DIICOT dezvăluie în dosarul Alexandrei că autoritățile știau cum arată mașina care o răpise pe Luiza! “Un Renault gris, cu geamuri negre și 7 spițe” avea doar Dincă în Caracal! De ce n-au identificat-o?

Dosarul morții Alexandrei Măceșanu, care a fost finalizat și este în camera preliminară, lămurește un fapt imposibil de înțeles altfel decât prin nepăsare sau complicitate, ambele cu consecințe criminale.

miercuri, 15 iulie 2020, 1:52

În cazul dispariției Luizei Melencu, anchetatorii aflaseră cu certitudine ce mașină o luase pe fata dispărută, în aprilie 2019, de pe o stradă din Caracal. Nu aveau numărul, dar aveau suficiente elemente care făceau mașina unică și identificabilă. Ceva a oprit autoritățile să ajungă la mașină și la Dincă cu mult înainte ca el să omoare din nou, după Luiza, pe Alexandra!

O mașină.

În ziua când Luiza Melencu a dispărut, duminică, 14 aprilie 2019, o mașină a luat-o pe fata de 18 ani la ocazie.

Camerele de luat vederi din intersecția din Caracal au surprins trei automobile în care s-ar fi putut urca fata. Două dintre ele au fost verificate și au părăsit cercul de suspecți.

A rămas o singură mașină al cărei număr nu se distingea. Dar se vedea clar că este un Renault gri, cu geamurile din spate negre și cu 7 spițe la roți.

Mașina cu care Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie pe Luiza Melencu, surprinsă de camerele de luat vederi Mașina cu care Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie pe Luiza Melencu, surprinsă de camerele de luat vederi

Numărul de 7 spițe la roți e un element distinctiv foarte puternic, au explicat oamenii care au revăzut dosarul Luizei după moartea Alexandrei.

O mașină, o singură mașină arată așa în Caracal, ”Renault gris, geamuri fumurii, 7 spițe” în tot Caracalul, orașul de unde dispăruse Luiza! E mașina lui Gheorghe Dincă.

Poliția Rutieră din Caracal a spus că nu știe mașina!

Toate elementele se găsesc în dosarul uciderii Alexandrei, în care criminaliștii, polițiștii judiciari și procurorii DIICOT, o echipă întreagă venind din sediile centrale ale instituțiilor, au pus faptele așa cum le-au descoperit, chiar dacă unele dintre ele lovesc indirect în colegi de-ai lor, polițiști și procurori.

Alexandra Măceșanu Alexandra Măceșanu

Dosarul arată că nu doar oameni din comunitate au spus ”Nu e treaba mea” când au dispărut, pe rând, cele două fete. Practic, DIICOT arată că și autoritățile au dat dovadă de nepăsare și de neimplicare, de ”Nu e treaba mea”. Avocații suspectează, însă, că a fost mai mult de atât.

”Procurorul Liviu Vasilescu, de la DIICOT Craiova, a trimis încă din iunie poliției din Caracal descrierea cu mașina Renault gris, geamuri negre în spate și 7 spițe la roți”, a explicat pentru Libertatea un om familiarizat cu cercetările în cazul Alexandrei.

„Poliția Rutieră din Caracal a întors la DIICOT Craiova răspunsul că nu cunoaște mașina. Asta cu peste o lună înainte de a doua răpire, cea a Alexandrei. E imposibil de înțeles de ce s-a întâmplat așa, altfel decât din nepăsare”
Sursă a Libertății

Renaultul gri, cu geamuri fumurii și roți cu 7 spițe, în curtea lui Gheorghe Dincă | Foto: Hepta Renaultul gri, cu geamuri fumurii și roți cu 7 spițe, în curtea lui Gheorghe Dincă | Foto: Hepta

Oameni din rândul autorităților pun răspunsul pe seama dezinteresului poliției din Caracal, dar admit și că procurorul Vasilescu nu și-a dus treaba până la capăt. ”Nu știm de ce Vasilescu a luat decizia să nu insiste, căci era limpede că nu pot fi multe astfel de mașini Renault gris, cu geamuri fumurii și 7 spițe în Caracal”, mai spun sursele.

Atelierul unde și-a tunat Dincă mașina e al unui fost polițist din Caracal

Un alt element care apare în dosar e faptul că, dacă ar fi întrebat la cele câteva ateliere din Caracal unde se pot sabla geamurile în negru și se pot modifica roțile, polițiștii ar fi avut o șansă mare să afle a cui mașină a trecut printr-o astfel de transformare. Pentru că atelierul unde Dincă își făcuse geamurile fumurii la mașină aparține chiar unui fost polițist!

”Era suficient ca aceia de la Rutieră din Caracal să dea sfară în țară, în oraș și li s-ar fi întors informația”, spune unul dintre avocații din dosar.

Luiza Melencu Luiza Melencu

Un alt avocat, Tonel Pop, spune însă că el nu crede în versiunea delăsării procurorului Liviu Vasilescu. “În primul rând, din trei camere de luat vederi care au filmat zona de unde Dincă a luat-o pe Luiza, Vasilescu a pus la dosarul dispariției imaginile de la o singură cameră. Chiar și așa însă, mașina se vedea clar, nu cu număr, dar cu toate caracteristicile necesare: Renault gris, geamuri fumurii în spate, 7 spițe”, explică avocatul.

„Procurorul Vasilescu a trimis la FBI o cerere să încerce să-i scoată numărul, ceea ce nu au reușit. Dar ce nevoie avea de număr când mașina era atât de ușor identificabilă în Caracal?”
Avocatul Tonel Pop

Și, din acest punct, acuzația avocatului Tonel Pop devine foarte gravă.

“Procurorul Vasilescu nu a trimis poliției din Caracal descrierea corectă! A trimis altă descriere!”

Tonel Pop susține că “procurorul Vasilescu, de la DIICOT Craiova, a identificat într-adevăr caracteristicile mașinii, dar nu a trimis poliției din Caracal descrierea corectă! A trimis altă descriere!”. Și de aceea ar fi venit răspunsul negativ de la poliție.

“Din asta Vasilescu nu are cum să scape”, a mai spus avocatul pentru Libertatea. Spre deosebire de celelalte elemente care apar în dosarul trimis de DIICOT la judecători, ceea ce afirmă Tonel Pop nu e la dosar.

Cererea lui Vasilescu, făcută către Poliția Rutieră din Caracal, există însă undeva, spune avocatul, dovada că procurorul ar fi descris altă mașină, în mod premeditat.

Lăsând deoparte acest element foarte important al descrierii făcute de Vasilescu, dar care este în dispută, dosarul DIICOT clarifică, în privința mașinii, un lucru fundamental.

Presa aflase că automobilul Renault era în dosarul dispariției Luizei. Dar nu știa dacă automobilul lui Dincă nu era unul dintre multele suspecte. Răspunsul e: exista doar o mașină în dosarul Luizei Melencu, Renaultul cu geamuri fumurii în spate și 7 spițe! În ea știau procurorii că se urcase fata de 18 ani.

Vreme de trei luni, de la răpirea și omorul Luizei și până la repetarea scenei, când victimă a căzut Alexandra, autoritățile au eșuat în a identifica această mașină. Motivul? Aici apar două variante.

N-au găsit mașina din cauza indiferenței, pe ideea ”Nu ne implicăm”, ceea ce arată probele procurorilor, sau din motive pe care încă nu le știm, dar care merg spre complicitate, susțin avocații.

O mașină a devenit proba crucială, mutată acum în sarcina judecătorilor, în procesul care stă să înceapă.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

riv  •  15 iulie 2020, 18:40

Fiindca acolo in oras ***, iar daca politia ar merge dupa fiecare anunt de genul, ar fugari ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  15 iulie 2020, 19:07

1.-Fiindca politia e de o indolenta cronica!Cunosc plangeri nerezolvate de doi ani-cu toate ca faptele reclamate sunt clare si petrecute in fata unor camere de inregistrare!Iar cand reclamantii tot insista,li se rade in nas!2.-Fiindca procurorii nu se tem de nimeni si de nimic si fac numai ce vor si cand vor!Solutia?Sa fie privatizate?Dar nu in sensul sa fie date gratis altor tari-dar pe cheltuiala noastra!Cum se pare ca s-a si intamplat!de facto!Sau cum s-a intamplat cu economia!Nu!Sa se autofinanteze!Statul roman-adica noi toti- sa nu le mai dea salarii si pensii grase!Sa se autofinanteze sau sa-i finanteze cei de care asculta!!Ca tot a ajunse Romania un fel de Absurdistan!

