Dică şi Mironică

Să comentezi jocul de fotbal e la fel de uşor precum să ridici colacul closetului cînd faci pipi. Oricine poate, nimeni n-o face. Dacă vă iese, tot respectul! Sînteţi bărbatul model. Vă ţineţi şosetele împerecheate, nu adormiţi după şi mîncaţi disociat. Lor nu le-a ieşit marţi seara. Comentariul partidei Steaua – Dinamo Kiev s-a plasat substandardul ProTV. Vedeţi ce frumos o dăm? În cazul în care era vorba de TVR, am fi renunţat la limbajul de pliant publicitar şi am fi zis că:

miercuri, 22 noiembrie 2006, 11:17

Să comentezi jocul de fotbal e la fel de uşor precum să ridici colacul closetului cînd faci pipi. Oricine poate, nimeni n-o face. Dacă vă iese, tot respectul! Sînteţi bărbatul model. Vă ţineţi şosetele împerecheate, nu adormiţi după şi mîncaţi disociat. Lor nu le-a ieşit marţi seara. Comentariul partidei Steaua – Dinamo Kiev s-a plasat substandardul ProTV. Vedeţi ce frumos o dăm? În cazul în care era vorba de TVR, am fi renunţat la limbajul de pliant publicitar şi am fi zis că:

1. Televiziunea publică îi îndobitoceşte pe români la fel ca în ’89 şi ascunde fazele dubioase din careul echipelor noastre laolaltă cu benzile mineriadelor. În general, achităm abonamentul ca să ni se livreze narcotic populist.

2. Comentatorii, vai de tine, Grădinescule!, s-au facut că nu văd avantajul acordat Stelei de arbitri, ceea ce înseamnă, printr-un raţionament limpede pentru toată lumea, că sînt cumpăraţi de Gigi Becali.

În cazul TVR nu se acordă prezumţia de nevinovăţie, de uluială, de partizanat din reflex. Fiind însă vorba de o televiziune comercială, şi încă de una cu o bună reputaţie a crainicilor, judecăm diferit.

Pe vremea cînd comentau doar muzica astrelor, „Ronaldinhooo, ce simfonie de gol!”, cei din ProTV erau percepuţi ca parte a lumii superioare. „Ferice de stelele care se zăresc doar de la distanţă”, scrie undeva Nicolae Iorga. Fotbalistul de la Gaz Metan, doar nu credeţi că fac pe deşteptul, azi nu primesc înjurături pe blog!

În momentul în care au început să comenteze o echipă românească, Mocanu, Drăghici, Mironică şi Vîjeu au coborît printre noi. Le-am observat poticnelile şi exagerările. Uneori patetismul. Grija de a nu deranja în interviurile de după meci. „Domnule Olăroiu, acum vine o întrebare care s-ar putea…” zicea Mironică la Madrid. Una dintre cele mai ascutiţe inteligenţe din cabină faţă cu realitatea din teren.

Inamovibilii de pe Stamford Bridge au devenit ţintele de pe Ghencea. Au intrat în strunga suspiciunilor: dacă ţipi la golul Stelei eşti stelist, dacă ridici vocea la caruţa marcată de Lyon înseamnă că eşti dinamovist sau rapidist. De fapt, nu sînt! Ramîn nişte oameni normali, mult mai talentaţi ca noi, însă debusolaţi în momentele neobişnuite. Au tăcut aproape un meci întreg în faţa favorurilor făcute Stelei de către brigada cehă. Paranteză! Să sperăm ca nu s-a rupt vraja porţii dinspre tabela de marcaj, acolo unde Piţurcă înscria acum 20 de ani primul gol în semifinala cu Anderlecht! După ce a trecut prin zonă tuşierul poltergeist Zlamal, decis ca Dinamo Kiev să nu marcheze, e posibil ca mîna lui invizibilă să scoată goluri din plasa multă vreme de acum încolo. Încremeniţi cu gura căscată, dinspre comentatori s-a auzit într-un tîrziu ceva despre „cea mai mare eroare de arbitraj în favoarea românilor, din toată istoria”, genul de superlativ ProTV pe care Drăghici l-a rostit cu timbrul său de jurnalist american matur şi fumător şi care a salvat ceea ce în cazul altora ar fi fost de neiertat.

Bine că s-a terminat aşa! De la Dică şi pînă la Mironică, povestea meciului Steaua – Kiev n-a fost despre înţelepciune şi răscumpărare, ci despre cît sîntem de fragili în sentinţele noastre de velociraptori masculi, care fac pipi fără să ridice colacul.

Comentarii (688)Adaugă comentariu

NYC  •  23 noiembrie 2006, 10:19

momo

si, de fapt, golul lui cernat trebuia anulat pentru ca nu e regulamentar ca un jucator sa dea gol unei echipe ai carei jucatori sunt de aceeasi nationalitate cu el, nu?

asta e o prevedere introdusa chiar inainte de meci, special pt meciul asta, de care n-ati stiut voi!

SIRNORBI  •  23 noiembrie 2006, 10:22

ma uit la comentariile voastre si sunt consternat…si trist.pur si simplu nu-mi vine sa cred ca poporul si tinerii din tara asta pot fi atat de primitivi.am ajuns sa nu ne mai bucurm de reusitele echipelor romanesti in cupele europene…era mai bine cand echipele din tara erau ciuca batailor in europa si erau eliminate in primul,sau in cel mai bun caz al doilea tur preliminar?am inceput sa avem rezultate,iar noi ne injuram si dam vina pe arbitru pt ca ne-am calificat.ar fi fost mai bine dc ne furau? ne-au ajutat arbitrii,ok.steaua nu a impresionat,ok.dar,chiar nu putem(nu puteti-dinamovisti,rapidisti) aprecia rezultatele stelei?datorita stelei si nebunului de jiji s-a ridicat tot fotbalul romanesc.multumim Steaua pt ca ati intrat in cl dp 10ani de pauza, multumim ca v-ati calificat in uefa, multumim ca ne faceti fericiti pe noi suporteri simpli.bafta dinamo si rapid.

tony_big_fan  •  23 noiembrie 2006, 10:28

@NYC – chiar la campionatul mondial a fost exact o faza in care s-a anulat golul pt. offside-ul pe care l-a explicat momo. Se vede clar ca jucatorul de la dinamo chiar se arunca spre minge pt. a o impinge in poarta.

tolontan cel plin de bani  •  23 noiembrie 2006, 10:30

ce ai facut tolooooooooooo????
ai plecat de la gsp ??????
cat ti-au dat cei de la cotidianu??
daca esti fair play, scrie aici cat e prima de instalare
juma de milion de euroi e prea mult, n-ai valoare de ei
papa
p.s. sa nu mai dai cu mobilu prin redactie dupa angajati, dauneaza grav sanatatii

NYC  •  23 noiembrie 2006, 10:31

sirnorbi

„datorita stelei si nebunului de jiji s-a ridicat tot fotbalul romanesc”.

saru’ mana. unde sa venim cu ploconu’?:)))

tony_big_fan  •  23 noiembrie 2006, 10:32

La asemenea faze se lasa la interpretarea arbitrului. Eu zic clar ca trebuia lasat gol pt. ca desi se arunca spre minge jucatorul aflat in offside nu influenteaza cu nimic faza. Dar din punctul de vedere ala regulilor de joc arbitrul de tusa n-a gresit el interpretand ca jucatorul de la kiev aflat in offside isi manifesta intentia de a juca mingea.

momo  •  23 noiembrie 2006, 10:33

@ NYC : ca sa iti raspund in aceeasi nota: regula ta nu se aplica pentru ca Threau nu are aceeasi nationalitate cu Cernat. Bafta la Bruge si Rapidului cu Mlada (desi imi pare rau ca se va bucura si Cocos, impatimitul Loteriei)

ionut musetoiu  •  23 noiembrie 2006, 10:34

Domnule Tolontan, cred ca a-ti vazut un alt meci sau cel putin un alt comentariu. Oamenii pe care ii laudati atat de tare, nu s-au ferit de loc sa obseve, chiar sa acuze spre stupoarea mea greselile de arbitraj in favoarea stelei. La cat am fost si vom mai fii cu siguranta dezavantajati de fluierasi (noi ca romani ma refer) nu inteleg de ce se face atata caz de ajutorul dat de arbititrii cehi. Mai uitati-va si dvs la comentariile televiziunilor spaniole spre exemplu ca sa vedeti patriotism excesiv. Fie ca e vorba de echipa nationala sau de club. La noi. Nu am cuvinte. Parca ne pare rau ca ne ajuta arbitrii, chiar daca se intampla asa de rar.

irriducibile01  •  23 noiembrie 2006, 10:35

din punct de vedere al Legilor Jocului arbitrul asistent a greshit! hai s-o lasam asha shi sa ne bucuram!

tony_big_fan  •  23 noiembrie 2006, 10:35

@NYC – Are jiji o gramada de defecte dar e indiscutabil faptul ca fara ambitia lui e greu de crezut ca se ridica fotbalul romanesc din neputinta ce o aratam in Europa in urma cu numai 2 ani.

momo  •  23 noiembrie 2006, 10:36

@ tony_big_fan: cam asta am vrut sa zic si eu

momo  •  23 noiembrie 2006, 10:38

Top scorers CL:
5 Didier Drogba Chelsea
5 Kaká Milan
5 Fernando Morientes Valencia
4 Peter Crouch Liverpool
4 Claudio Pizarro Bayern
4 Ruud van Nistelrooy Real Madrid
3 Julio Cruz Internazionale
3 Nicolae Dica Steaua

NYC  •  23 noiembrie 2006, 10:42

da’ i-ai uitat pe carlos si saban (sunt in lot, chiar daca n-au jucat, din pacate:)))

Calin  •  23 noiembrie 2006, 10:42

Tolontan tot timpul are ceva de comentat indiferent de rezultatul unei partide pe care o echipa romaneasca il are intr-o cupa europeana.Cel mai bine ar pt el sa mearga la un ziar de scandal pt ca are stofa mai mult de tata din piata decat de jurnalist!

momo  •  23 noiembrie 2006, 10:47

Mie chiar imi place modul cum sunt comentate meciurile din CL la Protv, chiar daca se mai fac si greseli. Acolo nu se citeste sau nu se scrie; la Antena 1 si Tvr te cam ia somnul In plus, mai sunt chestii de genul cutare sare ca un calorifer…, denis serban care a marcat acum nustiu cat timp un gol stelei…

anti_oieri  •  23 noiembrie 2006, 10:47

alta perla:Golul nu a picat intamplator dupa intrarea lui Mirel Radoi…Radoi nici nu atinsese mingea ..de fapt ba da…daduse o pasa gresita prin care puse adversarii pe contraatac

pitiq  •  23 noiembrie 2006, 10:49

tolontane du-te ba la circ,k la fotbal esti vai de capatana aia seaca a ta

ANTI-JOC  •  23 noiembrie 2006, 10:50

Alo domnii de la gazeta e joi azi
Sunt 2 echipe romanesti care joaca in UEFA
Aveti vreo criza de idei cand trebuie sa scrieti si de alte echipe in afara de steaua??

Nausea  •  23 noiembrie 2006, 10:51

Comentatorii pro-ul sunt unii dintre cei mai slabi, eu nu inteleg de ce abia acum observati asta. La orice meci se leaga de probleme de arbitraj si la rezumate confunda marcatorul golului, desi ala se stie cine e de ore bune. Dom’le, io vreau sa-mi zica jucatorul care e la minge si daca paote sa-mi dezlege tactica. Comparatiile, metaforele, hiperbolele ..pai alea sunt pt poeti, eu vreau comentariu tehnic. Sau daca e totusi si poet sa-mi comenteze partida de fotbal cum o face Naum la ciclism.
Apoi mai vreau sa recunoasteti ca steaua si dinamo nu reprezinta fotbalul romanesc, sunt niste greseli, produse comuniste, si trebuiau desfiintate precum victoria si fc olt, atunci in 90, cadn trebuia aplicat si punctul 8 de la timisoara. Dar noi românii o scaldam in compromisuri, de la inceputuri, kiar inainte de geneza, cand femeile, dace si-au tras-o cu mercenarii romani.
Bafa si factura mica la intretinere!

NYC  •  23 noiembrie 2006, 10:54

antijoc

hai, ma, nu fii rau, ca a scris vochin.

da’ tu crezi ca „performanta” de alaltaseara se compara cu niste amarate de meciuri din uefa?:)))

de alea or sa scrie cand o avea steaua meciuri in uefa.

apropo, arbitrul de alaltaseara o sa arbitreze si la primavara in uefa?
(asta mi-a venit acu’, da’ e buna:)))

ANTI-JOC  •  23 noiembrie 2006, 10:54

Pt stelisti
A trimis patronul gorilele si v-a batut toata galeria v-a schimbat liderul mai aveati putin si va dadeati pantalonii jos
Sluga patronului a batut un suporter care era nemultumit de jocul echipei
Credeti ca la Rapid avea tupeu Copos sa trimita 10 gorile in mijlocul galeriei?
Sunteti penibili mi-e mila de voi
Taceti dreaq sclavii lui Becali.

bogdani  •  23 noiembrie 2006, 10:56

Ce sa zica si „marele TOLONTAN”?!Vrea sa socheze din nou.Ar fi aiurea sa zic de meciul de la Midllesborough.Dar acolo chiar a fost un penalty clar in favoarea Stelei care nu s-a dat pe final de meci.Atunci n-am prea auzit nimic de la acest „mare ziarist” referitor la acea faza.

pe_ei_pe_mama_lor  •  23 noiembrie 2006, 11:07

alert(‘GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL’);

Comentatorii pro sunt de tot rasul , dar asta nu e o noutate …
De fapt criza mare de comentatori, e libertate de opinie si oamenii nu mai sunt intelegatori daca incepi sa le zici de geografia si istoria locului.
Mi-ar placea mai multa barfa in comentarii, subiecte picante, despre viata personala si mai ales sexuala a implicatilor, aduceti si maneleisti, comentariul sportiv sa fie un fel de raposata emisiune a lu Teo …

momo  •  23 noiembrie 2006, 11:10

@ NYC : a scris, da a scris rau de tot.

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:14

Toti comentatorii de azi oscileaza intre satisfacator si penibil…
Singurul mai cu masura ar fi MM Ionescu de la Telesport,om citit si tarshit de viata,care nu mai urla ca tzatza-n piatza de dragul audientei !
Zicea unul de Topescu….Pacat de el ca n-a stiut sa se retraga definitiv si la timp iar cum este jalnic…..Mie mi-a placut cel mai mult SECOSHAN de la Timisoara ! Ceace celorlalti comentatori le trebuiau 2-3 minute sa „deschida” un meci ,lui ii erau suficiente 30 de secunde ! Calm,cu discernamant ,firesc,elocvent si cu elocentza.
Felicit pe Sergiu_bv !
Salut admirativ pentru Mujo Tutun,NYCsi ANTI_JOC !
Compasiune pentru spiritele gregare ca momo,caruia tin sa-i amintesc ca actuala structura sportiva a TRV-ului i-o datoram lui Topescu,via Minel Stoica-Vlad Enachescu….Care dreaq sunt dinamovisti ?

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:16

….elocintza…

alb_albastrii_ole  •  23 noiembrie 2006, 11:18

Bine ca in sfarsit avem si noi ocazia sa vedem meciuri importante, cu ekipe mari, in CL. Adica tot mai avem de asteptat pana la primavara …
De ce nu copiaza comentatorii romani pe cei francezi de exemplu, ca si asa plagiam foarte multe
Forza Stiinta!

gradinescu rools  •  23 noiembrie 2006, 11:20

gradinescu e TATA lor!!
e cel mai bun comentator roman din toate timpurile
daca ar face si gazetarie ar eclipsa pe toti

tony_big_fan  •  23 noiembrie 2006, 11:20

@ANTI-JOC – Sunteti tari ce sa zic, galeria rapidului ii rupea pe aia 10 gorile a lu jiji. Chestii din astea de copii mici ca galeria lui dinamo rupe in bataie galeria lui STEAUA chiar ma lasa rece ….. hai sa vorbim de fotbal si sa nu admiram „faptele de vitejie” a unor asa-zisi suporteri.

Kiki  •  23 noiembrie 2006, 11:22

in sfarsit, un articol in kre Tolontan baga si ceva umor – ceea ce ii ransforseaza zambetul de monalisa din foto!
kt despre comentarii…
N-AVEM KOMENTATORI

momo  •  23 noiembrie 2006, 11:22

@ tatie: l-ai uitat pe Ilie Dobre… Asta are cel mai mult …discernamant?! Ce intelegi tu prin discernamant?

vali  •  23 noiembrie 2006, 11:25

Ce parere tampita a lui tolontan,ce tot faci tu comentari d’astea lipsite de sens sau le faci doar de dragul de a scrie.Nu te lua tu de comentarii de la TVR ca is cei mai buni din tara sau ai uitat ca la meciul Steaua-Middlesbrough,prietenul tau Ioanitoaia a facut cel mai prost comentariu al unui meci,era sas adormim la acel meci.Da’ ce sa vrei de la niste sclavii condusi de Voiculescu.Comunistiilor.

”genul de superlativ ProTV pe care Drăghici l-a rostit cu timbrul său de jurnalist american matur şi fumător şi care a salvat ceea ce în cazul altora ar fi fost de neiertat.”-Ce comentariu tampit,asta scrie doar de dragul de a scrie.
Tolontane nu te mai da atat de destept ca esti pe langa fotbal,daca esti smecher fa si tu comentariul meciului al strategiei folosite de antrenori si nu te pune tu sa scrii ca imbecilu prosti d’astea care nu au nici o legatura cu fotbalul,sau ai vreo ciuda pe cei de la ProTV sau TVR.

Nu esti decat un simplu ziarist si un comunist.

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:26

@momo
ceva cu care tu ai fost dotat foarte parcimonios….

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:28

@ momo
ilie dobre este precursorul lui mironica !…se trag din maimutzele urlatoare !

abg  •  23 noiembrie 2006, 11:32

basty- era feyenoord-rapid si comenatorul „rapidist” era mironica, „stelistul” de la meciul cu kiev.

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:33

Comentatorii de dinainte sufereau intre altele de impersonalitate…
Cei de acum au personalitate din belsug…. numai ca-i de extractie negativa….niste baloane de SAPUN….SA PUN-em „parul”pe ei,ca astia nu stiu de vorba buna !

propoker  •  23 noiembrie 2006, 11:33

cei de la protv macar au comis-o in direct, e scuzabil, nu vorbesc in fata unei cafele si pot sterge unde au gresit. Culmea erorii am vazut-o a doua zi dupa meci, la stiri. va amintiti acea faza din careul stelist, pe dreapta atacului lor, cind goian s-a aruncat in fata mingii, a scos in corner iar comentatorii s-au intrecut in laude la adresa lui Cernea, care ar fi scos excelent desi nici nu a atins mingea? Ei bine, la stirile dela Antena 1 s-a preluat gafa, s-a dat faza si s-a spus interventie de exceptie Cernea. Asta nu mai e deloc scuzabil!!!

unu  •  23 noiembrie 2006, 11:35

MA ENERVEZ MAI MULT LA AUZUL COMENTARIULUI DECAT LA VEDEREA JOCULUI SLAB AL STELEI. COMENTATORII AU FOST JENANTI LA FIECARE MECI NU NUMAI CEL JUCAT DE STEAUA. ASEARA I-AU RIDICAT IN SLAVI PE CEI DE LA BARCELONA,DESI BULGARII AU CONDUS O MARE PARTE DIN JOC. ISI SPUN PARERILE CA LA BODEGA, DE PARCA VORBESC NUMAI SA NU TACA. ASEARA AU CRITICAT TELEVIZIUNEA BULGARA PT. UN CORNER CARE ERA SA NU FIE VAZUT, SPUNAND CA BULGARII NU AU EXPERIENTA IN A TRANSMITE MECIURI DE CHAMPIONS LEAGUE, DAR LA STEAUA-DINAMO KIEV EI NU AU RELUAT MAI MULTE FAZE, MAJORITATEA IN DEFAVOAREA STELEI. SUNT ROMAN SI MA BUCUR CA O ECHIPA A AJUNS IN GRUPELE CHAMPIONS LEAGUE, DAR NU POT SA MA BUCUR CA SI EI DOAR PT. CA REAL SAU LYON AU JUCAT IN ROMANIA, REZULTATUL NEAVAND INSEMNATATE. MAI BINE SA NU VINA DECAT SA NE UMILEASCA IN ACEST FEL. NU I-AS PUNE SA COMENTEZE UN MECI NICI MACAR UN MECI DE LIGA INTAI.

Kiki  •  23 noiembrie 2006, 11:42

@unu
mare dreptate ai!
asta e arogantza tipic pro-tvista: ce profesionisti sunt ei, si ce nashpa stau cu aparatura altzii!
s ne lase!
parca ar comenta de langa automatul de cafea de pe ol: sunt defazati (probabil cauta figurile de stil despre care vorbea Tolontan). 🙂

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:45

Asa-i…”UNU”-le !
Vorbesc sufocant de mult de parca ar fi la radio,in loc sa lase imaginile sa vorbeasca iar ei sa puncteze scurt si …pe langa imagine…
Suntem dati dreaq si vedem paiele din ochii altora ,nu si barnele din ochii nostrii ….
Dar cel mai mult ma calca pe bataturi,atunci cand in faze neclare,dau verdicte(de cele mai multe ori gresite….) Spune d-le…”mi se pare „…..”s-ar putea” ! sau ceva de genul asta ,nu-ti asuma raspunderi aiurea-n tranvai….
NENOROCIREA ESTE ALTA !….daca unul a spus o prostie in direct,ASA RAMANE !….Vezi ex.dat de..PROPOKER !

tataie  •  23 noiembrie 2006, 11:53

Si cand gresesc(slava Domnului…)nu catadicsesc sa-si ceara scuze!….O fac pentru nimicuri in schimb !
La Telesport,la meciul Rapid cu Poly Iasi,s-a dat un 11 m aiurea….fapt recunoscut (aproape) sportiv de Maldarasanu a doua zi…(sportiv 100% era s-o faca atunci,pe loc !)….Ce credeti ca perora..palavragiu? CERTITUDINI de genul:”fault clar….11m.fara niciun dubiu” !
Poftim cultura ! Putea sa-si ceara scuze la prima transmisiune si devenea,vorba lui Socaciu (ce cantec superb! )….EROU !
Pe cand asa a ramas vorba ciobenelui….o haha……. !

Coco21  •  23 noiembrie 2006, 11:59

dl Tolontan , 1 ,,mare,, gazetar ca de obicei.Nu inteleg ce legatura are succesul de marti seara cu acest articolo infect.Dumneavoastra suntetzi critic pt comentatori sau pt sport ? Dar cred ca invidia dumneavoastra intrece orice masura.Lam vazut si pe prietenul dumneavoastra Sorin Chiotzea park , pe la PrimaTv , pe post de comentator acum vreo luna , sincer nu stiu de ce nu iatzi adresta cate ceva de bine … Si va spun sincer cu mana pe inima , ca cei de la ProTv sunt singuri comentatori din Romania care te face sa fii atent la meci , chiar daca exagereaza putzin sau nu , chiar cu acel pasaj “cea mai mare eroare de arbitraj în favoarea românilor, din toată istoria “ si nu este asa ? Puteau rusii sa faca manevre sa ramanem acsa ca si cu Danemark si Norvegia cand a jucat Romania. Dar sunteti prea invidiosi in loc sa scrieti de succesul pe care la obtinut ca nu credeati ca ajunge asa departeca nu ia un punct in grupe , iata ca are 4 adik 800.000 euro imi pare rau pt voi . Forzza Rapid Dinamo Steaua asta pt ca sunt ROMAN

Coco21  •  23 noiembrie 2006, 12:00

scz Ukraina sau Rusia tot pacolo sunt . . . pt cei care vor sa ma injure pt art de mai sus 😉

Gigi Becalli  •  23 noiembrie 2006, 12:08

Cataline,
in privinta comentatorilor sportivi de la PROTV ai cea mai mare dreptate, dar eu ca suporter stelist, vazand ca tu scrii acest articol dupa meciul Stelei, imi lasa impresia ca esti anti Steaua. Dece nu ai scris articiol despre comentator, dupa un meci de anul trecut ca si atunci comentariul era prost.
Vreau sa iti mai zic ceva, datorita articolelor tale rautacioase la adresa Stelei eu m-am jurat ca numai citesc Gazeta Sporturilor niciodata.
P.S. Poate si alte sute, mii de stelisti gandesc la fel. Tu ce zici ??

Nausea  •  23 noiembrie 2006, 12:13

pt coco21: ma, io sunt DAC si n-am treaba ciumele dinamo si steaua;
in plus totul se rezuma la bani, jucatori si comentatori sportivi, un porc cu viermi intestinali, traiesc de pe urma fraierilor care iestem kiar noi, spectatorii consumatori

tataie  •  23 noiembrie 2006, 12:15

COCULENE !
Parerea mea este ca este la fel de penibil si atunci cand esti furat ca in cele 2 meciuri cu Norvegia(de rus si de cheh) dar si atunci cand esti „ajutat” ca in meciul Stelei cu Kiev-ul !….Aia dau 3 goluri si li se anuleaza 2… ai nostri(oricum,suntem toti o apa si-un pamant….) dau unul nascut dintr-un fault(de ramai trasnit ca n-a fost „vazut”) si inrestul meciului i-am cam luat pe faras si i-am suit pe garduri sub obladuirea aceluiasi Jara….Faptele vorbesc….scorul si calificarea(prin retrogradare:CL?UEFA)…raman !
Se recomanda,pentru cei cu bun simt sa treaca discret peste aceasta „victorie” si sa astepte primavara cu speranta ca o pot face si singuri ! Bucuria lor va fi atunci fireasca si publica! Pana atunci insa ……

chelseaboy_nyku  •  23 noiembrie 2006, 12:15

acuma ce mai conteaza…oricum nici un comentator nu e bun…si ai vostrii de la antena 1 sunt pe spate…probabil ca cei de la pro tv fiind obisnuitii cu meciuri tari…trebuiau sa mai infloreasca ca sa atraga lumea….oricum nu o sa avem comentatori ca in anglia sau spania niciodata …aici din cate sute de meciuri am vazut ….nu am auzit niciodata sa spuna un jucator pe numea gresit…si apoi sa zica sorry ca defapt era altul…..tre sa te pricepi f bine la fotbal sa fi foarte documentat si sa ai si o superr dictie sa intri in meci nu sa te gandesti oare cat mai este din meci ca numai stiu ce sa zik…mie imy plac comentatorii de la pro tv …cel mai mult..numai ca de multe ori au prea multe informati si le spun ..in timpul fazelor si uita de meci…cam asa fac totii din ro…cam uita de meci…ganditi-va ca englezi au comentat kiar si steaua-dinamo kiev si au stiut totii jucatorii si au tipat la ambele goluri asta inseamna sa ity iei rolul in serios .

Petrisor  •  23 noiembrie 2006, 12:31

Esti un ofticos Cataline; e cel mai bun cuplu de comentatori la ora actuala din Romania. Intri imediat in atmosfera, si chiar se si pricep. Nu e vina lor, ca voi la Antena si la gsp, va transformati rapid in Play-Boy. gagici si multa reclama la stirile Antenei 1. Ati facut din fata aia de la stiri sportive mai ceva decat Ioanitoaia, iar nici chiar tu, nu-mi amintesc sa fi avut parte de asa multa reclama.
Deci pana sa dati cu pietre-n altii, care totusi au o reputatie, mai uitati-va si la voi. Ce-ai fost, si ce deveniti. Daca-o mai tineti asa, o sa va caute lumea numai pt poze cu gagici, si sa injure juma’ de site ca e plin cu Antena 1.

Inter  •  23 noiembrie 2006, 12:40

Inainte v-as ruga sa mai cititi odata replica lui digweed pentru ca surprinde foarte bine realitatea, e intru totul in asentimentul meu. Ma bucur sa aflu ca nu sunt singurul care uneori da tv-ul pe mute. As adauga si eu la lista lui cateva din cliseele celor 2 de la protv (care se propaga si la nivelul stirilor sportive protv):
– lipsa aproape totala a unei analize tehnice, in schimb abunda cu epitete de genul minunat, colosal, fabulos, extraordinar etc care n-au nici o legatura cu fotbalul
– mentionari si comparatii repetate intre bugetele echipelor: e.g. ceva de genul echipa steaua domina echipa dinamo kyev, chiar daca are bugetul de 4 ori mai mic
– jucatorul x l-a driblat pe jucatorul y, chiar daca y a costat cu 10 milioane de dolari mai mult
– dica a inscris 3 goluri in CL, fata de Ronaldinio care a inscris doar 1, deci ii da clasa (probabil se sugereaza ca e exact de 3 ori mai bun, nu vrea sa ma gandesc ce insemna daca al doilea avea 0 goluri)

Am avut si ghinionul sa vad la tv fata lui Mironica, cu ochi tulburi ca de drogat. De cate ori ii aud vocea, ma rascoleste.

Pe langa asta, alegerea meciurilor difuzate mi se pare de multe ori penala, cum a fost aseara Levksi – Barcelona (in loc de Werder-Chelsea, daca tot au facut obsesie pe grupa aia). Poate au economisit 100 de euro.
Apoi daca stai sa urmaresti rezumatele seara, reclamele dintre grupe dureaza 15 minute! Fratilor va recomand sa faceti ce fac si eu: cumparati-va un simplu video, dormiti linistiti si urmariti rezumatele a doua zi dimineata, economisind vreo 1 ora de stat aiurea noaptea.
Si de pe uefa.com se poate cumpara un pachet cu vreo 30Eur anual, care iti permite sa vezi toate meciurile in reluare. Eu asa fac, urmaresc a doua zi dimineata meciul care ma intereseaza, fara ca sa stiu scorul. Senzatiile sunt 75% dintr-un meci live.

De asemenea sustin si eu ca, cei mai buni comentatori sunt cei de la TVR:
Bogdan Cosmescu si Emil Gradinescu. Am fost devastat cand am aflat ca au luat iar drepturile pentru CL cei de la ProTv.

Apropo de stirile sportive protv, as mentiona si cele doua comentatoare (nu le stiu numele), care au fost instruite sa isi schimonoseasca fata la orice silaba care o scot din gura. Uneori imi vine sa iau un par si sa spar televizorul exact in dreptul figurii lor.

seven  •  23 noiembrie 2006, 12:43

ba is de treba comentatorii aia de pe pro.nu prea is ei in tema,da merg.in tara asta merge tot.succes deseara pt rapid si caini.sa mearga si ei.

Comentează