Managerul Spitalului de Urgență din Tg. Jiu spune că a refuzat internarea după primul test pozitiv pentru că „nu era oficial”. Azi a fost dus cu izoleta la spital

Libertatea a scris în această dimineață că directorul Dumitru Vienescu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu Jiu, știa de vineri seară că are testul de coronavirus pozitiv, dar că a preferat să rămână în izolare acasă, cu familia. Jurnalista Gabriela Mladin, corespondentă Europa FM, a relatat: “La ora 11.30, managerul a fost dus cu izoleta la spital”

duminică, 3 mai 2020, 4:10

de Andrada Lăutaru și Cătălin Tolontan

UPDATE: 16.10 » În urma articolelor publicate în Libertatea, Dumitru Vienescu a transmis un drept la replică ziarului. „Eu nu am refuzat internarea, prima probă care mi-a fost recoltată și a ieșit pozitivă nu a fost făcută la un laborator acreditat. Astăzi, în jurul orei 10.00, am primit al doilea rezultat pozitiv, cel oficial, după care am sunat eu la 112, aveam și febră”, ne-a transmis managerul. Managerul Vienescu a mai precizat că pe perioada autoizolării a stat la distanță de familia sa, întrucât casa în care locuiește îi permite acest lucru.

Un document intrat în posesia ziarului arată cum, pe 24 aprilie, directorul Dumitru Vienescu cerea, alături mai mulți colegi de-ai săi din spitalul din Târgu Jiu, ca în spitalul condus de el să nu fie internați bolnavi COVID-19.

Documentul a fost trimis din Gorj la Ministerul Sănătății și a stârnit revolta oficialilor din Sănătate.

“Totodată, propunem ca la nivelul locațiilor spitalului din str. Progresului nr. 18 și din str. Tudor Vladimirescu, să nu mai fie internați pacienți cu suspiciune de COVID-19, în vederea asigurării prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus în aceste locații”, scria Dumitru Vienescu pe hârtia trimisă autorităților sanitare.

Dumitru Vienescu Dumitru Vienescu

“În acest sens, vă rugăm să desemnați o unitate sanitară din județul Gorj care să interneze pacienții cu suspiciune de infecție cu COVID-19 care reprezintă urgențe medico-chirurgicale”, mai solicita Vienescu.

Ironia destinului face ca, la o săptămână după această cerere, 8 angajați ai Spitalului Județean, 4 cadre medicale și 4 oameni din personalul administrativ, să fie confirmați cu COVID-19 și internați, potrivit informațiilor de la DSP Gorj pentru Libertatea.

În corpul de spital unde acești angajați lucrează nu era internat nici un bolnav COVID, a confirmat Direcția de Sănătate Publică.

Practic, contaminarea cu COVID-19 n-a avut legătură cu pacienții, ci cu transmiterea între angajații spitalului.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

Ilie  •  3 mai 2020, 17:48

Ce articol e ăsta? Mai bine nu scriai. Puneai o poză, cum făceai în Prosport prin anii '90.

Fane  •  3 mai 2020, 18:07

Da si care e treaba?

Pacientuedevină  •  5 mai 2020, 0:52

Încă un exemplu, dintre milioanele existente, de INDISCIPLINĂ ENDEMICĂ a serviciului public de sănătate. De la liftieră, la manager, fac ce or ei, nu contează legea, protocoalele...Drepturile pacienților sunt glume pentru ei...Si spun numai minciuni și manipulează (gen rezultat oficial 1 și ofocial 2, hahaha). Conducerea militarizată ar trebui generalizată la toate spitalele, măcar 2 ani, pentru a se reintroduce DISCIPLINA și RĂSPUNDEREA reală a personalului!

Comentează