Cerul

Pe vremea copilăriei mele, avioanele treceau pe cer ca ratele, unul, cel mult două pe zi.

joi, 9 aprilie 2020, 1:12

Era un eveniment când zăreai gângania de oțel în depărtate, lipită de cer. Aveai nevoie de spațiu ca să-l înțepi cu degetul, de aceea îl localizai mai ales în vacanțe, pe bolta amplă, de la țară. Așteptai ”avionul de dimineață” și, apoi, ”avionul de după amiază”.

Au trecut o sută de ani și, practic, nu mai exista moment în care să ridici privirea fără să vezi strălucirea a zeci de avioane, 24 de ore din 24, pe cerul tuturor orașelor.

Au trecut patru săptămâni și cerul a revenit la starea din copilărie.

Podiumul liniilor aeriene care au efectuat cele mai multe zboruri în Europa, în luna martie, arată astfel: DHL, Lufthansa și Wideroe.

Wideroe este o companie norvegiană, cu o flotă alcătuită majoritar din avioane mici, care găsesc în miezul furtunii pistele minuscule dintre fiorduri.

Și chiar dacă e vorba de clasamentul numărului de curse, nu al numărului de pasageri, orice top aviatic în care Wideroe e înaintea British Airways, KLM sau Air France e ca și cum o echipă mică, mică din Est ar câștiga Liga Campionilor la fotbal.

Dar chiar a câștigat-o, nu?

Anul acesta, 7 mai va fi celebrat în izolare. Deja Ordonanța Militară nr. 7, Ordonanța Lăcătuș, e și ea insuficientă. Când nici Lăcătuș nu mai ajunge, înseamnă că mai avem de așteptat. Noroc cu cerul.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

marin  •  9 aprilie 2020, 9:50

STATI IN CASE SI PRIVITI CERUL! De aici din Franta situatia nu este roza deloc... totul este la pamant.... nu misca nimic...

kross  •  9 aprilie 2020, 12:39

Hexi Pharma !!!! Cine si ce interes a avut acolo? ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează