Ministrul Năsui, despre firma care a aplicat la minister: „Prezentarea din Libertatea e tendențioasă”, dar „factual e corect, însă ce puteam face?”

De Iulia Marin, Cătălin Tolontan

joi, 25 februarie 2021, 3:39

De Iulia Marin, Cătălin Tolontan

Firma Metroul S.A., acționară împreună cu ministrul economiei, Claudiu Năsui, la o altă firmă a familiei demnitarului USR, Muntenia Global Invest S.A, a aplicat pentru granturile de ajutor de stat, cele care au stârnit o puternică polemică publică și reclamații la DNA chiar din partea ministrului, a scris joi Libertatea. Ministrul economiei a sunat după apariția articolului.

– Bună ziua, am văzut articolul și nu sunt de acord cu el.

– Cu ce nu sunteți de acord, domnule ministru?
– Insinuați că eu am favorizat firma.

– Scuze, nu insinuăm nimic. E o narare a unor fapte. O firmă care vă e partener într-o companie a familiei dumneavoastră a aplicat la programul Măsura 3. Nu e așa?
– Ba da. Însă am și aici o corecție de făcut. Ați scris că schema a fost aprobată de Ministerul Economiei, condus de mine. Dar eu nu eram ministru la acel moment, când a fost aprobată schema.

– De acord, aveți dreptate. Vom rectifica. Dar vorbim despre faptul că sunteți acum ministru, când se presupune că se vor aproba efectiv granturile, nu când s-a aprobat principiul schemei. Aveți dreptate, nu erați atunci ministru, când s-a formulat cum va arăta finanțare, dar sunteți acum, când se acordă, iar asta este esența.
– E singura eroare factuală pe care v-o reproșez. Toate celelalte informații sunt corecte, dar mă refer la prezentare. Prezentarea din Libertatea e tendențioasă.

– E opinia dumneavoastră, sunteți liber s-o exprimați. Dar situația vi se pare normală?
– Care situație?

– Că o firmă acționară într-o firmă a unui ministru participă la un concurs de finanțări acordate de ministerul condus de acel demnitar. Nu credeți că așa arată, într-un limbaj comun, un conflict de interese?
– Nu e conflict de interese, nici măcar în limbaj comun, cum spuneți dumneavoastră.

– V-am consemnat opinia.
– Să mai spun ceva. Firma (n.r. se referă la Metroul S.A.) a aplicat înainte ca eu să ajung ministru. Ce puteam să fac? Să cer tuturor firmelor cu legături sau unde familia mea are acțiuni…

– Sau dumneavoastră direct aveți acțiuni.
– Da. Să cer acestor firme să se retragă din proces?

– Nu vi se pare asta o idee bună? Sunteți ministrul care conduce instituția care aprobă finanțarea.
– Nu cred că ar fi fost o idee bună. Abia asta cred că ar fi fost un conflict de interese. Oricum, firma este neeligibilă.

– Nici n-am scris că altceva. Am publicat în articol ce ne-ați declarat, că firma nu e eligibilă.
– Da, în afara acelui aspect, repet, nu contest faptele prezentate. Dar insinuarea din articol e că am ajutat firma. Nu am ajutat-o în niciun fel, dovadă că nu e eligibilă. Eu sunt cel care am făcut pîngere la DNA pe acest proiect, iar această firmă nu intră în cele care au depus în ultimele zile și unde există suspiciuni că au avut informații.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

Marius  •  25 februarie 2021, 23:39

Este si el o mica piesa din aparatul mafiot care ne conduce...

𝕿𝖗𝖆𝖎𝖆𝖓  •  26 februarie 2021, 4:30

Dar, vai , Tolo, acum te-ai trezit din somn ? Altceva nimicuta despre alte *** tip USR *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Justiție  •  27 februarie 2021, 9:32

Aloo domnul tolo pe scurt in loc sa scrieti de sport sau de coruptia din DNA iar va legati de usr pnl. Va plătește bine psd ??? Ar trebuii dna si DIICOT sa va verifice putin si pe voi ca prea vorbiti aiurea. Eu va dadeam in judecata in locul omului pt informații eronate ..dar deh sunteți șmecheri voi.....scrie omule de sport nu politica..deja piedeti zi de zi cititorii....uitasem acum stergeti ce nu va convine din com.

Justiție  •  27 februarie 2021, 9:36

Traian nu ti bate capul.***.. o sa mi fac timp sa va depun o plângere la dna sau politiesa verifici sursele *** de finanțare..abia astept sa va vad de unde aveti voi bani.... ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  28 februarie 2021, 2:11

Membri ai familiei ministrului sunt acționari la o firmă care are contracte directe cu companii de stat... ce poate fi mai normal de atât? :))

Comentează