Patronul cimitirului ascuns de pe malul Dunării, reținut pentru 24 de ore!

De Răzvan Luţac, Cătălin Tolontan

joi, 25 martie 2021, 7:16

De Răzvan Luţac, Cătălin Tolontan

Gelu Cazacioc, patronul unui incinerator de animale din comuna Smârdan, județul Tulcea, a fost acuzat de localnici că a îngropat mii de animale lângă Dunăre. Garda de Mediu l-a controlat și n-a descoperit nimic. În același timp, Enel l-a descoperit că furase curent, dar un șef de la Garda de Mediu a intervenit în favoarea patronului. La câteva săptămâni după ce ziarul a făcut public cazul, procurorii l-au reținut miercuri, potrivit unor informații provenite de la un oficial local, pentru Libertatea.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța l-au reținut pe patronul incineratorului Cazacioc&Co din Smârdan, Tulcea, unde s-au descoperit mii de tone de cadavre îngropate în pământ.

Gelu Cazacioc FOTO: Facebook

Motivul reținerii este faptul că a fost prins pe 12 martie 2021 în flagrant în timp ce fura curent și își instalase un transformator la incinerator.

Cazacioc a fost dus miercuri în arest la Constanța, unde va sta 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă, susțin surse locale pentru ziar.

În octombrie 2019, ENEL Constanța i-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, după ce l-a prins făcând același lucru. În sprijinul său a sărit chiar Garda de Mediu Tulcea, care le-a spus celor de la ENEL că este un obiectiv de interes național. Cazul a fost prezentat de Libertatea pe 4 martie.

Înainte, ziarul arătase cum Cazacioc îngropase cantități uriașe de leșuri lângă incinerator. Cazacioc afirmase că el face îngrășământ, „dacă arzi materia, o pierzi. Dacă o ţii, se transformă în materie organică, în îngrăşământ. Ia analize din el şi vezi dacă e pământ. Vezi ce conţine! Eu zic că e compost. Ei zic că este pământ”.

Tot la Cazacioc fuseseră duse pentru incinerare oile înecate în Portul Midia în 2019.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

BogdanE  •  25 martie 2021, 10:05

Pe baza pozei poate fi acuzat si de braconaj cinegetic...are un fazan si cateva fazanite... femelele de fazan nu se vaneaza...

Anca tudor  •  25 martie 2021, 15:24

Mai adevarata DOVADA CA LUCRURILE IN TARA MEA MERG TOTAL ANAPODA, nu cred ca exista. Adica cazacioc e retinut NU PT CA A POLUAT PENTRU ZECI DE ANI MEDIUL DIN COMUNA SMARDAN SI PENTRU CA A INSELAT STATUL ROMAN ZICAND CA INCINEREAZA BIETELE OI, SI DE FAPT LE-A INDESAT INTR-UN SOI DE MLASTINA, SI CULMEA CULMILOR GARDA DE MEDIU, CARE L- A AJUTAT SA FURE CURENT, NU A GASIT NIMIC IN NEREGULA IN URMA INGHESUIRII A MII DE CADAVRE DE OI IN MARGINEA COMUNEI SMARDAN, SAT MACIN!! de fapt OILE suntem noi.. Oar EI cei ce populeaza tot felul de structuri sunt cazaciocii.... Miorita laie, laie bucalaie... Unde esti tu Tepes Doamne...

Adrian B  •  30 martie 2021, 13:18

https://www.google.com/amp/s/evz.ro/un-an-de-la-dezastrul-navei-queen-hind-stroe-si-dumitrache-raman-la-butoane-in-portul-midia-nimeni-nu-a-fost-pedepsit.html/amp COMAGRA, se numeste firma.Tolo,deci pune mâna pe târnăcop, cazma sau excavator si sapă adânc ptr ca dai de " aur". Succes!

Comentează