Cât va dura până când Klaus Iohannis va spune că PSD e de vină pentru tragedia de la Piatra Neamț

Din momentul în care a ales să politizeze pandemia COVID, să distribuie vina într-o parte și virtutea în cealaltă, președintele României și-a diminuat capacitatea de a analiza responsabilitățile, cu luciditate pentru fapte și convingător pentru oameni

duminică, 15 noiembrie 2020, 1:49

de Cătălin Tolontan

Ce s-a întâmplat la Piatra-Neamț nu e Colectiv 2, ci este prefața unei următoare tragedii. După cum Colectiv a fost anunțul că va urma spitalul de la Piatra-Neamț. Iar incendiul de la Maternitatea Giulești a vestit flăcările de la Colectiv.

Când comunitatea speriată și furioasă căută alinare în explicații conspiraționiste, omenește și irațional, și e convinsă că ”cineva a pus focul”, acesta este răspunsul. Torța este plimbată dintr-o mână în alta, luminând incapacitatea noastră, ca societate, de a învăța din derularea dezastrelor de dinainte. Dacă nu cauți faptele până la capăt, le retrăiești.

Schema de căpătat funcții

Lucian Micu, actualul manager, a fost numit de PSD, însă el a fost până acum câteva luni un redutabil ”penelist” local. Asta după ce mai fusese ”uneperist” și, din când în când, ”pesedist”.

Micu e un scamator politic profesionist. Nu doar pentru felul în care a alternat partidele, ci pentru cum a fost numit de două ori primar, fără să fie ales!

În două administrații succesive, 2012 și 2016, ”penelistul” Laurențiu Leoreanu a câștigat Primăria Roman, dar s-a retras și l-a lăsat în locul lui, ca edil interimar, pe Lucian Micu.

Micu avea deja o schemă care-i aducea ceva. Ultima oară, acum trei săptămâni, i-a adus postul de manager al spitalului, ca o consolare din partea ”pesedistului” Ionel Arsene pentru că Micu se pregătise să candideze la primărie și justiția nu i-a permis. În loc de o primărie, i-au dat o secție ATI. Tot aia. Numai că spitalul, trofeul său tranzacțional, în loc să stea la locul lui, a luat foc.

Când își va aminti Nicușor Dan de spitalele bucureștene?

Micu venise de foarte puțină vreme, n-a avut timp să învețe, evident, nimic. Doar o expertiză obiectivă și negrăbită poate să stabilească exact ce s-a întâmplat. Responsabilitățile vor fi decelate.

Asta dacă, evident, ne va interesa. După cum s-a manifestat  în ultima vreme, președintele Iohannis știe deja vinovatul.

Două întrebări sunt urgente:

  1. Cât va dura până cînd Klaus Iohannis va spune că PSD e de vină?
  2. Cât va dura până când Nicușor Dan își va aminti că a câștigat alegerile împreună cu Vlad Voiculescu, pe post de viceprimar responsabil cu spitalele bucureștene.

A doua întrebare, deși aparent privește alt caz, are o legătură cu Piatra-Neamț și cu situația generală din sănătatea românească. Pentru că, așa cum managerul Lucian Micu s-a descurcat permanent și a supraviețuit oricărui vot, la fel șeful pus de Gabriela Firea peste celor 16 spitale bucureștene, directorul ASSMB, Vasile Apostol, este menținut în funcție de Nicușor Dan.

De ce? Pentru că se pregătește reevaluarea și reconvertirea managerilor sănătății bucureștene, iar outsiderul Vlad Voiculescu este urât de acești moguli ai sănătății. Mulți dintre ei, sunt precum la Piatra-Neamț, instalați cu sprijin politic. Și nu vor să plece.

Până la urmă, au dreptate. Dacă după cinci ani de la Colectiv justiția nu a dat nici o sentință definitivă, la niciunul dintre procesele de corupție, de ce să nu spere că va trece și Piatra-Neamț și următoarea tragedie pe care flăcările din Ceahlău au anunțat-o.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