STAT EȘUAT  •  15 iulie 2020, 20:39

Vă răspund eu de ce nu au identificat-o! - PENTRU CĂ ***. Corupție nu înseamnă doar luat/dat șpagă. Corupție înseamnă și parazitarea instituțiilor publice de clanuri gen Goleac, neamuri sau de clanuri de partid. Corupție înseamnă și casta magistraților cu familiile toate activând în justiție sau poliție. Corupția înseamnă nepotism, incompetență, impostură și durere în șpiț de lege, proceduri legale și mai ales performață. În România meritocrația este aproape o ciumă. Arătați-mi un domeniu în care România se află pe primul loc, în afară de prostituție. Nici fotbal nu mai avem. Nimic. 0. Zero. Phi. Mulțimea vidă. În România, la fel ca în dictaturi gen Turkmenistan sau filme cu *** contează pe cine cunoști, din ce neam, gașcă, mafie, masonerie, brigadă, partid faci parte. NIMENI NU DISCUTĂ DESPRE LIPSA DE PERFORMANȚĂ TOTALĂ ÎN TOATE DOMENIILE DIN ROMÂNIA. Nimeni nu trage la răspundere magistrații sancționați de CEDO, nimeni nu trage la răspundere magistrații ale căror clasări (clasarea este specializarea la Caracal, 90% din cauze erau clasate) au fost dovedite abuzive, nimeni nu trage la răspundere pe angajata de la 112 pentru neglijență în serviciu cu consecințe grave, nimeni nu trage polițiștii care făceau figurație 6 ore în fața ușii unui suspect de răpire și crimă. În România nu există să se răspundă pentru autostrăzile care nu se construiesc, pentru spitalele promise care nu se fac. Există Vulpița Gabriela Firea care face însămânțări la femei neiubite și teste la turiștii din Grecia (n-am înțeles de ce ăia din Grecia sunt mai români decât alți cetățeni). ROMÂNIA ESTE UN STAT EȘUAT. UN STAT CARE NU PERFORMEAZĂ ÎN NICIUN DOMENIU, NU RESPECTĂ LEGILE ȘI RATEAZĂ ÎN TOT CEEA CE FACE SE NUMEȘTE STAT EȘUAT. În capitala marelui stat nu e apă caldă cu săptămânile în unele zone și noi ne visăm europeni... Și *** de la ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  16 iulie 2020, 7:26

Ucise ,Ucise.......dar unde sunt resturile .......ca nu merge asta cu butoiul.......or fii aruncate in mare de pe vre-un portavion?

gilos  •  16 iulie 2020, 9:58

De ce doamna Primar General Gabriela Firea face testari covid gratis pentru cei care vor sa plece in Grecia ? De fapt nu este deloc gratis, este din impozitele noastre ! Eu unul sunt revoltat, nu sunt de acord cu asa ceva ! Doamna Firea ar putea sa testeze angajatii STB, angajatii de la metrou, pe medicii si asistentele din spitale, pe profesori si pe elevi cand va incepe scoala...Daca ar avea buna-intentie chiar ar fi utile aceste testari, dar trebuie facute cu cap, acolo unde oamenii sunt expusi,.. Dar ea este ahtiata dupa imagine si scor in sondaje, nu o intereseaza problemele orasului....

Andrei F  •  16 iulie 2020, 13:42

Eu cred ca articolul este scris tendentios...probabil un pesedist a ,,spart,,blogul lui Tolontan....Altfel cum procurorii cei atat de buni cand este cazul de PSD sa faca greseli atat de mari....?Sigur este acelasi haker care a postat si pe pagina fostului dar bunului ministru al sanatatii Voiculescu,coleg de actorie cu Tolontan la filmul de rasunet mondial....A,ce a postat?Decesul unui medic de la Gerota care va jur ca traieste!!!!

Andrei F  •  16 iulie 2020, 13:54

@gilos • 16 iulie 2020, 9:58 Orice modalitate prin care sunt testate mai multe persoane ne face bine la toti....In Prahova au fost depistate zeci de persoane care si-au facur singure testul...Macar o parte din aceste persoane infectau mai mult daca nu se testau...

Maxentiu  •  16 iulie 2020, 15:28

Justiție coruptă, presă vîndută. Se apropie alegerile și ăia care vă chemau în stradă să apărați „justiția” or să vină să vă cerșească votul. Dați-le ce merită.

Donkey  •  17 iulie 2020, 12:45

Reno gris? Geamuri nero? Seven spitze? Daa, deci clar, Shrek Dinca a halit-o pe Luiza. De acuma gata, rog sa inceteze conspiratiunile teoriei cu baza americana si alea alea. Sa ne focusam pe Covid si pe restrictiunile absolutissim necesare.

Ninel Coronarianu Rezist  •  17 iulie 2020, 15:09

Tov Tolontan, ref la tov sirian pe care il ataci pe felurite chichitze, juste dar minore, nu ai vrea totusi sa il ataci pe un motiv cu adevarat important? Ia intreaba, in ce tara ueropeana se mai practica internarea fortata a asimptomaticilor? Nu? Nu vrei sa intrebi? De ce? *** Bine ma investigatorule care esti tu un curajos investigator. Succesuri in nobila ta meserie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adevarul Covid  •  18 iulie 2020, 23:47

Tolontan, de ce nu scrii domne de Burci si afacerile lui cu masti? N-ai ajuns cu investigatia la el sau e mai mare in grad?

