Valeriu Gheorghiță: „Evident că știu despre centrele de vaccinare care nu s-au deschis, dar de luni vom avea peste 300 de centre operaționale”

De Iulia Marin, Cătălin Tolontan

sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 9:29

De Iulia Marin, Cătălin Tolontan

Libertatea a publicat informații despre medicii care s-au dus degeaba, conform confirmărilor pe care le primiseră din platforma oficială, la centrele de vaccinare din mai multe spitale bucureștene și le-au găsit închise. Coordonatorul campaniei naționale spune că nu e nevoie de autorizarea DSP-urilor și că cele aproximativ 80 de centre care sunt active din 27 decembrie vor deveni peste 300 începând din 4 ianuarie.

Valeriu Gheorghiță a răspuns întrebărilor ziarului referitoare la situația creată în București, unde mulți medici s-au programat pentru vaccin, au primit confirmare pentru 31 decembrie, dar au găsit centrele din spitale neoperabile. Anumite spitale au cerut autorizarea DSP, dar DSP spune că nu e nevoie.

”Nici din punctul meu de vedere nu e nevoie de avizul DSP. Aceste spitale fac vaccin antigripal, de pildă, pentru propriul personal, așa că nu e nevoie de o autorizare separată. Normele prevăd lucruri normale, un circuit cu triaj, un cabinet, o zonă de așteptare unde se stă după vaccin”, a spus Gheorghiță.

Întrebat dacă știe despre centrele închise în București pe 31 decembrie, Valeriu Gheorghiță a spus: ”Evident că știu despre centrele de vaccinare care nu s-au deschis, nu le-aș numi închise, dar de luni vom avea peste 300 de centre operaționale”. Autoritățile estimează funcționarea din 4 ianuarie a aproape 90% dintre cele 370 de centre prevăzute pentru campania națională de vaccinare anti-Covid.

Medicul militar de la SMC care coordonează campania a insistat pe ideea că spitalele ”au primit pe 27 decembrie toată dotarea necesară, au procedurile, le aveau deja, există coorodonatori ai acestor centre”.

Doctorul Gheorghiță a mai spus pentru Libertatea, referindu-se la centrele nedeschise, că a fost decizia spitalelor, ”a fost și specificul acestei perioade, dar lucrurile sunt pregătite și toate județele vor fi operaționale începând de luni”.

 

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Luca  •  2 ianuarie 2021, 23:39

Imi pare rau , o fi un specialist bun Dr. Gheorghita dar din pacate nu are deloc puterea de a convinge populatia sa se vaccineze :-( . Clipul lui de promovare al vaccinului este jalnic ! Sunt curios ce buget a avut asa o realizare mediocra .

scoby57  •  3 ianuarie 2021, 0:02

Si? Care este scopul acestui articol? Și pe un site de știri sportive!

Tedros Rafila Arafat  •  3 ianuarie 2021, 0:40

Domnule Tolontan, sper ca sunteti in block starturi impreuna cu CTP si toti Eroii din Prima Linie Jurnalistica, care de 10 luni luptati in Prima Linie ca sa ne salvati de teribilul virus care da forme grave la 0,5% din cei infectati.

Ilie  •  3 ianuarie 2021, 6:53

Dacă era șef peste vaccinare puiul de *** Vlad Voiculescu tăceai din gură. *** la adresa lui Vlad Voiculescu , "documentarul " despre tragedia de la Colectiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorian  •  3 ianuarie 2021, 8:54

Păi normal că știe de centre, dar nu e în stare să facă ceva. Individul asta, Gheorghiță, împreună cu Arafat s-au dus până la Arad să întâmpine vaccinurile. Nu veneau vaccinurile dacă nu erau și ei prezenți. Apropo...ce atribuții are Arafat în campania de vaccinare? Sau s-a dus până la Arad doar ca vedeta pentru poze. Ce mizerie!

Oarecare  •  3 ianuarie 2021, 10:40

Puterea exemplului! Asta valorează mai mult decât o mie de clipuri( făcute pe spagi lucru pe care un ziarist de investigație ca tine îl poate descoperii foarte ușor!!!), dar din nefericire liderilor nostrii le e frica! Sa ma lase cu textele ca sunt alte priorități! 5 vaccinuri! Klaus, Raed, Ludovic si doi ziaristi: PeTeCe si oricare altul! Atât tb sa se facă!

a dica  •  3 ianuarie 2021, 12:39

Campania de vaccinare a inceput prost. Asa numita strategie e prost intocmita si e pusa in practica si mai prost. Au pus sef un doctor militar care nu stiu ce calitati de militar are, ma refer la cele manageriale specifice. Trebuia pus ministrul sanatatii. Punct... Astfel, pare ca face parte din strategia clasei conducatoare de a compromite armata prea bine vazuta de populatie in comparatie cu altii...

bg  •  3 ianuarie 2021, 14:31

Avem o campanie de vaccinare reglementata pe repede inainte, cu acte normative publicate in 24 dec. si o imunizare care se desfasoara cu viteza senilelor! Degeaba faci tu legi dupa model european , daca ai o infrastructura spitaliceasca din ani 1970. Total NEREALIST. Sa compari vaccinarea antigripala a cadrelor medicale cu cea de acum in care trebuie sa ai centre autorizate {cu circuite separate intrare-iesire, zona de triaj, scanat documente, completat chestionar, dotari -frigider, calculatoare, echipa medicala protejata, zona postvaccinala cu trusa de interventie antialergica...} mi se pare un gest care frizeaza ridicolul ...sau este un raspuns dat asa...ca sa scape...Nu stiu cum se face ca mai toti care ajung la putere se aliniaza in nota generala de raspuns a autoritatilor. Iar DSP-ul se joaca de-a alba neagra cand e vorba de dat autorizatii spitalelor. Mie mi se pare ca spitalele care n-au cerut autorizare ca centre fixe de vaccinare sunt MAI cu MOT...Ce s-ai faci...sa nu cumva sa se supere domnul prof. A. Streinu Cercel, organizatorul de campanii de vaccinare esuate....

groy  •  3 ianuarie 2021, 15:06

Care să fie scopul decât "virtue signalling" complet iresponsabil. Tolontane, peste vreo 5-10 ani aşa o să regreţi propaganda asta - din închisoare pe viaţă.

Dante  •  3 ianuarie 2021, 15:09

Pfizer e firma care da cei mai mulți bani la medicii români. Unii i-au și 6000 de euro anual. In alte instituții se numesc medici, la medicii cu 20.000 net lunar se cheamă sponsorizare mafia farmă.

groy  •  3 ianuarie 2021, 15:13

Tolontane, ura e mare, imensă. Nu spun că datoria patriotică a tuturor e să-ţi distrugă reputaţia şi viaţa, pentru totdeauna. Nu, sub nicio formă nu zic asta!

jefrey  •  3 ianuarie 2021, 17:15

centrele de vaccinare vor sa fi ca si sectiile de votare din decembrie,personalul o sa manance seminte si o sa astepte cate un client la 2 ore.

Comentează