Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan

Jurnalist GSP și Libertatea
catalin.tolontan@gsp.ro

Opriți șpaga! Ce datorează Astra Arad după ce, împotriva aranjamentului primăriei lui Firea, a câștigat licitația celor 100 de tramvaie

În licitația pentru cele 100 de tramvaie cumpărate de Primăria Bucureștiului “vicierea calculului punctajului”, cu expresia dureroasă a Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, deschide o discuție interesantă.

Pe ce garanții s-au bazat oamenii din comisia Primăriei ca să manipuleze, fățiș […]

Citește mai mult...

luni, 14 septembrie 2020, 10:31 • 16 comentarii

VIDEO. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, surprins într-o ședință: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”

de Iulia Marin și Cătălin Tolontan

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, rebotezată Realitatea PLUS după pierderea licenței din cauza datoriilor, încearcă să preia frâiele gigantului Romprest S.A., conform unor documente și înregistrări video pe care Libertatea le face publice.

.

[…]

Citește mai mult...

marți, 1 septembrie 2020, 7:57 • 2 comentarii

Surse din interiorul MAI: Demisia șefilor poliției e iminentă. Vasilescu: “Nu s-a pus problema demisiei”

E o încercare de a părăsi funcțiile cu explicații rezonabile, susțin oameni din Ministerul de Interne. Cei din poliție îi contrează și pun versiunea demisiei pe seama ”dorinței celor de la birouri, care sunt angajați la MAI, nu lucrători”.

Apariția […]

Citește mai mult...

joi, 27 august 2020, 5:35 • 0 comentarii

Viață de magnat în dosarul Udrea – Budeanu – Buzăianu. Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă, dar cenzurau presa și pe Mircea Cărtărescu!

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Schimb de e-mailuri din Dosarul Hidroelectrica, 7 decembrie 2011:

Elena Udrea, ministrul dezvoltării și turismului: “Vreau să dăm aproape în fiecare zi câte o știre pozitivă legată de mine sau de minister, direct sau […]

Citește mai mult...

marți, 11 august 2020, 12:24 • 13 comentarii

DIICOT dezvăluie în dosarul Alexandrei că autoritățile știau cum arată mașina care o răpise pe Luiza! “Un Renault gris, cu geamuri negre și 7 spițe” avea doar Dincă în Caracal! De ce n-au identificat-o?

În cazul dispariției Luizei Melencu, anchetatorii aflaseră cu certitudine ce mașină o luase pe fata dispărută, în aprilie 2019, de pe o stradă din Caracal. Nu aveau numărul, dar aveau suficiente elemente care făceau mașina unică și identificabilă. Ceva a […]

Citește mai mult...

miercuri, 15 iulie 2020, 1:52 • 26 comentarii

EXCLUSIV CAZUL CARACAL. Omul care a văzut în mașina cui s-a urcat Alexandra Măceșanu și a zis: “Nu e treaba mea!”

Pe 24 iulie 2019, când Dincă a luat-o pe Alexandra cu mașina la ocazie, un alt taximetrist a văzut cu claritate momentul și i-a recunoscut pe amândoi, șofer și pasageră. Atunci nu era nimic suspect. Dar, a doua zi dimineață, […]

Citește mai mult...

marți, 14 iulie 2020, 7:30 • 2 comentarii

DIICOT l-a găsit în Brazilia pe cel care a umplut Delta cu cocaină! Final cu o mare surpriză și în dosarul Black Cube: nu oamenii de afaceri au comandat filajul la Kovesi!

de Cătălin Tolontan

DIICOT a terminat cercetările în trei cazuri de amploare. Conform unor surse judiciare, soluțiile și primele detalii sunt:

1. Cazul Cocaina: au descoperit furnizorul și creierul din Brazilia

La finalul lui martie 2019, poliția a descoperit pe […]

Citește mai mult...

duminică, 12 iulie 2020, 2:25 • 15 comentarii

Ce înseamnă să lucrezi în primărie: trei Mini Cooper special pentru vacanțe, ascunse în curtea casei din insula grecească Eghina!

de Adina Florea, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Întrebat de Libertatea dacă una dintre mașini e a lui, Goleac n-a negat, însă a spus că el nu e persoană publică și ne-a întrebat de unde am aflat, aminințîndu-i pe jurnaliști cu […]

Citește mai mult...

sâmbătă, 11 iulie 2020, 10:45 • 15 comentarii

Primarul Băluță spune că Goleac nu mai e din februarie la ADP, însă Goleac apărea ca șef ADP în martie la televiziuni, explicând cum a infectat omul său Spitalul Gerota

de Adina Florea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea, Daniel Băluță a recunoscut că a fost de mai multe ori în insula Eghina din Grecia, însă a refuzat să spună dacă a mers alături de șeful […]

Citește mai mult...

marți, 7 iulie 2020, 4:02 • 6 comentarii

În timp ce DNA le audiază oamenii în țară, Cristi Burci și Cătălin Hideg spun din Emirate că vor face 10.000 de teste COVID pe zi, cam cât face toată România zilnic!

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Patron al firmei Sanimed, cu importante contracte în spitalele românești, unde livrează în general medii de cultură, Cătălin Hideg a apărut inițial în atenția publică în cazul Florin Secureanu.

Pe Hideg […]

Citește mai mult...

marți, 7 iulie 2020, 4:00 • 1 comentariu

Șefii din Sectorul 4 au pus la vila în construcție de pe insula din Grecia scrumiere în formă de țigaretă din stațiile STB Sector 4!

de Adina Florea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În săptămâna care i-a adus prima trimitere în judecată la DNA, Marian Goleac, șeful ADP Sector 4 din ultimi 12 ani, era departe de zgomotul iscat la București.

Unul dintre cei mai […]

Citește mai mult...

luni, 6 iulie 2020, 4:09 • 6 comentarii

Libertatea l-a găsit pe șeful ADP Sector 4 pe insula grecească Eghina chiar după ce DNA l-a trimis în judecată. Era însoțit de o dubă de la Rosal care descărca materiale de construcții la o vilă!

de Adina Florea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Curtea vilei de pe malul mării Mediterane este plină de lămpi și cișmele ca în Sectorul 4, dar și de materiale de construcții pe care le-a descărcat o dubă a societății Rosal, […]

Citește mai mult...

luni, 6 iulie 2020, 9:49 • 3 comentarii

Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!

Curtea Constituțională a României a decis că legislația elaborată de guvern pentru starea de alertă și felul în care Parlamentul însuși s-a conformat încalcă statul de drept.

.

În decizia pe care o puteți găsi aici, Curtea amintește cum ”chiar […]

Citește mai mult...

sâmbătă, 4 iulie 2020, 9:50 • 17 comentarii

Curtea de Conturi îl întreabă pe Raed Afarat de ce a plătit 1,5 milioane de euro firmei coreene UPC LTD ca transport, deși o parte din combinezoane au fost aduse cu avioane MApN și NATO!

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Transportul era în sarcina firmei coreene și era evaluat la 1,95 de milioane de euro. Când au controlat IGSU, inspectorii au descoperit că Raed Arafat ceruse ca avioane ale Armatei și aeronave […]

Citește mai mult...

vineri, 3 iulie 2020, 9:06 • 1 comentariu