gigelos  •  15 noiembrie 2020, 14:02

Si nu are dreptate ? Stiu ca prin una din multele ordonante de urgenta se hotara ca managerii de spital sa fie numiti de Minister .PSD s-a opus . Arsene se lauda ca a,, investit'' zeci de milioane de euro in sistemul medical ... ce sa faci , cum sa te bagi peste el sa-i furi laurii ? Au dat 13 milioane de euro unei firme din Turcia pentru ,, spitalul mobil '' de la Letcani si pana acum 2 sapt nu functiona ...oxigen , caldura , evacuare apa etc , etc . Cateva chestii proaspete fara a mai merge la 48 , Dragnea , Pintea , Banicioiu etc ... Firea a dat cateva milioane de euro doar pentru ,, organixzare de santier'' la marele spital din Pipera , pentru gard si cateva baraci . Doar ca sa-si faca poze electorale . Daca erai de buna credinta puteai lansa ideea ca ministru sanatatii la inceputul anului sa fie cele doua doamne de la Daruieste viata .Stiau jocul , au credibilitate , era un inceput ...asa .. plimbi vorbe aiurea

simplu cetatean  •  15 noiembrie 2020, 16:18

Buna ziua F interesant articol. Ma intreb daca obiectivitatea si deontolgia profesionala nu ar trebui sa va indemne sa scrieti f repede, de exemplu maine, un articol pe care sa il numiti "Cat va mai dura pana cand PSD va spune ca Johanis si PNL au pus focul" Doar o idee. Dvoastra stiti mai bine sunteti celebru ziaris eu sunt doar un roman simplu

DJ Thrror  •  15 noiembrie 2020, 16:23

Cat va dura pana cand PSD va spune ca Johannis e de vina? Asa cum au zis si la Colectiv, sau mizeria asta propagandistica a Antenei 3 s-a uitat?

Andrei F  •  15 noiembrie 2020, 16:35

vai,vai...Deci Tolontan vrea sa-l ridice pe prietenul Voiculescu la o mare dragatorie la Bucuresti!!!!Pai bine Tolontane daca-ti reuseste cu cine mai castigi Oskarul???Mie mi-e mila de Copca daca Voiculescu al tau vine pe cai mari...Cine-i Copca???Ala de ne spuneai ca o sa dea gres cu transplantul de plamani!!!!.....Vinovatii de la Neamt????Pai vinovati au sa fie sau nu dupa interesul sefului cel mare...Ce la Suceava a fost altfel?Sau la Arad???Sau ,,ceata,,de la Timisoara???Si-ti reamintesc...ai scris mai mult de pesta porcina africana decat de ce se intampla acum cu pandemia...Apropo,ma crezi ca inca in tarisoara mai este si pesta porcina africana???

Tiberiu  •  15 noiembrie 2020, 16:51

Normal ca-i de vina ... ca doar nu de acum sunt problemele la acel spital ! Nu s-a laudat psd-ul ca va revolutiona sistemul cu multi ani in urma ??

Andrei F  •  15 noiembrie 2020, 17:26

Dar cât va mai dura până scăpăm de Arafat și de sistemul creat de el?De ce nu s-au făcut controale de către ISU până acum?De ce se începe acum? Că e campanie electorală?

Toader  •  15 noiembrie 2020, 17:29

Miroase de altă revoluție plănuită: Dinescu, incendii, rații (Profi de lîngă mine „maxim x bucăți”), tembeliziunile dau ATI cameră ascunsă...

Bogdan  •  15 noiembrie 2020, 17:30

Astia ne dau foc si p-orma dau vina pe noi. Ca noi nu am Facut nimic. Mama lor de hoti. Am curaj sa pun pariu ca acum se gandesc sa amane alegerile.

Adita cursul valutar  •  15 noiembrie 2020, 18:13

In general imi plac articolele dumneavoastra dar cu acesta ma dezamagiti.PSD e de vina pentru tot ce se intampla in tara asta.Ei au condus tara 90% din timp in ultimii 30 de ani.

Carol_K  •  15 noiembrie 2020, 18:24

Cat va dura pana cand PSD ne va spune cate din cele 8 spitale regionale promise, ar fi trebuit sa aiba sectii speciale pentru arsi, mai ales ca veneau dupa cazul Colectiv unde au murit 66(!!!) de tineri, multi copii, vii si sanatosi, plini de viata. Ce "fenomene" stranii se petreceau in spitalele judetelor cu baroni PSD, stim de cazul ministresei Pintea, azi vedem ce se intampla la spitalul patronat de baronul Arsene, cunoastem dezastrul din sistem lasat de Banicioiu. Cu ce ar gresi Johannis daca i-ar scutura putin pe cei din PSD? De unde atata grija ca nu cumva sa se ia Johannis de ei? Nu de la o sluga a presei lui Voiculescu sau Ghita ci de la un superjurnalist de investigatie. Asta ma scoate din teorie.

pepe  •  15 noiembrie 2020, 18:34

la stresul si oboseala medicilor e numai o chestiune de timp ca sa se intample si alte nenorociri,cine e la guvernare plateste nota de plata,ei gestioneaza totul,a da vina din nou pe psd nu mai tine,e rasuflata,oricum vor fi surprize mari la alegeri.

gigione  •  15 noiembrie 2020, 18:38

e clar ca Iohannis e slabut pentru provocarile permanente ale coloniei politice de infractori care ne conduce; dar cam ce ar trebui sa faca el in concret cu privire la Piatra Neamt, sa isi dea demisia pentru ca Ionel Arsene sa apara mai departe in chilotii goi in filmulete, pe banii astora multi dar prosti? si ce treaba are Iohanis, dl Tolontan a citit Constitutia? o institutie semi-prezidentiala este semi-decorativa; problema e la PSD pentru ca la P Neamt ei conduc CJ/care tuteleaza spitalul judetean, iar la nivel de tara ei conduc sau paralizeaza/paraziteaza Parlamentul; sa ii votam deci mai departe pe astia de la PSD pentru ca altfel e suparat Mr. Tolo

gigelos  •  15 noiembrie 2020, 18:39

@Carol_K - o fi manjit ?

standard  •  15 noiembrie 2020, 18:53

Bai Tolontane , *** *** ?Esti neam cu Cristoiu? NORMAL CA PSD E VINOVAT!PAI MIZERIA AIA DE PARTID CONDUCE JUDETUL DE 80 DE ANI. E UIMITOR CUM DEZINFORMATI VOI AGENTII ELECTORALI AI CIUMEI ROSII POPULATIA. IN DECEMBRIE E ULTIMA SANSA SA SCAPAM DE CIUMA ROSIE SI DE RUSI. BAI TOLONTANE CAND REVENIM LA STATUT DE MONARHIE ASA CUM ERAM INAINTE DE A VENI RUSII TAI? DE CE NU S-A RESTABILIT STATUL DE DREPT DUPA LOVITURA DE STAT DIN 90? IL PROTEJEZI PE ION ILICI? ARSENE E UN INVATACEL AL LUI ION ILICI SI CELEBRUL SINUCIGAS NASTASE.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvann  •  15 noiembrie 2020, 19:17

Pai chiar PSD este de vina, e fieful lor de ani de zile. In general cam tot raul din aceasta tara este reprezentat de urmasii burgheziei comuniste care a format FSN-PDSR-PSD !

Danny B  •  15 noiembrie 2020, 19:30

Va dura pana cand actualul presedinte ... isi va da demisia si pana cand psd si pnl vor dispare din istoria Romaniei !!!

anghel  •  15 noiembrie 2020, 19:44

astia care scuipati in comunisti,scuipati in istoria voastra nesimtitilor si in parinti vostri care au construit aceasta tara .nu spun ca comunisti sunt buni dar ei au industrializat tara ,au alfabetizat poporul (eram *** 73%)daca nu erau ei tu viteazule nu mai scriai pe blog -erai *** -uitate pe arborele genialogic si vezi de unde te tragi iobagule-imi pierd timpul cu inculti 9ISTORIA NE INVATA DOAR PE CEI CE STIU A CITI SI PROCESA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antihaștag  •  15 noiembrie 2020, 19:48

În mod sigur, tot PSD este de vină că Hermannstadt-ul este orașul din România cu cea mai mare rată a infecțiilor cu Covid.

gigelos  •  15 noiembrie 2020, 19:59

@antihastag - doar n-o fi Giurgiu . Sau Calarasi ... cu 15-20 teste efectuate pe zi .

Andrei F  •  15 noiembrie 2020, 20:30

Ce comenteaza oamenii de bine...!!!!Cica PSD este vinovat de toate!!!!O mica-mare intrebare....cum naiba de virusul aeste cel mai prezent acum in judetele conduse desigur de politicienii cei buni=Sibiul niciodata nu a fost pesedist ,nu?Si am mai inteles ceva...oamenii cei buni nu stiu matematica-sau logica?-!!!!Cum PNL a inghitit PD-L...fost PD...fost FSN....sunteti buni sa refaceti calculele????!!!!....Unul vorbeste de cele 8 spitale regionale...Sa nu fi auzit ca bunul PNL ne spune acum ca 3 spitale din cele 8 se se pot face pana in 2028 desigur daca politicienii cei buni PNL au sa fie mereu la putere????....Alt om bun vorbest de ce a furat ministrii PSD...Asa este dar acum este anchetat guvernul cel bun Orban pentru achizitiile facute in pandemie...Cum unii sunteti USR-isti...parlamentarul vostru Ungureanu a spus public de Orban care este angrenat in caracatita UNIFARM,ca el are probe...Altfel desigur ca mortii de la Timisoara sunt din cauza ,,cetii,,pesediste....seful de spital din Alba fost barman este tot pesedist-=...Flutur cu spitalul european Suceava este tot pesedist...DSP-ul Bucuresti condus de ruda lui Anisie este tot pesedist...ruda lui Grinda ajunsa mare in spital este tot pesedist...spitalul lui Romanescu care dupa doi ani a aflat ca avea aparatura de depistare a virusului desigur si ala -i pedsedist...spitalul din Arad care incuia pacientii fara asistenta medicala era condus tot de un pesedist...Deci intr-o zi nu foarte indepartata o sa realizati ca voi chiar sunteti iubitori de pesedisti....

Tiberiu  •  15 noiembrie 2020, 20:38

Anghel ... da-ti doua palme ... urgent !

gio  •  15 noiembrie 2020, 20:57

In primul rand politizarea Covid a fost inceputa de PSD care a pus Covidu pe tapet impotriva intentiei Presedintelui de a organiza anticipate, pe urma tot PSDul s-a jucat de-a laba neagra cu Covidu de la "nu mai inchideti oamenii", "dati drumu la economie", "este exagerare cu covidu" pana la Presedintele este iresponsabil ca vrea sa tina alegerile la termen in plina criza de Covid. In al doilea rand spitalul de la Piatra este in subordinea CJ Neamt care raspunde de administrare si de numiri, chiar nu are relevanta ca Micu a fost penelist, acu este numit de PSD si cu asta basta. In al treilea rand, cred ca pentru starea sistemului sanitar romanesc ar trebui invinovatati cine au fost la putere in ultimii 30 de ani, de preferinta proportional, ce partid a condus tara 22 de ani din 30?

Radu K  •  15 noiembrie 2020, 21:04

Spitalul nu era in subordinea Cons. Jud. condus de PSD-istul Arsene? Managerul nu e membru PSD numit de Arsene? Unde sunt cele 8 spitale regionale promise in alegeri de PSD acum 4 ani? A fost facut MACAR 1?? A condus PSD tara asta 22 ani dupa '89? Deci cine e vinovat ca sistemul sanitar in Romania e vai de mama lui?

Kamikaze  •  15 noiembrie 2020, 21:35

Va rog sa ii aminteasca cineva d-nului Tolontan ca nu mai este platit de nea felix, *** sau meteahna veche se uita greu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  15 noiembrie 2020, 21:37

Pana la alegerile parlamentare, cand or fi ele, toate institutiile sunt ''inghetate", nimeni nu ia nicio decizie importanta, termenele din dosare se amana, toata lumea tine de scaun, sta cu capul la cutie. Presedintele a declarat ca este impotriva traseismului politic si a ramas consecvent in declaratii. Este clar ca presedintele face declaratii politice si incearca sa-si traga de par partidul anemic,sters, prafuit si tarsit in rele ca si PSD-ul si sa faca in sfarsit majoritatea aia parlamentara reformatoare spre o promisiune de o Romanie cat de cat normala. Ca sa poata incepe programul cu care a fost votat, primarul Nicusor Dan are nevoie de sprijinul guvernului rezultat in urma alegerilor parlamentare. Ar fi hazardat acum sa faca schimbari, unele pot fi calificate abuzive, ilegale, politice. Un matematician intrat in politica cred ca ar trebui sa se priceapa si la jocul de sah....desi politicienii de la noi prefera tranta, piedica, aruncarea cu si in noroi, cacealmaua, etc...Raspunsuri la intrebari: 1. de indata; 2. pana dupa alegeri.

PACIENTUEDEVINA  •  15 noiembrie 2020, 21:45

Veșnic „noul” caz...acum denumit „ATI Neamț”, ce „surpriză”, nu-i așa!? 1. Cetățenii se vaietă, dar au făcut ceva vreodată, au semnat și inundat cu petiții undeva, la cineva (cabinetele parlamentare din circumscripțiile lor, Avocatul poporului, asociații de protecție a drepturilor omului etc.), au luat vreo poziție publică în presă, au dat în judecată vreo unitate sanitară și MS??? Au inundat cu petiții pentru înființarea DIRECȚIILOR PENTRU PROTECȚIA DREPTURILOR PACIENȚILOR (stăpâni asigurați plătitori) la TOATE componentele mecanismului serviciului public de prestații medicale (servitori ai asiguraților): MS (că aici se dau ordinele normative de funcționare, în favoarea pacienților/mafiei medicale); Casa N de Asig de Sănătate (că „aici sunt banii dvs.”, care sunt manipulați de medicii din casele județene în complicitate cu cei din spitale); spitalele publice (că aici ar trebui să vi se salveze viața, nu să fiți omorâți cu zile)??? Au semnat petiția on-line pentru deblocarea proiectului de Lege de înființare a AGENTIEI NAȚIONALE PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR PACIENTILOR, deoarece în țara bananieră Rou nu există încă niciun organism INDEPENDENT, SANCȚIONATOR, cu control neeinfluențabil, efectiv și eficient în domeniu, motiv pt care se moare în continuare în spitale cu zile, se fură ca în codru, și totul este mușamalizat și se repetă la nesfârșit??? Au făcut ceva ca să fie reformat OMS nr. 1500/2009 care îi face ilegal pe medicii ATI „dumnezei” care decid cine „merită” să primească și cine nu tratamentul salvator, iar secțiile lor sunt „stat în stat” în care se mușamalizează eutanasierea pasivă pentru a se face „economie de resurse”??? Au semnat petiția on-line pentru obligarea tuturor medicilor să depună anual declarații de avere și interese, ca să se termine cu corupția din sistem, mai ales cea de pharma și achiziții publice???„Răpunsul este „nu”, nu le-a păsat, deci au serviciul public PE CARE ÎL MERITĂ! Dacă nu s-au săturat de zecile de mii de victime ale sistemului medical... 2. Iar marii jurnaliști de „investigație” încă „nu au reușit” să demaște mafia medicală (cu nume și prenume) care blochează de decenii înființarea INSTITUȚIILOR PENTRU PROTECȚIA DREPTURILOR PACIENȚILOR, fără de care „Colectiv” se multiplică nestingherit...Dar ne prezintă tot felul de amănunte disparate și deconcentrate despre efecte, și niciodată despre cauzele reale și soluții, pe care le maschează. De exemplu, știu că nu veți scrie niciodată despre AGENTIA NAȚIONALA PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR PACIENTILOR, că nu vă lasă industria pharma...Despre faptul că în românica, MS, confiscată de mafia medicală, refuză să își înființeze Direcției pentru Protecția Drepturilor Pacienților- dar jurnaliștii se fac că se miră că pacienții mor arși în spitale, că supraviețuirea în ATI în Rou e cea mai mică din UE (dar desigur nu „investighează” indisciplina de aici – de ex., cazul medicului Benedek mort în ATI, „uită” că secțiile ATI nu raportează infectările nosocomiale ale celor intubați-pt a ascunde procentul real exorbitant și a nu periclita scaunele șefilor, managerilor, celor din MS, CNAS etc.). Somn ușor, domnilor „de investgație”...

vasile  •  15 noiembrie 2020, 22:04

d.le Anghel si Tolontan se vede de departe ca sinteti urmasi de COMUNISTI. Va pling de mila inca nu realizati ca oameni de valoare se disting prin rezulate, bun simpt si calitate in tot ce fac. Tolontan e un rechin care tremura ca nu gaseste senzatie se foloseste de de orice prilej sa aiba succes oricum e un jurnalist mediocru.DOMNILOR ori va place ori nu luea se schimba PSD e pe linie moarta ,BARONI local care au ajuns din Chelneri fara studii presedinti de consilii jud.conturi in stainatate si ei nau produs nimic in viata lor au primit comisioane din contributiile noastre. Sinteti JALNICI PSDisti care cred ca numai ei stiu sa conduca tara .G ata sa teminat a ncet tara se trezeste si mamaliga va exploda. sa f iti sanatosi si sa nu va prida Virusul COVID 2 si vm vedea ce pot alti.

Andrei F  •  15 noiembrie 2020, 22:13

Plecarea lu'Arafat e necesară.

PACIENTUEDEVINA  •  15 noiembrie 2020, 22:31

CHEIA decisivă pe care v-o ascunde mafia medicală, în cârdășie cu o parte din politicieni și presă este: „Colectiv” (Domnul Lăzărescu, Maternitatea Giulești, ATI Neamț etc) se va REPETA la nesfârșit, atâta timp cât Serviciul Public de PRESTAȚII de sănătate pentru pacienții plătitori din Rou (compus din spitale publice, case de asigurări de sănătate etc) este reglementat, decis, condus și controlat exclusiv și discreționar de PRESTATORI (și anume medici, adică ei „pasează, centrează, dau cu capul și chiar și ...arbitrează”), iar reprezentanții beneficiarilor (patronii plătitori contribuabili) sunt excluși totalmente!!! Deci, tot sistemul medical din Rou a fost intenționat construit strâmb și aberant de medicii prestatori, în interesul lor exclusiv, și de aici izvorăsc corupția, mușamalizările de castă, morțile evitabile, lipsa responsabilităților reale, lipsa de empatie, goana numai după profit, secretizarea ilegalităților și furturilor etc. Iar în fiecare partid există medici traseiști, aserviți mafiei medicale, care la preluarea puterii de către respectivul partid, intervin, preiau frâiele, și conservă interesele mafiei medicale (inclusiv umefiste), în disprețul total al cetățenilor și medicilor cinstiți. DE AICI, DIN MAFIA HALATELOR ALBE S-A NĂSCUT MONSTRUL NEGRU-CENUȘĂ „COLECTIV”. Deci lăsați poveștile manipulatoare cu ce partid e de vină... Vreți schimbare? E foarte SIMPLU: schimbați LEGILE în sensul repunerii PACIENȚILOR în drepturi, inclusiv de a decide în apărarea intereselor lor, precum și de a controla și desecretiza malversațiunile prestatorilor medici! Restul e cancan, politiceală, „investigație”...

PACIENTUEDEVINA  •  15 noiembrie 2020, 22:33

E esențial și decisiv NU ce oameni pleacă, ci ce LEGI pleacă și sunt înlocuite...

PACIENTUEDEVINA  •  15 noiembrie 2020, 22:46

Aveți legi făcute discreționar și abuziv de medicii (sub pretextul manipulator că ar fi „specialiști”), ăsta e rezultatul specialiștilor: Colectiv și corupție la nesfârșit. Medicii sunt specialiști în domeniul medical pe care îl au (ortopedie, orl etc), iar NU în legislație (elaborarea reglemetărilor de asigurări sociale echitabile și echilibrate, funcționare financiară și finanțe publice ale unităților sanitare și caselor de asigurări, monitorizare informatizată samd). AȚI PUS MEDICII SA CONTROLEZE RESPECTAREA DREPTURILOR PACIENȚILOR ȘI MODUL DE CHELTUIRE A BANILOR ACESTORA, CEEA CE ÎNSEAMNĂ A PUNE LUPUL PAZNIC LA OI...Iată de ce suntem în dezastrul din prezent, și chiar în ceasul al 12-lea refuzați să îndepărtați mafia medicală

Vio  •  15 noiembrie 2020, 23:06

La ati trebuia sa fie în permanenta cadre medicale. Din păcate poate ieșiseră și ei la o țigară ca de în lupta cu covidul mai ai nevoie și de pauze bine meritate. Dacă au rămas pacienții nesupravegheați e de vina TODEAUNA PSD. Dacă sunt multe cazuri pozitive în Franța, SUA, Spania sau Italia e DE VINA PSD CĂ EI AU FOST LA PUTERE. ASTA. DOVEDEȘTE CITE CAPETE DE CRETA SUNT ÎN ROMÂNIA!

Marius  •  16 noiembrie 2020, 0:43

Sint 30 de la Revolutie, si noi tot aceleasi spitale avem, drumuri si infrastructura. Cu mentilatatea politicienilor si orizontul lor de 4 ani cit le e mandatul, si la 50 de ani de la Revolutie, tot o sa traim numai pe baza la ce a construit Ceausescu. Ce ne lipseste? As vrea sa scrii un articol pe tema asta, poti sa il numesti "Proiect pentru tara".

PACIENTUEDEVINA  •  16 noiembrie 2020, 3:19

Deci, domnule Tolontan, când veți avea curajul de a investiga, în sfârșit, împreună cu echipa dvs. și când ne veți prezenta care sunt partidele și cine sunt, nominal, medicii lor (pe posturile de parlamentari, miniștri ai sănătății, secretari de stat, consilieri guvernamentali, șefi în CNAS, șefi în ANMCS etc) care: 1. au influențat și decis BLOCAREA de 10 ani în parlament a Legii de înființare a Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor PACIENȚILOR (singura care poate pune capăt repetării mecanismelor mafiote medicale care generează cazuri tip Colectiv); 2. au eliminat din toată legislația medicală și din toate ordinele MS prevederile privind răspunderea concretă și sancționarea încălcării drepturilor pacienților? Hopa, v-ați speriat că se întrezăresc adevărații autori morali ai morților evitabile din superbele noastre spitale? ACESTA AR FI MOMENTUL ADEVĂRULUI și sfârșitul minciunilor politicianiste, a manipulărilor: rolul decisiv al establishmentului medical (cel cu „avem de toateee” fraiere pacient victimă de Colectiv, Giulești, Neamț...și va urma...)în blocarea reformei sănătății prin construirea unui stat în stat medical și a dictaturii medicale, simultan cu bagatelizarea drepturilor pacienților. Păi da, majoritatea covârșitoare a acestor decese evitabile nu sunt cauzate de lipsa de dotări sau a lipsei pregătirii profesionale, ci de INDISCIPLINA CRASĂ și INDOLENȚA generalizată a personalului medical (de la infirmier la manager). Iar indisciplina și indolența acesta este cauzată, la rândul ei de: anomia din spitale (lipsa procedurilor operaționale, lipsa ordinelor MS de aprobare a ghidurilor, dezorganizare, lipsa controalelor reale și independente, lipsa reglementării răspunderii reale determinate etc); de imunitatea de răspundere și impunitatea personalului medical (halatele albe se înălbesc reciproc, întotdeauna „pacientu e de vină”). Toate acestea cauzate de LEGEA sănătății din Rou, făcută de establishmentul medical, marii „specialiști”-tehnocrați în vădita și sfidătoarea încălcare a Drepturilor Pacienților. CAPISCI?

Traian  •  16 noiembrie 2020, 5:15

Cat va mai dura ? Cam pana cand vei reveni la jurnalism de la activism politic pentru USR

Emil  •  16 noiembrie 2020, 5:56

Bravo Tolontane.Adevarata monstra de obiectivitate.Nu mai putem adauga nimic decat :Sa traiasca mamica ta ca sa vada ce om corect siechidistant a facut

Luca  •  16 noiembrie 2020, 8:12

Oare am inteles bine ?! 1. Iohannis/PNL au o singura strategie pt a castiga alegerile : "psd e de vina " deoarece mai mult nu pot . 2. Voiculescu nu va fi numit viceprimar , deoarece pnl (cu Nicusor Dan aliat) doreste sa-si impuna influenta in spitalele bucurestene (motive financiare , probabil) .

Traian  •  16 noiembrie 2020, 9:09

Slabuta propaganda USR, bre Tolo, slabuta de tot

Dana  •  16 noiembrie 2020, 9:49

Oare spitalul din Piatra Neamț nu este în subordinea *** Arsene?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dana  •  16 noiembrie 2020, 10:02

Tolo.ro la fel ca psd ul cu sloganul de la Dambovita. Dacă vrem o tara fără hoti, ii discriminam*** am folosit un limbaj vulgar...oare pozele cui au apărut în toate ziarele împreună cu mai multe domnișoare?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  16 noiembrie 2020, 12:28

@Dana • 16 noiembrie 2020, 9:49 Doamna erati in tarisoara cand Ministerul Sanatatii a preluat conducerea la toate spitalele de stat???Stiti pe cine a numit guvernul cel bun la conducerea spitalului din Neamt???Uite va ajut..,,.Pe 15 mai, Marius Ghineţ, patronul unei fime de pompe funebre, este numit manager interimar în locul medicului Daniela Marcoci. Numirea stârnește numeroase comentarii în presă.,,...Deci daca esti liberal merge .......Si domnule Tolontan parca nu era permis sa ,,clonezi ,,numele altcuiva in comentarii...Cati de ANDREI F ...mai inventati?

Radulescu Victor Neculae  •  16 noiembrie 2020, 13:48

Eu cred ca poate incepeti sa ganditi cu creierul si nu cu f.... S-o fi facut un arc electric la acel dispozitiv medical, dar nu putea sa izbucneasca un incendiu instantaneu de la el si sa sara in aer butelia de oxigen daca nu existau conditii prielnice in acea incapere pentru ca sa se intample aceasta tragedie. Sa stiti ca arc electric se face si cand aprinzi sau stingi intreruptorul de pe perete, cand introduci o fisa sau o scoti dintr-o priza si nu au loc incendii din aceasta cauza. Probabil ca incaperea respectiva era suprasaturata cu vapori de alcool si oxigen, amestec care s-a putut aprinde instantaneu. Tubul de oxigen trebuia sa aiba un regulator de presiune care nu ar fi permis intoarcerea flacarii catre interiorul lui si sa sara in aer. Sigur lipsa aerisirii incaperii si probabil lipsa regulatorului de presiune au facut sa se intample aceasta tragedie. Vinovati sunt cei din spital care nu au prevazut ca aceste cauze pot provoca o tragedie atunci cand au amenajat incaperea respectiva pentru ATI. Nu faptul ca cladirea este veche, nu faptul ca presedintele CJ Neamt este PSD-ist. Managerul spitalului nu este specialistul care amenajeaza saloanele ATI ci sunt altii. Sigur este vinovat pentru ca a permis ca subordonati de ai lui sa nu-si faca datoria asa cum trebuie. Aceasta tragedie nu trebuie politizata, ea s-a intamplat din neglijenta crasa a unor persoane care trebuiau sa ia toate masurile de siguranta necesare. Nu trebuie comparata situatia de la Piatra Neamt cu situatiile de la Colectiv si maternitatea Giulesti. Este adevarat ca si acolo a fost vorba de neglijenta si inconstienta unor persoane responsabile cu locatiile respective, dar tragediile s-au produs din alte cauze. La Colectiv lucrul cu foc deschis in incapere cu risc mare de incendiu si supraaglomerarea locatiei, usi care in loc sa se deschida in afara se deschideau in interior; la maternitate un stecher defect, improvizat cunoscut de electrian si seful de sectie, lasat in starea care era si lipsa personalului in incaperea respectiva care a permis ca o ardere mocnita sa poata da foc la incubatorul cu copil si de la care s-a extins in toata incaperea.

Flavione  •  16 noiembrie 2020, 14:04

Salut Tolo La intrebarea nr. 1 nu e corect daca spune ca e vina PSD 100%. Nu am rabdare acum sa verific in cei 30+ de ani de la revolutie cati ani PSD a fost la guvernare . 75% din timp? Plus sau minus. Cam atat le este si responsabilitatea. La intrebarea 2, esti rău! Nu sunt Bucurestean dar mai citesc (inclusiv presa). Nicusor Dan a reusit sa depuna juramantul pe 29 octombrie. A veni dupa 17 zile sa-i ceri socoteala nu cred ca e normal. Voi nu aveti acolo apa calda in multe locuinte, vine iarna si nu v-ati reparat reteaua de distributie centraliata si multe alte minuni a la Firea si ălalaltu' ( momnul doctor, am uitat cum il cheama). Si tu nu-i dai macar o luna omului! NOK

Nani Maricel  •  16 noiembrie 2020, 14:15

S-a întâmplat. Se va mai întâmpla și alte nenorociri. Dar ced că vinovat este clasa politică în speță PSD cu acele promisiuni că vom avea spitale, autostrăzi etc. Numirile politice in managementul instituțiilor să înceteze de îndată. Să fie demascată mascarada PSD-ului în privința Covid 19, pentru că dețineau informația despre acest virus dar cum știu să mintă mai bine și acum au mințit poporul român prin accelerarea crizei de guvern de acum cca. un an în urmă. Dar și noi suntem vinovați că îi credităm.

cosmin  •  16 noiembrie 2020, 14:47

Daca prin PSD intelegem coruptie, incompetenta etc. tocmai ai afirmat ceea ce probabil va face si Iohannis. Dpmdv PSD nu e un partid politic ci mai degraba sinonim cu dezastrul sau neputinta care ne compleseste pe toti. O organizatie mafiota infiintata cu scopul de a ingenunchea tot ceea ce ne dorim sau ar putea sa devina aceasta tara. Pt mine PSD e vinovat de ceea ce s-a intamplat la Piatra Neamt

Andrei F  •  16 noiembrie 2020, 23:06

Ce tot îl țineți în brațe pe Arafat? E de peste 6 ani șeful DSU. Vi se pare că sistemul de urgență merge bine? In toți anii aștia a urmărit doar să ajungă să controleze serviciile de ambulanță. DEMITEREA lu' Arafat

paul S  •  17 noiembrie 2020, 17:57

Ce mai comentarii, mai Tolontane! Încercați sa îngrășați porcul în ajun. Sau, în limbaj sportiv, sprintati tare pe ultima suta. Fără simțul ridicolului.

Comentează