Mironică s-a învechit, să vină TikTok!

Prima echipă eliminată de la Euro 2020 a fost comentatorul ProTV Mihai Mironică. Pe rețelele sociale, deocamdată

vineri, 18 iunie 2021, 8:18

Comentatorul ProTV a fost insultat în toate felurile. Cei de la Vice și-au citat prietenii nenumiți, care l-au calificat pe Mironică drept „băgător de seamă”, „homofob” și „prost și enervant”. Cu o asemenea documentare, nu mai e nevoie de Facebook.

Unul dintre defectele lui Mihai Mironică vine din Caragiale: „Sunt vechi, domnule!”. Omul de la microfonul ProTV îndrăgește fotbalul de multă vreme și comentează parcă dintotdeauna.

Leagă meciurile de astăzi de unele trecute, fiind loial ideii prăfuite că moștenirea fotbalului vine nu din distrugere, ci din evoluție, iar tradiția sportivă e cea care duce spectacolul înainte.

Fără să vrea, Mironică ne amintește cum trece timpul peste noi, când se apucă să pomenească temperamentul echipelor lui Deschamps sau Șevcenko, prin comparație cu stilul lor de pe vremea când erau jucători.

Pe scurt, folosește exemple, nume și fapte dinainte de TikTok.

Bineînțeles că, în locul lui, altcineva s-ar cuveni să comenteze, așa cum pasagerul mai charismatic și mai locvace dintre clienții unei curse aviatice ar trebui să ia manșa pilotului.

Ce fain era dacă ar fi fost meciurile de la Euro transmise pe TVR. Sau nu? Acolo apăreau alți învechiți, Olaianos, Hossu-Longin sau Cîrnu de la Radio. Dar Eurosport? Nu-i bine, acolo dai de Manolo Terzian, Ioan Viorel sau Luminița Paul, care s-a „plouat” şi ea la tenis.

Sigur că la microfon se fac greșeli. Am comentat, norocul meu, doar câteva meciuri în viață. Dacă nu erau Emil Grădinescu, Costi Mocanu sau Felix Drăghici să mă culeagă de pe jos, mă ascundeam și acum de rușine sub gradenele vechiului „23 August”.

Da, comentatorii live gafează. Exagerează. Spun uneori lucruri pe care le regretă. Dar, vorba lui Barack Obama, „e un real pericol să condamni oamenii în permanenţă” din postura celor care „postează pe Twitter sau lansează un hashtag pentru a denunţa folosirea unui verb nepotrivit într-o frază, apoi se aşază la loc şi se simt mândri de ei”.

Vestea cu adevărat îngrijorătoare e că genul ăsta de oameni pasionați precum Mironică sunt rezistenți. De 30 de ani se proclamă că Ovidiu Ioanițoaia e depășit. În acest timp, Ioanițoaia și-a văzut de treabă, a realizat cea mai audiată emisiune TV din istoria sportului românesc, a construit câteva ziare și a inspirat 7 generații de ziariști sportivi, numărate de curând cu cărțile de muncă în față.

Toate profesiile din lumea asta sunt sub o presiune fără precedent. Oricine știe să le facă mai bine decât cei care chiar le fac. Există într-o carte scrisă de un librar următorul pasaj, despre colegii săi de școală veche care umblau pe coclauri cu mașinile, în căutarea unor exemplare rare și în numele unor idei tipărite, care merită să circule:

„Părerea mea este că bătrânii aceștia sunt coloana vertebrală a comerțului cu cărți. Pe măsură ce cad unul câte unul, ca frunzele dintr-un copac, se cască un hău pe care niciun vânzător tânăr, modern și insistent nu îl poate umple și lasă o amintire care este mult mai puternică decât mirosul uleiului de păr al tuturor deștepților care vin să-mi ceară de lucru pe tonul încrezător al cuiva care se crede în stare să mă învețe propria meserie”.

Mihai Mironică nu e bătrân. Are 47 de ani și defectul că i-a plăcut fotbalul de mic.

Comentarii (93)Adaugă comentariu

Stefan Patriche  •  18 iunie 2021, 10:19

Leo Boicu, bunul meu prieten și un dinamovist obiectiv (care de ex., ma apără de hoarda în finala Cupei din 91, eu ținând cu Știința de 23 August). îmi spune "am făcut armata la Bacău cu Costi Mocanu, e un stelist incorigibil". *** și uite asa se duce obiectivitatea, dar dacă pricepere nu e, nimic nu e.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  18 iunie 2021, 10:24

Eu nu va inteleg. Sunt unele persoane care efectiv nu le place de Mironica si stilul lui. Care e problema? Personal nici eu nu il suport iar Pro tv ma enerveaza ca tot baga reclame si alte artificii similare pe timpul transmisiilor. Vreau sa ma uit la fotbal, nu imi pasa absolut deloc de liga 1 de ce publica ei pe sport.ro si vreau sa vad cadrele de la inceputul partidei si nu ceva reclama obosita la ceva client abonat la publicitate la trustul pro. Cu Ioana Cosma, chiar nu am nimic e de 1000 de ori mai bine decat Mironica. Imi e extrem de antipatic pur si simplu.

titi  •  18 iunie 2021, 10:25

Mironica nu e vechi, e doar depasit! La fel ca toti comentatorii de la Pro. exceptie la meciurile de la Euro fac comentatorii adusi de la Eurosport pentru aceste meciuri. Explicatia e simpla. Pentru a comenta jocurile din Premiere League acesti baieti de la Eurosport trebuie sa se documenteze strasnic. Odata pentru ca meciurile au o calitate(din toate punctele de vedere) net superioara tuturor competitiilor similare. Si, deloc de neglijat, sunt supervizati si chiar verificati de mai marii postului, deci nu se pot juca de-a comentariul, asa cum fac cei de la Pro. Sincer, din cauza lui Mironica, Cozma si alti "cancanisti" ca ei ma uit la jocurile nationalei cu tv-ul pe mute! Poate ca au cunostinte de fotbal sau sport in general, poate ca il(le) iubesc de mici, dar ei au ramas mici in gandire si au uitat ca meserie inseamna temeinica documentare, simtul realitatii si, mai important, simtul responsabilitatii pentru ceea ce scoti pe gura! PS: De cand transmite Pro meciurile nationalei noastre suntem ciuca batailor!!! Sorry, dar asa e :(

Isti  •  18 iunie 2021, 10:27

Eu cred ca ar trebui dicutat despre ce fel de comentarii ne plac. Din pacate nu prea avem termen de comparatii. As fi curios sa aud comentatori care vorbesc in timpul meciului despre ce se intampla pe teren, despre latura umana a jucatorilor, a actorilor. As vrea sa aud mult mai putin despre verdicte date de comentatori (despre jucatori, antrenori, arbitrii, etc.), despre lucruri atat de tehnice, incat fotbalul dispare din atentie. Un comentator cred ca trebuie sa ne prezinte ceea ce se intampla pe teren, legat de jucatori, antrenori, etc. Nu vreau sa aud comentatori judecatori.

Vasi  •  18 iunie 2021, 10:29

E chiar nesimțit dl Mironică. Se poate ca măcar la Euro sa nu ne vorbească de Becali și Fcsb ? Chiar nu ne pasă.

io  •  18 iunie 2021, 10:33

citez: - "jucatorii under douazeci si unu" :) - "s-a terminat timpul regulamentar si acum intram in prelungiri" - de parca prelungirile sunt in afara regulamentului - "Danemarca sunt o echipa" (aseara la Danemarca vs Belgia) Astea sunt din ciclul "am castigat o finala pierduta"

Giuliano  •  18 iunie 2021, 10:38

Osanale penibile domnule Tolontan! Transformați nemulțumirea generală împotriva lui Mironică într-un conflict între generații complet artificial. Domnule Tolontan eu am 40+ și nu-l suport pe Mironică. Prietenii meu au aproape toți 40+ și fără excepție, nu-l suportă pe Mironică. Am văzut sute de opinii ale unor oameni tot 40+, la fel total negative împotriva acestui individ. Nu, domnule Tolontan, nu suntem ”generația Tik Tok„ iar cauzele pentru care Mironică nu este suportat sunt multe și cu totul altele decât conflictul între generații; vă dau eu unul (dintre zecile pe care le-aș putea da): domnul Mironică, indiferent de meci sau competiție își face o obligație din a pomenii două nume: Gigi Becali și FCSB / Steaua. Această ***ărnicie abjectă pute domnule Tolontan... doar că atunci când și site-ul pe care-l conduceți procedează la fel, cu aceeași atitudine de ***ărnicie față de cele două nume, normal că nu mai simțiți mirosul. Solidaritatea de breaslă este nobilă însă nu atunci când face scut în jurul incompetenței. Adevărul e că dumneavoastră și distinșii dumneavoastră colegi sunteți rupți rău de realitatea în care trăiesc microbiștii din țara asta. Vă uitați pe cifre și probabil sunteți mulțumiți că „ne ascultă” sau ”ne citește„ lumea. Dar pierdeți din vedere miile de microbiști care s-au reorientat către publicații străine sau către livestream-urile accesibile online care ne permit să ascultăm comentariile meciurilor la posturi precum BBC, ITV sau ESPN și să facem comparații. Sigur, ați rămas cu publicul dumneavoastră, ăla pentru care fotbalul înseamnă Gigi Becali, can can-urile din familia Reghecampf și știrile copiate (prost) de pe site-urile de afară, într-o limbă română sluțită. Asta este ce ați făcut cu moștenirea lăsată de profesioniști ca Ioan Chirilă (în presa sportivă) sau Cristian Țopescu (în comentariul televizat). Trist și rușinos!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L  •  18 iunie 2021, 10:46

Subscriu. Dar ma intreb ce cauta Barak Obama in articol? Unele citari sint tot greseli.

Artific  •  18 iunie 2021, 10:58

Va dau perfecta dreptate, Mironica este de nivelul tik tok, acum ce vreti, sa ajungem toti de nivelul tik tok? Doamne fereste, stiu ca asta e linia mondiala, dar mai acceptati si rebelii care nu se vor aliniati ;)

Robert  •  18 iunie 2021, 11:02

Am ajuns să ne supăram ca vorbește Mironică in timpul meciului și nu vorbim noi. Pe langă momentele “cringe”, ciudate pe care le are la fiecare meci, Mironică e de respectat pentru ca face asta de foarte mulți ani, nu este ușor sa comentezi 90 de minute. Ghinionul lui este că nu comentează un Euro la care sa fie și România, atunci aveam pe cine să înjurăm. #respectMironică

vasco  •  18 iunie 2021, 11:06

@Giuliano,perfect de acord,cu completarea că numitul Mironică mai are o obsesie,poate mai mare decât becali și fecesebe, pe inventatorul și inovatorul fotbalului universal,Mircea Lucescu.La fel și colegii lui de la ProTv,de fapt ca și cei de la Digi…***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

martin mos  •  18 iunie 2021, 11:11

*** *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  18 iunie 2021, 11:17

De același nivel cu criticile primite de Mironică pe Facebook sunt și 90% din criticile pe care el i le aduce lui Rădoi. Sunt subiectiv, îmi place Rădoi, și am dat pe Netflix când am văzut cât putea să o ia pe arătură Mironică la amicalul cu Anglia legat de Rădoi - cât de vinovat era Rădoi de o înfrângere cu 0-1 într-un amical cu Anglia în deplasare și cât de stupid era că a îndrăznit să bage niște tineri în teren și să strice palmaresul. Și toate criticile astea gratuite îmbrăcate într-o ironie dezgustătoare.

Lucian  •  18 iunie 2021, 11:23

Pui problema gresit. Nu stiu cine se plange ca Mironica e "invechit". Prost si enervant, cum l-a descris VICE, asta e corect. Nu doar ca face greseli, e total nepotrivit pt a fi comentator de sport. Eu nu ma plang de comentatorii mai in varsta, nicidecum, ci de Mironica. Pro TV trebuie sa-si asculte privitorii si sa-l dea afara, pur si simplu.

Tavi  •  18 iunie 2021, 11:41

Argumentul dumneavoastra, domnule Tolontan, pare sa fie acela ca Mironica nu merita acest tratament pentru ca mai buni nu avem. Din pacate, este un argument solid. Uitati insa un lucru, doar pentru ca NOI nu avem mai buni, nu inseamna ca mai buni nu exista. Ar trebui sa le faceti osanale celor care va critica atat pe Mironica cat si pe dumneavoastra. De ce? Pentru ca cei care o fac, sunt cei care inca va asculta sau citesc. Eu unul, spre exemplu, nu il critic pe Mironica. De ce? Pentru ca nu l-am mai auzit de ANI de zile. Pe dumneavoastra va citeam zilnic in urma cu 5 ani. Acum va citesc o data pe an. O zi buna si ne revedem la anul!

Lucian  •  18 iunie 2021, 12:06

Inca ceva: incerci sa-l asemeni pe Mironica comentatorilor de la TVR si Eurosport, incercand sa-l "scoti". NICIODATA! Toti cei mentionati de tine, de la TVR si Eurosport, au trei clase peste Mironica. Repet, nu mai incerca sa-l aperi invocand probleme false, precum ca ar fi prea batran, prea invechit. Problema lui e ce scoate pe gura, nu varsta, ca nici Ioan Viorel nu e chiar tanar, dar, Dumnezeule!, si la 4 dimineata, prospat trezit din somn, ar comenta mai bine ca Mironica.

Florin  •  18 iunie 2021, 12:24

Buna ziua, problema nu este domnul Mironica ci întregul sistem care le permite sa fie comentatori. Un sistem care o ține pe Ioana Cosma in funcție , ba chiar o promovează a și comentator, în condițiile în care doamna este la fel de priceputa la fotbal pe cât e Messi la făcut clătite. Pro tv-ul este un canal comercial, într-o societate utopică nu ar fi trebuit să producă un campionat european de fotbal. La prima partidă a Olandei au sărit prezentarea echipelor, lucru care s-au repetat ulterior din dorința pantagruelică de a difuza reclame cu nemiluita. Comentariile sunt anacronice și tendențioase. Am aflat de la doamna Cozma că mamele unor fotbaliști nu-ș ce treabă aveau cu fii lor, că un tackling la limita regulamentului, sinucigaș in interiorul suprafeței de e pedeapsa a fost preferatul la acest campionat... Într-o lume fara valori reale și cu persoane împinse în anumite poziții ,fără pregătire și vocație ne merităm soarta

Stoian Laurentiu  •  18 iunie 2021, 12:27

Ce să comenteze Mironică sau cei de la Digi să vă aducă la extaz.... cănd jocul de fotbal a devenit plictisitor.....se joaca la interes, cu trageri de timp, simulări de clovni anemici,plimbatul balonului la tac-pac sa treacă timpul de joc si poate dă arbitrul o lovitură de pedeapsă că a văzut clar in 3D un mic contact iar fotbalul nu este joc de contact . ( la rugby sau hambal nu sunt contacte ) . Și ei sunt nevoiti să umple acesti timpi morti cu improvizatii de tot felul , statistici ,glumite ...etc pentru că si ei sunt oameni si se plictisesc . Numai că greselile lor nu aduc nici un fel de prejudiciu nimănui .....Mai gănditi-vă inaite ca ura să se joace cu mintea voastră.....

Ben  •  18 iunie 2021, 12:30

In articol e vorba despre Cristi Petre?Sau despre Ioan Vorel?Pare ca s-a strecurat o greseala la numele inserat. Andrei Plesu zicea ceva despre nulitatile care se valideaza intre ele.

Giuliano  •  18 iunie 2021, 12:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cetitorul  •  18 iunie 2021, 12:42

"Nu e adevărat , domnule Tolo ce zice lumea, că ești depășit și scrii inepții" Cam atât de șmecheresc e acest articol. Adică eu țin cu tine ;) . Și tot șmecheresc e să pui in aceeași oală TVR cu ProTV. Ce emisiuni fac Olăianos și Mitran prin comparație cu Las Fierbinții prezentatori de circ. Nu vârsta e o problemă ci profesionalismul. Și stați liniștiți.: Tiktokerii nu prea se uită la fotbal.

Maitzi  •  18 iunie 2021, 12:47

Mironcă păcătuiește, cum o făceau și Mocanu sau Drăghici înainte, prin faptul că vrea să facă "spectacolul PRO TV". Așa sunt ei, indiferent ce dau pe post trebuie să iasă .... bici. De ăia de la Digi văd că nu spui nimic. La comentatori e ca la fotbaliști, trebuie antrenament. Mironică săracul comentează live într-un an meciuri cât Dobre, Tivilichi, Socol, Niculescu e.t.c într-o săptămână. Nici vorbă că băieții ar fi perfecți dar sunt mai buni ca Mironică. P.S. Chiar așa a ajuns Tik Tok, să definească o generație într-un an -doi de când s-a lansat?

