Consilierul PNL din Brașov care a plecat din partid în februarie, când Libertatea a expus afacerile lui cu interlopii, e reținut de DNA împreună cu un reputat medic infecționist!

Politicianul Andrei Kadas, consilier local PNL în Brașov, a apărut în atenția publică după ce, pe 13 februarie 2020, a acuzat poliția, pe fondul indignării publice, pentru că mascații i-ar fi intrat din eroare și cu violență în casă, ”greșind adresa și mi-au terorizat familia”

vineri, 4 decembrie 2020, 10:15

de Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Libertatea a început atunci o investigație, în care au ieșit la iveală legăturile de afaceri dintre liberalul Kadas, unul dintre aleșii brașovenilor, și liderul de clan interlop ”Vio” Alexa, cel căutat și negăsit la acele percheziții.


Cel mai sonor nume reținut de DNA la Brașov e consilierul local, demisionar din PNL, Andrei Kadas.

Marius Andrei Kadas Iluna apare printre cele 12 persoane reținute de DNA pentru 24 de ore în scandalul achizițiilor supraevaluate în pandemie. El e acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu în calitățile sale de

Kadas este același politician care, pe 13 februarie 2020, folosind televiziunea proprie, lansa acuza că mascații i-au intrat peste copii în casă după ce „au greșit adresa”.

În câteva ore, poliția din Brașov a devenit motivul ironiei naționale, posturile de televiziune prezentând în buclă imaginile.

Libertatea a aflat însă că adresa nu era una greșită, ci doar una la care apăreau firme ale interlopilor Alexa și ale lui Kadas. Mai mult, mascații vorbiseră civilizat și în liniște conform imaginilor pe care ziarul le-a publicat.

Redacția a publicat și imagini în care unul dintre frații Alexa apărea în curtea respectivei case, între politician și interlop fiind vechi relații de afaceri, cu 6 firme în care Kadas și capii interlopi Alexa au lucrat împreună, conform termene.ro.

Pe 22 februarie, în urma informațiilor publicate de ziar, Kadas demisiona din PNL înaintea unei întâlniri a liberalilor brașoveni cu Ludovic Orban.

Cum luau case

Dezvăluirile redacției au continuat. Pe 4 martie, o familie din Brașov a arătat cum iau case membrii clanului Alexa după întâlniri la care apărea și Kadas.

Astfel, o bătrână s-a trezit, de Ziua Femeii, cu un sicriu în fața ușii și cu pomii din curte tăiați pentru că nu elibera o casă pe care clanul susținea că are dreptul proprietarilor, plecați în Germania, s-o evacueze.

Ce țară e asta în care, ani de zile, nimeni dintre autorități nu se întreabă de unde au banii unii care fac afaceri imobiliare, care cumpără drepturi de proprietate?Vlad Leurzeanu, fiul femeii terorizate de clanuri

”Noi plecam imediat din casă dacă oamenii erau civilizați că era casa lor, dar să te trezești cu niște bandiți, niște ticăloși, care n-au muncit o zi în viața lor că fac pe proprietarii?! Am ajuns să se folosească politicienii de clanuri, asta eu n-am putut suporta. Am pierdut casa, dar vreau ca oamenii să știe acum cine sunt Kadas și Alexa!”, a mai spus, în martie 2020, Vlad Leurzeanu.

În afacerea cu Kadas a intrat un reputat doctor infecționist, manager al spitalului din Brașov

Conform acuzelor DNA, care trebuie probate în instanță, Kadas s-a folosit de poziția sa de șef al comisiei de sănătate din CJ Brașov și, împreună cu fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona Ionescu, și cu alți doi angajați ai spitalului au făcut achiziții supraevaluate de la firma fostei șefe DSP.

Ramona Ionescu, un apreciat infecționist, a demisionat din poziția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase la scurt timp după începutul pandemiei de COVID.

Dr. Ramona Ionescu | Foto: brasovmetropolitan.ro
Dr. Ramona Ionescu | Foto: brasovmetropolitan.ro

Conform DNA, politicianul Kadas și managerul Ionescu au făcut în așa fel încât spitalul a achiziționat un robot împotriva infecțiilor nosocomiale, cu un preț mai mult decât dublu, plătind pe el 949.000 de lei.

Contractul a fost semnat pe 18 februarie 2020, în momentul în care România începuse să se pregătească de epidemia COVID, iar Kadas era încă membru PNL.

DNA susține că banii pentru această afacere, în total de 25.000 de euro, i-au parvenit politicianului prin intermediul colegului său de partid, actualul consilier local PNL de Săcele, Cristian Marius Popa, care a fost și el reținut.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

margot  •  5 decembrie 2020, 6:19

Bravos Tolo sa treci pe la casieria USR. Ala nu mai e in PNL de luni de zile dar ce sa scrii si tu ca propagit politruk

Diana  •  5 decembrie 2020, 12:08

@margot, daca un infractor bogat nu e membru in vreun partid nu trebuie demascat, cercetat penal? Macar pentru a sti despre el oamenii de afaceri cinstiti. Zic si io.

Augustin Serdac  •  5 decembrie 2020, 20:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Augustin Serdac  •  5 decembrie 2020, 22:32

Cauta probe aici, Tolo: 1. http://www.opiniasaceleana.ro/cum-ajunge-un-interlop-consilier-judetean/ 2. https://m.ziare.com/constantin-ninel-potirca/stiri Sau poate e mai usor sa cenzurezi...

Comentează