Adevarul Covid  •  19 iulie 2020, 12:23

Tolontan, nu preiei si tu poza aia din Adevarul cu sirul de ambulante care se pierd in zare? Doar o rugaminte am, sa-l scoti din cadru pe neica aia fara masca si cu bermude rosii. E ca si cum la filmarea aselenizarii ar fi aparut un maidanez in cadru. Fiti mai profesionisti va rog. Hai salutari tovarasilor Burci si Arafat, ii pup dulce la credibilitate.

Don King  •  19 iulie 2020, 13:46

Normal ca stiau cum arata masina! Se stia ca era omul de casa pentru diversi politisti. Mai le repara o masina... Mai le aducea o fetita... Sunt zeci de cazuri de fete disparute la Caracal.

The Mask Burci  •  20 iulie 2020, 8:51

Tolontan hai tovarase ce naiba. Si colegii vizitii de la 22 au preluat stirea. Pana la 30 august depasim Brazilia la cazuri active. Acu au 600 mii, noi o sa avem un milion. Hai baga mare, de ce ma cenzurezi? E stire progressista, politic corecta, nu e cu bagari si scoateri de alea alea.

Anghel Merchel  •  24 iulie 2020, 0:27

Tolontan, ia tradu si investigheaza si sa luati exemplu toti deontologii de la cum alege guvernu german o firma de consultanta fara licitatie si o plateste cu 9,5 mil euro sa il sfatuiasca de unde sa cumpere masti si echipamente de protectie. Si hai *** cu panica voastra organizata, borfasilor de pretutindeni. https://www.welt.de/finanzen/plus212016039/Das-sind-die-zehn-Top-Aktien-nach-dem-historischen-EU-Deal.html

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anghel Merchel  •  24 iulie 2020, 0:28

Linkul corect e asta: https://www.welt.de/politik/article212098587/Berater-im-Gesundheitsministerium-Auftrag-ohne-Ausschreibung.html

gabriel r  •  24 iulie 2020, 18:26

Sunt deficiente grave ale intregului sistem coroborate cu delasarea, lipsa de profesionalism probabil , si cu alte "ingrediente" mult mai periculoase, unul putand fi mita, iar altul protectia unui informator sau cu cine stie ce afaceri oneroase comune. Sa nu uitam ca in oraselele mici cam toti se cunosc intre ei, iar oficialiltatile , in general, mai beau si mai joaca poker impreuna. Lipsa curajului omului de rand este stiuta, cel putin, avand in vedere cele de mai sus, iar daca este -si probabil este- implicat politicul, tacerea devine "de mormant" Mai este si problema capitalului dorit sa fie obtinut de catre unii "colaterali" sau avocati, de tot felul de profitori

Silviu  •  24 iulie 2020, 21:24

Ce publici taica in ziarul de sport ?...numai snoave

Silviu  •  25 iulie 2020, 14:17

Dezvăluiri colosale ale unui fotbalist-playboy din Liga 1: „Putea să vină și cea mai frumoasă femeie, că nu mă atingeam de ea o săptămână”

Silviu  •  25 iulie 2020, 15:42

CAMPIONATE · SERIE A Un rival al lui Cristiano Ronaldo a remarcat frumusețea portughezului: „Arată ca o păpușă! Foarte, foarte frumos” Domnule Tolontan de ce va bateti joc de ziar? Nimic despre Milan-Atalanata 1-1 Sunteti dvs sau "nea" Ovidiu directorul ziarului ? Apropo: nea1 i [At: ALECSANDRI, T. 1536 / V: (reg) ne / E: ns cf na1] 1-4 (Are) Strigăt cu care (se cheamă) (se alungă) (se îndeamnă la mers sau) se opresc diferite animale domestice. 5 (Rar; îe) A fi ~ într-o parte A fi țicnit. Domnul Radu Paraschivescu s-a cam saturat de GSP ... in curand TRU si domnul Cosasu si e gata ziarul Reclama pentru ziariti U23 - nu e buna nici de gluma ( ce om serios ar da curs unei asemenea invitatii) Deja GSP este un ziar de can-can sportiv ... e pacat

Ion Dumitru  •  26 iulie 2020, 22:18

DIICOT ? Ce treaba are DIICOT cu acest dosar ? Ceva dupa modelul musamalizarea dosarului 10 august si Black Cube ?

Andrei F  •  29 iulie 2020, 21:18

Tolontane, ai amortit? Nu mai ai niciun articol nou?

haida-de!  •  2 august 2020, 20:11

"26 iul. 2019 - Polițiștii au percheziționat vineri dimineață casa lui Gheorghe Dincă și au găsit fragmente de oase și pungi cu carne în frigider, ce par a fi ..." "26 iul. 2019 - ... in serie din Caracal si ce au gasit politistii in casa lui: Pungi cu carne, ... ar fi fost descoperit in butoaie metalice, in fantana, dar si in frigider." -***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează