiratia. observati ca toti astia folosesc termeni si metode imprumutate din militarie, exact ca la revolutia din 1989, unde sub galagia si agitatia produse de generalii cu 3 cizme (doua in picioare si una pe cap), colcaiau ca mormolocii viitorii rechini ai tranzitiei...

bg  •  9 aprilie 2020, 5:20

In 05.03.2020, ziarul China daily publica un articol privind eficienta dezinfectiei aerului exterior din orase, precum Wuhan. Covid19 se transmite prin picaturi elib. de o pers. infectata cu care suntem in contact apropiat. Virusul nu supravietuieste timp indelungat in aer, cu atat mai putin in aerul din spatii deschise unde riscul de transmitere este scazut. Centrul de Control al Bolilor din China spune ca dezinfectia aerului liber este o MASURA IMPROPRIE. Ea nu face dacat sa POLUEZE aerul, solul, apele subterane, plantele si sa faca rau oamenilor . Masurile PERSONALE de protectie si prevenire a transmiterii virusului sunt mult mai eficiente decat dezinf. aerului si strazilor. ACTIONAM CA NISTE MAIMUTE, imitand pe altii, chiar daca acestia recunosc ca au gresit! Cum se numeste asta?

Comentează