Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan

Jurnalist GSP și Libertatea
catalin.tolontan@gsp.ro

Victoria clară pune o mare responsabilitate pe umerii dreptei. Vor continua Iohannis și PNL populismul de campanie sau se vor îngriji de buna guvernare?

Pe acul ascuțit de seismograf al diasporei și pe rezultatul spontan al votului din țară s-a ridicat o nouă Putere. Speranța e la cer.

Nu e prima oară când dreapta va conduce România. A făcut-o în 1996, în timpul Convenției […]

Citește mai mult...

duminică, 24 noiembrie 2019, 11:05 • 44 comentarii

20 de ani fără Ioan Chirilă

Fotografiile zîmbesc împreună cu epocile care se succed. Chirilă în anii 70, împreună cu generația mexicană. Chirilă împreună cu Enzo Bearzot, antrenorul Italiei, campioana mondială din 1982. Chirilă prin pădurea de lângă Rășinari, umăr la umăr cu Mircea Lucescu.

Era […]

Citește mai mult...

joi, 21 noiembrie 2019, 3:20 • 48 comentarii

Trăiască Împăratul!

Nici o cifră concretă avansată de președinte. Nici un regret sau o îndoială din partea sa. Nici un nume, o vorbă sau o întâmplare din viața unui cetățean sau unei familii, aduse în fața oamenilor de către președintele lor.

Dar, […]

Citește mai mult...

miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:45 • 3 comentarii

Principala școală de științe politice din România girează discuția dintre președintele Iohannis și candidatul Iohannis, numind-o ”dezbatere electorală” neutră!

Marți, la Biblioteca Centrală Universitară, președintele Iohannis va dialoga cu lideri de opinie, politologi și jurnaliști. E o conversație, dar nu e, nicidecum, dezbaterea electorală pe care a solicitat-o pe mii de voci o parte a opiniei publice, inclusiv votanți […]

Citește mai mult...

duminică, 17 noiembrie 2019, 1:52 • 0 comentarii

Liberalul favorit să devină șef al sportului românesc, Gabriel Toncean, conduce culturismul, federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj de ani de zile! Orban: „O simplă speculație!”

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Indiferent de forma în care va fi administrat Sportul, minister sau sub tutela Educației, numele vehiculat, în acest moment, pentru conducerea acestuia este Gabriel Toncean, actualul consilier pe probleme de sport al președintelui Ludovic […]

Citește mai mult...

vineri, 18 octombrie 2019, 5:38 • 22 comentarii

Reportaj pe două continente cu documentarul ”Colectiv”, filmul care și-a propus să vorbească despre România și e înțeles ca și cum vorbește despre lume

E cinci dimineață la Veneția și clopotele au început să cânte. Aseară a avut loc premiera filmului documentar ”Colectiv” și văd, prin ceața somnului scurt, câteva mesaje nedeschise de la regizorul Alexander Nanau.

Își trăiește nesomnul dincolo de lagună, stăm […]

Citește mai mult...

sâmbătă, 7 septembrie 2019, 6:02 • 30 comentarii

Asasinul de la Caracal n-avea cazier, dar în România sunt peste 500 de pedofili liberi, pentru că judecătorii i-au condamnat cu suspendare!

Indulgența cu care judecătorii privesc agresiunile sexuale trebuie pusă și ea în discuție.

Conform cifrelor oficiale intrate în posesia Libertății, există peste 500 de infractori dovediți definitiv ca agresori sexuali sau violatori de minori și care trăiesc în libertate.

În […]

Citește mai mult...

luni, 29 iulie 2019, 4:44 • 12 comentarii

Dăncilă este o bucurie pentru PNL și USR-PLUS și o insultă pentru votanții PSD

O vorbă din sport, atribuită maestrului olandez Max Euwe, susține că “în șah, cea mai bună mutare nu e cea mai bună mișcare din punct de vedere șahistic, ci cea pe care adversarul tău dorește cel mai puțin s-o faci”.

[…]

Citește mai mult...

luni, 22 iulie 2019, 9:04 • 66 comentarii

Ziua când am regretat că nu am încercat la TVR

“Dacă e nevoie de un sat ca să educi un copil, e nevoie de un sat și ca să-l abuzezi”, îi spune jurnalistului, la un prânz pe fugă,  avocatul armean din “Spotlight”.

Și e nevoie de o televiziune, de TVR […]

Citește mai mult...

miercuri, 17 iulie 2019, 2:08 • 49 comentarii

Vă recomand 6 superlecturi de weekend » De la cuplurile gay care au dat în judecată statul român pentru a le respecta dreptul la viaţă de familie până la românul care a ajuns primar în Germania

Dacă le-ați ratat, în tumultul de breaking news al zilei, sau pur și simplu nu ați avut timp să le citiți, veți găsi aici, sâmbătă de sâmbătă, o selecție de investigații curajoase, opinii argumentate și povești (scrise sau video) care […]

Citește mai mult...

duminică, 23 iunie 2019, 11:51 • 22 comentarii

Agenția Agerpres a furnizat toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan, „ca să fie identificați oamenii”!

Presa din toată lumea își face datoria de a nu furniza informații și imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorități, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor. Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva […]

Citește mai mult...

miercuri, 12 iunie 2019, 10:28 • 14 comentarii

Firea spune că pila ei cu zero cunoștințe în Sănătate conduce Spitalul Filantropia fără să fie plătită, așa că să fim mulțumiți!

Gabi Firea tocmai a pierdut judecata pe fond într-un alt proces intentat ziarului. Îl așteptăm și pe următorul.

PMB spune că Gabi Firea nu a numit-o președinte CA, ci doar ca reprezentant al său membru în CA. Corect.

PMB spune […]

Citește mai mult...

joi, 6 iunie 2019, 6:01 • 17 comentarii

Când și-a cerut scuze la Blaj, Papa Francisc a vorbit despre cea mai mare amenințare la adresa viitorului nostru

Papa a zâmbit și i-a binecuvântat pe romii din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj așa cum Dalai Lama îi ia pe după umeri, la Dharamshala, pe daliți, oamenii cei mai de jos ai castelor indiene, cei supranumiți „Untouchable” pentru că […]

Citește mai mult...

luni, 3 iunie 2019, 5:08 • 16 comentarii

Mesaj de o înțelepciune desăvârșită al Papei Francisc la Cotroceni

”Odată cu condițiile materiale, este necesar să se dezvolte sufletul poporului vostru”, a spus, astăzi, Papa Francisc la Palatul Cotroceni, în fața autorităților, reprezentanților societății civile și corpului diplomatic.

Chiar și după alegeri, diviziunea în societatea noastră a rămas parcă […]

Citește mai mult...

sâmbătă, 1 iunie 2019, 9:37 • 4 comentarii