Medicul disident din Suceava, după întoarcerea directorului Macovei: ”E clar că șefii spitalului n-au demnitate, dar procurorii ce fac?”

Miercuri seară, când a aflat că directorul medical Macovei a revenit în spital după ce înghesuise medicii cu COVID și cei fără în aceeași sală, Anatol Burlacioc, unul dintre doctorii care au contestat conducerea numită de Flutur încă de acum câțiva ani, a izbucnit

miercuri, 22 aprilie 2020, 9:00

de Cătălin Tolontan

”E clar că Rîmbu are stele, grade, că a fost și pe vremea PSD, și pe vremea PNL, dar pe Macovei cine îl ține în brațe?”, a spus chirurgul plastician Burlacioc pentru Libertatea.

Burlacioc a fost într-un permanent conflict cu cei din managementul numit de Gheorghe Flutur, oameni pe care îi numește ”groparii spitalului din Suceava și vinovați în bună măsură pentru infectarea unui întreg oraș: directorii Rîmbu și Macovei”.

Conform chirurgului, ”Macovei a fost permanent sluga lui Rîmbu”.

Pentru noi este uluitor  ce se întâmplă și arată cât de tari sunt! Asistenta-șefă Chirap s-a întors, director medical Macovei s-a întors pe funcție, mai trebuie să se întoarcă Rîmbu și o luăm de la capătAnatol Burlacioc, chirurg la Spitalul Județean Suceava

El se întreabă: ”e adevărat ceea ce mai multe cadre medicale și oameni importanți din oraș mi-au spus: că Macovei e ținut în spate de deputatul Bălan din PNL?”.

Ioan Bălan, deputat PNL (foto: suceavalive.ro)
Ioan Bălan, deputat PNL (foto: suceavalive.ro)

”Bălan e tânăr, gata să-i ia locul lui Flutur ca eminență cenușie a acestui oraș și județ. Iar oamenii din toată țara se întreabă de ce cadrele sanitare din Spitalul Județean se tem, demisionează sau intră în concediu. Pentru că ne temem că totul va fi la fel, că se întorc băieții șmecheri. Și faptele ne confirmă temerile”, a mai spus Burlacioc.

Mai mulți medici și asistente de la Spitalul Județean au confirmat pentru Libertatea că se pregătește un proces colectiv, ”pentru că doar în justiție mai avem încredere, e clar că politicul nu ne va sprijini să se facă lumină”.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

bg  •  23 aprilie 2020, 6:03

Se spune in popor:"la noi, mori cu DREPTATEA in gura". Sa fie oare vorba de pesimismul si resemnarea proverbiala a romanilor sau de o blazare indusa lor, in mod sistematic, de conducatorii acestui neam ca orice ai face este in zadar, este o lupta cu morile de vant si ar fi mai bine sa renunti din start? Poate sa fie un fel de combinatie LETALA ptr. noi, dar benefica puterii politico-economice. Dupa anul 2000, {si mai abitir in perioda 2004-2014}, s-au format si intarit adevarate CULOARE DE PUTERE si INTERESE in societatea romanesca, formate din indivizi din toate structurile si care pornesc de jos si ajung pana la varf. Prin acestea se inabusa orice incercare de a contesta si strica ordinea instaurata la noi si care NU este una guvernata de SUPREMATIA LEGII. Sunt mai multe paliere care actioneaza succesiv in blocarea oricarei incercari de a zgaltai ordinea actuala, iar de incercarea de a pune lucrurile in ordinea fireasca nici nu poate fi vorba. Sa va dau un exemplu: in scandalul dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma, s-a incercat musamalizarea la nivelul MS, prin directori si secretari de stat "bine intentionati". Apoi, cand au intrat in joc procurorii si au recoltat probe, acestea au fost analizate la lab. IC si rezultatele au fost "BUNE". Min. sanatatii de atunci, Vlad Voiculescu, a luat decizia analizarii biocidelor in afara si rezultatele au aratat diluarea indubitabila a produselor. Dosarul Hexi Pharma a mers in instanta si in rechizitoriul procurorilor gasim aceleasi interpretari exprimate in public de prof. dr. A. S. Cercel si prof. dr. Alex. Rafila cum ca bacteriile multirezistente la antibiotice exista in natura, nu sunt asoc. ingrijirilor medicale, iar spitalele care au utilizat dezinf. diluati nu pot fi acuzate de zadarnicirea comb. bolilor. Ca o paranteza: acum, cetatenii pot fi acuzati...cu f. multa usurinta. Mai mult decat atat, majoritatea spitalelor nici nu si-au trimis reprez. la proces. Este evident ca Romania actuala, arata precum TURNUL din PISA, prost cladita, gata sa se prabuseasca, dar nu se darama nicio data oricate nereguli, defecte vor fi dezvaluite! Proptelele sunt F. SOLIDE pentru ca interesele sunt mari, in special cele financiare! Parerea mea...poate sa deranjeze...pe UNII.

