STS confirmă că abia pe 7 decembrie au fost chemați la ”discuții preliminare” pentru realizarea platformei de vaccinare!

Din răspunsul STS rezultă că s-a lucrat, realmente, de pe o zi pe alta.

vineri, 22 ianuarie 2021, 8:37

Libertatea a publicat vineri mărturii din interiorul Comitetului Național de Vaccinare Covid (CNCAV), condus de colonelul Gheorghiță și aflat în subordinea directă a premierului, din care rezultă că Guvernul a știut de luni bune că va veni un vaccin, dar le-a dat celor de la STS în ultimul moment sarcina să creeze o platformă online de înregistrare a doritorilor. În răspunsul către ziar, STS a confirmat ce s-a întâmplat.

STS susține că prima întâlnire a avut loc pe 7 decembrie 2020. ”În data de 7 decembrie 2020 a avut loc prima întâlnire între echipa de dezvoltare a STS și reprezentanți ai CNCAV, în cadrul căreia au avut loc discuții preliminare privind cerințele operaționale”, spune Serviciul de Telecomunicații Speciale, răspunzând unei cereri a Libertății.

Din răspunsul STS rezultă că în urma aceastei discuții:

În urma întâlnirii, nu au fost formalizate cerințe către STS.
Răspunsul Serviciului de Telecomunicații Speciale

S-a devansat termenul: 15 ianuarie, 11 ianuarie, 28 decembrie!

”Termenul de livrare a platformei informatice a fost, inițial, stabilit pentru 15 ianuarie 2021, ulterior fiind devansat pentru 11 ianuarie 2021, date la care era estimată livrarea primelor doze”, spune STS.

”Întrucât acestea au sosit mai repede în țară, la solicitarea CNCAV, pentru a putea fi vaccinate persoanele incluse în etapa I, platforma de programare a fost pusă în producție la data de 28 decembrie 2020”, mai explică Serviciul.

Abia în Ajunul Crăciunului, Guvernul a decis că e nevoie de tablete în centrele de vaccinare

Din răspunsul STS rezultă că s-a lucrat, realmente, de pe o zi pe alta.

STS spune că programul pe care l-a făcut ”este un sistem informatic dinamic cu o arhitectură complexă, dezvoltat conform cerințelor operaționale ale CNCAV, actualizate gradual și implementate în cel mai scurt timp. De asemenea, menționăm că dezvoltarea aplicației a început concomitent cu cea de-a doua perioadă a analizei de business”.

STS mai precizează că ”stocurile de vaccinare și distribuția nu se realizează printr-o aplicație a STS. De asemenea, managementul informatic al stocurilor de vaccin nu este realizat de STS”.

Comentarii (1)Adaugă comentariu

Ilie  •  23 ianuarie 2021, 9:13

Libertatea confirmă: Tolontan este coleg de ziar cu ***. Asta da deontologie. În locul "spaniolului " dădeam în judecată ziarul pentru defăimare: Tolontan este mai toxic decât Faraonu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează