Ce le transmite șeful DNA lui Raed Arafat și lui Streinu-Cercel: ”Facem cercetările după lege și nu după îndemnul persoanelor publice”. El cere Guvernului 195 de posturi noi

Astăzi, procurorul șef Crin Bologa a prezentat activitatea DNA și a reacționat pentru prima oară la declarațiile prin care mai mulți responsabili ai Sănătății au cerut impunitate la achizițiile sanitare din starea de urgență

joi, 21 mai 2020, 5:51

”În scurt timp veți avea vești bune”, a spus Crin Bologa, șeful DNA, referindu-se în primul rând la cercetările penale deschise de instituție, 33 de dosare la număr, pentru achizițiile medicale din criza COVID-19.

Întrebat dacă a luat cunoștință de declarațiile lui Raed Arafat și ale lui Streinu-Cercel, care au cerut impunitate pentru achizițiile din starea de urgență, Bologa a răspuns: ”Da, le-am auzit și le-am citit și asigurăm publicul că DNA face anchete după lege, și nu la îndemnul persoanelor publice”.

Rugat să detalieze, procurorul șef a spus că ”în general infracțiunile de corupție sunt grave, iar cele din starea de urgență sunt cu atât mai grave” și că ”indiferent de funcție, nu protejăm pe nimeni”.

Crin Bologa a adăugat că a pus declarațiile lui Arafat și ale lui Streinu-Cercel pe seama ”situației stresante” și a dorinței acestora ”de a nu greși”.

Din 2016, DNA a cerut 195 de posturi noi de ofițeri judiciari

Bologa a mai spus că DNA a cerut de patru ani ceva ce face parte din strategia națională anticorupție: creșterea personalului dedicat investigațiilor, în primul rând ofițeri judiciari și echipe tehnice.

”Până acum, Executivele nu au făcut acest lucru, deși noi, ca instituție, am cerut acest lucru”, a spus procurorul-șef. Crin Bologa a adăugat că ”am discutat din nou cu domnul ministru al justiției, am primit asigurări, dar a venit pandemia. Vom relua discuțiile”.

Urmăriți conferința DNA aici:

Comentarii (31)Adaugă comentariu

mulliganoglu  •  21 mai 2020, 18:43

off-topic (scuze): http://federatiahermes.ro/salvati-ifin-hh-de-la-distrugere/

Fane  •  21 mai 2020, 19:04

Seriooos! Hai sa o vedem si p-asta: "indiferent de functie,nu protejam pe nimeni". Imi pare rau dar nu am nici cel mai mic motiv sa cred,daca avem habar de istorie.

Crin  •  21 mai 2020, 19:21

E praf in ochi. Pe pariu ca dosarele, in cazul in care vor fi facute, vor fi facute astfel incat sa scape anumite persoane! Stati linistiti! Nu va pati nimic Arafat. Mi-am pierdut speranta ca va raspunde vreodata in fata legii.

Dan  •  21 mai 2020, 19:26

Probabil "vestile bune" vor fi ca toate achizitiile din vremea pandemiei si implicarea lu' Arafat in achizitiile IGSU cu autospeciale au fost legale :)). Nu m-ar surprinde.

Crina  •  21 mai 2020, 19:30

Daca a pus declaratiile lu'Arafat si ale lu' Treine-Cercel pe seama "situatiei stresante", e clar. Omul acesta, din punctul meu de vedere, cu o astfel de declaratie, gireaza impunitatea celor doi. Foarte tare. Bravo, domnule Bologa! La mai mare

pawn  •  21 mai 2020, 19:43

uuu, hai ca ne-am linistit :) seful clanului sinaloa (dna, cea mai lugubra institutie de influenta politieneasca de la securitatea lui ceausescu) ne da "vesti bune"; se vor ocupa "ei" de clanul los zetas. pesemne ca si adolf a dat o "veste buna" acu amar de ani: a scapat de ernst rohm. sau carol de codreanu.

Daniel  •  21 mai 2020, 21:43

Gata, ma, m-am linistit! Daca a zis domnul Bologa ca vom primi vesti bune, e clar. Macel va fi. Nu vor mai dormi bine infractorii de acum inainte, nu va mai fi coruptie, nema paraindaraturi, gata angajari si concursuri luate pe pile, gata cu ordonante pe situatii de urgenta...ce sa mai?!Va fi bine. Aloo, aloo, domnu' Bologa, usor cu nesimtirea pe scari.

Florin  •  21 mai 2020, 22:16

Dosar lu' Arafat? Domnu' Bologa, veniti, va rog, la umbra. Luati o gura de apa ca poate sunteti deshidratat. Ati umblat cam mult prin soare. Stiti ce zic?! "Vesti bune" ca cele din dosarul Microsoft?

Gabi-Divoiu  •  21 mai 2020, 22:26

Dintr-o foame acuta de imagine a sarit, astazi, DNA-ul din baie, cu chilotii in vine, ca sa ne dea "vesti bune". Nenea Bologa, esti invidios ca PR-ul lu' Arafat ca il eclipseaza pe cel al DNA-ului? Asta e. Voi nu stiti sa dai ordonante pe situatii de urgenta cum da el. Sic!

Gabi-Divoiu  •  21 mai 2020, 22:27

Dintr-o foame acuta de imagine a sarit, astazi, DNA-ul din baie, cu chilotii in vine, ca sa ne dea "vesti bune". Nenea Bologa, esti invidios ca PR-ul lu' Arafat il eclipseaza pe cel al DNA-ului? Asta e. Voi nu stiti sa dai ordonante pe situatii de urgenta cum da el. Sic!

Elena  •  22 mai 2020, 6:56

Inclusiv Arafat va primi vesti bune? Adica nu va pati nimic, nu?Ce prosteala ordinara asta cu "vestile bune".

edis  •  22 mai 2020, 8:10

Nu stiu ce tot aveti cu Arafat dar marea majoritate a achizitilor sunt facute din donatii. Acum daca a gresit omul indiferent de nume trenbuie sa plateasca. Problema e acolo unde este frauda pentru intres personal nu unde sunt greseli pt ca legislatia este foarte stufoasa si greoaie practic in achizitii este aproape imposibil sa nu se interpreteze cum vrea unul sau altul.

mg  •  22 mai 2020, 11:42

..nicio masă fără pește.. Every single day, Every word you say.. Angela merge mai departe.. :)

Fane  •  22 mai 2020, 14:37

Pe pariu ca nu se atinge DNA-ul de Arafat!

Carina  •  22 mai 2020, 14:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  22 mai 2020, 14:45

@edis, marea majoritate a achizitiilor, incepand din 2016-prezent, sunt facute din FONDURI EUROPENE. Lasati prosteala asta ca se zbate Arafat si face rost de bani. Nu mai plecati dupa fente!

Gabi  •  22 mai 2020, 14:50

Pompierii sunt tot mult in urma cu dotarile. Partea deranjanta e ca populatia are impresia ca procentul de dotare e foarte mare. Nu e mare comparativ cu nevoile reale ale pompierilor.

Horia  •  22 mai 2020, 14:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin  •  22 mai 2020, 14:57

S-a scuturat DNA-ul de praf, a dat paianjenii la o parte si a zis sa isi anunte iesirea din izolare. E clar. Caterinca totala va fi cu dosarele lu' Arafat.

Dan  •  22 mai 2020, 15:02

De ce toata lumea i se adreseaza lu' Arafat cu domnule ministru. Stiu ei ceva si nu vor sa ne spuna? E ministru la interne sau la sanatate? Ca sa stim si noi astia care nu il idolatrizam asa tare. Sau e ministru in ambele parti?

Manea  •  22 mai 2020, 15:09

A fost Arafat in Parlament ca sa ne spuna ca e in curs de elaborare ordinul comun dintre MAI si Ministerul Sanatatii conform HG 394/2020. Sefule, trebuia sa vii in Parlament si sa ne spui ca s-a elaborat deja ordinul, nu ca se lucreaza. Nu ne intereseaza ca se lucreaza. O sa fie aplicabil ordinul ala pentru inca 3 zile din starea de alerta si gata... Se termina si pandemia pana elaborati voi un amarat de ordin

Daniela  •  22 mai 2020, 15:41

@mg, esti postacul de serviciu al lui Arafat?

Coco  •  22 mai 2020, 17:29

Astia nici pana acum nu au emis ordinul comun intre MAI si MS privind folosirea mastilor. Da, stiu, Arafat nu are absolut nicio vina. El are doar merite

Stefan  •  22 mai 2020, 19:18

DNA-ul ar trebui sa ia la mana toate contractele Deltamed cu DSU-IGSU. Sincer, eu nu cred ca procurorii vor fi lasati sa il tavaleasca pe Arafat. Nu cred ca va mai indrazni cineva sa il puna pe Arafat sa raspunda in fata legii mai ales dupa imaginea pe care o are din timpul pandemiei.

Codrin  •  22 mai 2020, 19:21

CTP-ule, ba, deontologul vietii! Nu ai zis o vorba despre Arafat cand a aparut inregistrarea cu el si cu cei de la firma poloneza WISS.

mg  •  22 mai 2020, 19:36

@Daniela - dacă asta ai înțeles tu.. Mai ai și alte frământări intelectuale..?

Daniela  •  23 mai 2020, 9:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  23 mai 2020, 16:06

Foarte bine dar sa nu fie doar vorbe... Ai face bine sa urmărești asta...

Titus  •  24 mai 2020, 18:54

Arafat a trecut in cazul Pimen lejer peste opozitia, reala sau nu, celor de la DSP si a medicilor. S-au distrat cu totii si de incercarea Libertatii de a limpezi ceva cu Viggo Fashion by Botezatu. Omul e clar ca e transpartinic, stie multe. Sa vedem daca acest Bologa are vreo sansa. Pariez cu levier pe Arafat. Cu ocazia asta i se vca da si un certificat oficial de buna purtare.

pacientuedevina  •  25 mai 2020, 22:00

Până când nu se înființează Secția Specializată pt. Cercetarea Infracțiunilor din Sănătate (SSCIS) în cadrul Parchetului ICCJ, cu procurori specializați care să nu fie umiliți și duși de nas de doftori (inclusiv de cei legiști), mafia medicală prosperă și nu o interesează pișcăturile de purice ale DNA...

gabriel r  •  28 mai 2020, 16:32

Intr-o lume normala, guvernata de lege, in democratie, indiferent cine ar fi si cat ar clama unii "actori" nu exista motive de impunitate. Legea trebuie aplicata egal fata de toti, indiferent de nume si de functia ocupata vremelnic. Ei fac astfel de afirmatii, banuiesc, pentru ca stiu ca au fost situatii in care ,sub diferite pretexte , legea a fost ocolita

Comentează