bg  •  23 aprilie 2020, 6:41

Este evident ca aceste culoare de putere, batatorite si osificate, sunt transmise, preluate si folosite, de la o guvernare la alta pentru ca sunt BENEFICE...Dr. Rafila este adeptul ideii ca nu e vinovat cine produce si ofera, cu buna stiinta, teste de covid19 de proasta calitate, care dau rez. fals negative, ci acela care le cumpara...Probabil ca ideea se aplica cu succes si in alegerile de la noi, iar politicienii isi spala astfel constiinta si se absolva de orice responsabilitate fata de cetatean: nu sunt de vina cei care candideaza {ei isi exercita drepturile}, ci aceia care ii voteaza, again and again.... Numai ca la noi candideaza aceleasi personaje...vechi membri de partid, nu ai de unde alege. Din nou, in societate ca si in politica... rien ne va plus...

Andrei F  •  23 aprilie 2020, 12:19

Sa fi incercat Tolontan sa ma lase in ofsaid dupa,,propunerea,,de ieri cu Rambu inlocuitor al lui Arafat sau Cercel???!!!Altfel tare sa vorbesti de medici dizidenti dupa ce Rabu a cazut ,dizidenta e veche de anul trecut cand nu ati vazut-o si este si mai tare sa bagi fitile cu virusul pesedist care uite a cotropit el Suceava prin Rambu,Flutur...O intrebare totusi ...Presedintele a fost si el pesedizat cand a acordat distinctia Spitalului European Suceava?Dar prietenul Rares Bogdan care baga materiale cu acelasi spital...?Si ca incheiere...cand vedeti si pesedizarea din Arad,Deva,Timisoara ca vad ca pe cea din Suceava ati terminat-o!!!De curiozitate...la filmul Colectiv de ce nu ati pus stampila si pe Banicioiu ca si asta este un ex....????

Luca  •  23 aprilie 2020, 13:36

Pana nu apare o clasa politica noua , total noua , fara conexiuni in PNL, PSD , etc , aceasta este normalitatea in RO. Dezamagirile vin pe banda rulanta . Din pacate , accesul in lumea politica este ingradit .

CCC  •  23 aprilie 2020, 14:38

Țara asta chiar nu mai are nici o speranță! Și spun Țara si nu oamenii din țara asta, conștient, pentru că oamenii și-au pierdut de mult speranța! Acum vreo 2-3 ani, domnul Tolontan ne spunea tot aici, pe blog, intr-un articol ce deborda de entuziasm, ca majorarile salariilor celor din sistemul medical precum si schimbarile vor fi benefice, doctorii si asistentele nu vor mi lua spaga, conditiile pentru pacienti vor fi imbunatatite ... si tot asa. As fi curios daca mai are aceeasi viziune si astazi asupra sistemului medical din romania, cand in plina pandemie se da spaga inclusiv la morga ... .

Comentează