Marius  •  18 iunie 2021, 13:00

Mironica a fost slab intotdeauna. Am 34 de ani, primele amintiri privind fotbalul la tv sunt cu campionatul mondial din 94. De atunci si pana acum nu am auzit niciodata un comentator mai slab decat Mironica. Imi taie pofta de fotbal. Decat sa vad gratis la tv un meci comentat de Mironica, prefer sa platesc si 10 euro per meci in sistem PPV doar ca sa nu l mai aud. Generalizezi bagand si ceilalti comentatori in aceeasi oala. Lumea are o problema doar cu Mironica, restul sunt ok. Am ajuns ca prima intrebare cand este vorba de un meci sa fie cine l difuzeaza? De frica sa nu l comenteze Mironica. Nu ne intereseaza unde se joaca, sau ce jucatori sunt apti.

Tălin Zan  •  18 iunie 2021, 13:10

Titi, îți dau dreptate. Și eu privesc fotbalul fără să ascult comentariile "sportive". Cel mai tare mă enervează stilul exagerat, excesiv de laudativ și bombastic al comentariilor, nu înveți și nu afli nimic pentru că nu e nimic temeinic, constructiv și informativ în ceea ce se susține, doar veșnicele prosternări în fața unor venituri astronomice nemeritate ale unor fotbaliști, parcă am fi în fața unor zeități, iar eu nu-s capabil să văd asemenea valoare în calitatea meciurilor. Judecați singuri calitatea unei afirmații la scurt timp după marcarea unui autogol de către Hummels în partida Germaniei contra Franței: Franța își arată forța pe toate compartimentele. Cum să spui așa ceva când doar te bucuri de un proaspăt avantaj de 1-0 în urma unui accident, așa cum sunt toate autogolurile pe lumea asta. Și să faci afirmații că te apucă spaima când vezi valoarea băncii de rezerve a Franței! Eu nu-mi dau seama unde atâta valoare sportivă, pentru mine nu sunt convingători nici fotbaliștii, cu atât mai puțin aceste comentarii nesincere și lipsite de onestitatea profesiei de jurnalist. Acești comentatori sunt niște apostoli ai unui veșnic "laudatio" nemeritat.

Emanuel Udrea  •  18 iunie 2021, 13:37

Nu ne place comentatorul Mironică, și punct. E atât de greu de înțeles? Poate fi oricine altcineva, dar el nu.

Raz  •  18 iunie 2021, 13:42

Mironică, este cred cel mai bun comentator din țară. Ar fi păcat sa pierdem oameni ca el și mă uit cu drag la toate meciurile comentate de el

Popincorism  •  18 iunie 2021, 13:59

Sa iti fie rusine, Tolontane!

puiu  •  18 iunie 2021, 14:40

uite ce face omul cand nu are ce face, *** nu inteleg supararea d-nului Tolontan, Mironica e la fel ca si protv-eul-manelizat, becalizat asezat undeva la periferia calitatii.PS respectul pentru telespectatori s-ar arata neintrerupand transmisia cand se prezinta echipele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rossonerro  •  18 iunie 2021, 14:45

Danemarca - Belgia zice ca domne Cornelius joaca la Atalanta...bah baiatule a jucat la Parma ultimele 2 sezoane si i-a ingropat pe aia Masivul fiorosul puternicul Cornelius...un atacant cu un singur gol tot sezonul...despre ce vorbim, un jucator slab bagat pe final in disperare de cauza In schimb am ramas placut surprins de cum comenteaza nea Pitzi, nu pare deloc sa se entuziasmeze si sa cada pe spate de ce vede la ieuro, nu credeam sa zic asta da pare la ani lumina de mirela si alti fini cunoscatori ai fenomenului

Mattteo  •  18 iunie 2021, 14:47

Mironica e chiar baiat destept si unul dintre putinii care stiu sa comenteze. Daca si pe Mironica il vontesta astia, e clar ca avem o generatie de oameni incapabili sa inteleaga substraturile spuse de Mihai. Asta e generatia facebook-twitter si din pacate e foarte grav, repeta fara sa inteleaga toate trendurile promivate de internet si televuziuni din USA

dragos  •  18 iunie 2021, 15:56

dle Tolontan, nu ii mai luat apararea, ca nu e copil, tot incercati sa il faceti pe mironica un comentator bun, dar chiar este depasit, sa nu mai spun cat de iritant este atunci cand tipa fortat la goluri, parca stie ca trebuie sa scoata "gooooooooool" repede pe gura ca sa il confirme sau ceva... este pur si simplu foarte enervant acest domn...ascultati comentatorii britanici de la fotbal, sa auziti acolo calitatea unui comentariu, cand se inscrie gol sunt foarte asezati, decenti, nu tipa nimeni, nu striga 40 de secunde, anunta doar ca este gol si apoi il descriu scurt..ATAT, dar nuuuu, dl. Mironica trebuie sa anunte domne, sa anunteeeeeeee..penibil

stroie mihai  •  18 iunie 2021, 17:30

In conformitate cu zicala ,,orce *** isi lauda puiul"n-o sa vedeti niciodata un ziarist sa-si critice un confrate.Asa ca Tolo acest ,, Sheriok Holms''de Romania nu o sa recunoasca niciodata lipsa de profesoinalism a celor de la sectia sport a Pro TV-ului, lucru care este valabill si pentru alti asa zisi ziaristi sportivi de la alte publicatii sau canale Tv.Ce sa asculti cand toti din sectia sport de la Pro TV au ca prima stire , iubirile sau cati bani costa nu stiu ce aventura a unui sportiv ,in loc sa dea informati despre evenimente si rezultate sprtive.Asa ca se pare ca nu sunt singurul care evita transmisiunile sportive ale Pro-Tveului iar atunci cand nu am ce face o urmaresc cu sonorul pe mut.Timpul Mironicilor si a lui Ioana Cozma a fost pe vremea cand Ioanitoaia ,,judeca '' in,, Procese si Recursuri ale etapei'',adica in emisiuni in care vorba goala era la putere. Se vede faptul ca Pro Tv a cumparat drepturile tv doar pentru audienta si propria sa reclama si a lasat pe plan secundar calitatea comentatorilor.Pacat ca cei care au acceptat sa colaboreze la acest eveniment sau bagat in cloaca Pro TV.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Obiectiv  •  18 iunie 2021, 18:46

Mihai Mironica nu-i nicidecum "vechi" si depasit, insa are unele defecte, intre care si stilul bombastic, invocat si aici; de asemenea, el si Mocanu/Alexandru se antepronuntau, sugerand ca unele echipe erau de-a dreptul ... umilite, si asta dupa numai cateva minute de joc; deseori, afirmatiile lor erau contrazise de evenimentele/secventele ulterioare! Printre "pacatele" lui se mai numara apetenta pentru termenul "minunat" si faptul ca nu omite sa critice familia Hagi, direct sau voalat! In realitate, antipatia pe care o starneste este doar in parte in legatura cu aceste defecte si mai mult in legatura cu stilul PRO TV, o televiziune comerciala, cu o prea mare aplecare spre castiguri cat mai mari de pe urma publicitatii; asa se face ca, imediat dupa imnurile celor 2 tari din deschiderea meciurilor, insereaza cateva reclame, enervand telespectatorii! Unul dintre sloganurile postului este "bucurati-va de fotbal", insa, in realitate, PRO TV transmite fotbal cu "lingurita", mai ales in perioadele in care sunt "ferestrele" dedicate meciurilor echipelor nationale! Cand transpmiteau (un meci pe zi, sau chiar pe etapa) Liga Campionilor, cei de la acest post difuzau rezumatele partidelor (cu mult) dupa miezul noptii, dupa un consistent jurnal de stiri, combinat cu "calupuri" de publicitate! Nu-i iau apararea lui Mironica, nu mi-e simpatic, insa sunt si alti comentatori care pot fi criticati, mai ales pentru lipsa de obiectivitate de care dau dovada: pe la Digi Sport se exagereaza cu campionatul spaniol si, mai ales, cu Barcelona, pe Eurosport Liverpool este divinizat (chiar si in acest sezon, cu o antologica serie de 6 infrangeri consecutive pe Anfield Road), iar Gradinescu este convins ca Bundesliga este un campionat ... colosal!

BLEOTU  •  18 iunie 2021, 18:56

Da! Nici mie nu imi place Mironica! Imi plac baietii care au comentat SUEDIA-SLOVACIA 1-0! Sunt unii comentatori de la PRO TV care le place saia CAIAMACUL pentru ca ei /ele sunt cine sunt???

Senin  •  19 iunie 2021, 5:37

De acord, peste tot s-a degradat calitatea profesiunilor, fără excepție... Poate ca asta tine de lipsa interesului pentru banal, dacă banalul poate fi categorisit vreodată iritant... Mironica este banal!

Ionescu  •  19 iunie 2021, 7:10

Fotbalul este o afacere imensa. Sumele de bani care se învârt nu creează decât o pasarelă către bancile protectoare. N-am văzut alte afaceri, fabrici de pâine, de lactate, de medicamente, ferme agricole sau zootehnice s.a m.d care să fie iubite și înțelese precum acest joc. Comentatorul acesta obligă cumva prin vorbele sale să iubim fotbalul și să dormim cu el in suflet. Eu unul prefer viața decat dopajul ascuns din fotbalul mondial și sumele astronomice plătite unor oameni care nu fac nimic altceva bun decât să-i cheltuie opulent. Societatea sportivă este dezechilibrată iar acest sport a fost catalogat rege de presă. Presă care trăieste din banii de fotbal. Presă care nu știe și altceva decât fotbal. Peste 95 % din stiri sunt fotbal. Regele tuturor sporturilor este ATLETISMUL . Și mai ușor cu generația de aur. Nu gasesc informații că Romania a câștigat vreun Campionat Mondial, Campionat European sau JO . Prea multă agitație

Cristian  •  19 iunie 2021, 15:22

Am citit comentariile si cred ca fara mironica este mai placut. Fotbalul nostru ca si fotbalistii trebuie criticat pentru ca este foarte slab. Prefer mute la pro tv.

en cititor mai vechi  •  19 iunie 2021, 15:46

Domnul Mironica e cel care zicea ca echipa Romaniei juca bine, in meciurile cu Armenia si Georgia....Merita invitatie la VIP ! E total lipsit de carisma, are voce si ton enervante, comenteaza doar pt a face ode FRF si a aduce elogii nepriceputilor conducatori !!! Prefer fara sonor !

Adi M.  •  19 iunie 2021, 17:33

Mironica: "maestru" al prepozitiei "pe". Inadecvat. Ioana Cosma: 👍

CatalinR  •  20 iunie 2021, 10:34

Spuneti de Mironica si ProTV... insa uitati-va la principalele ziare de sport din Romania ce titluri au, ce trateaza articolele si ce trimiteri sunt catre alte publicatii. Apoi comparati cu ce se intampla in Marca, As sau L'Equipe. Mironica, Protv si GSP sunt imaginea societatii romanesti. Astia suntem ca natie.

Last_Emp  •  21 iunie 2021, 15:57

Mironica e unul dintre cei mai competenti jurnalisti sportivi din Romania. Faptul ca foarte multi nu-s capabili sa-l inteleaga spune mult despre capacitatea lor intelectuala. De aici si frustrarea lor. Mironica e un tip care poate sustine o conversatie pe mai multe teme, spre deosebire de mai tinerii colegi, majoritatea semidocti in cel mai fericit scenariu.

dada  •  21 iunie 2021, 22:28

***.. tu ai vazut vreodata stirile sportive de la Pro TV? Iti sugerez sa te uiti in fiecare zi...inaptule. CUM SA IL APERI pe amaratul acesta Mironica... cel care *** nervii cu comentariile lui si parerile lui despre toti din fotbal. Asta ne trebe noua cand ne uitam la un meci ... sa auzim parerile lui Mironica despre X si Y. Exact cum ziceau unii mai sus.. de fiecare data mentioneaza FCSB si Becali!!! Spune despre unii jucatori ca joaca la o echipa si cand colo nu au jucat niciodata acolo. Mare prostie ai facut ca te-ai pus sa il aperi. Nu stiu ce a fost in capul tau!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu  •  25 iunie 2021, 11:43

Da spuna ba direct ca Banciu a initiat asaltul la Mironica. De luni face misto de el si de Pro. Ce tot va ascundeti dupa cires. Mironica e varza. Banciu a spus. PUNCT!!!! Radu banciu! K?

Comentează