Alianța PNL – USR-PLUS propune șef la TVR o ziaristă care a difuzat un interviu de promovare a unei vrăjitoare-tămăduitoare. „Exact ca la doctor”

Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, este propunerea Alianței pentru poziția de președinte director-general al televiziunii publice.

luni, 10 mai 2021, 5:53

G4Media a arătat că Săseanu a făcut în 2015 un interviu cu o vrăjitoare, cercetată mai apoi de poliție pentru înșelăciune. În interviu, audienței televiziunii publice i s-a explicat felul în care clarvăzătoarele vindecă boli.

Reportaje cu personaje diverse, care se declară „vrăjitoare”, sunt întâlnite peste tot în lume. Validarea acestor personaje în probleme de sănătate publică este cu totul altceva.

În 2015, Ramona Săseanu a intervievat-o pe Vrăjitoarea Elena. Aceasta se recomandă pe parcursul dialogului drept „vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare, cum doriți dumneavoastră să spuneți”. Interviul a fost difuzat pe TVR 3. Vrăjitoarea povestește cum, cu ajutorul cărților, cu „vârtelnița, balta și cimitirul” îi dezleagă pe cei care o caută, cum îi vindecă de boli.

O parte din vrăji sunt pentru „lucruri de medical” cum le caracterizează Vrăjitoarea Elena, adresându-se audienței televiziunii publice.

Ziarista nu îi pune nicio întrebare despre cum pretinde că îi vindecă pe oameni de boli. Angajata TVR Craiova îi ridică permanent mingi la fileu, elogiindu-i vrăjitoarei „harul pe care îl aveți”.

La un moment dat, ziarista întreabă dacă, spre deosebire de interlocutoarea ei, „există oameni care nu au aceste puteri și încearcă să păcălească oamenii?”. Vrăjitoarea Elena spune că da, iar reportera întreabă dacă celealte vrăjitoare, care se înțelege din dialog că sunt mai puțin calificate, fac asta pentru bani.

Oamenii sunt îndemnați indirect să vină la timp la vrăjitoare ca să fie vindecați

Apoi, în conversația care durează aproape 15 minute și are realmente un aer publicitar, atât Vrăjitoarea Elena, cât și angajata TVR Craiova Ramona Săseanu insistă pe ideea ca oamenii să vină la timp la „ședințele de dezlegare” pentru că altfel „nu se mai poate face nimic”. De ce nu se mai poate face nimic? „Pentru că dacă sunt date prin pământul morților atunci nu mai am ce face, nu se mai poate face mare lucru”, spune „vindecătoarea”.

Imediat, vrăjitoarea a scos un craniu translucid și a exemplificat de unde îi vine o parte a puterii ei.

„Aduceți și noutăți în ceea ce faceți, apar noutăți?”

Iată cum a decurs, în continuare, dialogul difuzat pe TVR 3 și reluat pe siteul publicației Ziarul de Ploiești.

-Cred oamenii în ceea ce faceți?
-Unii cred, alții nu. Exact ca la doctor. Unul m-a tratat, altul nu m-a tratat.

-Se întâmplă ca după o anumită perioadă oamenii să vină și să vă mulțumească pentru că problema a fost rezolvată?
-Cam 30%, da.

-Aduceți și noutăți în ceea ce faceți, apar noutăți sau totul e din ceea ce ați moștenit?
-Noutatea nu avem cum să aducem. E vorba de baltă, de vârtelniță și de cimitir.

Apoi, la rugămintea Ramonei Săseanu, Vrăjitoarea Elena explică pe rînd fiecare dintre aceste metode: baltă, vârtelniță și cimitir, din care aflăm că uneori e nevoie de unirea puterilor a mai multor vrăjitoare.

Discuția se încheie cu Vrăjitoarea Elena asigurînd audiența televiziunii publice că ea nu face decât magie albă, spre deosebire de alte colege care fac și magie neagră.

Realizatoarea interviului, Ramona Săseanu, este propusă de Alianța PNL-USR-PLUS pentru poziția de președinte al televiziunii publice, instituție cu buget de aproape 100 de milioane de euro anual, oferiți din banii cetățenilor, peste 2.500 de angajați și care, prin lege, trebuie „să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice”.

Comentarii (1)Adaugă comentariu

Traian  •  12 mai 2021, 5:54

Ia să fi fost femeia propunerea USR, ce bună era dar ce tragedie acum CINCI AN...Deveniți jenanți, omule, rămâi la critică de film, Oscaruri multe te așteaptă

Comentează